Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
etusivu
torstaina 25.03.2004.
eilen
huomenna

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

seur
edell

 

 

Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969. TUK:n vesipedot pelasivat tasan.

Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton.

Kuinka jouduin maalin suulle. Hajanaisia muisteloita.

Viiskytluvun alussa nassikkana saimme tilaisuuden käydä seuran vuorolla uimassa Helsingin ainoassa yleisessä uimahallissa Yrjönkadulla. Joku kai harjoitteli tosissaan ja sitten pihan lapset kuulivat, että pikkupennosilla pääsee uimaan ainakin kerran viikossa. Asuimme Kalliossa IV-linja 26:ssa ja siinä lähellä. Rahaa ei kovin paljon herunut työläiskodin kakruille. Joku sai rahat raitsikkalippuun, useimmat eivät. Me muut saimme hien pintaan juostessamme kilpaa raitsikan kanssa. Perille pääsimme käytännöllisesti aina yhtaikaa. Sen minkä vauhdissa hävisimme saimme kiinni raitsikan seisoessa pysäkillä.

Yrjönkadun yleisövuoroilla uitiin alasti. Taisi olla niin, että iso allas oli miehille ja pieni naisille. Seuran vuoroilla käytettiin tietenkin uikkareita. Tytöt olivat altaan oikealla puolella olevissa pukukopeissa ja pojat vasemmalla. Tytöt laittoivat pyyheliinan verkko-oveen ja joskus kuitenkin näimme siitä pyhkeen vierestä alastoman vartalon. Seura oli HTU eli Helsingin Työväen Uimarit. Muistaakseni vuoromme alkoi kello kahdeksan illalla ja kerran kadulla hiukan ennen kahdeksaa ehkä kolmisenkymmentä uimaria ja meitä muita kylpijöitä oli odottamassa vuoron alkamista. Paikalle pyyhälsi poliisiauto ja kysyi mikä kokous tässä on. Joku aikuinen valmentaja kertoi, että odotamme harjoitusvuoromme alkamista ja olemme urheilijanuorisoa. Aika yllättävästi kuulimme parkaisun: HAJAANTUKAA! Ja niin me sitten luikimme kuka minnekin, osa sisäpihalle, osa viereiseen rappuun ja minä muutaman kaverin kanssa viereiseen baariin.

Vuodet kuluivat ja harrastus jatkui sitten Urheilutalon uudessa uimahallissa Helsingin kadulla. Siellä uintiharjoitusten päätteeksi laitettiin vesipallomaalit paikoilleen ja koska seuralla ei aina ollut toista maalivahtia paikalla minut heitettiin jostakin syystä tolppien väliin. No eihän minulla mitään sitä vastaankaan ollut, olihan se ihan kivaa. Kylpijänä oli myös Frederik, nykyisin kuuluisa laulaja. Varakkuutta ja ikääkin oli tullut hiukan lisää ja kävimme joskus juomassa oluen Alppimaassa, portsarina siihen aikaan oli Köpi Lehtonen, kultamitalipainija.

Sitten jossain vaiheessa kävi niin, että seuran maalivahti Aulis (?) Kähkönen kyllästyi pelaamaan ja niin minut sitten ylennettiin ykkösmaalivahdiksi. Ensimmäinen sarjapeli oli edessä enkä oikein hyvin sääntöjä tuntenut ja siinä kävi sitten niin, että Vetehisten kuuluisa Jalmari Torikka tuli tavoittelemaan palloa altaan matalassa päässä nenäni edestä. Jotenkin ajattelin, että maalivahti on sääntöjen erityisessä suojeluksessa ja rupesin takomaan kyynärpäälläni päin Jallun pläsiä. Lensin tietenkin ylös altaasta rangaistusta kärsimään. Jälkeenpäin suihkussa kuulin Torikan ihmettelyn, että mikä sille veskarille oikein tuli. Toisaalta sain myös kehuja siitä, että joku oli iskenyt Torikkaa, koska hän oli kuulemma itsekin altaassa aika kovakourainen.

