JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

   

TÄMÄ SIVU EI OLE MUUTTUNUT.

 

Syyskuu
2005
September

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Torstaina 15. syyskuuta 2005. Etusivu.


Kuva: Syksy 1999. Vasemmalta: Piippu, Paviljonki, Tanssisali Lutakko ja Rantakievari.
Jyväskylä: Tanssisali Lutakko pelastui!  Tänään torstaina 15. syyskuuta 2005 uudistettu, peruskorjattu, kasvonsa pessyt ja uudistunut tanssisali avaa ovensa.  Näin hehkuttavat Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat tänään. Kuvan vuonna 1999 Jyväskylän kaupunki ja kaupunginjohtaja Pekka Kettunen olivat vielä voimiensa tunnossa. Kaikki vaan nurin ja aukio parkkipaikaksi uudelle Paviljongille. Keltainen Rantakievari, joka oli Työttömien yhdistyksen toimintatalo, saatiin vielä nurin, mutta nuorille ja Jelmulle luvattiin, että Lutakkoa ei pureta ennenkuin korvaavat tilat löytyvät. Kunniaksi kaupungille ja tietysti myös kiistellylle Kettuselle on sanottava, että kun korvaavia tiloja ei löytynyt, niin päätettiin Jelmulle ja nuorille antaa mahdollisuus korjata Tanssisali. Voi olla, että lupauksen antajat antoivat sen vain silmänlumeeksi ja uskoivat, ettei hankkeesta tule mitään,  mutta nyt siis monien mutkien jälkeen tänään ovet aukeavat! Pertti Manninen. Tämä oli myös pääkirjoitus.
Lue lisää! Tulossa!


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 

Torstaina 15. syyskuuta 2005. Etusivu.


 

Etsi nettisanomista!

1999 alkaen


 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

Vaikea kuva

 
 

 **

     

12 torstaina 15.09.2005.
Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa. Helsingin Sanomat. 
Tulossa!
Alibi. Jättireportaasi Bodom oikeudenkäynnistä. Alibi löysi uuden todistajan: "Nils tunnusti minulle!" Gustafsson Alibille: "En tunnustanut!" Tulossa! 
Kuva: Satukissa aamulla. Tulossa! 
Päivän meili. Ministeri Aatos Erkko, Helsinki. Iltalehti.  Tulossa! 
"Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Presidentti Tarja Halonen.
Tulossa! 
"Amnesty on syvästi pettynyt YK:n ihmisoikeuskoneiston toimintaan". Pääsihteeri Irene Khan.
Tulossa!  
Kuva: Tämänvuotinen fasaani kurkkii ruohikossa.  Tulossa! 
Kuva. Messias".  "Nato on ainoa vaihtoehto." Max Jakobson.  
Torstaina 1. syyskuuta 2005. 

     

Chile & Pinochet.
  Chilen korkein oikeus on nyt kolmannen kerran kumonnut Augusto Pinochetin syytesuojan. Isonna ja lue lisää!

Guardian Unlimited Thursday September 15, 2005
BAE's secret £1m to Pinochet
Chile: US banking records show links between UK arms firm and ex-dictator.
How Pinochet cash linked to BAE
Detective story that linked £1m Pinochet cash to BAEUps and downs of a dictator
Ups and downs of a dictator
Archive special: Chile 1973
Special report: Chile

Eight ways to change the world
Guardian Unlimited Wednesday September 7, 2005
Eight ways to change the world In pictures:
The Millennium Development Goals exhibition.

Tulossa! 
Harvinaista herkkua: ministeri Aatos Erkon kommentteja tähän päivään!
 
Aatos Erkko ei kannata Suomen liittymistä Naton jäseneksi. Helsingin Sanomat maanantaina 05.09.2005. Tulossa! 
Erkolta napakka ei Nato-jäsenyydelle. Keskisuomalainen maanantaina 05.09.2005. Tulossa!
 Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa. Helsingin Sanomat tiistaina 06.09.2005. Tulossa! 
Vanhemmat lukiokirjabisneksen armoilla. Helsingin Sanomat. Mielipide tiistaina 06.09.2005. Tulossa! 
Vatanen esittää Ahtisaarta ehdolle presidentinvaaleihin. Keskisuomalainen keskiviikkona 07.09.2005, ei siis 01.04! Tulossa!

