JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/07/12/paakessav.htm
Tämä sivu ei ole muuttunut.


12  12.07.2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  2005

12.fi  Lontoo


 
 

Uusin

Arkisto

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Maisema

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 

Pääkirjoitus Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.
Keskisuomalainen.
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Perjantaina 08.07.2005. Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitustoimittaja Jarmo Ahonen. Artikkelisivun aineisto julkaistaan myös Keskisuomalainen.net  -verkkolehdessä, jonka keskusteluosastossa on mahdollista kommentoida kirjoituksia.
Keskisuomalainen. Perustettu 1871. Erkki Laatikainen. Vastaava päätoimittaja. Risto Pynnönen. Varapäätoimittaja. Jarmo Ahonen. Pääkirjoitustoimittaja. Inkeri Pasanen. Toimituspäällikkö.


Juhlatunnelma muuttui suruksi.

Lontoolaisten riemu vuoden 2012 olympialaisista kääntyi suruksi torstaina, jolloin maan pääkaupunki joutui useiden terrori-iskujen kohteeksi. Loukkaantuneita ihmisiä on paljon. Myös ihmishenkiä menetettiin.

Tsetseenien sotilasjohto uhkasi äskettäin Moskovaa vakavilla terroriteoilla, jos se toimii vuoden 2012 olympialaisten isäntänä.

Sanoma on katkeruuden ilmaus tsetseeneiltä, joiden olemassaolo on vaakalaudalla massiivisen sodan seurauksena. Tsetseenit ovat valmiit miten epätoivoisiin tekoihin tahansa, jotta heitä kuunneltaisiin ja jotta maata miehittävä Venäjä sallisi tsetseeneille täyden itsenäisyyden tai pitkälle ulottuvan itsemääräämisoikeuden.

Lontoon tihutyöt ajoittuvat Britanniassa pidettävään maailman johtavien valtioiden päämiesten kokoukseen. Terrorilla ei liene mitään tekemistä olympialaisten kanssa. Iskuja on suunniteltu huolellisesti. Tähän on kulunut aikaa. Huippukokous on tiedetty kauan, joten terroristeillä on ollut mahdollisuus huomion herättämiseen juuri tällöin.

Terrorin takaa saattaa löytyä Al Qaida, joka kylvi järkyttävää tuhoa muutama vuosi sitten New Yorkissa ja Washingtonissa Yhdysvalloissa.

Sen jälkeinen Madridin terrori muistetaan niinikään. Lontoo on kuulunut vuosia järjestön ja vastaavien organisaatioiden työlistalle monien muiden suurkaupunkien tapaan. Turvajärjestelyjen tasoa nostettiin oitis muun muassa Pariisissa ja Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat on liittolaisineen moukaroinut terrorismin oletettuja pesäkkeitä. Irakin valtaaminen on tämän taistelun liitännäinen. Tulokset ovat huonoja. Irak elää sekasortoisessa tilassa. Ja lännen suurkaupunkien turvattomuus vain jatkuu. Nopeaa ulospääsyä ei ole eikä se milloinkaan tapahdu pelkällä sotilaskoneiston käyttämisellä. Terrorin happi loppuu ainoastaan, jos taloudellinen ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus kasvaa alikehittyneissä maissa ja mikäli niiden hyväksikäyttö vähenee.

Keskisuomalainen. 2. pääkirjoitus. Perjantaina 08.07.2005.

Kuva: Pommi-iskut aiheuttivat kaaoksen Lontoossa torstaina. Kuva: Reuters TV. 2. pääkirjoitus. Perjantaina 08.07.2005.

1. pääkirjoitus: Chirac siivitti Lontoon voittoon. 08.07.2005 kes. Sivu 4.

Pääkirjoitus Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.
Savon Sanomat.
Savon Sanomat. Artikkelit. Pääkirjoitus. Perjantaina 08.07.2005. Sivu 2. Päätoimittaja: Tapani Lepola. Varapäätoimittaja: Risto Saesmaa. Pääkirjoitustoimittaja Mauri Liukkonen. Pääkirjoitustoimittaja: Erkki Ryynänen.

