Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 413.


12.10.2005 tiistaina klo 14:43. Kuva: "Kiireetön matka syksyn keltaisten lehtien syleilyssä ruohon vielä vihertäessä lämpimässä syksyssä, joka tänään hiukan ilmoitti muuttumisestaan talvisemmaksi. " Kuva:  Pertti Manninen. Jyväskylä, Tourujoki. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu torstaina 13. lokakuuta 2005Kuva 13.10.2005. Syyttäjän avaintodistajat: Meitä ei arvostettu. Iltalehti. Uutiset torstaina 13.10.2005.

Bodom-juttu. Käräjäoikeuden päätös jää voimaan. Tuomiosta ei valiteta hovioikeuteen. Syyttäjät ilmoittivat tänään, etteivät valita ja myös uhrien omaisten asianajaja ilmoitti saman. Näin ollen Nils Gustafssonin vapauttava tuomio saa lainvoiman huomenna perjantaina 14.10.2005. Todistajien sekoilukin saa loppunsa. Asiantuntijalääkärit valittavat vielä tänään julkaistussa Iltalehden jutussa: Syyttäjän avaintodistajat: Meitä ei arvostettu. Tahtomattaan nämä todistajat paljastavat sen, että he ottivat kantaa syyllisyyteen, ehkä poliisitutkijoiden massiivisen julkisuuden saaneiden lausuntojen takia. Lääkäritodistajien rooli ei kuitenkaan ollut etsiä syyllistä, vaan antaa lääketieteellinen lausunto kuten yksi todistaja totesikin oikeudessa. Pertti Manninen torstaina 13.10.2005. Pääkirjoitus.
Lue myös!
Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjäoikeuden tuomio
kokonaisuudessaan.
Lue myös! Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?   

 


Kuva 13.10.2005. Juniorin lipsahdus. Mattiesko Hytönen. Iltalehti. viihde torstaina 13.10.2005.

Hytös-tuomio. Kolumnisti Mattiesko Hytönen kehottaa valehtelemaan poliisille?
"Kolarin jälkeen Eremenko Juniorin huomiokyky äkkiä heikkeni. Hän ei enää antanut naiselle, mitä tämä ehkä halusi. Eremenko Juniorin nainen olisi ehkä halunnut, että jalkapalloilija olisi osoittanut riterillisuuttaan ja ilmoittanut paikalle saapuneille poliiseille, että hän ajoi autoa." Mattiesko Hytönen. Korkein oikeus. Iltalehti. Viihde torstaina 13.10.2005.
Hyttipaska Matonen. Nimistä riisuttu kertomus lauantain 09.08.2003 mukaan. Totuus eräästä suhteesta. Jutusta on julkaistu vain otsikko torstaina 21.08.2003, koska koira oli ehtinyt syödä lehden ennen kirjoittamista! Pertti Manninen

 


Kuva 13.10.2005. "Juice Leskinen kävelee kotona". Ilta-Sanomat. Uutiset Viihde torstaina 13.10.2005.

Julkinen sairaskertomus 2. Ilta-Sanomat julkaisi eilen keskiviikkona 12.10.2005 etusivullaan ja lööpissään pääuutisena Juicen terveydentilaa koskevan väitteen. Itse juttu oli viihde-osastossa!  Kts Lööppi! Tänään torstaina lehti jotenkin oikaisee asiaa vaimon kertomana. Väite ei pitänytkään paikkaansa! Ilta-Sanomien jutussa, jossa ei ole ilmoitettu kirjoittajan nimeä, on lopuksi lause: "Juice Leskinen ei halua itse kommentoida terveydentilaansa millään lailla". Ilta-Sanomat. Viihde torstaina 13.10.2005.
Lue myös!  Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. 
Lue myös! "Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?"
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus."

 


Kuva 13.10.2005. Kansanedustajat ryöpyttivät Heinäluomaa varallisuusveron poistamisesta. Helsingin Sanomat. Kotimaa torstaina 13.10.2005.

Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Varallisuusveron poisto vuoden 2006 alusta "unohtui" lehden edellisessä jutussa, jossa selostettiin Suomen ensi vuoden tulo- ja menoarviota ja sen verotusta koskevia muutoksia. Tänään torstaina 13.10.2005 oli hyvä selostaa asiaa, kun valtiovarainministeri Eero Heinäluoma joutui sitä selittämään eduskunnassa. Selitykset eivät olleet kovin vakuuttavia. Helsingin Sanomat jätti osan kritiikistä kertomatta ja senkin, mitä kertoi, kertoi aika pumpulisesti. Analyysi ja muiden lehtien selostus tulossa!
Lue esim!
Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Lue esim!
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 


Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. "Yleinen käsitys yhteiskunnassa näyttää olevan, ettei optioista ole mihinkään. Jos kuitenkin rohkenisi väittää vastaan: optioita voi käyttää vaikeissa ongelmatapauksissa painon määrittämiseen. Jaa miten? No homma on niin simppeli, että siitä selviää kuka tahansa päivystävä kauppa- ja teollisduusministeri. Otetaan henkilö, saa olla energiayhtiöstä, joka on normaalin tilipussinsa lisäksi painonsa arvoinen kultaa. Kulta maksaa 400 euroa unssi, unsseja menee kiloon runsaat 30, kilohinta pyörii 12000 eurossa. Henkilön optiotulot ovat 12 miljoonaa euroa. Yksinkertainen jakolasku antaa kullan ja siis samalla henkilön painoksi pyöreät 1000 kiloa. Tietysti herää kysymys, pitäisikö henkilön ihan terveyssyistä laihduttaa. Matemaattisesti pienempään lukemaan päästään jaettavaa supistamallakin, mutta ongelma, jos se sellainen edes on, ei lopulta kuitenkaan ole matemaattinen."Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum. Ilta-Sanomat torstaina 13.10.2005.

 

 

 

Torstaina 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


12.10.2005 keskiviikkona klo 13:12. Kuva: "Epäkunnossa eli mitä:ihmettä: jalat eivät kanna". Pertti Manninen. Jyväskylä. Kolmikulma. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

12.fi
To 22.09  -   Pe 23.09  -   La 24.09  -  Su 25.09  -  Ma 26.09  -  Ti 27.09  -  Ke 28.09  -  To 29.09  -  Pe 30.09  -  La 01.10  -  Su 02.10  -  Ma 03.10  -  Ti 04.10  -   Ke 05.10 -  To 06.10   -  Pe 07.10 -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10  -   Ti 11.10  -  Ke 12.10  -   To 13.10  -


Aftonbladet
Torsdag 13 oktober 2005


NOBELPRISET I LITTERATUR 
”Ett mycket oväntat val”
Engelske dramatikern Harold Pinter får Nobelpriset i litteratur
Aftonbladets kulturredaktör: Jag är väldigt förvånad.

 

Guardian Unlimited
Thursday October 13 2005


Turkish bird flu is deadly strain
EU confirms virus found in Turkish poultry is H5N1 strain that scientists worry could mutate and spark global pandemic.
Q&A: Bird flu
Interactive guide: bird flu
Special report: bird flu

60 killed in Russian battle
Militants attack southern city.
Audio: Nick Paton Walsh in Moscow
Map: where the fighting happened
Special report: Russia

Nobel prize goes to Pinter

British playwright and author Harold Pinter takes 2005 literature prize.
Pinter 1 - 0 Culture Vulture
What the academy said of Pinter
Previous winners of the prize
Guardian Unlimited Books

Al-Qaida plan revealed
Iraq: Memo to Zarqawi calls for founding of Islamic state
· Clash with Israel seen as final stage of conflict
Extract: Al-Qaida memo
Sunni party backs blueprint
Special report: Iraq

'Bondage? Bring it on...'
Cartoon: Steve Bell on the new anti-terror bill.
More cartoons by Steve Bell

London's new concert hall takes shape
From the archive: On this day in 1949, Clement Attlee laid the foundation-stone of the South Bank concert hall. This is how the Guardian reported the event.
More from the Guardian archive

 
 

Torstainana 13. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


12.10.2005 keskiviikkona klo 14:32. Kuva: "Täydellinen nainen joka päivä". Kuva: Pertti Manninen. Jyväskylä. Tourula. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa! Yläkuva.12.10.2005 keskiviikkona klo 14:32. Kuva: "Täydellinen nainen joka päivä". Kuva ja unelmointi: Pertti Manninen. Jyväskylä. Tourula. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa! Yläkuva.


 

 


 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 412.


11.10.2005 tiistaina klo 11:51. Kuva: "Mopopappa eli pappamopon uusi tuleminen eräänä harmaana lokakuun päivänä". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu tiistaina 11. lokakuuta 2005Kuvat: 05.10.2005 keskiviikkona klo 15:57. "Meillä menee erinomaisen hyvin, mutta mitään takeita jatkosta ei ole. Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma Uutispäivä Demarissa." Iltalehti keskiviikkona 05.10.2005.
Todellisuus näinä päivinä: Jokaisesta hokemasta yksi euro eläkeläisille. Kansaneläkettä esitetään nostettavaksi ensi vuonna: 2006 yhteensä 5 eurolla! Korotus ehkä vuoden alusta tai sitten ei. Varallisuusveroa kyllä esitetään poistettavaksi kokonaan jopa vuoden alusta. Alle 40.000 suomalaista paremmin toimeentulevaa jakaa tämän jättipotin. Veron poistamisesta keskustelu jäi sopivasti Fortumin optioiden päivittelemiseen, joka on jatkunut jo viikkoja ja jatkuu viikkoja. Tiistaina 11.10.2005 Pertti Manninen. Pääkirjoitus.
Lue esim! 
Läpinäkyvää journalismia. Ex-kauppa-ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolustautuu.
Lue esim!
Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Lue esim!
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 

 

Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


11.10.2005 tiistaina klo 11:51. Kuva: "Mopopappa eli pappamopon uusi tuleminen eräänä harmaana lokakuun päivänä". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Edellinen kuva!   Alempana. Kolmas kuva.

 

Wednesday October 11, 1967 Guardian Unlimited
US agent in at the death of Che Guevara 
From the archive: On this day in 1967, the body of Che Guevara was flown to a mortuary in Vallegrande, Bolivia. This is how a Guardian journalist witnessed the event.
More from the Guardian archive

 

Tuesday October 11 2005
Guardian Unlimited
Clampdown after two strangers die in web pact
Technology: Internet companies are urged to make so-called suicide websites and chatrooms more difficult to access.
Leader: Time to change control
More from Technology Guardian

More ...

 
 

Tiistaina 11. lokakuuta 2005. Etusivu. Kolmas kuva.

 


11.10.2005 tiistaina klo 11:51. Kuva: "Mopopappa eli pappamopon uusi tuleminen eräänä harmaana lokakuun päivänä". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!  Yläkuva.28.09.2005 keskiviikkona klo 16:38.  Kuva. "Pysähdyttyään risteyksessä liehuvatukkainen mopotyttö jatkaa reippaasti matkaansa". Laukaa. Kuva ja tuuli Pertti Manninen. Isonna!

 
 

Lokakuu
2005
October

 

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Maanantaina 10. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 411.


10.10.2005 maanantaina klo 07:21. Kuva: "Aleksis Kiven päivän aamuna päivän kiertoa onnellisesti odottaen, ja kunnioittaen". Pertti Manninen. Sarjasta "Suomalaisia", tulossa!   Edellinen kuva!   

 

Makeasti oravainen makaa sammalhuoneessansa; Sinnepä ei Hallin hammas eikä metsämiehen ansa ehtineet milloinkaan. Siellä torkkuu heiluhäntä akkunalla pienoisella, linnut laulain taivaan alla saattaa hänet iltasella unien kultalaan. ~ Aleksis Kivi ~


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 

Etusivu maanantaina 10. lokakuuta 2005

 


Kuva 10.10.2005. Ritva Santavuori: Bodom-tuomion perustelut puutteelliset. Iltalehti lauantaina 08.10.2005. Isonna!

Bodom-tuomio: Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?  
"Nyt tuomion lukijalle jää sellainen käsitys, että ratkaisu oli tehty jo ennen, kuin juttu tutkittiin." Tällaista voi lukea Iltalehdessä lauantaina 08.10.2005 kolumnisti Santavuoren kirjoituksesta "Bodom-tuomion perustelut puutteelliset". Vaikka kirjoituksessa puhutaankin  lukijalle jäävästä käsityksestä, lukijalle, lehden lukijalle, jää helpolla sellainen käsitys, että kolumnisti väittää ratkaisun tehdyn ennen jutun tutkimista. En tiedä miten Espoon käräjäoikeus, kaksi tuomaria ja neljä lautamiestä, suhtautuu tähän väitteeseen, mutta kyllä se on ennen kuulumaton ja voi hyvinkin täytttää herjauksen tuntomerkit. 12. Pääkirjoitus maanantaina 10.10.2005 Pertti Manninen. Koko kolumni ja kommentit siihen!
Lue!

 


07.10.2005. Isonna!

07.10.2005 perjantaina klo 19:10. Kuva: "Ruhjotut kasvot". 
MTV3:n seitsemän uutiset selosti Nils Gustafssonin vapauttavaa tuomiota. Historiaa kerrattiin ja sairaalassa otettu kuva julkaistiin, taas kerran. Ehdin kohottaaa kamerani päin ruutua ja ikuistaa tämän tunnetun kuvan. Valitsin  kuvasta tiukan yksityiskohdan, joka kuvaa olennaisen: siteiden ympäröimät kasvot ja katseen. TV-kuva tuo raitansa ja vääristymänsä luomaan sitä epävarmaa tunnelmaa, joka vallitsi viime vuodet jutun tultua uudelleen tutkittavaksi. Pertti Manninen.
Isonna!
Bodom-oikeudenkäynti. Espoon käräjäoikeuden tuomio kokonaisuudessaan. Lue!


 

Maanantaina 10. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.

 
 
10.10.2005 maanantaina klo 09.15 ja klo 09:16. Kuva  "Yksinäinen varis puunlatvassa eli valossa ja varjossa melkein samalla hetkellä". Pertti Manninen. Sarjasta "Puu eri vuoden ja vuorokauden aikoina, tulossa. Sarjasta "Lintuja", tulossa. Sarjasta "Puu", tulossa!   Edellinen kuva!    Isonna: "Valossa". Isonna: "Varjossa".

 
 

Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 

 

12.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 
 

 

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi 2005/413. Sivut: 13.10.2005,   (nettiin 13.10.2005, linkit 13.10.2005). 

12 - 2005/10/13 - Kuvat: "Kiireetön matka" -  "Epäkunnossa" - "Täydellinen nainen" - Täydellinen nainen 2"-  Jyväskylä - Bodom-juttu. Käräjäoikeuden päätös jää voimaan. - Hytös-tuomio. Kolumnisti MattiEsko Hytönen  - Julkinen sairaskertomus 2. - Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu. - Bisquit. Seppo Ahti. Post fortum.  - Kuvat Pertti Manninen. - etusivu torstaina 13.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!
 
 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.