1999 syyskuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki aiemmat
12.fi 1999/09
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin

1999/9
torstaina
syyskuun 30. päivänä 1999
Joka torstai

lukijoilta

Ryhtyikö Jyväskylän sosialidemokraattinen yhdistys pörssikeinottelijaksi kansanedustaja Kalevi Olinin johdolla?


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

etusivu

urheilu
tv
pääkirjoitus
kulttuuri
asunto
netti

kirjoita!

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset
säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat
tietolinkit
info


tv

urheilu


ilmoita ilmaiseksi

Ostetaan halkosirkkeli halkaisuruuvilla puh.666229


Tämän numeron tekstit ja kuvat: Pertti Manninen
(ellei toisin mainittu)

 

 


Anna olla! (kirje lukijalta) Anna olla!


Nettimaailman todelliset kasvot, irkkailijat.

Irkkailija, ei vielä löydy virallisesti suomenkielestä. Irkkailija tarkoittaa henkilöä joka juttelee muiden henkilöiden kanssa reaaliaikaisesti juttelukanavilla käyttäen apunaan apuohjelmaa. Nuorten keskuudessa viime vuosina on nousut uudenlainen trendi, irkkailu.

Tutkijoiden sekä sosiaalityöntekijöiden keskuudessa pidetään irkkailua uhkaavana koska tutkimuksien mukaan irkkailu heikentää yksilötasolla tavallisia sosiaalisia kanssa käymisiä ihmisten kanssa jonka vaikutuksesta irkkailijan sosiaaliset taidot ruostuvat. Jo nyt on olemassa erilaisia hoitokeinoja irkkailijoille joille irkkailu on muodostunut ongelmaksi.

Mitä irkkailu tarjoaa irkkailijalleen, hyvä kysymys ja parhaiten varmaan osaavat vastata ne henkilöt jotka ovat olleet konkreettisesti yhteydessä irkkailuun. Tiedetään että heille, joille sosiaaliset kanssa käymiset tuottavat vaikeuksia, on helppo tapa voida jutella ihmisten kanssa. Irkkailu aluksi on heille positiivinen kokemus, joka kumminkin muuttuu negatiiviseksi.

Yleisesti arvellaan irkkailijoiden jotka ovat irkanneet kohtuullisen kauan, kokevat irkkailua raskaaksi taakaksi, ja eivät kykene lopettamaan koska heidän ystävät ovat irkkailijoita. Olotila heikkenee entuudestaan, ajaen monen hyvinkin vakavaan psykologiseen tilaan.

Viimeisten vuosien aikana sosiaalialalla on alettu varautumaan tällaiseen tilanteeseen, onhan olemassa jo nyt keskusteluryhmiä joissa irkkailu riippuvainen voi osallistua, muttei tämä ole vielä heille riittävää. On löydettävä parempia, ja helpommin järjestettäviä apupalveluita. Monet nuoret jotka eivät ymmärrä millaisia mahdollisuuksia Internet antaa irkkailijoille kutsuvat irkkailijoita nörteiksi joilla ei ole elämää.

Juuri tällainen toiminta pakottaa nuorten, ehkä herkempien hakeutumaan irkkimaailmaan jossa he voivat purkaa pahaa mieltään muille, tai vaikkapa purkaa sydäntään muille pelkäämättä tulematta leimatuksi. Irkkailijoilla on tapana rakentaa toisen henkilöllisyyden, ehkei aivan aluksi, mutta pidemmän aikaa irkkailut on varmasti luonnut henkilöllisyyden itselleen jonka kautta hän elää irkkimaailmassa.

Voisiko sitten ajatella että irkkailija kokeilee erilaisia rooleja, olisiko silloin irkkailu osittain verrannollinen roolipelien kanssa? Kyllä.. jokaisella irkkailijalla on oma rooli jota hän vetää irkkailessaan. Todellisessa maailmassa, tätä samaa jokainen ihminen käy lävitse, jokaisella meillä on useita erilaisia rooleja.

Olisiko todellakin niin että yhteiskuntamme pakottaa meidät, tietynlaisiin muotteihin, ja jos emme sovi muottiin niin meidät leimataan erilaiseksi. Sanomattakin on selvää millaista on elämä sellaisella nuorella joka on leimattu erilaiseksi. Onko todellakin niin että erilaisuus luokitellaan jotenkin huonommaksi, ja eikö juuri erilaisuus ole rikkautta?

Tulen tulevaisuudessa tarkastelemaan tätä aihetta tarkistellen aihetta tarkemmin, jos olet kiinnostunut ja haluaisit ottaa aiheeseen liittyen yhteyttä minuun niin voitte lähettää toimitukselle postia joka ohjataan minulle.

Kettu


Viikon kuva:Sateet tulivat.

Viikon urheilukysymys

Viikon TV-kysymys

Kirjoita mielipiteesi!

Anna olla!

Kirjeitä lukijoilta:


Nettimaailman todelliset kasvot - irkkailijat

Oikeutta eläimille -
EVR järjetöntä toimintaa!


Etusivun kysymys:

Riittävätkö rahasi vuokraan?


kyllä
ei
Mielestäni...
Viime viikon kysymys:
Riittävätkö rahasi ruokaan?

kyllä: 70 %

ei: 30 %


Lahjoita ruokaa:


"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä.

etusivu
TOIMITUS
yhteydenotto:
nettisanomat@hotmail.com
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.09.1999
copyright Nettis 12 99/9

sivun alkuun!

sivun levennys ja fontit torstaina 2008-02-28 - ERIPAINOS SIVUSTOSTA NETTISANOMAT.COM

otsikko ja navigointi 18.12.2000