”Falluja on erittäin paha paikka ja siellä on paljon oikein ikävää väkeä.” Merijalkaväen luutnantti David Mayers. Helsingin Sanomat. Ulkomaat. Bagdadissa haavoittunut korpraali odottaa Saksassa jo paluuta Irakiin. Jukka Luoma. Keskiviikko 07.04.2004.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
YOMI
torstaina 08.04.2004.
eilen
huomenna

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

YOMI!

seur
edell
 


Kiirastorstaina 08.04.2004.

"Toimillaan Elisa on saanut aikaan tilanteen, ettei takavuosina tehtyjen Elisan ja Yomin välisten liiketoimien Yomille aiheuttamia vahinkoja pystytä koskaan selvittämään, hän ryöpytti.”

 

 
Torstaina 08.04.2004.
Keski-Suomen Puhelimen, Yomin kaappaus vihdoinkin ohi. Yhtiö sulautetaan Elisaan ja niin pienosakkaiden vaatimukset erikoistilintarkastuksesta hautautuvat lopullisesti Länsi-Suomen lääninhallituksen suosiollisella pitkittämisavulla!
Pertti Manninen. 12.fi 08.04.2004.

29.03.2004 maanantai. Sitä saa, mitä tilaa. "Luotiin luottamusta." Jarmo Leppiniemi. Ilta-Sanomat.

30.03.2004 tiistai. Elisa nielaisee Yomin. - Hyvästi Jyväskylän Yomi! - Hallitukselle kunnon sunnuntaikorvaukset. - Odotettu tarjous, mutta ajankohta yllätti. Keskisuomalainen. Keijo Lehto, Lauri Martinmäki.

05.04.2004 maanantai. Kysymys on muustakin kuin rahasta. "Arvelin edellisessä kolumnissani Elisa-ryhmässä vallitsevan uuden kulttuurin. Niin sopuisa oli Yomin yhtiökokous. Ymmärrys lisääntyi kokouksen jälkeen. Elisa ja Tapiola olivat hiljaisuudessa liittoutuneet ja päättäneet, että Yomin (Keski-Suomen puhelimen) itsenäinen taival loppuu." Ilta-Sanomat. Jarmo Leppiniemi.


 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


 

29.03.2004 maanantai. Ilta-Sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Jarmo Leppiniemi. Kolumni. (Sivu 13, kaksi palstaa sivun oikeassa reunassa.)

Sitä saa, mitä tilaa.

”Yomin yhtiökokous antoi näytteen Elisa-ryhmän uudesta kulttuurista. Oikeuksiaan peräävät Elisaa pienemmät osakkeenomistajat eivät enää ole häiriköitä. Heille ei anneta ylimielisiä näennäisvastauksia.

Yhtiökokouksen puheenjohtaja ei tee pääomistajan ehdotuksesta poikkeavan esityksen käsittelystä vastenmielisiä.

Yomin ja Elisan väliset järjestelyt ovat aiheuttaneet epäilyjä: onko keskinäiset liiketoimet hinnoiteltu oikein, toimiiko Yomi kaikkien osakkeenomistajiensa parhaaksi?

Osakesäästäjät vaativat lääninhallitukselta ylimääräisen tilintarkastajan asettamista. Tässäkin tehtiin uuden kulttuurin mukainen ratkaisu: yhtiökokous hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen ylimääräisen tilintarkastajan hakemisesta. Ylimääräistä tilintarkastajaa ei voitu valita heti, koska yhtiöjärjestys rajoittaa tilintarkastajien lukumäärän yhteen.

Yomin pääomistaja Elisa ilmoitti, että se tulee omassa lausunnossaan tukemaan, että vähemmistö saisi haluamansa henkilön tilintarkastajaksi. Näin palautetaan luottamusta.

Yhtiökokouksessa tiedusteltiin Yomin ja Elisan välisten liiketoimien sisältöä. Yritysjohdon antama selvitys oli seikkaperäinen ja avoin. Kun vähemmistön haluaman tilintarkastajan tuleminen yhtiöön oli jo hyväksytty, tiedettiin annettujen selvitysten tarkastamismahdollisuus. Luotiin luottamusta.

Vähemmistön tilintarkastajaa tarvitaan paitsi epäilyjen selvittämiseen, tasapuolisen ilmapiirin luomiseen. Vähemmistötilintarkastajan olemassaolo pakottaa johdon miettimään ratkaisujaan koko omistajakunnan kannalta. Kurinalaisuuden vaatiminen ei enää näytä olevan vastenmielistä.”

