2007 
TAM 29
Etusivulle!

Erkki Susi, Tiedonantajan päätoimittaja, 60 v.

Syntymäpäivähaastattelu. "Päätoimittaja penkoo ja pakinoi".

Sanna Kangasniemi. Helsingin Sanomat.  lauantaina 2007-01-27. Lue!

Erkki Susi. Kirjoitukset Tiedonantajassa perjantaina 2007-01-26.Kosovo.
 Pääkirjoitus. Lue!

Vaalipetos.  2. pääkirjoitus. Lue!
Pullakahvit jättityöttömyydelle.  3. pääkirjoitus. Lue!
Usko tai älä!  Pakina. (Nimim. Eero). Lue!
USA:n ja Israelin ydinasehyökkäys Iraniin uhkaa.  Artikkeli. Lue!Erkki Susi, Tiedonantajan päätoimittaja, 60 v.

Päätoimittaja penkoo ja pakinoi.

Päätoimittaja penkoo ja pakinoi. Helsingin Sanomat. Nimiä tänään. Onnittelemme. Erkki Susi, 60. Sanna Kangasniemi. Lauantai 2007-01-27.

"Tämän viikon Tiedonantaja on keskiviikkona illalla viittä vaille valmis. Pakina vain puuttuu. "Sen kirjoitan aina viimeiseksi", päätoimittaja Erkki Susi sanoo. Susi kertoo joskus ihmetelleensä, miksi pakinaa aiemmin kirjoittanut toimittaja teki jutun aina viime tingassa ennen deadlinea. "Nyt ymmärrän hyvin: pakina ei synny ennen kuin pöytä on puhdas muista jutuista." Onko päätoimittajalla pakinan aihe jo päässään? "Ei vielä", Susi huokaa.

Vuosi oli 1971, kun Erkki Susi jätti poliittisen historian gradun alkuasteelle ja siirtyi Tiedonantajan toimittajaksi. Ajat olivat monella tapaa toiset. Tiedonantajan keskimääräinen levikki oli 30 000, kun nyt tilaajia on viitisentuhatta. Suden mukaan lehden vaikutusvalta ei levikistä huolimatta ollut 1970-luvullakaan paljon nykyistä suurempi. "On tosiasia, että silloinkin Tiedonantaja oli oppositiossa ja syrjitty. Minä en usko, että 'taistolaiset' pompottivat koko maata. Ei se niin ollut." Susi on paneutunut lehdentekoon täysillä: uransa alkuvuosina hän saattoi jopa nukkua työpaikalla. Moiseen päätoimittaja ei enää sortuisi. "Nuorempana sitä ei ollut niin väliksi, missä nukkuu."

Tiedonantaja on Suomen kommunistisen puolueen (Skp) äänenkannattaja, jonka linja on määritelty marxilaiseksi ja EU-kriittiseksi. Lehden toimitus sijaitsee Helsingin Merihaassa samoissa tiloissa Skp:n toimiston kanssa. Merihakaan neljän hengen toimitus muutti Herttoniemenrannasta pari vuotta sitten. "Se oli hyvä muutos. Vaikka olisi kuinka ujo, niin täällä ei pääse eristäytymään ihmisistä. Palautetta tulee koko ajan." Susi itse on kommunistisen puolueen keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen. "Normaaliin puoluetoimintaan minulla ei ole paljonkaan aikaa. Lehtityö on minulle puoluetoiminnan päämuoto. Enkä tällä laita yhtäläisyysmerkkejä siihen väliin."

Millainen suhde politiikalla ja journalistisella objektiivisuudella sitten Tiedonantajassa on? "Objektiivisuus on sikäli meillä eri juttu, että emme ole objektiivisia väkeään pihalle pistävän yrityksen ja pihalle pistettyjen työntekijöiden välillä. Otamme kantaa ihmisten puolesta. Mutta objektiivisuus on ehdottoman tärkeää siinä mielessä, että ei olla asenteellisia ilman faktoja. Kaivamme faktat esiin ja kerromme, mitkä ovat yhteiskuntaa liikuttavat tekijät."

Kansainvälisen politiikan seuraaminen on Erkki Sudelle intohimo, joka vetää aina vain enemmän puoleensa. "Mitä enemmän pengon esimerkiksi USA:n ja Iranin vastakkainoloa, sitä pahemmin se näyttää sotaan päättyvältä. Väliin tulee ihan epätoivoinen olo: pitääkö minun ainoana varoittaa sodan vaarasta? Mutta ennakoiva asioiden penkominen, se on journalistin tehtävä." Eläkkeelle jäämistä Susi ei ole ajatellut. Jopa kysymys nostattaa ihmetystä hänen kasvoilleen. " Sitten vasta se varmaan tulisi edes mieleen, jos ei millään jaksaisi pitää yllä entisenlaista työtahtia ja määrää."

Kun eilen perjantaina avasi tuoreen Tiedonantajan, saattoi varmistua, ettei puhtaan pöydän taktiikka pettänyt. Pakina on paikallaan. Puolueiden vaalitunnusten lisäksi nimimerkki Eero kirjoittaa pakinassaan myös vanhenemisesta, "sattuneesta syystä". "On lohdullista, että ihmisen vanheneminen tapahtuu vähän kerrallaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Siihen ehtii sopeutua ja mukautua."
Sanna Kangasniemi"

"Onnittelemme. Erkki Susi, 60.
Erkki Susi syntyi Nurmossa 27. tammikuuta 1947. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Seinäjoen lyseosta 1967 ja opiskeli Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Opinnot jäivät, kun Susi aloitti toimittajan työt Tiedonantajassa 1971. Tiedonantajan päätoimittajana Erkki Susi on työskennellyt vuodesta 1984."
Kuvateksti: " Erkki Susi on Tiedonantajan neljän hengen toimituksen ainoa täyttä työviikkoa tekevä toimittaja. Kiirettä siis riittää." Kuva: Liisa Takala.

Päätoimittaja penkoo ja pakinoi. Helsingin Sanomat. Nimiä tänään. Onnittelemme. Erkki Susi, 60. Sanna Kangasniemi. Lauantai 2007-01-27.Erkki Susi, Tiedonantajan päätoimittaja, 60 v.

Kosovo

Kosovo. Tiedonantaja. Pääkirjoitus. Perjantai 2007-01-26


"YK:n erityislähettilään Martti Ahtisaaren esitystä Kosovon tulevaisuudesta siirrettiin Serbian ennenaikaisten parlamenttivaalien jälkeiseen aikaan, jotta vaalitulos olisi ollut esityksen ja lännen kannalta mahdollisimman hyvä. Kosovo-esityksen ei haluttu auttavan Serbian itsenäisyyttä ja eheyttä puolustavia voimia vaalimenestykseen. Viime sunnuntain vaalit voitti Serbian radikaalipuolue SRS 28 prosentin ääniosuudella. Länsi käytti paljon rahaa tappion aiheuttamiseksi SRS:lle, joten siihen nähden sen tulosta voidaan pitää hyvänä. EU:ta, Natoa ja uusliberalistisia talousuudistuksia myötäilevä demokraattinen puolue DS kaksinkertaisti äänimääränsä vuoden 2003 vaaleista, mutta jäi kakkoseksi noin 23 prosentin äänisaaliilla. Kolmanneksi tuli pääministeri Vojislav Kostunican johtama Serbian demokraattinen puolue DSS 17 prosentin ääniosuudella.

SRS:n äänisaalis ei takaa sille hallituksenmuodostajan asemaa. DSS:n arvioidaankin nousevan ratkaisevaan asemaan tulevissa hallitusneuvotteluissa. Se on ilmoittanut voivansa liittoutua kumman tahansa muun suuren puolueen kanssa. Kosovon tulevan aseman kannalta asetelma on mielenkiintoinen. Mikään kolmesta suurimmasta puolueesta ei ole uskaltanut virallisesti liputtaa Kosovosta luopumisen puolesta. Jyrkimmin maakunnan säilyttämistä Serbian autonomisena osana vaatii SRS. DS:n johtaja, presidentti Boris Tadic on kuitenkin vihjaillut, että Kosovosta voidaan joutua luopumaan.

Ahtisaaren on määrä antaa Kosovo-esityksensä suljettujen ovien takana kokoontuvalle ns. kontaktiryhmälle tänään perjantaina. Tiettävästi hän aikoo kuitenkin kertoa esityksestään serbeille ja albaaneille vasta helmikuun alussa. Jo pitkään on kuiskuteltu, että Ahtisaari tarjoaa Kosovolle jonkinasteista itsenäisyyttä. Tätä serbit eivät hyväksy. Myös kontaktiryhmässä mukana olevan Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi EU:n puheenjohtajamaa Saksalle viime sunnuntaina, että Venäjä tulee tukemaan vain sellaista Kosovon asemaa koskeva ratkaisua, jonka Serbia hyväksyy. Hän korosti, että virheellisestä ratkaisusta Kosovon kysymyksessä voisi tulla vaarallinen ennakkotapaus. Hänen arvioidaan viitanneen Abhasian, Etelä-Ossetian ja Moldovan tilanteeseen.

Kosovon asemaa koskevassa ratkaisussa on kyse siitä, jatkuuko lännen lähes 20 vuotta sitten aloittama Jugoslavian tuhoaminen loppuun saakka, silpomalla Serbia. Serbian ja Montenegron muodostaman tynkä-Jugoslavian silpominenhan alkoi Naton sodalla sitä vastaan vuonna 1999. Sota myytiin lännen yleiselle mielipiteelle "humanitaarisena" vastauksena Slobodan Milosevicin Kosovossa suorittamalle kansanmurhalle. Todellisuudessa mitään kansanmurhaa ei ollut, ja sodassa oli kyse yksinkertaisesti Jugoslavian tuhoamisen jatkamisesta. Sodan tuloksena Kosovo otettiin muodollisesti YK:n, tosiasiassa lännen, ylikansallisten yhtiöiden sekä albaanien "al-Qaidan" ja muiden paikallisten rikollisliigojen valvontaan.

Jokin aika sitten tynkä-Jugoslaviasta "itsenäistyi" Montenegro, ja nyt työ on tarkoitus päättää pystyttämällä Naton ja EU:n siirtomaahallinnon johtama uusi valtio, muslimivaltio Kosovo.
Läntiset suunnittelijat visioivat Kosovolle Serbiasta vapaata "ehdollista itsenäisyyttä", käytännössä Bosnian tavoin johdetun kansainvälisen protektoraatin asemaa. Toimivalta tullaan siirtämään YK:lta EU:lle ja Natolle. Näin "itsenäisestä" Kosovosta tulee lännen uusin siirtomaa. Kosovon läntiset hallitsijat ovat jo päättäneet ratkaisun luonteesta, Ahtisaaren käymät "keskustelut" antavat heidän sanelulleen vain diplomaattisen pintasilauksen.

