2007-01-02 
etusivulle!
2007
578.

Opeta lapsi uimaan   -   3 vrk:n sääennuste   -   Nettikalenteri   -  
World weekly


Rakennus- ja siivousalan palvelua. Kts! 
 
 
altavista
msn
google
fi/Web
guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset


Midnight Sun Restaurant  phuket.fi 
Tiistai 2007-01-02 
Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja kommentit:
Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutise
t.

 
Iltalehti. Etusivu.

Jäätteenmäki paljastaa kohueronsa taustat: SALAJUONI
.
Lauantai-maanantai  2006-12-30  - 2007-01-01. (Kuva ja otsikko ylhäällä).

Iltalehti. Uutiset. Jäätteenmäki skandaalierostaan:

Lipponen haluttiin takaisin valtaan
.
Raili Nurvala. Lauantai 2006-12-30. (3  palstaa, 2 kuvaa, l sitaatti).

"Jos olisimme jääneet vaaleissa kakkoseksi, mitään oikeudenkäyntiä minua vastaan ei olisi koskaan ollutkaan." Anneli Jäätteenmäki.

"- Eräät demarit ovat kertoneet minulle, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Paavo Lipponen (sd) pääministeriksi, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) kertoo viimekesäisistä keskusteluistaan, jotka koskivat hänen eroaan pääministerin paikalta kolme ja puoli vuotta sitten.

Jäätteenmäki ei kuitenkaan halua nimetä, ketkä ovat hänelle näin puhuneet. - Sellaiset demarit, jotka tietävät asioista, hän toteaa. Hanke ei kuitenkaan onnistunut, koska pääministerivaihdos Jäätteenmäestä Matti Vanhaseen (kesk) tehtiin hyvin nopeasti. - Demarit eivät uskaltaneet toteuttaa suunnitelmaansa, Jäätteenmäki sanoo.

Jäätteenmäki nousi viime eduskuntavaalien vaalivoiton jälkeen pääministeriksi, mutta joutui eroamaan parin kuukauden kuluttua niin sanotun Irak-vuodon takia. Hän paljasti vaalitaistelussa silloisen pääministerin Lipposen ja USA:n presidentin George Bushin välisiä keskusteluja, jotka oli hänelle vuotanut tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manninen. Seuranneessa oikeudenkäynnissä Manninen sai sakot virkasalaisuuden rikkomisesta, mutta Jäätteenmäki vapautettiin syytteestä yllytykseen.

Jäätteenmäki seisoo yhä näkemyksensä takana, että hän sai kyseiset faksit yllätyksenä.  - Koen, etten ollut kyseisiä papereita pyytänyt.

Jos olisimme jääneet vaaleissa kakkoseksi, mitään oikeudenkäyntiä minua vastan ei olisi koskaan ollutkaan, hän sanoo ja korostaa, että kyse oli politiikasta. - Joillekin oli liian vaikea asia, että keskusta voitti vaalit.

Jäätteenmäki teki näyttävän paluun eurovaaleissa; hän nousi ylivoimaiseksi äänikuningattareksi 150 000 äänellään. Keskusta houkutteli häntä ryhtymään ehdokkaaksi myös tuleviin eduskuntavaaleihin, mutta hän kieltäytyi. - Olen oppinut sanomaan myös "ei", hän kertoo elämänmuutoksestaan vuosi sitten todetun rintasyövän jälkeen.

Jäätteenmäki puhuu tänään Iltalehdessä elämänsä käännekohdista. Haastattelu löytyy sivuilta 44-47.

Kuva: Ex-pääministeri. Anneli Jäätteenmäki kertoo, että hän kuuli salajuonesta asioista perillä olevilta demareilta. Martti Hautamäki.
Kuva: Jäi rannalle. Jäätteenmäen mukaan Lipposesta ei tullut taas pääministeriä, koska Matti Vanhasen nimitys tehtiin nopeasti. Jarno Juuti.

Iltalehti. Uutiset. Jäätteenmäki skandaalierostaan: Lipponen haluttiin takaisin valtaan. Raili Nurvala. Lauantai 2006-12-30. (3  sivun korkuista palstaa, 2 kuvaa, l sitaatti).


Iltalehti. Viihde.

Anneli Jäätteenmäki: "Osaan ottaa nyt rennommin".

Anneli Jäätteenmäki on kokenut menestyksen makeuden ja karvauden, lapsettomuuden kipeyden ja syövän aiheuttaman kuoleman pelon. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30.  (Aukeama, 9 kuvaa, Martti Hautamäki ja Anneli Jäätteenmäen kotialbumi. Katkelma kirjoituksesta).

"... Matka huipulle
Poliitikon elämässä käännekohdaksi Anneli Jäätteenmäki nimeää vuoden 2000. Tuolloin hänestä tuli puolueen sijaispuheenjohtaja, kun Esko Aho lähti Harvardiin hävittyjen presidentinvaalien jälkeen. - Se johti siihen, että minusta tuli kaksi vuotta myöhemmin puheenjohtaja ja voitettujen eduskuntavaalien jälkeen myös pääministeri, hän perustelee.

Jäätteenmäen valinta Ahon sijaiseksi oli yllätys niin puolueen eliitille kuin medialle. Molempien ennakkosuosikki oli varapuheenjohtaja Maria-Kaisa Aula. Puoluekokouksen kenttäväki ei tyytynyt valmiiksi katettuun pöytään vaan valitsi Jäätteenmäen.

- Kun olin saanut ensimmäisessä äänestyksessä eniten ääniä, minut kutsuttiin puoluehallitukseen ja kysyttiin, luopuisinko ehdokkuudesta. Sijaisjohtajan valinta haluttiin delegoida puoluehallitukselle. - Vastasin, että ihmiset ovat tulleet tänne valitsemaan sijaisjohtajaa ja heidän pitää saada se tehdä, Jäätteenmäki sanoo ja korostaa, että uskoi tuolloin itse putoavansa jo seuraavassa äänestyksessä.

