JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

   

TÄMÄ SIVU EI OLE MUUTTUNUT.

 

Syyskuu
2005
September

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Nro 400 etusivulle!


   12.fi   irak   rauhanmielenosoitus

 

Uusin

Arkisto

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Maisema

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 

Rauhanmielenosoitus lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa.
  
26.09.2005. Kuvat. Pertti Manninen.
Mitä lehdet kertoivat? Tarkasteltavina Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen.

 


 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Linkit.
Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

  

Vaikea kuva

 
 

 

 

 

""

Mitä lehdet kertoivat?. Tarkasteltavina Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen.
12 maanantaina 26. syyskuuta 2005.
Pertti Manninen.

Keskisuomalainen

maanantaina 26.09.2005. Mika Horelli. (8 palstaa ylhäällä).

"Sota pelottaa amerikkalaisvanhempia. Rauhanmielenosoitus: Presidentin politiikan vastustus kokosi Washingtoniin yli satatuhatta ihmistä." Otsikko.
"Ann Bean kertoo valvovansa joka yö odottaessaan uutisia kolmatta kertaa Irakissa palvelevasta pojastaan Aronista. - Odotus on kauheata, haluan hänet takaisin kotiin, Bean rukoilee." Kuvateksti. "Bring my son HOME NOW".  Teksti kuvassa.

Helsingin Sanomat
sunnuntaina 25.09.2005. (1 palsta keskellä).
"Irakin sodan vastustajat osoittivat mieltään. Lontoo. Lontoon keskustaan kooontui lauantaina useita tuhansia mielenosoittajia, jotka vaativat sotatoimien lopettamista Irakissa ja brittijoukkojen nopeaa kotiuttamista. Myös Roomassa, Pariisissa, Madridissa, Kööpenhaminassa ja Washingtonissa järjestettiin vastaavia sodanvastaisia mielenilmauksia. AP". Otsikko ja juttu.


Helsingin Sanomat kuittasi Washingtonissa järjestetyn yli sadantuhannen ihmisen mielenosoituksen yhdellä palstalla Lontoossa järjestetyn mielenosoitusjutun Irakin sodan vastustajat osoittivat mieltään lopussa lauseella: "Myös Roomassa, Pariisissa, Madridissa, Kööpenhaminassa ja Washingtonissa järjestettiin vastaavia sodanvastaisia mielenilmauksia."

Keskisuomalainen
ja sen suomalainen toimittaja Mika Horelli ei taas jättänyt mitään epäselvää. Pääuutissivulla oli kolmen palstan esijuttu kuvan kanssa: Irakin sodalle vaadittiin loppua. Kuvassa nainen kantaa julistetta: "SUPPORT OUR SOLDIERS. END THE WAR". Kuvateksti: Stephanie Sloganin mielestä Irak on jo "menetetty".

Katkelma: "Stephanie Sloganilla oli hyvä syy matkustaa Mainesta asti Washingtoniin protestoimaan Yhdysvaltain sotaa vastaan Irakissa: Hänen sisarenpoikansa makaa parhaillaan sotilassairaalassa Saksassa menetettyään molemmat jalkansa Irakissa.
- Tämän järjettömyyden jatkamisesta ei ole enää mitään hyötyä. Irak on jo menetetty omaan sisällissotaansa, Slogan varoittaa.

Washingtonin mielenosoitukseen osallistui järjestäjien mukaan peräti 300 000, poliisienkin mukaan yli 100 000 ihmistä. Valkoisen talon luo kokoontuneet ihmiset vaativat amerikkalaisia joukkoja kotiin Irakista. Hallitusta syytettiin valehtelusta ja "sarjasta katastrofaalisia munauksia". ..."
Keskisuomalainen maanantaina 26.09.2005.


26.09.2005. Kuva. Pertti Manninen.
"Irakin sodalle vaadittiin loppua". Keskisuomalainen maanantaina 26.09.2005.

Pääjutussa Sota pelottaa amerikkalaisvanhempia oli myös Mika Horellin mielenosoituksessa ottama iso kuva, jonka teksti kuului: "Ann Bean kertoo valvovansa joka yö odottaessaan uutisia kolmatta kertaa Irakissa palvelevasta pojastaan Aronista. - Odotus on kauheata, haluan hänet takaisin kotiin, Bean rukoilee." Kuvassa äiti pitelee puutankoon kiinnitettyä pahvijulistetta: "Bring my son HOME NOW".

Juttu alkaa näin: "- Pelkään poikani puolesta. Joka päivä, joka hetki. Näin kertoo pennsylvanialainen Ann Bean istuessaan penkillä valkoisen talon edessä lauantaina iltapäivällä. Huolestuneen äidin takana valuu hiljakseen tuhansien ihmisten rauhallinen kulkue protestoimassa Irakin sotaa ja Yhdysvaltain nykyistä politiikkaa vastaan.
...
- Aron on nyt kolmatta kertaa Irakissa, äiti jatkaa totisena vaikka yrittääkin puristaa totutun pakollisen amerikkalaishymyn kameran edessä.
- Ensimmäisellä kerralla hän oli seitsemän kuukautta ja palasi haavoittuneena kotiin. Luulin, että hänen sotansa oli jo sodittu, mutta ei, Bean jatkaa.
- Seuraavalla kerralla hän oli kolmentoista kuukauden komennuksella ja nyt hänen pitäisi olla siellä viisitoista kuukautta. En kestä tätä, hän on ainoa mitä minulla on, äiti jatkaa. Hän kertoo itse tulleensa kolmen tunnin bussimatkan yrittääkseen tehdä edes jotakin poikansa hyväksi.

- Historia tulee kirjaamaan tämän presidentin hallituskauden yhtenä surullisimmasta sarjasta katastrofaalisia munauksia, mitä Yhdysvallat on koskaan tehnyt, kertoo Mainesta Kanadan rajalta asti mielenosoituksen matkustanut Stephanie Slogan. Hänen sisarenpoikansa Christian makaa parhaillaan molemmat jalat amputoituna amerikkalaisessa sotilassairaalassa Saksassa.
...
- En usko, että tilanne todellisuudessa muuttuisi miksikään, jos joukkomme nyt lähtisivät sieltä, edessä on joka tapauksessa sisällissota ja maan jakautuminen. Mitä järkeä on uhrata amerikkalaisten henkiä yhtään enempää väistämättömyyden edessä, hän kysyy.

