Valitse!
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. 12.fi  
politiikka
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuvaKuva on otettu Keski-Suomen keskussairaalassa syyskuussa 2000.

12.fi
 


Linkit

Sairaalassa Helsingissä 1 Tänään 30.05.02


Etusivulle!

 

Huutokauppaa hädällä

Golf-sokeutta Suomen maassa

Suomen perustuslaki pilkattavana

Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta

Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.

Sairaalassa Helsingissä 2

Jääviys on itse huomattava

Aki Kaurismäki

Työtä!

pm

Sairaalassa Helsingissä 2
Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi

Käydessäni helsinkiläisessä sairaalassa vanhuksen luona juuri ruoka-aikaan hänelle tuotiin keitto, jälkiruoka, leipää ja lasillinen piimää. Koska aikaisemmin oli sovittu, että tuodaan sekä piimä- että maitolasi, kysyin maitolasia nuorelta hoitajalta. Sanoin, että äitini on tottunut syömään jälkiruokansa maidon kanssa.

Hoitaja vastasi, että nyt on tullut määräys, jonka mukaan aterialla saa vain yhden lasillisen juomaa. Sanoin, että täytyy sitten tuoda puoli lasia piimää ja puolilasia maitoa, vatsa kaipaa piimää ja jälkiruoka maitoa.

Hoitaja ilmoitti, että hän kutsuu osastonhoitajan paikalle. Selostin asian osatonhoitajalle. Hänellä oli mukanaan joku kirje, jossa ilmoitettiin, että neljä (4) prosenttia täytyy säästää kaikista kuluista.

Sovimme, että tästä lähin tuodaan sitten puoli lasia maitoa ja puoli lasia piimää. Koska vanhus nautti lääkkeitä, joiden kanssa piti nauttia paljon nestettä ja koska vatsa kaipasi piimää, hän oli myös yöksi saanut piimälasillisen. Nyt tämä täytyi jättää kokonaan pois, nauttikoon vettä.

Muutamaa viikkoa myöhemmin luin Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harry Bogomoloffin haastattelun, jossa hän ykskantaan selitti, että jos on säästettävä neljä (4) prosenttia, niin sitten on myös säästettävä neljä (4) prosenttia. Muuta vaihtoehtoa ei hänen mukaansa ole olemassa.

Niin sanotun juustohöylän käyttäminen johtaa siis edellä kuvattuun piimälasin nappaamiseenkin.

30.05.2002 Pertti Manninen, 12.fi.


Sairaalassa Helsingissä 1

 

 


TOIMITUS päätoimittaja
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. copyright 12.fi 2002/148.
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.05.02 ja 05.06.02..
2002/05/30 - 12.fi - sairaalassa helsingissä 2 - lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi - harry bogomoloff - helsinki - pertti manninen - kuvat - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - nettisanomat.

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin torstaina 2010-11-11 klo 11:45.