Hän voitti kuitenkin kaikki kolme äänestystä, koska "tuli liian selkeästi asetelma, että puheenjohtaja halusi tietyn henkilön sijaisekseen". Puolue-eliitti ei ollut ihastunut Jäätteenmäen valinnasta ja osoitti sen.

- Samana iltana Jorma ja Marjatta Huuhtasen kutsuilla vain isäntäpari ja Kirsti Aho suhtautuivat luontevasti Jormaan ja minuun, muut tuskin sanoivat minulle sanaakaan, Jäätteenmäki muistelee. Eliitin karsastus jatkui, kun arki alkoi ja kunnallisvaalit lähestyivät.

- Eräskin henkilö, jonka olisi pitänyt virkansa puolesta tehdä yhteistyötä kanssani, vastasi yhteydenottopyyntööni, ettei nyt ehdi, vaalien jälkeen hänellä olisi aikaa, hän kertoo, muttei halua mainita nimiä. - Esimerkiksi Kunnallisliiton puheenjohtajana olleen Hannes Mannisen kanssa kävin keskusteluja. Myöskään kentän kanssa minulla ei koskaan ole ollut vaikeuksia.

Kun keskusta nousi kunnallisvaaleissa ensimmäisen kerran suurimmaksi puolueeksi, yhteistyöhaluja alkoi löytyä puolue-eliitistäkin. Eduskuntavaalien aikana tilanne oli jo täysin toinen. - Silloin asemanikin oli erilainen, olinhan puheenjohtaja.

Eduskuntavaaleissa 2003 keskusta nousi suurimmaksi puolueeksi ja Jäätteenmäestä tuli pääministeri. Hän joutui eroamaan parin kuukauden kuluttua ns. Irak-skandaalin vuoksi. Seuraavana vuonna hän nousi valtakunnan äänikuningattarena Euroopan parlamenttiin. ..."

Elämäni käännekohdat. Kuvat: Koulutiellä, Perhe, Ylioppilas, Opiskelutoverit, Sisko, Kahdestaan, Puoliso,  Ystävät (Politiikassa Anneli Jäätteenmäen paras ystävä on ollut Mirja Ryynänen. Tuoretta puolueen puheenjohtajaa skoolaamassa myös Erkki Ryynänen ja puoliso Jorma Melleri), Optimisti.

Iltalehti. Viihde.
Anneli Jäättteenmäki: "Osaan ottaa nyt rennommin". Anneli Jäätteenmäki on kokenut menestyksen makeuden ja karvauden, lapsettomuuden kipeyden ja syövän aiheuttaman kuoleman pelon. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30.  (Aukeama, 9 kuvaa, Martti Hautamäki ja Anneli Jäätteenmäen kotialbumi. Katkelma kirjoituksesta).


Iltalehti. Viihde. Elämäni käännekohdat.

"Se oli elämäni yksinäisin ja julkisin päivä"
.
Anneli Jäätteenmäki puhuu nyt shokkieronsa tunnoista ja taustoista. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30. (Aukeaman puolitoista sivua, 5 kuvaa. Katkelmia kirjoituksesta).

"Kolmen ja puolen vuoden takainen ero pääministerin paikalta on Anneli Jäätteenmäelle yhä kipeä asia. - Se oli elämäni yksinäisin, julkisin ja kipein päivä. On ollut asioita, joista on vaikea puhua. Ja on kuvia. joita on vaikea katsoa, hän sanoo.

Hän kertoo tehneensä muistiinpanoja noista ajoista, mutta aika ei ole vielä kypsä tietojen julkaisemiseen. Hänellä on selvä näkemys, mistä hänen kiirastulessaan oli kyse. Keskusta voitti hänen johdollaan vuoden 2003 eduskuntavaalit, nousi suurimmaksi puolueeksi ja hän itse maan ensimmäiseksi naispääministeriksi. Vaalitaistelun aikana Jäätteenmäki paljasti silloisen pääministeri Paavo Lipposen ja presidentti George W. Bushin käymiä keskusteluja, joiden mukaan Suomi kuului Yhdysvaltain koalitioon Irakin sodassa.

Tiedot oli vuodettu tasavallan presidentin esikunnasta. Jäätteenmäki joutui eroamaan skandaalin takia. Seuranneessa oikeudenkäynnissä tietojen vuotaja sai sakot virkasalaisuuden rikkomisesta. Jäätteenmäki vapautettiin syytteestä yllytykseen. - Joillekin oli liian vaikea asia, että keskusta voitti vaalit. Jos olisimme jääneet kakkoseksi - kuten "piti" käydä - mitään oikeudenkäyntiä minua vastaan ei olisi koskaan ollutkaan, hän näkee.

Jäätteenmäen katsottiin menettäneen luottamuksensa valehtelun vuoksi. Monikin poliitikko on jäänyt kiinni valehtelusta  ilman dramaattisia seurauksia, viimeksi hänen seuraajansa, pääministeri Matti Vanhanen, yksityiselämänsä kiemuroista. - Pidän edelleen kiinni siitä, että tiedot tulivat minulle yllättäen. Koen, etten ollut kyseisiä papereita pyytänyt, Jäätteenmäki sanoo.

Hänen mukaansa eron taustalla oli politiikka. - Eräät SDP:n edustajat ovat kertoneet minulle, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Lipponen pääministeriksi. Mutta pääministerinvaihdos minusta Vanhaseen kävi niin nopeasti, että demarit eivät uskaltaneet toteuttaa suunnitelmaansa.

Ketkä näin ovat kertoneet? - Sellaiset demarit, jotka tietävät asioista.