Pääkirjoitus
  keskiviikkona 7.syyskuuta 2005. 
 
Uusi Jukebox tuotiin sisään. Vinyylikone on juuri viety pois. Asennus on käynnissä, mutta innokkaimmat soittajat vetävät välistä ja asentajat antavat tyttöjen valita mielimusiikkiaan. Luen Iltalehteä kahvia siemaillen. Aatos Erkkokin on päässyt pääkirjoitussivun meilin kohteeksi suositeltuaan Tarja Halosen uudelleenvalintaa ja joku kirjoittaa nuorisotyöttömyydestä mielipidepalstalla. Erkko vaati lehtiä kirjoittamaan arjen huolista eilen tai toissapäivänä Helsingin Sanomissaan. Saman päivän lehdessä oli lukijan kirjoitus, jossa ihmeteltiin lukion kirjojen jatkuvaa vaihtumista. Kalliksi käy kukkarolle. Siinä ohjetta SanomaWSOY:n omistajalle arjen murheista ja elokuvalippukin on liian kallis nuorten ja köyhien kukkarolle. Taas ohjetta SanomaWSOy:lle, joka omistaa Rautakirjan, joka omistaa Finnkinon. Tämän kirjoitin vasta illalla, päivällä keskityin auringonpaisteessa muihin asioihin. "Hetki elämästä eräänä kauniina päivänä". Pertti Manninen.
Kuvat 07.09.2005 klo 13:n molemmin puolin. Cafe Laukaa. 

Lue myös!
  Elokuvalipulla kohtuuton hinta.
12.fi/2005/03/10/elokuvalippu.htm 


Arkistosta:
1999. Funkkis-huoltoasema puretaan Jyväskylässä.


12 16. syyskuuta 1999. Kuva: Pertti Manninen. 
Jyväskylän kaupunkikuva köyhtymässä. Ennennäkemätön uuden rakentaminen ei säästä vanhaa!

Tämä funkkis-tyylinen vanha bensa-asema on tuomittu jäämään uuden, uljaan konserttitalon alle. Kesäisenä aamuna kahvila on jo avannut ovensa ja valkoiset ympäristöön hyvin sopivat muovituolit jatkavat öljyn perinnettä tässä rakennuksessa.  Mitään ei ole enää tehtävissä, rakennus rapistuu paikalleen, näin tämä uusi uljas maailma on päättänyt. 

Myös Lutakosta on purettava kaksi komeaa rakennusta, jotka ovat vuosikymmenet muovanneet näkymäämme.Sielläkin uusi, uljas ei siedä vierellään vanhaa ja erilaista. Tanssisali-Lutakko on liian lähellä korskeaksi tarkoitettua Paviljonkia, joka kaikessa eleettömyydessään ei kovin innosta.  Punatiilinen Tanssisali on paljon kauniimpi ja monimuotoisempi kuin tylsännäköinen Paviljonki.  Elämäkin Tanssisalissa on varmasti elävämpää: Nuorison hillitöntä menoa, joka ei sovi arvokkaiden herrojen ja leidien ympäristöön. Puhumattakaan työttömien yhdistyksen toimitiloista ja työttömistä!

Lutakosta rakennukset puretaan parkkipaikaksi ja funkkis-bensa-asema muovataan ympäristöön sopivaksi ankeaksi suorakulmalaatikoksi. Kaupunkikuvan köyhtyminen ei näytä ketään surettavan. Eikö todellakaan? 12.fi 16.09.99. pm.
12.fi/1999/09/16/n997kaupunkikuva.htm  

2000. funkkis-bensa-asema puretaan.
Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta. Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu. Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla. Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille. 12.fi, pertti manninen 01.06.00.
12.fi/2000/06/01/funkis.htm

2002. Taivaallisen rahan aukio Jyväskylässä.

 12 14. maaliskuuta 2002.  Kuva: Pertti Manninen.
Terveisiä Jyväskylästä!

Taivaallisen rahan aukio on muutettu parkkipaikaksi ja myös rakennus, joka sinne osoittaa, on hävitetty. Uusi uljas Jyväskylä ei tarvitse vanhoja rakennuksia maisemaa pilaamaan!
Rytsölän veljesten nousu ja tuho (?) symboloi pienessä mitassa mitä voi olla odotettavissa. Kaupungin johtaja Pekka Kettunen tähyää jo uusia haasteita - kun ei vain jättäisi hukkuvaa laivaa.

Kaupungin talous on kuralla ja kuvassa taustalla näkyvä paviljonki menestyy, kun sinne pumpataan jatkuvasti kaupungin ja ympäröivän maaseudun varoja miljoonittain vuodessa, markoissa tosin.

Aikoinaan 12.fi järjesti kuvakyselyn, jonka voi hyvin liittää tähän.
Viikon kuvakysymys: Mikä liikaa? Vasemmalta: Jyväskylä Paviljonki, Tanssisali Lutakko, Työttömien yhdistyksen talo. Kuvannut Pertti Manninen kesällä 1999. 

Jos on aiheesta kiinnostunut, niin lehti on kirjoittanut Tanssisali-Lutakosta ja siitä, mihin nuorisoa on häädetty ja mihin heille on lupauksia annettu. Vanha juomatehdas myytiin pikapikaa Sorjosen säätiölle, joka korjasi sen osin yhteiskunnan varoilla ja vuokrasi takuuvarmasti Yliopistolle. Positiivista oli tietenkin se, että rakennus korjattiin, mutta nuorilta meni yksi kaupungin omistama paikka sivu suun. Jotenkin tuntuu siltä, että nuorille luvattu veturitalli on liian arvokas heille annettavaksi.
Lehden oma haku ohjaa näihin juttuihin.

Taivaallisen rahan aukio on saanut arvoistansa seuraa. Viisitoistakerroksinen pilvenpiirtäjä on valmistunut, Paviljongin uudisrakennussuunnitelmat etenevät. Kaikki tämä mammonan takia, josta uskotellaan tulevan jotakin myös köyhille ja kurjille. Se näkee, joka elää! Terveisiä Jyväskylästä! Pertti Manninen, 12.fi 14.03.2002

PS. Kuvassa etualalla oleva keltainen talo, jossa Työttömien yhdistys viimeksi majaili, on purettu. Sitä ennen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen määräsi kadulla olevan kyltin hävitettäväksi. Kurja kansa ei saanut näkyä arvovieraille ja niinpä ovessa oli vain pieni A4- tiedotus, joka kertoi työttömien yhdistyksen talossa majailevan.

Uljas tiilitalo, Tanssisali Lutakko, on seuraavana purkulistalla. Mitään ei ole tehtävissä. Purkutiilet tarvitaan kuulemma Jyväsjärven lisätäyttämisessä, jotta järven päälle voitaisiin rakentaa lisää toimistorakennuksia niinkuin Nokian vuokraamissa toimistotaloissa tehtiin.
Sama.

Lue myös!
"Taivaallisen rahan aukio". Näin alkoi Rytsölän miljonääriveljesten taival nettimaailman ihmeellisissä seikkailuissa vuonna 1997.  Suurenna!  "Romut pois paviljongin edestä! " (Lihavoinnit 15.09.2005.)

2004. Funkkis-huoltoasema on purettu Jyväskylässä.

Kuvat ja yhdistely: Pertti Manninen. Torstaina 26.02.2004.
Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa?
Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003.
12.fi/2004/02/26/etusivu.htm ja 12.fi/2004/08/03/kettunen.htm

Lue lisää! Tulossa!

** 

Jonathan Steele: "Terrorism is a technique, not an enemy state that can be defeated".  The Guardian. Saturday November 22, 2003  A war that can never be won

 

12.fi - tulossa


     
Carolina Klüft kentän pinnassa. - Kuka hän on? Tyttö, josta tuli supernainen.
2003/08/28/kukahanon.htm#kukahanon
Kuvia kukista ja perhosista sekä puista. Luontokuvia.
Kymmeniä tikkejä kaljussa! Toni Halme vauhdissa. -  Hakkaamista Harkimon Hartwall-areenalla ja muuallakin.
1999/11/25/n9917urheilu.htm

 

12.fi - bisquit-katkelmia

 

Bisquit. Seppo Ahti. Yhden talous. Ilta-Sanomat torstaina 08.09.2005. "Kaupallinen, sittemmin kokonaan ulkomaalaisomistukseen ajautunut tv-yhtiö näyttää kuvaa, kuinka Amerikassa (tietysti) lentokoneet törmäävät miljoonakaupungin mahtaviin kaksoistorneihin. Vain suomalainen yhtiö pystyy lähettämään samanaikaisesti suomalaisen Mauri Pekkarisen puhetta suoraan suomalaisesta kansanedustuslaitoksesta".
Lue myös!  Varallinen tehtävä. Bisquit, Seppo Ahti. Ilta-sanomat 20.09.01.
"A propos Jeesuksen toinen tuleminen."Jos sitä päivää ei ole vielä määrätty, kannattaisi ehkä harrastaa hieman timemanagerien vertailua Yleisradion ohjelmasuunnittelun kanssa."Eihän voi olla kummallekaan osapuolelle kunniaksi, jos Jeesuksen toinen tuleminen joudutaan keskeyttämään Mauri Pekkarisen tärkeän eduskuntapuheenvuoron vuoksi." 2001/09/20/ylejalive2.htm#varallinen 

 

12.fi - pääkirjoituksia


   
Köyhät köyhtyvät, rikkaat rikastuvat. Pääkirjoitus maanantaina 29.08.2005.
Uusi Jukebox tuotiin sisään. Pääkirjoitus keskiviikkona 07.092005.


12.fi - henkilöitä


     
Sonera ja Sauli Niinistö. Valikoiva muisti, erikoinen laskuoppi ja kuulopuheet. Katkelma radiohaastattelusta. Maanantaina 29.08.2005.  - Sauli Niinistö-Special. 2003/02/06/niinistokuva.htm 
Toimitusjohtaja 1.1.2006 alk. Anne Brunila. Metsäteollisuus ry. Radiohaastattelu nimityspäivänä.Yle radiouutiset tiistaina 06.09.2005 päivällä. Tiistaina 06.09.2005. - Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila. "Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta". Helsingin Sanomat maanantaina 9. elokuuta 2004. Oikaisun näkymättömyyden Suomen ennätys! 2005/05/17/brunila.htm 
Kuva. Adam Nelson 21.93. "SPACE FOR RENT". Gaz de France. 2. Monaco 2005. GP-kilpailujen päätöskilpailut Monacosta TV2:n lähettämänä. Lauantaina 10.09.2005. - Urheilu. Oikeus kaupallisuuteen. Niklas Herlin. 2003/07/31/urheiluoikeus.htm

 

12.fi - juttuja


        
Hallitus armeliaana: Köyhyyspaketti kolmasosa rikkaiden varallisuusveron poistosta!  
Maanantaina 29. elokuuta 2005.  - Ministeri Kari Rajamäki Helsingin Sanomien suojeluksessa. Lehti piilotti uutisen oikeusasiamiehen Rajamäelle antamasta huomautuksesta yhdelle palstalle lyhyesti-juttujen sekaan.  Maanantaina 29. elokuuta 2005.  - Paniikki Bagdadissa - yli 600 kuollutta.  Keskiviikkona 31. elokuuta 2005. -Toimitusjohtaja 1.1.2006 alk. Anne Brunila Metsäteollisuus ry.Radiohaastattelu nimityspäivänä.Yle radiouutiset tiistaina 06.09.2005 päivällä. Tiistaina 6. syyskuuta 2005.  -   "Kuusikätisesti".   Kuva: Pertti Manninen. Uusi Jukebox ja sen ensimmäiset käyttäjät. kuuntelevat laitetta käsinkosketellen. Kuva sarjasta "Hetki elämästä eräänä kauniina päivänä".  Katso ja lue pääkirjoitus!  Keskiviikkona 7. syyskuuta 2005. -  MIELENOSOITUS AKATEEMISIA TAIKAMENOJA VASTAAN - Kirkko irti valtiosta ja yliopistosta!  - "Senaatintori 1980-luvulla". Isonna!  Kuva: Pertti Manninen. Torstaina 8. syyskuuta 2005.