...

(Osa Jarmo Leppiniemen Yomia käsittelevästä kolumnista. Toinen aihe: Leo Longlife.

29.03.2004 maanantai. Ilta-Sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Jarmo Leppiniemi. Kolumni. (Sivu 13, kaksi palstaa sivun oikeassa reunassa.)

...

30.03.2004 tiistaina. Keskisuomalainen. Jyväskylä. Keijo Lehto. (Etusivulla ylhäällä vasemmalla 5/7 palstalla.)

Elisa nielaisee Yomin.
YRITYSJÄRJESTELY: Helsinkiläinen teleyhtiö Elisa sulauttaa jyväskyläläisyhtiön itseensä ja vetää sen pörssistä. Henkilöstö pelkää irtisanomisia.

”120-vuotiaan jyväskyläläisen tieto- ja viestintäteknologiakonserni Yomi Oyj:n (entisen Keski-Suomen Puhelimen) taru itsellisenä yhtiönä päättyy. Maanantaina Yomin ja sen pääomistajan, helsinkiläisen tietoliikenneyhtiön Elisa Oyj:n johto tiedottivat Jyväskylässä, että Yomi sulautuu Elisaan.

- Kehityspolkuja oli useita, mutta Elisassa tehtyjen ratkaisujen jälkeen päädyttiin ratkaisuun yksi Elisa. Myöhään viime vuoden lopulla keskusteluyhteys tämän asian tiimoilta aukesi. Fuusiomenettelyyn päädyttiin vasta loppuvaiheessa, nyt helmi-maaliskuussa, kertoi tiedotustilaisuudessa Yomin hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen. Hänet tunnetaan viestintäyhtiö Keskisuomalainen Oy:n konsernijohtajana.”

...

(Kuva. Yomin historian viimeiseksi toimitusjohtajaksi todennäköisesti jäävä Jukka Lassila valmistautui Jyväskylän Paviljongissa maanantaina tiedotustilaisuuteen, joka pidettiin henkilöstölle yhtiön sulautumisesta sen pääomistajaan Elisaan.)

30.03.2004 tiistaina. Keskisuomalainen. Talous. Keijo Lehto. Jyväskylä. (Sivu 8 ylhäällä vasemmalla 6/8 palstalla.)

Hyvästi Jyväskylän Yomi!
YRITYSJÄRJESTELY: Yomin oma historia päättyy. Jyväskylästä it-bisneksen kotipaikka. Puhelinpuolen henkilöstö odottaa ulkoistuksia ja vähennyksiä.

”Vain kolme päivää ennätti kulua jyväskyläläisen tieto- ja viestintäteknologiakonserni

Yomi Oyj:n sopuisasta yhtiökokouksesta, kun Yomin hallitus teki sunnuntai-iltana yllättäen historiallisen päätöksen: Yomi sulautuu pääomistajaansa Elisaan. Aloite järjestelyyn tuli Elisalta.

Päätös lopettaa käytännössä perinteikkään Yomin. Entiseltä nimeltään Keski-Suomen Puhelimen. Yhtiö olisi tullut täyttäneeksi ensi vuonna 120 vuotta.

Maanantaina Yomin ja Elisan ylin johto tiedottivat asiasta Jyväskylän Innova-tornissa järjestetyssä tilaisuudessa. Kutsun oli saanut myös Keski-Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja ja Osakesäästäjien keskusliiton toiminnanjohtaja Jorma Kokko, joka tuli ennakoineeksi aivan oikein, mikä oli Yomin kohtalo sen jälkeen, kun Elisa vuonna 2001 oli saanut jyväskyläläisyhtiöstä enemmistön:

- Yomille tehtiin ”soonit”, Kokko sanoi ja viittasi Tampereen paikalliseen puhelinyhtiöön, jonka Elisa jo aiemmin sulautti itseensä. Silloinkin sikäläiset pienomistajat vastustivat voimakkaasti ratkaisua.

Kokko hämmästeli, miksi sulautumisasiaa ei tuotu viime torstain yhtiökokoukseen. Hänen mielestään koko operaatiosta jäi nyt ”astian maku”.