Pääkirjoitus
Kuopio 8.7.2005
Terrorismin uusin isku osui Lontooseen

Syksyllä 2001 lähes kaikki maailman maat ilmoittautuivat mukaan Yhdysvaltain julistamaan sotaan kansainvälistä terrorismia vastaan. New Yorkiin ja Washingtoniin suunnatut, huolellisesti valmistellut ja useiden lentokonekaappausten avulla toteutetut iskut olivat tuolloin aiheuttaneet lähes 3000 ihmisen kuoleman ja nostattaneet valtavan suuttumuksen aallon maailmassa.

Iskuihin syylliseksi osoittautui ääri-islamilainen al-Qaida -verkosto, jonka johtoa, koulutusleirejä, rahoittajia ja tukialueita vastaan Yhdysvallat monien muiden maiden tukemana aloitti laajan taistelun. Maailmanlaajuisesta terrorismin vastaisesta sodasta ja uusista varoituksista huolimatta  terrorismia tai edes al-Qaidan verkostoa ei ole saatu eliminoitua. Päivälleen kaksi ja puoli vuotta Yhdysvaltoihin suunnattujen iskujen jälkeen al-Qaida iski Euroopassa. Maaliskuussa 2004 räjäytettiin Espanjan pääkaupungissa Madridissa samanaikaisesti useita paikallisjunia, joissa kuoli yhteensä 191 ja loukkaantui yli 1800 ihmistä.

Al-Qaida on iskenyt myös mm. Indonesialle kuuluvalla Balin turistisaarella sekä Saudi-Arabiassa, jossa useiden sen keskeisten johtajien juuret ovat.

Eilen vuorossa oli Lontoo. Kuusi tai seitsemän saman aamupäivän aikana tapahtunutta räjähdystä Lontoon metrossa ja busseissa kylvivät kuolemaa ja kauhua keskellä Lontoota, joka juuri edellispäivänä oli saanut ilouutisen vuoden 2012 olympiakisojen isännyydestä. Jonkinlaista kohtalonironiaa tilanteeseen toi se, että olympiaisännyydestä Lontoon kanssa kilpailleista kaupungeista kolme: New York, Moskova ja Madrid saivat miinuspisteitä niissä viime vuosina toteutettujen terrori-iskuja vuoksi. Kaupunkeja ei voitu pitää kovin turvallisina kisaisäntinä. Päivää päätöksen jälkeen räjähti Lontoossa.

Mitään yhteyttä kisaisännyydellä ja Lontoon terrori-iskuilla ei toki ole. Tällaisten iskujen valmistelu vaatii kuukausien suunnittelun, eikä niitä missään tapauksessa toteuteta yhden päivän varoajalla. Sen sijaan toinen yhteys on hyvinkin todennäköinen: iskut oli ajoitettu juuri tähän ajankohtaan, jolloin Britannian turvallisuustoimet on keskitetty äärimmilleen Skotlantiin, G8-maiden huippukokouksen turvaamiseen ja mielenosoittajien pitämiseen aisoissa. Tuolloin Lontoon turvallisuutta on pakostakin paljon normaalia ohuempi poliisin ja turvallisuusviranomaisten joukko.

Vielä ei ole varmuutta siitä, onko Lontoon terrori-iskujen takana al-Qaida, mutta al-Qaida itse on ilmoittautunut iskujen tekijäksi. Myös monet yhtäläisyydet aikaisempien iskujen kanssa viittaavat siihen, että tässäkin tapauksessa iskut ovat al-Qaidan tai siihen kytköksissä olevan järjestön toteuttamia.

Ääri-islamilaiselle terroriverkostolle on tärkeää todistaa, että huolimatta sen useiden johtohenkilöiden joutumisesta kiinni tai tultua surmatuiksi eri maissa tapahtuneissa operaatioissa, al-Qaida pystyy edelleen iskemään tuhoisasti ja näyttävästi. Terrorismin vastainen sota ei ole saanut sitä perääntymään, saati tuhottua.

