JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2004/10/05/backmanviimeisenkerran.htm12 05.10.2004

 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
edellinen numero 

12.fi  -    nro 287
tiistaina 05.10.2004. -  tämän numeron etusivulle! 

seuraava numero

12.fi

 
1999 alkaen
 
12 tiistaina 10.05.2004. Muut lehdet ja kommentti.
Viimeisen kerran Backman. 

Iltalehti perjantaina 01.09.2004
Pikkutakki. Kolumni. Ylen sankiat prihat.

"Backman valmistui ministeriksi opiskeltuaan Tampereen yliopistossa. Tässä ei ole kirjoitusvirhettä.

Simo Frangén, työministeri Tarja Filatov ja tämä Backman opiskelivat suunnilleen samaan aikaan Tampereen universtaassa. Vain Frangén sai maisterin paperit. Hän ei ilmeisesti äkännyt Arkadianmäen ministerin koulutusohjelmaa, johon Filatov ja Backman Tampereelta karkasivat."
Iltalehti perjantaina 01.09.2004 Pikkutakki. Kolumni. Ylen sankiat prihat.

Iltalehti perjantaina 01.09.2004.
Lehtola. Minna O. Yleisradion johtoon.
"Yleisradion väistyvä toimitusjohtaja Arne Wessberg on taloustieteen ylioppilas. Jouni Backman on yhteiskuntatieteiden ylioppilas, joka on edelleen kirjoilla Tampereen yliopistossa. Nyt kun Backman on vetäytynyt kisasta, onko Eero Heinäluoma jo soittanut Kevätpörriäiseen ja kysellyt löytyisikö lehdestä ketään lupaavaa demaria?"

Kuvateksti: Yhteiskuntatieteiden ylioppilas Jouni Backman ei sovella Tampereen yliopistossa saamiaan oppeja Yleisradion toimitusjohtajana. Iltalehti perjantaina 01.09.2004. Minna O. Yleisradion johtoon. [Jyrki Lehtola]

Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitus. Backman löysi lopulta hyvän tien. Perjantaina 01.10.2004.
...
"Ratkaisu on ainoa oikea. Ikävää vain, että Backman antoi ylipäätään nimensä käyttöön. Se oli hänen harkinnassaan. Mukaan lähteminen ilmaisi suhteellisuudentajun puutetta. 2000-luvun kansanvallassa on vaikea ajatella räikeän puoluepoliittisia nimityksiä, joissa poljetaan muodollista pätevyyttä ja hyvän tavan vaatimuksia. Nämä kaikki liittyivät Backmanin prosessiin."
... 
Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitus. Backman löysi lopulta hyvän tien. Perjantaina 01.10.2004.


Keskisuomalainen. Artikkelit. Päätoimittaja Erkki Laatikainen. Yleisradion vallan koomiset valtiaat. Lauantaina 02.10.2004.

"Harva ihminen saavuttaa edes vanhuuden päivillään niin korkean aseman kuin Yleisradion hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, sosialidemokraattisen puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman. Hän taipui viikko sitten laupiaasti myöntämään Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajalle Markku Laukkaselle oikeuden tunnustella, saavuttaako herra Backman niin paljon luottamusta ja kannatusta, että hän voisi tämän jälkeen suoda luvan tulla valituksi Yleisradion toimitusjohtajaksi.

Jo alkukierrokset osoittivat, ettei luottamusta vapaaehtoisesti synny. Backman lukeutuu epäpätevimpien joukkoon toimitusjohtajista pyrkijöistä. Yhteiskuntatieteiden ylioppilaat eivät kohoa enää 200-luvulla merkittäviin yritysjohtajan vastuisiin. Poikkeuksen muodostaa korkeintaan tilanne, jossa on esillä Yleisradio ja mikäli kandidaatin taskusta sattuu löytymään oikean puolueen jäsenkirja. Perusteltua aihetta on uskoa Yleisradion sijoittuneen tulevaisuuden työmaaksi Backmanin listalla jo aikaa sitten. Tämän jälkeen on vain pitänyt hakea näyttävät lavasteet. Niiden piti kestää, mutta ne pettivät. Backman vetäytyi loppusuoralla myrkyttyneessä ilmapiirissä."
...
 
Keskisuomalainen. Artikkelit. Päätoimittaja Erkki Laatikainen. Yleisradion vallan koomiset valtiaat. Lauantaina 02.10.2004.


