Vuoden nuolaisu!
12
09
12
  Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
 

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 joka torstai.

204
205
206
 
2003
heinäkuu

12.fi
torstaina

03.07.2003.

 
 

Muut lehdet: ilta-sanomat, Uutiset. Maailma torstaina 26.6.2003. Annika Hukka.
Brittisotilaiden ja paikallisten välit kiristyvät Irakissa.

Kuusi brittiläistä sotapoliisia toissa päivänä tappanut tulitaistelu on tulehduttanut irakilaisten ja brittisotilaiden välit pahasti. Luottamus on mennyt ja osapuolet syyttävät toisiaan. Brittijoukot etsivät irakilaisia ampujia eilen kiivaasti.
...
- Nämä brittisotilaat tulivat koirineen ja osoittivat naisia ja lapsia aseilla. Muslimeina emme voi hyväksyä koiria taloissamme, Rabee el-Malki sanoi Reutersille.
...
Eilen ilmassa oli kaikesta huolimatta myös yritystä lieventää jännitteitä, kun brittiarmeijan edustaja ja paikalliset heimojohtajat tapasivat ja keskustelivat tapahtuneesta.
Lähteet: AP, Reuters, Sky News.

Muita otsikoita:
Sissisota liittoumaa vastaan kiihtyy.
Brittilehti: "Koominen Ali" kiinni.
 

Torstaina 26.06.2003.Kuva: Yksi kuolonuhreista: kersantti Simon Hamilton-Jewell.
Kuva: Tulitaistelussa paloi useita brittien sotilasajoneuvoja.

       
  Muut lehdet: Dagens Nyheter, Utrikes torsdag 26 juni 2003. Analys, Bengt Albons. Säkerhetspolitisk reporter.
Irakgerillan utmanar USA.

USA:s ockupation av Irak går dåligt. Ockupationsstyrkorna möts av ett allvarligt och växande gerillakrig och militären klarar inte av återuppbyggnadsarbetet. Det har skapat ett utbrett och för USA farligt missnöje bland irakierna,
...

Dödsoffren i Irak.
Sedan George W Bush den 1 maj förklarade att striderna var över har 19 amerikaner dött istrider i Irak och ytterligare 38 i olyckor. Under kriget dog 114 amerikanska soldatere.

I tisdags dödades de första 6 brittiska soldaterna sedan krigsslutet. Under kriget förlorade Storbritannien 8 soldater i strid och 25 i olyckor.

Anfallet döda irakiska militärer under kriget uppgår till 2320. Vad beträffar civila är det svårt att få entydig siffra, antalet varierar från 5570 till 7423.

Källor: Amerikanska, brittiska och irakiska myndigheter samt nyhetsbyrån Reuters och och den oberoende webbsajten www.iraqbodycount.net.

 

Torsdag 26.06.2003.


www.iraqbodycount.net.

       
 

Muut lehdet: Helsingin Sanomat, Pääkirjoitus perjantaina 27. kesäkuuta 2003.
Kasvava turvattomuus uhkaa jälleenrakennusta Irakissa.

  Perjantaina 27.06.2003.

       
 

Muut lehdet: iltalehti, Ulkomaat. Perjantai 27.6.2003. Miina Lange.

Ryöstely ja anarkia ovat yhä Bagdadin laki.
SISSISOTA KIIHTYY IRAKISSA.
Taistelut loppuivat, mutta Irakissa olevat liittouman sotilaat elävät pelon keskellä. Sissisota kiihtyy päivä päivältä, ja sotilaat ovat alkaneet epäillä ketä tahansa terroristiksi - vaikka teinityttöä.

FAKTA. Irak vaatii uhreja.
Irakissa on kuollut kymmeniä sotilaita sen jälkeen, kun presidentti George W, Bush julisti vapunpäivänä varsinaiset sotatoimet päättyneiksi.
Ainakin 18 amerikkalaissotilasta on saanut surmansa taisteluoperaatioissa, terroristihyökkäyksissä tai väijytyksissä. Kymmeniä muita on haavoittunut.
38 amerikkalaista on menehtynyt onnettomuuksissa.
Kuusi brittisotilasta kuoli tiistaina hurjistuneen väkijoukon hyökättyä heidän kimppuunsa.
Lähteet: BBC, The Times, AFP.

