JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

   

TÄMÄ SIVU EI OLE MUUTTUNUT.Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Lauantaina 1. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 405.


01.10.2005 lauantaina klo 17:33.  Kuva. "Syksyinen idylli. Isä ja poika lähdössä ajelulle". Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Lapsia". Tulossa!  Edellisen etusivun kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu lauantaina 1. lokakuuta 2005


Pääkirjoitus. Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. "Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? Asia on ollut jo pitkään tiedossa, siitä on hiukan kerrottu, mutta nyt sitten rävähti. Jääkö budjetissa esitetty varallisuusveron poisto tämän metelin jalkoihin. Veron poisto on vielä häikäilemättömämpi operaatio.  Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005.

 

Rauhanmielenosoitus lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa.
Mitä lehdet kertoivat? Tarkasteltavina Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. "Bring my son HOME NOW"  "Sota pelottaa amerikkalaisvanhempia. Keskisuomalainen 8 palstaa."Irakin sodan vastustajat osoittivat mieltään. Helsingin Sanomat 1 palsta.


Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan.  Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 90 % päätelmistä on satua!
12 lauantaina 24. syyskuuta 2005. Pääkirjoitus.
HS-Gallup: Selostukset ja pääkirjoitus. "Kokoomuksen kasvu jatkunut". Helsingin Sanomat perjantaina 23.09.2005.

 

Väärää tietoa verotuksesta 2. Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste. Tutkimus ja sen julkistaminen: Helsingin Sanomat ja  tutkimus "Veropolitiikka ja verotuotot."  Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Kritiikki: Tutkimusten uutisointiin kriittisyyttä. Vastaus: Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia.

 

"Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."  Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten,  Helsingin Sanomat ei  halaistua sanaa! Maailman lyhin satu: Helsingin Sanomien selostus varallisuusveron poistamisesta.

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

Vaikea kuva

 
 

  

 Nro 405.

 

lauantaina 01.10.2005.

 


Kuva. Pertti Manninen.

Kuva. "Syksyinen idylli. Isä ja poika lähdössä ajelulle". Isonna!


Kuva. Pertti Manninen.

Kuva. "Syksyinen kylänraitti hiljenemässä syksyisessä illassa kauppojen juuri sulkeutuessa". Isonna!

 


Kuva. Pertti Manninen.

Kuva. "Punainen kunnantalo eli syksy muuttaa hetkeksi maaseutupitäjän hallinnon väriä luonnonlain voimalla" Isonna!

 


Kuva. Pertti Manninen.

Kuva. "Varjosta valoon". Vanhukset kävelyllä aurinkoisessa syyssäässä. Laukaa. Isonna!


Kuva. Pertti Manninen.

Kuva. "Varikset ja naakat matoapajillaan eilen kynnetyllä pellolla."  Isonna!


Kuva. Pertti Manninen.

Kuva. "Pysähdyttyään risteyksessä liehuvatukkainen mopotyttö jatkaa reippaasti matkaansa". Isonna!

1234567890123456789012345678012

Muut lehdet. Keskisuomalainen. Mielipide.
Laskutaito ja optiot.

"Optioiden hinnoittelu on varsin monimutkaista ja puutteellisin matemaattisin menetelmin tai suorastaan virheelliseen malliin perustuva päätöksenteko voi johtaa yllättäviin tilanteisiin. Esimerkkejä on viimeisen kymmenen vuoden ajalta lukuisia. Näin ilmeisesti kävi myös Nesteen osalta.

Olisi mielenkiintoista tietää, minkä tasoisia malleja esimerkiksi Nesteen optiohinnoittelussa on käytetty. Mielestäni päättäjille tulisi mallin avulla selkeästi näyttää millaisiin etuisuuksiin ehdot voivat johtaa. Näin voitaisiin myös sopia leikkurin asettamisesta. Optiohinnoittelu on esimerkki alasta, jossa nimenomaan edistyksellistä matematiikkaa tulisi käyttää. Exel- taulukkolaskenta ei riitä. Jokainen säätöteoriaa ja herkkyysanalyysia opiskellut ja tutkinut tämän tietää.