- Yomin yhtiökokous piti pitää sovittuna päivänä. Sulauttamisprosessissa pyrimme siihen, että olisimme saaneet päätökset tehtyä ennen yhtiökokousta, mutta näin ei käynyt. Nämä ovat monimutkaisia asioita ja käytiin tiukkoja neuvotteluita, vastasi Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

...

(Kuva: Osakesäästäjien Jorma Kokkoa ei ilahduttanut Yomin ja Elisan äkkinäinen ilmoitus sulautumisesta – vain pari päivää yhtiökokouksesta, jossa asiasta ei puhuttu sanaakaan. Tiedotustilaisuuden jälkeen Kokko kätteli Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilaa. Vasemmalla sulautumisneuvotteluissa mukana ollut Elisan kehitysjohtaja Asko Känsälä ja takana Yomin hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen.)

...

30.03.2004 tiistaina. Keskisuomalainen. Talous. Kommentti. Lauri Martinmäki. (Sivu 8 keskellä keskellä 3/8 palstalla.)

Hallitukselle kunnon sunnuntaikorvaukset

”Leikkisästi voi kysyä, tiesikö Elisaa Yomin yhtiökokouksessa edustanut päälakimies Jyrki Alanne jo torstaina, että Yomin uudella hallituksella on sunnuntaitöitä tiedossa. Hänen esityksestään yhtiökokous korotti reippaasti hallituksen jäsenten palkkioita.

Hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio pomppasi 12 000 eurosta 18 000 euroon ja kokouspalkkio 400:sta 800 euroon. Hallitusta johtaa Keskisuomalaisen konsernijohtaja Erkki Poranen.

Hallituksen jäsenten vuosipalkkion yhtiökokous lähes tuplasi 4 600 eurosta 9 000 euroon. Lisäksi jäsenet saavat 600 euroa kokoukselta. Hallitukseen kuuluvat Porasen ohella Pekka Kettunen, Timo Tiihonen, Jari Kapakka, Heikki salmenkangas, Erkki Talvitie sekä Antti Aimo.

Palkkioiden korotukset vain pari päivää ennen sulauttamistarjousta osoittavat huonoa pelisilmää. Elisa ja Yomi ovat varmasti käyneet neuvotteluja omistusjärjestelyistä ja Yomin hinnasta jo ennen torstain yhtiökokousta.

On ymmärrettävää, että Elisalle tuli sulauttamistarjouksensa kanssa kiire Yomin pörssikurssin voimakkaan nousun vuoksi.

Rehdimpi vaikutelma operaatiosta toki olisi jäänyt, jos vahvasti keskisuomalaisväritteinen Yomin hallitus olisi hoitanut lähes 120-vuotiaan yhtiön lopettamisen ilman ekstrapalkkioita.”

...

30.03.2004 tiistaina. Keskisuomalainen. Talous. Jyväskylä. Lauri Martinmäki. (Sivu 8 alhaalla vasemmalla 6/8 palstalla.)

Odotettu tarjous, mutta ajankohta yllätti
Yomi-kriitikoiden mukaan vaihtotarjouksen hinta on alakantissa

”Yomin ja sen pääomistajan taannoista Votek-kauppaa arvostelleiden vähemmistöosakkaiden nokkamiehet Mauri Pöyhönen ja Jaakko Ravald arvioivat maanantaina, että Elisan sulautumistarjous oli odotettu.
...
–Tuskin pääomistaja olisi asettunut tukemaan vähemmistöosakkaiden vaatimusta ylimääräisestä tilintarkastajasta, jos kuvio ei olisi ollut jo yhtiökokouksen aikaan tiedossa.

...

Pöyhösen mukaan Elisa olisi todennäköisesti vienyt Yomin ”alihintaan samaan tapaan kuin Soonin”, elleivät tamperelaiset olisi tulleet talkoisiin keskisuomalaisten pienomistajien tueksi.

- Siinä mielessä parin viime vuotta kestäneestä prosessista jää hyvä omatunto. Ilman vähemmistöosakkaiden valppautta Elisalta tuskin olisi tullut vaihtotarjousta vielä kahteen vuoteen, hän sanoi.

...

Ravaldin mukaan sulautumista käsittelevässä Yomin yhtiökokouksessa nostetaan todennäköisesti esille lisäosingon maksaminen ja vaihtotarjouksen korottaminen.

...