Iltalehti. Viikonvaihde. Kolumni. Laitinen. Ylen halpaa populismia. Lauantaina 02.10.2004.
...
"Nyt on tyydyttävä vaatimattomampiin vihollisiin. Paremman puutteessa kelpaa vaikka Yleisradio. Valtaosa lehdistä on paheksunut Ylen johtajahankkeita muun muassa sen vuoksi, ettei toimitusjohtajakandidaatilla ole akateemista loppututkintoa.

Huvittavaa on, että kiihkeimpiä akateemisen tittelin vaatijoita ovat olleet ne valtiotieteen ylioppilaat tai jonkun opettajaseminaarin käyneet päätoimittajat, jotka Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa tai Turun Sanomissa ovat paheksuneet Yleisradion toimitusjohtajan nimityskuvioita.

Valtaosa Suomen sanomalehdistä menestyy erinomaisesti ilman akateemisia päätoimittajia. Helsingin sanomat on maailmanmitassakin hyvä lehti, vaikka sen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen on koulutukseltaan Jouni Backmanin tasoa. Turun sanomista saisi tuskin lehdistötieteen tohtorikaan hyvää lehteä. Mutta kansakoulunopettaja Ari Valjakan luomus kelpaa hyvin turkulaisille, jotka eivät ole parempaakaan nähneet.

Olen aivan vakuuttunut, että Ilta-Sanomien päätoimittaja, ylioppilas A. P. Pietilä on paljon parempi kertomaan Jasmin Mäntylän, Matti Nykäsen tai Juhani Palmun toilailuista kuin joku Tampereen yliopiston dosentti.

Yleisradion kimppuun käyminen on yleistä kansanviihdettä. Erityisen hanakasti tätä harrastavat lehdet ja poliitikot. monien kaunan taustana ovat henkilökohtaiset pettymykset. Poliitikkoja on kohdeltu omasta mielestään huonosti Yleisradion ohjelmissa. Monet lehtien toimittajat ovat joskus pyrkineet Yleisradioon töihin, mutta eivät ole päässeet, sillä heidän edelleen on asetettu joku akateemisesti koulutettu."
...
Iltalehti. Viikonvaihde. Kolumni. Laitinen. Ylen halpaa populismia. Lauantaina 02.10.2004. [Aarno] Laitinen.Keskisuomalainen. Sunnuntaisuomalainen. Sunnuntaina 03.10.2004. Erja Yläjärvi.
Peluri vai uhri?
...
"Entä se kuuluisa gradu, jota ei ole koskaan syntynyt? Jääkö Backman ikuiseksi yhteiskuntatieteiden ylioppilaaksi?

Ehkä, sillä pikainen valmistuminen ei kuulu suunnitelmiin. Backman sanoo luottavansa enemmän kokemuksen tuomaan pätevyyteen kuin muodollisiin papereihin.

- Jos olisin tehnyt graduni kreikkalaisesta mytologiasta, se ilmeisesti pätevöittäisi minut liike-elämän johtoon, Backman ihmettelee.

Mutta eikö anna vähän oudon kuvan, jos aloittaa jotain, eikä saa sitä valmiiksi?

- Se on relevantimpi lähestymistapa. Mutta kyllä minä olen mielestäni saanut valmistakin aikaan. Joidenkin mielestä liikaakin." Keskisuomalainen. Sunnuntaisuomalainen. Sunnuntaina 03.10.2004. Erja Yläjärvi. Peluri vai uhri?Kommentti:  Viimeisen kerran Backman. 

Backman putosi kyydistä. Lipponen kiukuttelee. Vanhanen tekee politiikkaa. Salaliittoa A ei ollut.  Salaliittoa B ei ollut. Ei ehkä C:täkään. "Wessberg jatkaa ja sehän se vasta kallista onkin." Viimeisen kerran Backman. 

Tiistaina 05.10.2004. populärmusik från VITTULA. Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. "...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet." populärmusik från VITTULA. 

Lisäys! 

Maria Kaisa Aula, Mirja Ryynänen, Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet (kesk.): Halusimme Ylen johtajavalintojen ykköskriteeriksi ammatilliset näytöt.

Iltalehti. Lukijan palsta. + Ilta-Sanomat. Lukijat. Tänään tiistaina 05.10.2004.
Huom! Täsmälleen sama teksti kummassakin!