Jäätteenmäen muistiinpanot ja kirjoitukset kiinnostavat useita kustantamoja, mutta hän haluaa vielä odottaa. - En kirjoita vain tästä pääministerikysymyksestä, vaan myös laajemmin politiikasta. Enkä ole tekemässä poliittista tilinpäätöstäni, sillä toivon saavani elää ja vaikuttaa edelleen, hän sanoo. - Politiikka on joskus raakaa, mutta siinä ei onneksi mene henki. Politiikka on politiikkaa.

Lippostakin Jäätteenmäki kertoo tavanneensa eronsa jälkeen useita kertoja. - Hän lähetti minulle paranemistoivotuksetkin sairastuttuani, hän kertoo. Myös tasavallan presidentin hän kertoo tavanneensa ..."

"... Vuoden jälkeen erosta Jäätteenmäki palasi politiikan valokeilaan näyttävästi: hän oli ylivoimainen äänikuningatar eurovaaleissa 2004. - Kaiken jälkeen 150 000 ääntä oli suuri luottamuksen osoitus minua kohtaan. Se oli minulle erittäin merkityksellistä.

Politiikassa on vaikea ennustaa, mitä kansa ajattelee. Politiikan tietäjät varoittivat Jäätteenmäkeä asettumasta ehdokkaaksi. - Sanottiin, etten saisi ääniä. Ehdokkuus on riski jokaisessa vaalissa. Halusin ottaa sen riskin ja vaikuttaa politiikkaan uudesta vinkkelistä. ..."

Kuvat: Herkkyys (Politiikassa ei saa tulla niin kyyniseksi, että mikään ei kosketa, Anneli Jäätteenmäki sanoo.), Onnittelut (Vaalivoitto-onnittelut aviomieheltä vuonna 2003.), Huipulla (Kaksi iloista naista vallan huipulla keväällä 2003.), Ero (Kahta kuukautta myöhemmin kipeä ero Kultarannan pihalla.), Paluu (Paluu parrasvaloihin eurovaalien äänikuningattarena 2004.).

Iltalehti. Viihde. Elämäni käännekohdat. "Se oli elämäni yksinäisin ja julkisin päivä". Anneli Jäätteenmäki puhuu nyt shokkieronsa tunnoista ja taustoista. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30. (Aukeaman puolitoista sivua, 5 kuvaa. Katkelmia kirjoituksesta. Aukeaman puoli sivua vie elokuvan Suden arvoitus mainos.).http://www.heinaluoma.net/kalenteri.php?id=96

Päiväkirja. Eero Heinäluoma. Sunnuntai 2007-01-01. (Kirjoitus kokonaisuudessaan).

Päiväkirja
18:25 1.1.2007 -

Uuteen vuoteen


Uuden vuoden alku herättää meissä jokaisessa myös uusia toiveita. Joulun rauhan ja rauhoittumisen jälkeen on aika suunnata katse eteenpäin. Tinanvalanta ja tinojen tulkitseminen ovat rituaaleina säilyttäneet paikkansa. Uusi vuosi on optimismin, tulevaisuudenuskon juhlaa.

Uuteen vuoteen kuuluvat myös uuden vuoden lupaukset. Valitsin tänä vuonna yhden, joka on haastava mutta ei ollenkaan mahdoton toteutettavaksi. Pidän tästä uudenvuoden päivästä lukien nettipäiväkirjaa pari kertaa viikossa aina vaaleihin saakka. Tein saman myös viime eduskuntavaaleissa hyvillä kokemuksilla. Päiväkirja antaa mahdollisuuden kertoa niin arjen kuin vaalienkin tapahtumista. Kurkistus ehdokkaan päivään voi myös valottaa ehdokkaana olon ja puoluejohtajan työn arkista puolta.

Vuosikymmenet omiin perinteisiini on kuulunut presidentin uuden vuoden puheen seuraaminen. Välillä sitä on tehty isommallakin joukolla. Tänään olimme kotikatsomossa kaksin Sadun kanssa.

Presidentti Halonen jatkoi ihmisläheistä ja konstailematonta linjaansa. Hän yhdisti suomalaisen ihmisten arjen oikeudenmukaisuuteen koko maapallolla. Sehän on ollut koko hänen elämäntyönsä punainen lanka.

Huoli ikäihmisten palveluista on enemmän kuin perusteltu. Meillä on upea päivähoito - ehkä maailman paras - ja meillä on hieno peruskoulu. Terveydenhoitoa olemme kohentamassa, mutta vanhustenhoito on alue, josta emme voi ylpeillä. Tämä on väistämättä ensi vaalikauden suuria kysymyksiä, jossa uusia tekoja tarvitaan. Toivon, että presidentin vahva kannanotto antaisi tukea tällä alueella laajan kansalaismielipiteen syntymiselle.

x x x

Vuodenvaihteen toisen poliittisen puheenvuoron käytti keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki. Siinä tosin katse ei ollut eteenpäin vaan taaksepäin. Iltalehdessä Jäätteenmäki palaa vielä pääministerikauteensa ja näkee oman eronsa taustalla salaliiton. Hän syyttää salaliitosta ei suinkaan itseään tai entistä presidentin neuvonantajaa Mannista vaan sosialidemokraatteja. Hänen erollaan tähdättiin muka Paavo Lipposen nostamiseen pääministeriksi. Todisteena hän kertoo joidenkin "asioita tuntevien sosialidemokraattien" kertoneen asiasta hänelle.

Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia.

En mielelläni tonkisi vanhoja tunkioita, mutta näin perättömiin väitteisiin on pakko puuttua. Muutoin on riski, että humpuukista syntyy uusi totuus.