- Kyllä minä arvioin, että Yomin hallitus joutui pitämään sunnuntaina pörssiyhtiölle harvinaisen hätäkokouksen. Yhtiökokouksen tapahtumiin liittyi sellaisia piirteitä, että ne joutuivat suurennuslasin alle. Toimillaan Elisa on saanut aikaan tilanteen, ettei takavuosina tehtyjen Elisan ja Yomin välisten liiketoimien Yomille aiheuttamia vahinkoja pystytä koskaan selvittämään, hän ryöpytti.”

...

(Kuva: Mauri Pöyhönen)

...

30.03.2004 tiistaina. Keskisuomalainen. Talous. (Sivu 8 ylhäältä alas 2/8 palstalla)

Vuotta vaille 120.
(Kuva: 1890-luvulla Jyväskylän puhelinlaitoksen omistivat varakkaat kauppiaat, tehtailijat ja virkamiehet. Potretissa mukana kruununvouti Lilius (vaso), kasööri Pesonius, pankinkomissaari Ruotzi, ylimetsänhoitaja Zweyberg, apteekkari Kiljander ja metsänhoitaja Agricola. KESKI-SUOMEN MUSEON KUVA-ARKISTO.)

Yomin kurssikehitys

Yomilla kiinteistöjä sekä Innovassa kahdeksan kerrosta.

Yliopistonkadun talon omistus ehkä vaakalaudalla, jos Elisa toimii Helsingin malliin.
(Kuva: Innova-talo).

 

05.04.2004 maanantai. Ilta-sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Jarmo Leppiniemi. Kolumni. (Sivu 15, kaksi palstaa sivun oikeassa reunassa.)

Kysymys on muustakin kuin rahasta.

”Arvelin edellisessä kolumnissani Elisa-ryhmässä vallitsevan uuden kulttuurin. Niin sopuisa oli Yomin yhtiökokous. Ymmärrys lisääntyi kokouksen jälkeen. Elisa ja Tapiola olivat hiljaisuudessa liittoutuneet ja päättäneet, että Yomin (Keski-Suomen puhelimen) itsenäinen taival loppuu.

Jos tämä olisi tiedetty yhtiökokouksessa, monet keskustelut, ehkä ratkaisutkin, olisivat olleet erilaisia. Toki Elisa ja Tapiola olisivat voineet jyrätä enemmistöpäätökset.

Keski-Suomessa ollaan katkeria. Onko meidän pakko rahoittaa Elisan saneerausta? Jos vievät toiminnan, jättäisivät edes täältä kerätyn varallisuuden.

Mitäpä jos Yomi myysi Elisa-osakkeensa ja jakaisi ylimääräisen osingon? Voimakaksikko Elisa ja Tapiola saisivat valtaosan, mutta jäisi muillekin jotakin. Samalla saataisiin omistajien hyväksi suurempi osa Yomin veroista, kun veroylijäämiä voitaisiin käyttää.

Moni Keskisuomalainen katselee kateellisena viisaampaan länteen. Satakunnan Puhelin mainostaa: ”suuntaa eurosi satakuntaan, äläkä Helsingin Heikille, Turun Tuomaalle tai Tukholman Lars-Göranille”.

Tapiolan mainos sen sijaan hirvittää. ”Tapiola, Kysymys on muustakin kuin rahasta”.

Mitä ne rahan lisäksi aikovat ottaa.”

(Ensimmäinen osa Jarmo Leppiniemen kolumnista. Muut aiheet: Lemminkäinen. ”Käsitykseni mukaan esimerkiksi Uotit ja Mattila tuomittiin nyt esillä oleviin nähden pikku summien puhalluksista. Asko Schrey.”. Asuntojen hintojen kasvu. ”Kärsijöitä on paljon, kun valtapeliä pelataan asumisella”.)

05.04.2004 Ilta-sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Jarmo Leppiniemi. Kolumni. (Sivu 15, kaksi palstaa sivun oikeassa reunassa.)

 

Lue myös!

Lue historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. 24.02.2000

Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. 02.03.2000

Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen! 23.03.2000

Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä! 23.03.2003

Lähes 5000:lle KSP:n nukkuvalle osakkaalle olisi rahaa tarjolla Yomista. 23.01.2003

Riippumattomat ja jäävittömät. Yomin keskisuomalaiset osakkaat haluavat selvityksiä yrityskaupoista. Pääkirjoitus: Pukit kaalimaanvartijoina. Sama meno jatkuu. Mitään ei opita. 27.03.2003.