Aina voi toivoa, että kaikki käy toisin. Mutta on hyvin mahdollista, että Serbia ja sen johtavat puolueet taipuvat Kosovon "itsenäisyyteen" Jos Serbia yrittää vastustaa, EU ja USA tulevat yksinkertaisesti eristämään sen länsimielisen hallituksen estämällä maan jäsenyyden EU:ssa ja Natossa. Serbialla ei näytä olevan muuta vaihtoehtoa kuin alistua silpomiseensa. Korkeintaan se voi pyrkiä saamaan vastineeksi joitakin myönnytyksiä. (ES)"

Kuvateksti: "Serbian ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa yksi tärkeimmistä asioista oli Kosovon tulevaisuus."

Kosovo. Tiedonantaja. Pääkirjoitus. Perjantai 2007-01-26. (ES. Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi).


Vaalipetos. Tiedonantaja. 2. pääkirjoitus. Perjantai 2007-01-26. 

Vaalipetos.

"Näinä viikkoina täyttyvät taas kerran kaikki vaalipetoksen tunnusmerkit. Kaikki puolueet esittäytyvät äänestäjille pulmusen puhtaina ja lupaavat heille yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista. Esimerkiksi nykyinen päähallituspuolue keskusta lupaa noin 1,5 miljardin menonlisäyksiä hyvinvointipalveluihin. Eivätkä muut puolueet ole pekkaa pahempia.

Todellisuus on toisenlainen. Kaikki eduskuntapuolueet hyväksyivät viime viikolla yksimielisesti kuntapuitelain, jonka tarkoituksena on karsia kuntien lähipalveluja, vähentää menoja ja henkilöstöä, edistää palvelujen kilpailuttamista ja yksityistämistä sekä vähentää radikaalisti kuntien määrää.
Kokoomusjohtoisissa Helsingissä ja Espoossa kaikki eduskuntapuolueet – myös vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset – ovat olleet mukana leikkaamassa kuntien palveluja ja hyväksymässä kunta- ja palvelurakenneuudistusta kuprua, jolla palveluja heikennetään entisestään ja kavennetaan demokratiaa.

Palveluja leikkaavan, yksityistämistä edistävän ja kuntien henkilöstön asemaa heikentävän  tilaaja–tuottaja -mallin eli tiltun käyttöönotossa edelläkävijöitä ovat olleet Tampere, Oulu ja Rovaniemi. Kaikissa näissä kaupungeissa vasemmistoliitto ja muut eduskuntapuolueet ovat olleet täysin rinnoin tiltun kannalla.

Nyt yritettävän vaalipetoksen tekee erityisen rumaksi se, että kaikissa näissä kunnissa henkilöstöryhmät ovat mielenosoituksin ja lakoin protestoineet mainittujen puolueiden kehnoja päätöksiä. Puolueet ovat tienneet, mitä työntekijät heidän puuhistaan ajattelevat, mutta sulkeneet korvansa. Nyt samat huijarikaupparatsut kauppaavat muina miehinä ja naisina äänestäjille samaa vanhaa "käytettyä autoa". (ES)"

Vaalipetos. Tiedonantaja. 2. pääkirjoitus. Perjantai 2007-01-26. (ES. Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi).Pullakahvit jättityöttömyydelle. Tiedonantaja. 3. pääkirjoitus. Perjantai 2007-01-26.

Pullakahvit jättityöttömyydelle

"Hallituspuolue keskustan eduskuntaryhmä järjesti viime tiistaina pullakahvit toimittajille sen kunniaksi, että hallituksen työllisyystavoite, 100 000 uutta työpaikkaa, on melkein täyttynyt. Työllisyysaste oli viime joulukuussa 2,7 prosenttiyksikköä parempi kuin vuoden 2003 joulukuussa eli hallituskauden alussa. Viime vuoden työllisyysaste oli 69.1 prosenttia. Aina on syytä iloita työllisyyden paranemista. Olisikin täydellinen katastrofi, jos työllisyystilanne ei olisi kohentunut yhdessä maailman rikkaimmista maista, jonka talouskasvu on komeaa ja jolla on rahaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Mutta pullakahvit eivät muuta miksikään sitä, että Suomessa on edelleen jättityöttömyys.
Tilastokeskuksen haastattelututkimuksen mukaan työttömiä on 168 000. Määrään ei lasketa mukaan ihmisiä, jotka ovat olleet vaikkapa vain tunnin viikossa töissä. Työministeriön tilastojen mukaan työttömiä työnhakijoita on 250 000. Kun "perinteisten" työttömien määrään lasketaan mukaan myös työttömyyseläkkeellä olevat, erilaiset tukityöllistetyt ja lyhennettyä työviikkoa tekevät, työttömiä on työministeriön tilastojen mukaan yhteensä 382 090 eli lähes 15 prosenttia työvoimasta. Se on hurja luku.
Samaan aikaan kun työttömien määrä on tilastokeskuksen mukaan vähentynyt ja työllisten lisääntynyt, tukityöllistettyinä, työvoimakoulutuksessa tai harjoittelussa oli kuitenkin vuoden 2003 ja  2006 joulukuussa tasan yhtä paljon väkeä: 83 000 ihmistä.

Tilastokeskuksen luvuista paljastuu, että määräaikaisten, osa-aikaisten ja pätkätöiden määrä on kasvanut rajusti. Tehtyjen työtuntien määrä on selvästi laskenut. Näennäisesti työlliset tulevat palkallaan toimeen huonosti tai eivät ollenkaan. Näin työntekijöiden köyhyys pahenee.
Olisivat saaneet ne pullakahvit jäädä tarjoamatta. (ES)"

Pullakahvit jättityöttömyydelle. Tiedonantaja. 3. pääkirjoitus. Perjantai 2007-01-26. (ES. Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi).


TIEDONANTAJA. EDWARD.
Perjantai 2007-01-26."Hallituksen työttömyystavoite olisi mukamas jo saavutettu ...
100 000 pätkä-, osa-aika-, provisiopalkka-, silppu yms. työpaikkaa, joista jokainen on todellisen työpaikan irvikuva ...
joilla ei voi elää edes ilman sossua!
PERKELE!"
TIEDONANTAJA. EDWARD.
Perjantai 2007-01-26.

www.tiedonantaja.fi


Erkki Susi, Tiedonantajan päätoimittaja, 60 v.

Usko tai älä. Tiedonantaja. Viikon pakina. Eero. Perjantai 2007-01-26

Usko tai älä

"Puolueiden vaalitunnukset on julkistettu iloksemme. Mitä mikin tarkoittaa, on äänestäjien mielikuvituksen varassa. Tässä muutamia tulkintoja.

Kokoomus: "Puolue jolla on korvat". Peruskoulun ala-asteen kokeessa kysyttiin: Miten ääni etenee korvassa? "Se menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos", vastasi viisas Jyrki Katainen, 8 v.

Keskusta: "Vähän kuin itseäsi äänestäisit". Likaisella mielikuvituksella mieleen voisi tulla itsetyydytys. Tai mielleyhtymä: Vähän kuin hautaasi kaivaisit.

Vasemmistoliitto: "Oikeasti vasemmalla". Mutta ei ihan "aikuisten oikeesti". "Vasemmalla" tarkoittaa vasemmistoliiton kohdalla istumajärjestystä puhemiehen korokkeelta katsottuna.

Vihreä liitto: "Jottei totuus unohtuisi". Vihreä liitto on porvaripuolue, joka leikkaa palveluja ja sosiaaliturvaa niin eduskunnassa kuin kunnanvaltuustoissakin eikä pidä hallitukseen pyrkimisen kynnyskysymyksenä edes ydinvoiman lisärakentamista.

Kristillisdemokraatit: "Usko tai älä". Päivi Räsänen on pysynyt raittina sen jälkeen kun hän 12-vuotiaana otti ensi kännit. Mitä nyt teini-iässä tuli vähän ryypättyä.

SDP: Ei ollut vielä tätä kirjoitettaessa julkistanut vaalitunnustaan. Tyydymme korvikkeena Eero Heinäluoman vaalitilaisuudessaan esittämään tunnukseen "Ihmisille töitä". Eli kaikki nykyiset demariministerit on äänestettävä jatkamaan töitään vaalien jälkeisessä hallituksessa, varsinkin Kari Rajamäki.

* * *
Sattuneesta syystä hyppäämme sitten täysin epäpoliittiseen aiheeseen, ihmisen vanhenemiseen. On lohdullista, että ihmisen vanheneminen tapahtuu vähän kerrallaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Siihen ehtii sopeutua ja mukautua. Sitä mitä itse nuorena ajatteli esimerkiksi 60-vuotiaasta ei tulisi mieleenkään ajatella, kun itse on siinä iässä.

"Keski-ikäisyys" on hyvä lohduke ja sopeuttaja. Sillä on leveä haitari: kolmekymppisestä kuusikymppiseen ja siitäkin eteenpäin. "Varttuneessa keski-iässä" olevan tai "reilusti keski-ikäisen" kirjoissa voi olla hyvinkin olla 65–70-vuotiaaksi saakka. Mistä tietää, että on keski-ikäinen tai jopa "reilusti" keski-ikäinen? Muun muassa tällaisia vastauksia voidaan antaa:

Kaikesta kivasta alkaa olla vähintään 20 vuotta. Voi sanoa yhä useammalle: "Kun minä olin sinun iässäsi". Ennen vanhaan sattui ja tapahtui, nykyään ei tapahdu mitään, mutta joka paikkaan kyllä sattuu.

Alkaa ostella kevyt-tuotteita ja huomaa, kuinka pienellä tekstillä kaikki käyttöohjeet on kirjoitettu. Elämän korkeat arvot tarkoittavat verenpaine- ja kolesteroliarvoja. Kirjoittaa muistilappuja, mutta unohtaa, mihin ne on laittanut.

Silmiin syttyy tuli vain silloin, kun aurinko osuu silmälaseihin. Kahdesti yössä tarkoittaa vessassa käyntejä. Kuorsaaminen on tapa osoittaa vierustoverille, että on elossa.

Osa noista pitää paikkansa, osa on yksilöllistä, osa silkkaa pötyä.

* * *
Joku viisas on sanonut: – Tultuasi kypsään keski-ikään ihmiset alkavat odottaa, että olet hillitty, arvokas, varovainen ja harmaa. Silloin on aika tuottaa heille yllätyksiä.

EERO"

Usko tai älä. Tiedonantaja. Viikon pakina. Eero. Perjantai 2007-01-26


www.tiedonantaja.fi


Erkki Susi, Tiedonantajan päätoimittaja, 60 v.


Piirroskuva: Syria. Iran. You are NEXT! "American voters love it when I'm kicking godless foreigner ass!"

USA:n ja Israelin ydinasehyökkäys Iraniin uhkaa. Tiedonantaja. Erkki Susi. Perjantai 2007-01- 26.


USA:n ja Israelin ydinasehyökkäys Iraniin uhkaa.

Suomen johto vaikenee

"Maailma on nykyajan historian vakavimman kriisin partaalla. Yhdysvallat on ryhtynyt sotilaalliseen seikkailuun, "pitkään sotaan", joka uhkaa ihmiskunnan tulevaisuutta. Koskaan ns. Kuuban ohjuskriisin jälkeen ihmiskunta ei ole ollut lähempänä ydinholokaustia, joka saattaa levitä radioaktiivisen laskeuman muodossa suureen osaan Lähi-itää. On lisääntyvä määrä todisteita siitä, että George W. Bushin hallinto yhteistyössä Israelin ja Naton kanssa suunnittelee ydinsodan aloittamista Irania vastaan – ja mikä irvokkainta – kostona Iranin olemattomalle ydinaseohjelmalle. USA:n ja Israelin sotilaallisen operaation sanotaan olevan "pitkälle kehittyneessä valmiustilassa".

Yli 10 000 iskukohdetta
Eikä kyse ole "vain" rajoitetuista ydinaseiskuista Iranin ydinlaitoksiin, vaan myös laajasta tavanomaisin asein tehtävästä hyökkäyksestä. Wayne White, joka toimi USA:n ulkoministeriön tiedustelu- ja tutkimustoimiston johtavana Lähi-idän analyytikkona maaliskuuhun 2005 asti, sanoo nähneensä osan Iran-suunnitelmista. Hänen mukaansa suunnitelmissa on kyse sodasta, joka voisi horjuttaa Lähi-idän tilannetta vuosiksi eteenpäin. "Me emme puhu vain kirurgisista iskuista tiettyjä kohteita vastaan Iranissa. Puhumme tien raivaamisesta kohteisiin" tekemällä selvää suuresta osasta Iranin ilmavoimia, sukellusveneitä, laivojen vastaisia ohjuksia, jotka voisivat uhata USA:n kauppa- ja sotalaivoja Persianlahdella, ja ehkä myös Iranin ballistisia ohjuksia, White sanoi. Pentagonilla on suunnitelmat iskeä yli 10 000 kohteeseen sodan ensimmäisen päivän aikana. Niistä suuri osa ei ole vain sotilaallisia kohteita, vaan joukossa on paljon siviilikohteita.

Kolmannen maailmansodan skenaario
Jos sellainen suunnitelma pantaisiin käyntiin, sota laajentuisi ja luultavasti tempaisisi piiriinsä koko Lähi-idän ja Keski-Aasian alueen. Sota voisi laajentua alueen ulkopuolellekin ja äärimmillään johtaa kolmannen maailmansodan skenaarion toteutumiseen. Tässä mielessä sotilasliittoumien rakennelma on ratkaiseva. Kiina ja Venäjä ovat solmineet pitkälle menevät sotilaalliset yhteistyösopimukset Iranin kanssa. Iran taas on suoraan tekemisissä konfliktin kanssa. Iranilla on kehittynyt ilmapuolustusjärjestelmä samoin kuin kyky tähdätä USA:n ja sen liittolaisten Irakissa ja Persianlahden maissa oleviin asemiin, kuten viime vuoden sotaharjoitukset osoittivat.

USA-johtoinen merivoimien sijoittaminen tapahtuu kahdella eri näyttämöllä, Persianlahdella ja itäisellä Välimerellä. Itäisen Välimeren militarisointi tapahtuu pääosin Israelin kanssa yhteistoiminnassa olevan Naton johdolla. Syyriaa vastaan suuntautuvaa operaatiota toteutetaan YK:n rauhanturvatehtävän julkisivun takana. Tässä kontekstissa Libanonin vastainen sota viime kesänä on nähtävä laajemman USA:n laatiman sotilaallisen tiekartan yhtenä vaiheena. Persianlahdella oleva sotalaivasto on pääosin USA:n komennossa, ja Kanada osallistuu siihen.

Radioaktiivinen saastuminen laajalle
Merivoimien voimistaminen koordinoidaan ilmahyökkäysten kanssa. Iranin vastaisten ilmapommitusten suunnittelu alkoi vuoden 2004 puolivälissä saman vuoden alussa muotoillun CONPLAN 8022:n mukaisesti. Toukokuussa 2004 annettiin USA:n presidentin kansallisen turvallisuuden direktiivi NSPD 35 nimeltään "Ydinaseiden sijoittamisvaltuutus". Vaikka sen sisältö jäi salaiseksi, oletus on, että NSPD 35 koskee taktisten ydinaseiden varastoimista ja sijoittamista Lähi-idän sotanäyttämölle CONPLAN 8022:n mukaisesti.

Huolimatta Pentagonin lausunnoista, joissa kuvataan taktisia ydinaseita "turvallisiksi ympäröivälle siviiliväestölle", ydinaseiden käyttö tavanomaisella sotanäyttämöllä laukaisisi ydinaseholokaustin. Sen seurauksena oleva radioaktiivinen saastuminen, joka uhkaa tulevia sukupolvia, ei asiantuntijoiden mukaan missään tapauksessa rajoittuisi Lähi-itään.

Uusi "Tonkininlahden välikohtaus"
Myös arviot siitä, että USA käyttää sodan aloittamiseen provokaatiota, ovat koko ajan vahvistuneet. Vuonna 2005 varapresidentti Dick Cheney tiettävästi määräsi USA:n strategista komentokeskusta laatimaan valmiussuunnitelman "käytettäväksi vastauksena uuteen 9/11-tyyppiseen terroristihyökkäykseen USA:ta vastaan". Suunnitelma lähti olettamuksesta, että jos sellainen 9/11-tyyppinen tapahtuma sattuisi, Iran olisi sen takana. Täten se antaisi tekosyyn rangaistuspommituksiin.

Viime aikoina useat analyytikot ovat kiinnittäneet huomiota mahdolliseen uuteen "Tonkininlahden välikohtaukseen", jota Bushin hallinto käyttäisi tekosyynä Iranin vastaisen sodan aloittamiseen. Ensimmäisenä raiteena provokaatioissa on pidetty USA:n toissaviikkoista hyökkäystä Irakin kurdialueella sijaitsevaan Iranin konsulaattiin sekä samaan aikaan suoritettua ja olemattomalle huomiolle jääneitä Iranin alueen pommituksia.

Toisena provokaatioraiteena pidetään järjestettyä "välikohtausta" Persianlahdella. Kuten Bush puheessaan 10. tammikuuta ilmoitti, lentotukialus USS Stennisin johtama iskuryhmä on matkalla Persianlahdelleja saapuu perille helmikuun puolivälin tienoilla täydentämään siellä jo olevaa USS Eisenhowerin johtamaa iskuryhmää. Useiden washingtonilaisten ja Lähi-idän lähteiden mukaan toinen provokaatioraide otetaan käyttöön sen jälkeen kun USA:n täysi merisotavoima on saapunut Persianlahdelle. Silloin on odotettavissa USA:n laivaston tunkeutuminen Iranin rannikkovesille tarkoituksella provosoida Iran sotilaalliseen toimintaan. Jos niin tapahtuu (tai keksitään tapahtuneen, kuten Vietnamin Tonkininlahdella), USA laskee saavansa "oikeutuksen" kostoiskuun iranilaisia kohteita vastaan.

Propagandalinjan muutos
Tarkkailijoiden piirissä on pantu merkille, että Bushin hallinnon propagandassa on tapahtunut Bushin 10.1 puheen jälkeen muutos.
Väitteitä Iranin ydinaseiden tavoittelusta on alettu pitää tehottomina ihmisten opittua Irakin esimerkin valossa suhtautumaan epäluuloisesti Bushin hallinnon joukkotuhoaseita koskeviin väitteisiin. Uusi propagandakampanja keskittyy Iranin rooliin Irakin "kapinallisten" varustamisessa aseilla, jotka tappavat "meidän poikiamme", ja Iranin rankaisemiseen tästä.

Mitä Suomen tulisi tehdä?
Suomen johto on seurannut tilanteen kehittymistä yhä vaarallisemmaksi vaiti ollen. Kun Suomi oli EU:n puheenjohtaja, unioni antoi tukensa eurooppalaisten YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaiden "maltilliselle" Iranin vastaiselle ja USA:ta myötäilevälle linjalle, joka merkitsi muun muassa pakotteiden hyväksymistä. Suomen johto ei ole sanallakaan arvostellut USA:n ja Israelin Iraniin kohdistuvia uhkailuja. Jos USA ja Israel hyökkäävät, Nato jota USA johtaa ja jolla on kumppanuussopimus Israelin kanssa, joutuu tavalla tai toisella sotketuksi sotaan. Ja koska suurin osa EU-maista on Naton jäseniä, sotketuksi joutuu myös EU.

Suomen johdon tulisi ilmaista julkisesti selvä kanta mahdollista aggressiota vastaan. Sen pitäisi myös harjoittaa julkista ja ei-julkista diplomatiaa pohjoismaisella tasolla, YK:ssa, EU:ssa ja kosketuksissa Venäjän kanssa sodan estämiseksi. Ja sen pitäisi tehdä selväsanaisesti loppu vaarallisesta Nato-jäsenyysoptiosta sekä maamme asteittaisesta liu'uttamisesta yhä tiiviimmin sotaliiton huomaan.

ERKKI SUSI"

Piirroskuva: Syria. Iran. You are NEXT! "American voters love it when I'm kicking godless foreigner ass!"

USA:n ja Israelin ydinasehyökkäys Iraniin uhkaa. Tiedonantaja. Erkki Susi. Perjantai 2007-01- 26.

Tiedonantaja. Perjantai 2007-01- 26. Sivujen kuvat.

www.tiedonantaja.fiKosovo-linkit tulossa!


Osapainos isompia kuvia pienentäen: http://www.12.fi/2005/04/13/etusivu.htm

12 keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?
Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.
Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi? Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?
Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."
Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

http://www.12.fi/2005/04/13/etusivu.htm


12
Maanantai 2007-01-29

  Isonna!
"Hallituksen työttömyystavoite olisi mukamas jo saavutettu ...
100 000 pätkä-, osa-aika-, provisiopalkka-, silppu yms. työpaikkaa, joista jokainen on todellisen työpaikan irvikuva ...
joilla ei voi elää edes ilman sossua!
PERKELE!"

TIEDONANTAJA. EDWARD.
Perjantai 2007-01-26. Tiedonantajan sivut kuvannut Pertti Manninen päätoimittajan Erkki Suden täyttäessä 60 vuotta. - Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelu. Lue!  - Tiedonantajan pääkirjoitukset: Kosovo  &  Vaalipetos  &  Pullakahvit jättityöttömyydelle. Lue! - Muita kirjoituksia mm. Suomi kärsii natsismin traumasta. Johan Bäckman  &  USA:n ja Israelin yfinasehyökkäys Iraniin uhkaa. Erkki Susi.  Lue!


Lue myös!
12 2003-11-06.
Elisa aloitti maanantaina 03.11.2003 YT-neuvottelut 900 sadan työntekijän kanssa.  