  Perjantaina 27.06.2003.Kuva: Virallinen sota päättyi, mutta Irakin arki on edelleen sabotaasi-iskuja, vihaisia mielenosoituksia, ryöstelyä ja jatkuvaa pelkoa.
       
 

Muut lehdet: Keskisuomalainen, Ulkomaat sunnuntaina 29. kesäkuuta 2003. Bagdad, Reuters, AFP, DPA..
USA vähättelee vastarintaa Irakissa.
Siepattujen sotilaiden ruumiit löytyivät.


Yhdysvaltain sotilas kuoli ja neljä sotilasta haavoittuivat perjantai-iltana hyökkäyksessä Bagdadin pohjoisosissa, amerikkalaiset sotilasviranomaiset tiedottivatlauantaina.
...

Irakin sodan uhrit.
Hyökkäyksiä miehittäjäjoukkoja vastaan on tapahtunut lähes päivittäin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti julisti sodan loppuneeksi toukokuun alussa. Saddam Husseinille uskolliset Fedayeen-taistelijat vastustavat miehitystä väijytksillä , pommi-iskuilla ja sieppaamalla sotilaita.
Sodan päätyttyä 22 amereikkalaissotilasta ja kuusi brittisotilasta on kuollut hyökkäyksissä. Kuolemat horjuttavat päättäjien suosiota.
Sodan aikana kaatui 136 USA.n ja 14 Britannian sotilasta. Onnettomuudet ovat vieneet hengen 102 amerikkalaiselta ja 33 britiltä.
Yhdysvaltain mukaan taistelut Bagdadissa ja sen lähellä vaativat 2320 irakilaissotilaan hengen.
Rauhanaktivistien ja tutkijoiden ylläpitämän verkkosivun mukaan 5570- 7243 irakilaissiviiliä sai surmansa sodan aikana.

 

Sunnuntaina 29.06.2003.

Kuva: Levottoman maan kansalaisia askarruttavat arkiset asiat. Ympäristöjärjestö Greenpeace ryhtyi lauantaina vaihtamaan vesisäiliöinä käytettyjä radioaktiivisia tynnyreitä puhtaisiin. Köyhät bagdadilaiset varastivat tynnyreitä sodan loppuvaiheessa Tuwaithan voimalasta.

       
 

Muut lehdet: Helsingin Sanomat, Ulkomaat maanantaina 30. kesäkuuta 2003. AP-Reuters-HS.
USA aloitti iskut vastarinnan nujertamiseksi.
Bremer: Iskut amerikkalaisia vastaan jatkuvat kunnes Saddam löytyy.

Bagdad.
Yhdysvallat aloitti sunnuntaina jälleen uuden sotilasoperaation nujertaakseen amerikkalaisjoukkoja kohdanneen vastarinnan, joka on vaatinut useiden sotilaiden hengen.
Ainakin 20 erillisen iskun sarja ulottui Iranin rajalta aina bagdadin pohjoisosiin. Armeijan tiedotteessa aluetta kutsuttiin "puolisotilaallisen toiminnan yhdysalueeksi".

Muita otsikoita:
Irakin shiiamuslimit ovat antaneet Yhdysvalloille mahdollisuuden.
Lähi-idässä hyvän tahdon eleiden viikonloppu.
LYHYESTI. Lehtiväite: Liittouma käytti väärennettyjä Irak-asiakirjoja
.
  Maanantaina 30.06.2003.

       

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 joka torstai.

204
205
206
 
2003
heinäkuu

12.fi
torstaina

03.07.2003.

 
  Muut lehdet: ilta-sanomat, Uutiset. Maailma perjantaina 27.6.2003. Jouko Juonala.
Ruusupensaan alta löytyi ydinlaitteita.
Bagdadilaiseen kotipuutarhaan haudatut kaasusentrifugin osat eivät todista, että Saddam olisi yhä kehitellyt omaa ydinpommia.

