2007-01-02  etusivulle!
2007
578.

Opeta lapsi uimaan   -   3 vrk:n sääennuste   -   Nettikalenteri   -   World weekly


Rakennus- ja siivousalan palvelua. Kts! 
 
 
altavista
msn
google
fi/Web
guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset


Midnight Sun Restaurant  phuket.fi 
Tiistai 2007-01-02 
Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja kommentit:
Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutise
t.

 
Iltalehti. Etusivu.
Jäätteenmäki paljastaa kohueronsa taustat: SALAJUONI
.
Lauantai-maanantai  2006-12-30  - 2007-01-01. (Kuva ja otsikko ylhäällä).

Iltalehti. Uutiset. Jäätteenmäki skandaalierostaan:

Lipponen haluttiin takaisin valtaan
.
Raili Nurvala. Lauantai 2006-12-30. (3  palstaa, 2 kuvaa, l sitaatti).

"Jos olisimme jääneet vaaleissa kakkoseksi, mitään oikeudenkäyntiä minua vastaan ei olisi koskaan ollutkaan." Anneli Jäätteenmäki.

"- Eräät demarit ovat kertoneet minulle, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Paavo Lipponen (sd) pääministeriksi, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) kertoo viimekesäisistä keskusteluistaan, jotka koskivat hänen eroaan pääministerin paikalta kolme ja puoli vuotta sitten.

Jäätteenmäki ei kuitenkaan halua nimetä, ketkä ovat hänelle näin puhuneet. - Sellaiset demarit, jotka tietävät asioista, hän toteaa. Hanke ei kuitenkaan onnistunut, koska pääministerivaihdos Jäätteenmäestä Matti Vanhaseen (kesk) tehtiin hyvin nopeasti. - Demarit eivät uskaltaneet toteuttaa suunnitelmaansa, Jäätteenmäki sanoo.

Jäätteenmäki nousi viime eduskuntavaalien vaalivoiton jälkeen pääministeriksi, mutta joutui eroamaan parin kuukauden kuluttua niin sanotun Irak-vuodon takia. Hän paljasti vaalitaistelussa silloisen pääministerin Lipposen ja USA:n presidentin George Bushin välisiä keskusteluja, jotka oli hänelle vuotanut tasavallan presidentin neuvonantaja Martti Manninen. Seuranneessa oikeudenkäynnissä Manninen sai sakot virkasalaisuuden rikkomisesta, mutta Jäätteenmäki vapautettiin syytteestä yllytykseen.

Jäätteenmäki seisoo yhä näkemyksensä takana, että hän sai kyseiset faksit yllätyksenä.  - Koen, etten ollut kyseisiä papereita pyytänyt.

Jos olisimme jääneet vaaleissa kakkoseksi, mitään oikeudenkäyntiä minua vastan ei olisi koskaan ollutkaan, hän sanoo ja korostaa, että kyse oli politiikasta. - Joillekin oli liian vaikea asia, että keskusta voitti vaalit.

Jäätteenmäki teki näyttävän paluun eurovaaleissa; hän nousi ylivoimaiseksi äänikuningattareksi 150 000 äänellään. Keskusta houkutteli häntä ryhtymään ehdokkaaksi myös tuleviin eduskuntavaaleihin, mutta hän kieltäytyi. - Olen oppinut sanomaan myös "ei", hän kertoo elämänmuutoksestaan vuosi sitten todetun rintasyövän jälkeen.

Jäätteenmäki puhuu tänään Iltalehdessä elämänsä käännekohdista. Haastattelu löytyy sivuilta 44-47.

Kuva: Ex-pääministeri. Anneli Jäätteenmäki kertoo, että hän kuuli salajuonesta asioista perillä olevilta demareilta. Martti Hautamäki.
Kuva: Jäi rannalle. Jäätteenmäen mukaan Lipposesta ei tullut taas pääministeriä, koska Matti Vanhasen nimitys tehtiin nopeasti. Jarno Juuti.

Iltalehti. Uutiset. Jäätteenmäki skandaalierostaan: Lipponen haluttiin takaisin valtaan. Raili Nurvala. Lauantai 2006-12-30. (3  sivun korkuista palstaa, 2 kuvaa, l sitaatti).


Iltalehti. Viihde.

Anneli Jäätteenmäki: "Osaan ottaa nyt rennommin".

Anneli Jäätteenmäki on kokenut menestyksen makeuden ja karvauden, lapsettomuuden kipeyden ja syövän aiheuttaman kuoleman pelon. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30.  (Aukeama, 9 kuvaa, Martti Hautamäki ja Anneli Jäätteenmäen kotialbumi. Katkelma kirjoituksesta).

"... Matka huipulle
Poliitikon elämässä käännekohdaksi Anneli Jäätteenmäki nimeää vuoden 2000. Tuolloin hänestä tuli puolueen sijaispuheenjohtaja, kun Esko Aho lähti Harvardiin hävittyjen presidentinvaalien jälkeen. - Se johti siihen, että minusta tuli kaksi vuotta myöhemmin puheenjohtaja ja voitettujen eduskuntavaalien jälkeen myös pääministeri, hän perustelee.

Jäätteenmäen valinta Ahon sijaiseksi oli yllätys niin puolueen eliitille kuin medialle. Molempien ennakkosuosikki oli varapuheenjohtaja Maria-Kaisa Aula. Puoluekokouksen kenttäväki ei tyytynyt valmiiksi katettuun pöytään vaan valitsi Jäätteenmäen.

- Kun olin saanut ensimmäisessä äänestyksessä eniten ääniä, minut kutsuttiin puoluehallitukseen ja kysyttiin, luopuisinko ehdokkuudesta. Sijaisjohtajan valinta haluttiin delegoida puoluehallitukselle. - Vastasin, että ihmiset ovat tulleet tänne valitsemaan sijaisjohtajaa ja heidän pitää saada se tehdä, Jäätteenmäki sanoo ja korostaa, että uskoi tuolloin itse putoavansa jo seuraavassa äänestyksessä.

Hän voitti kuitenkin kaikki kolme äänestystä, koska "tuli liian selkeästi asetelma, että puheenjohtaja halusi tietyn henkilön sijaisekseen". Puolue-eliitti ei ollut ihastunut Jäätteenmäen valinnasta ja osoitti sen.

- Samana iltana Jorma ja Marjatta Huuhtasen kutsuilla vain isäntäpari ja Kirsti Aho suhtautuivat luontevasti Jormaan ja minuun, muut tuskin sanoivat minulle sanaakaan, Jäätteenmäki muistelee. Eliitin karsastus jatkui, kun arki alkoi ja kunnallisvaalit lähestyivät.

- Eräskin henkilö, jonka olisi pitänyt virkansa puolesta tehdä yhteistyötä kanssani, vastasi yhteydenottopyyntööni, ettei nyt ehdi, vaalien jälkeen hänellä olisi aikaa, hän kertoo, muttei halua mainita nimiä. - Esimerkiksi Kunnallisliiton puheenjohtajana olleen Hannes Mannisen kanssa kävin keskusteluja. Myöskään kentän kanssa minulla ei koskaan ole ollut vaikeuksia.

Kun keskusta nousi kunnallisvaaleissa ensimmäisen kerran suurimmaksi puolueeksi, yhteistyöhaluja alkoi löytyä puolue-eliitistäkin. Eduskuntavaalien aikana tilanne oli jo täysin toinen. - Silloin asemanikin oli erilainen, olinhan puheenjohtaja.

Eduskuntavaaleissa 2003 keskusta nousi suurimmaksi puolueeksi ja Jäätteenmäestä tuli pääministeri. Hän joutui eroamaan parin kuukauden kuluttua ns. Irak-skandaalin vuoksi. Seuraavana vuonna hän nousi valtakunnan äänikuningattarena Euroopan parlamenttiin. ..."

Elämäni käännekohdat. Kuvat: Koulutiellä, Perhe, Ylioppilas, Opiskelutoverit, Sisko, Kahdestaan, Puoliso,  Ystävät (Politiikassa Anneli Jäätteenmäen paras ystävä on ollut Mirja Ryynänen. Tuoretta puolueen puheenjohtajaa skoolaamassa myös Erkki Ryynänen ja puoliso Jorma Melleri), Optimisti.

Iltalehti. Viihde.
Anneli Jäättteenmäki: "Osaan ottaa nyt rennommin". Anneli Jäätteenmäki on kokenut menestyksen makeuden ja karvauden, lapsettomuuden kipeyden ja syövän aiheuttaman kuoleman pelon. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30.  (Aukeama, 9 kuvaa, Martti Hautamäki ja Anneli Jäätteenmäen kotialbumi. Katkelma kirjoituksesta).


Iltalehti. Viihde. Elämäni käännekohdat.
"Se oli elämäni yksinäisin ja julkisin päivä"
.
Anneli Jäätteenmäki puhuu nyt shokkieronsa tunnoista ja taustoista. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30. (Aukeaman puolitoista sivua, 5 kuvaa. Katkelmia kirjoituksesta).

"Kolmen ja puolen vuoden takainen ero pääministerin paikalta on Anneli Jäätteenmäelle yhä kipeä asia. - Se oli elämäni yksinäisin, julkisin ja kipein päivä. On ollut asioita, joista on vaikea puhua. Ja on kuvia. joita on vaikea katsoa, hän sanoo.

