12 Tiistai  2007-04-03. "Vesille venosen mieli". Joutsa. Oravakivi. Lauantaiaamu 2007-03-31. Pertti Manninen. Kuvasarja.
 
Hullut päivät  -  Kirjoituksia SDP:n tappiosta  -  Meri-Kukka ja Matti Ikeassa!  -  Kuvia hallitusneuvotteluihin Matti Vanhaselle  -  Vihreät seksillä hallitukseen?  -  Selättäjä!
 

<edellinen   seuraava>
2007
HUH 03
Tiistai

635.

Ilmoita ilmaiseksi!
KOREJA, LAUKKUJA JA KORISTE-ESINEITÄ Suoraan Maahantuojalta!  Säästä!


Rakennus- ja siivousalan palvelua
Arsedel Oy
altavista
msn
google
fi/Web

Tiistai 2007-04-03. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.


TYÖTÄ!

MERIKUKKA
guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset

"ELOKUVALIPULLA KOHTUUTON HINTA"
 

Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
phuket.fi
 

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva


12: Linkit joka numeron etusivulle:  1999,   2000,   2001,   2002,   2003,   2004,   2005,   2006,   2007
MARTTI VALKONEN: Journalismin salat I: SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA  (12 tiistaina 2005-02-22) .


Hae Nettisanomista:

Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.


Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva.

Guardian Unlimited  Tuesday April 03 2007 
Somalia slips ever backwards
World briefing: The US-backed Ethiopian invasion did more harm than good, writes Simon Tisdall.
More world briefings
24 hours
In pictures: A selection of the best images from around the world.
In pictures
400 die in Mogadishu's worst fighting for 15 years
Nearly 400 people have been killed in fighting between insurgents and Ethiopian-backed troops in the Somali capital.
Weekly

12 Maanantai  2007-04-02.
Vuonna 2007 hallitusneuvotteluissa ei tarvitse sopia varallisuusveron poistamisesta!

Kirjoituksia SDP:n vaalitappiosta:
Työväenliikkeen tappion juuret pitkällä. Heikki Rinne. 
Mikä meni vikaan SDP?  Viljo Häkkinen. 
Extra!
Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.  
Julmahuvi.  Jukka Kuikka. 
Lue myös!  
Pääkirjoitus.
SDP putosi Keskustan ansaan!
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia
"Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."  SDP putosi Keskustan ansaan!
 

Eripainos: 12 keskiviikkona 2005-05-04.
http://www.12.fi/2005/05/04/varallisuusvero.html


12 keskiviikkona 4. toukokuuta 2005.  Numero 354. 


Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.

Kuvatekstit:  "SanomaWSOY:n suuromistaja Aatos Erkko - 1 408 661 euroa vähemmän veroja. - Erkkojen perillinen Rafaela Seppälä - 830 965 euroa vähemmän veroja. - Sammon suuromistaja Björn Wahlroos - 568 euroa vähemmän veroja. - Onnisen suuromistaja Anja Toivanen - 535 405 euroa vähemmän veroja. - Elcoteqin suuromistaja Antti Piippo - 279 717 euroa vähemmän veroja."
Selitys:
"Veron määrä laskettu vuoden 2003 omaisuustietojen ja 2005 veroperusteiden mukaan ja on vain suuntaa antava."

"Taustat. Z hän tietää. 'Se veropolitiikka, jota hallitus nyt toteuttaa, toteuttaa kokoomuksen vaalitavoitteita, kokoomuksen veropolitiikkaa ja on vastoin sitä, mitä hallituspuolueet vaaleissa puhuivat ja yli tuplasti sen, mistä hallituspuolueet hallitusohjelmassa ovat sopineet.'  Näin sanoi ryhmäpuheenjohtaja Ben Zyskowicz (kok) eduskunnassa 3. joulukuuta. 'Zysse' tiesi, mistä puhui. ..."

