Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Keskiviikkona 19. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 418.


Kuva 17.10.2005 lokakuun maanantaina klo 23:07.  "Kissa ja hiiri eli Onni katselee ympyrään katoavaa Mikkiä ennen nukkumaanmenoa."  Pertti Manninen. Sarjasta "Kissat ja hiiret", tulossa!   Edellinen kuva!  Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

12 keskiviikkona 19.10.2005


Elokuvalippu. 

Elokuvalipulla kohtuuton hinta.

Varallisuusveron poistosta ruvettiin vihdoinkin keskustelemaan tai ainakin puhumaan.
Pääkirjoitus lauantaina 15.10.2005.

Pentti Haanpää - 100 vuotta. 
Tulossa!

Osuusliike Elanto - 100 vuotta.
Tulossa!
Helsinki. Hakaniemen Elanto on nyt Sokos! 

Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin.
Pääkirjoitus perjantaina 14.10.2005.

Bodom-juttu.
Käräjäoikeuden päätös jää voimaan. 
Espoon käräjäoikeuden tuomio kokonaisuudessaan.
Kolumnisti Ritva Santavuori herjaa käräjäoikeutta?   

Hytös-tuomio.
Kolumnisti Mattiesko Hytönen kehottaa valehtelemaan poliisille?

Julkinen sairaskertomus 2.
Ilta-Sanomat julkaisi eilen keskiviikkona 12.10.2005 etusivullaan ja lööpissään pääuutisena Juicen terveydentilaa koskevan väitteen. 
Antti-Pekka Pietilä. Ilta-Sanomat. 
"Miksi päätoimittajalle määrättiin psyykelääkkeitä?
Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus.
Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Varallisuusveron poisto vuoden 2006 alusta
Ajankohta Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille?
Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän.

Post fortum.
Bisquit. Seppo Ahti.


Rauhanmielenosoitus.
L
auantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat?

Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan. 
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 

Yle 24 uutiset aliarvioi katselijoitaan ja kuulijoitaan.
Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta!

Väärää tietoa verotuksesta 2.
Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste.

Miten meitä hallitaan?
Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

12.fi

To 22.09  -   Pe 23.09  -   La 24.09  -  Su 25.09  -  Ma 26.09  -  Ti 27.09  -  Ke 28.09  -  To 29.09  -  Pe 30.09  -  La 01.10  -  Su 02.10  -  Ma 03.10  -  Ti 04.10  -   Ke 05.10 -  To 06.10   -  Pe 07.10 -  La 08.10  -  Su 09.10  -  Ma 10.10  -   Ti 11.10  -  Ke 12.10  -   To 13.10  -  Pe 14.10  -  La 15.10  -  Ma 17.10 Ti 18.10  - Ke 19.10  -

 
 

Vaikea kuva

 
 

 

 
 

 

 

Keskiviikkona 19. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


19.10.2005 lokakuun keskiviikkona klo 10:30. Kuva. "Kuura valkaisee maan ensimmäisen pakkasyön jälkeen."  Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Puu eri vuoden ja vuorokauden aikoina", tulossa!    Edellinen kuva!   Aftonbladet

Onsdag 19 oktober 2005

Rättegången mot Saddam skjuts upp 
Startar igen den 28 november Exdiktatorn Saddam Hussein inför rätta i dag – vägrade erkänna domstolen.
Bushs skräck - att Saddam tar revansch i rättegången.
TV Se filmen som ska fälla Saddam

Väljarna vill stycka Irak
Ledare
"Hur manipulerad var folk- omröstningen?