Hän kertoo tehneensä muistiinpanoja noista ajoista, mutta aika ei ole vielä kypsä tietojen julkaisemiseen. Hänellä on selvä näkemys, mistä hänen kiirastulessaan oli kyse. Keskusta voitti hänen johdollaan vuoden 2003 eduskuntavaalit, nousi suurimmaksi puolueeksi ja hän itse maan ensimmäiseksi naispääministeriksi. Vaalitaistelun aikana Jäätteenmäki paljasti silloisen pääministeri Paavo Lipposen ja presidentti George W. Bushin käymiä keskusteluja, joiden mukaan Suomi kuului Yhdysvaltain koalitioon Irakin sodassa.

Tiedot oli vuodettu tasavallan presidentin esikunnasta. Jäätteenmäki joutui eroamaan skandaalin takia. Seuranneessa oikeudenkäynnissä tietojen vuotaja sai sakot virkasalaisuuden rikkomisesta. Jäätteenmäki vapautettiin syytteestä yllytykseen. - Joillekin oli liian vaikea asia, että keskusta voitti vaalit. Jos olisimme jääneet kakkoseksi - kuten "piti" käydä - mitään oikeudenkäyntiä minua vastaan ei olisi koskaan ollutkaan, hän näkee.

Jäätteenmäen katsottiin menettäneen luottamuksensa valehtelun vuoksi. Monikin poliitikko on jäänyt kiinni valehtelusta  ilman dramaattisia seurauksia, viimeksi hänen seuraajansa, pääministeri Matti Vanhanen, yksityiselämänsä kiemuroista. - Pidän edelleen kiinni siitä, että tiedot tulivat minulle yllättäen. Koen, etten ollut kyseisiä papereita pyytänyt, Jäätteenmäki sanoo.

Hänen mukaansa eron taustalla oli politiikka. - Eräät SDP:n edustajat ovat kertoneet minulle, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Lipponen pääministeriksi. Mutta pääministerinvaihdos minusta Vanhaseen kävi niin nopeasti, että demarit eivät uskaltaneet toteuttaa suunnitelmaansa.

Ketkä näin ovat kertoneet? - Sellaiset demarit, jotka tietävät asioista.

Jäätteenmäen muistiinpanot ja kirjoitukset kiinnostavat useita kustantamoja, mutta hän haluaa vielä odottaa. - En kirjoita vain tästä pääministerikysymyksestä, vaan myös laajemmin politiikasta. Enkä ole tekemässä poliittista tilinpäätöstäni, sillä toivon saavani elää ja vaikuttaa edelleen, hän sanoo. - Politiikka on joskus raakaa, mutta siinä ei onneksi mene henki. Politiikka on politiikkaa.

Lippostakin Jäätteenmäki kertoo tavanneensa eronsa jälkeen useita kertoja. - Hän lähetti minulle paranemistoivotuksetkin sairastuttuani, hän kertoo. Myös tasavallan presidentin hän kertoo tavanneensa ..."

"... Vuoden jälkeen erosta Jäätteenmäki palasi politiikan valokeilaan näyttävästi: hän oli ylivoimainen äänikuningatar eurovaaleissa 2004. - Kaiken jälkeen 150 000 ääntä oli suuri luottamuksen osoitus minua kohtaan. Se oli minulle erittäin merkityksellistä.

Politiikassa on vaikea ennustaa, mitä kansa ajattelee. Politiikan tietäjät varoittivat Jäätteenmäkeä asettumasta ehdokkaaksi. - Sanottiin, etten saisi ääniä. Ehdokkuus on riski jokaisessa vaalissa. Halusin ottaa sen riskin ja vaikuttaa politiikkaan uudesta vinkkelistä. ..."

Kuvat: Herkkyys (Politiikassa ei saa tulla niin kyyniseksi, että mikään ei kosketa, Anneli Jäätteenmäki sanoo.), Onnittelut (Vaalivoitto-onnittelut aviomieheltä vuonna 2003.), Huipulla (Kaksi iloista naista vallan huipulla keväällä 2003.), Ero (Kahta kuukautta myöhemmin kipeä ero Kultarannan pihalla.), Paluu (Paluu parrasvaloihin eurovaalien äänikuningattarena 2004.).

Iltalehti. Viihde. Elämäni käännekohdat. "Se oli elämäni yksinäisin ja julkisin päivä". Anneli Jäätteenmäki puhuu nyt shokkieronsa tunnoista ja taustoista. Raili Nurvala. Lauantai  2006-12-30. (Aukeaman puolitoista sivua, 5 kuvaa. Katkelmia kirjoituksesta. Aukeaman puoli sivua vie elokuvan Suden arvoitus mainos.).http://www.heinaluoma.net/kalenteri.php?id=96

Päiväkirja. Eero Heinäluoma. Sunnuntai 2007-01-01. (Kirjoitus kokonaisuudessaan).

Päiväkirja
18:25 1.1.2007 -

Uuteen vuoteen


Uuden vuoden alku herättää meissä jokaisessa myös uusia toiveita. Joulun rauhan ja rauhoittumisen jälkeen on aika suunnata katse eteenpäin. Tinanvalanta ja tinojen tulkitseminen ovat rituaaleina säilyttäneet paikkansa. Uusi vuosi on optimismin, tulevaisuudenuskon juhlaa.

Uuteen vuoteen kuuluvat myös uuden vuoden lupaukset. Valitsin tänä vuonna yhden, joka on haastava mutta ei ollenkaan mahdoton toteutettavaksi. Pidän tästä uudenvuoden päivästä lukien nettipäiväkirjaa pari kertaa viikossa aina vaaleihin saakka. Tein saman myös viime eduskuntavaaleissa hyvillä kokemuksilla. Päiväkirja antaa mahdollisuuden kertoa niin arjen kuin vaalienkin tapahtumista. Kurkistus ehdokkaan päivään voi myös valottaa ehdokkaana olon ja puoluejohtajan työn arkista puolta.

Vuosikymmenet omiin perinteisiini on kuulunut presidentin uuden vuoden puheen seuraaminen. Välillä sitä on tehty isommallakin joukolla. Tänään olimme kotikatsomossa kaksin Sadun kanssa.

Presidentti Halonen jatkoi ihmisläheistä ja konstailematonta linjaansa. Hän yhdisti suomalaisen ihmisten arjen oikeudenmukaisuuteen koko maapallolla. Sehän on ollut koko hänen elämäntyönsä punainen lanka.

Huoli ikäihmisten palveluista on enemmän kuin perusteltu. Meillä on upea päivähoito - ehkä maailman paras - ja meillä on hieno peruskoulu. Terveydenhoitoa olemme kohentamassa, mutta vanhustenhoito on alue, josta emme voi ylpeillä. Tämä on väistämättä ensi vaalikauden suuria kysymyksiä, jossa uusia tekoja tarvitaan. Toivon, että presidentin vahva kannanotto antaisi tukea tällä alueella laajan kansalaismielipiteen syntymiselle.

x x x

Vuodenvaihteen toisen poliittisen puheenvuoron käytti keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki. Siinä tosin katse ei ollut eteenpäin vaan taaksepäin. Iltalehdessä Jäätteenmäki palaa vielä pääministerikauteensa ja näkee oman eronsa taustalla salaliiton. Hän syyttää salaliitosta ei suinkaan itseään tai entistä presidentin neuvonantajaa Mannista vaan sosialidemokraatteja. Hänen erollaan tähdättiin muka Paavo Lipposen nostamiseen pääministeriksi. Todisteena hän kertoo joidenkin "asioita tuntevien sosialidemokraattien" kertoneen asiasta hänelle.

Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia.

En mielelläni tonkisi vanhoja tunkioita, mutta näin perättömiin väitteisiin on pakko puuttua. Muutoin on riski, että humpuukista syntyy uusi totuus.

Jäätteenmäen eron taustalla on yksinkertainen tosiasia: hän joutui eroamaan menettäessään eduskunnassa luottamuksensa. Ja se luottamus taisi mennä huomattavasti laveammalti kuin vain sosialidemokraattien keskuudessa. Presidentin kansliasta, presidentin selän takana hankittu luottamuksellinen aineisto ja sen käyttäminen eduskuntavaalikeskustelussa harhaanjohtavalla tavalla olivat se asia, joka luottamuksen vei.

Ja lisäksi: eivät sosialidemokraatit pääministeriä vaihtaneet kesäkuussa 2003. Kyllä siihen tarvittiin keskustan oma päätös. Sosialidemokraateille oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta. Puhemies Lipposen tuolloiset kannanotot olivat asiassa harvinaisen yksiselitteisiä.

Nyt Jäätteenmäki sanoo, että nopea aikataulu oli esteenä Lipposen paluulle pääministeriksi. Tosiasiassa tuon nopean aikataulun takana olivat juuri sosialidemokraatit, jotka pitivät hallituksen työkyvyn kannalta välttämättömänä ratkaisua ennen juhannusta ja kesälomille lähtöä. Siitähän kertoi tämä kuuluisa "Backmanin lappukin", jossa keskustan eduskuntaryhmälle viestitettiin nopeiden ratkaisujen tärkeyttä.