"Näin tutkittiin. ... Vastaajilta kysyttiin: Hallitus on päättänyt esittää varallisuusveron poistamista kokonaan vuodesta 2006 alkaen. Onko varallisuusveron poisto mielestänne 1) oikein, 2) väärin vai 3) eivastausta / ei osaa sanoa.  Tutkimuksen kohderyhmään kuuluivat 15-79 -vuotiaat mannersuomalaiset. Otos muodostettiin satunnaisotannalla Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Atk-avusteisena puhelinhaastaatteluna tehtyyn tutkimukseen haastateltiin 1 003 henkilöä. Haastattelut tehtiin 7.-9.12.2004. Otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan kohderyhmää edustavaksi. Kokonaistuloksen ("Kaikki vastaajat-sarake) virhemarginaali on +- 2,5 %-yksikköä."

"Varallisuusveron poistaminen on ...
Kaikki vastaajat
Oikein 38
Väärin 36
Eos 26"

"Koskee vain miljonäärejä.
... Valtaosan valtion varallisuusverotuotosta maksaa tuhatkunta vakavaraisinta suomalaista. ...
Viime vuosina varallisuusveroprosenttia on piennetty ja alarajaa nostettu. ...
Viime vuonna se tuotti 125 miljoonaa euroa.
ensi vuonna tuskin puolet siitä. ..."

Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.

Huussin perältä. Muut lehdet.

"Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.

"Hallitus on päättänyt tehdä oppositiopuolue kokoomuksen kannattajat onnellisiksi lopettamalla rikkaiden varallisuusveron. Demarien äänestäjät eivät ole yhtä tyytyväisiä, kertoo IL:n teettämä tutkimus.

Tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun liittyvän vero- ja investointipaketin kylkiäisenä punamultahallitus kertoi marraskuun lopulla yllättäen päätöksestään poistaa varallisuusvero vuodesta 2006 alkaen. Asiasta oli sovittu kolmen hallituspuolueen puheenjohtajien muodostamassa 'kolmen koplassa'.

Päätöstä on kehuttu järkeväksi, mutta sitä on myös ihmetelty ja kritisoitukin. On myös kysytty, miten tämä asia liittyy tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun. Eduskunnan käsittelyynkin hallituksen esitys tulee tupolaeista erillään vasta joskus ensi vuonna.

Kansa kahtia.
Iltalehti tilasi Taloustutkimus Oy:ltä kyselyn siitä, miten kansalaiset suhtautuvat varallisuusveron poistoaikeisiin.

Veron luonne tuntuu olevan monelle vieras, sillä neljänneksellä vastaajista ei ollut mielipidettä asiaan. Peräti puolet 15-24 -vuotiaista ei osannut vastata kysymykseen.

Kantansa ilmaisseiden näkemykset menivät kuta kuinkin tasan kahtia. Hallituksen hanke jakaa kansaa.

Miehet suhtautuvat selvästi naisia myönteisemmin veron poistoon. Eläkeläiset suhtautuvat duunareita myönteisemmin.

Kriittisimpiä hallituksen aikeiden suhteen oltiin vasemmistopuolueiden ja vihreiden kannattajakunnassa.

Selkeästi myönteisintä suhtautuminen varallisuusveron poistoon oli odotetusti kokoomuksen tukijoukoissa. Keskustan ja pikkupuolueiden (sarake "muut") kannattajat sijoittuivat välimaastoon.

Ero kokoomukseen oli selvä.

Koskee vain miljonäärejä.
...

Ideologiaa ja ideologiaa.
Hallitus perustelee varallisuusverosta luopumista - kuinkas muuten - työllisyydellä, kotimaisten investointien lisäämisellä ja perheyritysten sukupolvenvaihdosten helpottamisella.

'Kateusveroa' on pidetty ideologisena menneisyyden jäänteenä, joka fiskaalisesti merkityksettömänä joutaa historian romukoppaan. Veron poistoa arvostelleet ovat puolestaan muistuttaneet, että hallituksen esitys on yhtä lailla ideologinen arvovalinta."