Mielenosoituksen banderolleissa vaadittiin joukkoja kotiin, vaikka monet marssijat tiesivät hyvin, että toivomus on mahdoton. - Yhdysvaltain turvallisuus olisi pian todella uhattuna, jos amerikkalaiset jättäisivät Irakin nyt vajoamaan omaan sisällissotaansa ja ääriryhmien harjoitustantereeksi.
- Vietnamista saatoimme sentään vain lähteä ja jättää koko maan oman onnensa nojaan, nyt emme voi tehdä edes sitä, valitti marylandilainen Ken vaimonsa Maryn kanssa.
...
- Hyökkäämällä Irakiin hallitus toimi kuin olisi yrittänyt sammuttaa tulipaloa bensiinillä. Nyt sieltä ei pääse pois ilman, että maasta tulee uusi mullahien hallitsema, meitä ja koko länttä vihaama terroristileiri aivan kuin Iran tai talebanien Afganistan, Ken luettelee.
- Vähintä mitä hallitus voisi nyt tehdä olisi vähitellen olla rehellinen. Mutta sillä on liikaa luurankoja kaapeissa joudumme odottamaan vielä ainakin kolme vuotta."

Lopuksi Mika Horelli kertoo samaan aikaan järjestetystä vastamielenosoituksesta:

"Monilla heistäkin on mukanaan Irakin sodassa kaatuneiden sukulaisten valokuvia.
- En ole mikään sotahullu, puolustautuu poikansa menettänyt Cheryl Simpson.
- Pelkäsin aivan kuten kaikki muutkin äidit ja minua menetykseni koskee aivan yhtä paljon kuin niitäkin äitejä, jotka nyt marssivat Bushia vastaa.
- Mutta nämä sheenanistit eivät tajua, että Amerikalla on tehtävä vapauttaa maailma Saddam Husseinista ja hänen kaltaisistaan tyranneista.
- Siksi minunkin poikani uhraus oli antamisen arvoinen, Simpson jatkaa viitaten rauhanliikkeen näkyvimmäksi hahmoksi nousseeseen Cindy Sheehaniin, joka menetti poikansa Irakissa. ..."
Keskisuomalainen maanantaina 26.09.2005. Mika Horelli. Helsingin Sanomat julkaisee samana päivänä maanantaina 26.09.2005 pääkirjoituksen:
Pelkkä katastrofin välttäminen kelpaisi Irakissa jo voitoksi.
Kirjoitus alkaa:

"Irakissa hyvätkin uutiset kätkevät näinä päivinä sisäänsä huonoja. Brittisotilaiden ja paikallisen väestön yhteenotto kuluneella viikolla Basrassa päättyi hyvien suhteiden vakuutteluun. Todellisuudessa se kertoi jännityksen vakavasta kiristymisestä Irakin tähän asti rauhallisimpiin kuuluneella shiialaisten alueella.

Yhdysvaltojen ja Irakin hallituksen joukot iskivät yhdessä Tal Arafiin läntisessä Irakissa ja riistivät kaupungin sissien hallusta. Irakin armeijan sanottiin todistaneen koulutuksensa tehon ja taistelleen melko hyvin.

Se tosiasia, että kokonainen kaupunki täytyi miehityksen kolmantena vuonna yhä valloittaa, ei kertonut niinkään miehittäjän kuin kapinallisten voimasta. Tal Afarkaan ei välttämättä pysy rauhoitettuna. "Irakin" joukot näyttävät pääasiassa olleen univormunsa vaihtaneita kurdien ja shiialaisten heimosotureita, joille kaupungin sunnien kurittaminen oli varmasti mieleen.

Kansallista armeijaa on vaikea luoda ilman kansallisen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja uskottavaa kansallista hallitusta. Kumpaakaan Irakissa ei oikein ole.

Väestöryhmien välinen kuilu ei ole täyttymässä vaan syvenee. ..."

Sitten kerrotaan hallinnosta ja uudesta perustuslaista mm. seuraavasti: "Perustuslaki on olennaisilta osiltaan vain shiialaisten ja kurdien välinen kompromissia, jota sunnit eivät kansanäänestyksen tuloksesta tunne omakseen".

Lopuksi arvioidaan tulevaisuutta miehittäjien näkökulmasta:

"Verisen umpikujan turhauttamat kansalaiset ja poliitikot sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa ovat alkaneet vaatia, että Irakista on lähdettävä seurauksista välittämättä. Jos yleisön tuki täydellisesti romahtaa, siihenkin saatetaan vielä päätyä. Helppoa se ei missään tapauksessa ole, ja seuraukset voivat todella olla arvaamattomat.

Vetäytymällä ehdoitta presidentti George W. Bushin hallitus suorastaan julistaisi, että sen koko politiikka Irakissa on ollut yhtä ainoata vastuutonta erehdystä. Vetäytyminen voisi laukaista sisällissodan, josta Yhdysvallat kantaisi perimmäisen moraalisen vastuun. Maailman tärkein öljyalue jäisi leviävän anarkian armoille.

Ei tarvitse uskoa Yhdysvaltojen hyökänneen pelkän öljyn vuoksi ymmärtääkseen, miten vaikeaksi juuri öljy tekee tunnustaa tappio ja lähteä.

Irakin lisäksi panoksina pelissä ovat myös sellaisten maiden kuin Saudi-Arabian ja Kuwaitin öljyvarat ja poliittinen vakaus. Öljyn omistus ei ole polttavan tärkeä strateginen kysymys. Öljyn tasainen saatavuus markkinoille sen sijaan on.

Raaka tosiasia taitaa olla, ettei kelvollista strategiaa Irakin kriisin ratkaisemiseksi ole lainkaan olemassa. Washington on oman lyhytnäköisen politiikkaansa luomassa ansassa. Se on voimaton palauttamaan turvallisuutta Irakiin ja kyvytön lähtemään sieltä pois."

Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus maanantaina 26.09.2005. Pääkirjoittajan nimeä ei ole mainittu. Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen.


26.09.2005. Kuva. Pertti Manninen.
"Pelkkä katastrofin välttäminen kelpaisi Irakissa jo voitoksi." Otsikko. "Tuleen sytytetty brittipanssari Basrassa". Kuvateksti. Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus maanantaina 26.09.2005.


 

Lopuksi raapaisu historiaa.
Sodan alkuvaiheen kuvailua samoissa lehdissä, Helsingin Sanomissa ja Keskisuomalaisessa. Helsingin Sanomat jopa lähetti oman toimittajansa USA:n sotajoukkojen matkaan! 

2003
Suuresta rauhanmielenosoituksesta ennen pommien pudottamista 12 kertoi jutussa Oireellinen valinta? Massiivisia protesteja Irakin sotaa vastaan.
"Sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa protestoivat lauantaina sotasuunnitelmista Irakia vastaan". DAGENS NYHETER sunnuntaina 19. tammikuuta 2003.