Jäätteenmäen eron taustalla on yksinkertainen tosiasia: hän joutui eroamaan menettäessään eduskunnassa luottamuksensa. Ja se luottamus taisi mennä huomattavasti laveammalti kuin vain sosialidemokraattien keskuudessa. Presidentin kansliasta, presidentin selän takana hankittu luottamuksellinen aineisto ja sen käyttäminen eduskuntavaalikeskustelussa harhaanjohtavalla tavalla olivat se asia, joka luottamuksen vei.

Ja lisäksi: eivät sosialidemokraatit pääministeriä vaihtaneet kesäkuussa 2003. Kyllä siihen tarvittiin keskustan oma päätös. Sosialidemokraateille oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta. Puhemies Lipposen tuolloiset kannanotot olivat asiassa harvinaisen yksiselitteisiä.

Nyt Jäätteenmäki sanoo, että nopea aikataulu oli esteenä Lipposen paluulle pääministeriksi. Tosiasiassa tuon nopean aikataulun takana olivat juuri sosialidemokraatit, jotka pitivät hallituksen työkyvyn kannalta välttämättömänä ratkaisua ennen juhannusta ja kesälomille lähtöä. Siitähän kertoi tämä kuuluisa "Backmanin lappukin", jossa keskustan eduskuntaryhmälle viestitettiin nopeiden ratkaisujen tärkeyttä.

Sitä paitsi: hallituksen aloittaessa demarit pyrkivät eri tavoin auttamaan pääministeriä selviämään opposition sisäpoliittisesta ahdistelusta. Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallituksellekin menestystä. Tuolloin monet Jäätteenmäen linjanvedot - hyvinvointiyhteiskunnan puolustaminen, miesten ja naisten tasa-arvo sekä työreformin upottaminen Atlanttiin - olivat sellaisia, etteivät ne kovasti sosialidemokraattien ajatuksista poikenneet

Jäätteenmäki tuntuu tänään jossain määrin katkeralta menneestä. Se on ehkä ymmärrettävää, mutta en tiedä, auttaako tässä muiden syyttely.

Jäätteenmäen on syytä todistaa väitteensä ja tuoda todistajansa julkisuuteen. Muutoin jää vahva epäilys, ettei hänellä ole mitään perusteita syytteilleen. Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa. Tässä politiikka ei eroa muusta ihmiselämästä.

Tänään illalla on vielä perinteinen puolustusministeri Seppo Kääriäisen uuden vuoden vastaanotto. Vanhaan tapaan uskon, että siellä katse on enemmänkin tulevaisuudessa kuin menneessä.

Päiväkirja. Eero Heinäluoma. Sunnuntai 2007-01-01. (Kirjoitus kokonaisuudessaan).

http://www.heinaluoma.net/kalenteri.php?id=96http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hein%C3%A4luoma+J%C3%A4%C3%A4tteenm%
C3%A4ki+todistakoon+v%C3%A4itteens%C3%A4/1135224018435


Heinäluoma: Jäätteenmäki todistakoon väitteensä
Julkaistu: 1.1.2007 19:29

helsingin sanomat
Kuva: Eero Heinäluoma

"Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeriä Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) todistamaan väitteensä, että hänet syrjäytettiin pääministerin paikalta kesäkuussa 2003 sosiaalidemokraattien salajuonen takia.

Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä joidenkin sosiaalidemokraattien kertoneen hänelle, että taustalla oli halu saada silloinen Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen pääministeriksi.

Heinäluoma vaatii nettipäiväkirjassaan Jäätteenmäkeä tuomaan todistajansa julkisuuteen. Itse hän todistelee päiväkirjassaan eri tavoin, ettei Jäätteenmäen väitteessä ole perää.

"Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia", Heinäluoma kirjoittaa."

Muualla verkossa:
Heinäluoman verkkopäiväkirja

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hein%C3%A4luoma+J%C3%A4%C3%A4tteenm%
C3%A4ki+todistakoon+v%C3%A4itteens%C3%A4/1135224018435
Helsingin Sanomat. Kotimaa.

Heinäluoma: Jäätteenmäki todistakoon väitteensä.

HS. Tiistai 2007-01-02. (1 palsta alhaalla. Kuva: Anneli Jäättteenmäki.).

Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeriä Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) todistamaan väitteensä, että hänet syrjäytettiin pääministerin paikalta kesäkuussa 2003 sosiaalidemokraattien salajuonen takia.

Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä joidenkin sosiaalidemokraattien kertoneen hänelle, että taustalla oli halu saada silloinen Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen pääministeriksi.

Heinäluoma vaatii nettipäiväkirjassaan Jäätteenmäkeä tuomaan todistajansa julkisuuteen. Itse hän todistelee päiväkirjassaan eri tavoin, ettei Jäätteenmäen väitteessä ole perää.

"Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia", Heinäluoma kirjoittaa. "

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Heinäluoma: Jäätteenmäki todistakoon väitteensä. HS. Tiistai 2007-01-02. (1 palsta alhaalla. Kuva: Anneli Jäättteenmäki.).
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50312.html

Heinäluoma: Jäätteenmäen väitteet valheellisia
Julkaistu 01.01.2007, klo 19.30 (päivitetty 01.01.2007, klo 21.07)
  
Kuva: YLE24, lähde: Jyrki Lyytikkä / YLE
 
"Valtiovarainministerin, SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk.) Iltalehdessä esittämät väitteet salajuonesta ovat valheellisia ja loukkaavia.
 
Jäätteenmäki sanoi lauantaina julkaistussa haastattelussaan, että hänen eronsa taustalla oli poliittinen operaatio, jonka tarkoituksena oli palauttaa Paavo Lipponen (sd.) pääministeriksi.

Heinäluoma korosti blogissaan, että Jäätteenmäki joutui eroamaan pääministerin paikalta menettäessään eduskunnan luottamuksen.

Sosialidemokraattien puheenjohtajan mukaan puolueelle oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa myös uusi pääministeri tulee keskustasta.