Timo Hakkarainen.
Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.


http://www.12.fi/2005/05/04/varallisuusvero.html
Eripainos: 12 keskiviikkona 2005-05-04.


Eripainos: 12 Keskiviikkona 2005-12-07
http://www.12.fi/2005/12/07/etusivu.htm#toinenkuvaKeskiviikkona 7. joulukuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.

Heikki Hursti jatkaa isänsä jalanjäljillä.

Kuvat 06.12.2005 joulukuun tiistaina klo 18.22.  "Vähäväki". Kuvasarja Pertti Manninen Ylen tv-nytt-kuvasta. Heikki Hursti jatkaa isänsä työtä ja tarjoili vapaaehtoisvoimin lämmintä ruokaa ja voileipiä tuhannelle vähäosaiselle Hakaniemen torilla Helsingissä. Kuvia oli kaikissa illan uutislähetyksissä, vain ruotsinkielisessä lähetyksessä Veikko Hurstin poikaa Heikki Hurstia haasteteltiin sen verran, että hän ehti kertomaan toiminnan vaikeutumisesta: "... koen, että minun pitää jatkaa isäni työtä. Isän kuoleman jälkeen työtilojemme vuokria korotettiin rajusti. Nehän olisi voitu pitää ennallaan, jotta voisimme paremmin jatkaa työtämme. Niin vaan kävi." - "och jag upplever att jag måste göra det. Vad gäller arbetsutrymmena nu då pappa dog chockhöjdes alla våra hyror. Man kunde ha hållit dem lika för att föra arbetet framåt., men det bara gick så." Sarjasta "Toinen Suomi", tulossa! 

http://www.12.fi/2005/12/07/etusivu.htm#toinenkuva
Eripainos: 12 Keskiviikkona 2005-12-07


Eripainos: 12 maanantaina 2005-10-17
http://www.12.fi/2005/10/17/etusivu.htm


Etusivu maanantaina 17. lokakuuta 2005

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

 