Kuinka Suomen päälehti HELSINGIN SANOMAT ja maakunnallinen valtalehti KESKISUOMALAINEN kirjoittivat mielenosoituksista pääuutissivuillaan ja ulkomaan sivuillaan?
12 torstaina 23.01.2003.

Sodan kaksi näkökulmaa: Suorittajat ja siviilit. Molemmat uhreja? 12 torstaina 03.04.2003.

"Kun Helsingin Sanomien toimittaja siirtyi sunnuntaina Yhdysvaltain armeijan tukijoukon mukana Irakiin, matkalla jouduttiin pysähtelemään useasti." Kuvateksti: "Tuhansia merijalkaväen miehiä odotti lähtöä sunnuntaina täydennysmiehiksi Irakiin. Ennen lähtöä maihinnousualus Nassaun miehet lepäsivät aluksen kannella ja suojasivat kasvonsa auringolta." Helsingin Sanomat 31.03.2003.

Kuvateksti: "Tuhansien irakilaisten pako maaseudulle sodan jaloista Basran kaupungista jatkui sunnuntaina. Etelä-Irakissa sijaitseva miljoonakaupunki kärsii jo vakavasta vesi- ja elintarvikepulasta." Keskisuomalainen 31.03.2003.
12 torstaina 03.04.2003.

Helsingin Sanomat USA:n joukoissa.
12 torstaina 03.04.2003.
"Helsingin Sanomat kävi maanantaina rintamalinjan tuntumassa lähellä Najafia, josta on taisteltu toista viikkoa..." Helsingin Sanomat 01.04.2003. 
12 torstaina 03.04.2003.

Valtauksen merkki. Vaikea kuva 2003. 12 torstaina 10.04.2003.
"Keskiviikkona 09.04.2003 näimme teeveessä kuinka Saddamin patsas kaadetaan. Näimme kuinka kasvot peitettiin ensin USA:n lipulla ja sitten Irakin lipulla ja näimme lopuksi patsaan romahduksen ja hävittämisen. Seuraavana päivänä 10.04.2003 vain yhdessä käsiini sattuneista lehdistä oli kuva USA:n lipusta Saddamin kasvoilla: Sanomalehti Kalevassa." Pertti Manninen.
12 torstaina 10.04.2003.

2004
"Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään.
Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin." Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.
12 torstaina 25.03.2004.

Lue myös! (2003- 2005)

Muut lehdet ja linkkejä. Mm. katkelma Leif Salménin kirjoituksesta "Öljy on verta sakeampaa".  12 torstaina 23.01.2003.  
Katkelma kirjoituksesta "Tähän on tultu". Leif Salmén Iltalehti keskiviikkona 14.04.2004.
12 torstaina 15.04.2004. 
“Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan". Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005. 12 tiistaina 10.05.2005.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen. 12 tiistaina 10.05.2005. 
Aiheeseen liittyvät Nettisanomien kymmenet kirjoitukset,  löytyvät "omalla haulla".

Lopuksi: Irak. Hallinnon pystytys jatkuu. Tappaminen jatkuu.
Maanantaina 26.09.2005 Pertti Manninen, päätoimittaja.

P.S.  21 vuotta siitten:  Fredsträff '84    

  Tämän numeron etusivulle!

 
 
12 tiistaina 10. toukokuuta 2005. 12 tiistaina 10. toukokuuta 2005.  Etusivu. Numero 356. Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen. Kuva julkaistu nettisanomissa ajankohtaisena torstaina 09.10.2003 seuraavin tekstein ja linkein: "Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Postitalo ja Eduskuntatalo näyttävät kääpiöiltä massiivisen Sanomatalon puristuksessa. Lue SanomaWSOY:n lisärakentamisesta: "Kansallismaisema vuonna 2010?" - Kuva ainakin on manipuloitu."  09.10.2003.  NATO. Vauhti-viikko.
Ja tänään uutta:
Helsingin Sanomat. Kotimaa. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005: "Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan."

 

Lue myös!

Guardian Unlimited  Monday September 26 2005

Gunmen kill schoolteachers in Iraq
Iraq: Hundreds of Abu Ghraib prisoners freed
· 10 killed at police checkpoint.
Voters swing behind Iraq withdrawal
Ghaith Abdul-Ahad: In the line of fire
Special report: Iraq 
ABC London chief denies Iraq link

BBC attacked over July 7 coverage
Media: Ofcom criticises BBC for harrowing footage, saying treatment did 'not reflect seriousness' of situation.
PM pledges money for 7/7 victims
Bombing victim's first agonising steps to recovery
Leader: Heroes and villains
Special report: attack on London
MediaGuardian.co.uk

Lords to decide on evidence extracted by torture
Politics: First terror case since July 7 to reach highest court
· Hearing will test whether the rules have changed
Guardian Unlimited Politics

Aftonbladet  Måndag 26 september 2005

al-Qaida-ledare dömd för attack
Abu Dahdah fälld för delaktighet i 11 september-dåden Spansk domstol dömde honom till 27 års fängelse.

Filmen kan få Saddam dödsdömd
Efter diktatorns besök avrättades 143
Saddams egen fotograf har filmat honom i byn Dujail - där 143 människor dödades.


 
Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle. Sarja. Kuva: Pertti Manninen.

Guardian Unlimited  Sunday September 25 2005

Britain to pull troops from Iraq
· Blair says 'don't force me out'
· Plan for withdrawal to start in May
Allies rally around Blair
Comment: Peter Beaumont
Comment: Mary Riddell
Special report: Iraq
Guardian Unlimited Politics

   

Lauantaina 24.09.2005.

Pääkirjoitus. Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan. Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta!90 % päätelmistä on satua!

HS-Gallup. Alkuperäistekstit.

Helsingin Sanomat perjantaina 23.09.2005.
"Kokoomus kirii kiinni keskustan kannatusta".
"Kokoomuksen kasvu jatkunut".
"Kokoomus saavuttaa keskustaa".


Guardian Unlimited Saturday September 24, 2005
Hurricane Rita slams into US coast

Aftonbladet Lördag 24 september 2005
Förödelse i Ritas spår

     
Perjantaina 23.09.2005.

Kuva. Tänään perjantaina on Nälkäpäivä. SPR järjesti keräyksiä kaikkialla Suomessa. Kuvassa Laukaan keräys- ja myyntikatos S-Marketin kupeessa. Kuva klo 14:52.   Isonna!