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäki tuntuu jossain määrin katkeralta menneestä. Hän peräänkuuluttaakin Jäätteenmäeltä todisteita väitteistään.

YLE Uutiset
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50312.htmlhttp://www.iltalehti.fi/uutiset/200701015546956_uu.shtml

 "Jäätteenmäen kertomus salajuonesta humpuukia"
1.1.2007 20:13
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii nettisivuillaan entiseltä pääministeriltä Anneli Jäätteenmäeltä todisteita juonittelusta, josta euroedustaja syytti demareita viikonlopun iltalehdessä..

Eero Heinäluoma vaatii Anneli Jäätteenmäkeä todistamaan väitteensä salajuonesta. (PASI LIESIMAA)

Jäätteenmäki kohuerostaan: salajuoni

Keskustele politiikasta

Heinäluoman päiväkirja on osoitteessa
www.heinaluoma.net

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia, valtiovarainministeri kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan maanantaina.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, hän jatkaa.
Anneli Jäätteenmäki totesi Iltalehdessä SDP:n olleen osallisena siihen, että hän joutui jättämään pääministerin paikan vuonna 2003. Hän pitäytyy väitteessään, jonka mukaan kaiken takana oli demareiden halu palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi.

Jäätteenmäki: Lukekaa kolumni vuodelta 2003

- Muistuttaisin Eero Heinäluomaa hänen omasta kolumnistaan Ilkka-lehdessä heinäkuussa vuonna 2003. Siinä hän kirjoittaa yksiselitteisen selvästi sosiaalidemokraattien harkinneen Lipposen paluuta pääministeriksi, Jäätteenmäki kertoi eilen Iltalehdelle.
Jäätteenmäki ei halua kommentoida Heinäluoman kirjoitusta enempää, sillä hän uskoo ministerin kolumnin puhuvan puolestaan.
Heinäluoma toteaa uusimmassa nettipäiväkirjansa merkinnässä, että "sosialidemokraateille oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta".

Lipposen paluu yksi vaihtoehdoista

Ilkan kolumnissa 1.7.2003 Heinäluoma kuitenkin kirjoittaa:

"Sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalainen pääministerivaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi tai uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt".

Nettisivuillaan Heinäluoma vakuuttaa olleensa puolustamassa Jäätteenmäen hallitusta.

- Sitä paitsi: hallituksen aloittaessa demarit pyrkivät eri tavoin auttamaan pääministeriä selviämään opposition sisäpoliittisesta ahdistelusta.Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallituksellekin menestystä, hän kirjoittaa.

Lisää aiheesta tiistain Iltalehdessä
 
IL, STT
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200701015546956_uu.shtmlIltalehti. Pääkirjoitus.. Päivän meili. Tiistai 2007-01-02.

"Euroedustaja

Anneli Jäätteenmäki.

Töölö

VS: Lipposen torjunta
"Eero Heinäluoma ehti jo tyrmätä väitteenne, että jouduitte luopumaan pääministeriydestä salaliiton takia (IL 31.1.).
Näkemyksiänne leimaa ymmärrettävä katkeruus tapahtumista juhannuksen alla pian neljä vuotta sitten.. Tuskin kukaan on ollut koskaan niin yksin eduskunnan puhujanpöntössä kuin Te tuolloin.
Epäilemättä oli pyrkimyksiä palata sinipunaan Paavo Lipposen johdolla. Tämän torjumiseksi keskustan oli uhrattava maalisvaalien voittaja ja oltava hallituksessa kauan hyvin kiltisti.
Kuitenkin kaatumisenne perussyy oli oman toimintanne kömpelyys. Ette osannut käyttää luottamuksellista tietoa viisaasti.
il.paakirjoitus@ iltalehti.fi

Iltalehti. Pääkirjoitus.. Päivän meili. Tiistai 2007-01-02. (Ylhäällä pääkirjoituksen vieressä, kuva. Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä).Iltalehti. Uutiset.
Heinäluoma lyttää Jäätteenmäen salateorian.
Tiistai 2007-01-02. (kaksi palstaa ylhäällä, 3 kuvaa, ei kirjoittajan nimeä.)

"SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii nettisivuillaan entiseltä pääministeriltä Anneli Jäätteenmäeltä todisteita juonittelusta, josta euroedustaja syytti demareita viikonlopun iltalehdessä..
- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia, valtiovarainministeri kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan maanantaina. - Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, hän jatkaa.

Anneli Jäätteenmäki totesi Iltalehdessä SDP:n olleen osallisena siihen, että hän joutui jättämään pääministerin paikan vuonna 2003. Hän pitäytyy väitteessään, jonka mukaan kaiken takana oli demareiden halu palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi.

- Muistuttaisin Eero Heinäluomaa hänen omasta kolumnistaan Ilkka-lehdessä heinäkuussa vuonna 2003. Siinä hän kirjoittaa yksiselitteisen selvästi sosiaalidemokraattien harkinneen Lipposen paluuta pääministeriksi, Jäätteenmäki kertoi eilen Iltalehdelle. Jäätteenmäki ei halua kommentoida Heinäluoman kirjoitusta enempää, sillä hän uskoo ministerin kolumnin puhuvan puolestaan.

Heinäluoma toteaa uusimmassa nettipäiväkirjansa merkinnässä, että "sosialidemokraateille oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta".

Ilkan kolumnissa 1.7.2003 Heinäluoma kuitenkin kirjoittaa: "Sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalainen pääministerivaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi tai uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt".

Nettisivuillaan Heinäluoma vakuuttaa olleensa puolustamassa Jäätteenmäen hallitusta. - Sitä paitsi: hallituksen aloittaessa demarit pyrkivät eri tavoin auttamaan pääministeriä selviämään opposition sisäpoliittisesta ahdistelusta. Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallituksellekin menestystä, hän kirjoittaa.