Olen varma että laskelmat ovat olleet joidenkin tiedossa. Ne pitäisi olla myös päättäjillä ja ministereillä.
Mielestäni päättäjät tarvitsisivat taustatuekseen matemaatikkoja."


Pekka Neittaannäki, professori, Jyväskylä
Keskisuomalainen. Mielipiteet. Lauantaina 01.10.2005.

  

 

Lauantaina 1. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


01.10.2005 klo 17:33.  Kuva. "Syksyinen kylänraitti hiljenemässä syksyisessä illassa kauppojen juuri sulkeutuessa".  Laukaa. Kuva Pertti Manninen. Sarjasta "Maaseudun elämää". Tulossa!  Edellinen toinen kuva!  Ylempänä: Otsikkokuva! 
 

 

""

Maailmalta

Guardian Unlimited
 
Saturday October 01 2005

25 reported dead in Bali blasts
A series of powerful bombs rips through three restaurants in Bali, killing at least 25 people and wounding more than 100 others.
Timeline: Indonesian terror attacks
Special report: Indonesia

US forces attack Iraqi village
1,000 US troops launch an offensive in western Iraq against insurgents from a militant group.
Special report: Iraq

Challenge to Blair's nuclear plans
Politics: Tony Blair faces opposition within the cabinet over plans to build a new generation of nuclear power stations.
Special report: nuclear industry
Guardian Unlimited Politics

Cheney's aide source of CIA leak
Media: Jailed New York Times reporter names VP's aide as her main source.
Profile: Lewis 'Scooter' Libby
Special report: United States

Welcome to the strangest show on earth
World: Jonathan Watts reports from Pyongyang as North Korea's reclusive regime opens its doors with a spectacular to make Hollywood envious.
Special report: North and South Korea
More world news

What little we know of what goes on
Comment: Despite assertions to the contrary, I know Brown and Blair had a private chat after their speeches, writes Martin Kettle.
Today's comment and analysis

Headteachers' conference sponsored by McDonald's
Education:
Union conference takes place days after the education secretary banned junk food from school canteens.
EducationGuardian.co.uk

Lawrence leads Arabs into Damascus
From the archive: On this day in 1918, Major TE Lawrence helped liberate Damascus from the Ottoman Empire. This is how the Guardian reported the news.
More from the Guardian archive

The most popular stories on Guardian Unlimited between Sept 24 and Sept 30
1) Armed dolphins let loose by Katrina
2) 600 barrels of loot found on Crusoe island
3) Bush plea for cash to rebuild Iraq raises $600
4) Britain to pull troops from Iraq
5) Labour heckler returns to hero's welcome

Click here for more of this week's top stories

Friday September 30 2005 


Aftonbladet 
Lördag 1 oktober 2005

Turister dödade i explosioner på Bali
Explosionerna inträffade i Kuta och på Jimbaran Beach.
Många dödsfall har inträffat, enligt rapporter. Minst tjugofem personer har dödats, varav flera utlänningar, i flera nästan samtidiga explosioner på Bali, enligt nyhetsbyrån AP.  Ansyaad Mbai, talesman för en indonesisk anti-terrormyndighet säger att det klart rör sig om terrorattentat. Många svenskar finns i området.

Han köpte en resa till rymden
Biljettpriset: 150 miljoner.Moskva. På lördagsmorgonen lyfte en rysk Sojuz-kapsel från rymdcentret i Bajkonur i Kazakstan med världens tredje rymdturist ombord.   Amerikanen Greg Olsen, 59, har betalat drygt 20 miljoner dollar, cirka 150 miljoner kronor, för sin utflykt till rymdstationen ISS.

Åsa var 20 år när hon fick bröstcancer
I dag startar Rosa Bandet. En världsomfattande kampanj för att uppmärksamma och bekämpa bröstcancer. Åsa Granath var bara 20 år när hon upptäckte sin bröstcancer. En knöl som var två och halv centimeter stor.

Djurens rätt vill förbjuda flera former av jakt
Göteborg. Förbundet Djurens rätt vill förbjuda grytjakt och jakt på uppfödda fåglar. Man vill också ha en ökad offentlig tillsyn över jakt.
Svenska Jägareförbundet avvisar dock förslagen.