"Lehtenne palstoilla on Yleisradion johtajavalintojen jälkipuinnissa esitetty mitä mielikuvituksellisimpia spekulaatioita siitä. miksi osa keskustan ryhmästä Ylen hallintoneuvostossa oli Jouni Backmanin valintaa vastaan. Päätöksentekijöiden motiivien kyseenalaistaminen on helppo tapa leimata ilman, että tarvitsee perehtyä varsinaisiin argumentteihin.

Olemme edustaneet koko prosessin ajan kantaa, että Yleisradion toimitusjohtajavalinnassa ensi sijalla on oltava media-alan sekä liikkeenjohdon asiantuntemus. Näin edistetään parhaiten kansalaisten lupamaksuhalukkuutta sekä talon sisällä työmotivaatiota. Tiedossa myös oli Niemelän toimikunnan työn suunta, mihin ammattiperustein valittu johtaja tuo enemmän lisäarvoa kuin poliittisin perustein valittu. Emme poissulkeneet poliittista sitoutuneisuutta, mutta korostimme ammatillisten näyttöjen ensisijaisuutta. Tämä kanta oli prosessin avainhenkilöiden tiedossa ennen asian tuloa julkisuuteen.

Arvostamme Jouni Backmania yhteiskunnallisena vaikuttajana ja Yleisradiopolitiikan linjanvetäjänä eduskunnassa. Emme kuitenkaan katsoneet hänen valintaansa yhtiön toimitusjohtajaksi Yleisradion edun mukaiseksi, koska hänen meriittinsä ovat ensi sijassa politiikan parista. Yhtiön edusta meillä oli siis perusteiltaan erilainen näkemys kuin valintaprosessin vetäjillä.

Spekulointi muilla vaikuttimilla on tuulesta temmattua ja loukkaavaa."

Maria Kaisa Aula, Mirja Ryynänen, Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet (kesk.) 

Kuvateksti. Iltalehti. Maria Kaisa Aula ja Mirja Ryynänen torjuvat jyrkästi spekulaation, jonka mukaan he olisivat vastustaneet Jouni Backmanin valitsemista Ylen johtoon kostona Anneli Jäätteenmäen puolesta. (Kuvassa Aula ja Ryynänen saapuvat Yleen).
Kuvateksti. Ilta-Sanomat. Ylen hallintoneuvoston jäsenet Maria-Kaisa Aula ja Mirja Ryynänen vastaavat toimitusjohtajan valinnasta nousseeseen arvosteluun. (Kolme kuvaa: linkkitorni ja kasvokuvat).
Lisäys! Maria Kaisa Aula, Mirja Ryynänen, Yleisradion hallintoneuvoston jäsenet (kesk.): Halusimme Ylen johtajavalintojen ykköskriteeriksi ammatilliset näytöt. Iltalehti. Lukijan palsta. + Ilta-Sanomat. Lukijat. Tänään tiistaina 05.10.2004. Huom! Täsmälleen sama teksti kummassakin!


Aikaisemmin:
Torstaina 30.09.2004. Oikaisu!  Ylioppilas Backman luopuu tavoittelemasta Ylen johtajuutta! 

Lue myös!
 
Iltalehti maanantaina 27.09.2004. Yliluutnantti Backmanin siirto. Näkökulma. Tuomas Keskinen.

Lue myös!Tiistaina 28.09.2004. Pääkirjoitus. Isot pojat seuranäyttämöllä. " Ylioppilas Jouni Backman uhrautui ja suostui vastentahtoisesti Ylen toimitusjohtajaksi! Miksi helvetissä kannattaa opiskella ja ottaa opintolainaa?" Kansa on aika tyhmää! Pertti Manninen. 

  
12 tiistaina 10.05.2004.

Linkit tulossa!


Backman syyttää mediaa Ylen vahingoittamisesta. Keskisuomalainen sunnuntaina 03.10.2004.

"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."


Dagens Nyheter söndag 26.09.2004.

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 


Keskisuomalainen lauantaina 02.10.2004.


12 tiistaina 28.09.2004. Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa.  Uutisvuoto ja käräjäoikeus. TAKSILLA EDUSKUNNAN LASKUUN YLI 20 KERTAA. 


Iltalehti lauantaina 02.10.2004.Keskisuomalainen sunnuntaina 03.10.2004.

"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."


Dagens Nyheter söndag 26.09.2004.

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 

 

Reilu peli. Kuvakertomus. 


Kuva: Pertti Manninen.