 

Tulossa! Keski-Suomen Puhelimen kaappaus. Osa 2. Hautaaminen.

 

 

 

 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
etusivu
torstaina 08.04.2004.
eilen
huomenna

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

YOMI!

seur
edell
 

Kiirastorstaina 08.04.2004.Il Vangelo
secondo Matteo
Immagini
Pier Paolo Pasolini 1964.

 

 

The Passion of the Christ. Mel Gibson 2004.


Evankeliumi Matteuksen mukaan.12.fi 20.04.2000 etusivu. Kuvia Pier Paolo Pasolinin elokuvasta Il Vangelo secondo Matteo, 1964. 12.fi 20.04.2000. Kuvia elokuvasta Matteuksen evankeliumi. 12.fi 12.04.2001 etusivu. Il Vangelo secondo Matteo. 12.04.2001. Unelmoidut kuvat. Unelmoinut Pertti Manninen 12.04.2001. Jeesus, Vapahtaja. 12.04.2001. Viikon kysymys: Rakastatko lähimmäistäsi? 12.04.2001. Kiirastorstaina 28. maaliskuuta 2002. 12.fi, etusivu. Kiirastorstaina 17. huhtiskuuta 2003. 12.fi, etusivu.1999 alkaen
 
Torstaina 8. huhtikuuta 2004.
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Torstaina 8. huhtikuuta 2004. Numero 246.
   

Tänään
08.04.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  


  Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

 

p
 

Torstaina 08.04.2004. Irak. Kiivaita taisteluja eri puolilla. Satoja irakilaisia kuollut. Kymmeniä liittouman sotilaita kuollut muutaman päivän aikana. "Tilanne on hallinnassa". Donald Rumsfeld. Presidentti George W. Bush lymyää Texasissa maatilalla. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty. Tappaminen jatkuu.

 
   

Cinquante ans après l’holocauste
le monde a permis un autre
génocide, cette fois au Rwanda.

Un homme a montré ses papiers aux miliciens: ils l’ont laissé partir.
Ma mère a montré les siens. Ils l’ont tuée par machette.
Elle est tombée avec le bébé qu’elle portait sur le dos.

Cette fois, le monde ne pouvait
Pas dire qu’il ne savait pas...

Mais qu’est-ce que je pouvals faire?

Chronique d’un génocide annoncé
CE SOIR TV5
Paris 21h00 Soirée spéciale Rwanda

(06.04.2004)

 

Torstaina 01.04.2004. "Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.

 
Lahjoita ruokaa!    
     
 

"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

 
YOMI!
"Hänen mielestään koko operaatiosta jäi nyt ”astian maku”."

Torstaina 08.04.2004. Keski-Suomen Puhelimen, Yomin kaappaus vihdoinkin ohi. Yhtiö sulautetaan Elisaan ja niin pienosakkaiden vaatimukset erikoistilintarkastuksesta hautautuvat lopullisesti Länsi-Suomen lääninhallituksen suosiollisella pitkittämisavulla!

29.03.2004 maanantai. Sitä saa, mitä tilaa. "Luotiin luottamusta." Jarmo Leppiniemi. Ilta-Sanomat.

30.03.2004 tiistai. Elisa nielaisee Yomin. - Hyvästi Jyväskylän Yomi! - Hallitukselle kunnon sunnuntaikorvaukset. - Odotettu tarjous, mutta ajankohta yllätti. Keskisuomalainen. Keijo Lehto, Lauri Martinmäki.

05.04.2004 maanantai. Kysymys on muustakin kuin rahasta. "Arvelin edellisessä kolumnissani Elisa-ryhmässä vallitsevan uuden kulttuurin. Niin sopuisa oli Yomin yhtiökokous. Ymmärrys lisääntyi kokouksen jälkeen. Elisa ja Tapiola olivat hiljaisuudessa liittoutuneet ja päättäneet, että Yomin (Keski-Suomen puhelimen) itsenäinen taival loppuu." Ilta-Sanomat. Jarmo Leppiniemi.

Lue historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. 24.02.2000

Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. 02.03.2000

Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen! 23.03.2000

Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä! 23.03.2003

Lähes 5000:lle KSP:n nukkuvalle osakkaalle olisi rahaa tarjolla Yomista. 23.01.2003

Riippumattomat ja jäävittömät. Yomin keskisuomalaiset osakkaat haluavat selvityksiä yrityskaupoista. Pääkirjoitus: Pukit kaalimaanvartijoina. Sama meno jatkuu. Mitään ei opita. 27.03.2003.