Harrastus jatkui ja muistan saaneeni hallisarjassa SM-hopeaa ja kesäsarjassa SM-pronssia. Pelasimme ainakin Turussa, Porissa, Lahdessa ja Kouvolassa Helsingin lisäksi. Kerran kävin Virossa Ilkka Rauramon johtamassa Helsingin yliopiston joukkueessa. Oman seuran joukkueen mukana, vahvistettuna ainakin Turun Uimareiden pelaajilla Turkka Palken ja Tauno Vuoristo ja muilla sekä mahdollisesti myös Porin Pyrinnön pelaajilla, joista tässä nyt muistan par nimeä: Lasse Laippala, arkkitehti ja suorien kerroshyppyjen Suomen mestari, sekä Seppo (?) Sirkka, kävin Ruotsissa ja Saksan liittotasavallassa, siis Länsi-Saksassa. Sinne menimme ensin laivalla Tukholmaan ja sitten junalla Itä-Berliiniin, josta paikallisjunalla Länsi-Berliiniin. Muuri oli jo pystytetty. Junalla kuljimme Tukholmasta Trelleborgiin. Viimeinen juna ajoi suoraan junalauttaan, joka sitten kulki Itämerta pikku matkan Sassnitsiin. Passi- ja muut tarkastukset olivat aika vaikuttavia ja konepistoolimiehiä oli joka asemalla. Pelit olivat jossakin maauimalassa Länsi-Berliinin maaseudulla.

Paluumatkalla jossakin Ruotsissa Arvo Järvinen oli sulkemassa makuuvaunun ovea yläpetiltään. Niin, ja tietenkin hän veti hätäjarrusta ja junan jarrulaitteet laukesivat. Kuului mahdoton pihinä ja Arvo veti peiton korviinsa ja sanoi, että selitä sinä ja napautti jarrukahvan takaisin alkuasentoon. Sinetti oli tietenkin murtunut. Onneksi juna oli juuri silloin jollakin asemalla, ettemme sentään vauhdissa seisahtuneet. Käytävästä kuului hätääntyneitä ääniä ja koputuksia, konduktöörit tarkastivat jokaisen hytin ja tulivat lopulta ovellemme. Olimme sammuttaneet valot ja jotain vastausta örisin heidän hätäänsä. Konduktööri osoitti särkynyttä sinettiä toiselle konduktöörille ja sanoi jotain ”De är finska”. Sulkivat oven. Pihinät loppuivat ja juna jatkoi matkaansa.

Tämän Länsi-Berliiniläisen seuran Delphiinien vastavierailu sattui sitten vuoteen 1969, jolloin pelasimme siis TUK:n, Työväen Urheiluseurojen Keskusliiton liittojoukkueessa. Se oli sitä politiikkaa, joka meitä ei kovin kiinnostanut. Vuosia yhdessä olleina emme vaihtaneet puoltamme TUL:ään. Ehkä se oli herrojen asia kiistellä voimasta. Paavo Lipponen kyllä pelasi Kuhissa, mutta hänestä minulla ei ole muuta mielikuvaa kuin se, että Kuhissa oli kyllä isoja miehiä kun he altaaseen hyppäsivät, siellä pelasivat mm. Reijo Savaloja, Reijo Vartia ja maalivahtina Rauno Niemenkari. HTU:ssa pelasivat nimeltä muistaen edellä mainittu Arvo Järvinen, Tapio Leskinen, Juha Mykkänen, Matti Malmivaara ja Kari Jokinen sekä Hannu Paju ja Mauri Johansson, hiukan Sakari Kamppila ja Keijo (?) Levä-Aho, puheenjohtaja Kauko-Aatoksen poika, pari kertaa Matti Kasvio, olympiamitalisti Antti Kasvion isä. Joukkueessa oli myös nuorempia, mm. Rundelin ja muita joiden nimet eivät ole jääneet mieleeni, tervehdys teillekin.

Olin saanut keväällä ensimmäisen koulutukseeni liittyvän työpaikkani keväällä 1969 Nokia Elektroniikassa ja tammikuussa oli tytärkin syntynyt. Siinä sitten sinnittelin pelaajana vielä pari vuotta ja jätin sitten altaan nuoremmille. Ehkä harrastus olisi voinut jatkua pitempäänkin, mutta muutettuani kulkuvaikeudet kävivät ylittämättömiksi.

