1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki lehdet
12.fi 1999/13
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin
1999/10/28    
12.fi
arkisto 1999/13

Kokoomusministerien vauhti tasapainossa:

Sasi kiihdyttää.

Ministeri Kimmo Sasi vauhdissa

1) Juuri kun Pääministeri Paavo Lipponen oli pyytänyt anteeksi ministeri Kimmo Sasin Saksan itsekkyyslausunnon liittokansleri Schröderiltä ja saanut tästä anteeksiannon

2) ministerin idearikkaus puhkesi uudestaan kukkaan: Koululaisten työaika olisi muutettava kolmeen jaksoon jotta matkailuelinkeino voisi toimia täydellä kapasiteetillä vuoden ympäri. Siitä vaan muuttamaan perheiden ja työelämän tapoja ja tarpeita.

Hassuinta koko esityksessä on kuitenkin unohtaa millainen maa Suomi on. Täällä on lämmintä ja valoisaa vain neljännes vuodesta ja se aika pitäisi kaikin keinoin pyhittää koululaisten ja heidän vanhempiensa vapaa-ajalle. Näin ollen kesälomaa pitäisi mieluummin pidentää kuin lyhentää.

Lisäksi on muistettava, että ei kaikilla mene niin hyvin, että useita kertoja vuodessa voisi käyttää tuhansia tai kymmeniä tuhansia markkoja matkustusvirkistykseen kotimaassa tai ulkomailla. Kaipa ministeri Sasi saa käsiinsä tilaston, josta ilmenisi montako prosenttia Suomen perheistä tekee ulkomaanmatkan vuosittain.

Suomen kesää ei saa lyhentää millään ministerin aivoissa sattuneella häiriöllä.

3) Ministeri Kimmo Sasin Leonia-selitykset eivät vakuuta: Jossain tv-ohjelmassa hän mainitsi lähes sanatarkasti: "Leonia-pankkia oli yritetty jo myydä kaksi vuotta ja nyt täytyi jotain tehdä epäluulojen hälventämiseksi." Kysyttäessä liiallisesta vakuutustoiminnan keskittymisestä, mikäli Pohjola pakotetaan mukaan fuusioon, hän vakuutti kilpailuviraston tutkivan asian ja päättävän fuusion lopullisesta toteutumisesta.

Onko olemassa riski, että koko fuusio-hanke kariutuu? Minkälaisia epäluuloja tämä sitten aiheuttaa Leonian kohtalosta? Ruotsalaiset Skandian osakkeenomistajat ainakin rahastivat ruhtinaallisen potin tässä epämääräisyydessä!

12.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

Niinistö hiljentää

Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Jyväskylässä ja Helsingissä.

1999/10/28
etusivulle
1999/10/28
kokosivulle
10.02.02
mailto
12.fi
1999/10/28 - 12.fi - sasi kiihdyttää - ministeri kimmo sasi vauhdissa - pertti manninen - saksa - koulujen lomat - sampo - leonia - pohjola - skandia - kokoomusministerien vauhti tasapainossa - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - arkisto