Kuva: Iltalehti kertoi viikonlopun lehdessään Anneli Jäätteenmäen epäilevän eräitä SDP:n jäseniä juonittelusta. Kuva: Eero Heinäluoma. Kuva: Anneli Jäätteenmäki.
 
Iltalehti. Uutiset. Heinäluoma lyttää Jäätteenmäen salateorian. Tiistai 2007-01-02. (kaksi palstaa ylhäällä, 3 kuvaa, ei kirjoittajan nimeä.)Ilta-Sanomat. Uutiset.
Heinäluoma: Jäätteenmäki puhuu humpuukia.
Timo J. Anttila.
Tiistai 2007-01-02. ( 2 palstaa ylhäällä, 2 kuvaa).

"Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk) uustulkinta hänen pääministerieronsa syistä tyrmätään niin Sdp:n kuin keskustan riveissä. - Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia, teilasi Sdp:n puoluejohtaja Eero Heinäluoma.

Viikonvaihteen Iltalehdessä Jäätteenmäki väitti demarien varsinaisena aikomuksena olleen palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Keskustan ryhmänjohtaja Timo Kalli korosti eilen IS:lle, että vuoden 2003 kohutun pääministerivaihdoksen yhteydessä Sdp ja keskusta sopivat yhdessä pääministerin salkun säilyvän varta vasten keskustalla.

- Kukaan ei ainakaan minulle kyseenalaistanut sitä Sdp:n puolelta, Kalli muistelee. - Minun johtopäätökseni eron syystä silloin ja nyt on,. että (Sdp:ssä) poliittinen luottamus oli Jäättteenmäen osalta syöty loppuun..

Jäättteenmäen mukaan demarien yritys junailla Lipponen pääministeriksi meni myttyyn, koska vaihdos Matti Vanhaseen sujui niin nopeasti. Heinäluoma ja Sdp:n ryhmänjohtaja Jouni Backman muistuttavat, että nopeutettu aikataulu oli nimenomaan demarien vaatimus.

- Alusta lähtien oli selvää, että jatketaan samalla hallituspohjalla ja että pääministeri on keskustasta, Backman kommentoi. Heinäluoma kirjoittaa nettipäiväkirjassaan Jäätteenmäen kuulostavan katkeralta menneestä. Heinäluoma itse ei haluaisi tonkia "vanhoja tunkioita"."

Kuvapari: Sdp:n Eero Heinäluoma pitää Anneli Jäätteenmäen väitteitä Lippos-salajuonesta "valheellisina ja loukkaavina".

Ilta-Sanomat. Uutiset. Heinäluoma: Jäätteenmäki puhuu humpuukia. Timo J. Anttila. Tiistai 2007-01-02. ( 2 palstaa ylhäällä, 2 kuvaa).AL.fi  Tiistai 2.1.
Aamulehti.fi
 
http://www.aamulehti.fi/uutiset/stt/kotimaa/6620.shtml

Heinäluoma: Jäätteenmäen salajuoniväite "humpuukia"
01.01. - 19:54 (Luotu: 18:53) - STT

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen (kesk.) väitteet salajuonesta ovat "täyttä humpuukia". Jäätteenmäki sanoi lauantaina Iltalehden haastattelussa, että hänen eroamisensa pääministerin paikalta johtui sosiaalidemokraattien salajuonesta.

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia, valtiovarainministeri Heinäluoma kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan.
Jäätteenmäki väitti Iltalehdessä, että hänen eronsa johtui juonesta, jonka tarkoitus oli palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Jäätteenmäen mukaan juonesta olivat kertoneet "sellaiset demarit, jotka tietävät asioista".

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä ja julkistettava todistajansa.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, Heinäluoma sivaltaa.
Hänen mukaansa Jäätteenmäen ero johtui ainoastaan siitä, että tämä menetti eduskunnan luottamuksen.
 
http://www.aamulehti.fi/uutiset/stt/kotimaa/6620.shtmlhttp://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6827.shtml

Jäätteenmäki sanoo, että hänellä on todisteita
01.01. - 22:44 (Luotu: 22:44)
 
Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) esittämään salajuonipuheensa tueksi todisteita.

Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä kuulleensa "eräiltä demareilta", että hänen eroamisensa pääministerin paikalta oli demarien salajuoni. Juonen tarkoituksena oli palauttaa Paavo Lipponen (sd) pääministeriksi.

Jäätteenmäki sanoo Aamulehdelle, että hänellä on sanojensa vakuudeksi demareiden silloisen puoluesihteerin Eero Heinäluoman kolumni Ilkka-lehdestä.

- Puoluesihteeri kirjoitti 1. heinäkuuta 2003, että sosiaalidemokraattien keskuudessa pohdittiin useita mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalaisen pääministerin vaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi, uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt, Jäätteenmäki lukee kolumnia.

Heinäluoma kirjoittaa nettipäiväkirjassaan maanantaina, että Jäätteenmäen puheet ovat valheellisia, loukkaavia ja täyttä humpuukia. Heinäluoman mukaan sosiaalidemokraateille oli koko ajan selvää, että uusi pääministeri tulee keskustasta.
Jäätteenmäen korostaa, että puoluesihteerin kolumnissa Lipposen paluu mainitaan.

Heinäluoma vaatii, että Jäätteenmäen on syytä todistaa ja tuoda todistajansa julkisuuteen. Muutoin jää vahva epäilys, ettei hänellä ole mitään perusteita syytteilleen.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa. Tässä politiikka ei eroa muusta ihmiselämästä, Heinäluoma kirjoittaa.