 

Guardian Unlimited

Wednesday October 19 2005

Saddam defiant as trial opens
Former Iraqi president says he is not guilty of crimes against humanity.
Saddam's charge sheet
In pictures: Saddam's trial opens
Photomontage: Dujail victims
Full coverage: the trial of Saddam

Guardian journalist missing in Iraq
The Guardian today confirmed that its Baghdad correspondent Rory Carroll, an Irish citizen, is missing, believed kidnapped, in Iraq.
Read Rory Carroll's recent articles
Guardian statement (in Arabic)
Hear the statement in Arabic
Special report: Iraq

Soldier's mother lobbies Blair over war bill
Politics: Mother of soldier killed in Iraq calls for parliamentary approval before Britain can declare war.
Guardian Unlimited Politics

British soldier killed by roadside bomb
Iraq: A British soldier has died from injuries sustained in a roadside bomb attack in Basra, southern Iraq.
Special report: Iraq

No move towards coal peace
October 19 1920: On this day parliament debated the coal strikes. This is how the Guardian reported the events.
More from the Guardian archive

 


Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Tiistaina 18. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 417.


18.10.2005 lokakuun tiistaina klo 15:31. Kuva: "Koira, isäntä ja varjot."  Kuva:  Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Koiria", tulossa!   Edellinen kuva!  Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 

Tiistaina 18. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.
18.10.2005 lokakuun tiistaina klo 17:03. Kuvasarja: "Tärkeää asiaa eli kansanedustaja Anni Sinnemäki (?) keikkuu ministeriaition koristelistalla kuiskutellessaan liikenneministeri Susanna Huovisen kanssa kansanedustaja Annika Lapintien puhuessa joukkoliikenteen rahojen supistamisvälikysymyksessä."  Kuva:  Pertti Manninen. Helsinki, Eduskuntatalon Ylen live-kuvasta. Sarjasta "Hallitsijat", tulossa!    Edellinen kuva!    

 

Aftonbladet

Tisdag 18 oktober 2005

Bob Dylan får aldrig ta emot Nobelpriset
Anders Westgård "... Att Dylan är en av den handfull konstnärer som påverkat flest människor under hela 1900-talet räcker inte. En krullhårig elgitarrpoet från USA kan inte få världens högsta litterära utmärkelse. Inte ens vid 64 års ålder och efter mer än fyra decennier av oavbrutet skapande. Synd, annars finns det gott om skäl att belöna Dylan: För hans arbete som, rikt på idéer och fyllt med frihetens ande och sökandet efter sanning, har utövat en vidsträckt påverkan på vår tid. Som i oräkneliga skepnader porträtterar outsiderns överraskande inblandning. Som i ett brett kulturellt perspektiv och med poetiska övertoner gestaltar tillvarons drama. Eller varför inte för hans realistiska och fantasifulla skrivande, som kombinerar medkännande humor och skarp social uppfattningsförmåga. ..."
Bob Dylan får aldrig ta emot Nobelpriset

Så sjukt var det
Jan Arnald ser Myrdals/Kessles affischer från Europas blodiga sekel


 

Guardian Unlimited

Tuesday October 18 2005

US air strikes kill civilians in Iraq, say witnesses

American air strikes have killed more than 70 people in western Iraq, including dozens of women and children, witnesses said yesterday.

An American journey
Former MP Oona King on a journey through the southern states to see what has changed since her father was forced to flee the US.
Special report: United States
 

 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Maanantaina 17. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 416.


24.08.2005 elokuun lauantaina klo 12:15. Kuva: "Ruskea perhonen keltaisessa kukassa harmaassa kivikossa kesän lämmössä."  Kuva:  Pertti Manninen. Helsinki, Ilmala, parinkymmenen metrin päässä asunnottomien majoista, jotka eivät kuitenkaan näy kulkuväylille. Sarjasta "Perhosia", tulossa!   Edellinen kuva!  Alempana: Toinen kuva.


