Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
 

12.fi
  Vanhusten hoitoa
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


12.fi
1999 alkaen
 

Torstaina 30.10.2003.

Kommunen sparar. "Jag tror inte att ett halvt ägg förbättrar den ekonomiska situationen i kommunen, säger Arvid Hansson, 87."
Aftonbladet. Söndag 26 oktober 2003.

Nu får Arvid bara halva ägget.

"Nu ska Höganäs kommun spara pengar.
Därför fick Arvid Hamsson 87, ett halvt ägg till frukost
- Det är fruktansvärt att dra in pä mat när man ska spara pengar, säger Torwald Åberg, näringsfysilog.

Besparinsåtgärderna i landets kommuner är många. Och uppfinningsrikedomen är stor när det gäller att hitta saker att spara in på.

Servicehemmet Ljunghaga i Höganäs tänker spara pengar genom att servera de 60 gamla ett halvt ägg i stället för ett helt till frukost.

I måndags fick Arvid Hansson, 87, beskesdet.
- Sköterskan sa att jag i fortsättningen får välja mellan ett halvt ägg om dagen eller helt ägg varannan dag. Vi köper in alldeles för mycket ägg, sa hon, säger Arvid Hansson.
...

- Så länge det här idiotiska beslutet inte är upphävt tänker jag inte äta något ägg. Jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv, säger han.

Den som ytterst fattar beslut i frågan är avdelnunsföreståndaren. Aftonbladet har förgäves sökt henne.

Bara ett halvt ägg till frukost. Aftonbladet. Annacarin Falck. Söndag 26 oktober 2003.Lue myös!

Sairaalassa Helsingissä 2.

Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi. 12.fi 30.05.2002.

"Käydessäni helsinkiläisessä sairaalassa vanhuksen luona juuri ruoka-aikaan hänelle tuotiin keitto, jälkiruoka, leipää ja lasillinen piimää. Koska aikaisemmin oli sovittu, että tuodaan sekä piimä- että maitolasi, kysyin maitolasia nuorelta hoitajalta. Sanoin, että äitini on tottunut syömään jälkiruokansa maidon kanssa.

Hoitaja vastasi, että nyt on tullut määräys, jonka mukaan aterialla saa vain yhden lasillisen juomaa. Sanoin, että täytyy sitten tuoda puoli lasia piimää ja puolilasia maitoa, vatsa kaipaa piimää ja jälkiruoka maitoa.

Hoitaja ilmoitti, että hän kutsuu osastonhoitajan paikalle. Selostin asian osastonhoitajalle. Hänellä oli mukanaan joku kirje, jossa ilmoitettiin, että neljä (4) prosenttia täytyy säästää kaikista kuluista.

Sovimme, että tästä lähin tuodaan sitten puoli lasia maitoa ja puoli lasia piimää. Koska vanhus nautti lääkkeitä, joiden kanssa piti nauttia paljon nestettä ja koska vatsa kaipasi piimää, hän oli myös yöksi saanut piimälasillisen. Nyt tämä täytyi jättää kokonaan pois, nauttikoon vettä.
... "
30.05.2002 Pertti Manninen, 12.fi.

Sairaalassa Helsingissä 2. Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi.


Lue myös!
Sairaalassa Helsingissä 1
  "Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

 

Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi. Vielä vinossa liikennemerkkikin lie, joka ohjausvirheestä vääntyi. Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni olin pyörinyt piennarta pitkin. Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin. Gösta Sundqvist.


 

Sisällysluettelo 2003:

09
12

 

2003 syyskuu
2003 lokakuu
2003 marraskuu


TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2003/222. Sivut valmisti Pertti Manninen 30.10.2003, (November 5, 2003 12:14). Vanhempi kesätoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/10/30 - 12.fi - Kommunen sparar. Nu får Arvid bara halva ägget. - Bara ett halvt ägg till frukost. Aftonbladet. Annacarin Falck. Söndag 26 oktober 2003. - Sairaalassa Helsingissä 2. Lasillinen piimää otettiin pois vanhukselta neljän prosentin säästötavoitteen saavuttamiseksi. - 30.05.2002 Pertti Manninen, 12.fi. - Harry Bogomoloff - 30.10.2003 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


Sivun alkuun!

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 07:56.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. PM.