Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Yomin menestys on osakkeenomistajien etu. Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki. Keskisuomalainen 10.04.2003.
Huomaa myös: Professori Jarmo Leppiniemen Ilta-sanomissa julkaistun kolumnin jälkeen ehti tapahtua paljon: Ensin Keskisuomalainen haukkui professorin lyttyyn. Sitten lehti julkaisi päivää ennen Yomin yhtiökokousta asiallisen kirjoituksen siitä, mitä epäillään tapahtuneen. Kokouksen tuloksen lehti julkaisi asianmukaisesti: Yomiin haetaan erityistilintarkastusta. Keskisuomalainen 28.03.2003. Tiistaina aprillipäivänä 01.04.2003 yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen ennustaa hallituksen vastustavan erityistilintarkastuksen suorittamista. Sitten päätoimittaja Erkki Laatikainen puolustelee toimintaa kolumnissaan Media on aina ollut riippuvainen ympäristöstään, Keskisuomalainen 05.04.2003. Samana päivänä lehti julkaisee talousosastollaan kirjoituksen Elisan Yomi-aikeita arvaillaan. Helsinkiläisten pankkiiriliikkeiden analyytikot näkevät, että isoveli kiusaa Jyväskylän Yomia. Keskisuomalainen 05.04.2003. Jatkuu...
Hiukan historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. 12.fi 24.02.2000.

   


1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Yomin menestys on osakkeen-
omistajien etu.

 

Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki.
   


Keskisuomalainen. Puheenvuorot. Torstaina 10.04.2003.

    ... on hyötyä yhtiön menestyksestä ennen kaikkea sijoituksen tuottoina. Tavoitteemme ei siis poikkea muiden osakkaiden Yomiin asettamista odotuksista.
Yksittäisten Yomin pienomistajien käynnistämästä polemiikista, jonka tavoitteita en pysty ymmärtämään, voi saada täysin väärän kuvan yhtiön tilanteesta. Yhtiö on terve ja vakavarainen. Se on selvästi määritellyt strategiansa ja kehityssuuntansa. Tähän strategiaan kuuluvat elimellisesti sijoitukset kasvuun ja kasvuedellytyksiin itc-sektorissa. Toimialalla, jonka kasvuedellytykset eivät ole tilapäisestä hidastumisesta huolimatta kadonneet minnekäään.
Samat mielestäni yhtiötä ja sen etua vahingoittavat henkilöt, ovat asettaneet Elisan tavoitteet ja keinot Yomissa kyseenalaisiksi. Tähän voin yksiselitteisesti todeta, että Elisan tavoite on toimia sekä osakkeenomistajien, että Yomin asiakkaiden edun mukaisesti. Mikään muu toimintatapa ei ...
   

... varallisuutta. Tähän asti he ovat tehneet erinomaista työtä.

Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Elisan Yomi- aikeita arvaillaan. Helsinkiläisten pankkiiriliikkeiden analyytikot näkevät, että isoveli kiusaa Jyväskylän Yomia.

"Elisaa kiiinnostaa eniten hyvä kiinteän verkon liiketoiminta"

 
 
      Keskisuomalainen 05.04.2003. Jyväskylä, Keijo Lehto  
 

Helsinkiläisen Elisan ja Jyväskylän Yomin tiet erkanevat lähitulevaisuudessa. Näin arvioivat Keskisuomalaisen haastattelemat pankkiiriliikkeiden analyytikot, jotka seuraavat työkseen erityisesti pörssiyhtiö Elisaa. Heidän todellinen tietämyksensä Yomista voi olla paljon pinnallisempi.

Analyytikot arvailevat, että tietoliikennekonserni Elisa Communications Oyj tulee mahdollisimman pikaisesti irrottautumaan tieto- ja viestintäteknologiayhtiö Yomi Oyj:n informaatioteknologia-
bisneksistä. Sen sijaan Yomin perinteisen puhelinliikennetoiminnan Elisa tulisi analyytikkoviisauden mukaan imuroimaan itselleen.
...

 

- Elisan kannalta on käynyt ihan miellyttävästi. Sen päätavoite on ottaa Yomista puhelinoperaattoritoiminnot pois. Ensin pannaan firma sellaiseen kuntoon, että ne eivät kovin paljon maksa. Sitten ostetaan toiminnot tai järjestellään asuoita konsernin sisäisillä vaihtokaupoilla: Elisaan konsolidoidaan puhelinoperaattoritoiminnot ja jäljelle jääväty it-toiminnot. Ne taas voidaan myydä konsernin ulkopuolelle tai tiputtaa omistusosuus alle puolen, spekuloi yksi nimettömänä pysyttelevä analyytikko.

Analyytikko Esa Hirvonen pankkiiriliike Mandatumista pitää nykyistä tilannetta Yomissa ongelmallisena. Elisa omistaa yli puolet Yomista, mutta ei kokonaan.
- Elisaa kiinnostaa eniten hyvä kiinteän verkon liiketoiminta, kun taas Yomi on ottanut painopistealueekseen ohjelmistoliiketoiminnot. Näkemykset kehittämiskohteista yhtiöillä eivät välttämättä ole samat
Tilanne on hieman ongelmallinen molemmille yhtiöille. Hirvosen mukaan Elisan sijoittajat ovat toivoneet it-rönsyjen karsintaa.