- Ovathan ne suoria sanoja, mutta en lähde jatkamaan tätä tämän enempää. Menneet ovat menneitä ja nyt keskityn siihen mitä presidentti Tarja Halonen sanoi puheessaan, vanhuksiin ja suvaitsevaisuuteen. Tässä maailmassa riittää parannettavaa, Jäätteenmäki arvioi.
- En tiedä onko tässä mitään kummempaa syytä miksi tulin asian kanssa julkisuuteen nyt. Tuli haastattelupyyntö ja ajattelin sen antaa.

Piia Pöyhönen, Sari Torvinen
 
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6827.shtmlAamulehti. Kotimaa.

Jäätteenmäki sanoo, että hänellä on todisteita.

Piia Pöyhönen. Sari Torvinen.
Tiistai 2007-01-02.  (2 palstaa ylhäällä 2 kuvaa, 2 sitaattia).

"Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) esittämään salajuonipuheensa tueksi todisteita.
Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä kuulleensa "eräiltä demareilta", että hänen eroamisensa pääministerin paikalta oli demarien salajuoni. Juonen tarkoituksena oli palauttaa Paavo Lipponen (sd) pääministeriksi.

Jäätteenmäki sanoo Aamulehdelle, että hänellä on sanojensa vakuudeksi demareiden silloisen puoluesihteerin Eero Heinäluoman kolumni Ilkka-lehdestä.
- Puoluesihteeri kirjoitti 1. heinäkuuta 2003, että sosiaalidemokraattien keskuudessa pohdittiin useita mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalaisen pääministerin vaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi, uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt, Jäätteenmäki lukee kolumnia.

Heinäluoma kirjoittaa nettipäiväkirjassaan maanantaina, että Jäätteenmäen puheet ovat valheellisia, loukkaavia ja täyttä humpuukia. Heinäluoman mukaan sosiaalidemokraateille oli koko ajan selvää, että uusi pääministeri tulee keskustasta.
Jäätteenmäen korostaa, että puoluesihteerin kolumnissa Lipposen paluu mainitaan.

Heinäluoma vaatii, että Jäätteenmäen on syytä todistaa ja tuoda todistajansa julkisuuteen. Muutoin jää vahva epäilys, ettei hänellä ole mitään perusteita syytteilleen.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa. Tässä politiikka ei eroa muusta ihmiselämästä, Heinäluoma kirjoittaa.

- Ovathan ne suoria sanoja, mutta en lähde jatkamaan tätä tämän enempää. Menneet ovat menneitä ja nyt keskityn siihen mitä presidentti Tarja Halonen sanoi puheessaan, vanhuksiin ja suvaitsevaisuuteen. Tässä maailmassa riittää parannettavaa, Jäätteenmäki arvioi.
- En tiedä onko tässä mitään kummempaa syytä miksi tulin asian kanssa julkisuuteen nyt. Tuli haastattelupyyntö ja ajattelin sen antaa.

Sitaatit: "Eräät demarit ovat kertoneet minulle, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi." Anneli Jäättteenmäki.  Iltalehti 30.12.2006.
"Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia." Eero Heinäluoma. Verkkopäiväkirja.

Aamulehti. Kotimaa. Jäätteenmäki sanoo, että hänellä on todisteita. Piia Pöyhönen. Sari Torvinen. Tiistai 2007-01-02.  (2 palstaa ylhäällä 2 kuvaa, 2 sitaattia).Savon Sanomat. Kotimaa.

Heinäluoma torjuu väitteet salajuonesta.

Pääministerikysymys: Valtiovarainministerin mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä. Helsinki. STT. (4 palstaa ylhäällä).

"SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen (kesk.) väitteet salajuonesta ovat "täyttä humpuukia". Jäättteenmäki sanoi lauantaina Iltalehden haastattelussa, että hänen eroamisensa pääministerin paikalta johtui sosiaalidemokraattien salajuonesta.

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. valtiovarainministeri Heinäluoma kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan maanantaina. Jäätteenmäki väitti Iltalehdessä, että hänen eronsa johtui juonesta, jonka tarkoitus oli palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Jäätteenmäen mukaan juonesta ovat kertoneet "sellaiset demarit, jotka tietävät asioista".

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä ja julkistettava todistajansa. - Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, Heinäluoma sivaltaa. Hänen mukaansa Jäätteenmäen ero johtui ainoastaan siitä, että tämä menetti eduskunnan luottamuksen.

- Presidentin kansliasta, presidentin selän takana hankittu hankittu luottamuksellinen aineisto ja sen käyttäminen eduskuntavaalikeskustelussa harhaanjohtavalla tavalla olivat se asia, joka luottamuksen vei, Heinäluoma kirjoittaa.

Jäätteenmäen mukaan Lippos-salajuoni meni mönkään, koska keskusta istutti Matti Vanhasen pääministerin paikalle ripeästi. Heinäluoma puolestaan kirjoittaa, että nopean pääministerin valinnan takana olivat demarit.. Lisäksi puoluejohtaja katsoo, että SDP puolusti Jäätteenmäkeä tämän lyhyellä pääministeriuralla opposition ahdisteluja vastaan. - Tein itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallitukselle menestystä, Heinäluoma vakuuttaa.

Heinäluoman päiväkirja on osoitteessa www.heinaluoma.net

Savon Sanomat. Kotimaa. Heinäluoma torjuu väitteet salajuonesta. Pääministerikysymys: Valtiovarainministerin mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä. Helsinki. STT. (4 palstaa ylhäällä).http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50366.html

Jäätteenmäen pääministerikohu puhuttaa yhä
Julkaistu 02.01.2007, klo 16.54
  
Kuva: YLE24
 
Katso juttuja Irak-vuodosta ja Jäätteenmäen erosta Elävässä arkistossa
 
Keskustelu Anneli Jäätteenmäen kolmen ja puolen vuoden takaisesta pääministerierosta jatkuu. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo, ettei missään hänen käymissään keskusteluissa puhuttu pääministerin paikan vaihtamisesta SDP:lle.
 