Kraftigt ökade beslag av nätsprit - men få åker fast
Stockholm. Tullverkets beslag av försändelser med alkohol från utlandet har ökat kraftigt i år. Enligt interna siffror har mer än dubbelt så vin som 2004 beslagtagits hittills - och ölbeslagen har mer än trettiofaldigats. Ändå tror verket att det mesta slipper in.

Nu släpps nya bilder från tortyr-fängelset
NEW YORK. Abu Ghraib-skandalen växer. Inom kort offentliggörs nya bilder och videofilmer från det beryktade fängelset.

Kolumnister
Staffan Heimerson
Tysken tycker allt är åt helvete

Debatt
Höj bensinskatten
Christian Berggren: Så får vi biltillverkarna att göra bränslesnåla bilar

Kolla Vickan - här är Kina
Hallå Victoria, här är det Kina du missade under ditt besök.
Avrättningar med nackskott. Tusentals döda i gruvolyckor. Censur och politiska fångar

Analys Wolfgang Hansson
Landet ingen vågar kritisera
Kina är landet som ingen vågar kritisera - fast förtrycket är värre än i många andra diktaturer. Men världen tjänar hellre pengar på Kinas låga löner än kritiserar envåldshärskarna. Om andra länder avrättade sina medborgare med nackskott efter summariska rättegångar, hade en övervakningsapparat som får östtyska Stasi att framstå som amatörer och kastar oliktänkande i fängelse utan rättegång, skulle det bli ett ramaskri. I Kinas fall hörs bara viskningar. Västvärlden sågar inte av grenen man sitter på.

LedarkrönikaHelle Klein
Mardrömmen om Jerusalem
Bokmässan i Göteborg pågår för fullt. Tiotusentals människor vankar omkring i mässhallen för att lyssna till författare och kulturdebattörer.
När jag kommer upp till kongressalen för att lyssna på en diskussion med temat Drömmen om Jerusalem ringlar sig kön lång. Intresset för Israel-Palestina-konflikten är uppenbarligen stort hos svenska folket.
Det får vi tacka Svenska kyrkan för som med sin pågående HOPP-kampanj (Häv Ockupationen av Palestina) bidrar till folkupplysning och engagemang i vår tids utrikespolitiska ödesfråga.


SÅNA BILDER TAS INTE LÄNGRE
"Titta på den här bilden av Lisette Model. Så otidsenlig den är. Ingen tar sådana bilder längre, annat än i avskräckande syfte. Vår tid är sjukligt fixerad vid ytan och den kroppsliga perfektionen."
...
"En likhet mellan dessa fotografer rör det egna utanförskapet. Det utanförskap som möjliggör medkänslan, och modet att våga gå tätt intill. Det utanförskap som handlar om att träna sin blick utanför konvenanserna om vad man ska och bör se, ända fram till den avgörande punkten då frågan om hänsynslöshet och utnyttjande och integritet är utan intresse.
Två hundra bilder, alltså. Av de högsta och lägsta ögonblicken.
Här är bilder som bara äkta outsiders kan ta.
De som orkar ta emot det andra ögat. Och ser sekunden då den andres blick brister.
Mästerligt fotografi, jo. Men också ett mästerskap i att vara människa." Anders Paulrud
Fotografi
ARBUS, MODEL, STRÖMHOLM
Moderna museet, Stockholm

Aftonbladet  Freag 30 september 2005 

  Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.
Sarja. Kuva: Pertti Manninen.


12.fi

 

12.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi 2005/405. Sivut: 01.10.2005,   (nettiin 01.10.2005, linkit 01.10.2005). 

12 - 2005/10/01-  Kuva. "Syksyinen idylli. Isä ja poika lähdössä ajelulle".  Kuva. "Syksyinen kylänraitti hiljenemässä syksyisessä illassa kauppojen juuri sulkeutuessa"". Kuvat Pertti Manninen. - Laskutaito ja optiot. Pekka Neittaannäki, professori, Jyväskylä Keskisuomalainen. Mielipiteet. Lauantaina 01.10.2005. - Pääkirjoitus.  Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. - Kuvat Pertti Manninen - Laukaa - etusivu lauantaina 01.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
 
 
 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.