JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/02/22/etusivu.htm12  22.02.2005


12 
1999 alkae
n

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra kyvyttäessä!

Tiistaina 22.02.2005.

Martti Valkonen
Sananvapaus kauppatavarana.

Helsinki. Näkymä Eduskuntatalolta kiitävässä vauhdissa eräänä toukokoon iltana 1999. Oikealta lukien tunnistettavissa Kiasma, pysähtymiskieltomerkki ja Kallion kirkko. EU:n ja Naton valot houkuttelivat jo silloin lopulliseen syleilyynsä. Kiasman takana on, vaikkei näy, Helsingin Sanomat ja Ilta-sanomat esikuntineen. Kuva: " 06.12". Pertti Manninen. Kuva ja teksti julkaistu nettisanomissa 04.12.2003.

Pääkirjoitus tiistaina 22.02.2005.
Viime perjantaina sain viestin, jossa kehotettiin lukemaan Helsingin Sanomissa ollut kirjoitus sivulla A4, pääkirjoitussivulla "Netissä lyödään hanskoitta", Merkintöjä. Paavo Rautio. Jostain syystä lukeminen jäi, kunnes sunnuntai-iltana taas kysyttiin mielipidettäni siitä. Häpeäkseni tunnustin etten ollut muistanut lukea sitä. Lupasin. Kaivoin lehden esiin ja luin. Mietin. Ajattelin tekstin päähäni.
Eihän tässä nyt muuta kuin, että netissä on myös asioita, jotka eivät muuten tulisi julki.
Pertti Manninen, päätoimittaja, 12.


edellinen numero 

12.fi  -  tiistaina 22. helmikuuta 2005  - etusivu - nro 312 

seuraava numero


Tänään
22.02.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm

Kuva: Pertti Manninen.


Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho.
Kansallismaisema vuonna 2010?
Kuva Nettisanomissa 14.03.2002 julkaistusta kirjoituksesta: Kansallismaisema vuonna 2010? Väliotsikot: Raha ratkaisee!
Helsingin Sanomat - jäävi?
And so what?
Alkuperäinen kirjoitus:
Kansallismaisema vuonna 2010?

---

Martti Valkonen
Sananvapaus kauppatavarana
"KANSANVALTA EI TOIMI, JOS KANSA EI TIEDÄ"

 

 

12 tänään tiistaina 22.02.2005.
"Miten löysin tarkan selostuksen tämän kuvassa olevan Sanomatalon rakentamisen syntyhistoriasta sille paikalle, jossa se nyt on, ja sellaisena kuin se nyt on."

Lisäksi löytämästäni selostuksesta käy ilmi, että SanomaWSOY ja Aatos Erkko tuhoavat kansallismaiseman surutta, kun juuri kukaan ei uskalla asettua vastustamaan hanketta! Siis niistä, jotka tietävät. Helsingin asukkaathan on pidetty pimiössä koko ajan. Se siitä tiedonvälityksestä!

Löytyminen tapahtui seuraavasti: Googleen hakusana Aatos Erkko, siis webistä haku. (Kuvan haku tuokin sitten jo erikoisemman tuloksen!). Jossain listalla oli vaatimattoman näköinen tärppi:
Se!-lehti
... Tähänkin Valkonen nimeää suurimmaksi syylliseksi Erkkojen ... Erkko oli sijoitettu näillä listoilla vaatimattomasti ... Aatos Erkkoa ei liene aiemmin rohjettu ...
www.selehti.fi/uutiset.php?id=309 - 15k - Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja

Ja linkki:
se! SUOMALAISTEN ERIKOISLEHTI: Uuden sukupolven digitaalinen aikakauslehti
Kohukirjan väite: Aatos Erkko - suomettumisen suurmestari
Toimittajakonkari ja nykyinen vastarannankiiski Martti Valkonen on julkaissut kirjan Sananvapaus kauppatavarana, joka joko nostaa äkkinäiseltä tukan pystyyn tai sitten pudottaa suomukset lopullisesti silmiltä. Kirjassaan Valkonen luokittelee Erkon ja hänen mediakonserninsa suurin piirtein Suomen lähihistorian suurimmaksi saatanaksi.
...
Sanomatalo Suomen parhaalle paikalle ilman keskustelua
Kirjansa alkuosan Valkonen käyttää sen hämmästelemiseen, kuinka Sanoma Oy onnistui vaientamaan kaiken kansalaiskeskustelun oman pääkonttorinsa rakentamisesta Suomen keskeisimmälle paikalle, vaikka jostakin makasiinirähjistä on lietsottu oikein kansalaisliikkeitä. Valkonen väittää, että Sanoma Oy onnistui lisäksi saamaan hankkeelleen lähes läpihuutojuttuna kahden lisäkerroksen rakennusoikeuden kesken Sanomatalon rakentamisen. Lisäksi Valkonen väittää, että Sanoma Oy:llä on optio vielä toiseenkin tonttiin Töölönlahdella ja siihen on tarkoitus rakentaa yksi palatsi lisää.

Valkonen kertoo, että Hesarin päätoimittaja Janne Virkkunen antoi palaverissa ohjeet lehden toimittajille lisätä aina Sanomatalosta kirjoitettaessa jokin taloa ylistävä adjektiivi rakennuksen nimen eteen. Tällä luotiin suurelle yleisölle mielikuva hankkeen yleisestä hyväksymisestä ja hyödyllisyydestä, vaikka kysymyksessä on vain yhden suuruudenhullun yhtiön ja suvun itselleen rakentamasta monumentista. Valkosen näkemyksen mukaan kukaan poliitikoista ei ole uskaltanut lähteä sotaan Erkkoa ja hänen lähes hegemonian saavuttanutta konserniaan vastaan, koska suvun omistaman median mahti on niin suuri, että se tietäisi poliittista itsemurhaa. Tämä kohdan Valkosen näkemyksistä kiistänee vain Sokea-Reetta.
...
On mielenkiintoista nähdä millaisella taktiikalla Valkosen kirjan viesti yritetään vesittää. Ajoittaisesta kaunaisesta yliampumisestaan ja Hesari-traumastaan huolimatta, kirja sisältää rohkean avauksen keskusteluun suomalaisesta mediavallasta ja sen väärinkäytöstä.

On helppo arvata, että ensin teos yritetään vaieta kuoliaaksi, ja jos siinä ei onnistuta, sen kirjoittaja leimataan katkeroituneeksi kylähulluksi, eräänlaiseksi lehdistön Pihti-Virtaseksi. Jos kaikesta huolimatta käy niin, että kirja otetaankin vakavasti ja sen sisällöstä aletaan keskustella, lienee tiedossa laaja kollegiaalinen parjauskampanja yhtä laumasta eksynyttä jäsentä vastaan.

Valkosen kirjaa voi tilata mm. internetistä osoitteesta www.journalismi.info

Koko Se!-lehden artikkeli osoitteessa: http://www.selehti.fi/uutiset.php?id=309

Ja sitten mainitulle www.journalismi.info-sivulle! Kirjaan liittyvä esittely:

"SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA

Lahjaksi ylioppilaille, opintojaan suunnitteleville tai koulunsa päättäville lehdistöstä ja mediasta kertova kirja. Siinä on oiva annos kriittistä ja viihteellistä yhteiskunnallista tietoa.

Jos perheesi nuori ylioppilas aikoo toimittajaksi tai muualle mediaan, on paras lahja hänelle kirja SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA.

Kirja varmistaa sen, etteivät ylioppilaat joudu liian helposti petetyiksi, jos he suunnittelevat elämänuraa toimittajina tai valokuvaajina.

Se repäisee auki journalismin salat ja median olemuksen.

Se paljastaa lehdistön viihteellisyyden ja omistajien mahdollisuuden mielivaltaan ja oman edun tavoitteluun muun yhteiskunnan kustannuksella.

Se kertoo, että kaikille kuuluvasta jokamiehen oikeudesta ja perusvapaudesta, sananvapaudesta, on tehty omaisuusarvo.

Se tukee idealismia ja kritisoi sananvapaudella rahastajia.

Kirja kertoo juuri ne asiat, jotka alalle aikovien on hyvä tietää ja syytä ymmärtää.

Ei ole pahitteeksi tietää mahdollisten tulevaisuuden työpaikkojen huonoista puolista ja mustista salaisuuksista paljon mainostettujen hyvien puolten ja mainioiden etujen ohella.

Oivaltava nuori ylioppilas pystyy kirjan avulla miettimään myös mitalin toista puolta. Hän voi hyödyntää laajennettua sananvapautta ja ryhtyä tahkoamaan rahaa perustamalla viihdelehtiä arvostelukyvyttömille ihmisille.

Media on ainoa itse itsensä arvostelun yläpuolelle kohottanut tuotannonhaara. Median parissa pystyy vuolemaan kultaa, jos ei liikoja välitä eettisistä arvoista. Kaikkia muita tuotannonaloja valvovat ulkopuoliset mutta media valvoo itse itseään.

Kirjaa on saatavissa kirjakaupoista ja sen voi tilata postitse alla olevien ohjeiden mukaan. Tilaamalla heti ehdit saada kirjan ylioppilasjuhlaan.

Neljä vuosikymmentä toimittajana kotimaassa ja ulkomailla toimineen Martti Valkosen kirjoittama SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA on saatavana kirjakaupoista. Kirjassa on 271 sivua. Ovh. on 19,90 euroa. Kirjaa voi tilata oheisen ohjeen mukaan ja hinta 18.00 euroa sisältää postikulut.

Lisäksi linkit itse kirjaan!

Voit ladata tästä Journalismin salat -kirjat MS Word ja PDF-muodoissa. Näitä nettikirjoja ei ole päivitetty kirjan kanssa.
Salat-I, WORD: 448 KB
Salat-I, PDF: 1.209 KB
Salat-II, WORD: 410 KB
Salat-II, PDF: 1.192 KB
Lataus sivulta http://journalismi.info/fi/?x=main


12 ei-kaupallisena julkaisuna julkaisee luvan mukaan Sanomatalon rakentamisesta kertovan osan tästä kirjasta "Sananvapaus kauppatavarana".

Tukka nousee pystyyn ajatellessani kuinka intuitiivisesti ryhdyin seuraamaan muualla asuvana sitä rakentamismenoa ja julkaisin harjoitelmia asiasta jo heti nettisanomien ensi kuukausina loppuvuonna 1999. Se, että kysymyksessä on todella kansallismaisema, määritelmienkin mukaan, selvisi minulle noin viikko sitten kun käsiini sattui Uutispäivä Demari, jossa muistaakseni kaikki 19 kansallismaisemaa lueteltiin ja kuvailtiin.

Pertti Manninen, 12 tiistaina 22.02.2005.

Sananvapaus kauppatavarana
Martti Valkonen
Sananvapaus kauppatavarana
Journalismin salat
Luku 1:
KANSANVALTA EI TOIMI, JOS KANSA EI TIEDÄ
+ Tekstimainontaa
+ Keskustelun vaarat
+ Makasiinimarkkinat
+ Kaikille kaksi kerrosta lisää
+ Tiedon salaamista
+ Lehti kiistää vaalituloksen
+ Kiasmaa syynättiin, Sanomataloa ei
+ Ruotsiksi saa kritisoida
+ Kenen Helsinki?
+ Yhteinen alue menee Erkolle
+ Perheyhtiö SanomaWSOY
+ Valtakunnan nokkimisjärjestys
+ Poikkeusasioita
+ Toimituksellista käytäntöä
+ Hurskastelun huoneentaulu
Lehdistötiedote kirjan ilmestymisestä 05.11.2003.