5. - Moe työvoimatoimistossa. ONKO TÄLLÄ HETKELLÄ IT-ALA ENÄÄ KASVUSSA? NO TÄLLÄ HETKELLÄ SILLÄKIN PUOLELLA MENEE VÄHÄN HEIKOMMIN. ENTÄS SE PALJON PUHUTTU YT-ALA? SIELLÄ TAITAA PYYHKIÄ NYT HYVIN. KASVUNÄKYMÄT YT-ALALLA TAITAVAT OLLA RAJATTOMAT. SIELLÄ KAIVATAAN VARMAAN RAUTAISIA YT-ALAN AMMATTILAISIA? ...TUOTA... ÖÖ... 12.fi 02.10.2003. Matti Reijonen.  Isonna!

Puolustuksen puheenvuoro. "Tytäryhtiö- eli TY-taloutta ei pidä sekoittaa YT- eli yhteistyöneuvottelutalouteen, joka on toinen suomalaisen elinkeinoelämän valtatrendeistä. Nykyään ei ole työnantajaakaan kohtaan tahdikasta sanoa olevan lomautettu tai saaneensa potkut. Huomaavaisempaa on kertoa olevansa YT-alalla." Ilta-Sanomat. 06.11.2003. Bisquit. SEPPO AHTI.
12  2003-11-06.

Lue myös! 12  2000-08-10.
Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset?
Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski. "Nokia tuotti pettymyksen."  "Nokia vie yli 20 miljoonaa"   "Nokia haudattiin pahoilla mielin"   "Nokia otti ja lähti" Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000 
Kepeät mullat Nokialle
Nokian entiset työntekijät muistivat viimeisenä työpäivänään pitkäaikaista työnantajaansa risuseppeleellä ja ristillä.  Työntekijöiden virallinen viimeinen tervehdys kuvastaa hyvin yllättävän uutisen tuottamia tunnelmia. Kepeät mullat Nokialle.  
12  2000-08-10.


12. Pertti Manninen. Sunnuntai 2007-01-28.
Taitettu indeksi  Lue!

Helsingin Sanomien arkisto sulkee maksullisiksi myös mielipidekirjoitukset, ei anna hakutuloksissa kirjoittajien nimiä ja kieltää käyttämästa kirjoituksia "uuden palvelun osana" ikäänkuin lehti olisi saanut mielipidekirjoituksiin jonkinlaisen tekijänoikeuden.

Mietteitä eräästä hausta ja hiukan toisestakin.

Lauantaina kirjastossa lukiessani Suomenmaata sattui silmiini mielipidekirjoitus asiasta, josta on ollut monta kertaa tarkoituksena kirjoittaa lehtileikkeitäkin keräten, jotka kuitenkin sitten ovat aina jonnekin hävinneet.  
Seppo Kanervan kirjoitus tässä aluksi: Taitettu indeksi tehtiin lailla. Suomenmaa. Mielipiteet. Seppo Kanerva. Perjantai 2007-01-26. Lue!

12
Lauantai 2007-01-27

Elise ja Timo matkalla eduskuntaan.


Keski-Suomi. Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat Elise ja Timo sekä heidän vaalibussinsa kuljettaja hymyilevät aurinkoisena pakkaspäivänä Laukaan Essolla lauantaina 2007-01-27 klo 14.20. Kuva Pertti Manninen. Bussin kyljessä luki puhelinumeroiden lisäksi: EliseTarvainen elisetarvainen.net  ja Timo Kärki timokarki.fi. Ehdokkaiden suunta oli ainakin oikea: Bussi lähti huoltoasemalta kohti etelää! Lisää kuvia ja isonna kuva!


12
Torstai 2007-
01-25.


Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!  Pääkirjoitus. Sipoo-Sibbo.  (2006-09-23)  Lue!

Pääministeri puhelee joutavia (osa2)

Helsingin Sanomat. Kartan käännöskömmähdys siirtää Sipoon rajansiirron yli vaalien. Jarmo Huhtanen. Keskiviikko 2007-01-24. (Pääuutissivu).
"Hannes Manninen, kesk; Ei päätöstä ennen vaaleja." (Kuvateksti).
"Kuntaministeri Hannes Manninen on kuitenkin selvittänyt myös sitä mahdollisuutta, että päätöksen tekisi vaalien jälkeinen toimitusministeristö. Mannisen mukaan sille ei ole ainakaan juridista estettä."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Helsingin Sanomat. Kaupunki. Päätös Sipoon rajansiirrosta siirtyy käännösmöhläyksen takia. Jarmo Huhtanen. Keskiviikko 2007-01-24.
"Kuntaministeri Hannes Manninen (kesk) myönsi tiistai-iltana Helsingin Sanomille, että valtioneuvosto ei ehdi tekemään päätöstä kuntarajan siirrosta ennen maaliskuun eduskuntavaaleja. "Ennen vaaleja se ei toteudu", Manninen sanoi. Manninen muistutti, että hallitus istuu toimitusministeristönä vielä kuukauden vaalien jälkeenkin. Manninen on selvityttänyt, ettei ole ainakaan juridisia esteitä sille, että hallitus voisi tehdä päätöksen vaalien jälkeen."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Yle TV2 klo 18.00. Keskiviikko 2007-01-24.
"Pääministeri Matti Vanhanen on valmis ratkaisemaan Sipoon osaliitoksen Helsinkiin heti vaalien jälkeen ennen uuden hallituksen nimittämistä. Vanhasen mielestä Sipoon osaliitos on niin tuttu asia, ettei ole esteitä ratkaista sitä, kun hallitus on toimitusministeriönä."
"Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ei halunnut ottaa vielä kantaa voidaanko Sipoon osaliitos ratkaista vaalien jälkeen ennen uuden hallituksen nimittämistä."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
FST5 klo 18.15. Onsdag 2007-01-24.
"Statsminister Matti Vanhanen anser, att regeringen kan besluta Sibboanekteringen också efter rikdagsvalet fastän regeringen då har ingen politisk mandat."
Onsdag 2007-01-24.
--
MTV3 klo 19.00. Keskiviikko 2007-01-24.
(ei mitään).
--
Nelonen klo 19.30. Keskiviikko 2007-01-24.
"Pääministeri Matti Vanhasen mukaan Helsingin ja Sipoon välinen rajansiirto voidaan tehdä heti eduskuntavaalien jälkeen. Päätökset tekisi toimitusministeriönä jatkava nykyhallitus."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Yle TV1 klo 20.30. Keskiviikko 2007-01-24.
"Tässä lähetyksessä kerromme vielä, että pääministeri haluaa nopean Sipoon ratkaisun vaalien jälkeen."
"Pääministeri Matti Vanhanen on valmis ratkaisemaan Sipoon alueiden liittämisen Helsinkiin vielä ennen uuden hallituksen nimittämistä. Hänen mielestään asia on niin tuttu, että toimitusministeristökin voi ratkaista sen."
" ... että nykyinen hallitus ehtisi käsitellä asian vain niin sanottuna toimitusministeriönä, joka vaalien jälkeen hoitaa lähinnä käytännön asioita ennen uuden hallituksen nimittämistä, mutta Sipoon kohtalo voidaan ratkaista tässäkin roolissa."
Matti Vanhanen, pääministeri kesk:
"No no lähtökohtana on ollut se, että tän hallituksen aikana asia ratkaistaan ja koko ajan on ollut mahdollista se, että se menee toimitusministeriövaiheeseen, mutta se riippuu nyt esittelevästä ministeristä."

 

"Hallituskumppani haluaa vielä uskoa kuntien omaan sopuratkaisuun."
Eero Heinäluoma, valtiovarainministeri SDP:
"Mutta kyllä elän vielä toivossa, että nämä kaks kuntaa ja niiden päättäjät voisivat yhdessä miettiä mitä voidaan tehdä tavallisten asuntoa tarvitsevien ihmisten hyväksi."
Keskiviikko 2007-01-24.
--
Helsingin Sanomat. Oikeusoppineet: Sipoon rajansiirrosta päättäminen ei kuulu toimitusministeriölle. Jarmo Huhtanen Torstai 2007-01-25. (Pääuutissivulla).
"Asiantuntijat kummastelevat pääministeri Matti Vanhasen ja kuntaministeri Hannes Mannisen kantaa, jonka mukaan vaalien jälkeinen toimitusministeriö päättäisi tarvittaessa rajansiirrosta Lounais-Sipoossa."
Torstai 2007-01-25.
--
Helsingin Sanomat. Kaupunki. Tutkijat: Vanhan hallituksen ei pitäisi päättää Sipoon rajasta vaalien jälkeen. Jarmo Huhtanen Torstai 2007-01-25.
"Pääministeri Matti Vanhanen: Toimitusministeriö voi päättää."
"Vanhanen ja [Hannes] Manninen katsovat, että maaliskuun eduskuntavaalien jälkeinen toimitusministeriö voisi tarvittaessa päättää rajansiirrosta Lounais-Sipoossa."
Torstai 2007-01-25.
--
Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus. Pyytämättä ja yllättäen. Torstai 2007-01-25. (Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen).
"Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) tosin on väläyttänyt mahdollisuutta, että toimitusministeriöksi muuttuva hallitus päättäisi rajansiirrosta. Se on lain mukaan mahdollista, mutta normaalin käytännön mukaan toimitusministeriö ei tee merkittäviä poliittisia päätöksiä jollainen Sipoo.hanke kiistatta on."
--
Helsingin Sanomat. Kaupunki. Näkökulma. Sipoota ei auta enää mikään. Kimmo Oksanen. Torstai 2007-01-25.
"Jo viime kesäkuussa keskustalainen pääministeri Matti Vanhanen sanoi Helsingin Sanomille "Tukevansa esitystä erittäin voimakkaasti". Siis liitosesitystä. Demari valtiovarainministeri Eero Heinäluoma puolestaan sanoi, että "tämä ajattelu sopii hallituksen yleiseen linjaan". Siis liitosajattelu."
Torstai 2007-01-25.
--
Hufvudstadsbladet. Ett beslut kan dra ut till nästa regering.. Camilla Berggren. Torsdag 2007-01-25.
"Är Sibbogränsen en för stor politisk fråga för en expedtionsministär? Finansminister Heinäluoma (sdp) tvekar. Och Statsminister Vanhanen (c) säger att frågan kan gå till nästa regering."
"- Vårt mål är att beslut strax efter valet. Men om beslutet drar ut väldigt långt till expeditionsministärens sista dagar kan det gå till nästa egering, säger statsminister Matti Vanhanen."
"- Jag måste fundera på saken innan jag uttalar mig. Jag lever ännu på hoppet att kommunerna kan komma överens, säger finansminister Eero Heinäluoma (sdp)."
"Tveksam. Finansminister Eero Heinäluoma, som i går öppnade sin kampanj inför rikdagsvalet, säger inte rent ut om han tycker att en expeditionsminister ska få besluta om Helsingfors planer på att annektera en del av sibbo." (Foto).
"Kan vänta. Statsminister Matti Vanhanen har inget emot att beslut fattas av den nya regeringen.2 (Foto).
Torsdag 2007-01-25.
--
Hufvudstadsbladet. Ledare. Sibbofrågan är inte opolitisk. Johanna Westman. Torsdag 2007-01-25.
"Inkorporeringen av sydvästra Sibbo med Helsingfors är en politisk fråga. Om statsrådet skall fatta ett sådant beslut måste det rimligtvis ske inom rikdagens mandatperiod, enligt parlamentarismens regler. Det är en absurd tanke att avgörandet skulle ske medan regeringen Vanhanen som opolitisk expeditionsministär väntar på att en ny regering skall tillträda."
Torsdag 2007-01-25.