 

12.fi - kuvia


        
Kuva. "Messias". "Meille EU:n perustuslaillisen sopimuksen hylkääminen merkitsee, että olemme jääneet paitsioon. Nato on ainoa vaihtoehto." Max Jakobson.    Torstaina 1. syyskuuta 2005. - 1928. Kuva. "The Strong Man".  Harry Langdon. Genre: Komedia. ."VI Kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit, Forssa 2.9.2005 - 4.9.2005.  Perjantaina 2. syyskuuta 2005. - "Sakari Rimmisen harvinainen elokuva Pilvilinna (1970), jossa ollaan koululaisanarkian alkulähteillä suomalaisittain ... provosoiva elokuva kannabiksen käryttämisineen ...  Lauantaina 3. syyskuuta 2005. - Kuva. "Bodom 1960 eli revitty ihminen 2005". Yksityiskohta MTV3:n uutistoimittajan vierestä torstaina 01.09.2005 klo 19.12 televisiokuvan tuomin raidoin ja ikkunasta tulleiden heijastusten pehmentämänä.  Sunnuntaina 4. syyskuuta 2005.
       
Kuva 04.09.2005. "CYCLONE: LES SECOURS S'ORGANISENT". Syklonin pelastustoimet organisoitu. TV5 INFOS- kuvaa sunnuntaina 4. syyskuuta 2005. klo 13.05.
Maanantaina 5. syyskuuta 2005.  - Kuva. Toimitusjohtaja 1.1.2006 alk. Anne Brunila Metsäteollisuus ry.Radiohaastattelu nimityspäivänä.Yle radiouutiset tiistaina 06.09.2005 päivällä. Tiistaina 6. syyskuuta 2005.
Kuva 07.09.2005 klo 13.15. "Kuusikätisesti". Kuva: Pertti Manninen. Uusi Jukebox ja sen ensimmäiset käyttäjät. kuuntelevat laitetta käsinkosketellen. Kuvasarjasta "Hetki elämästä eräänä kauniina päivänä". Cafe Laukaa.  Keskiviikkona 7. syyskuuta 2005.  - "Senaatintori 1980-luvulla". Isonna!  Kuva: Pertti Manninen. -  Kuva "Pyörä pyörän päällä."  Torstaina 8. syyskuuta 2005. 

 

12.fi - aiheita


     
Kuva.  "Puu vangitsee latvaansa viimeiset auringonsäteet ennen hämärän ja pimeyden syleiyä niinkuin muukin luomakunta". 
Lauantaina 10.09.2005.  
Kuva. Talitintti ja pihlajanmarjat. Sarjasta Pieniä havaintoja luonnossa. 
Maanantaina 12.09.2005.
Kuva. Puu myrskyn riepoteltavana hämärtyvässä illassa. Keskiviikkona 14.09.2005.