     
Helsinki. Näkymä Eduskuntatalolta kiitävässä vauhdissa eräänä toukokoon iltana 1999. Oikealta lukien tunnistettavissa Kiasma, pysähtymiskieltomerkki ja Kallion kirkko. EU:n ja Naton valot houkuttelivat jo silloin lopulliseen syleilyynsä. Kiasman takana on, vaikkei näy, Helsingin Sanomat ja Ilta-sanomat esikuntineen. Kuva: " 06.12". Pertti Manninen. Kuva ja teksti julkaistu nettisanomissa 04.12.2003.
 

12 tänään tiistaina 22.02.2005.

Pääkirjoitus tiistaina 22.02.2005.
Viime perjantaina sain viestin, jossa kehotettiin lukemaan Helsingin Sanomissa ollut kirjoitus sivulla A4, pääkirjoitussivulla "Netissä lyödään hanskoitta", Merkintöjä. Paavo Rautio.

Jostain syystä lukeminen jäi, kunnes sunnuntai-iltana taas kysyttiin mielipidettäni siitä. Häpeäkseni tunnustin etten ollut muistanut lukea sitä. Lupasin. Kaivoin lehden esiin ja luin. Mietin. Ajattelin tekstin päähäni.

Eihän tässä nyt muuta kuin, että netissä on myös asioita, jotka eivät muuten tulisi julki.
Pertti Manninen, päätoimittaja, 12.

     


"Ahtisaaren mielestä taas Suomen rauhanturvalakiin voisi kirjata, että YK:n tai ETYJ:n valtuutus taistelujoukkojen operaatioille on toivottavaa."

Ex-presidentti Martti Ahtisaari. Lähde Yle.fi 20.02.2005.

 

12 tänään tiistaina 22.02.2005.
Muualta: www.yle.fi 20.02.2005.
Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä EU:n taistelujoukkojen pitäisi voida toimia ilman YK:lta saatua valtuutusta.
"Presidentti Tarja Halonen on vaatinut taistelujoukoille YK:n valtuutusta. Ahtisaaren mielestä taas Suomen rauhanturvalakiin voisi kirjata, että YK:n tai ETYJ:n valtuutus taistelujoukkojen operaatioille on toivottavaa."

Kommentti: Tuntien ex-presidentti Martti Ahtisaaren välinpitämättömyyden kaikkia määräyksiä ja toivomuksia kohtaan lausuttu toivomus on samaa luokkaa kuin Nobelin rauhanpalkinnon myöntäminen Henry Kissingerille!
Pertti Manninen, 12.
P.S. Yritän tarkistaa kuinka armeliaasti media uutisoi Ahtisaaren lausuntoa. Sama. Tulossa.

Lue myös!
Ahtisaari ei kaipaa todisteita.
"Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse." Helsingin Sanomat perjantaina 01.08.2003.
12.fi 21.08.2003.
http://www.12.fi/2003/08/21/ahtisaarivaatii.htm

     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
Poisnukkuneitten muistolle.   Tuuli käy heidän ylitseen.
Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
  pm  
  05  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

edellinen numero 

12.fi  -  torstaina 17. helmikuuta 2005  - etusivu - nro 311 

seuraava numero


Tänään
17.02.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm
 

12 tänään tiistaina 17.02.2005.
Haasteiden päivä Helsingissä.
Helsingin Sanomat eilen keskiviikkona 16. helmikuuta 2005. Pääkirjoitus: EU:n perustuslaki tehtävä tutuksi myös Suomessa.
Suomen valtakunnan päälehtikin nöyrtyy pikkuhiljaa sen tosiasian edessä, että perustuslakia pitää kutsua perustuslaiksi ja perustuslaillisesta sopimuksesta puhuminen joutaa sinne minne se kuuluu. Kyllähän pääkirjoituksesta siitäkin jankutetaan, mutta asia on harvinaisen selvä, jos tahdotaan. Perustuslaki on erilaisten kirjoitusten kokoelma ja perustuslaillinen sopimus on sitten se tilanne tai tapahtuma, jossa sovitaan, että perustuslaki hyväksytään ja aletaan sitä noudattaa, jos aletaan. Pääkirjoitus. Lue lisää! Tulossa!

