1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki lehdet
12.fi 1999/12
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin
1999/10/21    
12.fi
arkisto 1999/12

Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa?

Jyväskylä

Jyväskylän liikennekeskus liittyy uuden Paviljonki-hallin messsurakentamiseen, jossa operaatiossa on tarkoitus siirtää sekä rautatieasema että linja-autoasema kokonaan uuteen paikkaan nykyisen rautatieaseman lähelle.

Ajatus on sinänsä ihan hyvä ja kannatettava. Siinä on kuitenkin unohdettu Jyväskylän ja ympäristön kokonaisliikenteen sujuminen. Vaikka sujuva junalle pääsy on tärkeä, niin valtaosa alueen matkoista tapahtuu kuitenkin paikallisesti. Näin ollen Jyväskylän sisäisen liikenteen, jota hoitaa Jyväskylän liikenne ja ympäristön linja-autoliikenteen luonteva läheinen vaihtomahdollisuus on tärkeämpi kuin nyt suunniteltu junan ja linja-auton samaan terminaaliin sijoittaminen.

Mikäli matkakeskushanke toteutetaan, niin paikallisliikenteen reittien olisi kuljettava matkakeskuksen vierestä sitä sivuten. Tarvittaessa henkilöautoliikennettäkin olisi rajoitettava syntyvässä sumpussa.

Matkakeskushanke näyttää kaiken kaikkiaan liittyvän Jyväskylän uuteen ilmeeseeen, jossa vanha hävitetään ja joidenkin kongressi- ja messuvieraiden tarpeet sivuuttavat asukkaiden päivittäiset liikkumistarpeet.

"On uskallettava priorisoida" niinkuin Jyväskylässä vaikuttava elinkeinojohtaja Ritva Nirkkonen sanoi, tosin toisessa yhteydessä.

Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Jyväskylässä ja Helsingissä.

1999/10/21
etusivulle
1999/10/21
kokosivulle
10.02.02
mailto
12.fi
1999/10/21 - 12.fi - jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa? - jyväskylä - pertti manninen - paviljonki - ritva nirkkonen - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen