JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2004/11/30/etusivu.htmTuuli käy heidän ylitseen. Unelmoinut Pertti Manninen ....
  ... Anna-Marin viimeisenä kesänä ottamasta kuvasta.

edellinen numero 

12.fi  - tiistaina  30.11.2004  - etusivu - nro 300 

seuraava numero
"PS: 12 taitaa olla aika suosittu, sillä lyhyellä aikavälillä olen saanut myytyä jo kaksi kirjaa. t. Leila" Tiedotus! Teknisten muutosten takia 12 ilmestyy joulukuussa typistettynä! Ilmoitukset päivitetään! Ilmoita!  

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

The Godfather 
Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, John Cazale, Diane Keaton, Talia Shire ja Robert Duvall. Ohjaus: Francis Ford Coppola. USA 1972.
Kummisetä. Nelonen  lauantaina 4.12 ja 11.12.2004.
Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille.
... "mutta täällä Alppilassa kerrostalon ikkuna tarjoaa hiukan erilaiset näkymät

Helsingin köyhimpiin kuuluvalla alueella ..."
Kuva: Linnanmäellä, ainakin Alppilan vieressä. Pertti Manninen torstaina 08.07.2004. Isonna!

Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004. Uusi Ihminen.

"Meidän kansalaisten pitäisi ymmärtää, kehittämällä kriisitietoisuuttamme, että meiltä vaaditaan "muutosvalmiutta". Näin sanoo hallituksen globalisaatioraportti. 

Meiltä kaikilta - siis myös niiltä, jotka ovat sairaita, vanhoja, autottomia, työttömiä, heikkoja ja köyhiä. 

No ennen kaikkea niiltä, tietysti! 

Samaan aikaan pääomalle on saatava entistä parempi tuotto, suurituloisten verotusta on alennettava ja palkansaajien on joustettava.

Ihan hautaanko asti, vai riittääkö että kierii maassa kuin koira?"

Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004.  Uusi Ihminen. Lue lisää!


ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
12 
1999 alkae
n

  P.Manninen

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
 

Tänään
25.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004. Uusi Ihminen.
"Meidän kansalaisten pitäisi ymmärtää, kehittämällä kriisitietoisuuttamme, että meiltä vaaditaan "muutosvalmiutta". Näin sanoo hallituksen globalisaatioraportti. Meiltä kaikilta - siis myös niiltä, jotka ovat sairaita, vanhoja, autottomia, työttömiä, heikkoja ja köyhiä. No ennen kaikkea niiltä, tietysti! Samaan aikaan pääomalle on saatava entistä parempi tuotto, suurituloisten verotusta on alennettava ja palkansaajien on joustettava. Ihan hautaanko asti, vai riittääkö että kierii maassa kuin koira?

Pääministeri Vanhanen vahvisti arvovallallaan, että valtio tukee tätä joustopakkoa, että korkeamman päämäärän, kilpailukyvyn nimessä meidän on sopeuduttava. Se on "voittopuolisesti myönteinen" asia. Saattaa olla, jos asiaa tarkastelee Nurmijärven omakotitalon ikkunasta, mutta täällä Alppilassa kerrostalon ikkuna tarjoaa hiukan erilaiset näkymät. Helsingin köyhimpiin kuuluvalla alueella, kivenheiton päässä vallan asumuksista, jokapäiväisiä ongelmia ovat työttömyys, sairastelu, köyhyys ja syrjäytyminen.

Luulevatko Vanhanen, Sailas, Brunila, Fagernäs, Ehrnrooth ja muut että nämä ongelmat ratkaistaan "muutosvalmiudella", sillä, että palkansaajat joustavat entistä enemmän? Sillä, että suurituloisten palkkaveroa alennetaan? Sillä, että pelotellaan ihmiset sopeutumaan?

Samaan aikaan kun EK:n Ehrnrooth lietsoo kriisitietoisuutta hänen sukulaisensa panevat Suomen vanhimman teollisuusyrityksen, 1600-luvulla perustetun Fiskarsin, omistuksia uusiksi ja kotiuttavat voittonsa. Suku kahmii itselleen kymmenien miljoonien eurojen saaliin. Omistaja sopeutuu globalisaatioon - ja voittaa. Fiskarsin työläiset tietysti sopeutuvat hekin, kun on pakko, Kenelle tämä joustavuus on "voittopuolisesti myönteinen"?

Valtiovallan, työnantajien ja ay-liikkeen johtajien linja on viime viikkoina näyttäytynyt kaikessa alastomassa rujoudessaan: pääomalle täysi vapaus, palkansaajille ja muille kansalaisille joustopakko. Siinä missä voiton maksimoinnille raivataan avoimet väylät, siinä meiltä muilta vaaditaan täydellistä alistumista globaalimarkkinoiden vaatimuksille. Kurkku kireänä ja sydän väristen meidän pitää päivittäin terävöittää kriisitietoisuuttamme. Vallitsee jatkuva poikkeustila, jossa meitä kehotetaan mittauttamaan arvomme markkinoilla reaaliajassa.

Palkkatyö on aina jossain määrin pakkotyötä. Nyt se on jo muuttumassa rangaistukseksi siitä, että palkanmaksu vakavasti häiritsee kilpailukykymme vahvistamista. Siksi työnantajat haluavatkin palkankorotukset valtion maksettaviksi, veronalennusten muodossa.

Tämä on hullujen touhua. Jo riittää!" 
Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 24.11.2004. Uusi Ihminen.

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. "EU:n taistelujoukoista voi tulla kovien haasteiden paikka.
Matti Vanhasen hallitus on suhtautunut kylmästi Nato-keskusteluun ja korostanut Suomen "sotilaallista liittoutumattomuutta". Sen katveessa hallitus on osallistunut aktiivisesti mutta poliittista dramatiikkaa huolellisesti karttaen EU:n sotilaallisen kriisinhallintakyvyn rakentamiseen ja ilmoittautunut nyt myös perustettaviin unionin nopean toiminnan joukkoihin eli kriisialueille lähetettäviin monikansallisiin taisteluosastoihin."
Helsingin Sanomat. PÄÄKIRJOITUS. Keskiviikkona 24.11.2004.

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
  Torstaina 25.11.2004. "Nyt Eva on saanut yhteiskunnallisessa keskustelussa aloitteen ja pitää sen niin kauan kuin se on pidettävissä. Aloite saadaan pois vain riittävän linjakkailla ja perustelluilla vasta-argumenteilla, jollaisista ei toistaiseksi näy merkkejä. Kunnon keskustelua ei synny, jos Evan alkuperäisiin vastavoimiin kuuluva vasemmisto pystyy sanomaan Evan huonostikin perustelluille ajatuksille - sellaisiakin se on esittänyt - vain "ei"."  Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Keskiviikkona 24.11.2004.
     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
  Torstaina 25.11.2004. "Brunilan ryhmä tavoittelee entistä osaavampaa, avautuvampaa ja uudistuvampaa Suomea. Näiden mainesanojen muuttamisessa toiveista todellisuudeksi olisi työmaata kauas näkeville poliitikoille, jos heitä - nimiä tässä mainitsematta - olisi enemmän kuin siteeksi. Poliitikkojen enemmistön kannalta jotkin vaalit ovat aina liian lähellä, jotta asioista voitaisiin puhua suoraan." Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstaina 11.11.2004.
     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. "Tarja Halonen suurin suomalainen? 
Seuratessa Suuret suomalaiset -äänestystä on pakko välillä nostaa hämmästyksestä rinnalle valahtanut alaleuka takaisin paikoilleen. Voiko kansa oikeasti olla noin arvostelukyvytöntä? Miksi moista kisaa edes jatketaan, kun se on jo muotoutunut lähinnä nolostuttavaksi farssiksi.
Tapon yrityksestä tuomittu Matti Nykänen meinasi jo tulla valituksi kymmenen suurimman joukkoon, mutta ilmeisesti teknisellä kikkailulla Yle sai sentään tämän katastrofin estettyä.
Nyt sitten Tarja Halonen keikkuu siellä aivan kärkisijoilla ainoana elävänä suurena suomalaisena aivan kuin pilkkaamassa kansakunnan todellisia suurmiehiä ja naisia.
Laittakaapa kansalaiset muutama jääpalanen hattuunne ja miettikää hetken, missä seurassa Halonen on. Tehkää vaikka luettelo Halosen "suurteoista" ja verratkaa Halosen listaa (jos sellaista edes syntyy) kehen tahansa yhdeksään muuhun ehdokkaaseen.
Mannerheim pelasti Suomen luisumasta Neuvostoliiton käsiin peräti kolme kertaa. Kekkonen pelasti Suomen samalta kohtalolta kylmän sodan aikana. Agricola ei tehnyt sen enempää tai vähempää kuin perusti suomen kielen. Aleksis kivi on kansalliskirjailijamme, joka aloitti suomenkielisen kirjallisuuden ja näytelmäkirjallisuuden. Lönnrot kokosi kansalliseepoksemme Kalevalan, Ylppö loi neuvolajärjestelmän ja pelasti sitä kautta tuhansien ja taas tuhansien suomalaisten hengen jne.
Olen pitänyt tähän saakka Kaari Utriota kiihkofeministisyydestään huolimatta viisaana ja kadehdittavan hienona persoonana.
Hänen maaninen ja kiiluvasilmäinen kampanjointinsa Tarja Halosen hyväksi ."

Iltalehti maanantaina 15.11.2004. Lukijan palsta. 
Artikkelin loppu ja kirjoittajan nimi kadonnut!

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. "Opintolaina ajettiin karille.
Opintolainan verovähennyksen toteuttamista suunniteltiin virkamiehistä kootulla työryhmällä. Syntyi malli, jossa ehdotettu verovähennys tuskin kattaa edes opintolainan korkoja, eikä näin ollen käytännössä paranna lainkaan opiskelijan toimeentuloa. Opiskelijan taskuun suunnatut rahat kilahtavatkin käsittelykuluina ja korkoina pankkien pohjattomiin kirstuihin. Huolimatta virkamiesten asiantuntemuksesta, luotu järjestelmä on monimutkainen, byrokraattinen ja ristiriitainen. Kukaan ei myöskään tiedä paljonko opintolainavähennysjärjestelmä tulee loppujen lopuksi maksamaan. Jopa Kela ja Verohallinto ovat toivoneet yksinkertaisempaa ja järkevämpää mallia. Olisikohan kriittinen ääni kuulunut paremmin, jos opiskelijatkin olisi kelpuutettu työryhmän varsinaiseksi jäseneksi?
Ylioppilailla ja hallituksella on yhteinen tavoite: opiskelijan toimeentulon parantaminen, jotta työnteko opintojen ohessa vähenee ja valmistusajat lyhenevät. Nyt kun lainan kehittäminen on ajettu karille, pitäisi hallituksella olla kanttia myöntää virhearviointi ja ottaa uusi suunta.
Monimutkaisilla malleilla tilanne ei parane, tarvitaan oikeasti kannustavia toimenpiteitä. Yksi tällainen on opintotuen asumislisän korottaminen 252 euroon." 
Jenni Kyrönlahti. Varapuheenjohtaja, SYL.
Kuvateksti: Kirjoittajan mielestä virkamiehet ajoivat opintolainan kehittämisen karille; nyt uudistus uhkaa koitua vain pankkien hyödyksi.  Ilta-Sanomat lauantaina 13.11.2004. Lukijat.  Sivu 4, 4/6 palstaa ylhäällä, kuva 4 palstaa.

     

Linnanmäellä eräänä hiukan sateisena heinäkuun päivänä. Kuva: Pertti Manninen.
 

Torstaina 25.11.2004. Suojelupoliisi teki ennalta estävää turvallisuustyötä.
Kansanedustaja Kimmo Sasi pyysi Iltalehdessä (29.10) perusteita tshetseenisivujen sulkemiseen.
Poliisin hallinnosta annetun lain 10 §:n 1 momentin mukaan suojelupoliisin erityistehtävänä on torjua sellaisia hankkeita ja rikoksia, jotka voivat vaarantaa valtio- ja yhteiskuntajärjestystä tai valtakunnan turvallisuutta sekä suorittaa tällaisten rikosten tutkintaa. Sen tulee myös ylläpitää ja kehittää yleistä valmiutta valtakunnan turvallisuutta vaarantavan toiminnan estämiseksi. Poliisin hallinnosta annetun asetuksen 8 §:n momentin mukaan suojelupoliisin tulee antaa viranomaisille ja yhteisöille sellaisia ohjeita, neuvoja ja tietoja, jotka ovat tarpeen valtion turvallisuuden ylläpitämiseksi tai siihen kohdistuvien loukkausten estämiseksi.
Poliisiasetuksen 16 §:n 2 momentin mukaan suojelupoliisin tulee ilmoittaa sisäasiainministeriölle rikoksista ja hankkeista, jotka voivat vaarantaa valtio- ja yhteiskuntajärjestystä tai valtakunnan sisäistä ja ulkoista turvallisuutta, sekä niihin syyllisiksi epäillyistä henkilöistä. Asian laadusta riippuen suojelupoliisi informoi myös muuta ylimpää valtiojohtoa, jos sillä on tehtäviensä vuoksi tarve saada kyseiset tiedot. Kysymyksessä mainitussa tapauksessa oli epäiltävissä, että laajalla turkin-, venäjän- ja englanninkielisellä tshetseenisivustolla saatettaisiin julkaista sisällöltään rikolliseksi tulkittavissa olevaa, esimerkiksi yleistä turvallisuutta vaarantavalla tavalla rikoksen tekemiseen kehottavaa aineistoa.
Kysymyksessä tarkoitetuissa suojelupoliisin yhteydenotoissa oli kyse suojelupoliisin harjoittamasta, sen tehtäväksi säädetystä rikoksia ohjein, neuvoin ja tiedoin ennalta estävästä turvallisuustyöstä ja suojelupoliisin toimialaan kuuluvasta alustavasta selvittelystä mm. oliko sivuston sisältö kaikilta osaltaan sopusoinnussa maamme lainsäädännön kanssa. Yhteydenottojen yhteydessä kävi ilmi, että sivustoa ylläpitänyt henkilö oli toiminut liikeyrityksen omistajan ja toimitusjohtajan tietämättä. Kun toimitusjohtaja sai asiasta tiedon, hän päätti itse lopettaa sivuston ylläpitämisen. Näin ollen ei tarvinnut harkita tuomioistuinkäsittelyä.
Asia hoidettiin suojelupoliisissa tavanomaisena päivystysasiana. Suojelupoliisi informoi asiasta ja toimistaan sisäasiainministeriä ja pääministeriä.
Sisäasiainministerinä minulla ei ole olut huomauttamista suojelupoliisin toimintaan tai toiminnan laillisuuteen.
Kari Rajamäki. Sisäasiainministeri.
Iltalehti maanantai 8.11.2004. Lukijan palsta.
Kuvateksti: Kari Rajamäen mukaan suojelupoliisi sulki tshetseenisivut päivystysasiana.
Sivu 5 alhaalla, 5/6 palstaa, kuva 1 palsta.

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk

 
  pm

Torstaina 25.11.2004.
"Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.  
Kuva: Pertti Manninen.

     
  04  
 
edellinen numero 

12.fi  - torstaina  18.11.2004  - etusivu - nro 298 

seuraava numero
 

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!


Dummy - kuin nuijalla lyöty

Milla Jovovich, Adrian Brody, Illeana Douglas.  Ohjaus: Greg Pritikin, USA 2002. TV2 lauantaina 20.11.2004 klo 22.05.
Kuole ensin. Äänestä sitten! Aftonbladet.

Irakin sota raaistuu. 
"Experience the Reality". Kuva: Pertti Manninen.

Torstaina 18.11.2004. Pääkirjoitus. Irak. 
Fallujassa kuoli yli tuhat taistelijaa ja ehkä satoja siviilejä, naisia ja lapsia.  Maassa makaavia aseistamattomia haavoittuneita ammutaan. "Ruumiita ei lasketa." Avustusjärjestöjä ei päästetä kaupunkiin. Ulkoministeri Colin Powell oli tehnyt tehtävänsä ja sai lähteä.  YK:n turvallisuusneuvostolle valehteli Powell eikä presidentti George W. Bush! 
Miksi Suomi ei ilmaise vastalausettaan jatkuvalle tappamiselle?
Tappaminen jatkuu. Ruumiita ei lasketa. "Vaalit" on tarkoitus pitää tammikuussa 2005. 
Pertti Manninen, 12.fi.

 

Tänään
18.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm


Kuva: Pertti Manninen.

  Torstaina 18.11.2004. Onnelin ja Annelin talo.

"Kirjailija Marjatta Kurenniemi on kuollut 86-vuoden ikäisenä..." Radiopeili 16.11.2004 klo 09:05.

Onnelin ja Annelin talo tuotti iloa lapsilleni ja tietenkin myös minulle.
Tytär Marja opiskeli matematiikkaa ja taisi valmistua arkkitehdiksi.
Poika Erkki oli ja on kai vieläkin keksijä.
Otan osaa suureen suruunne.
Pertti Manninen.
 

Torstaina 18.11.2004.
"Tuuli käy heidän ylitseen".
Poisnukkuneitten muistolle.
Kuvasarja.  

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk

 
edellinen numero 

12.fi  - tiistaina  16.11.2004  - etusivu - nro 297 

seuraava numero
 

Tänään
16.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm


Ruusuja Tähtitorninmäellä. Kuva: Pertti Manninen. Helsinkiä väreissä 1958.

  Tiistaina 16.11.2004.
Ruusu vai unikko? Rosa Meriläinen.
Käräjäoikeus vapautti eilen 15.11. 2004. 
Ilta-Sanomat maanantaina 15.11.2004.
Rosa Meriläinen kiistää nyt käyttäneensä huumeita.
Timo J. Anttila.
.
Oikeuden istuntopäivää lykättiin vaalien yli tälle päivälle Meriläisen vaatimuksesta. Perusteluna oli löytää sopivampi päivä Meriläisen eduskuntakiireiltä.
Lopputuloksena oli kuitenkin toinen päällekkäisyys: tänään kello 9 alkoi Tampereen kaupunginvaltuuston budjettikokous, josta valtuutettu Meriläinen nyt myöhästyy.
.
Kuvateksti: Rosa Meriläinen saapui poliisikuulusteluihin 21. toukokuuta.
(Sivut 2 ja 3, aukeama, alhaalla 7/12 palstaa, kuva 2 palstaa, Lisäksi selostus: Meriläinen pilvenpoltosta 2/5 palstaa, kuva ilman tekstiä 2 palstaa, yhteensä koko aukeama). 
Lue myös!
Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa.
Kommentit perästä punaisella!
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk 
edellinen numero 

12.fi  - torstaina  11.11.2004  - etusivu - nro 296 

seuraava numero
 

Tänään
11.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm


Erkki
Manninen
alkuperäinen kuvannimi
  Torstaina 11.11.2004.
Isän päivä sunnuntaina 14.11.2004.
 

Tiistaina 21.09.2004.
Arvo Turtiainen ja isäni vuonna 2004.
Vaikea on ymmärtää oman tiensä kulkijaa.
Torjuntavoitolla hekumoidaan! 
Jatkosodan vankilassa virunut unohdetaan!
(Helsingin Sanomat, päätoimittaja Janne Virkkunen, pääomistaja Aatos Erkko).
Isäni oli eturintamassa, selvisi ja tiesi mitä se oli, 
ei paljon kertonut.
Kuparisen muistomitalinkin hukkasin, kun sitä pikkupoikana kavereilleni esittelin.
Siinä oli jonkinlainen nahkalakkiin pukeutunut sotilas,
ainakin niin sen muistan, kypärä se ei ollut.
Vaikea on ymmärtää oman tiensä kulkijaa.
Vuonna 2004:kin.

Pertti Manninen. Arvo Turtiaisen syntymästä tuli torstaina 16.09.2004 kuluneeksi 100 vuotta. Isäni Erkki Mannisen syntymästä tulee keskiviikkona 20.10.2004 kuluneeksi 94 vuotta. Kuva:
3 rullaa, 32 kuvaa, 13-vuotiaan koulupojan ensimmäiset valokuvat. Helsinki, Kallio 1956.
Pertti Manninen.

Lue myös! Vaikea on ymmärtää oman tiensä kulkijaa. Kuinka neljä lehteä muisti Arvo Turtiaista, kun hänen syntymästään oli kulunut 100 vuotta torstaina 16. syyskuuta 2004.

     
Torstaina 11.11.2004. EU-sotajoukot konflikteihin ilman YK:n valtuutusta. Suomi ja Ruotsi eri linjoilla! Pääkirjoitus.
Pääministeri Matti Vanhanen perustelee nopean toiminnan joukkoja ja uusia rauhanturvalakeja sillä, että joukkoja tarvitaan nopeasti, neljässä päivässä eikä neljässäkymmenessä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja hymisee samalla tavalla ja armeija hymisee tyytyväisyydestä, kun päättäjät näin päättävät. Utissa jo koulutetaan salaista armeijaa, ei kerrota määriä eikä mitään muutakaan. Aluksi näytti siltä, että Ruotsin pääministeri Göran Persson toppuuttelee suomalaisten konflikteihin sekaantumisintoa pitämällä välttämättömänä YK:n mandaattia. Niinpä keksittiin, että valitaan toiselle porukalle kumppanit Keski-Euroopasta, jotta tositoimiin päästään ilman YK:n siunausta. 
Pertti Manninen torstaina 11.11.2004, 12, pääkirjoitus. 
     
  Torstaina 07.10.2004. Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Ledare. FN-mandat såklart.  
- Det ska finnas ett mandat från FN så att det här sker inom folkrättens ram, det är ohyggligt viktigt. Statsminister Göran Persson klargjorde i går i Rapport vilka begränsningar som finns för den svensk-finska insatsstyrka inom EU som länderna enats om. Det vore bra om statsministern informerade sin försvarsminister om att det är FN-mandat som gäller, så att Leni Björklund i fortsättningen slipper sväva på målet i denna "ohyggligt viktiga" fråga.
Aftonbladet tisdag 5 oktober 2004. Ledare. FN-mandat såklart.

Torstaina 07.10.2004.
"Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla." Turvallisuutta etsimässä. 
Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Torstaina 11.11.2004. Aftonbladet söndag 7 november 2004. Ledare. Tala klarspråk om EU-Styrkan.
"Det svenska stödet till FN är viktigare än på länge, inte minst sedan George W Bush blivit omvald. Retoriken finns där. Men hur är det med praktiken?
  Just nu behandlar riksdagen en ny försvarspolitik. Sverige ställer om från invasionshot till internationella insatser. Ett viktigt inslag är att bidra till en stridsgrupp inom EU.
  "Det ska finnas ett mandat från FN så att det här sker inom folkrättens ram", sa Göran Persson i Rapport den 4 oktober. "Det är ohyggligt viktigt", betonade statsministern.
  En sådan linje är klok, av många skäl.
  Sverige understryker att enskilda länder och regionala organisationer inte ska agera världspolis. Tolkningar av internationell rätt måste göras av FN.
  Ett krav på FN-mandat innebär att andra länder vet var vi står. Det gäller inte minst Finland, som också ska delta i insatsstyrkan.
  Vi dras inte så lätt med i "förebyggande krig" ledda av USA eller av EU-länder med gamla kolonialintressen. Riskerna för svenska soldater och för terrordåd i Sverige minskar. Det är sant att även militära insatser med FN-godkännande kan vara farliga. Då finns det ändå en nationell och internationell uppslutning som gör det lättare att hantera svåra situationer.
Farlig gråzon...  http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,557537,00.html
     

Torstaina 11.11.2004.
Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstaina 11.11.2004.

Sivu 6. Aukeaman vasen puoli.

Pitkästä miehestä otetaan mittaa.
Ylijohtaja Anne Brunilan johdolla toimineen globalisaatioryhmän loppuraportille uhkaa käydä niin kuin valtiosihteeri Raimo Sailaksen työllisyysryhmän raportille: kokonaisuudeksi tarkoitettua ehdotusta ammutaan alas sen yksityiskohdilla.
.
Brunilan ryhmä tavoittelee entistä osaavampaa, avautuvampaa ja uudistuvampaa Suomea. 
Näiden mainesanojen muuttamisessa toiveista todellisuudeksi olisi työmaata kauas näkeville poliitikoille, jos heitä - nimiä tässä mainitsematta - olisi enemmän kuin siteeksi. Poliitikkojen enemmistön kannalta jotkin vaalit ovat aina liian lähellä, jotta asioista voitaisiin puhua suoraan.
Vastoin joitakin oletuksia globalisaatioryhmä ei tavoittele palkkoja polkevaa Suomea, vaan menestyvää suomea. Palkkajousto on alaviite. Anne Brunila on nähnyt läheltä, ettei jousto merkitse katastrofia: Jyväskylän kaupunki pienensi 50 000 eurolla hänen miehensä Pekka Kettusen erorahaa, mutta pariskunta ei silti joutunut mieron tielle.
Kuvateksti: Anne Brunila luovutti mietintönsä Matti Vanhaselle toissa päivänä Helsingissä.
Ilta-Sanomat. Pääkirjoitus. Torstaina 11.11.2004. 
Sivu 6. Aukeaman vasen puoli.
 
(Ilta-Sanomat. Perustettu 1932. Vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä.)

Ilta-Sanomat. Bisquit. Torstaina 11.11.2004. 
Sivu 7. Saman aukeaman oikea puoli.
Kina-ilmiö.

.
Suomen globalisaatiostrategia  seisoo raportissa kolmella jalalla, perinteinen puuraaja ei ole enää mukana kuin tahattomasti. Tulevaisuuden Globaalis-Suomen rakentajiksi on synnytettävä kolme uutta ihmistä. He ovat:
Osaava, avautuva uudistaja.
Avautuva, uudistava osaaja.
Uudistava. osaava avautuja.

Tukena G-ryhmällä on kaikesta päättäen ollut ensiluokkainen executive nonsentor, puppusanageneraattori Nonsense Generatorin kuljettaja, joka on ottanut masiinasta kaikki tehot irti.
.
Ilta-Sanomat. Bisquit. Torstaina 11.11.2004.
Sivu 7. Saman aukeaman oikea puoli.

(Bisquit on Seppo Ahti. Seppo Ahti on Bisquit. On Bisquit Seppo Ahti. Bisquit Seppo Ahti on. Seppo Ahti Bisquit on.)


Lue myös!  Löperön Sanomat.
Salapoliisikertomus siitä kuinka ylijohtaja Anne Brunilan jutun Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta väitteiltä putosi pohja pois ja kuinka löperösti asia korjattiin. Oikaisujen Suomen ennätys! 12.08.2004.
Lue myös!  Pekka Kettunen ja potkut.  
Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. "Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tulee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin."
Kalliit kaupunginjohtajat.  03.08.2004.
Lue myös! "Hauskaakin täällä Helsingissä on ollut. Olin juuri oopperan ensi-illassa kuuntelemassa suomalaisen naisen säveltämää musiikkia. Kaikki oli tosi hienoa, paitsi sillä rouvalla, joka kesken kestävään rakkauteen uskovan sopraanon laulaessa päästi ilmoille kuuluvan pierun. Muistin, että aatelinen nainen päästää aatelisen pierun. Nurkat natisevat ja joskus ihmisetkin." Jyväskylän entinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on saanut Suur-Jyväskylän lehdessä kolumnipalstan. Kirjeitä kaupungista. 28.10.2004
     
  Torstaina 11.11.2004. Full Metal Jacket. - Teräsvaippaluoti. Stanley Kubrick 1987. MTV3 la 3.11.2004. "Kubrick käyttää Vietnamia ainoastaan materiaalina, josta hän pykää oman omituisen maailmansa. Hänen näkemyksensä sodasta showna ja koreografiana on persoonallinen ja mahtipontinen, mutta samalla jakomielinen ja etäinen. 
Allekirjoittamaton." Antti Lindqvist. Iltalehti. TVmaailma tiistaina 09.11.2004. Sota. Pääosissa Matthew Modine, Adam Baldwin, Vincent D'Onofrio, Lee Ermey.
     
  Thursday November 11 2004 Guardian Unlimited
Palestinians mourn Arafat
Palestinian leader dies in a Paris hospital.
Audio: Chris McGreal in Ramallah
Brian Whitaker: Death as a beginning
Reaction: 'A towering figure'
Blair to press Bush on road map
Special report: Israel & Middle East

Yasser Arafat: A life in pictures
Obituary: Yasser Arafat

Falluja fighting intensifies
'At least 600 insurgents killed.'
Interactive guide: siege of Falluja
Special report: Iraq

'These people are hardcore'
Cartoon: Steve Bell on the assault on Falluja.
More cartoons by Steve Bell

Tories challenge Labour for parents' votes
Politics: Tony Blair and Michael Howard were battling today for the young parent's vote with rival promises to improve childcare.
Guardian Unlimited Politics

Microsoft targets Google search market
Media: A new battle in the multibillion pound internet search market began today as Microsoft made public its attempt to take on search engine Google.
MediaGuardian.co.uk

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk

 
edellinen numero 

12.fi  - tiistaina  09.11.2004  - etusivu - nro 295 

seuraava numero
 

Tänään
09.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm
Tiistaina 09.11.2004. Canossan matka. Pääkirjoitus.
Ympyrä sulkeutuu. Aluksi Suomessakin puhuttiin EU:n perustuslaista. Sitten jotkut veijarit, pääministeri Matti Vanhanen ja muut Helsingin Sanomain lakeijat ryhtyivät puhumaan EU:n perustuslaillisesta sopimuksesta ja lopulta jopa vain perussopimuksesta! Voi alamaisia! Välillä he eivät tienneet, mistä oikein nämä neropatit puhuivat. Sitten Ylekin rupesi puhumaan sopimuksesta. MTV3 ja lähes koko muu media puhui perustuslaista. Hämäysyritys jää häpeään, vaikka tarkoitusperät olivatkin ja ovat selvät: hokemalla sopimuksesta  Suomen eduskunnassa päätetään EU:n perustuslaista ei-perustuslain säätämisjärjestyksessä, jonkinlaisena valtiosopimuksena. Tämä valtiopetos tullaan näkemään ja selittäjiä piisaa!  Pertti Manninen 09.11.2004. Canossan matka. Pääkirjoitus.
Aikaisemmin:
Torstaina 28.10.2004. Perustuslaki - perussopimus - kansanäänestys. Media hämmentyy ja hämmentää: EU-kansanäänestyksestä lakialoite. STT, YLE24. Julkaistu 27.10.2004, klo 16.45. -  EU:n perustuslakiäänestyksestä aloite. MTV3-STT. Julkaistu 27.10.2004 15:57 - (EI ENÄÄ MITÄÄN PERUSTUSLAISTA TAI PERUSSOPIMUKSESTA.) TUOREIMMAT UUTISET TORSTAINA 28.10.2004. Helsingin Sanomat. - EU:n perustuslaista vaaditaan kansanäänestystä. Turun Sanomat. Päivitetty 28.10.2004 3:00:45. - Lakialoite EU- kansanäänestyksestä. Etelä-Suomen Sanomat. 28.10.2004 02:31. - EU-kansanäänestyksestä lakialoite. Keskisuomalainen. Helsinki, 27. 10. STT. Ke 13:10. "Tällä hetkellä netissä". Tulossa!
Torstaina 28.10.2004. "EU:n perustuslaki allekirjoitetaan huomenna perjantaina 29.10.2004 Roomassa. Kaikki muut EU:n maat allekirjoittavat perustuslain, vain Suomen pääministeri Matti Vanhanen tuntee allekirjoittavansa jotain muuta: perustuslaillisen sopimuksen! Mahtaa harmittaa!" 
Lauantaina 25.09.2004. "Salaliittoteoria". Täällä päätettiin EU:n perustuslaki-nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi! Vielä joulukuussa 2003 Helsingin Sanomissa luki perustuslaki: "Neuvottelut EU:n perustuslaista kariutuivat suurten maiden kiistaan" ja "EU:n perustuslaki kaatui jäsenmaiden valtakiistaan". "Salaliittoteoria"  .
Torstaina 02.09.2004. Olli Kivinen. Helsingin Sanomat. "Koko perussopimuksen tiimoilla vallitsee suuri epäselvyys lähivuosien aikana." Selkeä EU-linja. 
Tiistaina 31.08.2004. Perustuslaki jatkuu  extra! Antti Pesonen Pääministerin vastaus ei tyydytä. Terhi Kiiskinen: EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia. Pääministeri Matti Vanhanen:  "... perussopimus tai perustuslaki, miksi sitä halutaankin kutsua..." Pääkirjoitus 19.08 
     

Helsingin Sanomien lasipalatsi. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
  Tiistaina 09.11.2004. The Helsingin Sanomat Show. Canossan matka?  "Jäsenmaiden päättäjät allekirjoittivat EU:n perustuslaiksi kutsutun perustuslaillisen sopimuksen komeissa puitteissa..."Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus lauantaina 30. lokakuuta 2004. Lue myös! "Salaliittoteoria".  Täällä päätettiin EU:n perustuslaki- nimen muuttamisesta sopimus-nimeksi! 12 25.09.2004.
     

 
"Experience the Reality". 
Kuva: Pertti Manninen.
Tiistaina 09.11.2004. Irak. Poikkeustila julistettu. Sotaa lopetetaan sodalla. Raivoisa hyökkäys Fallujaan. "Hyökkäys kestää muutamia päiviä." Siviilit yrittävät paeta pois sotatoimien keskeltä, omassa kaupungissaan ja omassa maassaan. Naisia ja lapsia tapetaan. Ylipäällikkö George W. Bush on sodan vanki ja rukoilee.  Sodan loppumista vai nahkansa pelastamista? Uusi hätkähdyttävä arvio: Sodan alettua olisi kuollut jo 100 000 siviiliä. Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Saksalaisissa sotilassairaaloissa hoidettavina olleita ja siellä kuolleita ei lasketa kuolleiksi. Tappaminen jatkuu. Ruumiita ei lasketa. "Vaalit" on tarkoitus pitää tammikuussa 2005.

Torstaina 07.10.2004. Irak. "Vart och ett de irakiska barn som dödades av USA var vårt barn. 
Var och en av fångarna som torterades i Abu Ghraib var vår kamrat. 
Vart och ett av deras skrik var vårt.
När de förödmjukades förödmjukades vi.
USA:s soldater som slåss i Irak - mestadels frivilliga med fattifdomsvärnplikt från småstäder och fattiga storstadsområden - är lika mycket som irakierna offer för samma fasansfulla process, som säger åt dem att dö för en seger som aldrig kommer att bli deras."

Aftonbladet Onsdag 22 september 2004. Hur kan terrorn stoppas? Arundhati Roy. Tulossa.
     


  Tuesday November 09 2004 Guardian Unlimited

US troops 'in centre of Falluja'

· Heavy street fighting rages
· Three US troops killed
· 45 die in Baquba clashes
Western journalists quit Falluja
In pictures: inside Falluja
Families flee besieged city
Leader: Fearful in Falluja
Interactive guide: siege of Falluja
Special report: Iraq

Troops move towards central Falluja
· Troops 'control third of city'
· Heavy street fighting
· Clerics urge election boycott
Black Watch casualty named
Western journalists quit Falluja
In pictures: inside Falluja
Leader: Fearful in Falluja
Interactive guide: siege of Falluja
Special report: Iraq

Arafat 'has only hours to live'
4.30pm: Palestinian caretaker leadership is 'counting the hours' to Arafat's death, it was reported today.
Special report: Israel & Middle East
More world news

The Berlin Wall: 15 years on
Newsblog: It may be 15 years to the day since the Berlin Wall fell, but "die Mauer im Kopf" (literally, the wall in the head) is still there for many Germans.
More from our Newsblog team

     
Tiistaina 09.11.2004. "Enhän minä voinut tehdä toisin kuin opetan", hän perustelee. Korvissa kaikuivat myös äidin sanat, kuinka "yksi äiti hoitaa yhdeksän lasta, mutta nämä eivät yhtä äitiä. Helsingin Sanomat maanantaina 01.11.2004. Nimiä tänään. Tapasimme Pertti Koistisen. "Eläkepommin rakentaa eliitti itse."  Koistisen pähkinät ovat luettavissa internetissä.  
Lista pähkinöistä:
Valtaeliitin kyyneleet
Työn globaali "villi länsi"
Työttömyyden pitkä varjo

Tiistaina 28.09.2004. Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. "... jotain perverssiä on siinä kun työryhmä antaa suuren painon toimenpiteille, joiden tarkoituksena on lisätä työnhakijain aktiivisuutta työpaikan etsimisessä ja työhön hakeutumisessa. Ensisijainen ongelma ei ole työhalukkuudessa työntekoon vaan siinä, että työpaikkoja ei ole tarpeeksi."  Helsingin Sanomat lauantaina 12.04.2003. Mielipide. Unto Luukko.   Isonna! Kuva Työtä kaikille 1.5.1994 Jyväskylässä. Pertti Manninen.

     

Tiistaina 09.11.2004. Työttömien haamukoulutus. Ritva Santavuori.
"... Ensimmäiset työvoimakursseihin liittyvät haamukoulutukset ja väärinkäytökset paljastuivat jo syksyllä 2001 Oulussa ja Pohjois- Pohjanmaan TE-keskuksen alueella. Oikeuskanslerille antamassaan selvityksessä työministeri [Tarja] Filatov myönsikin, että koulutuksessa oli toimittu lainvastaisesti ja lupasi tehdä parannuksen (Dnro 1887/004/2002TM/09.09.2002). Siitä pitäen työministeriö on haudannut epäonnistumiset hiljaisuudessa, painanut väärinkäytökset villaisella, teeskennellyt tietämätöntä ja tuhlannut suunnattomasti valtion verorahaa. 

Edellä mainittujen konsulttien tapauksessa työministeriö kieltäytyi jyrkästi tekemästä tutkintapyyntöä poliisille. Ei edes Valtiontalouden tarkastusviraston kehotus saanut ministeriä taipumaan. Tarkastusvirasto joutuikin lopulta tekemään itse rikosilmoituksen, mikä on hyvin poikkeuksellista. Hyssyttelyään ministeri Filatov on puolustanut julkisuudessa sanomalla, ettei haamukoulutuksesta ole löytynyt riittävää näyttöä. Voi tyttö-kulta, kun meillä Suomessa on rikosasioissa sellainen systeemi, ettei näytön arviointi ollenkaan kuulu työministerin tehtäviin. Meillä ensin poliisi tutkii ja sitten syyttäjä päättää, onko rikoksesta näyttöä vai ei..." Työttömien haamukoulutus. Ritva Santavuori. Iltalehti tiistaina 09.11.2004.

     


Erkki
Manninen
alkuperäinen kuvannimi
  Tiistaina 09.11.2004. Isän päivä sunnuntaina 14.11.2004.
 

Tiistaina 21.09.2004.
Arvo Turtiainen ja isäni vuonna 2004.
Vaikea on ymmärtää oman tiensä kulkijaa.
Torjuntavoitolla hekumoidaan! 
Jatkosodan vankilassa virunut unohdetaan!
(Helsingin Sanomat, päätoimittaja Janne Virkkunen, pääomistaja Aatos Erkko).
Isäni oli eturintamassa, selvisi ja tiesi mitä se oli, 
ei paljon kertonut.
Kuparisen muistomitalinkin hukkasin, kun sitä pikkupoikana kavereilleni esittelin.
Siinä oli jonkinlainen nahkalakkiin pukeutunut sotilas,
ainakin niin sen muistan, kypärä se ei ollut.
Vaikea on ymmärtää oman tiensä kulkijaa.
Vuonna 2004:kin.

Pertti Manninen. Arvo Turtiaisen syntymästä tuli torstaina 16.09.2004 kuluneeksi 100 vuotta. Isäni Erkki Mannisen syntymästä tulee keskiviikkona 20.10.2004 kuluneeksi 94 vuotta. Kuva:
3 rullaa, 32 kuvaa, 13-vuotiaan koulupojan ensimmäiset valokuvat. Helsinki, Kallio 1956.
Pertti Manninen.
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
edellinen numero 

12.fi  - torstaina  04.11.2004   - etusivu - nro 294 

seuraava numero
 

Tänään
04.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm
Torstaina 04.11.2004. George W. Bush voitti? Pääkirjoitus.
Neljä vuotta valhetta ja tappamista on aika paljon. Kuluuko seuraavat neljä vuotta valehtelemisen ja tappamisen peittelyssä? Loppuuko valehteleminen ja tappaminen? Ei lopu. Nähtyäni kuinka kylmän viileästi eräässä tv:n esittämässä dokumentissa Texasin kuvernööri hylkäsi kuolemaantuomitun armonanomuksen ja tämän tehtyään tämä kuvernööri ilmoitti, näin muistan: "Nyt menen rukoilemaan", voin vain ristiä käteni ja toivoa, että uhrien lukumäärä jäisi mahdollisimman pieneksi. (Sanonta, joka tunnetusti ei tarkoita yhtään mitään). Kuinka paljon yksi ihminen kestää? 

Pertti Manninen, päätoimittaja torstaina 04.11.2004 Yhdysvaltain presidentinvaalien ratkettua.
George W. Bush voitti? Pääkirjoitus.
     
  Thursday November 04 2004 Guardian Unlimited

And now ... four more years
Bush pleads for unity as clear victory consolidates power.
Small-town morals win the day
Comment: Jonathan Freedland
Leader: Four more years
Audio: Jonathan Freedland in DC
Special report: US elections 2004


Hawks eye plum cabinet posts
Top posts will signal policy direction.
Congress gains boost power base
The shape of a second term
In pictures: US election

Feeling the election blues
Emma Brockes on how George Bush's victory catapaulted liberal Britain into collective depression.
Latest reaction on our Newsblog
Talk: have your say
     
Thursday November 04 2004 Guardian Unlimited

More on the US election
Tearful Kerry leaves best speech to the bitter end
John Kerry delivers the most painful speech of his life, choking back the tears and the bitter aftertaste of defeat.
Democrat's concession shifts Ohio from eye of the storm
Defeat offers silver lining for Hillary Clinton
Special report: US elections 2004

Blair pins hopes for Middle East on Gaza withdrawal
Tony Blair expresses hopes that the planned withdrawal from Gaza by the Israelis could open the way to a peace process.
PM defends close ties to US
Comment: Jackie Ashley
Leader: Getting it together
US election: audio reports

Great vote, grisly result
Comment: A moving demonstration of democracy brings the prospect of a more divided world, says Timothy Garton Ash.
Sidney Blumenthal: A moral dilemma
More comment and analysis on the US elections

Family photo diaries
In pictures: Five photographers lived with five very different American families documenting their lives in the election week. See their stunning photographs here.

Election pundits fail to stick their necks out
Media: Rather than picking a winner, most media pundits went for the safer option of predicting the closest race in living memory.
MediaGuardian.co.uk

     
  Torstaina 04.11.2004. Unelmien sielunmessu. - Requiem for a Dream. Subtv tänään torstaina 4.11. klo 21.00. "Huumeet vievät sielun" Timo Kuismin. -  "Unelmilla ei ole enää siipiä" Mikael Fränti. - Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat 04.11.2004. - Kuvan unelmoinut Pertti Manninen  elokuvaa esittelevien otsikoiden  innostamana. Isonna!
Katso myös rajumpi tulkinta!
     
Mafian lehti: Ilta-Sanomat   Torstaina 04.11.2004. "Meriläinen puhui kuin mafiapomo" Iltasanomat. Uutiset. Suomi. Torstaina 04.11.2004. 
Koko aukeaman levyinen otsikko sivuilla 8 ja 9. Jutussa haastateltavina ovat Kimmo Sasi, Annika Lapintie ja Susanna Rahkonen. Joku heistä kai sitten näin sanoi, koska lainaus on otsikkoon laitettu. Itse jutusta ei kyllä löydy kenenkään suusta mainittua lausetta. Sasi kyllä puhui jotakin mafiapomoista ja kummisedistä, joista hän sai kertomansa mukaan kokemuksia opiskellessaan lakia Yhdysvalloissa. Otsikko on siis Ilta-Sanomien itsensä keksimä, kunnes se toisin kertoo. Lehti käyttäytyy siis mafiamaisesti Meriläistä kohtaan. Mafian lehti: Ilta-Sanomat. Tulossa! 
Lue myös!
Kansanedustaja Rosa Meriläinen Ilta-Sanomien riepotuksissa. Kommentit perästä punaisella!  28.09.2004.
     
Lukijan kirje: Lipposen matka Bilderberg- kokoukseen  
Torstaina 04.11.2004. Ilta-Sanomien juttu sai juurensa täältä:

http://www.nakokulma.net/keskustelu/index.php?topic=3432.0

ja täältä:

http://www.nakokulma.net/keskustelu/index.php?topic=2942.0
     
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk 
edellinen numero 

12.fi  - tiistaina  02.11.2004   - etusivu - nro 293 

seuraava numero
 

Tänään
02.11.2004
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

 
Viikon linkki
 
   
 
 
Sodan kuva
 
   
pm

"Experience the Reality". 
Kuva: Pertti Manninen.

  Tiistaina 02.11.2004.  Mitä Osama bin Laden sanoi nauhalla.
MTV3. Seitsemän uutiset. 30.10.2004 klo 19.00.
TV1. Uutiset 30.10.2004 klo 20.30. (Alku puuttuu).
MTV3-uutiset 30.10.2004 klo 22.00. (Alku puuttuu).
30.10.2004 Nelosen uutiset n. 23.00. (alku puuttuu)
"Aamulla hain lehdet ja ajattelin lukea, mitä Osama bin Laden oli sanonut. Hämmästykseni oli suuri kun Helsingin Sanomat ei kertonut juuri mitään Osama bin Ladenin sanomisista. Lehti keskittyi vain nauhan vaikutuksiin USA:n presidentinvaaleihin.
Keskisuomalaisessa oli sentään paljon enemmän." Pertti Manninen.
Mitä Osama bin Laden sanoi nauhalla.
     

Suomalainen todellisuus. Koiran ulkoiluttajia Aleksilla.
uva sarjasta Stokkalta Skattalle ja vähän takaisinkin. Pertti Manninen, Helsinki lauantaina 14.08.2004. 
 
  Tiistaina 02.11.2004.  Miten aforismi syntyy? 
MTV3-uutiset 30.10.2004 klo 22.00. ("Loppukevennys". Helsingin Kirjamessuilta isossa hallissa yleisön joukossa.).