...
Kuinka monen kotipuutarhan mullassa Irakissa piilee yhä Saddam Husseinin aseohjelmien salaisuuksia?
...
Koko roskan Ubaidi sitten luovutti amerikkalaisillej - ja sai vastineeksi itselleen turvapaikan Yhdysvalloista.
...
- Emme voi kaivaa ylös maan kaikkia puutarhoja, sanoi nimettömänä pysytellyt Yhdysvaltain hallinnon virkailija eilisessä Washington Postissa.
...
 

Perjantaina 27.06.2003.


Kuva: Irakilainen ydintutkija Mahdi Ubaidi esitteli eilen televisiokanava CNN:lle puutarhasta esiin kaivamiaan ydinlaitteen osia ja piirustuksia.

       
 

Muut lehdet: Helsingin Sanomat, Ulkomaat perjantaina 27. kesäkuuta 2003. Jyri Raivio.
Presidenttiehdokas vihjaa Bushin valehdelleen.

Washington. "On ensiarvoisen tärkeätä järjestää riippumaton, molempia puolueita edustava, perinpohjainen ja julkinen tutkimus siitä, mistä tiedustelutietomme Irakin joukkotuhoaseista olivat peräisin ja kuinka valikoidusti niitä käytettiin Irakin sodan oikeuttamiseksi. Toisin sanoen: mitä presidentti tiesi ja milloin hän tiesi?"

Näin kärjekkäästi sanaili ulkopoliittisessa linjapuheessaan Vermontin osavaltion ex-kuvernööri Howard Dean, joka on noussut demokraattisen puolueen kärkiehdokkaiden joukkoon syksyn 2004 presidentinvaaleihin valmistauduttaessa. Etenkin kommentin viimeinen lause oli Yhdysvalloissa järeää tekstiä.
...

  Perjantaina 27.06.2003.

Kuvateksti: Howard Dean.
       
  Muut lehdet: Helsingin Sanomat, Ulkomaat keskiviikkona 2. heinäkuuta 2003. Reuters.
Asetarkastajien Hans Blix haikein mielin eläkkeelle.

YK, NewYork. Hans Blixin myrskyisä kausi Irakin joukkotuhoaseiden metsästäjänä loppui virallisesti hänen 75-vuotispäiviensä yhteydessä.
...
Blix arvelee, että Saddam olisi ehkä halunnut luoda sellaista mielikuvaa, että hänen hallussaan olisi yhä joukkotuhoaseita.
Blix on suhtautunut viime aikoina yhä kriittisemmin Yhdysvaltain ja muiden valtioiden hänelle toimittamaan tiedustelumateriaaliin. Hän sanoi viime viikolla, että tietyt todisteet, joita Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell esitti YK:n turvallisuusneuvostolle helmikuussa eivät enää vakuuta häntä.
...
  Keskiviikkona 02.07.2003.

Kuvateksti: Hans Blix.
       
 

Muut lehdet: Keskisuomalainen, Ulkomaat keskiviikkona 2. heinäkuuta 2003. Washington, AFP.
Amerikkalaiset uskovat Bushin kieroilleen sodassa.

Amerikkalaisten enemmistö uskoo presidentti George W. Bushin hallinnon muutelleen totuutta tai suoraan valehdelleen Irakin joukkotuhoaseista, kertoo tuore kyselytutkimus.
Marylandin yliopiston tutkimukseen vastanneista 52 prosenttia uskoi Bushin neuvonantajineen "muutelleen totuutta mutta ei antaneen vääriä lausuntoja" Irakin kemiallisista, biologisista tai tdinaseista, kymmenen prosenttia puolestaan sanoi viranomaisten esittäneen" todisteita, jotka he tiesivät vääriksi".
Vain 32 prosenttia vastaajista sanoivat hallinnon toimineen täysin totuudenmukaisesti asiassa.
...