Kuva. Tänään perjantaina hurrikaani Rita lähestyy USA:n rannikkoa. "LIVE NEW ORLEANS. Water Waist-Deep in One Low-Lying Neighborhood. CNBC Breaking NEWS"  Kuva klo 18:04. Isonna!

Uutta historiankirjoitusta 2.
Ylen perjantain 23.09.2005 aamulähetyksessä toimittaja Sakari Kilpelä haastatteli työministeri Tarja Filatovia. Esittelyssä hän kertoo Filatovin olleen työministerinä vuodesta 1990 lähtien, ensin Lipposen hallituksessa ja sitten nyt Vanhasen hallituksessa.
Kommentti: Tarja Filatov oli työministerinä myös edellämainittujen hallitusten väliinjäävässä Anneli Jäätteenmäen hallituksessa.

Uutta historiankirjoitusta 1. 
"Pääministeri Matti Vanhasen suosio ylittää niukasti edellisen pääministeri Paavo Lipposen suosion." Ylen uutiset TV1:ssä lauantaina 22.11.2003 klo 10.05.


Guardian Unlimited Friday September 23 2005

Wiesenthal buried in Israel

World: Simon Wiesenthal, the Holocaust survivor who did more than any single individual to bring Nazi war criminals to justice, was buried in Israel today.
Focus: the Holocaust
More world news

 

Torstaina 22.09.2005.

Väärää tietoa verotuksesta 2. Veronmaksajien pääekonomistin Jaana Kurjenojan "tutkimuksen"  Veropolitiikka ja verotuotot. Uusi kritiikki: Veronalennuspropagandan härskit väitteet. Yle a-piste maanantaina 19.09.2005.
Ääninauhan purku tekstiksi. 21.09.2005.

Tutkimus ja sen julkistaminen: Helsingin Sanomat ja Jaana Kurjenojan tutkimus "Veropolitiikka ja verotuotot."
Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Helsingin Sanomat  perjantaina 21.01.2005.
Tutkimusten Uutisointiin kriittisyyttä. Helsingin Sanomat sunnuntaina 30.01.2005.  Mielipide. Pertti Haaparanta ja Jukka Pirttilä.
Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia. Helsingin Sanomat perjantaina 04.02.2005. Mielipide. Jaana Kurjenoja.

Veronmaksajien pääekono
misti Jaana Kurjenoja ei hellitä.
 Pääkirjoitus 19.09.2005.

Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista.   Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi. Erään tutkimuksen anatomia: Jaana Kurjenoja: "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat. 17.05.2005


"Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."    Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten, Helsingin Sanomat ei halaistua sanaa!

Suomalainen iltasatu. Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän.

Maailman lyhin satu: Helsingin Sanomien selostus varallisuusveron poistamisesta.

Hallitus armeliaana:
Köyhyyspaketti kolmasosa rikkaiden varallisuusveron poistosta! Varallisuusvero poistuu tammikuun alusta 2006, köyhyyspakettiin löytyy varoja vasta syyskuussa!

Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia. Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa.

Optimistinen Arvio.

Kolme kirjoitusta köyhyydestä vuodelta 2001.
Ben Zyskowicz:
Köyhien määrä on laskenut, niin pitääkin.
Päivi Ketolainen: Köyhättääkö?
Pertti Manninen: Köyhyyden määritelmän kritiikki.

Jyväskylä: Tanssisali Lutakko pelastui!  Uudistettu, peruskorjattu, kasvonsa pessyt ja uudistunut tanssisali avaa ovensa. 

Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa.  

Pääkirjoitus. Uusi Jukebox tuotiin sisään.

Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila.

Elokuvalipulla kohtuuton hinta.


Aftonbladet Torsdag 22 september 2005

Skulle Görings rätt vara vår? 
JAN MYRDAL håller tal i Paris
Jan Myrdal är en av talarna när en tre dagar lång konferens, arrangerad av l´Association pour la Defense du Droit International Humanitaire (ADIF), startar i Paris i dag. Temat är rättssäkerhet: Vad är det för spelregler som USA och andra mäktiga stater bestämmer? Och vad kan medborgarna göra?  Bland övriga talare finns Pierre Vidal-Naquet, Ignacio Ramonet och USA:s förre justitieminister Ramsey Clark.


Guardian Unlimited Thursday September 22 2005

Bush: Troops will not withdraw on my watch

World: US will not leave Iraq and give terrorists the chance "to claim an historic victory" over America, says Bush.
News blog: Put withdrawal to the vote ... in Iraq
Lofty ambitions reduced to one

Troops tell of escape from angry mob
Special report: Iraq
More world news


Eight ways to change the world
In pictures: The Millennium Development Goals exhibition.
More picture galleries

12.fi syyskuu 2005

 
 
 

  

 

 

 

Lauantaina 19.09.2005.


17.09.2005. 
 "Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna." Kuva lauantaina 17.09.2005. Keskisuomalainen lauantaina 17.09.2005 ja Helsingin Sanomat lauantaina 17.09.2005. Kuva: Pertti Manninen.

  Tämän numeron etusivulle!

"Irak"
12 vuoden 2001 syyskuusta vuoden 2003 maaliskuun 20. päivään.

12 lauantaina 19.03.2005. 

"Irak"
12 vuoden 2001 syyskuusta vuoden 2003 maaliskuun 20. päivään.

Ihmiskunnan vastuu. Charlie Chaplin.
"Elämän taival voi olla vapaa ja kaunis, mutta me olemme eksyneet tieltä."
http://www.12.fi/2001/09/06/chaplinpuhediktaattori.htm

KUOLEMA NYKISSÄ 11.09.01.
"Tuhansissa perheissä vallitsee suunnaton suru. Presidentti George W. Bushin puhekin oli aika välinpitämättömän tuntuinen tässä surussa. Ehkä yhdysvaltalaiseen kulttuuriin kuuluu, että kosto ja rangaistus nousi tärkeämmäksi kuin ottaa osaa omaisten suruun." PM.
http://www.12.fi/2001/09/13/etusivu.htm

Viikkoa myöhemmin. Perhonen. Mustikka-piirakka.
"Ihmeellinen syyskuun päivä, aurinko kuumottaa, yli 20, melkein Euroopan lämpimin paikka." PM.
http://www.12.fi/2001/09/20/etusivu.htm

Yle ja live 2.
"Mitä maailmassa täytyy oikein tapahtua, että kahden analogisen kanavan ja monen (?) digitaalisen kanavan Suomen yleisradio, Yle, voisi muuttaa ohjelmistoaan?" PM.
http://www.12.fi/2001/09/20/ylejalive2.htm

Tuuli käy heidän ylitseen.
"... viimeisenä kesänä ottamasta kuvasta." PM.
http://www.12.fi/2001/09/20/tuulikaykuva.htm

3 x imagine. John Lennon.