Sitä paitsi: hallituksen aloittaessa demarit pyrkivät eri tavoin auttamaan pääministeriä selviämään opposition sisäpoliittisesta ahdistelusta. Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallituksellekin menestystä. Tuolloin monet Jäätteenmäen linjanvedot - hyvinvointiyhteiskunnan puolustaminen, miesten ja naisten tasa-arvo sekä työreformin upottaminen Atlanttiin - olivat sellaisia, etteivät ne kovasti sosialidemokraattien ajatuksista poikenneet

Jäätteenmäki tuntuu tänään jossain määrin katkeralta menneestä. Se on ehkä ymmärrettävää, mutta en tiedä, auttaako tässä muiden syyttely.

Jäätteenmäen on syytä todistaa väitteensä ja tuoda todistajansa julkisuuteen. Muutoin jää vahva epäilys, ettei hänellä ole mitään perusteita syytteilleen. Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa. Tässä politiikka ei eroa muusta ihmiselämästä.

Tänään illalla on vielä perinteinen puolustusministeri Seppo Kääriäisen uuden vuoden vastaanotto. Vanhaan tapaan uskon, että siellä katse on enemmänkin tulevaisuudessa kuin menneessä.

Päiväkirja. Eero Heinäluoma. Sunnuntai 2007-01-01. (Kirjoitus kokonaisuudessaan).

http://www.heinaluoma.net/kalenteri.php?id=96http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hein%C3%A4luoma+J%C3%A4%C3%A4tteenm%
C3%A4ki+todistakoon+v%C3%A4itteens%C3%A4/1135224018435


Heinäluoma: Jäätteenmäki todistakoon väitteensä
Julkaistu: 1.1.2007 19:29

helsingin sanomat
Kuva: Eero Heinäluoma

"Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeriä Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) todistamaan väitteensä, että hänet syrjäytettiin pääministerin paikalta kesäkuussa 2003 sosiaalidemokraattien salajuonen takia.

Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä joidenkin sosiaalidemokraattien kertoneen hänelle, että taustalla oli halu saada silloinen Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen pääministeriksi.

Heinäluoma vaatii nettipäiväkirjassaan Jäätteenmäkeä tuomaan todistajansa julkisuuteen. Itse hän todistelee päiväkirjassaan eri tavoin, ettei Jäätteenmäen väitteessä ole perää.

"Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia", Heinäluoma kirjoittaa."

Muualla verkossa:
Heinäluoman verkkopäiväkirja

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hein%C3%A4luoma+J%C3%A4%C3%A4tteenm%
C3%A4ki+todistakoon+v%C3%A4itteens%C3%A4/1135224018435
Helsingin Sanomat. Kotimaa.
Heinäluoma: Jäätteenmäki todistakoon väitteensä.

HS. Tiistai 2007-01-02. (1 palsta alhaalla. Kuva: Anneli Jäättteenmäki.).

Sdp:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeriä Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) todistamaan väitteensä, että hänet syrjäytettiin pääministerin paikalta kesäkuussa 2003 sosiaalidemokraattien salajuonen takia.

Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä joidenkin sosiaalidemokraattien kertoneen hänelle, että taustalla oli halu saada silloinen Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen pääministeriksi.

Heinäluoma vaatii nettipäiväkirjassaan Jäätteenmäkeä tuomaan todistajansa julkisuuteen. Itse hän todistelee päiväkirjassaan eri tavoin, ettei Jäätteenmäen väitteessä ole perää.

"Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia", Heinäluoma kirjoittaa. "

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Heinäluoma: Jäätteenmäki todistakoon väitteensä. HS. Tiistai 2007-01-02. (1 palsta alhaalla. Kuva: Anneli Jäättteenmäki.).http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50312.html

Heinäluoma: Jäätteenmäen väitteet valheellisia
Julkaistu 01.01.2007, klo 19.30 (päivitetty 01.01.2007, klo 21.07)
  
Kuva: YLE24, lähde: Jyrki Lyytikkä / YLE
 
"Valtiovarainministerin, SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk.) Iltalehdessä esittämät väitteet salajuonesta ovat valheellisia ja loukkaavia.
 
Jäätteenmäki sanoi lauantaina julkaistussa haastattelussaan, että hänen eronsa taustalla oli poliittinen operaatio, jonka tarkoituksena oli palauttaa Paavo Lipponen (sd.) pääministeriksi.

Heinäluoma korosti blogissaan, että Jäätteenmäki joutui eroamaan pääministerin paikalta menettäessään eduskunnan luottamuksen.

Sosialidemokraattien puheenjohtajan mukaan puolueelle oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa myös uusi pääministeri tulee keskustasta.

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäki tuntuu jossain määrin katkeralta menneestä. Hän peräänkuuluttaakin Jäätteenmäeltä todisteita väitteistään.

YLE Uutiset
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50312.htmlhttp://www.iltalehti.fi/uutiset/200701015546956_uu.shtml

 "Jäätteenmäen kertomus salajuonesta humpuukia"
1.1.2007 20:13
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii nettisivuillaan entiseltä pääministeriltä Anneli Jäätteenmäeltä todisteita juonittelusta, josta euroedustaja syytti demareita viikonlopun iltalehdessä..

Eero Heinäluoma vaatii Anneli Jäätteenmäkeä todistamaan väitteensä salajuonesta. (PASI LIESIMAA)

Jäätteenmäki kohuerostaan: salajuoni

Keskustele politiikasta

Heinäluoman päiväkirja on osoitteessa
www.heinaluoma.net

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia, valtiovarainministeri kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan maanantaina.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, hän jatkaa.
Anneli Jäätteenmäki totesi Iltalehdessä SDP:n olleen osallisena siihen, että hän joutui jättämään pääministerin paikan vuonna 2003. Hän pitäytyy väitteessään, jonka mukaan kaiken takana oli demareiden halu palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi.

Jäätteenmäki: Lukekaa kolumni vuodelta 2003

- Muistuttaisin Eero Heinäluomaa hänen omasta kolumnistaan Ilkka-lehdessä heinäkuussa vuonna 2003. Siinä hän kirjoittaa yksiselitteisen selvästi sosiaalidemokraattien harkinneen Lipposen paluuta pääministeriksi, Jäätteenmäki kertoi eilen Iltalehdelle.
Jäätteenmäki ei halua kommentoida Heinäluoman kirjoitusta enempää, sillä hän uskoo ministerin kolumnin puhuvan puolestaan.
Heinäluoma toteaa uusimmassa nettipäiväkirjansa merkinnässä, että "sosialidemokraateille oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta".

Lipposen paluu yksi vaihtoehdoista

Ilkan kolumnissa 1.7.2003 Heinäluoma kuitenkin kirjoittaa:

"Sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalainen pääministerivaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi tai uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt".

Nettisivuillaan Heinäluoma vakuuttaa olleensa puolustamassa Jäätteenmäen hallitusta.

- Sitä paitsi: hallituksen aloittaessa demarit pyrkivät eri tavoin auttamaan pääministeriä selviämään opposition sisäpoliittisesta ahdistelusta.Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallituksellekin menestystä, hän kirjoittaa.

Lisää aiheesta tiistain Iltalehdessä
 
IL, STT
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200701015546956_uu.shtmlIltalehti. Pääkirjoitus.. Päivän meili. Tiistai 2007-01-02.

"Euroedustaja

Anneli Jäätteenmäki.

Töölö

VS: Lipposen torjunta
"Eero Heinäluoma ehti jo tyrmätä väitteenne, että jouduitte luopumaan pääministeriydestä salaliiton takia (IL 31.1.).
Näkemyksiänne leimaa ymmärrettävä katkeruus tapahtumista juhannuksen alla pian neljä vuotta sitten.. Tuskin kukaan on ollut koskaan niin yksin eduskunnan puhujanpöntössä kuin Te tuolloin.
Epäilemättä oli pyrkimyksiä palata sinipunaan Paavo Lipposen johdolla. Tämän torjumiseksi keskustan oli uhrattava maalisvaalien voittaja ja oltava hallituksessa kauan hyvin kiltisti.
Kuitenkin kaatumisenne perussyy oli oman toimintanne kömpelyys. Ette osannut käyttää luottamuksellista tietoa viisaasti.
il.paakirjoitus@ iltalehti.fi

Iltalehti. Pääkirjoitus.. Päivän meili. Tiistai 2007-01-02. (Ylhäällä pääkirjoituksen vieressä, kuva. Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä).Iltalehti. Uutiset.
Heinäluoma lyttää Jäätteenmäen salateorian.
Tiistai 2007-01-02. (kaksi palstaa ylhäällä, 3 kuvaa, ei kirjoittajan nimeä.)

"SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii nettisivuillaan entiseltä pääministeriltä Anneli Jäätteenmäeltä todisteita juonittelusta, josta euroedustaja syytti demareita viikonlopun iltalehdessä..
- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia, valtiovarainministeri kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan maanantaina. - Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, hän jatkaa.

Anneli Jäätteenmäki totesi Iltalehdessä SDP:n olleen osallisena siihen, että hän joutui jättämään pääministerin paikan vuonna 2003. Hän pitäytyy väitteessään, jonka mukaan kaiken takana oli demareiden halu palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi.