Mitä terrorijärjestö näillä iskuillaan kuitenkaan voittaa? Iskut vaikeuttavat tietysti länsimaalaisten elämää, matkustamista ja turvallisuutta. Mutta samalla ne aiheuttavat omilleen, islamilaiselle maailmalle ja muslimeille erittäin suuria ikävyyksiä. Muun maailman suhtautuminen islamilaisiin käy entistäkin torjuvammaksi. Maahanmuuttoa rajoitetaan, islamilaisuus yhdistetään entistä tiukemmin terroriin, epäluulo ja viha islamilaisten ja muun maailman välillä kasvavat.

Mutta tämä on ääri-islamistien yhtenä päämäärääkin. Taas on otettu yksi askel lähemmäksi tätä päämäärää - viattomien ihmisten hengen kustannuksella. Maailmalla kiristetään jälleen turvatoimia ja tehostetaan taistelua terroristeja vastaan.

Savon Sanomat. Artikkelit. Pääkirjoitus. Perjantaina 08.07.2005. Sivu 2.

Toinen pääkirjoitus.
Työelämän käytännöt suosivat yhä miehiä. Sivu 2.

Jonathan Steele: "Terrorism is a technique, not an enemy state that can be defeated".  The Guardian. Saturday November 22, 2003. A war that can never be won

 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

  

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

  Sisällysluettelo  
 

2005.  Tammikuu
2005.  Helmikuu
2005.  Maaliskuu
2005. Huhtikuu
2005. Toukokuu

 

 

Yhteys

 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

Vaikea kuva

 
 

 

Non!


Non?

 


 

 

 
  Etusivu tiistaina 12. heinäkuuta 2005. 
      
   

Tiistaina 12.07.2005.
9 suomalaisen lehden pääkirjoitukset Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.

Aamulehti. Halpaa kauhua tunnelin syvyyksissä.
Helsingin Sanomat. Lontoon terrorihyökkäys oli tarkasti valmisteltu ja ajoitettu.
Iltalehti. Meilläkin varauduttava terroristien iskuihin.
Ilta-Sanomat. Terroristit iskivät Lontooseen.
Kansan Uutiset. Viikkolehti. Helvetti valloillaan Lontoossa.
Kauppalehti. 2. pääkirjoitus. Terrorismia ei ole voitettu.
Keskisuomalainen. 2. pääkirjoitus. Juhlatunnelma muuttui suruksi.
Savon Sanomat. Terrorismin uusin isku osui Lontooseen.
Uutispäivä Demari. Pelätty uusi terrori-isku kohdistui maailman huomion keskipisteeseen.

     

 

Tiistaina 12.07.2005.
9 suomalaisen lehden etusivut Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005. Valitse!

     
     

Tiistaina 12.07.2005.
Tulossa seuraavat 15 pääkirjoitusta perjantailta 08.07.2005:
Etelä-Suomen Sanomat. Lontoo terrorismin kourissa.
Ilkka. Terroristeilla ei ole maailman köyhien valtakirjaa.
Kalajokilaakso. 2. pääkirjoitus. Lontoon isku järkytti, muttei yllättänyt.
Kaleva. Silmitöntä tappamista.
Karjalainen.
Terrorin pelko palasi koko Eurooppaan.
Keskipohjanmaa. Lontoo ilosta suruun.
Länsi-Savo. Terroristit etsivät jälleen sopivan ajan ja kohteen. !
Länsi-Suomi. Lontoon iskut toivat uhat lähemmilsi.
Pohjalainen. Terrorismin varjo yltää kaikkialle.
Satakunnan kansa. Lontoon terroriteko tarkkaan ajoitettu.
Netistä:
Hbl. Hufvudstadsbladet. Den dyrköpta öppenheten.
Aftonbladet. 8 juli 2005. Nej, inte en gång till...
Expressen. Ledare. Publicerad:  2005-07-07 21:02. Vi måste slå tillbaka.
The Guardian. Friday July 8, 2005. In the face of danger. Leader.  
Turun Sanomat ja Kouvolan  Sanomat eivät käsitelleet 08.07.2005 pääkirjoituksissaan Lontoon tapahtumia.

 
 Kuvia:


Ensimmäinen hellepäivä.
Lepohetki.


Toinen hellepäivä.
Ruohikolla.Jyväskylä Cup. KyIF tulee majapaikalle.