"Imagine there's no countries,
it isn't hard to do.
Nothing to kill or die for
and no religion too.
Imagine all the people
living life in peace."
Laulu julkaistiin 1971 Lennonin viidennellä soololevyllä.

"Uneksi! Ei valtioita,
ei liene vaikeaa.
Ei enää tappamista,
ei uskontoakaan.
Uneksi! Ihmiskunta
elää rauhassaan."
Suomentanut Pertti Manninen tammikuussa 2000.

"Kuvittele maailma
ilman rajoja
ei syytä tappoon
tai raakuuteen
kuvittele meidät kaikki
yhteisessä rauhassa."
Suomentanut Pauliina Myllyntaus maaliskuussa 2001.
http://www.12.fi/2001/09/27/etusivu.htm

Todisteet vakuuttavia! Todisteet eivät vakuuta!
"Lähiaikoina tulemme näkemään hirmuisen verenvuodatuksen jatkumisen." PM.
http://www.12.fi/2001/10/04/etusivu.htm

Ajatuskatko. Georg Henrik von Wright.
"On vaara, että syntyy tilanne west vs. the rest eli länsi vastaan muu maailma."
http://www.12.fi/2001/10/11/ajatuskatko.htm

Vaarallista haihattelua. Pekka Karhuvaara.
"George Bush oli täysin oikeassa pyytäessään ihmisiä valitsemaan puolensa terrorismin vastaisessa taistelussa. Välimuotoa ei ole."
http://www.12.fi/2001/10/11/vaarallista.htm

Kaamea, tolkuton ja säälittävä ministeri Suomessa!
Kimmo Sasi: "Ohjukset ovat erittäin eettisiä... Voi sanoa, että uusi teknologia on inhimillistänyt sodankäyntiä..."
http://www.12.fi/2001/10/11/suomenministeri.htm

Depis ja kredit. Bisquit
"Raytheonin risteilyohjukseen pyritään aina valmistamaan niin tarkka suunnistusjärjestelmä, että kun mies vetää laukaisunarusta, Tomahawk sijouttuu tismalleen oikeaan kohteeseen eikä nouse epäeettisesti vaikkapa kabulilaisen vanhainkodin pihapuuhun laulamaan."
http://www.12.fi/2001/11/01/etusivu.htm

Pääkirjoitus torstaina 01.11.01. Pertti Manninen.
"Sotakirjeenvaihtajat yrittävät kertoa, mitä tapahtuu. USA ja Britannia pommittavat, Helsingin Sanomat kutsuu pommituksia ilma-iskuiksi ja vaikenee suomalaisen ministerin pommiomistuksista. Israel kostaa ja kostaa, palestiinalaiset kärsivät ja vaativat YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien noudattamista. USA usuttaa afgaanit toisiaan vastaan ja Pakistan huokailee. Miljoonat pakolaiset kärsivät ja menettävät kohta henkensä, jollei apua saada kiireesti. Osama bin Laden lymyää piilopaikassaan. New Yorkissa järjestetään liikuttavia muistotilaisuuksia. Pernarutto leviää. Suomen hallitus on sitä mieltä, että pommituksilla on YK:n lupa ja tasavallan presidentti Tarja Halonen toivoo USA:lta viisautta. Sauli Niinistö haluaa eroon koko sotkusta ja Olli-Pekka Heinonen kertoo potkujensa syyksi perheasaiat. Kukaan ei vastaa mistään. Afganistanissa on kuollut sodassa Neuvostoliiton hyökkäyksden jälkeen parinkymmenen vuoden aikana miljoona ihmistä, suurin osa tietenkin siviilejä ja 17 000 venäläistä sotilasta. Ben Zyskowisc on sitä mieltä, että on oikein, että kaikista kurjimpien suomalaisten elintaso saakin laskea. Kannustusloukkujen purkaminen on tärkeintä. Muistakaamme viedä kynttilä poisnukkuneille läheisimmillemme vainajien päivänä. Tehkäämme työtä rauhan puolesta sotaa vastaan. Rakastakaamme."
http://www.12.fi/2001/11/01/etusivu.htm

Verisuihku.
"Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi." PM.
http://www.12.fi/2001/11/08/etusivu.htm

Verimyrsky.
"Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi." PM.
http://www.12.fi/2001/11/15/etusivu.htm

Veri ja tuli, tumma. Veri ja tuli, vaaleampi.
"Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi." PM.
http://www.12.fi/2001/11/22/etusivu.htm

Something. Words & Music by George Harrison.
"Something in the
way she moves
attracs me like no
other lover..."
http://www.12.fi/2001/12/20/etusivu.htm

Astrid Lindgren 1907-2002.
"Ohjaaja Tage Danielsson kertoi ja Astrid Lindgren hyväksyi näkemänsä antaen ohjaajalle ystävällisesti täyden tukensa." PM.
http://www.12.fi/2002/01/31/etusivu.htm

Viikon kuva. Mestari. Martin Luther King.
"Aina kun esiin putkahtaa taistelija paremman maailman puolesta, hätkähdän." PM.
http://www.12.fi/galleria/uudet/2002/viikonkuvat/
vkmestari020314.htm


Mitä Chomsky todella sanoi? Kätkeytyykö kolonialismi sotilaallisen humanismin valepukuun? Noam Chomsky.
"...valtaosa länsimaisesta älymystöstä hurmioitui pommitusoperaatiosta ennennäkemättömällä tavalla.
Tiedotusvälineet tekivät sen, mikä olisi kuulunut Naton kenraaleille. Toisin sanoen ne jättivät tarkoituksella kertomatta, että Naton strategit kyllä tiesivät pommitusten kiihdyttävän väkivaltaa Kosovossa ja että Nato pyrki kaikin keinoin estämään rauhanomaisen ratkaisun." (http://www.12.fi/2000/05/11/chomsky.htm)
Edelliseen linkattu sivulta: http://www.12.fi/2002/05/09/etusivu.htm

Jeesuksen syntymäkirkon piirityksen ja tuhon aikoina keväällä 2002.
12.fi 21.12.2000: Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa, eikä joulua. Niin kauan kuin jaksamme uneksia paremmasta maailmasta on toivoa. Imagine - uneksi imagine (
http://www.12.fi/2000/12/07/etusivu.htm)
- uneksi Jäämmekö itse yltäkylläisyyden jalkoihin, polkijoina tai poljettuina? Pertti Manninen 21.12.2000. (
http://www.12.fi/2000/12/21/etusivu.htm)
Edelliseen linkattu sivulta:
http://www.12.fi/2002/05/09/etusivu.htm

