Vuoden nuolaisu!
12
09
12
  Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
 

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 joka torstai.

204
205
206
 
2003
heinäkuu

12.fi
torstaina

03.07.2003.

 
 


Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen.

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.

Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.

Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.

Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.
Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.

 

 
 

Ilta-Sanomat. Perustettu 1932. Vastaava päätoimittaja ANTTI-PEKKA PIETILÄ. Uutispäätoimittaja HANNU SAVOLA. Toimituspäälliköt ERIK RISSANEN, KARI YLÄNNE, TAPIO SADEOJA ja ANTTI VIROLAINEN

PÄÄKIRJOITUS 17.6.2003
Sdp noussut suosituimmaksi

  Puolueiden voimasuhteet ratkaistaan neljäksi vuodeksi vaaleissa, mutta se ei estä mittaamasta puolueiden suosiota pian vaalien jälkeen. sekä taloustutkimuksen että Suomen Gallupin tuoreimmat kannatusmittaukset osoittavat päähallituspuolueiden säilyttäneensä asemansa kahtena suosituimpana puolueena. niiden järjestys on kuitenkin vaihtunut. Sdp:n suosio on nyt korkeammalla kuin sen vaalikannatus, kun taas keskustan suosio on laskenut vaaleissa mitatulta tasolta.

  Vaaleissa keskusta sai 6000 ääntä enemmän kuin pääkilpailijansa. Vaalimatematiikka muutti nämä äänet kahden kansanedustajapaikan levyiseksi voittomarginaaliksi ja toi keskustalle pääministerin salkun.

  Sdp:n ja keskustan kannatusero on tuoreen HS-Gallupin mukaan kaksi prosenttiyksikköä Sdp:n hyväksi (Helsingin Sanomat 15.6). Kokoomus on kuitenkin kauempana keskustan takana kuin Sdp sen edessä. Kokoomus ei toistaiseksi näytä hyötyneen oppositioasemastaan, vaan sen suosio on juuttunut vaalikannatuksen tasolle selvästi alle 20 prosenttiin.

  Suosiotaan on menettänyt  myös toiseksi suurin oppositiopuolue vasemmistoliitto, kun taas vihreiden gallupkannatus on korkeammalla kuin vuoteen. Koetaanko vihreiden oppositiopolitiikka linjakkaaksi siksi, että puolue pääsi harjoittelemaan sitä jo sateenkaarikaudella erottuaan hallituksesta eduskunnan ydinvoimapäätöksen vuoksi.
***
Anneli Jäätteenmäen (kesk) hallitus on aikaisemmissa mielipidemittauksissa osoittautunut varsin suosituksi. Hallitus on jopa suositumpi kuin sen pääministeri. Viime viikolla julkaistussa Suomen Gallupin mittauksessa 62 prosenttia vastaajista katsoi uuden hallituksen onnistuneen tehtävissään vähintään melko hyvin. Pääministerin katsoi onnistuneen vähintään melko hyvin vain 54 prosenttia vastaajista (Helsingin Sanomat 11.6).

  Hallituksen suosio on selvästi suurempi kuin nykyisten hallituspuolueiden yhteinen vaalikannatus, vaikka hallitus ei vielä ole päässyt alkua pitemmälle. Lisäksi melkoisen osan tästä alusta on hallituksen julkisuuskuvassa vienyt pääministerin henkilökohtainen kompurointi muuttuvien Irak-selvitysten keskellä.
***
.
Enemmistöhallitusta on vaikea kaataa, ellei se ala murentua sisältä. Sdp:n vahvistunut suosio viittaa siihen, ettei puolueella ole pienintäkään halua kaataa hallitusta. Mieluummin se antaa keskustan kiehua liemissään. Miksi se horjuttaisi rakennelmaa, jonka osana se on noussut suosituimmaksi puolueeksi?

  Kuvateksti: Lipposen Sdp on noussut suosituimmaksi puolueeksi Jäänteenmäen keskustan ohi.

  Ilta-Sanomat. PÄÄKIRJOITUS 17.6.2003. Sdp noussut suosituimmaksi.

 (Teksti lisätty 10.03.2004 16:08 )


 

Helsingin Sanomien HS-Gallup tietää mitä tekee. Kun pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä oltiin kamppaamassa, unohdettiin kyselytutkimukseen kuuluva virhemarginaali ja julistettiin tulokset ilman niitä. Kun kampitus oli onnistunut julkaistaan sitten uusi tutkimus, jossa virhemarginaalien olemassaolo tiedetään jopa kymmenyksen tarkkuudella. 4:n prosenttiyksikön ero mahtuu vielä marginaaliin, mutta ei 4.1:n! Muistettakoon kuitenkin, että virhemarginaalikin huomioon ottaen tulos on vasta 95 prosenttisesti varma. Lisäksi annettu virhemarginaali on ilmoitettu kokonaislukuna 2, joten senkin tarkkuus on 0,5. Näin ollen virhemarginaalikin voisi olla 2.5!