--
Iltalehti. Päivän meili. Kuntaministeri Hannes Manninen. Sisäministeriö. Vs: Ei pidä hätäillä. Torstai 2007-01-25.
"Vihjaatte runnovanne ratkaisun läpi heti vaalien jälkeen, jolloin hallitus on vain juoksevia asioita varten. Näin herkkä asia on käsiteltävä poliittisesti vastuunalaisessa valtioneuvostossa."


Liite. Lausunto  Sipoon kuntaan ja Vantaan kaupunkiin kohdistuvasta kuntajaon muutoshankkeesta oikeudelliselta ja kunnallispoliittiselta kannalta. 10.1.2007. Laatinut Erkki Mennola. 
1  Kuntajako ja sen muuttaminen  Lue!
2  Helsingin kaupungin alkuperäinen esitys 21.6.2006  Lue!
3  Helsingin kaupungin uusittu esitys 29.11.2006  Lue!
4  Kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen raportti  &  5 Yhteenveto ja johtopäätökset  Lue!

"10.1.2007 Lausunto  Sipoon kuntaan ja Vantaan kaupunkiin kohdistuvasta kuntajaon muutoshankkeesta oikeudelliselta ja kunnallispoliittiselta kannalta Helsingin kaupunginvaltuuston  21.6.2006 ja 29.11.2006 tekemien päätösten  ja kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen 30.11.2006 sisäasiainministeriölle jättämän raportin pohjalta."

Ilta-Sanomat. Olli Saarela kassan ohi maksamatta. "Se oli vahinko". Torstai 2007-01-25. (Etusivun otsikko).  Lue myös!  
Iltalehti  maanantai  2006-10-02. Edustajatoverit piikittelevät. "Saarela luonnehtii kirjassaan Heinäluomaa ..."    ltalehti. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Olli Saarela puolustaa Tanjaa: Heinäluoma on akkamainen jätkä".    Ilta-Sanomat. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Tanja Saarelan mies käy Heinäluoman kimppuun".    Keskiviikko 2006-10-04. "Tulen hulluksi. Mihin tämä johtaa? Lue!

Ilta-Sanomat. IS Urheilu. Kenteris löytyi. Torstai 2007-01-25. )IS Urheilun etusivun otsikko).
Lue myös!  
Advokaten: Våra mästare är rena. ym dopingia. Lue!

12. 
Martti Valkonen: Sananvapaus kauppatavarana.  (22.02.2005)
--KADONNUT!  Jackrusselin terrieri "Elli".  Väri: mustavalkoinen, kuonossa ruskeaa, korkeus 25 cm. Katosi Tyyppälänjärven päästä läheltä Touruvuoren kuntopolkua 14.1.  Koira todennäköisesti arastelee vieraita. Löytymiseen johtuvasta vihjeestä palkkio !!  Viimeisin havainto Tiituspohjassa  ma 22.1 !!!  Kaikki tiedot Aki Niininen. Isonna kuva!

Maanantai 2007-01-22.

Mielipide. Sipoo: Pääministeri puhelee joutavia - Statsministern pratar strunt. Läs!

Sipoo -Sibbo. Kirjoituksia. Lue!


Ruudun takaa. Tilhi pikkupihlajan oksan nokassa parinkympin pakkasessa illan hämärässä muun parven huilatessa hetkisen koivujen oksilla. Kuva maanantaina 2007-01-22 klo 15.50 Pertti Manninen. Laajenna kuva! - Sama parvi aikaisemmin:  "Silmien auetessa aamun hämärässä vierailijoiden runsaslukuisuus pakahduttaa sydämen".  Laajenna kuva! 


Lauantai 2007-01-20.

Supon Seppo Nevalan prenikat hävisivät kuvasta Ylen uutisissa.
Seppo Nevala Ylen uutisissa klo 11.00 ja kahta tuntia myöhemmin klo 13.00.Suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan prenikat olivat Ylen uutisten kuvassa mukana klo11.00 lauantaina 2007-01-20. Kuvan muokannut Ylen arkistokuvasta Pertti Manninen.  -  Prenikat olivat häipyneet kahta tuntia myöhemmin Ylen uutisten kuvasta klo13.00. Kuva Ylen lähetyksestä. Asia josta kerrottiin:

Suojelupoliisi lisää suomalaisyritysten auttamista
Julkaistu 20.01.2007, klo 08.05
Kuva: YLE
 
Suojelupoliisi tehostaa apuaan ulkomailla toimiville suomalaisille yrityksille. Tarkoitus on auttaa erityisesti vaikeissa poliittisissa oloissa toimivia yrityksiä ja varmistaa tätä kautta esimerkiksi Suomen energiansaantia. 
   
Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala ei halua nimetä yrityksiä, joiden kanssa yhteistyötä tiivistetään, mutta toteaa, että niitä on melkoinen joukko, ja että yrityksiltä on tullut runsaasti yhteydenottoja suojelupoliisiin.

Nevalan mukaan suojelupoliisi tähtää yritysyhteistyöllä kansantaloudellisten ja kansallisten etujen turvaamiseen.

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala on tänään Radiouutisten Lauantainvieraana Radio Suomessa heti klo 15:n uutisten jälkeen.

YLE Uutiset
Perjantai 2007-01-19.

Tärkeä puhelu. Eräänä kirkkaana talvipäivänä Etelä-Suomessa, kun lunta oli jo hiukan tienvarsille aurattuna. Kuva keskiviikkona 2007-01-17. klo 13.35. Vantaa. Tikkurila. Aseman pohjoispää.Tärkeä puhelu. Vantaa. Tikkurila. Aseman pohjoispää. Isonna!


Maanantai 2007-
01-15.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999."Silmien autessa aamun hämärässä vierailijoiden runsaslukuisuus pakahduttaa sydämen". Kuva Pertti Manninen maanantaina 2007-01-15 klo 08.55. Laajenna kuva!Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta. Lue!  
Anne Pohtamo ja evoluutio. Lue!  
Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa. Lue!    
Mitä lehdet kirjoittivat Somalian pommituksista ensimmäisenä päivänä?  Lue! Lauantai 2007-
01-13.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.


Poliisi Bush pommittaa jälleen


Foto: Aftonbladet Onsdag 2007-01-10.  
Polisen Bush bombar igen 

Somalian pommitukset. 
Lehdet.
Aamulehti keskiviikko 2007-01-10. - Somalia kiitteli Yhdysvaltain ilmaiskua.  Torstai 2007-01-11. - Yhdysvallat surmasi tiettävästi yhden al-Qaida-johtajan.  - Kansa sieti, mutta ei kannattanut.  Perjantai 2007-01-12. -  Al-Qaidan johtajat saattoivat selviytyä ilmaiskuista Somaliaan.  Helsingin Sanomat keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti hyväksyi Yhdysvaltain iskut. Torstai 2007-01-11.  - Valtapeliä lainatuilla korteilla. - Silminnäkijät kertoivat ilmaiskujen jatkuneen Etelä-Somaliassa.  - Yhdysvallat käytti tilaisuuden heti hyväkseen.  - Enimmäkseen laillista.   Perjantai 2007-01-12.  - USA ei osunut al-Qaida-miehiin Somaliassa. Hufvudstadsbladet onsdag 2007-01-10. - USA jagar al Qaidaterrorister i Somalia.  - "Det är precis det här jag har fruktat". Torsdag 2007-01-11.  - USA inleder markstrider i Somalia.  - Omstritt område.  Fredag 2007-01-12.  - USA attacker missade sina mål. Kansan Uutiset keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti kiitti USA:ta ilmaiskusta. Torstai 2007-01-11.  - Laiton isku Somaliaan.  - Bush laajensi uhkapeliään Somaliaan: Täsmäiskuja hehtaaripyssyllä.  Perjantai 2007-012-12. - Jopa sata siviiliä kuollut ilmaiskuissa Somaliaan.  Keskisuomalainen keskiviikko 2007-01-10. - Isku Somaliaan jakoi mielipiteet.  - Amerikkalaiset pelkäävät sodan laajenevan Afrikkaan. Torstai 2007-01-11.  - USA kiistää jatkaneensa ilmaiskuja Somaliaan.  Perjantai 2007-01-12. - Jopa sata siviiliä saattoi menehtyä.  Savon Sanomat keskiviikko 2007-01-10. - Isku Somaliaan jakoi mielipiteet.  - Amerikkalaiset pelkäävät sodan laajenevan Afrikkaan. Torstai 2007-01-11.  - USA kiistää jatkaneensa ilmaiskuja Somaliaan.  Perjantai 2007-01-12. - Jopa sata siviiliä saattoi menehtyä.  Suomenmaa keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti kiitteli Yhdysvaltain ilmaiskua - Torstai 2007-01-11.  - (Ei kirjoitusta Somaliasta).  Perjantai 2007-01-12.   Jopa sata siviiliä kuollut Somaliassa.  Uutispäivä Demari keskiviikko 2007-01-10. - Somalian presidentti kiitteli Yhdysvaltain ilmaiskua. Torstai 2007-01-11.  -  USA iski taas Somalian eteläosaan. Perjantai 2007-01-12. -  USA:n iskut surmasivat sata siviiliä Somaliassa. Keskiviikon lehdet.  - Analyysi tulossa!


12 torstaina 2007-01-11. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Poliisi Bush pommittaa jälleen Aftonbladet 2007-01-10.

 

Raketattack. Amerikanst stridsflyg har gjort minst två angrepp i Somalia. Målen var milisstyrkor från de islamesiska domstolarna som till förett  par veckor sedan kontrollerade landets huvudstad Mogadishu. Vid minst ett angrepp användes ett tungt beväpnat plan av typen AC-130, som skickades från en USA-bas i Djibouti.
Polisen Bush bombar igen. USA:s president angriper Somalia - men resultatet blir bara mer terror.
Aftonbladet Onsdag 10 januari 2007. Wolfgang Hansson. Läs!
Poliisi Bush pommittaa taas. USA:n presidentti hyökkää Somaliaan - mutta tuloksena on vain enemmän terroria. Aftonbladet 2007-01-10. Wolfgang Hansson. Lue!

Helsingin Sanomat  2007-01-10: Somalian presidentti hyväksyi Yhdysvaltain iskut. Ilmaiskuissa kuoli ainakin viisi ihmistä. Helsingin Sanomat 2007-01-10. Markku Saksa.
HS:n kuva: Yhdysvaltalaissotilaat antoivat toisilleen merkkejä USS Dwight D: Eisenhower -lentotukialuksella. Kuva on Yhdysvaltain asevoimien toimittama. Lue!