Vuosi kului, mikä muuttui? Pääkirjoitus.
"Muistakaa omaa äitiä, elävää tai poisnukkunutta. Muistakaa myös muita äitejä. Ruusu tai ruusubegonia äitienpäivänä kirvoittaa kyynelen saajan ja antajan poskelle. 10.05.01." PM. (
http://www.12.fi/2001/05/10/etusivu.htm#vuosikului)
Edelliseen linkattu sivulta: http://www.12.fi/2002/05/09/etusivu.htm

Palmarès du Festival de Cannes 2002
Grand Prix
L'HOMME SANS PASSE d'Aki KAURISMAKI (Finlande)
Prix d'interprétation féminine du Festival de Cannes
Kati OUTINEN dans L'HOMME SANS PASSE d'Aki Kaurismäki (Finlande)
http://www.12.fi/2002/05/30/etusivu.htm

Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.
"... väkivaltaelokuvan Kohteena presidentti, jossa silmitön ammuskelu, pöyristyttävä kaahaus ja rankka tappaminen jatkui loputtomiin."
http://www.12.fi/2002/05/30/lauantaivakivalta.htm

Iltalehti tiistaina 20.08.2002. Leif Salmén. Pieni kuolema.
"Voin lohduttaa Sasia sillä, että pienikin kuolema kirpaisee vain kerran. Politiikan tuolla puolen Sasi voi sitä paitsi keskittyä rakkaisiin osakeharrastuksiinsa. Annan ilmaisen vihjeen: kun USA iskee Irakiin, Raytheonin paperi on kuumaa tavaraa! Go for it, Kimmo!"
http://www.12.fi/2002/08/22/etusivu.htm

Fredsträff '84 Västerås 12-15 juli.
"Den fortsatta uprustningen, de direkta förberedelserna för att kunna föra ett "begränsat" kärnvapenkrig och att kunna vinna ett sådant krig, måste till varje pris stoppas. Ett kärnvapenkrig kan inte begränsas och det kommer inte att finnas nägon segrare." ... "Samarbete och gemenskap mellan alla folk är allt viktigare förutsättningar för nedrustning. Vi måste hejda konfrontationen och det kalla kriget. I dess ställe skall vi sätta avspänning mellan öst och väst, gemensam säkerhet och nedrustning. Än kan vi hindra att ett kärnvapenkrig bryter ut, om vi alla hjälps åt. Kom till fredsträffen i Västerås. Än är det inte för sent att hindra kärnvapenkriget."
http://www.12.fi/2002/10/24/forstasidan.htm

Bush nostaa Henry Kissingerin, 79, takaisin politiikan parrasvaloihin. Keskisuomalainen.
"Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissiger, 79, astuu takaisin politiikan näyttämölle. Presidentti George W. Bush on nimittänyt hänet johtamaan riippumatonta ryhmää, jonka on määrä selvittää, kuinka pahoin ja mistä syystä amerikkalaiset tiedustelupalvelut epäonnistuivat tehtävässään ennen viime vuoden syyskuun terrorihyökkäystä." ... "Sotarikossyytösten vuoksi Kissinger välttää nykyisin matkustamista tiettyihin maihin, joissa hänet saatettaisiin pidättää."
http://www.12.fi/2002/11/28/bushnostaa.htm

Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen.
"Päästyään tapaamaan Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia joulukuussa 2002 Suomen pääministeri Paavo Lipponen ilmoitti käynnillään, että Suomi tulee ilomielin mukaan paikkaamaan Irakin sodan tuhoja ja osallistumaan jälleenrakennukseen. Tämä siis tilanteessa, jolloin sotaan ollaan vasta valmistautumassa." PM.
http://www.12.fi/2003/01/02/vuodennuolaisu.htm

Helsingin Sanomat ei kertonut Lipposen Bush-nuolaisusta Washingtonissa ainakaan kaikissa painoksissaan. Netistä löytyi.
"Minä kerroin hänelle, kuinka paljon me Suomessa arvostamme hänen johtajuuttaan, kun kysymys on hyvin vaikeista haasteista maailmanlaajuisesti."
http://www.12.fi/2003/01/16/nuolaisu.htm

Cheney Lipposelle: Yhdysvallat julkistaa tietojaan Irakin tuhoaseista. Helsingin Sanomat 10.12.2002.
"Washington. Yhdysvallat on valmis esittelemään kansainväliselle yhteisölle ja julkisuuten omia todisteitaan ja näyttöjään Irakin kiellettyjen joukkotuhoaseohjelmien olemassaolosta. Julkistamiseen liittyy vielä joitakin turvallisuusongelmia, mutta valmiudet siihen ovat muuten olemassa."
http://www.12.fi/2003/01/16/nuolaisulehdet.htm

USA painostaa yhä EU:ta Turkin pikaisen jäsenyyden puolesta. Helsingin Sanomat. (10.12.2002 ?).
"Maanantaina taivuteltiin Suomen pääministeriä Paavo Lipposta. Sekä Bush että varapresidentti Dick Cheney puhuivat hänelle Turkin EU-jäsenyyden tärkeydestä."
http://www.12.fi/2003/01/16/nuolaisulehdet.htm#
usapainostaa

Suomen Nato-jäsenyys esille. Keskisuomalainen 10. joulukuuta 2002.
"Lipponen tapasi myöhemmin maanantaina presidentti George W. Bushin."
http://www.12.fi/2003/01/16/nuolaisulehdet.htm#
suomennatojasenyys

NO WAR AGAINST IRAQ! Osallistu marssille! Pyöritä osoitinta kuvan päällä!
http://www.12.fi/2003/01/23/etusivu.htm

"Massiivisia protesteja Irakin sotaa vastaan." Sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa protestoivat lauantaina sotasuunnitelmistaa Irakia vastaan. DAGENS NYHETER sunnuntaina 19. tammikuuta 2003.
http://www.12.fi/2003/01/23/massiivisia.htm

Kuinka Suomen päälehti HELSINGIN SANOMAT ja maakunnallinen valtalehti KESKISUOMALAINEN kirjoittivat mielenosoituksista pääuutissivuillaan ja ulkomaan sivuillaan? Oireellinen valinta?
http://www.12.fi/2003/01/23/massiivisia.htm

