1999 lokakuu
valokuvagalleria
hakemisto
kaikki lehdet
12.fi 1999/13
vanhin
edellinen
etusivu
seuraava
uusin
1999/10/28    
12.fi
arkisto 1999/13

Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Jyväskylässä ja Helsingissä.

Taloushistoriaa:

Kun Lindblom ja Koivisto olivat norjalaisessa boksissa ja kuinka he pääsivät sieltä pois.

Aluksi Ilta-Sanomien Diilerin määritelmä norjalaiselle boksille 26.10.1999:

"Norjalainen boksi"


"Postipankin nokkelat kauppamiehet tekivät satojen ja satojen miljoonien optiokauppatappioita viitisen vuotta sitten New Yorkissa: Pikkukauppiaiden diilaukset johtivat myöhemmin pääjohtaja Seppo Lindblomin ja toimitusjohtaja Matti Niemen eroon."

"Myöhemmin ruotsalaiseen pankkiin töihin pelastuneet, tappiot tehneet kauppalopot väittivät myöhemmin, että paremminkin olisi voinut käydä. Toisaalta muuan meklari väitti, että Postipankissa oli rakennettu niin sanottu norjalainen boxi. Se on optiokehikko, josta ei ole voitollista ulospääsyä. Tiedä sitten."
Ilta-Sanomien Diileri 26.10.1999

Mitä silloin oikein tapahtui?

Pääjohtaja Lindblom ryhtyi edellämainittujen kauppalopojen toivomuksesta suunnitelmalliseen peittelyoperaatioon, jossa tappiot oli tarkoitus jakaa usealle vuodelle ja häivyttää se tietoisesti julkisuudelta.

Huvittavaa on, että ensin annettiin potkut toimitusjohtajalle ja pääjohtaja Lindblom sai jatkaa tehtävässään, koska hän ei ollut muka tietoinen tapahtumista.

Lopulta tilanne kävi kuitenkin kestämättömäksi jä Linblomkin sai lähteä. Ei siis peittelyoperaation takia vaan suurten tappioiden takia!

Kun Linblomia uhkasi joutuminen työttömyyskortistoon tuli hyvä ystävä entinen presidentti Mauno Koivisto apuun ja sai yleisessä hälinässä kiinnitettyä huomion epäolennaisuuksiin.

Lindblom onnistui pääsemään sairaseläkkeelle, koska hän oli niin kovasti ahdistunut tullen esittelemään ahdistustaan jopa radion uutislähetykseen.

Koivistohan oli jo turvallisesti hyvällä eläkkeellä ja kahminut muutenkin omaisuutta mm. yleishyödylliseltä Haka-rakentajalta ja oli onnistunut häivyttämään toimintansa norjalaisessa boksissa: Suomen valtiontaloudessa.

12.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

Kuvat sarjasta
Moto Guzzi ja tyttö Jyväskylän
kesässä 1999

1999/10/28
etusivulle
1999/10/28
kokosivulle
10.02.02
mailto
12.fi
1999/10/28 - 12.fi - pääjohtaja lindblom ryhtyi suunnitelmalliseen peittelyoperaatioon - taloushistoriaa - pertti manninen - seppo lindblom - mauno koivisto - postipankki - matti niemi - norjalainen boksi - diileri - ilta-sanomat - kauppalopo -avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - arkisto