     
 

12 tänään torstaina 17.02.2005.
Haasteiden päivä Helsingissä.

Helsingin Sanomat maanantaina 14.02.2005. Kaupunki. "Hotellin lisärakennus uhkaa peittää Synagogan näkyvistä. Radisson SAS-hotellin lisäsiipeä yritetään sovittaa ahtaaseen paikkaan Helsingin Kampissa."
Uusi lisäsiipi on havainnollistettu oikeanpuoleisella valkoisella alueella, joka on siis kasvanut nykyisestään yhä enemmän Synagogan eteen. Vasemmanpuoleinen valkoinen alue on nykyinen olemassa oleva rakennus. Pääkirjoitus. Lue tästä lisää! Tulossa!

     


Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho.
Kansallismaisema vuonna 2010?
Kuva Nettisanomissa 14.03.2002 julkaistusta kirjoituksesta: Kansallismaisema vuonna 2010? Väliotsikot: Raha ratkaisee!
Helsingin Sanomat - jäävi?
And so what?
Alkuperäinen kirjoitus:
Kansallismaisema vuonna 2010?

  12 tänään torstaina 17.02.2005.
Haasteiden päivä Helsingissä.

Lue myös Helsingin Sanomien omasta vielä hirveämmästä tulevaisuudesta:
SanomaWSOY:lle annettu optiorakentaminen kajoaa kansallismaisemaan ja peittää Eduskuntatalon edessä Helsingin merellisen ilmeen ja vapaan näkymän ja peittää myös Eduskunnan näkymän entiseen työläiskaupunginosaan! Pääkirjoitus. Tulossa. Tästä aikaisemmin: 12 torstaina 03.02.2005.

Helsingin Sanomat tiistaina 1. helmikuuta 2005, pääuutinen:
Helsingin kaupunki saa lisäkorttelin Töölönlahdelta. "Aikaisemmin on uskottu, että kaupungin kiintiöstä luovutettavan SanomaWSOY:n optiotontin jälkeen kaupungille ei jää Töölönlahdella rakennusalaa. Tähän perustuen keskustakirjastolle ei ole ollut Töölönlahdella tilaa."
Hokkus pokkus! Selostus raadollisesta saalistamisesta. Kun kaupungilla meni huonosti, niin rikas mies iski itsensä historialliseksi kaupunkikuvan turmelijaksi. Tässä selostus! Kaikki arkistot eivät ole kiinni. Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho.
     
 

12 tänään torstaina 17.02.2005.
Haasteiden päivä Berliinissä.
Muut lehdet: Aftonbladet Tisdag 15 februari. Tysk succé för 'Vittula'.
" Berlinpubliken började jubla under filmen.
Berlin. Vad tycker en tysk publik om Pajalabor som upptäcker rock och sex på 1960 talet?
- De jublade mitt i filmen, säger regissören Reza Bagher. Vi hade en underbar visning.
"Populärmusik från Vittula" är en av de svenska filmer som kan vinna pris i Berlin."
www.aftonbladet.se

     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

     
Poisnukkuneitten muistolle.   Tuuli käy heidän ylitseen.
Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
  pm  
  05  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

edellinen numero 

12.fi  -  tiistaina 15. helmikuuta 2005  - etusivu - nro 310 

seuraava numero


Tänään
15.02.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

p
  12 tänään tiistaina 15.02.2005.
Kuvasarja sunnuntaina 06.02.2005. "Hetkiä eräänä sunnuntaina eräässä suomalaisessa paikassa." "Paikka ja paikan lähellä. Ajatukset ties missä." Pertti Manninen. Myös mukana kuvassa! "Eräänä sunnuntaina, kauniina päivänä satunnaisesti vaellellen ja välillä paikallaankin pysyen harjoittelin hienon digikamerani käyttämistä. Reitin varrella tapasin myös Eskon, joka oli tarkastelemassa edellisen illan karaoken jälkeen paikkoja. Päivällä siis... Kuvasarja sunnuntaina 06.02.2005.
     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk


ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

edellinen numero 

12.fi  -  torstaina 10. helmikuuta 2005  - etusivu - nro 309 

seuraava numero


Tänään
10.02.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm
  12 tänään torstaina 10.02.2005.
Pääkirjoitus. Kontrasteja ulkona ja sisällä. Ihmismielessä ja fyysisessä todellisuudessa. Elämän raadollisuudessa. Tappaminen jatkuu. Dresdenin pommituksista tulee sunnuntaina kuluneeksi 60 vuotta. Uusi uljas ulkoministeri Condoleezza Rice haluaa Euroopan unohtavan menneet, siis sata tuhatta Irakissa tapettua siviiliä. Ex-pääministeri Paavo Lipponen matkustaa taas Washingtoniin, Suomea myymäänkö? Näissä merkeissä digikamerasta iloiten. Pertti Manninen, myös kuva.
Kuva Suomesta pakkaspäivänä auringon lämmittäessä lauantaina 29.01.2005. Pertti Manninen.
     
 

12 tänään torstaina 10.02.2005.
"Terveisiä Tukholmasta." Aftonbladet-lehteä selaillen.
Med första chartern till Phuket.
Vinnarna - förlorarna.
Den växande direktörsklassen blir vår nya adel.
Segern som ger mersmak.
Super-Anja.
Vet ni inte vad solidaritet är? Aftonbladet-lehteä selaillen.

     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk


ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

edellinen numero 

12.fi  -  torstaina 03.02.2005  - etusivu - nro 308 

seuraava numero


Tänään
03.02.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm

Kansallismaisema vuonna 2010?
  12 tänään torstaina 03.02.2005.
Helsingin Sanomat tiistaina 1. helmikuuta 2005, pääuutinen:
Helsingin kaupunki saa lisäkorttelin Töölönlahdelta. "Aikaisemmin on uskottu, että kaupungin kiintiöstä luovutettavan SanomaWSOY:n optiotontin jälkeen kaupungille ei jää Töölönlahdella rakennusalaa. Tähän perustuen keskustakirjastolle ei ole ollut Töölönlahdella tilaa."
Hokkus pokkus! Selostus raadollisesta saalistamisesta. Kun kaupungilla meni huonosti, niin rikas mies iski itsensä historialliseksi kaupunkikuvan turmelijaksi. Tässä selostus! Kaikki arkistot eivät ole kiinni. Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho.
     
Krokotiilien suo.
 

12 tänään torstaina 03.02.2005.
Muut lehdet. Iltalehti keskiviikkona 2.2.2005. Leif Salmén. Krokotiilien suo.
"Kuten aina, tässäkin tarinassa löysät ja lipevät puheet inhottavat enemmän kuin tosiasiat. Palataan maan pinnalle. Todetaan, ettei suomalaisellakaan kapitalistilla ole isänmaata. On vain krokotiilien suo."
Iltalehti keskiviikkona 2.2.2005. Leif Salmén. Krokotiilien suo.

     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  04  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk


ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

< /B> < /p> < /p>


Tänään
27.01.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm
 

12 tänään torstaina 27.01.2005.
Tänään on kulunut päivälleen tasan 60 vuotta, kun Neuvostoliiton puna-armeija vapautti ja avasi Auschwitzin keskitysleirin. Pääkirjoitus.
12 tänään torstaina 27.01.2005.
"Elämän taival voi olla vapaa ja kaunis, mutta me olemme eksyneet tieltä.
" "Jos olisin tiennyt saksalaisten keskitysleirien kauhuista, en olisi voinut tehdä Diktaattoria: en olisi voinut laskea leikkiä natsien mielettömästä murhanhimosta." (Chaplin - elämä ja elokuvat, David Robinson 1985). Hannah kuuntelee Hynkelin puhetta.

     
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  05  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk


ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!


Tänään
20.01.2005
 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

pm

Velallinen kulkemassa riisuttuna pankin oven ohi.
 