- Muistuttaisin Eero Heinäluomaa hänen omasta kolumnistaan Ilkka-lehdessä heinäkuussa vuonna 2003. Siinä hän kirjoittaa yksiselitteisen selvästi sosiaalidemokraattien harkinneen Lipposen paluuta pääministeriksi, Jäätteenmäki kertoi eilen Iltalehdelle. Jäätteenmäki ei halua kommentoida Heinäluoman kirjoitusta enempää, sillä hän uskoo ministerin kolumnin puhuvan puolestaan.

Heinäluoma toteaa uusimmassa nettipäiväkirjansa merkinnässä, että "sosialidemokraateille oli koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta".

Ilkan kolumnissa 1.7.2003 Heinäluoma kuitenkin kirjoittaa: "Sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalainen pääministerivaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi tai uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt".

Nettisivuillaan Heinäluoma vakuuttaa olleensa puolustamassa Jäätteenmäen hallitusta. - Sitä paitsi: hallituksen aloittaessa demarit pyrkivät eri tavoin auttamaan pääministeriä selviämään opposition sisäpoliittisesta ahdistelusta. Tein tässä itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallituksellekin menestystä, hän kirjoittaa.

Kuva: Iltalehti kertoi viikonlopun lehdessään Anneli Jäätteenmäen epäilevän eräitä SDP:n jäseniä juonittelusta. Kuva: Eero Heinäluoma. Kuva: Anneli Jäätteenmäki.
 
Iltalehti. Uutiset. Heinäluoma lyttää Jäätteenmäen salateorian. Tiistai 2007-01-02. (kaksi palstaa ylhäällä, 3 kuvaa, ei kirjoittajan nimeä.)Ilta-Sanomat. Uutiset.
Heinäluoma: Jäätteenmäki puhuu humpuukia.
Timo J. Anttila.
Tiistai 2007-01-02. ( 2 palstaa ylhäällä, 2 kuvaa).

"Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen (kesk) uustulkinta hänen pääministerieronsa syistä tyrmätään niin Sdp:n kuin keskustan riveissä. - Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia, teilasi Sdp:n puoluejohtaja Eero Heinäluoma.

Viikonvaihteen Iltalehdessä Jäätteenmäki väitti demarien varsinaisena aikomuksena olleen palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Keskustan ryhmänjohtaja Timo Kalli korosti eilen IS:lle, että vuoden 2003 kohutun pääministerivaihdoksen yhteydessä Sdp ja keskusta sopivat yhdessä pääministerin salkun säilyvän varta vasten keskustalla.

- Kukaan ei ainakaan minulle kyseenalaistanut sitä Sdp:n puolelta, Kalli muistelee. - Minun johtopäätökseni eron syystä silloin ja nyt on,. että (Sdp:ssä) poliittinen luottamus oli Jäättteenmäen osalta syöty loppuun..

Jäättteenmäen mukaan demarien yritys junailla Lipponen pääministeriksi meni myttyyn, koska vaihdos Matti Vanhaseen sujui niin nopeasti. Heinäluoma ja Sdp:n ryhmänjohtaja Jouni Backman muistuttavat, että nopeutettu aikataulu oli nimenomaan demarien vaatimus.

- Alusta lähtien oli selvää, että jatketaan samalla hallituspohjalla ja että pääministeri on keskustasta, Backman kommentoi. Heinäluoma kirjoittaa nettipäiväkirjassaan Jäätteenmäen kuulostavan katkeralta menneestä. Heinäluoma itse ei haluaisi tonkia "vanhoja tunkioita"."

Kuvapari: Sdp:n Eero Heinäluoma pitää Anneli Jäätteenmäen väitteitä Lippos-salajuonesta "valheellisina ja loukkaavina".

Ilta-Sanomat. Uutiset. Heinäluoma: Jäätteenmäki puhuu humpuukia. Timo J. Anttila. Tiistai 2007-01-02. ( 2 palstaa ylhäällä, 2 kuvaa).AL.fi  Tiistai 2.1.
Aamulehti.fi
 
http://www.aamulehti.fi/uutiset/stt/kotimaa/6620.shtml

Heinäluoma: Jäätteenmäen salajuoniväite "humpuukia"
01.01. - 19:54 (Luotu: 18:53) - STT

SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen (kesk.) väitteet salajuonesta ovat "täyttä humpuukia". Jäätteenmäki sanoi lauantaina Iltalehden haastattelussa, että hänen eroamisensa pääministerin paikalta johtui sosiaalidemokraattien salajuonesta.

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia, valtiovarainministeri Heinäluoma kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan.
Jäätteenmäki väitti Iltalehdessä, että hänen eronsa johtui juonesta, jonka tarkoitus oli palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Jäätteenmäen mukaan juonesta olivat kertoneet "sellaiset demarit, jotka tietävät asioista".

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä ja julkistettava todistajansa.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, Heinäluoma sivaltaa.
Hänen mukaansa Jäätteenmäen ero johtui ainoastaan siitä, että tämä menetti eduskunnan luottamuksen.
 
http://www.aamulehti.fi/uutiset/stt/kotimaa/6620.shtmlhttp://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6827.shtml

Jäätteenmäki sanoo, että hänellä on todisteita
01.01. - 22:44 (Luotu: 22:44)
 
Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) esittämään salajuonipuheensa tueksi todisteita.

Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä kuulleensa "eräiltä demareilta", että hänen eroamisensa pääministerin paikalta oli demarien salajuoni. Juonen tarkoituksena oli palauttaa Paavo Lipponen (sd) pääministeriksi.

Jäätteenmäki sanoo Aamulehdelle, että hänellä on sanojensa vakuudeksi demareiden silloisen puoluesihteerin Eero Heinäluoman kolumni Ilkka-lehdestä.

- Puoluesihteeri kirjoitti 1. heinäkuuta 2003, että sosiaalidemokraattien keskuudessa pohdittiin useita mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalaisen pääministerin vaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi, uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt, Jäätteenmäki lukee kolumnia.

Heinäluoma kirjoittaa nettipäiväkirjassaan maanantaina, että Jäätteenmäen puheet ovat valheellisia, loukkaavia ja täyttä humpuukia. Heinäluoman mukaan sosiaalidemokraateille oli koko ajan selvää, että uusi pääministeri tulee keskustasta.
Jäätteenmäen korostaa, että puoluesihteerin kolumnissa Lipposen paluu mainitaan.

Heinäluoma vaatii, että Jäätteenmäen on syytä todistaa ja tuoda todistajansa julkisuuteen. Muutoin jää vahva epäilys, ettei hänellä ole mitään perusteita syytteilleen.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa. Tässä politiikka ei eroa muusta ihmiselämästä, Heinäluoma kirjoittaa.

- Ovathan ne suoria sanoja, mutta en lähde jatkamaan tätä tämän enempää. Menneet ovat menneitä ja nyt keskityn siihen mitä presidentti Tarja Halonen sanoi puheessaan, vanhuksiin ja suvaitsevaisuuteen. Tässä maailmassa riittää parannettavaa, Jäätteenmäki arvioi.
- En tiedä onko tässä mitään kummempaa syytä miksi tulin asian kanssa julkisuuteen nyt. Tuli haastattelupyyntö ja ajattelin sen antaa.

Piia Pöyhönen, Sari Torvinen
 
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6827.shtmlAamulehti. Kotimaa.

Jäätteenmäki sanoo, että hänellä on todisteita.

Piia Pöyhönen. Sari Torvinen.
Tiistai 2007-01-02.  (2 palstaa ylhäällä 2 kuvaa, 2 sitaattia).

"Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Eero Heinäluoma vaatii entistä pääministeri Anneli Jäätteenmäkeä (kesk) esittämään salajuonipuheensa tueksi todisteita.
Jäätteenmäki kertoi lauantain Iltalehdessä kuulleensa "eräiltä demareilta", että hänen eroamisensa pääministerin paikalta oli demarien salajuoni. Juonen tarkoituksena oli palauttaa Paavo Lipponen (sd) pääministeriksi.

Jäätteenmäki sanoo Aamulehdelle, että hänellä on sanojensa vakuudeksi demareiden silloisen puoluesihteerin Eero Heinäluoman kolumni Ilkka-lehdestä.
- Puoluesihteeri kirjoitti 1. heinäkuuta 2003, että sosiaalidemokraattien keskuudessa pohdittiin useita mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Keskustalaisen pääministerin vaihdos, Paavo Lipposen paluu pääministeriksi, uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt, Jäätteenmäki lukee kolumnia.

Heinäluoma kirjoittaa nettipäiväkirjassaan maanantaina, että Jäätteenmäen puheet ovat valheellisia, loukkaavia ja täyttä humpuukia. Heinäluoman mukaan sosiaalidemokraateille oli koko ajan selvää, että uusi pääministeri tulee keskustasta.
Jäätteenmäen korostaa, että puoluesihteerin kolumnissa Lipposen paluu mainitaan.

Heinäluoma vaatii, että Jäätteenmäen on syytä todistaa ja tuoda todistajansa julkisuuteen. Muutoin jää vahva epäilys, ettei hänellä ole mitään perusteita syytteilleen.
- Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa. Tässä politiikka ei eroa muusta ihmiselämästä, Heinäluoma kirjoittaa.