 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 

Etusivu maanantaina 17. lokakuuta 2005


Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

"Nainen:
. oma kokemus on että kyllä niitä vastaan tulee tuolla kadulla aika usein joita mä tunnen joilla ei o yhtään niinku nukkumapaikkaa muuta kuin katu
Toimittaja:
Tällaisia ihmisiä jotka asuvat kadulla heitä on noin tuhat ja valtaosa on varmasti täällä pääkaupunkiseudulla tämä saattaa nyt kuulostaa tyhmältä kysymykseltä mutta miss he sitten nukkuvat
Nainen:
osa telttailee osa porttikongeissa ja suoraan kadulla ja jotkut on tuol joissakin suojaisis paikois tuol kaupungin laidoilla esimerkiksi joissakin puurakennelman alla niinkö mä yhden tiedän ja joissakin suomenlinnan tunneleissa tai
Toimittaja:
Sinä olet asunnoton mutta mikä sinun asumapaikkasi on
Nainen:
Niin minä olen yhteiskunnan kannalta asunnoton mutta itse minä en koe olevani asunnoton pikemminkin päinvastoin minullahan on mitä mainioin asunto
Toimittaja:
Reijo nyt en kuullut sinun sukunimeäsi mutta tervehditään tällä tavalla kari terve kysyn sellaisen asian kun olet juuri saanut asunnon itsellesi niin miten vaikea oli saada asunto olit alun perin asunnoton
Mies:
No siinä sai aika kovin tehdä töitä ennen kuin se alko avautua ennen kuin se alko avautumaan
Toimittaja:

Mistä johtui että olit asunnoton käytitkö alkoholia tai ei ollut työpaikkaa voitko kertoa
Mies:
No avioerosta johtui
Toimittaja:
Kun asuntoa lähtee hakemaan niin siitä tulee varmasti sellainen olo olo itselle että mitä minä teen väärin kun minä en sitä asuntoa saa niin mistä se johtui että et saanut asuntoa mitä mitä sinä teit väärin jos sanotaan näin
Mies:
No siinä on niin mont siinä on niin monta tekijää etten mä niitä rupea sillä lailla mut sanon vain että yks on tosiaan tää helsingin kaupungin asuntojonossa on tosiaan hirviät jonot jonot mitä kautta mä yritin aluksi hakia ja sanon tosiaan siin saa tosiaan tehdä paljon töitä ja tulee tosiaan monta kertaa tunne että missä tulee tehtyy väärin
Toimittaja:
Kun asuntoa hakee yksityiseltä taholta niin miten he suhtautuu asunnottomaan asunnon hakijaan antaako kukaan asuntoa
Mies:
No ei kyllä kovin moni kovin mielellään ja sitten niinku just tossa yksityisellä puolella on mahdottoman korkeat ne vuokrat että se tuottaa monelle justiin asunnottomalle niinku sanotaan vaikeuksia ne korkeat vuokrat mitä niitten puolella on
Toimittaja:
Markku heino tämä helsingin elokolo on tällainen asunnottomien olohuone niin kai voitaisiin sanoa
Markku Heino:
No kyllä mutta on myös asunnon omistajia täällä meillä laidasta laitaan ja kadulla yöpyjiä käy silloin tällöin tai päivittäin meillä muutama ja tää on tällainen kansalaisten kohtaamispaikka missä voi lueskella päivän lehtiä nauttia virvokkeita edullista kahvia sit meillä on ilmainen aamupuuro ja suuren suosion saanut tämä nettihuone tuolla mitä kati johtaa ja hoitaa ja myös opettaa iäkkäämpiäkin ihmisiä käyttään tota mitä palveluja netistä saanu ja me ollaan niin että oltu vuodesta 2001 vapusta no joka vuoden jokaisena päivänä avoinna yhdeksästä viiteentoista
Toimittaja:
Kun täällä pyörii kaikenlaista ihmistä laidasta laitaan niin täällä varmasti näkee sen minkälainen se asunnoton ja minkälaisia tilanteita heillä sitten oikein on se on tällaisen meikäläisen jolla se asunto on niin vaikea varmasti ymmärtää miten vaikea sitä asuntoa on saada
Markku Heino:
niin no kyllä on asunnottomia mut sit mä sanon et on myös asunnontarvitsijoita mitkä asuu epätyydyttävissä olosuhteissa toisten nurkissa kiertelee ympäri kaupunkia siellä täällä toisten nurkissa ja kuitenkin he käyvät töissä ja eikä oo mitään semmost päihdeongelmaa että on henkilöitä mitkä on aivan ok-kondiksessa mut sitten on asunnottomia mitkä eilen just tuolla ruoholahden suunnalla näin romuauton missä kaks miestä nukkuu kello 18 iltapäivällä
Toimittaja:
Niin täällä pöydän vieressä on myös antti honkonen joka vastaa tällä kertaa tästä asunnottomien yöstä antti honkonen voidaanko asunnottomien yöllä parantaa tilannetta onko siitä apua
Antti Honkonen:
Jos oikein kyyninen on niin toteaa että asunnottomien yö- kansalaisliike ei ole voinut tehdä itseensä tarpeettomaksi ainakaan vielä mutta re reijonki tapaus osoittaa minun mielestä kun tunnen taustoja että julkisuus ja sen tässä tapauksessa sen pelko niin ehkä aiheutti ja vauhditti ratkaisuja että reijolle löyty nytten näppärä ratkaisu mutta laajemmassa mitassa tää on vakava yhteiskunnallinen kysymys suomen häpeäpilkku joka vaatii yhteiskunnan toimia ja tässä asunnottomien yö-kansalaisliikkeessä tulee nyt tänään nelisenkymmentä tilaisuutta eri puolilla suomea olemaan tään asian merkeissä valitettavasti ei kaikissa paikoissa mis on ongelmia mutta siellä missä on ollu halun lisäksi myös jonkinverran kykyä järjestää ja kaikenlaista toimijaa on niin asunnottomia kuin asunnon omaavia niin uskovaisia kuin uskonnottomia niin poliitikkoja kuin epäpoliitik epäpoliittisia ihmisiä eli tää on melkoisen laaja kansalaisliike vaikkakin on todella haastava ja vaikea asia
Toimittaja:

Kun suomi on muuten aika hyvä laittamaan näitä euroopan unionin direktiivejä asetuksia artikloja toteen täällä laitetaan kaikki tervan poistamiset sun muutkin niin miksei tätä asuntodirektiiviä siellähän on joku sellainen direktiivi joka antaa periaatteessa oikeuden kaikille asuntoon miksei sitä ole laitettu suomessa toteen
Antti Honkonen:
Eiköhän tää ole vain tämä teorian ja käytännön ristiriita että ajatellaan esimerkiksi espoossa ei oo minkäänlaista asunnottomien yöhön liittyvää tilaisuutta espoo on ainoa kaupunki kunta suomessa joka on asuntopoliittisessa strategiassaan määritelly uljaasti että poistamme asunnottomuuden espoosta mutta ketkä pikkusenkin tarkemmin tuntee espoon tilannetta niin tietää että monenlaista jonoa ja ongelmaa on eli tämä asia että tää asunnottomuus se on niin ihmiselle itselleen kuin myös yhteiskunnalle sellainen häpeätahra et siitä ei edes haluta puhua siksi on minusta todella hienoa että nimenomaan tänään maanantaina niin on isot valtakunnalliset lehdet merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota tähän ja toivon mukaan myös muu julkisuus ja tavalliset kansalaiset miettii edes tänään tätä asiaa
Toimittaja:
Antti honkonen oletteko koskaan laskeneet mitenkä paljon maksaisi poistaa tuollainen asunnottomuusongelma eli että rakennettaisiin asuntoja niin paljon että ne riittäisivät kaikille onko sitä koskaan laskettu
Antti Honkonen:
Minä en ole matemaatikko minä olen vaan työtaktikko eli yritän organisoida asioita minusta riittää niin kauan kuin on asunnottomia omasta tai muista syistä johtuvia ihmisiä tullut asunnottomiks tai sanotaan että kodittomiks niinku katikin minusta virallisesti hän on asunnoton mutta on hyvin kodillinen ja ehkä yksi pääkaupunkiseudun ja suomen ja maailman onnellisimpia ihmisiä vaikka virallisesti ei ole asuntoa eli nämä on hyvin veteen piirrettyjä ja hikeen piirrettyjä viivoja
Toimittaja:
Niin kati tähän loppuun pitäs vielä kysyä että sinä olet tällä hetkellä varmaan sellainen asunnottomien mannekiini sinut tunnetaan tämän televisio-ohjelman joka eilen tuli teki sinua tutuksi aika paljon ja olet mukana näissä mutta luuletko että asunnottomuutta voidaan poistaa ja sinun kohdallasi tarvitseeko sitä edes poistaa
Nainen:
No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen
Toimittaja:
Näin me jatkamme aamukahvin juontia täällä helsingin elokolossa toisella linjalla ja tuossa ainakin kuulin että olis ilmaista aamupuuroakin on tarjolla pitää varmasti tarttua siihen tilaisuuteen asunnottomien yö on siis tänään kahdeksatta kertaa alkaen ilta kuudelta ympäri suomea monella paikkakunnalla päättyen sitten huomisaamuun
Studitoimittaja:
Sieltä helsingin kalliosta lähetystä teki kari mäenpää
nyt vielä tähän ykkösaamun loppuun muutamia tämän aamun uutisia
irakin uusi perustuslaki näyttää menneen läpi lauantaina järjestetyssä kansanäänestyksessä paikallisviranomaiset kertoivat uutistoimisto ap:lle että perustuslakia vastustavat sunniarabit eivät ole ilmeisesti innostaneet riittävästi kansalaisia äänestämään vastaan
kiinassa juhlitaan maan toisen miehitetyn avaruuslennon onnistumista viisi päivää maapalloa kiertänyt kapseli laskeutui sisämongoliaan myöhään illalla suomen aikaan avaruusmatkan tehneet kaksi taikonauttia ovat hyvässä kunnossa
turkin ulkoministeri abdullah gül vierailee tänään suomessa ulkoministeri gül ja vierailun isäntä erkki tuomioja keskustelevat muun muassa turkin eu-jäsenyysneuvotteluista vieras tapaa myös presidentti tarja halosen
ja ennen tuota säätä kerrotaan vielä nämä ykkösaamun osoitteet jotka kerroin jo hieman aikaisemmin eli juttuvinkkejä ja muuta palautetta voitte lähettää meille nettisivustomme kautta tai sitten sähköpostilla osoitteeseen yle piste ykkösaamu at yle piste fi eli yle piste ykkösaamu at yle piste fi ilman öö:n pisteitä ja perinteisemmän postin kannattajille osoitteemme on ykkösaamu pl 3 00024 yleisradio ja ykkösaamua voi kuunnella internetissä osoitteessa w w w piste yle piste fi kautta radiouutiset näitä varmasti tullaan sitten tulevaisuudessakin aina silloin tällöin kertomaan niin saadaan tällainenkin linja avattua teidän kuuntelijoiden kanssa
nyt sitten säätietoihin maan etelä ja keskiosassa selkeää tai puolipilvistä ja poutaa oulun läänissä vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti sadekuuroja illasta alkaen poutaa lapissa aluksi monin paikoin vesisadetta päivällä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa päivälämpötilat kolmesta yhdeksään astetta
ykkösaamu täällä yle radio yhdessä jälleen huomenna kahdeksan aamun peilin jälkeen kello 8.15 nyt aamua jatkaa kuuluttaja maaria seppänen
Kuuluttaja:
Ykkösaamun studiossa oli petri kejonen
täällä radio yhdessä kultakuumeessa tänään kello 15.10 aiheina ovat koulujen kuvataideopetus erityisesti miksi se ei kiinnosta poikia sekä onnimanni-palkinto joka jaetaan tänään haastateltavana on onnimanni palkittuja keskustelujen teemoina koulujen kulttuuri tehtävä
kultakuumeessa avautuu ikkuna myös intialaiseen kulttuuriin aiheesta on ilmestynyt uusi suomalaiskirja jonka tekijöitä on jukka mikkolan juontaman kultakuumeen haastattelussa tänään kello 15.10 suorana lähetyksenä ja toisena lähetyksenä kello 22.10
nyt kultaa ja hopeaa joka alkaa saggino rossinin musiikilla. ." (kirjoitetaan: Gioacchino Rossini 1792 - 1868).