 

 


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle. Sarja.
Kuva: Pertti Manninen.

 Etusivu torstaina 7. heinäkuuta 2005.

Lontoossa
torstaina
07.07.2005 klo 11:44 - 11:47.


Kartta räjähdyspaikoista klo 11:44.


Ambulanssi lähtee räjähdyspaikalta klo 11:44.


Uhria viedään paareilla  katua pitkin klo 11:44.


Paarit lähestyvät läheistä sairaalaa klo 11:45.


Downing Street 10. Ovi on vielä kiinni klo 11:45.


Tiedottaja lähestyy  juoksuaskelin klo 11:45.


Ensiapua paareilla makaavalle uhrille klo 11:45.


Uhri  nostetaan pois ambulanssista klo 11:46.


Uhri työnnetään sairaalan ovelle klo 11:46.


Nuori nainen soittaa omaisilleen klo 11:46.


Pääministerin virkailija juoksee ulos klo 11:47.


Breaking News. CNN. Kuvaa toiselta kanavalta klo 11:47.

Breaking News. CNN: AT LEAST TWO DEATHS, 90 CASUALTIES CONFIRMED.  
(rtbf sat. TV5. EDITION SPECIALE). 11:47

Perättäisiä kuvia Ranskan TV5:n lähetyksestä kameran asettamin rajoituksin.  Pertti Manninen torstaina 07.07.2005. 
Isonna!

Isonna kuvat!

       

 

"Renkaita riittää!" Kuva sarjasta "Aamusta iltaan eräänä erityisenä heinäkuun päivänä,12.07.2005." Kuva: Pertti Manninen. Laukaa. Koko sarja, noin 20 kuvaa, tulossa!


Tiistaina    12.07.2005. 
 


 TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: mailto:12@hotmail.com Copyright 12.fi 2005/367. Sivut: 12.07.2005,   (nettiin 12.07.2005, linkit 12.07.2005).   

12 - 2005/07/12 - Keskisuomalainen. Savon Sanomat. - 9 suomalaisen lehden pääkirjoitukset ja etusivut Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005. - Aamulehti. Helsingin Sanomat. Iltalehti. Ilta-Sanomat. Kansan Uutiset. Viikkolehti. Kauppalehti. Keskisuomalainen. Savon Sanomat. Uutispäivä Demari. -  Lontoossa torstaina 07.07.2005 klo 11:44 - 11:47. -  Lontoo - Iso-Britannia - terrori-isku - underground - metro - pommi-isku - TV5 - CNN - Linkkejä. Kuvat: Pertti Manninen. Etusivu tiistaina 12.07.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


sivun alkuun!

 


 etusivulle!

 uusimpaan!

Aamulehti
Lontoo törmäsi raakaan terroriin. Pommit: Iskuissa maanalaiseen kuoli kymmeniä ihmisiä. Etusivu.

Helsingin Sanomat
Ilmoituksia. Etusivu.

Iltalehti
Pelko palasi. Suomalainen Katja näki bussin räjähtävän. “Ihmiset kirkuivat paniikissa”. Jättiraportti. Etusivu.

Ilta-Sanomat
Supo selvittää Suomi-kytkentää. Lontoon verilöyly. Kymmeniä kuolleita. Useita satoja loukkaantuneita. Al-Qaidaa epäillään. Etusivu.

Kansan Uutiset. Viikkolehti

Riesling-viini muuttaa Ruotsiin, lohi ui pois Suomesta. Etusivu.

Kauppalehti

Markkinat vavahtivat. Lontoon terrori-iskut pudottivat maailman pörssejä aluksi jyrkästi, mutta markkinatunnelmat rauhoittuivat myöhemmin iltapäivällä. Etusivu.

Keskisuomalainen
Ilmoituksia.
Etusivu.

Savon Sanomat
Lontoo terrorismin kourissa. Terrori- iskut: Neljässä räjähdyksessä kuoli ainakin 37 ihmistä ja satoja loukkaantui.  Etusivu.

Uutispäivä Demari.
Pelätty terrori-isku Lontoon keskustassa. Etusivu.

9 suomalaisen lehden etusivut Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.
Isonna!

 


Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.