Tulossa! Keski-Suomen Puhelimen kaappaus. Osa 2. Hautaaminen.

     
22 575   Maaliskuussa 2004 12.fiissa kävi 22 575 lukijaa!
  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyväkuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.
Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.Torstaina 1. huhtikuuta 2004. Numero 245.
   
SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen, Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. Torstaina 01.04.2004.


Tänään
01.04.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  


  Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

 

p
 

Torstaina 01.04.2004. Irak. Länsimaisia ruumiita pilkattiin. Amerikkalaissotilaita tapettiin. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty. Tappaminen jatkuu.

   
Torstaina 01.04.2004. Taloussanomat lauantaina 09.11.2002. Bisnestä Saddamin varjossa. Suomalaisen liike-elämän sisukas iskujoukko matkasi Saddam Husseinin Irakiiin. ESKO TIKKANEN, MARKO SALONEN, SEPPO HAAPANEN ja STEN-CHRISTIAN SCHAUMAN uskovat, että kriisin ratkeamisen jälkeen öljyrikkaassa maassa odottavat miljardiluokan kaupat. Samoille apajille ovat ryntäämässä myös muut ulkomaiset yritykset. (Etusivun kuvateksti). ISKU BAGDADIIN. (Keskiaueaman juttu).
     
  Torstaina 01.04.2004. Ritarin tarina - Knight's Tale. Komea ja vauhdikas tarina siitä historiasta, joka kerran oli. Oikeastaan samanlaista elo on vieläkin, jos sillä silmällä katsoo. Elokuvateatteriversion katsoin yhdessä alun toisella kymmenellä olevan tyttäreni kanssa ja pidimme näkemästämme. TV-ruutu typistää varmaan pahasti. Pertti Manninen. Kuvassa Heath Ledger. Ohjaus: Brian Hewlgeland, USA 2001.TV-maailma. Nelonen sunnuntaina 04.04.2004. klo 21.00.
     
TYÖTÄ!
  Torstaina 01.04.2004. SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen, Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa.
     
YOMI!
 

Torstaina 01.04.2004. Keski-Suomen Puhelimen, Yomin kaappaus vihdoinkin ohi. Yhtiö sulautetaan Elisaan ja niin pienosakkaiden vaatimukset erikoistilintarkastuksesta hautautuvat lopullisesti Länsi-Suomen lääninhallituksen suosiollisella pitkittämisavulla!
Lue historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. 24.02.2000
Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. 02.03.2000
Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen! 23.03.2000
Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä!
23.03.2003
Lähes 5000:lle KSP:n nukkuvalle osakkaalle olisi rahaa tarjolla Yomista. 23.01.2003
Riippumattomat ja jäävittömät. Yomin keskisuomalaiset osakkaat haluavat selvityksiä yrityskaupoista. Pääkirjoitus: Pukit kaalimaanvartijoina. Sama meno jatkuu. Mitään ei opita. 27.03.2003.

Tulossa!

     
PAKKO-RUOTSI  

Torstaina 01.04.2004. Irak-vuodon kummallinen sivuhaara: Pakkoruotsi poistunee ylioppilaskokeista. Ruotsinkielen nimeen vannoneet suomenkieliset puheenjohtajat ovat poissa kuvioista! Tulossa!
Lue myös! Pakkoruotsi - vähemmistön enemmistön terroria Kysymyksiä presidenttiehdokkaille. 28.10.1999

     
  Torstaina 01.04.2004. Kari Lipponen ja Leo Stenvall alkuperäinen kuvannimi 1956
Vantaan jäät lähtevät! Pyörille! Jäälauttojen ryskettä, vesimassojen pauhua katsomaan!
Muistikuva 42 vuotta myöhemmin. 1.4.1998 Pertti Manninen
3 rullaa, 32 kuvaa, 13-vuotiaan koulupojan ensimmäiset valokuvat. Helsinki, Kallio 1956. Pertti Manninen
     
Eilen!  
     
Lahjoita ruokaa!    
     
 

"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     

Torstaina 01.04.2004. "Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.

     
  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyväkuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.

Torstaina 25. maaliskuuta 2004. Numero 243.
   
Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

 

 


SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

Pertti Manninen, 12.fi torstaina 25.03.2004.

PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

Sama.