Miten kuva löytyi? Muistin, että tällainen kuva oli olemassa, olin sen siis nähnyt lehdessä. Sitten aina kertoessani pojilleni ja tyttärilleni isän urheiluharrastuksesta kerroin, että on siitä valokuvakin ollut lehdessä. Teksti oli muuttunut mielessän hiukan: ”Maalivahti Manninen oli voimaton”. Etsiessäni sitten Helsingin Sanomien joulukuun 2002 määrättyä numeroa mikrofilmiltä, näin luettelon jossa oli myös Suomen Sosialidemokraatti-lehden vuosikerrat, siis siinä samassa mikrofilmien lukuhuoneessa Jyväskylän yliopistossa.

Kävin kirjastossa sitten aina silloin tällöin muutaman tunnin pätkissä aloittaen vuodesta 1965 ja kuukausista kesä-heinäkuu. Näin jatkoin vuosi kerrallaan kunnes siten lopulta tärppäsi. Aurinkoisella ilmalla tai muuten lämpöisellä en viitsinyt mennä pimentoon, mutta onneksi huonojakin säitä riitti! Sivun löydettyäni loppu olikin sitten tekniikkaa. En vaatinut kopiota nopeaasti, mutta kerroin kuitenkin, että käyn Jyväskylässä vain kerran viikossa ja haen sen sitten seuraavalla viikolla. Kävin kuitenkin varoiksi kysymässä ennen kirjakioskin sukemisaikaa olisiko se sittenkin tullut valmiiksi samana päivänä, ja olihan se. Kiitokset ystävällisestä palvelusta.

Ajattelin sitten, että tämä on saatava samantien talteen ja niinpä nyt talvella on esillä tämä kesäinen kuva. Tämä teksti syntyi sitten viikkoa myöhemmin. Vaikka olin kuvassa voimaton, en ole vuosienkaan jälkeen voimaton kuin vain silloin tällöin!

Pertti Manninen, 12 torstaina 25.03.2004.

 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


1999 alkaen
 
Torstaina 25. maaliskuuta 2004.
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Torstaina 25. maaliskuuta 2004. Numero 243.
   

Tänään
25.03.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

p
 

Torstaina 25.03.2004. Irak. Suomalaisen liikemiesvaltuuskunnan kaksi jäsentä ammuttiin Bagdadissa. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty. Tappaminen jatkuu.

 

Torstaina 25.03.2004. "Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.

     
Lahjoita ruokaa!    
     
 

"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
  Torstaina 25.03.2004.
SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
etusivu
torstaina 18.03.2004.
eilen
huomenna

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

seur
edell

 

Helsinki 11. elokuuta 1969.

"TUK:n vesipedot pelasivat tasan. 

Eilisiltana jatkui Helsingin uimastadionilla sunnuntaina Turussa alkanut TUK:n kansainvälinen uinti- ja vesipalloviikko."

Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969.

Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton.

 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


   

 Äänekoski  19. maaliskuuta 2004.

23:n linja-autoturmassa menehtyneen muistolle.

Kuva: "Tuuli käy heidän ylitseen.


Sarja "Tuuli käy heidän ylitseen. Kuvat Pertti Manninen.

 


Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

Torstaina 18. maaliskuuta 2004. Numero 242.
   

Tänään
18.03.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

p
 

Torstaina 18.03.2004. Irak. Koaliitio repeilee. Espanja uhkaa kotiuttaa sotilaansa.  Hotelli räjähti maantasalle Bagdadissa.  Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tappaminen jatkuu.

     
  Torstaina 18.03.2004. "Vi är inte längre madrileños, inte heller spanjorer, inte ens européer, vi är arbetare och arbeterskor, pojkar och flickor som står i begrepp att ta vårt tåg, längtar efter att ta vårt tåg. Vi är resenärer, och vi vill tillbaka hem."  Juan Carlos Suñén, poet. I ett mejl till DN:s Ulf Eriksson, som också översatt.
     
Asepalveluksesta tuli uusi sosiaalisen nousun väylä Amerikan keskiluokalle.  

Torstaina 18.03.2004. "Jos raha ei riitä lukukausimaksuihin, on listautuminen milteipä ainoa oljenkorsi gollege-opintoihin. - Rikkaiden lasten ei tarvitse enää sotia.  Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Palkkasoturi tähyää yliopiston penkille.

     
  Torstaina 18.03.2004. "Myönnän toki, että töihin meno on sokki, jos on tottunut elämään vapaasti, päässyt esimerkiksi suoraan peruskoulusta fattan asiakkaaksi ja ehtinyt jo luoda jonkinmoisen uran huumekauppiaana. Helsingin Sanomat sunnuntaina 26. tammikuuta 2003. Anneli Sundberg. Työ ei ole rangaistus - vai onko?
"Kännissä kirjoitettua". Kuva Pertti Manninen.
     