 

 
Kuva. Värikäs syksy eli perunannostaja sankoineen. Tiistaina 13.09.2005


       
It is an insult to the  dead to deny the link with Iraq.  Tony Blair put his own people at  risk in the service of a foreign power. Comment. Seumas Milne. Torstaina 14.07.2005.
Alla har de rätt till vår sorg. TORSTEN KÄLVEMARK om offren i Irak - och London. Torstaina 14.07.2005.
Kuva. "Toinen 11.09". Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä. Sunnuntaina 11.09.2005.
Kuva. Presidentti George W. Bush eli kasvot sumussa. Tiistaina 13.09.2005. 
Chilen korkein oikeus on nyt kolmannen kerran kumonnut Augusto Pinochetin syytesuojan. 
Keskiviikkona 14.09.2005.Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.Sarja. Kuva: Pertti Manninen.


www.guardian.co.uk
Wednesday September 7, 2005
Eight ways to change the world In pictures:
The Millennium Development Goals exhibition. 
Monday September 12, 2005
Poverty coalition hits back at ad ban  Media: Make Poverty History 'dismayed' after media regulator Ofcom slaps blanket ban on its TV and radio advertising.
Monday September 12, 2005
Tax avoidance 'keeps developing world poor'  Society: Multinational companies operating in the world's poorest countries are "dodging" around £270bn a year in tax, anti-poverty campaigners claimed today.
Tuesday September 13, 2005
Bush: Katrina 'exposed problems'  George Bush says he takes 'full responsibility' for government failures in dealing with hurricane. 
Special report: Hurricane Katrina

www.guardian.co.uk
Wednesday September 14, 2005

Scores killed in Baghdad blasts  

· Over 100 die in bus attack
· 10 explosions in Baghdad
· Al-Qaida in Iraq claims responsibility Blair: UN must unite against terror
Prime minister tells security council that terrorism has "disfigured countries in every continent".
Thursday September 15, 2005
BAE's secret £1m to Pinochet
Chile: US banking records show links between UK arms firm and ex-dictator.
How Pinochet cash linked to BAE
Detective story that linked £1m Pinochet cash to BAEUps and downs of a dictator
Ups and downs of a dictator
Archive special: Chile 1973
Special report: Chile

www.guardian.co.uk

09.2005

 
Torstaina 15. syyskuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.

Kuva: Syksy 1999. Vasemmalta: Piippu, Paviljonki, Tanssisali Lutakko ja Rantakievari.
Jyväskylä: Tanssisali Lutakko pelastui! Tänään torstaina 15. syyskuuta 2005 uudistettu, peruskorjattu, kasvonsa pessyt ja uudistunut tanssisali avaa ovensa. Näin hehkuttavat Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat tänään. Kuvan vuonna 1999 Jyväskylän kaupunki ja kaupunginjohtaja Pekka Kettunen olivat vielä voimiensa tunnossa. Kaikki vaan nurin ja aukio parkkipaikaksi uudelle Paviljongille. Keltainen Rantakievari, joka oli Työttömien yhdistyksen toimintatalo, saatiin vielä nurin, mutta nuorille ja Jelmulle luvattiin, että Lutakkoa ei pureta ennenkuin korvaavat tilat löytyvät. Kunniaksi kaupungille ja tietysti myös kiistellylle Kettuselle on sanottava, että kun korvaavia tiloja ei löytynyt, niin päätettiin Jelmulle ja nuorille antaa mahdollisuus korjata Tanssisali. Voi olla, että lupauksen antajat antoivat sen vain silmänlumeeksi ja uskoivat, ettei hankkeesta tule mitään, mutta nyt siis monien mutkien jälkeen tänään ovet aukeavat! Pertti Manninen. Tämä oli myös pääkirjoitus. Lue lisää! Tulossa!
 
 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi 2005/389. Sivut: 15.09. 2005,   (nettiin 15.09.2005, linkit 15.09.2005). 

12 - 2005/09/15 - Jyväskylä: Tanssisali Lutakko pelastui!  Tänään torstaina 15. syyskuuta 2005 uudistettu, peruskorjattu, kasvonsa pessyt ja uudistunut tanssisali avaa ovensa.  Näin hehkuttavat Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat tänään.  Kuva 1999. Pekka Kettunen - Jelmu - nuoriso -  Pertti Manninen - funkkishuoltoasema - Paviljonki - Jyväskylä - Etusivu torstaina 15.09.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
 
 
 

 


Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.