- Ovathan ne suoria sanoja, mutta en lähde jatkamaan tätä tämän enempää. Menneet ovat menneitä ja nyt keskityn siihen mitä presidentti Tarja Halonen sanoi puheessaan, vanhuksiin ja suvaitsevaisuuteen. Tässä maailmassa riittää parannettavaa, Jäätteenmäki arvioi.
- En tiedä onko tässä mitään kummempaa syytä miksi tulin asian kanssa julkisuuteen nyt. Tuli haastattelupyyntö ja ajattelin sen antaa.

Sitaatit: "Eräät demarit ovat kertoneet minulle, että kaiken takana oli tarkoitus palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi." Anneli Jäättteenmäki.  Iltalehti 30.12.2006.
"Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia." Eero Heinäluoma. Verkkopäiväkirja.

Aamulehti. Kotimaa. Jäätteenmäki sanoo, että hänellä on todisteita. Piia Pöyhönen. Sari Torvinen. Tiistai 2007-01-02.  (2 palstaa ylhäällä 2 kuvaa, 2 sitaattia).Savon Sanomat. Kotimaa.

Heinäluoma torjuu väitteet salajuonesta.

Pääministerikysymys: Valtiovarainministerin mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä. Helsinki. STT. (4 palstaa ylhäällä).

"SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman mukaan entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen (kesk.) väitteet salajuonesta ovat "täyttä humpuukia". Jäättteenmäki sanoi lauantaina Iltalehden haastattelussa, että hänen eroamisensa pääministerin paikalta johtui sosiaalidemokraattien salajuonesta.

- Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. valtiovarainministeri Heinäluoma kirjoittaa verkkopäiväkirjassaan maanantaina. Jäätteenmäki väitti Iltalehdessä, että hänen eronsa johtui juonesta, jonka tarkoitus oli palauttaa Paavo Lipponen pääministeriksi. Jäätteenmäen mukaan juonesta ovat kertoneet "sellaiset demarit, jotka tietävät asioista".

Heinäluoman mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä ja julkistettava todistajansa. - Lakimiehenä hänen pitäisi tietää, että syytteet täytyy myös todistaa, Heinäluoma sivaltaa. Hänen mukaansa Jäätteenmäen ero johtui ainoastaan siitä, että tämä menetti eduskunnan luottamuksen.

- Presidentin kansliasta, presidentin selän takana hankittu hankittu luottamuksellinen aineisto ja sen käyttäminen eduskuntavaalikeskustelussa harhaanjohtavalla tavalla olivat se asia, joka luottamuksen vei, Heinäluoma kirjoittaa.

Jäätteenmäen mukaan Lippos-salajuoni meni mönkään, koska keskusta istutti Matti Vanhasen pääministerin paikalle ripeästi. Heinäluoma puolestaan kirjoittaa, että nopean pääministerin valinnan takana olivat demarit.. Lisäksi puoluejohtaja katsoo, että SDP puolusti Jäätteenmäkeä tämän lyhyellä pääministeriuralla opposition ahdisteluja vastaan. - Tein itsekin paljon työtä, koska toivoin niin Jäätteenmäelle kuin uudelle hallitukselle menestystä, Heinäluoma vakuuttaa.

Heinäluoman päiväkirja on osoitteessa www.heinaluoma.net

Savon Sanomat. Kotimaa. Heinäluoma torjuu väitteet salajuonesta. Pääministerikysymys: Valtiovarainministerin mielestä Jäätteenmäen on todistettava väitteensä. Helsinki. STT. (4 palstaa ylhäällä).http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50366.html

Jäätteenmäen pääministerikohu puhuttaa yhä
Julkaistu 02.01.2007, klo 16.54
  
Kuva: YLE24
 
Katso juttuja Irak-vuodosta ja Jäätteenmäen erosta Elävässä arkistossa
 
Keskustelu Anneli Jäätteenmäen kolmen ja puolen vuoden takaisesta pääministerierosta jatkuu. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo, ettei missään hänen käymissään keskusteluissa puhuttu pääministerin paikan vaihtamisesta SDP:lle.
 
Anneli Jäätteenmäki väitti viikonlopun Iltalehdessä, että hänen eronsa taustalla oli sosialidemokraattien salahanke nostaa Paavo Lipponen takaisin pääministeriksi.
Hanke olisi kuulemma epäonnistunut, kun vaihdos Vanhaseen tehtiin niin nopeasti. SDP:n nykyinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma pitää väitteitä nettipäiväkirjassaan paitsi valheellisina myös loukkaavina.

Myös tapahtumien ytimessä olleet eduskuntaryhmien puheenjohtajat muistavat asiat toisin kuin Jäätteenmäki.
- Kun Vanhasen hallitus aloitti, niin missään niissä keskusteluissa, joissa minä olin mukana ei puhuttu mistään muusta ministerijaosta. Pidettiin itsestäänselvänä, että aiemmin hyväksytty hallitusohjelma ja pääministerin paikka kuuluu edelleen keskustalle ja se pitää. Osaltani muistini on kirkas ja muistan tällä tavalla, kertoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli YLE Uutisten haastattelussa.

Myös SDP:n ryhmäjohtaja Jouni Backman on samoilla linjoilla.
- Alusta lähtien oli selvää että jatketaan entiseltä pohjalta eli keskustalaisen pääministerin johdolla, Backman sanoo YLE Uutisille.
- Olin alusta lähtien mukana sellaisissa palavereissa, jossa asioita käytiin hyvin pienelläkin porukalla läpi. Korostan, että tietäisin kyllä, jos joku puoluejohdosta - mukaan lukien Paavo Lipponen - olisi edes missään vaiheessa kaavaillut tuollaista vaihtoehtoa, Backman vakuuttaa.

Lisämakua soppaan toi vielä tiistaina keskustan puoluetoimistossa esiinkaivettu sanomalehti Ilkassa julkaistu vanha kolumni, jossa Heinäluoma näyttäisi pitäneen Lipposen paluuta ainakin hetken vaihtoehtona, joka tosin nopeasti hylättiin.
Jäätteenmäki jätti eronpyyntönsä 18. kesäkuuta 2003 illalla ja Vanhasen hallitus nimitettiin jo seuraavalla viikolla.

YLE Uutiset
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id50366.html
 


http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6859.shtml

Keskusta muistutti Heinäluoman vaihtoehdoista
02.01. - 17:44 (Luotu: 17:25)
 
Eero Heinäluoma tuomitsi Jäätteenmäen väitteet salajuonesta valheellisiksi. Kuva: Raimo Iso-Ettala - Aamulehden arkisto

Jäätteenmäen epäilyt salajuonesta kiukuttavat SDP:n johtoa
Keskustelu vuoden 2003 hallituskriisistä ja sen syistä jatkui edelleen tiistaina. Vuorossa oli keskustan vastahyökkäys, jolla pyrittiin asettamaan epäilyksenalaiseksi SDP:n motiivit Anneli Jäätteenmäen (kesk.) hallituksen kaatuessa.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen palautti mieliin SDP:n silloisen puoluesihteerin Eero Heinäluoman kirjoittaman kolumnin, joka julkaistiin sanomalehti Ilkassa heinäkuun 2003 alussa. Siinä Heinäluoma toteaa, että sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun.

Vaihtoehtoina olivat keskustalainen pääministerinvaihdos, Paavo Lipposen (sd.) paluu pääministeriksi tai uusien vaalien mahdollisuus, jos hallituskriisi olisi pitkittynyt. Hyvin yksituumaiseksi kannaksi tuli kuitenkin se, että luottamuksen menettäminen liittyi vain Jäätteenmäen Irak-toimintaan, ei punamultayhteistyöhön.

Jäätteenmäki antoi ymmärtää viime lauantaina Iltalehdessä julkaistussa haastattelussa, että hänen eronsa taustalla oli SDP:n pyrkimys palauttaa Lipponen pääministeriksi. Tiedon asiasta hän kertoi saaneensa siitä perillä olevilta SDP:n edustajilta.
Heinäluoma tuomitsi maanantaina Jäätteenmäen väitteet salajuonesta valheellisiksi ja loukkaaviksi. Sosialidemokraateille oli hänen mukaansa koko kriisin ajan selvää, että pääministerin vaihtuessa uusi pääministeri tulee keskustasta.
Samaa mieltä oli aiemmin myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman, joka korosti olleensa mukana kaikissa pääministerin vaihdoksiin liittyneissä puolueen palavereissa.

STT
Helsinki

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/6859.shtml
Etsi nettisanomista: 
12 + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.

 

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!

Man with a Cut-Out Shadow

12

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!


altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearchLapsen oikeuksien julistusLue myös!


Pääkirjoitus 19.06.2003.
Pertti Manninen, 12.fi.

"Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. 
Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto."

Georg Henrik Wright.
Ajatus ja julistus. 1955.
http://www.12.fi/2003/06/19/paakirjoitus.htm


Nykyposti 7/2003 heinäkuussa 2003. Mikko Niskasaari.
"Ahtisaaren, Niinistön, Rehnin ja Lipposen valheet peiteltiin.

Valehdella saa -
mutta eivät kaikki.
http://www.12.fi/2003/07/10/valehdellasaa.htm

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. 
Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. 
Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. 
Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, 
koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, 
etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. 
Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.
http://www.12.fi/2004/03/25/etusivu.htm


Jatkuu ...

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuvaOsapainos isompia kuvia pienentäen:
http://www.12.fi/2005/04/13/etusivu.htm

12 keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?
Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.
Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi? Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?
Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."
Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

http://www.12.fi/2005/04/13/etusivu.htmWorld weekly

Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt.