Tätä kirjoitettaessa Yle-Radio kertoo Taloustutkimuksen tuloksia, joiden mukaan SDP:n ja Keskustan kannatuksen ero ei ole ollenkaan dramaattinen. Ero mahtuu hyvin virhemarginaaliin. Uutisointi on kuitenkin samansuuntainen kuin HS-Gallupissa. Eikö tähän koskaan tule loppua. Palaan asiaan. Pertti Manninen, 12.fi 03.07.2003.

PS. Käsiini sattuneissa muissa HS-Gallupeissa virhemarginaali on kerrottu.Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen.

 

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.
Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.
Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.

Taloustutkimuksen tuloksia 04.07.2003. (Linkki 10.07.2003)

 
Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen.

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

"Ilta-Sanomat yritti murtaa salailun ilmapiiriä tuomalla esiin tosiasioita." Tiedonvälitystä, ei ajojahtia, Ilta-Sanomat, pääkirjoitus maanantaina 23.06.2003. "Kun tilanne rauhoittuu, niin ymmärretään varmaan itse keskustelun merkitys." Anneli Jäätteenmäen kampanjapäällikkö Ilkka Herlin. Seura perjantaina 04.07.2003. "De amerikanska soldaterna trodde att han var en krypskytt - och sköt ihjäl honom." 11-åring sköts till döds av USA-soldater. Expressen, söndag 29.06.2003. "Tarkoituksena on keskustella, miten kylmä sota vaikutti etenkin maailmantalouteen."
"Alun perin konferenssin avaajaksi oli lupautunut - nyt yllättäen jo entinen -
pääministeri Anneli Jäätteenmäki." Gorbatshovia, Bushia ja Kohlia odotetaan Helsinkiin.Ilta-Sanomat tiistaina 24.06.2003.


Etusivulle
03.07.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kommentteja kaikesta.

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

Kuolema Nykissä

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  


Nuolaisut  
 

Vuoden 2002 nuolaisu.

 

 

12
Torstaina 3. heinäkuuta 2003. Numero 205.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu.
Tappaminenkin jatkuu.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
 

Eino Leino 125-vuotta.
"Päivä paistaa, lehti loistaa,
vaarat tanhun tahdin toistaa:
Kesä tullut on."

Sinipiikojen kesälaulu karkelokuvaelmasta Väinämöisen kosinta.

     
 

Tulossa.

     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
     
 
Tulossa.
     
 
Tulossa.
     
 
     
 
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden! HS-Gallup 30.06.2003.
     

 

Helsingin Sanomat jäi valheesta kiinni!
HS-Gallup 15.06.2003.
Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen!
Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi.
Uusi HS-Gallup todistaa virhemarginaalin unohtamisen tahallisuuden!
HS-Gallup 30.06.2003.
Pääkirjoitukset 01.07.2003.
Ilta-Sanomat: Keskusta putosi kannatuskuoppaan.
Helsingin Sanomat: Keskusta maksaa kalliisti Jäättenmäen tähdenlennosta.
 
Informaatiota kansalaiselle. Kuva: Pertti Manninen. (Linkit lisätty 03.07.2003)
     
 
Tulossa.
     

 
Tulossa.
     
Tulossa   Pääministeri Paavo Lipponen.
     
Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo:
2003 kesäkuu.
Sisällysluettelo: 2003 heinäkuu.

     
Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
     
Ilmoitukset
     
Lukijan postia
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
  pm 123456789012345678901234567890123
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO   

  Lutakon HIIVA-galleria. Kesänäyttely.
http://lutakontaide.com
Messukatu 3, Lutakon vanha leipomo, Jyväskylä. Avoinna: ti-pe klo 12-17, la-su klo 10-15. Vapaa pääsy.


Näinä aikoina  

Sisällysluettelo: 2003 toukokuu.
Sisällysluettelo:
2003 kesäkuu.
Sisällysluettelo: 2003 heinäkuu.
TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2003/205. Sivut valmisti Pertti Manninen 03.07.2003, (July 10, 2003 9:29). Vanhempi kesätoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/07/03 - 12.fi - Ilta-Sanomat käytti sumeilematta hyväkseen! Ilta-Sanomat, pääkirjoitus 17.06.2003: SDP noussut suosituimmaksi. - Helsingin Sanomat - Kommentti - pertti manninen. - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


   

 

 

 

  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."


Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Perti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.PM.