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria Seppänen. Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, 12, oikeinkuulemisvarauksin.

 

 

 

Maanantaina 17. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


24.08.2005 elokuun lauantaina klo 12:16. Kuva: "Ruusut kukkivat, marjat punertavat ja lehdet vihertävät, vaikka keltaistakin on jo hiukan tulossa. "  Kuva:  Pertti Manninen. Helsinki, Ilmala, parinkymmenen metrin päässä asunnottomien majoista, jotka eivät kuitenkaan näy kulkuväylille. Sarjasta "Ruusuja", tulossa!   Edellinen kuva!   Aftonbladet

Måndag 17 oktober 2005

Bodströms nya lag - farligare än bin Ladin.
Jan Guillou

"En ny laddning antidemokratiska så kallade terroristlagar är på väg till riksdagen. Säpo skall få rätt att avlyssna alla svenskar, läsa vår post och mejl eller begå hemliga inbrott i våra hem eller på våra arbetsplatser - utan att något brott har ägt rum. Vår justitieminister talar om "förebyggande syfte".
...
En antidemokratisk lagstiftning är ett mycket större hot mot demokratin än alla terrorister i världen. Thomas Bodström är i det avseendet farligare än Usama bin Ladin. SÄPO skall enligt en ny lag få rätt att avlyssna alla svenskar, läsa vår post och begå hemliga inbrott i våra hem eller på våra arbetsplatser.
Det är en rättshistorisk nyhet att  polisen i förebyggande syfte skall kunna ingripa mot personer som inte är brottsliga."
Bodströms nya lag - farligare än bin Ladin.
Jan Guillou

 

Guardian Unlimited

Monday October 17 2005

Early Iraqi constitution success
Initial tallies suggest that Iraq has approved a constitutional referendum despite strong opposition from Sunni Arabs.
Leader: Too soon to celebrate
Special report: Iraq

How Homer became Omar
As a treat for TV viewers during the month of fasting, Dubai-based satellite network MBC has dubbed into Arabic 30 episodes of The Simpsons.
MediaGuardian.co.uk
 

 

Aftonbladet

Lördag 15 oktober 2005

Därför tål de inte Pinter
JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft.
...
"Jag träffade Harold första gången när han stödde den folkvalda regeringen i Nicaragua på 1980-talet. Jag hade rapporterat från Nicaragua och gjort en dokumentärfilm om sandinisternas anmärkningsvärda framsteg trots Ronald Reagans försök att krossa dem genom att illegalt skicka CIA-utbildade legosoldater över gränsen från Honduras för att skära halsen av barnmorskor och andra antiamerikaner. Den amerikanska utrikespolitiken är naturligtvis ännu mer rovgirig under Bush: ju mindre ett land är, desto större hot utgör det. Med det menar jag hotet från ett gott exempel, ett exempel som kan visa vägen för andra små länder som skulle kunna försöka minska sitt folks misär genom att förkasta USA:s dominans. Det som slog mig när det gällde Harolds engagemang var hans förståelse för denna sanning, som allmänt är ett tabuämne i Förenta staterna och Storbritannien, och det vältaliga "åt helvete med det"-svaret i allting som han sade och skrev.