Hufvudstadsbladet 2007-01-10:Somali. Minst tjugo döda i amerikankt flyangrepp. USA jagar al-Qaidaterrorister i Somalia. Det främsta målet för USA:s flyganfalla i Somalia är ett hett eftertraktat byte i "kriget mot terrorismen". Men också civila råkade i vägen för bonberna, som välkomnade av landets president. HBL-TT-AP. 2007-01-10.
HBL:n kuva: Övervakar. interregimens soldater bevakar palatset där Somalias president Abdullahi Yusuf Ahmed ifår installerade sig. Predidenten anser att USA gör rätt i att jaga misstänkta terroristceller. Bland folket finns rädslor för att civila blir offer för bomberna."
HBl:n haastattelu: "Det är precis det här jag har fruktat". Kuvateksti: Sorgligt. Zahra Abdulla tycker att det sorgligaste med kriget är att somalier strider mot somalier och att många familjer förlorar sina unga söner. Hufvudstadsbladet 2007-01-10. Sanna Karlsson. Lue! - Läs!

Mitä lehdet kirjoittivat 2007-01-10: : Aamulehti, Kansan Uutiset, Keskisuomalainen, Savon Sanomat; Suomenmaa ja Uutispäivä Demari. Lue!World weekly
Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu
Ilta-Sanomat unohtaa julkaisseensa salaisia asiakirjoja
Paavo Lipponen "Jäätteenmäki oli näissä asioissa amatörööri"
Kommentti  päätoimittaja Arja Korpelalle


Tiistai 2007-
01-09.Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Fanny ja Alexander. Ingmar Bergman 1982. "Se on käsitettävää ja silti mittaamatonta". "... mielikuvitus kehrää ja kutoo uusia tarinoita...". "Producent Jörn Donner ... Manus och regi Ingmar Bergman". Yle Teema klo 00.50. - Kotipihlaja klo 12.15. -  Rosselini och Bergman, en kärlekshistoria. "Hon blir nästan den levande bilden av Jungfru Maria". Match. Ingrid Bergman och tvillingarna. SVT2 klo 15.05. -  Sunnuntaikauppa Siwa. Laukaa klo 15.50. -  Vem ska hänga Bush?  "Man bör emellertid lägga märke till det märkliga men viktiga faktumet att när amerikanska regeringsföreträdare och de irakiska åklagarna räknade upp Saddams illdåd så utelämnade de systematiskt det som utan tvekan var hans största brott (i termer av mänskligt lidande och kränkning av den internationella rättvisan): angreppskriget mot Iran. Varför? Därför att USA och majoriteten av utländska stater aktivt bistod Irak i denna aggression. Och inte bara det: USA förlänger nu med andra medel Saddams största förbrytelse, hans försök att störta den iranska regeringen – vilket är ytterligare en anledning att ställa frågan: Vem ska hänga George W Bush? Slavoj Zizek. Torstain 2007-01-04 Aftonbladet R-kioskista klo 15.55. -  Rapport. SVT1. Sotilas ojentaa arkun päällä olleen tähtilipun Irakissa kuolleen sotilaan omaisille. klo 20.30. - Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen. Isonna!!


Tiistai 2007-
01-09.Kuka hirttää Bushin? -
Vem ska hänga Bush? Aftonbladet. Slavoj Zizek ser USA fortsätta i Saddams spår. Läs!


Lauantai 2007-01-06. loppiainen.


"Tuomo ja pyörä vuoden ensimmäisenä lumisena päivänä maan ollessa hetken valkoinen muuttuakseen jo seuraavana päivänä taas mustaksi ja vihreäksi." Kuva torstaina 2007-01-04 klo 14.25 Laukaa. Pertti Manninen.  Laajenna kuva. 

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelun Lippos-reakktio. Lue!

Kommentti Laukaa-Konnevesi lehden päätoimittaja Arja Korpelalle: "Suomessa kansalaisille kuuluu oikeus taistella työpaikkansa puolesta eikä nöyrtyä painostuksen edessä." Lue!


Torstai 2007-01-04


Kuva. 2007-01-03 klo 14.50. "Katusaarnaaja". Eino Korhonen julistaa Jumalan sanaa Laukaan keskustassa. Kuva: Pertti Manninen.  Laajenna kuva.  "Jeesus on tie, totuus ja elämä. Olemme nyt tässä Laukaantiellä, joka johtaa ..."  Katso myös kuva "Eino ja Mig".

Lippos-haastattelun reaktiot: Ilta-Sanomat unohtaa julkaisseensa salaisia asiakirjoja neljä (4)  kertaa, hävittäneensä todistusaineistoa ja syyllistyneensä rikokseen toisin kuin Anneli Jäätteenmäki. Lue!


Tiistai 2007-01-02 


Kuva. 2007-01-02 klo 14.30. "Hirvitonttu". Laukaa. Kirjasto. Pertti Manninen.  Laajenna kuva.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu Iltalehdessä ja median kommentit: Aamulehti, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Savon Sanomat ja Yle-uutiset  Lue!


Maanantai 2007-01-01


Kuva. 2007-01-01 klo. klo 18.00. "Baarikoira". Pertti Manninen. Tampere. Rautatieasema. Odotushalli. Laajenna kuva. 
Onnellista uutta vuotta!  Gott nytt år!  Happy New Year!
12.


Perjantai 2006-12-22
.


Kuva. 24.12.2005 klo 13.12. "Kaupunkikuusi Jalavatiellä jouluaattona". Pertti Manninen. Helsinki. Linja 10. Kuva.  Kuvia. Hetkiä Helsingissä jouluaattona 2005 päivän hämärtyessä, tuiskun yltyessä. 11-sarja. Mannerheimintien itäpuolta 10-raitiovaunun kyydissä vartin verran. Kuvasarja.     Rauhallista Joulua!  - God Jul!  - Merry Xmas! 
Lista jouluaattona 2006 kiinni pitävistä likkeeistä: PAM:in lista!

Kirjoituksia Sipoosta vuodesta 2004 lähtien. Lue!
Uusimpana:
Sipoon valtauskiistassa syyllistetään maalaisia. Helsingin Sanomat. Mielipide. Lue!


Torstai 2006-12-21
.


Kuva. "Viimeinen sävel". Sävelradio lopetti toimintansa ainakin nykyisellä taajuudellaan eilen keskiviikkona 2006-12-20. Viimeinen kuva MTV3:n Seitsemän uutisista tästä aiheesta klo 19.13. Välähdys alkoi tekstein "Suosittu Sävelradio vaikeni". Pertti Manninen. Kuva. Lopettamisen historiaa ja liikenneministeri Susannna Huovisen sekavia ensiperusteluja. Lue!  Uutinen KHO:n päätöksestä. Lue!


Lauantai  2006-12-16.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan". Laukaa. Kauppojen aukiolo jouluaattona. Esim. S-market avoinna ja Lidl kiinni. Asiakas on avainasemassa: Ehtiikö ostaa joulutavarat lauantaina klo 18 mennessä. Asiakas voi nyt äänestää valitsemalla jouluviikolla sunnuntaina, jouluattona kiinni pitävän kaupan! Myyntitilastoista tämä pystytään laskemaan. Kenen joukossa seisot? Lista jouluaattona kiinni pitävistä PAM:in listaan!  Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. 
Pukki kaalimaanvartijana (osa x)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti
Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat. Lue!
Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä. Lue!
Lehti: Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Helsingin Sanomat. Lue!
Liite. Tiedote: Security Trading Oy: ANTTI HERLIN HARKITSEE JATKOTOIMENPITEITÄ TIETOVUOTOASIASSA.  Lue!
Historiaa: Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa. Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitusLue!


Perjantai  2006-12-15.


Kuva. "MAGAZINE PAPER PRODUCER INDICTED ON PRICE-FIXING CHARGE." Deparment of Justice. Wednesday, December 13, 2006.  Connecticun grand juryn Stora Ensoa vastaan nostaman syytteen alkusanat. Ylen kuvasta Petti Manninen torstaina 2006-12-14. Isonna!

Pääkirjoitus. Presidentti Martti Ahtisaari ilmiantajana. "Palkkiot  antavat tietenkin hiukan lohtua sille, että on joutunut Juudaksen rooliin ilmiantajaksi. On tietenkin hyvä kirjata tämäkin Martti Ahtisaaren ominaisuus aikakirjoihin." Lue!


Tiistai 2006-12-12.


Kuva. "Toinen 11.09". Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.  Kuva. "Kaappauskenraalit". Gustavo Leigh, ilmavoimat, Augusto Pinochet, ylipäällikkö, José Toribo Merino, laivasto ja Cesar Mendoza, poliisipäällikkö.  Lue!

Pääkirjoitus.
Pinochet on kuollut. Hänenlaisiaan on yhä keskuudessamme. "On vain aste ero, kenet pitäisi saada kansainväliseen oikeuteen murhaamis- ja tappamiskäskyistään. Voimansa tunnossa olevat valtioiden päämiehet välttävät oikeudenkäynnit." Lue!

12 sunnuntai 2006-12-10.Kuva. Helsinki kasvaa rajusti pohjoiseen pitkin Mannerheimintietä. Ruskeasuon bussivarikkoa on purettu ja tonttimaa odottaa täyttäjiään. Porakone rei'ittää kalliota Pasilan orren rakentamiseksi.  Pyramiditalo on Pikku-Huopalahden portinvartija. Helsinki sunnuntaina 2006-11-26 aamulla. Pertti Manninen. Kuva. 

Sunnuntai 2006-12-10.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa.
"Vaikka juuri Finlandialla palkittu kirjailija Kjell Westö luonnehtii itseään ensimmäisen polven helsinkiläiseksi, hänen suhteensa kaupunkiin on intohimoinen. Westön kirjoissa Helsinki ei esiinny vain kadunnimistä kyhättynä kulissina, pikemminkin aina läsnä olevana päähenkilönä. Se on yhtä aikaa kaunis ja brutaali, kotikutoinen ja monikulttuurinen. Se ei rajaudu tiettyyn aikaan, vaan siihen limittyvät omat muistot, sukupolvien kokemukset ja historian kerrokset.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa."  Juha Salonen. Helsingin Sanomat. Sunnuntai 2006-12-10. Lue!

Perjantai  2006-12-08.
Irak. Pääkirjoituksia. 
Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!


Perjantai  2006-12-08.
Irak. Pääkirjoituksia. 
Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!


12 tiistai 2006-12-05.Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Itsenäisyyspäivän aattona 2006:  Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!

Itsenäisyyspäivän aattona 2002: Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Raportti. Lue!

Eduskunta sai aloitteen Sipoonkorven kansallispuistosta.
Lue!

Eduskunta hyväksyi EU:n perustuslain.
Lue!
SDP jatkaa suurimpana puolueena. Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!

Suomelta tukea Turkin EU-neuvottelun jäädyttämiselle. Lue!


12 sunnuntai 2006-12-03.


Kuva. "Paapuuri ja styyrpuuri illan hämärtyessä". Kuva lauantaina 2006-12-02 lasten laivassa tukevasti maalla. Pertti Manninen. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 7.
Pääkirjoitus. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?  Lue! Kolmentoista lehden kirjoittelu perjantaina 2006-12-01 selvitysmies Pekka Myllyniemen Sipoo-selvityksestä. Lue!
Extra!
HBL Hufvudstadsbladet. Ledare (Pääkirjoitus). Sibbomodellen inte omöjlig. Johanna Westman. Lauantai 2006-12-02. Lue!

  Suuri maaryöstö. Osa 6. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."   Lue!  
Suuri maaryöstö. Osa 5.  Lue!  


12 perjantai 2006-12-01.


Kuva. "Vanhanen vaatii ratkaisua lihakiistaan". Suomenmaa. Tiistai 2006-11-21. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ratkaisua ei ole vielä saavutettu. Pertti Manninen. Kuva.


12 torstai 2006-11-30.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Keskiviikko 2006-11-01. Laukaa. S-market ja Lidl. Pertti Manninen. Kuva.

Kauppojen aukiolo jouluaattona. Lista kiinni olevista (PAM).
Tilanne torstaina 2006-11-30. Lue!  

Suuri maaryöstö. Osa 6.
Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."  Nelonen. Kahdeksan uutiset 2006-11-30. Lue!
Suuri maaryöstö. Osa 5
. Lue!


12 keskiviikko 2006-11-29.Kuva. "Kiven lämpöä". Suomalainen punainen ja harmaa graniitti lämmittää kulkijoita heinäkuun päivänä. Helsinki lauantaina 2006-07-01. Pertti Manninen. Kuva.

  Perustuslaki ei ratkaise EU:n demokratiavajetta. Thomas Wallgren.  Lue!
  
Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Suuri vaalikeskustelu 2004. Puheenjohtajien perustelut.  Lue!
Stubb & Constitution. Pertti Manninen.  Lue!  
Missä Suomi sijaitsee? Herran kukkarossa. Keijo Korhonen.  Lue!  
Lipponen ja Vanhanen - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho (haastattelu).  Lue!  
Kenen valta? Leif Salmén.  Lue!  
EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen.  Lue!  
Pääministeri vastaa. Matti Vanhanen.  Lue!  
Pääministerin vastaus ei tyydytä. Antti Pesonen.  Lue!   

EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia.
Terhi Kiiskinen.  Lue!
Selkeä Eu-linja. Olli Kivinen. Lue!  
Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. Unto Luukko. Lue!  
Kilpailukyky, idiootti. Leif Salmén. Lue!  
Uusi Ihminen. Leif Salmén. Lue!  
Optimistinen Arvio. Leif Salmén. Lue!  
Haasteiden päivä Helsingissä. Pertti Manninen.  Lue!  

Kymmeniä perustuslakikirjoituksia. 2001-2005. Lue!


12 maanantai 2006-11-27.


Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä.
Harry Harkimo. Lue!
Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. Pääkirjoitus. Lue!


12 sunnuntai 2006-11-26.Kuva. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä." Matkalta palattua Jyväskylän aseman teräspöydälle unohtunut lehti Keskisuomalainen: "Juice on poissa. Juankoski hiljentyi taiteilijan muistolle. Juhani Juice Leskinen" Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2006-11-26 klo 21.51. Kuva.12 torstai 2006-11-23.Kuva. "Saarnaaja kädet ristissä. Selvitysmies Pekka Myllyniemi asukaskokouksessa Sipoossa maanantaina 2006-11-20 kuunnellessaan seurakuntalaisten ääntä". Suuri maaryöstö. Sipoo. Kuva Pertti Manninen MTV3:n kuvasta. Kuva.


Suuri maaryöstö. Osa 5.
Sipoon kunnan mielipidekysely. Taloustutkimus.
Helsingin Sanomat: Sipoon valtaenemmistö hylkää rajojen muutokset & Lähes koko Sipoo vastustaa alueluovutuksia Helsingille.
HBL Hufvudstadsbladet:
Sibboborna har ändrat sig (ledare) & Sibbo nobbar Helsingfors & Gränsen är nådd (Debatt. Sibbo). Raja on saavutettu (Debatti-kirjoituksen käännös).
Helsingin Uutiset:
5000 uutta asuntoa vuodessa (Kolumni).  Lue!


Extra!
 Matti Vanhanen: Sipoo ensiaskel tonttipulan ratkaisemisessa. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Lyhyesti. 2006-11-24. Lue!
Sipoo on pääministerin tonttisodan ensiaskel
. Rakennuslehti. 2006-11-23. Lue!

Suuri maaryöstö. Osat 1-4.
http://www.12.fi/2006/07/12/etusivu.htm
http://www.12.fi/2006/08/01/etusivu.html#maaryosto
http://www.12.fi/2006/09/16/etusivu.html#suurimaaryosto
http://www.12.fi/2006/09/18/etusivu.html#suurimaaryostoosa3
http://www.12.fi/2006/09/19/etusivu.html#listahelsingin
http://www.12.fi/2006/09/23/etusivu.html#sipoosibbo
http://www.12.fi/2006/11/07/etusivu.html#suurimaaryosto4
http://www.12.fi/2006/11/09/etusivu.html#jaaviys
http://www.12.fi/2006/11/11/etusivu.html#kaupunginjohtaja
http://www.12.fi/2006/11/23/etusivu.html


Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
 HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Läs!

EU ja Nato vovat olla ilman. HBL Debatt. Kärnvapen. Mikael Böök. 2006-11-23. Lue!  - EU och Nato kan vara utan.  Läs!


12 tiistai 2006-11-21.Kuva. "Naakat lentävät pimeässä illassa asettuakseen kohta yösijoilleen". Pertti Manninen. Sunnuntai 2006-11-16. Laukaa. Kirkonmäki. Kuva.

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
"Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita." Stig Gustafsson.Curt Riberdahl. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! 

Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. 
En fråga som hittils inte verkar ha debatteras i Finland är betydelsen av att Nato är en militärallians som bygger pä en lämplig andel kärnvapen i Europa. Man förbehäller sig rätten att använda kärnvapen först utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen, så kallad first use. Detta gäller också mot länder som inte har sådana kärnvapen. Läs!


12 sunnuntai 2006-11-19.


Kuva. "Sangre de toro". Pertti Manninen. Torstai 2006-11-16. Helsinki. Amigo. Amigo - Ystävä. Ravintolassa torstai-iltana 2006-11-12.  

Amigo - voiko hienompaa nimeä ravintolalla olla. Nykyisin aika harvoin Helsingissä ravintolassa käyvä joutui hiukan sattumankin kautta tähän Tehtaankadulla sijaitsevaan espanjalaisravintolaan. Ravintola oli seitsemän kieppeissä aivan täynnä, mutta heti tultuamme laitettiin valmiiksi sopuisa kahden hengen pöytä,  tosin tupakkapuolelta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska toinen tulijoista itsekin poltti ja muutenkin ilmanvaihto tuntui toimivan. Tupakoimattomien puolella oli iso seurue valloittaen sen kokonaan. Tuntui jo joltakin pikkujoulutunnelmalta ... Ravintola-arvio. Lue.


12 tiistai 2006-11-14.


Kuva: "Arkipäivää". Pertti Manninen. Kirjasto. Laukaa. Perjantai 2006-11-10.  Kuva.

Arkipäivää? Opiskelijan vihaajasta opiskelijan puolustajaksi. Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat joidenkin pääkirjoitustensa ja uutistensa valossa vuoden 1999  elokuusta vuoden 2006 marraskuuhun. Helsingin Sanomien kirjoittelun muutoksen takana ovat olleet varmaankin taloudelliset arvot, tilauskanta on laskenut, opiskelijat, heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat tärkeä tilaajakunta. Vähättelevä, suorastaan halveksuva kirjoittelu tästä yritteliäästä joukosta, joka haluaa rakentaa omaa tulevaisuuttaan usein käsittämättömän niukan toimeentulon varassa, ei enää sovi tähän päivään Tähän arjen elämän huolien esille tuomiseen kiinnitti huomiota myös lehden pääomistaja  Aatos Erkko vuosi sitten.  Pääkirjoitus. Lue!

Isänpäivä-extra! 12 sunnuntai 2006-11-12. Kaupunginjohtaja Pajusen jääviys. Helsingin Sanomat unohtaa kertoa pääkirjoituksessaan KHO:n päätöksestä olennaisen seikan: Kauppakeskuksen laajentamista ja  sitä koskevaa kaavamuutosta oli juuri perusteltu Malmin lentokentälle sijoittuvalla väestönlisäyksellä. Helsingin Sanomat koplaa nyt myös yhteen Malmin lentokenttäkaavan ja Helsingin aluevaatimukset (ryöstöaikeet) antamalla tälle toiminnalle nimen "Helsingin ja Sipoon rajansiirtohanke".  Lue!


12 lauantai 2006-11-11.


Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta. Kuva.

Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas 1980-luvulla. Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuvateksti. Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!

Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen. Lue!


Khiam-raportti12 torstai 2006-11-08


Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Kuva.

Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa kertolaskuja kuuluttaen kulkiessaan kotiinsa koulun jälkeen onneksi tien reunalla ja Koivurannan bussinkin kääntyessä isommalle tielle lähtiessään pikkuiselta linja-autoasemalta kohti kaupunkia. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Laajenna!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen arvostelukyky petti, kun hän ei huomannut olevansa jäävi päättämään Malmin lentokentän asuntokaavasta.
Pääkirjoitus, jossa kerrotaan muistakin huomaamattomuuksista:
Jääviys on itse huomattava. Mietteitä juridisesta ja eettisestä jääviydestä yksilön ja yhtiön tai konsernin kannalta. Esimerkkeinä Suvi Lindén, Jussi Pajunen, SanomaWSOY, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. Lue!


12 tiistai 2006-11-07


Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Kuva. Viimeiset pihlajanmarjat  pyristelevät vielä hetken lintuparven kohta pyrähtäessä paikalle harmaana ja suojaisena  marraskuun päivänä lumien sulaessa kovaa kyytiä. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Isonna kuva!  

Suuri maartyöstö. Sipoo. Osa 4.
Muutama kymmen artikkelia aikajärjestyksessä, joka paljastaa mielenkiintoisia yhteyksiä. Lue!
 

12 maanantai 2006-11-06
 


Kuvat: Pertti Manninen.
Saddamin kuolemantuomio ja Yle. Kuka määräsi muuttamaan kommenttien järjestystä? Vasemmassa kuvassa Tv2:n uutislähetys sunnuntaina 2006-11-05 klo 18.03. Myöhemmin illalla klo 21.50 alkaneessa TV2:n uutislähetyksessä kommenttien järjestys oli vaihtunut. Vasemmalla aito kuva ja oikealla siitä muokattu kuva, joka olisi otettu, jos kamera olisi ollut valmiina. Ylessähän molemmat uutislähetykset ovat tallella! Pääkirjoitus. Vaikea kuva 2. Lue!Vaikea kuva & Oikeuden voitto eli rehellisiin kansa. Lue!


  12 sunnuntai 2006-11-05


Optioner i Fortum värda en halv miljard - Kommunernas miljardblunder. Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Kuntien miljardinukahdus. Aftonbladet Ekonomi & E24.seLäs! -Lue!    

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ...
Lue!12 keskiviikko 2006-11-01
 

Geokätkentä: sekoitus urheilua ja teknologiaa . Heidi Heikkilä.  "Geokätkentä on saanut alkunsa Yhdysvalloista. 2000-luvulla digitaaliteknologian myötä lasten aarteenetsintäleikit ovat muuttuneet maailmanlaajuisiksi aarteenmetsästyspeleiksi. Tunnetuin niistä on aikuisten ja lasten yhteinen viihde - geokätkentä.  Geokätkentä (englanniksi geocaching) on GPS-satelliittipaikantimen avulla kätköjen piilottamista ja etsintää erilaisissa maastoissa." Lue!


12 torstai 2006-10-26

 

Kuvasarja "Aamusta iltaan eräänä lokakuun harmaana, hetken aurinkoisenakin päivänä". Puu aamulla  (09:12), Talitintti ja pihlajanmarjat (10:42), Pieni koululainen ja lätäkkö (12:17), Varis katselee autoja (13:41), Punaiset lehdet harvenevat (16:56), Siimes tahtoo Naton, varovasti (17:35), Sininen taivas (18:07) ja Meteorologi Takala ennustaa myrskyä (18:30). Laukaa 2006-10-26 Pertti Manninen. Isommat kuvat ja kertomus tulossa!


  12 tiistai 2006-10-24
 

Kuva. "Sateenkaari eli unelma Rauhan maailmasta". Laukaa, Vuojärvi 24. lokakuuta 2006 klo 10.45. Kuva: Pertti Manninen.  Kuva. 

YK:n päivänä
. 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005.12 maanantai 2006-10-23
   

Isonna kuva!
Kuva. Hetken toivo. Budapest 23 lokakuuta 1956 iltapäivällä kuorma-auton lavalla ennen illan panssareita. Yksityiskohta vanhasta lehtikuvasta. Pertti Manninen.


12 lauantai 2006-10-21Kuva "Naakat lentelevät levottomasti eräänä lokakuun aamuna". Kuva: Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Salaisuuksia. "Sota ja sotatilanne on niin poikkeuksellinen maan historiassa, että siinä tapahtuu kaikenlaista, mikä haluttaisiin painaa Unholaan. Nyt Lappeenrannan Huhtiniemestä löytynyt joukkohauta voi ehkä vahvistaa sen huhun,  ...". Lue!
"Vielä eräs tarina jäi myös mieleen. Ministeri Eljas Erkko lähti 'sukellusveneellä Ruotsiin karkuun pelättyään Neuvostoliiton miehittävän Suomen'. ..." Lue!


  12 maanantai 2006-10-16
 

"Tänään kerätään allekirjoituksia. Allekirjoita vetoomus kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?  "Onko pääministeri Matti Vanhanen niin pirun taitava poliitikko, että saa kiinnitettyä median huomion kaikkeen epäolennaiseen, eikä hallituksen harjoittamaan politiikkaan, joka on ..." Lue!


12 perjantai 2006-10-13


Verenpunainen syksy Suomessa ja maailmalla. Toimittaja tapetaan Venäjällä. Joka 40. irakilainen on kuollut vuoden 2003 hyökkäyksen jälkeen sodan jaloissa. Elämme veristä aikaa.

Linkkejä: Leader: In praise of Politkovskaya   Obituary: Anna Politkovskaya - '655,000 Iraqis killed since 2003'  One in 40 'killed since invasion'  - Nämä lehdestä Guardian Unlimited, jonka arkistot ovat avoinna, toivottavasti vielä vuosien päästä.
Pääkirjoitus. 12 perjantai 2006-10-13. Pertti Manninen.


12 maanantai 2006-10-09

 
Maanan
tai-illan ajankohtaisohjelmista: "... teknologin har till 100 % skapats i Demokratiska folkrepubliken Korea." FST5 klo 20. Lue!   
Opiskelijoiden mielenosoitus opintorahan korottamiseksi Mannerheimintiellä Kiasman ja Sanomatalon edessä Eduskuntatalo määränpäänään. FST5 klo 20. Lue!    
"Tunnettu pankkiiri Andrei Koslov oli murhattu vain kuukausia sitten ..." FST5 obs. klo 20.20. Lue!   
"Donne in carriera Top 25 in Europa ..." Rai Uno, tg1 klo 21. Lue!  

Pääkirjoitus. Suomi 2006. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla, eikä vain hoettava Pohjois-Korean pahuutta. Israelista kukaan ei puhu mitään. Suomenkin hallituksen tekopyhyyteen on havahduttava. Lue!


  12 keskiviikko 2006-10-04.
 


Iltalehti  maanantai  2006-10-02.
  Edustajatoverit piikittelevät. "Saarela luonnehtii kirjassaan Heinäluomaa ..."    ltalehti. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Olli Saarela puolustaa Tanjaa: Heinäluoma on akkamainen jätkä".    Ilta-Sanomat. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Tanja Saarelan mies käy Heinäluoman kimppuun".   Keskiviikko 2006-10-04. "Tulen hulluksi.  Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?" Croucho Marx

Pääkirjoitus. Suomi 2006.
  "Tulen hulluksi. Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?"  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  SanomaWSOY:n Jokerien uusin palkkalainen kuvassa. Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.  Lue!

Bisquit: Masennushan siitä seuraa. Toki siitäkin voi saada aineistoa kuusipäiväisiin lehtiin. Eikä edes mitään vanhan jauhamista tyyliin "puhun niin totta kuin osaan", vaan tuoretta näkökulmaa "olen niin masentunut kuin jaksan." Bisquit. Seppo Ahti. Mediasuksikkuutta. Ilta-Sanomat tiistaina 2006-10-03.

Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Pääkirjoitus. Sipoo - Sibbo. Lue!
Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!
Toista sataa otsikkoa ja katkelmia kirjoituksista.
Lue!
    
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  "Taas kerran hän teki sen. Pystyi mollaamaan entistä kihlattuaan Sauli Niinistöä ... "  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006. Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.
"Sivarien palvelusaika on 13 kuukautta, kalenterivuoden ja opiskeluvuoden pituus on 12 kuukautta .." Lue!

Pääkirjoitus.Suomi 2006. Elämme outoja aikoja. "... Solidaarisuudesta ei kannata puhua."  Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!    
Markkinointi&Mainonta -lehden päätoimittaja Seppo Määttänen "ei anna tuumaakaan periksi siitä, etteikö Pietilän eron taustalla olisi keskustapoliitikkoja." Suomenmaa haastattelee.  Lue!


"Huikea mahdollisuus luovuudelle"  
Lue!


Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta."
Lue!


Syyskuun 11. - Rauhanturvajoukot -   Koistinen kuva - 7 vuotta sitten  Kalpean kuun tarinoita. Kuva.
Etsi nettisanomista: 
12 + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.


 

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!


Man with a Cut-Out Shadow

12

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!

Lapsen oikeuksien julistus 

 
 

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen. Året var 1957. 
 
altavista
Etsi nettisanomista: 12 + 'hakusana'.
  
World weekly
Uusia ja vanhoja juttuja   
Sipoon
valtauskiista  
Sävelradio vaikeni-kuva
 
Antti Herliniä koskeva tietovuoto ei selvinnyt.

Anneli Jäätteenmäen Lippos-haastattelu
Ilta-Sanomat unohtaa julkaisseensa salaisia asiakirjoja
Paavo Lipponen "Jäätteenmäki oli näissä asioissa amatörööri"
Kommentti  päätoimittaja Arja Korpelalle

Filosofi Pertti Lindfors 80 vuotta. Lue!  
Anne Pohtamo ja evoluutio. Lue!  
Lipponen päätoimittaja Erkki Laatikaisen kimpussa. Lue!    
Mitä lehdet kirjoittivat Somalian pommituksista ensimmäisenä päivänä?  Lue!


 
 

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Fanny ja Alexander. Ingmar Bergman 1982. "Se on käsitettävää ja silti mittaamatonta". "... mielikuvitus kehrää ja kutoo uusia tarinoita...". "Producent Jörn Donner ... Manus och regi Ingmar Bergman". Yle Teema klo 00.50.  Fanny ja Alexander 
 


 
TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi - Mainosbanneri ja kirjasinkoko torstaina 2009-04-02. N:o  2007/590. Sivut: .2007-01-29, nettiin 2007-01-29, linkit 2007-01-29. 
12 2007-01-29 - Erkki Susi 60v. päätoimittaja  Syntymäpäivähaastattelu - Pääkirjoitukset. -  TIEDONANTAJA. EDWARD. Perjantai 2007-01-26. Tiedonantaja. Pilakuva. "Hallituksen työttömyystavoite... " - Edward - Tiedonantajan sivut kuvannut Pertti Manninen päätoimittajan Erkki Suden täyttäessä 60 vuotta. - Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelu. Lue!  - Tiedonantajan pääkirjoitukset: Kosovo  &  Vaalipetos  &  Pullakahvit jättityöttömyydelle. Lue! - Muita kirjoituksia mm. Suomi kärsii natsismin traumasta. Johan Bäckman  &  USA:n ja Israelin yfinasehyökkäys Iraniin uhkaa. Erkki Susi. - Moe sarjakuva - Nokia Äänekoski -  12.  N:o 590.  -maanantai  29.01.2007 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12the hunger siteHae Nettisanomista:

Vuodet 1999 - 2005
Sivun alkuun!
   
   


 
 

Keski-Suomi. Jyväskylä. Laukaa. Kuva torstaina 2007-01-25. Pertti Manninen. KADONNUT!  Jackrusselin terrieri "Elli".  Väri: mustavalkoinen, kuonossa ruskeaa, korkeus 25 cm. Katosi Tyyppälänjärven päästä läheltä Touruvuoren kuntopolkua 14.1.  Koira todennäköisesti arastelee vieraita. Löytymiseen johtuvasta vihjeestä palkkio !!  Viimeisin havainto Tiituspohjassa  ma 22.1 !!!  Kaikki tiedot Aki Niininen.
 
 

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 20:36.

Sivuston 1. restaurointi 2011-09-12. Virhelinkkien korjaus, puuttuvien kuvien palautus, Huom. Linjayhteyden virhellisen toiminnan takia osa sivuista on vuonna 2007 jaettu useaksi sivuksi ja osa kuvista on edelleen vaillinaisia alaosastaan. Linkkien palautus on osittain vienyt linkit osottamaan tiedon ensimmäiseen esiintymiskertaan. Maanantaina 2011-09-12 Pertti Manninen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.