Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

190
191
192
 

TALOUS
 

 
 

Pääkirjoitus  
  Kuolema Nykissä  


  Viikon linkki  
  3 x imagine  


  Sodan kuva  
  Verisuihku  


  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  


  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  
  ILTA-SANOMAT


 
   
Riippumattomat ja jäävittömät.
Yomin, entisen Keski-Suomen puhelimen, yhtiökokouskutsussa on pahaenteisiä kohtia. Osakkeenomistaja Ari Neuvosen ja osakkeenomistaja Mauri Pöyhösen vaatimukset selvittää Yomin ja Elisan välisiä kauppoja. Keski-Suomen osakesäästäjien puheenjohtaja Jorma Kokko kertoi, että moni jyväskyläläinen on ollut häneen yhteydessä ja ihmetellyt Keskisuomalainen-lehden linjan muutosta. Yomi-kohu ei paikallista tiedotusvälinettä paljon kiinnosta. Kokolta kysyttiin, vaikuttaako linjan muutokseen se, että Yomin hallituksen puheenjohtajaksi on noussut Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Erkki Poranen.
Jarmo Leppiniemi, Ilta-sanomat maanantaina 24.02.2003.
 


Riippumaton ja jäävitön.
Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja, professori Jarmo Leppiniemi käsitteli Ilta-sanomissa (24.3) Jyväskyläisen it-yhtiön Yomi Oyj:n tulevaa yhtiökokousta. Leppiniemi viittasi Yomille jätettyihin kirjeisiin, joissa epäillään aiheutetun vahinkoa yhtiön pääomistajan Elisa Communications Oyj:n hyväksi. Leppiniemi lokasi kirjoituksessaan myös sanomalehti Keskisuomalaista. Hän antoi ymmärtää, että lehti olisi tarkoituksellisesti vaiennut "Yomi"-kohusta. Syyksi Leppiniemen kirjoituksessa arvailtiin, että lehtiyhtiön konsernijohtaja Erkki Poranen on Yomin hallituksen puheenjohtaja. Mitkä muuten ovat Leppiniemen osakesijoitukset? Riippuvaisuuksien epäilyä voisi Leppiniemen kohdalla jatkaa pidemmällekin. Hänen edustamansa järjestön jäsenethän saavat erikoissopimuksen ansiosta puoli-ilmaiseksi Taloussanomat-lehden, jota julkaisee Sanoma-WSOY-konserni.
Keijo Lehto, Keskisuomalainen tiistaina 25.03.2003.

 

Yomin keskisuomalaiset osakkaat haluavat selvityksiä yrityskaupoista.
Osakesäästäjien Kokon mukaan selvityksiä tarvitaan erityisesti kahdesta kaupasta. Vuonna 2001 Votekin liikevaihto oli 1,7 miljoonaa euroa ja se teki tappiota 2,5 miljoonaa euroa. Mikä on kaupan lopullinen hinta - se liikkuu miljoonissa euroissa. Konkurssikypsästä firmasta summa tuntuu hurjalta. Kyseisistä kaupoista ovat Yomille kirjelmöineet kaksi toispaikkakuntalaista piensijoittajaa. He ovat yhtiölle toimittamissa kirjeissään vaatineet Yomin toimitusjohtajaa ja hallituksen jäseniä vastuuseen, jos kaupoissa on aiheutettu yhtiölle ja sen osakkeenomistajille vahinkoa. Yomin hallituksessa istuu Jyväskylän seudun talouselämän napamiehiä: Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Erkki Poranen, autokaupasta tunnettu Heikki Salmenkangas, Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Jyväskylän Teknologiakeskus Oy:n toimitusjohtaja Antti Aumo, Jyväskylän maalaiskunnan apulaiskunnanjohtaja Erkki Talvitie ja Enermetin ex-toimitusjohtaja Esa Pennanen.
Keijo Lehto, Keskisuomalainen keskiviikkona 26.03.2003.

 
Kuvateksti: Osakesäästäjien edusmies Jorma Kokko on huolissaan siitä, miten paikkakunnan tele- ja it-yhtiö Yomin käy. Yomin pääkonttori, Innova-torni, on nykyisin koko kaupungin maamerkki.
keskiviikkona 26.03.2003.
     
torstaina klo 12
27.03.2003.
  "Tiistaina Yomi ilmoitti, että se järjestää torstaina klo 12 median edustajille ja osakkeenomistajille "tietoiskun" juuri ennen yhtiökokousta." Keskisuomalainen 26.03.2003.
     

torstaina 27.03.2003.
Pääkirjoitus: Pukit kaalimaanvartijoina. Sama meno jatkuu. Mitään ei opita.
Ei ole montaa vuotta siitä, kun keskisuomalaiset napamiehet yrittivät kaapata koko Keski-Suomen Puhelin Oy:n pienosakkailta pilkkahintaan. Järjestettiin kyseenalainen suunnattu anti Fiotele Oy-nimiselle yhtiölle myrkkypykälineen. Helsingin Puhelin Oyj oli kuitenkin fiksumpi ja maksoi sitten armosta kohtuullisen korvauksen epäonnistuneille kaappareille, joista osa nytkin huseeraa nykyisen nimensä vaihtaneen yhtiön hallituksessa. Nyt hallituksen jäsenillä on taas vuoronsa äänestää pienosakkaiden vaatimukset nurin. Kaupunginjohtaja Pekka Kettunenkin näyttää olevan taas mukana huilattuaan hetken edellisen sotkun jäljiltä. Pertti Manninen, 12.fi torstaina 27.03.2003.

PS: linkkejä: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus.
Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta.

Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen!
Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä!
Lähes 5000:lle KSP:n nukkuvalle osakkaalle olisi rahaa tarjolla Yomista.

Ym. Etsi lehden omalla haulla!

 
Tulossa. Martin Saarikangas - suomalaisten pienyritysten tappaja. Special.


1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

27.03.2003. Etusivulle!

  Sisällysluettelo 2003/01 Tammikuu.
Sisällysluettelo 2002/12 Joulukuu.
Sisällysluettelo 2002/11 Marraskuu.
     
2002. Kannet ja linkit etusivuille.


TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2002/191. Sivut valmisti Pertti Manninen 27.03.2003, (March 31, 2003 12:54). Talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/03/27 - 12.fi - Riippumattomat ja jäävittömät - Jarmo Leppiniemi, Ilta-sanomat - Keijo Lehto, Keskisuomalainen - 25.03.2003 - Yomi Oyj - Keski-Suomen puhelin oyj - Elisa Communications Oyj - Jorma Kokko - Erkki Poranen - Heikki Salmenkangas- Pekka Kettunen - Antti Aumo - Erkki Talvitie - Esa Pennanen - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 07:56.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. PM.