Nästan på egen hand, tycktes det, lyckades han återinföra ordet imperialism i den politiska vokabulären. Minns att ingen kommentator använder detta ord längre; att yttra det på en offentlig plats var som att skrika "fuck" i ett kloster. Nu kan man skrika det överallt och folk nickar instämmande; invasionen av Irak skingrade tvivlen och Harold Pinter var en av de första som varnade oss. Han beskrev, helt riktigt, krossandet av Nicaragua, blockaden mot Kuba och massmorden på irakiska och jugoslaviska civila som imperialistiska illdåd. För att belysa det amerikanska brottet mot Nicaragua, när Förenta staterna avvisade en dom i Internationella domstolen som slog fast att USA skulle upphöra att bryta mot lagen med sina mordiska attacker, påminde Pinter om att Washington sällan respekterade internationell rätt; och han hade rätt.
Han skrev: "1965 sade president Lyndon Johnson till den grekiske USA-ambassadören, "Fan ta ert parlament och er konstitution. Amerika är en elefant. Cypern är en loppa. Grekland är en loppa. Om dessa två fortsätter att irritera elefanten så kan det hända att de blir mosade av elefantens snabel, ordentligt mosade ." Han menade det. Två år senare tog övers-tarna över och det grekiska folket tillbringade sju år i helvetet. Man måste ge Johnson ett erkännande. Han sade ibland sanningen, oavsett hur brutal den var. Reagan ljuger. Hans berömda beskrivning av Nicaragua som en "totalitär fängelsehåla" var en lögn i varje tänkbart avseende. Det var ett påstående som inte hade något stöd i fakta; det saknade verklighetsgrund. Men det är ett bra, slagkraftigt, resonansrikt uttryck som övertygade de tanklösa."

I sin pjäs Aska använder Pinter nazismens och förintelsens bilder och tolkar dem som en varning mot liknande "repressiva, cyniska och likgiltiga mordiska handlingar" av klienter till vapenexporterande imperialistiska stater som Förenta staterna och Storbritannien. "Ordet demokrati börjar stinka", sade han. "Så i Aska talar jag inte bara om nazisterna; jag talar om oss, och om vår uppfattning om vårt förflutna och vår historia, och vad den gör med oss i nuet."

Pinter säger inte att demokratierna är totalitära som Nazityskland, inte alls, men däremot att totalitära handlingar utförs av oklanderligt belevade demokrater och att dessa handlingar, i princip och till sina konsekvenser, inte skiljer sig mycket från dem som utförs av fascister. Den enda skillnaden är avståndet. En halv miljon människor mördades av amerikanska bombplan som i hemlighet och illegalt skickades till luftrummet över Kambodja av Nixon och Kissinger, vilket startade en asiatisk förintelse som fullbordades av Pol Pot."
...
Därför tål de inte Pinter
JOHN PILGER om en Nobel- pristagare som vägrar hålla käft.

 

Guardian Unlimited

Saturday October 15 2005

Bird flu: plea for vaccine stockpile

Measures agreed to combat virus.
Experts say pandemic is unlikely
Calls for reform of drug patent system
Inside Vietnam's danger spots

Leader: On a wing and a prayer
Interactive guide: bird flu
Q&A: Bird flu
Special report: bird flu

Easy rider
Travel: The best way to explore Iceland's wild landscape is on horseback, says Owen Sheers.
The Flyer: get offers and ideas with our weekly email
Guardian Unlimited Travel

 
 

 


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 

 

12.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi 2005/418. Sivut: 19.10.2005,   (nettiin 19.10.2005, linkit 19.10.2005). 

12 - 2005/10/19 - Kuvat: "Kissa ja hiiri." - "Kuura valkaisee maan." -    Kuvat Pertti Manninen. - Laukaa -  etusivu keskiviikkona 19.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!
 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.