Muut lehdet ja linkkejä.
Lyhyt sota piristäisi USA:n taloutta. KESKISUOMALAINEN, TALOUS. LAUANTAINA 18.01.2003.
Krigets vinnande lögn... DAGENS NYHETER, FOKUS. SÖNDAG 19 JANUARI.
Stor demonstration i Göteborg mot Irakkrig. DAGENS NYHETER, SVERIGE. SÖNDAG 19 JANUARI.
Yhdysvaltain intiaanit yhä vailla pimitettyjä miljardejaan. KESKISUOMALAINEN, ULKOMAAT.
SUNNUNTAINA 19.01.2003.
http://www.12.fi/2003/01/23/muutlehdet.htm

Öljy on verta sakeampaa. Iltalehti tiistai 21.1.2003. LEIF SALMÉN.
"1. Sodan omituiseen logiikkaan kuuluu, ettei sillä ole mitään järkeä. Sitä ei aloiteta. Se alkaa. Esimerkiksi nyt arvaillaan milloin USA ja Iso-Britannia ryhtyvät sotatoimiin Irakissa. Vastaus on, että ne aloitettiin jo yli kymmenen vuotta sitten. Vaikka nyt mukamas vallitsee rauhantila Irakissa, maata on säännöllisesti pommitettu jo vuosikaudet. En ole huomannut, että ns, kansainvälinen yhteisö olisi protestoinut. Pitkään jatkuneiden sotatoimien siviiiliuhrit lasketaan sadoissa. Eikö tämä kiinnosta ketään. Eikö ns. lentokieltoalueiden kansainvälisoikeudellisesti kestämätön luonne herätä korkeasti oppineissa kansainvälisen lain tutkijoissa mitään mielenkiintoa. 2. Sodat käydään aina rauhan nimessä..."
http://www.12.fi/2003/01/23/muutlehdet.htm

Bushin akilleenkantapää on talous. JOHAN GALTUNG, DAGENS NYHETER, TORSDAG 16 JANUARI 2003.
"Mikä on uusliberalismin heikoin lenkki? Niin sen suurin ihanne: kuluttajan valinnanvapaus.
Sen jonka mielestä ei ole viisasta hyökätä Irakiin tai sen joka on sitä mieltä, että USA:n tulisi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, kuten Kioto-sopimusta tai että USA:n pitäisi maksaa velkansa YK:lle - tai että se olisi ylipäätään yksi maa maailman kansakuntien joukossa eikä mikään keisarillinen majesteetti - niin hänen ei tarvitse heitellä kiviä tai edes osallistua mielenosoituksiin.
Riittää ihan hyvin kun hän lakkaa ostamasta amerikkalaisia tavaroita: Coca-Colaa, Mc'Donaldsin ruokaa, autoja, tietokoneita, vaatteita, mitä kaikkea niitä nyt onkaan..." (Suomentanut Pertti Manninen)
http://www.12.fi/2003/01/30/bushin.htm

"Johan Galtung: USA kaatuu". Helsingin Sanomat 30.01.2003.
http://www.12.fi/2003/01/30/bushin.htm

USA lade fram sina bevis.
"Utrikesminister Colin Powell anklagade Irak för att gömma massförstörelsevapen. Foto: Ett av bevisen mot Irak. USA:s utrikesminister Colin Powell håller upp ett litet glasrör som skall innehålla mjältbrandvirus inför FN:s säkerhetsråd." DAGENS NYHETER. 06.02.2003. Sidan 1.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita.
"USA uskoo Irakin kokeilevan pernaruton levittämistä hävittäjäkoneista. Ulkoministeri sanoi Saddamin tekevän yhteistyötä al-Qaidan kanssa."
Kuva: USA:n ulkoministeri Colin Powell esitteli turvallisuusneuvostossa koeputken avulla miten pieni määrä pernaruttoa riitti sulkemaan Yhdysvaltain senaatin vuonna 2001. Irak on saattanut tuottaa pernaruttobakteereita siihen verrattuna kymmentuhatkertaisesti, Powell sanoi. Jyri Raivio, HELSINGIN SANOMAT. HELSINGIN SANOMAT 06.02.2003. Sivu3, pääuutissivu.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Picassos budskap blev för mycket för säkerhetsrådet.
DN. Peter Borgström. DAGENS NYHETER. 06.02.2003. Sidan 5.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Powell försökte trissa upp krigsviljan.
"Powells tal. Utrustad med en massiv mängd underrättelseinformation hävdade USA:s utrikesminister Colin Powell pä onsdagen inför FN:s säkerhetsråd att det inte går att bestrida att Irak har masförstörelsevapen och kopplingar till terrorism. Han slog fast att Bagdadregimen med sina "väv av lögner" missat den sista chans man fått av FN."
Foto: Viskningar. Colin Powell överlägger med Kuwaits ambassadör Abdullah Abulhasan inför säkerhetsrädets möte.
Kraven skärps på skeptiska länder.
"Än så länge kan USA bara räkna fullt ut bara Stor-Britannies stöd". DN. Lennart Pehrsson.
"Teckningarna inga bevis".
"Mer graverande fakta än väntat. Men inga definitiva bevis. Så sammanfattas gårdagens presentation i FN av Anders Norqvist, hotforskare på Totalförsvarets forskningsinstitut i Umeå."
Saddam fann i Amman.
"På det fullsatta tv-kaféet al-Sultan i centrala Amman råder knappast någon Tvekan om vem av rutans huvudgestalter Colin Powell och Saddam Hussein som är den mest skurgaktige."
DN. Per Jönsson. DAGENS NYHETER. 06.02.2003. Irakkonflikten 5.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Powell: Irak kätkee aseita ja harhau...
"USA esitteli turvallisuusneuvostolle todisteitaan Irakin rikkomuksista. Ulkoministeri yritti myös osoittaa Saddamin yhteydet al-Qaidaan." HS. Jyri Raivio.
Kuva: Ulkoministeri Colin Powell. Kuva: Colin Powellin keskiviikkona esittämässä satelliittikuvassa näkyy Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun mukaan kemia... ...nen varasto. Ulkopuolella olleet puhdistus- ja turva-ajoneuvot kertovat bunkkerien luonteesta. Kuvass... ...saapuivat alueelle joulukuussa, jolloin varastot olivat tyhjiä. Myös ajoneuvot olivat poissa.
Ranska, Venäjä ja Kiina vaativat vielä lisää aikaa asetarkastajille. Ranska ehdotti tarkastajien määrän moninkertaistamista. REUTERS-AP.
Tutkijat: Irak ja al-Qaida eivät tee yhteistyötä. HELSINGIN SANOMAT 06.02.2003. Ulkomaat C1.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Powell taivutteli maailmaa hyväksymään Irakin sodan.
"Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin keskiviikkoinen puhe YK:n turvallisuusneuvostossa oli viimeisiä yrityksiä saada vastaanhangoittelevat neuvoston jäsenet Irakin vastaisen sodan taakse. ..." 06.02.2003 torstaina. Keskisuomalainen. New York, STT/Päivi Sinisalo.
Katastrofi kulkee sodan kannoilla.
"Irakin sodan syttyminen tietäisi siviileille kärsimystä ja monelle kuolemaa. Avustusjärjestöt varoittavat uhkaavasta humanitaarisesta katastrofista. Irakilaisille uusi sota muodostuisi tuhoisammaksi kuin Persianlahden sota arvioi brittiläinen lääkärijärjestö Medaid uhkaavan sodan "oheisvahinkoja" käsittelevässä raportissaan: amerikkalaiasaeet ovat tehokkaampia, ja irakilaiset kahden vuosikymmenen ahdingon uuvuttamia. Osa asiantuntijoista ennustaa, että laajamittaista katastrofia ei voitaisi estää mitenkään. ..."
Kuva: Yhdysvaltain ohjushyökkäyksen jälkiä Basrassa Irakissa vuonna 1999. Avustusjärjestöjen mukaan uusi sota olisi katastrofi alueen siviiliväestölle. Helsinki, STT/ Riitta Turunen
Uudet WTC-tornit saattavat kohota aiempaa korkeammalle.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Syyte sotariko... ...uhkaamassa B...
"Ryhmä brittiasianajakjia aikoo haastaa maan pääministeri Tony Blairin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen (ICC), jos Irakin sota alkaa. Asianajajien mukaan poliittisia johtajia voidaan pitää henkilökohtaisesti vastuullisina sotarikoksista ja asettaaa syytteeseen kuten Slobodan Milosevicia entisen Jugoslavian tapahtumista. ..."
Kuva: Pääministeri Tony Blair puolusti sotamyön... ...viikkona parlamentissa. Lontoo, Reuters
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Kirkkojen joh... ...tuomitsevat so..
"Euroopan kirkkojen johtajat eivät pidä sotaa ratkaisuna Irakin kriisille. Useat Euroopan kirkkojen johtajat ovat Berliinissä pitämässään kokouksessa asettuneet vastustamaan sotilaallisen voiman käyttöä Irakia vastaan. ..." Berliini, STT
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