"Sinulle, joka luulet näkeväsi vain tämän yhden vangitun hetken.
Näinhän ei ole. Sinäkin peilaat kuvaa omaa kokemusmaailmaasi vastaan.
Näet tämän hetken, kuitenkin koet paljon enemmän. Jos vain haluat antautua katsomaan avoimesti ja uteliaasti."
 

Reilu peli 

Reilu peli. Kuvakertomus. 


Kuva: Pertti Manninen.

Reilu peli 


Vuoden 2004 limbo- palkinto?

Isonna!

"Syksyllä valmistuu lakiesitys, jossa opintolainan kuukausimäärää esitetään nostettavaksi 220 eurosta 300 euroon. Korkeakoulu- opintoihin myönnettävän opintotuen taso nousisi tällöin 80 euroa kuukaudessa." Karpela vastaa Lindénille opintotuesta.  

Vuoden 2004 limbo- palkinto?

Kaavio: Opintotuen kehitys 1994-2002.
Reaaliansiot
nousseet 20 prosenttia, opintoraha ja asumislisä yhdessä laskeneet 12 prosenttia.

Iltalehti. Lukijan palsta. Torstai 05.08.2004.
Mihin Karpela unohti asumislisän korottamisen?

Iltalehti. Lukijan palsta. Tiistai 10.08.2004. 
Karpela vastaa Lindénille opintotuesta.

Syksyllä valmistuu lakiesitys, jossa opintolainan kuukausimäärää esitetään nostettavaksi 220 eurosta 300 euroon. Korkeakouluopintoihin myönnettävän opintotuen taso nousisi tällöin 80 euroa kuukaudessa.
Karpela vastaa Lindénille opintotuesta.


Iltalehti. Lukijan palsta. Keskiviikko 11.08.2004.
Dromberg vastaa Karpelalle.

Iltalehti. Lukijan palsta. Torstai 12.08.2004.
Karpela vastaa jälleen Drombergille.


Lähde opiskelijajärjestöt ja STTK.
Helsingin Sanomat. Kotimaa. Pe 04.04.2003.
Kuvan käsittelyt: Pertti Manninen.

Kaavio: Opintotuen kehitys 1994-2002.
Reaaliansiot
nousseet 20 prosenttia, opintoraha ja asumislisä yhdessä laskeneet 12 prosenttia.

Lue myös mm!

Suomen perustuslaki pilkattavana Opiskelijat pakotetaan ottamaan lainaa perustoimeentuloonsa ainoana ihmisryhmänä Suomessa. 30.05.2002

Torstaina 15.07.2004. Ilta-Sanomat maanantaina 05.05.2004. Lukijalta. "Suomen nykyinen opintotukimalli on peräisin vuodelta 1992, jonka jälkeen opintorahaan eikä asumislisään ole tehty korotuksia. Vuonna 1995 opintorahaa jopa leikattiin." Suvi Hautanen. Hallitus petti opiskelijat. 

Reilu peli. Kuvakertomus. 


Kuva: Pertti Manninen.

"Sinulle, joka luulet näkeväsi vain tämän yhden vangitun hetken.
Näinhän ei ole. Sinäkin peilaat kuvaa omaa kokemus- maailmaasi vastaan.
Näet tämän hetken, kuitenkin koet paljon enemmän. Jos vain haluat antautua katsomaan avoimesti ja uteliaasti."
 

Reilu peli 
 
edellinen numero 

12.fi  - tiistaina  05.10.2004   - etusivu - nro 287   

seuraava numero
 

Tänään
05.10.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm
  Tiistaina 05.10.2004. Backman putosi kyydistä. Lipponen kiukuttelee. Vanhanen tekee politiikkaa. Salaliittoa A ei ollut.  Salaliittoa B ei ollut. Ei ehkä C:täkään. "Wessberg jatkaa ja sehän se vasta kallista onkin." Viimeisen kerran Backman. 
Tiistaina 05.10.2004. populärmusik från VITTULA. Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. "...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."  populärmusik från VITTULA.
     

  Tiistaina 05.10.2004. Backman syyttää mediaa Ylen vahingoittamisesta.  - Ylen halpaa populismia.  -  Yleisradion vallan koomiset valtiaat.  - Peluri vai uhri? - Backman löysi lopulta hyvän tien. - Ylen sankiat prihat. - Minna O. Yleisradion johtoon. - Halusimme Ylen johtajavalintojen ykköskriteeriksi ammatilliset näytöt. - Viimeisen kerran Backman. 
 
  Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk 
  pm

Tiistaina 05.10.2004.
"Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.  
Kuva: Pertti Manninen.