Anneli Jäätteenmäki väitti viikonlopun Iltalehdessä, että hänen eronsa taustalla oli sosialidemokraattien salahanke nostaa Paavo Lipponen takaisin pääministeriksi.
Hanke olisi kuulemma epäonnistunut, kun vaihdos Vanhaseen tehtiin niin nopeasti. SDP:n nykyinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma pitää väitteitä nettipäiväkirjassaan paitsi valheellisina myös loukkaavina.

Myös tapahtumien ytimessä olleet eduskuntaryhmien puheenjohtajat muistavat asiat toisin kuin Jäätteenmäki.
- Kun Vanhasen hallitus aloitti, niin missään niissä keskusteluissa, joissa minä olin mukana ei puhuttu mistään muusta ministerijaosta. Pidettiin itsestäänselvänä, että aiemmin hyväksytty hallitusohjelma ja pääministerin paikka kuuluu edelleen keskustalle ja se pitää. Osaltani muistini on kirkas ja muistan tällä tavalla, kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli YLE Uutisten haastattelussa.

Myös SDP:n ryhmäjohtaja Jouni Backman on samoilla linjoilla.
- Alusta lähtien oli selvää että jatketaan entiseltä pohjalta eli keskustalaisen pääministerin johdolla, Backman sanoo YLE Uutisille.
- Olin alusta lähtien mukana sellaisissa palavereissa, jossa asioita käytiin hyvin pienelläkin porukalla läpi. Korostan, että tietäisin kyllä, jos joku puoluejohdosta - mukaan lukien Paavo Lipponen - olisi edes missään vaiheessa kaavaillut tuollaista vaihtoehtoa, Backman vakuuttaa.

Lisämakua soppaan toi vielä tiistaina keskustan puoluetoimistossa esiinkaivettu sanomalehti Ilkassa julkaistu vanha kolumni, jossa Heinäluoma näyttäisi pitäneen Lipposen paluuta ainakin hetken vaihtoehtona, joka tosin nopeasti hylättiin.
Jäätteenmäki jätti eronpyyntönsä 18. kesäkuuta 2003 illalla ja Vanhasen hallitus nimitettiin jo seuraavalla viikolla.

YLE Uutiset
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50366.html
 


http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6859.shtml

Keskusta muistutti Heinäluoman vaihtoehdoista
02.01. - 17:44 (Luotu: 17:25)
 
Eero Heinäluoma tuomitsi Jäätteenmäen väitteet salajuonesta valheellisiksi. Kuva: Raimo Iso-Ettala - Aamulehden arkisto

Jäätteenmäen epäilyt salajuonesta kiukuttavat SDP:n johtoa
Keskustelu vuoden 2003 hallituskriisistä ja sen syistä jatkui edelleen tiistaina. Vuorossa oli keskustan vastahyökkäys, jolla pyrittiin asettamaan epäilyksenalaiseksi SDP:n motiivit Anneli Jäätteenmäen (kesk.) hallituksen kaatuessa.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen palautti mieliin SDP:n silloisen puoluesihteerin Eero Heinäluoman kirjoittaman kolumnin, joka julkaistiin sanomalehti Ilkassa heinäkuun 2003 alussa. Siinä Heinäluoma toteaa, että sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun.

Vaihtoehtoina olivat keskustalainen pääministerinvaihdos, Paavo Lipposen (sd.) paluu pääministeriksi tai uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt. Hyvin yksituumaiseksi kannaksi tuli kuitenkin se, että luottamuksen menettäminen liittyi vain Jäätteenmäen Irak-toimintaan, ei punamultayhteistyöhön.

Jäätteenmäki antoi ymmärtää viime lauantaina Iltalehdessä julkaistussa haastattelussa, että hänen eronsa taustalla oli SDP:n pyrkimys palauttaa Lipponen pääministeriksi. Tiedon asiasta hän kertoi saaneensa siitä perillä olevilta SDP:n edustajilta.
Heinäluoma tuomitsi maanantaina Jäätteenmäen väitteet salajuonesta valheellisiksi ja loukkaaviksi. Sosialidemokraateille oli hänen mukaansa koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta.
Samaa mieltä oli aiemmin myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman, joka korosti olleensa mukana kaikissa pääministerin vaihdoksiin liittyneissä puolueen palavereissa.

STT
Helsinki

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6859.shtml
Etsi nettisanomista: 
12 + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.

 

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!


Man with a Cut-Out Shadow

12

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!


altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearchLapsen oikeuksien julistusLue myös!


 
TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi - Mainosbanneri ja kirjasinkoko torstaina 2009-04-02. N:o  2006/578. Sivut: .2007-01-02, nettiin 2007-01-02, linkit 2007-01-02. 
12 2007-01-02 -   Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja median kommentit: Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutiset - Anneli Jäätteenmäki. Paavo Lipponen, Timo Kalli, Jouni Backman, Irak.vuoto - Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu". Laukaa. Kirjasto. Pertti Manninen Kuva. "Baarikoira". 2007-01-01 klo.18.00. Tampere. Rautatieasema. Odotushalli. Pertti Manninen.  Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year!  12.  N:o 578.  -  tiistai  02.01.2007 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 20:36.

Sivuston 1. restaurointi 2011-09-12. Virhelinkkien korjaus, puuttuvien kuvien palautus, Huom. Linjayhteyden virhellisen toiminnan takia osa sivuista on vuonna 2007 jaettu useaksi sivuksi ja osa kuvista on edelleen vaillinaisia alaosastaan. Linkkien palautus on osittain vienyt linkit osottamaan tiedon ensimmäiseen esiintymiskertaan. Maanantaina 2011-09-12 Pertti Manninen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.