Analyytikko Hannu Rauhala
FIM-pankkiiriliikkeestä täsmentää, että Yomi tulee muuntautumaan ohjelmistotaloksi.
- Ratkaisu selkeyttäisi tilannetta. Euroopassa kehitys on se, että operaattorit fuusioituvat. Isot operaattorit ovat kustannustehokkaampia kuin rajallisella alueella operoivat maakunnalliset yhtiöt. Maakunnallisilla operaaattoreilla kasvun mahdollisuuudetkin ovat sangen rajattuja, Rauhala perustelee puhelinbisneksestä irrottautumista.

Yksi analyytikoista spekuloi, miten Elisa haluaa halvalla itselleen puhelinoperaattoritoiminnot, ja sen vuoksi Yomiin tungetaan paljon sellaista, mikä ei kiinnosta sijoittajia. Näin Yomin arvo laskee, ja Elisa voi lunastaa Yomin pilkkahintaan itselleen, analuyytikko spekuloi.
...

 
     
Keskisuomalainen 05.04.2003. Jyväskylä, Keijo Lehto
 
         
     

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Jyväskylä, Taloussivu 9.
Elisan Yomi-aikeita arvaillaan.
Rahatikanne ratkaisee ajoituksen.
Vakuutusyhtiöt kaatoivat Elisan piensijoittajien protestin.
Benefonin kpohtalo ei selvinnyt.
Öljyn hinta pysyi laskussa.
Sodan mittarit Jyväskylässä 4.4.2003.
Lyhyet:
UPM-Kymmene varoitti tuloksen puolittuvan.
Ruotsin hallitus hylkäsi emu-puskurit
Naisjohtajat kiinnostuivat kiintiöistä
Duisenbergin jatko todennäköistä
GE antaa lisäaikaa Instru-tarjoukselle
Mainos: Tärkein ei unohdu, Päämiers, Midare Oy.

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Jyväskylä, Taloussivu 10.
Vuorineuvotyöryhmä vaatii työeläkemaksua kuriin.
Ikea aikoo Tampereelle ja Turkuun.
Koneen Pekka Herlin kuollut.
Pörssiviikko: Finnairin siivet reikiä täynnä.
Päivän raha-asiat:
Pörssin nousuputki katkesi.
Indeksit, kurssit ym:t

 

Etusivulle torstaina 10.04.2003.
Irakin sota Median riippuvuus Sailaksen raportti Miss yliopisto Uusi erektiolääkeSanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Yomin menestys on osakkeenomistajien etu. Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki. Keskisuomalainen 10.04.2003.
Huomaa myös: Professori Jarmo Leppiniemen Ilta-sanomissa julkaistun kolumnin jälkeen ehti tapahtua paljon: Ensin Keskisuomalainen haukkui professorin lyttyyn. Sitten lehti julkaisi päivää ennen Yomin yhtiökokousta asiallisen kirjoituksen siitä, mitä epäillään tapahtuneen. Kokouksen tuloksen lehti julkaisi asianmukaisesti: Yomiin haetaan erityistilintarkastusta. Keskisuomalainen 28.03.2003. Tiistaina aprillipäivänä 01.04.2003 yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen ennustaa hallituksen vastustavan erityistilintarkastuksen suorittamista. Sitten päätoimittaja Erkki Laatikainen puolustelee toimintaa kolumnissaan Media on aina ollut riippuvainen ympäristöstään, Keskisuomalainen 05.04.2003. Samana päivänä lehti julkaisee talousosastollaan kirjoituksen Elisan Yomi-aikeita arvaillaan. Helsinkiläisten pankkiiriliikkeiden analyytikot näkevät, että isoveli kiusaa Jyväskylän Yomia. Keskisuomalainen 05.04.2003. Jatkuu...
Hiukan historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. 12.fi 24.02.2000.

   


  Sisällysluettelo 2003/01 Tammikuu.
Sisällysluettelo 2002/12 Joulukuu.
Sisällysluettelo 2002/11 Marraskuu.
     
    2002. Kannet ja linkit etusivuille.


TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2002/193. Sivut valmisti Pertti Manninen 10.04.2003, (May 13, 2003 12:53). Talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/04/10 - 12.fi - Yomin menestys on osakkeenomistajien etu - Elisan Yomi-aikeita arvaillaan - Keskisuomalainen - Matti Mattheiszen - Keijo Lehto -Esa Hirvonen -Hannu Rauhala - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - suomennos - pertti manninen - 12.Keskiviikko 2011-09-21. Puuttuvat kuvat: "yomin20030410kespaaw128alku.jpg" , "yomin20030410kespaaw128loppu.jpg" , "elisanyomi20030405kstalw384.jpg" ja "elisanyomi20030405kstalw256osa.jpg". PM.

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 07:56.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. PM.