1999 elokuu
ETUSIVU
VANHIN
EDELLINEN
TÄMÄ
SEURAAVA
UUSIN
KAIKKI
HAKEMISTO
ARKISTO
1999/08/19
Muut lehdet:
Keskisuomalaisessa:

Laajavuoren rallirataa harkittava viileästi

Autourheilunmenestyksen myötä rallimiehet höyryävät nyt ylikierroksilla. Kun muualla rallihankkeet ovat vastatuulessa, niin täällä kouhotus on tarttunut kaupungin johtoon ja kaikenlainen kaupunkilaisjärjen käyttö jää vähälle.
...
AKK Sport Oy:n Simo Lampisen mukaan Laajavuoreen ei tule kiinteitä rakenteita. Minusta on aika kiinteä rakenne, jos sinne rakennetaan yli kaksi kilometriä pitkä rata, joka mahdollistaa muutakin kuin viikon rallailun. Rallirata merkitsee kaivinkoneilla kaivettua Laajavuoren käytön suuntaamista autourheilun tarkoituksia kohti.

Minua on kummeksittanut kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ja muiden kaupungin virkamiesten käsitys, että rallirata "olisi nykyisen kaavan mukainen". Perusteita en tälle väitteelle ei ole näkynyt. Sen sijaan kaupungin valtuuston hyväksymässä osayleiskaavassa lukee selvin sanoin, että "moottoriurheilu ja sen vaatimat tilat on sijoitettava muualle kuin Laajavuoreen".

Toisin kuin paikallisia tiedotusvälineitä lukemalla saattaisi kuvitella, niin Jyväskylässä asuu valtava määrä ihmisiä, jotka inhoavat rallia ja sen ympärillä pyörivää touhotusta. Huomasin tämän, kun keräsin nimiä aloitteeseen, jossa rallirataa ehdotettiin muualle kuin Laajavuoreen. Kortepohjan, Kypärämäen ja Laajavuoren alueella asuu runsaasti eläkeläisiä, sotaveteraaneja ja lapsiperheitä, joiden sydäntä lähellä autourheilu ja sen ikävät lieveilmiöt nimenomaisesti eivät ole.

Jos muutaman tuhannenasukkaan rauhallinen kaupunginosa halutaan uhrata moottoriurheilulle, niin kyllä sosiaalidemokraatit ja kokoomus voisivat edes vaivautua kaavoittamaan alueen uudelleen. Aloittakaa nyt heti kunnallisvaalien allaa.

Kun Kettunen ja Lampinen kuumenevat ylikierroksilla, olisi edes muiden harkittava asioita viileästi. Autourheilun huuma tulee ja menee, mutta kerran kaivettu rallirata on aina Laajavuorelaisten riesana. Kannattako sitä haluta, kun rallille löytyy tiloja muualtakin?

Jouni Vauhkonen, Kortepohja. Keskisuomalaisen Kansa sanoo-palstalla 15.08.99

Lue lisää: Kettunen ralliradan takuumiehenä
(12 0/99, 29.07.99)

Lue lisää: Hurskastelua 3
(12 1/99, 05.08.99)

Tämän Nettisanoman suunnitteli, toimitti ja kirjoitti jutut sekä valokuvasi Pertti Manninen.

 
17.02.02.
1999/08/19 - 12.fi - etusivu
12.fi
arkisto - 1999/08/19 - 12.fi - laajavuoren rallirataa harkittava viileästi - jouni vauhkonen - keskisuomalainen - avoin - joka torstai - pertti manninen