Toimittaja Raija Kantomaa: miten voi olla hauska lokakuun synkimpänä ja pimeimpänä päivänä?
B: sehän on ammattitaitokysymys.
I: en mä mä en tiedä seppo meistä on hauska ja mä näytän profiilia

K: mistä teidän hauskuus kumpuaa?
B: no sä oot varmaan keksinyt itse nää kysymykset joo täytyy
Kirjailija Kalle Isokallio: siis me syvällisesti analysoidaan suomalaista yhteiskuntaa ja tota noin sen historiaa ja myöskin kansanluonnetta ja erilaisten etnisten ryhmien vaikutusta suomeen ja ...
B: ja sitten me ei välitetä siitä
I: ... ja senjälkeen mä kirjoitan hauskan jutun

K: onko ne hauskoja juttuja?
B ai mun omani vai?
I: Sepon on ainakin hauskoja
Kirjailija Seppo "Bisquit" Ahti: on kyllä kyllä kalle on musta hauskempi
ja ennen kaikkea mä nautin siitä että  mä en oo lukenut niistä yhtään
I:  no jos me seppo säästää multa tuota aikaa hirveesti jos mä iltasanomissa aina hyppään aina sepon yli niin tota noin niin aikaa säästyy

K: miksi sinä kirjoitat
I: ei oo parempaakaan tekemistä
K: oikeasti
I: no ei oo parempaakaan tekemistä rospuuttokausi ei voi ajaa moottoripyörällä tota ei voi lumilautailla vielä niin jotainhan on silloin puuhattava silloin kirjoitetaan kirja
B: jos sä nyt tarkalleen mietit mitä tarkoittaa lause ei ole parempaa tekemistä niin ett sä sitä pitäis mitenkään vähättelynä
ei ole parempaa tekemistä
jumalaut tästä tuli aforismi
K. joo täst pannaan kirjaan (epäselvä)
B: joh joh joh (epäselvä)

Tomi Einonen: asia vilpitön ja tätä kaksikon mainostamaa rospuuttoaikaa saadaan vielä ensi yönä tunti lisää. (aika asiallisesti).
Leena Kaskela: aivan (suu herttaisessa hymyssä).
 
Miten aforismi syntyy? 

     

Suomalainen todellisuus illan hämärtyessä? Eteläranta. Kuva sarjasta Stokkalta Skattalle ja vähän takaisinkin. Pertti Manninen, Helsinki lauantaina 14.08.2004. 
  Tiistaina 02.11.2004. Max Jakobsson rahoitti urkkimista  ja peruskoulun tyrmäämishankkeita. Aatos Erkko vaikeni.
Porvarit urkkivat kouluhallinnossa. - Porvarien salainen säätiö. -  Oikeiston vastaiskua johdettiin Etelärannasta. - 1970-luvun näkymätön Mannerheim-linja. PORVARIPUOLUSTUS: Eturintamassa puuhasivat EVA ja Sotavahinkoyhdistyksen säätiö. - KOULUSOTAA KULISSEISSA tarjoaa taas yhden paljastuksen Suomen salaista historiaa. "Säätiö on toiminut kolmekymmentä vuotta, mutta esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien yhteisestä arkistosta ei löydy yhtään lehtileikettä säätiöstä."Unto Hämäläinen. Valtiotieteen tohtori Jari Leskisen vielä julkaisemattomasta kirjasta Tulevaisuuden turvaksi.
     

Suomalainen todellisuus illan hämärtyessä? Kauppatori lähestyy. Kuva sarjasta Stokkalta Skattalle ja vähän takaisinkin. Pertti Manninen, Helsinki lauantaina 14.08.2004. 
  Tiistaina 02.11.2004.  KOULUSOTAA KULISSEISSA. 
Max Jakobsson: No evan rooli haluttiin salata ennenkaikkea sen takia että ei voitaisiin tehdä tästä poliittista kysymystä silloin vielä 77 oli oli aika vahva vastarinta tätä kohtaan ja ja haluttiin esittää niin että tämä henkilö joka valittiin professoriksi niin oli valittu ei ei poliittisista syistä vaan sen perusteella että hänellä oli tieteelliset ansionsa ja jos olisi sanottu että eva on tämän järjestänyt niin silloin olisi sanottu että siis tää  professori oli poliittinen nappula eikä eikä
Toimittaja: mutta käytännössähän näin oli 
Max Jakobsson: ehh heh he  no juu tällaista se elämä on heh heh he  Eilen maanantaina 01.11.2004. TV1 klo 20.00.
KOULUSOTAA KULISSEISSA.
     

 
"Experience the Reality". 
Kuva: Pertti Manninen.
Torstaina 28.10.2004. Irak. Päivittäin tapetaan siviilejä,  naisia ja lapsia. Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat haukkuvat toisiaan ja lupaavat päättää sodan ja tappamisen kunniallisesti. Lisäksi he lupaavat tappaa Osama bin Ladenin. Uusi hätkähdyttävä arvio: Sodan alettua olisi kuollut jo 100 000 siviiliä.  
Ensimmäisessä vyöryssä: Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä tarkentuneet yli kymmeneksi tuhanneksi. Kaadot liittoutumasta virallisestikin jo yli tuhat. Väliaikaishallinnon pystyttämisen jälkeen on satoja taistelijoita ja siviilejä on kuollut. Ensi yönä ratkeaa kumpi jatkaa sodasta irtautumista: Bush vai Kerry?
Tappaminen jatkuu. Ruumiita ei lasketa.  
  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk 

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

  pm
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
  ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
  04  
 
 

Linkkejä 

pm  
 
2004 12.fi linkit  etusivuille!        
tammikuu
 
 
helmikuu      
maaliskuu      
huhtikuu 22.04 29.04    
toukokuu 06.05 13.05 20.05 27.05      
kesäkuu 03.06 10.06 17.06 24.06      
heinäkuu 01.07 08.07 
15.07 22.07 26.07 27.07 29.07
elokuu

03.08

05.08

09.08 10.08 12.08   17.08 19.08
  24.08 26.08
27.08 31.08      
syyskuu 02.09 04.09 extra! Beslan 03.09.2004 09.09
11.09
14.09
16.09
21.09
  23.09
25.09
28.09
30.09
     
lokakuu 05.10 07.10
14.10
19.10
21.10   28.10
 
marraskuu 02.11
04.11
09.11
11.11
16.11
18.11
25.11
joulukuu              
 
   ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2004/299. Sivut valmisti Pertti Manninen 30.11.2004,  ensimmäinen versio 24.11.2004 19.51. linkit 31.12.2004 15:14 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
12 - 2004/11/30  - etusivu -&- avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.

 
 
 

Oikeusjuttu:Tästä kaikki alkoi:  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.   
Tarkka selostus! 

 
Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 10:22.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 jakeskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.