     
  04  
 
edellinen numero 

12.fi  -  torstaina  30.09.2004   - etusivu - nro 286   

seuraava numero
 

Tänään
30.09.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
 
 
Kuvagalleria
 
   
   
   
   
   
   
pm

Äänestä ja katoa. Kuva: Pertti Manninen. Isonna! 
  Torstaina 30.09.2004. Rösta och försvinn - Hur kan terrorn stoppas. Äänestä ja katoa - Kuinka terrorismi voidaan pysäyttää. - Arundhati Roy. Aftonbladet tiistaina 21. ja keskiviikkona 22. syyskuuta.  Tulossa!  
     


Isonna!

  Torstaina 30.09.2004. Kilpailukyky, idiootti! "Tilanteen kurjuutta ei edes kielletä, siitä vaietaan. Tilalle tarjotaan itsenäisyyspäivän tapaisia älyvapaita höpinöitä suomalaisesta idyllistä. Vain idiootit uskovat." ... "Miten on mahdollista, että lapsiperheiden köyhyyden on sallittu kasvaa näin dramaattisesti juuri ennätyksellisen talouskasvun aikana? Vastaus on selvä: kilpailukyky vaatii sitä. Kun muuta puhutaan, se on valetta, johon vain idiootit uskovat." Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 29.09.2004.Kilpailukyky, idiootti! 
 

Isonna!
Torstaina 30.09.2004. Gallup-humpuuki vain jatkuu! "HS-Gallup: Suomalaisten into äänestää kunnallisvaleissa laimeni. Helsingin Sanomat torstaina 30.09.2004. Gallup-humpuuki vain jatkuu! Tulossa!
Lue myös!
28.09.2004. Gallup-humpuuki 1999-2004.Tässä vihdoinkin aikaisemmin luvattu kirjoitus ja analyysi ja linkit. 
 
Torstaina 30.09.2004. Oikaisu!  Ylioppilas Backman luopuu tavoittelemasta Ylen johtajuutta! 
Lue myös!
 
Iltalehti maanantaina 27.09.2004. Yliluutnantti Backmanin siirto. Näkökulma. Tuomas Keskinen.
Lue myös! Tiistaina 28.09.2004. Pääkirjoitus. Isot pojat seuranäyttämöllä. " Ylioppilas Jouni Backman uhrautui ja suostui vastentahtoisesti Ylen toimitusjohtajaksi! Miksi helvetissä kannattaa opiskella ja ottaa opintolainaa?" Kansa on aika tyhmää! Pertti Manninen. 
     
  Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Muista maksuttomat arkistot! Tässä muutamia: kaleva.fi - yle.fi - mtv3.fi - aftonbladet.se - guardian.co.uk. 
  pm
Balilaisen tanssin esityksiä, työpajoja sekä näyttely Helinä Rautavaaran museossa 18.9.-7.11.2004 "Kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisna  tutustuttaa yleisön balilaiseen kulttuuriin tanssiesitysten, työpajojen, valokuvien ja taiteen kautta."
 
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
  ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
  04  
 
 

Linkkejä 

pm
Tuesday October 05 2004 Guardian Unlimited
'Al-Qaida remarks misunderstood'
Rumsfeld distances himself from earlier comments that there were no links between Saddam Hussein and al-Qaida.
Full text: Rumsfeld's statement
Special report: Iraq

Dear Mike, Iraq sucks
After Fahrenheit 9/11, Michael Moore received a flood of letters and emails from American soldiers serving in Iraq. Here is a selection.
Special report: Iraq

In a spin
US elections: A Democratic publicity drive over the last week has left Bush campaigners looking flat-footed, says political blogger Markos Moulitsas.
Republican grip starts to loosen in Little Havana
Have your say on Newsblog
Have your say in our World College poll
Special report: US elections 2004

50,000 trapped by Israeli assault
Middle East: Hundreds of Palestinian homes demolished in bloody Gaza assault.
Leader: Senseless in Gaza
Special report: Israel & Middle East

     
  Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
  04  
 
 

Tulossa! 

pm
Rösta och försvinn. 
Arundhati Roy om den nedtryckta folkmakten - och demokrati son något större än att välja tvättmedel- Del 1. Läs fortsättningen i morgon: Det finns ett alternativ till terrorism: RÄTTVISA. Aftonbladet. Tisdag 21 september 2004.
Äänestä ja katoa. 
Arundhati Royn kirjoitus alaspainetusta kansanvoimasta - ja demokratiasta, joka ei ole sen suurempaa kuin pesuaineen valitseminen: Osa 1. Lue jatko huomenna: On olemassa vaihtoehto terrorismille: OIKEUDENMUKAISUUS. Aftonbladet tiistaina 21.09.2004. Katkelmia tulossa!
  04  
 