Tiistai 2007-01-02 


Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu". Laukaa. Kirjasto. Pertti Manninen.  Laajenna kuva.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja median kommentit: Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutiset. Lue!


Maanantai 2007-01-01


Kuva. 2007-01-01 klo. klo 18.00. "Baarikoira". Pertti Manninen. Tampere. Rautatieasema. Odotushalli. Laajenna kuva. 
Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year!
12.


Perjantai 2006-12-22
.


Kuva. 24.12.2005 klo 13.12. "Kaupunkikuusi Jalavatiellä jouluaattona". Pertti Manninen. Helsinki. Linja 10. Kuva.  Kuvia. Hetkiä Helsingissä jouluaattona 2005 päivän hämärtyessä, tuiskun yltyessä. 11-sarja. Mannerheimintien itäpuolta 10-raitiovaunun kyydissä vartin verran. Kuvasarja.     Rauhallista Joulua!  - God Jul!  - Merry Xmas! 
Lista jouluaattona 2006 kiinni pitävistä likkeeistä: PAM:in lista!

Kirjoituksia Sipoosta vuodesta 2004 lähtien. Lue!
Uusimpana:
Sipoon valtauskiistassa syyllistetään maalaisia. Helsingin Sanomat. Mielipide. Lue!


Torstai 2006-12-21
.Kuva. "Viimeinen sävel". Sävelradio lopetti toimintansa ainakin nykyisellä taajuudellaan eilen keskiviikkona 2006-12-20. Viimeinen kuva MTV3:n Seitsemän uutisista tästä aiheesta klo 19.13. Välähdys alkoi tekstein "Suosittu Sävelradio vaikeni". Pertti Manninen. Kuva. Lopettamisen historiaa ja liikenneministeri Susannna Huovisen sekavia ensiperusteluja. Lue!  Uutinen KHO:n päätöksestä. Lue!


Lauantai  2006-12-16.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan". Laukaa. Kauppojen aukiolo jouluaattona. Esim. S-market avoinna ja Lidl kiinni. Asiakas on avainasemassa: Ehtiikö ostaa joulutavarat lauantaina klo 18 mennessä. Asiakas voi nyt äänestää valitsemalla jouluviikolla sunnuntaina, jouluattona kiinni pitävän kaupan! Myyntitilastoista tämä pystytään laskemaan. Kenen joukossa seisot? Lista jouluaattona kiinni pitävistä PAM:in listaan!  Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. 
Pukki kaalimaanvartijana (osa x)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti
Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat. Lue!
Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä. Lue!
Lehti: Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Helsingin Sanomat. Lue!
Liite. Tiedote: Security Trading Oy: ANTTI HERLIN HARKITSEE JATKOTOIMENPITEITÄ TIETOVUOTOASIASSA.  Lue!
Historiaa: Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa. Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitusLue!


Perjantai  2006-12-15.


Kuva. "MAGAZINE PAPER PRODUCER INDICTED ON PRICE-FIXING CHARGE." Deparment of Justice. Wednesday, December 13, 2006.  Connecticun grand juryn Stora Ensoa vastaan nostaman syytteen alkusanat. Ylen kuvasta Petti Manninen torstaina 2006-12-14. Isonna!

Pääkirjoitus. Presidentti Martti Ahtisaari ilmiantajana. "Palkkiot  antavat tietenkin hiukan lohtua sille, että on joutunut Juudaksen rooliin ilmiantajaksi. On tietenkin hyvä kirjata tämäkin Martti Ahtisaaren ominaisuus aikakirjoihin." Lue!


Tiistai 2006-12-12.


Kuva. "Toinen 11.09". Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.  Kuva. "Kaappauskenraalit". Gustavo Leigh, ilmavoimat, Augusto Pinochet, ylipäällikkö, José Toribo Merino, laivasto ja Cesar Mendoza, poliisipäällikkö.  Lue!

Pääkirjoitus.
Pinochet on kuollut. Hänenlaisiaan on yhä keskuudessamme. "On vain aste ero, kenet pitäisi saada kansainväliseen oikeuteen murhaamis- ja tappamiskäskyistään. Voimansa tunnossa olevat valtioiden päämiehet välttävät oikeudenkäynnit." Lue!

12 sunnuntai 2006-12-10.Kuva. Helsinki kasvaa rajusti pohjoiseen pitkin Mannerheimintietä. Ruskeasuon bussivarikkoa on purettu ja tonttimaa odottaa täyttäjiään. Porakone rei'ittää kalliota Pasilan orren rakentamiseksi.  Pyramiditalo on Pikku-Huopalahden portinvartija. Helsinki sunnuntaina 2006-11-26 aamulla. Pertti Manninen. Kuva. 

Sunnuntai 2006-12-10.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa.
"Vaikka juuri Finlandialla palkittu kirjailija Kjell Westö luonnehtii itseään ensimmäisen polven helsinkiläiseksi, hänen suhteensa kaupunkiin on intohimoinen. Westön kirjoissa Helsinki ei esiinny vain kadunnimistä kyhättynä kulissina, pikemminkin aina läsnä olevana päähenkilönä. Se on yhtä aikaa kaunis ja brutaali, kotikutoinen ja monikulttuurinen. Se ei rajaudu tiettyyn aikaan, vaan siihen limittyvät omat muistot, sukupolvien kokemukset ja historian kerrokset.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa."  Juha Salonen. Helsingin Sanomat. Sunnuntai 2006-12-10. Lue!

Perjantai  2006-12-08.
Irak. Pääkirjoituksia. 
Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!


Perjantai  2006-12-08.
Irak. Pääkirjoituksia. 
Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!12 tiistai 2006-12-05.Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Itsenäisyyspäivän aattona 2006:  Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!

Itsenäisyyspäivän aattona 2002: Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Raportti. Lue!

Eduskunta sai aloitteen Sipoonkorven kansallispuistosta.
Lue!

Eduskunta hyväksyi EU:n perustuslain.
Lue!

SDP jatkaa suurimpana puolueena. Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!

Suomelta tukea Turkin EU-neuvottelun jäädyttämiselle. Lue!12 sunnuntai 2006-12-03.


Kuva. "Paapuuri ja styyrpuuri illan hämärtyessä". Kuva lauantaina 2006-12-02 lasten laivassa tukevasti maalla. Pertti Manninen. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 7.
Pääkirjoitus. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?  Lue! Kolmentoista lehden kirjoittelu perjantaina 2006-12-01 selvitysmies Pekka Myllyniemen Sipoo-selvityksestä. Lue!
Extra!
HBL Hufvudstadsbladet. Ledare (Pääkirjoitus). Sibbomodellen inte omöjlig. Johanna Westman. Lauantai 2006-12-02. Lue!

 Suuri maaryöstö. Osa 6. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."   Lue!  
Suuri maaryöstö. Osa 5.  Lue!  12 perjantai 2006-12-01.


Kuva. "Vanhanen vaatii ratkaisua lihakiistaan". Suomenmaa. Tiistai 2006-11-21. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ratkaisua ei ole vielä saavutettu. Pertti Manninen. Kuva.


12 torstai 2006-11-30.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Keskiviikko 2006-11-01. Laukaa. S-market ja Lidl. Pertti Manninen. Kuva.

Kauppojen aukiolo jouluaattona. Lista kiinni olevista (PAM).
Tilanne torstaina 2006-11-30. Lue!  

Suuri maaryöstö. Osa 6.
Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."  Nelonen. Kahdeksan uutiset 2006-11-30. Lue!
Suuri maaryöstö. Osa 5
. Lue!12 keskiviikko 2006-11-29.Kuva. "Kiven lämpöä". Suomalainen punainen ja harmaa graniitti lämmittää kulkijoita heinäkuun päivänä. Helsinki lauantaina 2006-07-01. Pertti Manninen. Kuva.

  Perustuslaki ei ratkaise EU:n demokratiavajetta. Thomas Wallgren.  Lue!
  
Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Suuri vaalikeskustelu 2004. Puheenjohtajien perustelut.  Lue!
Stubb & Constitution. Pertti Manninen.  Lue!  
Missä Suomi sijaitsee? Herran kukkarossa. Keijo Korhonen.  Lue!  
Lipponen ja Vanhanen - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho (haastattelu).  Lue!  
Kenen valta? Leif Salmén.  Lue!  
EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen.  Lue!  
Pääministeri vastaa. Matti Vanhanen.  Lue!  
Pääministerin vastaus ei tyydytä. Antti Pesonen.  Lue!   

EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia.
Terhi Kiiskinen.  Lue!
Selkeä Eu-linja. Olli Kivinen. Lue!  
Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. Unto Luukko. Lue!  
Kilpailukyky, idiootti. Leif Salmén. Lue!  
Uusi Ihminen. Leif Salmén. Lue!  
Optimistinen Arvio. Leif Salmén. Lue!  
Haasteiden päivä Helsingissä. Pertti Manninen.  Lue!  

Kymmeniä perustuslakikirjoituksia. 2001-2005. Lue!12 maanantai 2006-11-27.


Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä.
Harry Harkimo. Lue!
Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. Pääkirjoitus. Lue!12 sunnuntai 2006-11-26.Kuva. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä." Matkalta palattua Jyväskylän aseman teräspöydälle unohtunut lehti Keskisuomalainen: "Juice on poissa. Juankoski hiljentyi taiteilijan muistolle. Juhani Juice Leskinen" Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2006-11-26 klo 21.51. Kuva.12 torstai 2006-11-23.Kuva. "Saarnaaja kädet ristissä. Selvitysmies Pekka Myllyniemi asukaskokouksessa Sipoossa maanantaina 2006-11-20 kuunnellessaan seurakuntalaisten ääntä". Suuri maaryöstö. Sipoo. Kuva Pertti Manninen MTV3:n kuvasta. Kuva.


Suuri maaryöstö. Osa 5.
Sipoon kunnan mielipidekysely. Taloustutkimus.
Helsingin Sanomat: Sipoon valtaenemmistö hylkää rajojen muutokset & Lähes koko Sipoo vastustaa alueluovutuksia Helsingille.
HBL Hufvudstadsbladet:
Sibboborna har ändrat sig (ledare) & Sibbo nobbar Helsingfors & Gränsen är nådd (Debatt. Sibbo). Raja on saavutettu (Debatti-kirjoituksen käännös).
Helsingin Uutiset:
5000 uutta asuntoa vuodessa (Kolumni).  Lue!


Extra!
 Matti Vanhanen: Sipoo ensiaskel tonttipulan ratkaisemisessa. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Lyhyesti. 2006-11-24. Lue!
Sipoo on pääministerin tonttisodan ensiaskel
. Rakennuslehti. 2006-11-23. Lue!

Suuri maaryöstö. Osat 1-4.
http://www.12.fi/2006/07/12/etusivu.htm
http://www.12.fi/2006/08/01/etusivu.html#maaryosto
http://www.12.fi/2006/09/16/etusivu.html#suurimaaryosto
http://www.12.fi/2006/09/18/etusivu.html#suurimaaryostoosa3
http://www.12.fi/2006/09/19/etusivu.html#listahelsingin
http://www.12.fi/2006/09/23/etusivu.html#sipoosibbo
http://www.12.fi/2006/11/07/etusivu.html#suurimaaryosto4
http://www.12.fi/2006/11/09/etusivu.html#jaaviys
http://www.12.fi/2006/11/11/etusivu.html#kaupunginjohtaja
http://www.12.fi/2006/11/23/etusivu.html


Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
 HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Läs!

EU ja Nato vovat olla ilman. HBL Debatt. Kärnvapen. Mikael Böök. 2006-11-23. Lue!  - EU och Nato kan vara utan.  Läs!12 tiistai 2006-11-21.Kuva. "Naakat lentävät pimeässä illassa asettuakseen kohta yösijoilleen". Pertti Manninen. Sunnuntai 2006-11-16. Laukaa. Kirkonmäki. Kuva.

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
"Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita." Stig Gustafsson.Curt Riberdahl. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! 

Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. 
En fråga som hittils inte verkar ha debatteras i Finland är betydelsen av att Nato är en militärallians som bygger pä en lämplig andel kärnvapen i Europa. Man förbehäller sig rätten att använda kärnvapen först utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen, så kallad first use. Detta gäller också mot länder som inte har sådana kärnvapen. Läs!


12 sunnuntai 2006-11-19.


Kuva. "Sangre de toro". Pertti Manninen. Torstai 2006-11-16. Helsinki. Amigo. Amigo - Ystävä. Ravintolassa torstai-iltana 2006-11-12.  

Amigo - voiko hienompaa nimeä ravintolalla olla. Nykyisin aika harvoin Helsingissä ravintolassa käyvä joutui hiukan sattumankin kautta tähän Tehtaankadulla sijaitsevaan espanjalaisravintolaan. Ravintola oli seitsemän kieppeissä aivan täynnä, mutta heti tultuamme laitettiin valmiiksi sopuisa kahden hengen pöytä,  tosin tupakkapuolelta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska toinen tulijoista itsekin poltti ja muutenkin ilmanvaihto tuntui toimivan. Tupakoimattomien puolella oli iso seurue valloittaen sen kokonaan. Tuntui jo joltakin pikkujoulutunnelmalta ... Ravintola-arvio. Lue.12 tiistai 2006-11-14.


Kuva: "Arkipäivää". Pertti Manninen. Kirjasto. Laukaa. Perjantai 2006-11-10.  Kuva.

Arkipäivää? Opiskelijan vihaajasta opiskelijan puolustajaksi. Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat joidenkin pääkirjoitustensa ja uutistensa valossa vuoden 1999  elokuusta vuoden 2006 marraskuuhun. Helsingin Sanomien kirjoittelun muutoksen takana ovat olleet varmaankin taloudelliset arvot, tilauskanta on laskenut, opiskelijat, heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat tärkeä tilaajakunta. Vähättelevä, suorastaan halveksuva kirjoittelu tästä yritteliäästä joukosta, joka haluaa rakentaa omaa tulevaisuuttaan usein käsittämättömän niukan toimeentulon varassa, ei enää sovi tähän päivään Tähän arjen elämän huolien esille tuomiseen kiinnitti huomiota myös lehden pääomistaja  Aatos Erkko vuosi sitten.  Pääkirjoitus. Lue!

Isänpäivä-extra! 12 sunnuntai 2006-11-12. Kaupunginjohtaja Pajusen jääviys. Helsingin Sanomat unohtaa kertoa pääkirjoituksessaan KHO:n päätöksestä olennaisen seikan: Kauppakeskuksen laajentamista ja  sitä koskevaa kaavamuutosta oli juuri perusteltu Malmin lentokentälle sijoittuvalla väestönlisäyksellä. Helsingin Sanomat koplaa nyt myös yhteen Malmin lentokenttäkaavan ja Helsingin aluevaatimukset (ryöstöaikeet) antamalla tälle toiminnalle nimen "Helsingin ja Sipoon rajansiirtohanke".  Lue!


12 lauantai 2006-11-11.


Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta. Kuva.

Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas 1980-luvulla. Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuvateksti. Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!

Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen. Lue!


Khiam-raportti12 torstai 2006-11-08


Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Kuva.

Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa kertolaskuja kuuluttaen kulkiessaan kotiinsa koulun jälkeen onneksi tien reunalla ja Koivurannan bussinkin kääntyessä isommalle tielle lähtiessään pikkuiselta linja-autoasemalta kohti kaupunkia. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Laajenna!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen arvostelukyky petti, kun hän ei huomannut olevansa jäävi päättämään Malmin lentokentän asuntokaavasta.
Pääkirjoitus, jossa kerrotaan muistakin huomaamattomuuksista:
Jääviys on itse huomattava. Mietteitä juridisesta ja eettisestä jääviydestä yksilön ja yhtiön tai konsernin kannalta. Esimerkkeinä Suvi Lindén, Jussi Pajunen, SanomaWSOY, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. Lue!


12 tiistai 2006-11-07


Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Kuva. Viimeiset pihlajanmarjat  pyristelevät vielä hetken lintuparven kohta pyrähtäessä paikalle harmaana ja suojaisena  marraskuun päivänä lumien sulaessa kovaa kyytiä. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Isonna kuva!  

Suuri maartyöstö. Sipoo. Osa 4.
Muutama kymmen artikkelia aikajärjestyksessä, joka paljastaa mielenkiintoisia yhteyksiä. Lue!

 

12 maanantai 2006-11-06
 


Kuvat: Pertti Manninen.
Saddamin kuolemantuomio ja Yle. Kuka määräsi muuttamaan kommenttien järjestystä? Vasemmassa kuvassa Tv2:n uutislähetys sunnuntaina 2006-11-05 klo 18.03. Myöhemmin illalla klo 21.50 alkaneessa TV2:n uutislähetyksessä kommenttien järjestys oli vaihtunut. Vasemmalla aito kuva ja oikealla siitä muokattu kuva, joka olisi otettu, jos kamera olisi ollut valmiina. Ylessähän molemmat uutislähetykset ovat tallella! Pääkirjoitus. Vaikea kuva 2. Lue!Vaikea kuva & Oikeuden voitto eli rehellisiin kansa. Lue!


 12 sunnuntai 2006-11-05


Optioner i Fortum värda en halv miljard - Kommunernas miljardblunder. Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Kuntien miljardinukahdus. Aftonbladet Ekonomi & E24.seLäs! -Lue!    

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ...
Lue!12 keskiviikko 2006-11-01
 

Geokätkentä: sekoitus urheilua ja teknologiaa . Heidi Heikkilä.  "Geokätkentä on saanut alkunsa Yhdysvalloista. 2000-luvulla digitaaliteknologian myötä lasten aarteenetsintäleikit ovat muuttuneet maailmanlaajuisiksi aarteenmetsästyspeleiksi. Tunnetuin niistä on aikuisten ja lasten yhteinen viihde - geokätkentä.  Geokätkentä (englanniksi geocaching) on GPS-satelliittipaikantimen avulla kätköjen piilottamista ja etsintää erilaisissa maastoissa." Lue!


12 torstai 2006-10-26

 

Kuvasarja
"Aamusta iltaan eräänä lokakuun harmaana, hetken aurinkoisenakin päivänä". Puu aamulla  (09:12), Talitintti ja pihlajanmarjat (10:42), Pieni koululainen ja lätäkkö (12:17), Varis katselee autoja (13:41), Punaiset lehdet harvenevat (16:56), Siimes tahtoo Naton, varovasti (17:35), Sininen taivas (18:07) ja Meteorologi Takala ennustaa myrskyä (18:30). Laukaa 2006-10-26 Pertti Manninen. Isommat kuvat ja kertomus tulossa!