Ja varmemmaksi vakuudeksi 12.fi tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat.
Uusia!

Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.

 Torstaina 25. maaliskuuta 2004. Numero 243.
   

Tänään
25.03.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

p
 

Torstaina 25.03.2004. Irak. Suomalaisen liikemiesvaltuuskunnan kaksi jäsentä ammuttiin Bagdadissa. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty. Tappaminen jatkuu.

   

Torstaina 25.03.2004. "Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.

     
  Torstaina 11.03.2004. Helsinki 11. elokuuta 1969. "TUK:n vesipedot pelasivat tasan. Eilisiltana jatkui Helsingin uimastadionilla sunnuntaina Turussa alkanut TUK:n kansainvälinen uinti- ja vesipalloviikko."  Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton. Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969.
     
Lahjoita ruokaa!    
     
 

"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
 
  pm 1234567890123456789012345678901234567890123
 
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


   

 Äänekoski  19. maaliskuuta 2004.

23:n linja-autoturmassa menehtyneen muistolle.

Kuva: "Tuuli käy heidän ylitseen.


Sarja "Tuuli käy heidän ylitseen. Kuvat Pertti Manninen.

 


Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


Kansanedustaja Kimmo Sasi (Kok.): Muistamme varsin hyvin vielä joitakin aikoja sitten edustaja Tennilä halusi, että Suomi liittyisi Neuvostoliittoon tai ainakin nyt Varsovan liittoon, mutta nämä ajat ovat nyt ohitse. - Kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä (Vas.): Minun isä on seisonut viidettä vuotta etulinjassa Suomen itsenäisyyden puolesta ja pidän loukkaavana teidän kantaanne. - Välihuutaja: Aivan, törkeätä. Eduskunnan kyselytunnilla Nato-kysymyksen keskustelussa tänään torstaina 04.03.2004 n. klo 16:35.

  Lukijan postia.

   

08.04.2004

01.04.2004

25.03.2004. Salainen asiakirja.
 
18.03.2004.

11.03.2004.

04.03.2004.

26.02.2004.

19.02.2004.

12.02.2004.

05.02.2004.

22.01.2004.

22.01.2004.

15.01.2004.


08.01.2004.


01.01.2004.


25.12.2003.


18.12.2003


11.12.2003.ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.


"Tarkoituksellista vai ei, pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä motattiin kuitenkin tälläkin HS-Gallupin valheellisella tiedolla Irak-selvitysten kuumimmalla hetkellä! Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen."

Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi. Vielä vinossa liikennemerkkikin lie, joka ohjausvirheestä vääntyi. Etupenkiltä lasin läpi lennettyäni olin pyörinyt piennarta pitkin. Ojan pohjalla hampaita sylkiessäni minä oksensin verta ja itkin. Gösta Sundqvist.


Pohjat: Vuoden nuolaisu! - Poliisi tutki Ahtisaari, USA:n juoksupoika. - NATO Vauhti-viikko.
Paavo Lipponen (sd) "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003.
Vastaus: Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 02.09.1999.


TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2004/246. Sivut valmisti Pertti Manninen 08.04.2004 (April 8, 2004 14:37). Vanhempi talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen.
2004/04/08 12.fi - Kiirastorstaina 8. huhtikuuta 2004 - Keski-Suomen Puhelimen, Yomin kaappaus vihdoinkin ohi. - 29.03.2004 maanantai. Sitä saa, mitä tilaa. "Luotiin luottamusta." Jarmo Leppiniemi. Ilta-Sanomat. 30.03.2004 tiistai. Elisa nielaisee Yomin. - Hyvästi Jyväskylän Yomi! - Hallitukselle kunnon sunnuntaikorvaukset. - Odotettu tarjous, mutta ajankohta yllätti. Keskisuomalainen. Keijo Lehto, Lauri Martinmäki. 05.04.2004 maanantai. Kysymys on muustakin kuin rahasta. "Arvelin edellisessä kolumnissani Elisa-ryhmässä vallitsevan uuden kulttuurin. Niin sopuisa oli Yomin yhtiökokous. Ymmärrys lisääntyi kokouksen jälkeen. Elisa ja Tapiola olivat hiljaisuudessa liittoutuneet ja päättäneet, että Yomin (Keski-Suomen puhelimen) itsenäinen taival loppuu." Ilta-Sanomat. Jarmo Leppiniemi. - 08.04.2004 - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk.

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 10:22.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 jakeskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.