12 tänään torstaina 20.01.2005.
"Sanomia suojatyöpaikasta."
Helsingin Sanomat torstaina 20. tammikuuta 2005. Pääkirjoitus: Velkasuhteen perusteisiin tulee puuttua varovaisesti. (Kirjoitus kokonaisuudessaan.)
12 tänään torstaina 20.01.2005.
"Kommentteja ...." 12.fi torstaina 20. tammikuuta 2005. Pääkirjoitus: Kännissä kirjoitettu.

   
 

Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.

  05  
ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!
 
Maksuttomia arkistoja: kaleva.fi yle.fi mtv3.fi  
aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk


ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Vanhin
29.07.1999

Arkisto.
1999, 2000, 2001, 2002.

2003.
Tammikuu-kesäkuu.
2003.
Heinäkuu-joulukuu.
2004.
Ensimmäinen kvartaali.
2004.
Toinen kvartaali.
2004.
Kolmas kvartaali.
2004.
Neljäs kvartaali.
2005.
06.01
13.01.

20.01.
27.01.


03.02.
10.02.

15.02.
17.02.


22.02.
       
     
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja tiistaisin.


Maksuttomia arkistoja:
kaleva.fi
yle.fi 
mtv3.fi  
ess.fi (2004/06 lähtien)

aftonbladet.se  (förstasidorna)
guardian.co.uk

 

Maksuton tietosanakirja:
Wikipedia - Vapaa tietosanakirja.

Wikipedia on monikielinen hanke, jonka tarkoituksena on luoda jatkuvasti kasvava ja tarkentuva vapaan sisällön tietosanakirja. Englanninkielinen Wikipedia aloitti tammikuussa 2001 ja suomenkielinenkin jo vuoden 2002 lopulla. Suomeksi olemme kirjoittaneet 15361 artikkelia. Aihealueet:

Luonnontieteet: Biologia - Fysiikka - Geotieteet - Kemia - Maantiede - Matematiikka - Tilastotiede - Tähtitiede

Sovelletut tieteet: Arkkitehtuuri - Julkishallinto - Koulutus - Laki - Liikenne - Liiketoiminta ja teollisuus - Lääketiede - Maatalous - Teknologia - Terveydenhuolto - Tietotekniikka - Viestintä

Humanistiset tieteet: Antropologia - Arkeologia - Filosofia - Historia - Kieliteknologia - Kielitiede - Kansanperinne - Maantiede - Politiikka - Psykologia - Sosiologia - Taloustiede

Kulttuuri: Elokuva - Harrastukset - Kirjallisuus - Käsityöt - Matkailu - Musiikki - Ooppera - Pelit - Runous - Ruoanlaitto - Sarjakuvat - Taide - Tanssi - Teatteri - Televisio - Urheilu - Uskonto - Vapaa-aika - Viihde

Muilla tavoin luokiteltuna: Yleinen kymmenluokittelu - Aakkosjärjestyksessä - Historialliset ajanjaksot - Luettelo luetteloista Kalenteri - Elämäkerrat - Tee se itse


   

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2005/312. Sivut valmisti Pertti Manninen 22.02.2005,  ensimmäinen versio 22.02.2005. linkit February 22, 2005 9:10). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
12 - 2005/02/22  - Sanomatalo - syntyhistoria - Martti Valkonen - Sananvapaus kauppatavarana - vaiettu kirja - Pääkirjoitus - mitä netist löytyy - Martti Ahtisaari - taistelujoukot - eduskunnan toivomus - YK-mandaatti - Tarja Halonen - Aatos Erkko - Janne Virkkunen - Sanomatalo - SanomaWSOY - Helsimki - Kamppi - Töölönlahti - Kaava - Eduskunta - kansallismaisema - Kuva: Sanomatalo - Kansallismaisema "010. Ohi kiitävä hetki - Kiasama - Kallion kirkko - avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.

   
 

Oikeusjuttu: Tästä kaikki alkoi:  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.   
Tarkka
selostus! 

 


Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.