  12 tiistai 2006-10-24
 

Kuva. "Sateenkaari eli unelma Rauhan maailmasta". Laukaa, Vuojärvi 24. lokakuuta 2006 klo 10.45. Kuva: Pertti Manninen.  Kuva. 

YK:n päivänä
. 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005.12 maanantai 2006-10-23
   

Isonna kuva!
Kuva. Hetken toivo. Budapest 23 lokakuuta 1956 iltapäivällä kuorma-auton lavalla ennen illan panssareita. Yksityiskohta vanhasta lehtikuvasta. Pertti Manninen.


12 lauantai 2006-10-21Kuva "Naakat lentelevät levottomasti eräänä lokakuun aamuna". Kuva: Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Salaisuuksia. "Sota ja sotatilanne on niin poikkeuksellinen maan historiassa, että siinä tapahtuu kaikenlaista, mikä haluttaisiin painaa Unholaan. Nyt Lappeenrannan Huhtiniemestä löytynyt joukkohauta voi ehkä vahvistaa sen huhun,  ...". Lue!
"Vielä eräs tarina jäi myös mieleen. Ministeri Eljas Erkko lähti 'sukellusveneellä Ruotsiin karkuun pelättyään Neuvostoliiton miehittävän Suomen'. ..." Lue!


  12 maanantai 2006-10-16
 

"Tänään kerätään allekirjoituksia. Allekirjoita vetoomus
kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?  "Onko pääministeri Matti Vanhanen niin pirun taitava poliitikko, että saa kiinnitettyä median huomion kaikkeen epäolennaiseen, eikä hallituksen harjoittamaan politiikkaan, joka on ..." Lue!


12 perjantai 2006-10-13


Verenpunainen syksy Suomessa ja maailmalla. Toimittaja tapetaan Venäjällä. Joka 40. irakilainen on kuollut vuoden 2003 hyökkäyksen jälkeen sodan jaloissa. Elämme veristä aikaa.

Linkkejä: Leader: In praise of Politkovskaya   Obituary: Anna Politkovskaya - '655,000 Iraqis killed since 2003'  One in 40 'killed since invasion'  - Nämä lehdestä Guardian Unlimited, jonka arkistot ovat avoinna, toivottavasti vielä vuosien päästä.
Pääkirjoitus. 12 perjantai 2006-10-13. Pertti Manninen.


12 maanantai 2006-10-09

 
Maanan
tai-illan ajankohtaisohjelmista: "... teknologin har till 100 % skapats i Demokratiska folkrepubliken Korea." FST5 klo 20. Lue!   
Opiskelijoiden mielenosoitus opintorahan korottamiseksi Mannerheimintiellä Kiasman ja Sanomatalon edessä Eduskuntatalo määränpäänään. FST5 klo 20. Lue!    
"Tunnettu pankkiiri Andrei Koslov oli murhattu vain kuukausia sitten ..." FST5 obs. klo 20.20. Lue!   
"Donne in carriera Top 25 in Europa ..." Rai Uno, tg1 klo 21. Lue!  

Pääkirjoitus. Suomi 2006. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla, eikä vain hoettava Pohjois-Korean pahuutta. Israelista kukaan ei puhu mitään. Suomenkin hallituksen tekopyhyyteen on havahduttava. Lue!


  12 keskiviikko 2006-10-04.
 

Iltalehti  maanantai  2006-10-02.
  Edustajatoverit piikittelevät. "Saarela luonnehtii kirjassaan Heinäluomaa ..."    ltalehti. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Olli Saarela puolustaa Tanjaa: Heinäluoma on akkamainen jätkä".    Ilta-Sanomat. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Tanja Saarelan mies käy Heinäluoman kimppuun".   Keskiviikko 2006-10-04. "Tulen hulluksi.  Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?" Croucho Marx

Pääkirjoitus. Suomi 2006.
  "Tulen hulluksi. Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?"  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  SanomaWSOY:n Jokerien uusin palkkalainen kuvassa. Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  Lue! 
Pääkirjoitus. Suomi 2006.Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.  Lue!

Bisquit: Masennushan siitä seuraa. Toki siitäkin voi saada aineistoa kuusipäiväisiin lehtiin. Eikä edes mitään vanhan jauhamista tyyliin "puhun niin totta kuin osaan", vaan tuoretta näkökulmaa "olen niin masentunut kuin jaksan." Bisquit. Seppo Ahti. Mediasuksikkuutta. Ilta-Sanomat tiistaina 2006-10-03.

Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Pääkirjoitus. Sipoo - Sibbo. Lue!
Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!
Toista sataa otsikkoa ja katkelmia kirjoituksista.
Lue!
    
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  "Taas kerran hän teki sen. Pystyi mollaamaan entistä kihlattuaan Sauli Niinistöä ... "  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006. Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.
"Sivarien palvelusaika on 13 kuukautta, kalenterivuoden ja opiskeluvuoden pituus on 12 kuukautta .." Lue!

Pääkirjoitus.Suomi 2006. Elämme outoja aikoja. "... Solidaarisuudesta ei kannata puhua."  Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!    
Markkinointi&Mainonta -lehden päätoimittaja Seppo Määttänen "ei anna tuumaakaan periksi siitä, etteikö Pietilän eron taustalla olisi keskustapoliitikkoja." Suomenmaa haastattelee.  Lue!


"Huikea mahdollisuus luovuudelle"  
Lue!


Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta."
Lue!


Syyskuun 11. - Rauhanturvajoukot -   Koistinen kuva - 7 vuotta sitten  Kalpean kuun tarinoita. Kuva.
Etsi nettisanomista: 
12 + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.

 

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!

Man with a Cut-Out Shadow

12

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!


altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearchLapsen oikeuksien julistus 
 

Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu". Laukaa. Kirjastoi. Pertti Manninen.  Laajenna kuva. 
Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year! 
12.
  
2007-01-02  etusivulle!

Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt.altavista
Etsi nettisanomista: 12 + 'hakusana'.
 
 

Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu ja lahjakuusi". Laukaa. Kirjastoi. Pertti Manninen.
Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year! 
12.
 
World weekly
Guardian Unlimited Monday January 01 2007   Saddam 'tended plants' in jail   Military nurse says former dictator saved crusts to feed birds and tended plot of weeds in custody.   Slideshow: Portrait of a dictator   Obituary: Saddam Hussein   Full Iraq coverage
Islamists lose last stronghold   Somali troops capture last city held by militants as all Somalis ordered to hand over weapons in three days.      Two killed by bombs in Bangkok   Britons among those wounded as series of bombs explode in capital.      US death toll in Iraq reaches 3,000   All eyes on January 10 deadline for new course in Iraq.      Castro denies US claims that his health is failing   Fidel Castro has rebutted American claims about his health failing, saying his recovery was far from being a 'lost battle'.  

Guardian Unlimited  Tuesday January 02 2007   Iraq to investigate Saddam filming   Government to look into how execution came to be broadcast around the world.      Confusion over missing plane   Indonesian minister dismisses claim jet has been found.      Fashion factor fuels Iran Aids fears   Sex-for-clothes deals raise fears over HIV, reports Robert Tait.      Thai leader blames bomb blasts on deposed PM   · Ousted backers of Thaksin Shinawatra 'behind attack'   · Troops return to streets for first time since coup      Pork soup handouts not racist - French judge   Pork soup is back on the menu for homeless people in Paris after a judge ruled it could not be deemed racist.

24 hours in pictures   Gallery: The best images from around the world.  Hunger kills one child every 5 secs   More picture galleries   Guardian/ Worldlatest  

 

 
2007-01-02  etusivulle!

Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt. 
TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi - Mainosbanneri ja kirjasinkoko torstaina 2009-04-02. N:o  2006/578. Sivut: .2007-01-02, nettiin 2007-01-02, linkit 2007-01-02. 
12 2007-01-02 -   Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja median kommentit: Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutiset - Anneli Jäätteenmäki. Paavo Lipponen, Timo Kalli, Jouni Backman, Irak.vuoto - Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu". Laukaa. Kirjasto. Pertti Manninen Kuva. "Baarikoira". 2007-01-01 klo.18.00. Tampere. Rautatieasema. Odotushalli. Pertti Manninen.  Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year!  12.  N:o 578.  -  tiistai  02.01.2007 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12


the hunger siteHae Nettisanomista:

Vuodet 1999 - 2005
 
 
Kuva. 2007-01-01 klo. klo 18.00. "Baarikoira". Pertti Manninen. Tampere. Rautatieasema. Odotushalli. 
Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year! 
12.
 

Sivun alkuun!


    

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 20:36.

Sivuston 1. restaurointi 2011-09-12. Virhelinkkien korjaus, puuttuvien kuvien palautus, Huom. Linjayhteyden virhellisen toiminnan takia osa sivuista on vuonna 2007 jaettu useaksi sivuksi ja osa kuvista on edelleen vaillinaisia alaosastaan. Linkkien palautus on osittain vienyt linkit osottamaan tiedon ensimmäiseen esiintymiskertaan. Maanantaina 2011-09-12 Pertti Manninen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.