  Keskiviikkona 02.07.2003.
       

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

"Ilta-Sanomat yritti murtaa salailun ilmapiiriä tuomalla esiin tosiasioita." Tiedonvälitystä, ei ajojahtia, Ilta-Sanomat, pääkirjoitus maanantaina 23.06.2003. "Kun tilanne rauhoittuu, niin ymmärretään varmaan itse keskustelun merkitys." Anneli Jäätteenmäen kampanjapäällikkö Ilkka Herlin. Seura perjantaina 04.07.2003. "De amerikanska soldaterna trodde att han var en krypskytt - och sköt ihjäl honom." 11-åring sköts till döds av USA-soldater. Expressen, söndag 29.06.2003. "Tarkoituksena on keskustella, miten kylmä sota vaikutti etenkin maailmantalouteen."
"Alun perin konferenssin avaajaksi oli lupautunut - nyt yllättäen jo entinen -
pääministeri Anneli Jäätteenmäki." Gorbatshovia, Bushia ja Kohlia odotetaan Helsinkiin.Ilta-Sanomat tiistaina 24.06.2003.


Etusivulle
03.07.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kommentteja kaikesta.

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

Kuolema Nykissä

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  


Nuolaisut  
 

Vuoden 2002 nuolaisu.

 

 

12
Torstaina 3. heinäkuuta 2003. Numero 205.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu.
Tappaminenkin jatkuu.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
 

Eino Leino 125-vuotta.
"Päivä paistaa, lehti loistaa,
vaarat tanhun tahdin toistaa:
Kesä tullut on."

Sinipiikojen kesälaulu karkelokuvaelmasta Väinämöisen kosinta.

     
 

Tulossa.

     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
     
 
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden! HS-Gallup 30.06.2003.
     

 

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.
Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.
Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.
 
Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen. (Linkit lisätty 03.07.2003)
     
 
Tulossa.
     

 
Tulossa.
     
Tulossa   Pääministeri Paavo Lipponen.
     
Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo:
2003 kesäkuu.
Sisällysluettelo: 2003 heinäkuu.

     
Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
     
Ilmoitukset
     
Lukijan postia
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
  pm 123456789012345678901234567890123
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO   

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.


Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo:
2003 kesäkuu.
Sisällysluettelo: 2003 heinäkuu.TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2003/205. Sivut valmisti Pertti Manninen 03.07.2003, July 14, 2003 14:50). Lisätty linkkejä 17.07.2003. Vanhempi kesätoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/07/03 - 12.fi - www.iraqbodycount.net - Brittisotilaiden ja paikallisten välit kiristyvät Irakissa. - Irakgerillan utmanar USA. - Dödsoffren i Irak. - Kasvava turvattomuus uhkaa jälleenrakennusta Irakissa. - SISSISOTA KIIHTYY IRAKISSA. - FAKTA. Irak vaatii uhreja. - USA vähättelee vastarintaa Irakissa. - Irakin sodan uhrit. - USA aloitti iskut vastarinnan nujertamiseksi. - ilta-sanomat, Uutiset. Maailma torstaina 26.6.2003. Annika Hukka. - Dagens Nyheter, Utrikes torsdag 26 juni 2003. Analys, Bengt Albons. Säkerhetspolitisk reporter. - Helsingin Sanomat, Pääkirjoitus perjantaina 27. kesäkuuta 2003. - iltalehti, Ulkomaat. Perjantai 27.6.2003. Miina Lange. - Keskisuomalainen, Ulkomaat sunnuntaina 29. kesäkuuta 2003. Bagdad, Reuters, AFP, DPA.. - Helsingin Sanomat, Ulkomaat maanantaina 30. kesäkuuta 2003. AP-Reuters-HS. - Rabee el-Malki - Simon Hamilton-Jewell. USA:s ockupation - George W Bush - Greenpeace - Bremer - Saddam - Bagdad. - Yhdysvallat - 26.06.2003. - 27.06.2003. -29.06.2003. - 30.06.2003. - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


   

 

 

 

  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."


Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 07:56.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. PM.