Ei ole oikeudenmukaista eikä yhteiskunnan kannalta mielekästä, että aloilla, joilla työllistymistilanne on epävarma, opiskelisi pääasiassa varakkaiden perheiden lapsia.
Oskari Nokso-Koivisto, SYL:n puheenjohtaja.
  Torstaina 18.03.2004. Pakko painaa rahan perässä käsi ojossa. Koulukäräjät: Ikaalisten liiketalouden opiskelijat maksavat opintotuella vuokria Tampereelle. Puolet opiskelijoista käy töissä, sillä opintotuki menee vuokraan. Aamulehti keskiviikkona 17.03.2004. Hyväksyn opintolainan jos työpaikka taataan.  Helsingin Sanomat. Mielipide. Mirja Mäenpää. 31.01.2003. Kaikki eivät saa opintotukea. Ilta-Sanomat. Lukijat. 18v pojan äiti.  Opintolainakin riittää vain niukkaan elämiseen. Kuukauden opintoraha hupenee alle kahdessa viikossa. Turun Sanomat maanantaina 18.08.2003. "Välivuodet ovat hukkaan heitettyä aikaa". Pääministeri Matti Vanhanen. Keskisuomalainen keskiviikkona 21.02.2004. Vanhasen opintoputki: 12 vuotta. Ylioppilaslehti. Äijänumero. Nro 18. 2003. Opiskelijoiden välinen tasa-arvo tärkeää. Helsingin Sanomat tiistaina 16.03.2004. Mielipide Oskari Nokso-Koivisto.
     
  Torstaina 18.03.2004. Filmikärpänen - Movie Crazy. Harold Lloyd-komedia vuodelta 1932 esitetään TV1:ssä sunnuntaina  21.03.2004 klo 13.05.
     
  Torstaina 11.03.2004. Helsinki 11. elokuuta 1969. "TUK:n vesipedot pelasivat tasan. Eilisiltana jatkui Helsingin uimastadionilla sunnuntaina Turussa alkanut TUK:n kansainvälinen uinti- ja vesipalloviikko."  Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton. Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969.
     
Lahjoita ruokaa!    
     
 

"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

 


Kansanedustaja Kimmo Sasi (Kok.): Muistamme varsin hyvin vielä joitakin aikoja sitten edustaja Tennilä halusi, että Suomi liittyisi Neuvostoliittoon tai ainakin nyt Varsovan liittoon, mutta nämä ajat ovat nyt ohitse. - Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (Vas.): Minun isä on seisonut viidettä vuotta etulinjassa Suomen itsenäisyyden puolesta ja pidän loukkaavana teidän kantaanne. - Välihuutaja: Aivan, törkeätä. Eduskunnan kyselytunnilla Nato-kysymyksen keskustelussa tänään torstaina 04.03.2004 n. klo 16:35.

  Lukijan postia.

       

25.03.2004.
 
18.03.2004.

11.03.2004.

04.03.2004.

26.02.2004.

19.02.2004.

12.02.2004.

05.02.2004.

22.01.2004.

22.01.2004.

15.01.2004.


08.01.2004.


01.01.2004.


25.12.2003.


18.12.2003


11.12.2003.ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


"Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi. Vielä vinossa liikennemerkkikin lie, joka ohjausvirheestä vääntyi. Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni olin pyörinyt piennarta pitkin. Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin. Gösta Sundqvist.


Pohjat: Vuoden nuolaisu! - Poliisi tutki Ahtisaari, USA:n juoksupoika. - NATO Vauhti-viikko.
Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.


TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2004/242. Sivut valmisti Pertti Manninen 25.03.2004 (March 26, 2004 11:18. March 27, 2004 11:44). Vanhempi talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen.
12.fi 2004/03/25 -
Kuinka jouduin maalin suulle. Hajanaisia muisteloita. - Viiskytluvun alussa nassikkana saimme tilaisuuden käydä seuran vuorolla uimassa Helsingin ainoassa yleisessä uimahallissa Yrjönkadulla. - torstaina 25. maaliskuuta 2004 - 25.03.2004 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12. Pvm:n siirrot 2007-07-20.


Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 10:22.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 jakeskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.