06.02.2003 torsdag. Dagens Nyheter. Börsen vände upp.
"Handeln var avvaktande inför USA:s utrikesminister Colin Powells framträdande i FN:s säkerhetsråd på onsdagseftermiddagen. Powell sade när han började sin redogörelse att Irak gömmer undan materiel så att FN:s vapeninspektörer inte ska hitta den och låt bland annat spela up ljudupptagningar som bevis."
06.02.2003 torstaina. Helsingin Sanomat. "Telia-Soneran pitkien luottojen luokitus laski yhden pykälän."
06.02.2003 torstaina. Keskisuomalainen.
"Pörssi pinnisti nollille. Ulkoministeri Colin Powellin Irak-puhetta kuunnelleet New Yorkin pörssit kääntyivät nousuun, mikä tuuppasi myös Helsingin pörssikursseja viime hetkillä ylöspäin."
07.02.2003 perjantaina. Helsingin Sanomat. Ulkoministeri Powellin puhe jätti markkinat epävarmuuteen.
"Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin keskiviikkoinen esiintyminen YK:n turvallisuusneuvostossa jätti lopulta markkinat epätietoisuuden tilaan."
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

Sota myrkyttää yhä Vietnamilaisia.
"Vietnamin sota loppui amerikkalaisten osalta koko lailla kolmevuosikymmentä sitten, Pariisin rauhansopimukseen 27. tammikuuta 1973. Kaikkineen sota päättyi pari vuotta myöhemmin, kun Etelä-Vietnam kukistui. Sodassa kuoli lähes kolme miljoonaa ihmistä, heistä 60 000 amerikkalaista sotilaita. Mutta sodan hävitystyö jatkuu yhä, ja entistä salakavalampana. Eri puolelle Vietnamia kylvetyt miinat ja lentopommit surmaavat yhä kymmenittäin ihmisiä, ja amerikkalaisten sota-aseina käyttämät kasvimyrkyt tekevät tuhojaan ihmisten elimistössä. ..."
Kuva: Tohtori Nguyen Thi Thanh Phuongin silmäterä on rauhankylän nuorimpiin asukkaisiin kuuluva kaksivuotias Quang. 06.02.2003 torstaina. Keskisuomalainen. Hanoi, Tapani Luotola.
http://www.12.fi/2003/02/13/lehdet.htm

USA ja liittolaiset aloittivat "täsmäiskut" Bagdadiin aamuyöllä tänään 20. maaliskuuta 2003.
http://www.12.fi/2003/03/20/etusivu.htm

Verimyrsky. Kuvan unelmoinut Pertti Manninen vanhojen kuvien sarjasta.
"Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi." Pertti Manninen.

Imagine all the people living for today, ah.
Imagine all the people living life in peace.
Imagine all the people sharing all the world.
You, you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope some day you'll join us and the world will live as one. John Lennon.

Sanot: Olen uneksija, vaan en suinkaan ainoa. Mukaan toivon sinutkin, maailma yhdess' elää. Suomentanut Pertti Manninen.
http://www.12.fi/2003/03/20/etusivu.htm

Tasan kaksi vuotta myöhemmin: aamuyöllä sunnuntaina 20.03.2005. Pertti Manninen (PM.)

"Irak"
12 vuoden 2001 syyskuusta vuoden 2003 maaliskuun 20. päivään.

  Tämän numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi 2005/400. Sivut: 26.09.2005,   (nettiin 27.09.2005, linkit 27.09.2005). 

12 - 2005/09/26 - Irak - Rauhanmielenosoitus lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa.  Mitä lehdet kertoivat? Tarkasteltavina Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. - Sota pelottaa amerikkalaisvanhempia. Rauhanmielenosoitus: Presidentin politiikan vastustus kokosi Washingtoniin yli satatuhatta ihmistä. Irakin sodalle vaadittiin loppua. Keskisuomalainen maanantaina 26.09.2005. Mika Horelli.  -  Irakin sodan vastustajat osoittivat mieltään.  Helsingin Sanomat sunnuntaina 25.09.2005. - Pelkkä katastrofin välttäminen kelpaisi Irakissa jo voitoksi. Otsikko. Tuleen sytytetty brittipanssari Basrassa. Kuvateksti. Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus maanantaina 26.09.2005.- Päätoimittaja Janne Virkkunen - maanantaina 26.09.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.