 
28.09

pm
Tiistaina 28.09.2004. Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa.  Uutisvuoto ja käräjäoikeus. 
TAKSILLA EDUSKUNNAN LASKUUN YLI 20 KERTAA. 
Tiistaina 28.09.2004. Gallup-kieltoa esitetään.
Ongelma ei ole galluppien julkaisemisessa vaan niiden kelvottomassa ja ala-arvoisessa julkaisemisessa ja tulosten vääristelemisessä!  
Meno  senkun jatkuu Helsingin Sanomissa!
Gallup-humpuuki 1999-2004.Tässä vihdoinkin aikaisemmin luvattu kirjoitus ja analyysi ja linkit.
Lue myös! "Laatutyö turvaa lehtien aseman". HS 11.12.2003.
Tiistaina 28.09.2004. Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella.  12.04.2003. Mielipide. Unto Luukko. 
Tiistaina 28.09.2004. Laitinen ylistää Lehtistä!  Urho Kekkosen hovi. Kolumni. Aarno Laitinen.
Lue myös! Torstaina
02.01.2003. Vuoden limbo! 
Tiistaina 28.09.2004. Ylioppilas Backman Ylen johtoon!  Yliluutnantti Backmanin siirto. Näkökulma. Tuomas Keskinen.
Tiistaina 28.09.2004. Pääkirjoitus. Isot pojat seuranäyttämöllä.  Kansa on aika tyhmää! Pertti Manninen.
  04  
 
 

25.09.2004

 

pm
Lauantaina 25.09.2004. "Salaliittoteoria".  "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan". "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan".
Lauantaina 25.09.2004. Presidentti Tarja Halonen selkiytti: Irakin sota oli laiton. 
Lue myös! Ett folksrättsligt perspektiv på kriget. Kansainvälisen oikeuden näkökulma sotaan.  12 03.04.2003.

Lauantaina 25.09.2004. Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi.  Tappaminen jatkuu. Surmat siviiliväestöstä,  irakbodycount.net tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi.  Tappaminen jatkuu.

Lauantaina 25.09.2004. Poliisi on saanut selville Sonera-kirjan kirjoittajan?  MINNE HÄVISIVÄT SONERAN RAHAT ? 12 27.06.2002. Lue myös! Ministerit harjoittelemassa vastausta oikeuskanslerille.  Ainutlaatuinen kuvareportaasi  
Lauantaina 25.09.2004. Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. Loppuosaan!
 
P.Manninen
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
 
2004 12.fi linkit  etusivuille!        
tammikuu

01.01

08.01

15.01

22.01

29.01

 
 
helmikuu

05.02

12.02

19.02

26.02

     
maaliskuu

04.03

11.03

18.03

25.03

     
huhtikuu

01.04

08.04

15.04

22.04 29.04    
toukokuu 06.05 13.05 20.05 27.05      
kesäkuu 03.06 10.06 17.06 24.06      
heinäkuu 01.07 08.07 
15.07 22.07 26.07 27.07 29.07
elokuu

03.08

05.08

09.08 10.08 12.08   17.08 19.08
  24.08 26.08
27.08 31.08      
syyskuu 02.09 04.09 extra! Beslan 03.09.2004 09.09
11.09
14.09
16.09
21.09
  23.09
25.09
28.09
30.09
     
lokakuu 05.10            
marraskuu              
joulukuu              
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
Vanhin 29.07.1999
 

Uusin
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2004/289. Sivut valmisti Pertti Manninen 30.09.2004. ensimmäinen versio: 05.10.2004 19.07 (linkkejä 07.10.2004 11:39 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
2004/10/05 - 12 -  Viimeisen kerran Backman. Muut lehdet ja kommentti. - Jouni Backman - Simo Frangén - Tarja Filatov - Arne Wessberg - Eero Heinäluoma - Markku Laukkanen - Janne Virkkunen - Ari Valjakka -  05.10.2004. -  avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.

 
 Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  aftonbladet.se  (förstasidorna) guardian.co.uk
 
Sivun alkuun!
 

Oikeusjuttu:Tästä kaikki alkoi:  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.   
Tarkka selostus! 
Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 10:22.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 jakeskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.