"Nainen:
. oma kokemus on että kyllä niitä vastaan tulee tuolla kadulla aika usein joita mä tunnen joilla ei o yhtään niinku nukkumapaikkaa muuta kuin katu
Toimittaja:
Tällaisia ihmisiä jotka asuvat kadulla heitä on noin tuhat ja valtaosa on varmasti täällä pääkaupunkiseudulla tämä saattaa nyt kuulostaa tyhmältä kysymykseltä mutta miss he sitten nukkuvat
Nainen:
osa telttailee osa porttikongeissa ja suoraan kadulla ja jotkut on tuol joissakin suojaisis paikois tuol kaupungin laidoilla esimerkiksi joissakin puurakennelman alla niinkö mä yhden tiedän ja joissakin suomenlinnan tunneleissa tai
Toimittaja:
Sinä olet asunnoton mutta mikä sinun asumapaikkasi on
Nainen:
Niin minä olen yhteiskunnan kannalta asunnoton mutta itse minä en koe olevani asunnoton pikemminkin päinvastoin minullahan on mitä mainioin asunto
Toimittaja:
Reijo nyt en kuullut sinun sukunimeäsi mutta tervehditään tällä tavalla kari terve kysyn sellaisen asian kun olet juuri saanut asunnon itsellesi niin miten vaikea oli saada asunto olit alun perin asunnoton
Mies:
No siinä sai aika kovin tehdä töitä ennen kuin se alko avautua ennen kuin se alko avautumaan Toimittaja:
Mistä johtui että olit asunnoton käytitkö alkoholia tai ei ollut työpaikkaa voitko kertoa
Mies:
No avioerosta johtui
Toimittaja:
Kun asuntoa lähtee hakemaan niin siitä tulee varmasti sellainen olo olo itselle että mitä minä teen väärin kun minä en sitä asuntoa saa niin mistä se johtui että et saanut asuntoa mitä mitä sinä teit väärin jos sanotaan näin
Mies:
No siinä on niin mont siinä on niin monta tekijää etten mä niitä rupea sillä lailla mut sanon vain että yks on tosiaan tää helsingin kaupungin asuntojonossa on tosiaan hirviät jonot jonot mitä kautta mä yritin aluksi hakia ja sanon tosiaan siin saa tosiaan tehdä paljon töitä ja tulee tosiaan monta kertaa tunne että missä tulee tehtyy väärin
Toimittaja:
Kun asuntoa hakee yksityiseltä taholta niin miten he suhtautuu asunnottomaan asunnon hakijaan antaako kukaan asuntoa
Mies:
No ei kyllä kovin moni kovin mielellään ja sitten niinku just tossa yksityisellä puolella on mahdottoman korkeat ne vuokrat että se tuottaa monelle justiin asunnottomalle niinku sanotaan vaikeuksia ne korkeat vuokrat mitä niitten puolella on
Toimittaja:
Markku heino tämä helsingin elokolo on tällainen asunnottomien olohuone niin kai voitaisiin sanoa
Markku Heino:
No kyllä mutta on myös asunnon omistajia täällä meillä laidasta laitaan ja kadulla yöpyjiä käy silloin tällöin tai päivittäin meillä muutama ja tää on tällainen kansalaisten kohtaamispaikka missä voi lueskella päivän lehtiä nauttia virvokkeita edullista kahvia sit meillä on ilmainen aamupuuro ja suuren suosion saanut tämä nettihuone tuolla mitä kati johtaa ja hoitaa ja myös opettaa iäkkäämpiäkin ihmisiä käyttään tota mitä palveluja netistä saanu ja me ollaan niin että oltu vuodesta 2001 vapusta no joka vuoden jokaisena päivänä avoinna yhdeksästä viiteentoista
Toimittaja:
Kun täällä pyörii kaikenlaista ihmistä laidasta laitaan niin täällä varmasti näkee sen minkälainen se asunnoton ja minkälaisia tilanteita heillä sitten oikein on se on tällaisen meikäläisen jolla se asunto on niin vaikea varmasti ymmärtää miten vaikea sitä asuntoa on saada
Markku Heino:
niin no kyllä on asunnottomia mut sit mä sanon et on myös asunnontarvitsijoita mitkä asuu epätyydyttävissä olosuhteissa toisten nurkissa kiertelee ympäri kaupunkia siellä täällä toisten nurkissa ja kuitenkin he käyvät töissä ja eikä oo mitään semmost päihdeongelmaa että on henkilöitä mitkä on aivan ok-kondiksessa mut sitten on asunnottomia mitkä eilen just tuolla ruoholahden suunnalla näin romuauton missä kaks miestä nukkuu kello 18 iltapäivällä
Toimittaja:
Niin täällä pöydän vieressä on myös antti honkonen joka vastaa tällä kertaa tästä asunnottomien yöstä antti honkonen voidaanko asunnottomien yöllä parantaa tilannetta onko siitä apua
Antti Honkonen:
Jos oikein kyyninen on niin toteaa että asunnottomien yö- kansalaisliike ei ole voinut tehdä itseensä tarpeettomaksi ainakaan vielä mutta re reijonki tapaus osoittaa minun mielestä kun tunnen taustoja että julkisuus ja sen tässä tapauksessa sen pelko niin ehkä aiheutti ja vauhditti ratkaisuja että reijolle löyty nytten näppärä ratkaisu mutta laajemmassa mitassa tää on vakava yhteiskunnallinen kysymys suomen häpeäpilkku joka vaatii yhteiskunnan toimia ja tässä asunnottomien yö-kansalaisliikkeessä tulee nyt tänään nelisenkymmentä tilaisuutta eri puolilla suomea olemaan tään asian merkeissä valitettavasti ei kaikissa paikoissa mis on ongelmia mutta siellä missä on ollu halun lisäksi myös jonkinverran kykyä järjestää ja kaikenlaista toimijaa on niin asunnottomia kuin asunnon omaavia niin uskovaisia kuin uskonnottomia niin poliitikkoja kuin epäpoliitik epäpoliittisia ihmisiä eli tää on melkoisen laaja kansalaisliike vaikkakin on todella haastava ja vaikea asia Toimittaja:
Kun suomi on muuten aika hyvä laittamaan näitä euroopan unionin direktiivejä asetuksia artikloja toteen täällä laitetaan kaikki tervan poistamiset sun muutkin niin miksei tätä asuntodirektiiviä siellähän on joku sellainen direktiivi joka antaa periaatteessa oikeuden kaikille asuntoon miksei sitä ole laitettu suomessa toteen
Antti Honkonen:
Eiköhän tää ole vain tämä teorian ja käytännön ristiriita että ajatellaan esimerkiksi espoossa ei oo minkäänlaista asunnottomien yöhön liittyvää tilaisuutta espoo on ainoa kaupunki kunta suomessa joka on asuntopoliittisessa strategiassaan määritelly uljaasti että poistamme asunnottomuuden espoosta mutta ketkä pikkusenkin tarkemmin tuntee espoon tilannetta niin tietää että monenlaista jonoa ja ongelmaa on eli tämä asia että tää asunnottomuus se on niin ihmiselle itselleen kuin myös yhteiskunnalle sellainen häpeätahra et siitä ei edes haluta puhua siksi on minusta todella hienoa että nimenomaan tänään maanantaina niin on isot valtakunnalliset lehdet merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota tähän ja toivon mukaan myös muu julkisuus ja tavalliset kansalaiset miettii edes tänään tätä asiaa
Toimittaja:
Antti honkonen oletteko koskaan laskeneet mitenkä paljon maksaisi poistaa tuollainen asunnottomuusongelma eli että rakennettaisiin asuntoja niin paljon että ne riittäisivät kaikille onko sitä koskaan laskettu
Antti Honkonen:
Minä en ole matemaatikko minä olen vaan työtaktikko eli yritän organisoida asioita minusta riittää niin kauan kuin on asunnottomia omasta tai muista syistä johtuvia ihmisiä tullut asunnottomiks tai sanotaan että kodittomiks niinku katikin minusta virallisesti hän on asunnoton mutta on hyvin kodillinen ja ehkä yksi pääkaupunkiseudun ja suomen ja maailman onnellisimpia ihmisiä vaikka virallisesti ei ole asuntoa eli nämä on hyvin veteen piirrettyjä ja hikeen piirrettyjä viivoja
Toimittaja:
Niin kati tähän loppuun pitäs vielä kysyä että sinä olet tällä hetkellä varmaan sellainen asunnottomien mannekiini sinut tunnetaan tämän televisio-ohjelman joka eilen tuli teki sinua tutuksi aika paljon ja olet mukana näissä mutta luuletko että asunnottomuutta voidaan poistaa ja sinun kohdallasi tarvitseeko sitä edes poistaa
Nainen:
No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen
Toimittaja:
Näin me jatkamme aamukahvin juontia täällä helsingin elokolossa toisella linjalla ja tuossa ainakin kuulin että olis ilmaista aamupuuroakin on tarjolla pitää varmasti tarttua siihen tilaisuuteen asunnottomien yö on siis tänään kahdeksatta kertaa alkaen ilta kuudelta ympäri suomea monella paikkakunnalla päättyen sitten huomisaamuun
Studitoimittaja:
Sieltä helsingin kalliosta lähetystä teki kari mäenpää
nyt vielä tähän ykkösaamun loppuun muutamia tämän aamun uutisia
irakin uusi perustuslaki näyttää menneen läpi lauantaina järjestetyssä kansanäänestyksessä paikallisviranomaiset kertoivat uutistoimisto ap:lle että perustuslakia vastustavat sunniarabit eivät ole ilmeisesti innostaneet riittävästi kansalaisia äänestämään vastaan
kiinassa juhlitaan maan toisen miehitetyn avaruuslennon onnistumista viisi päivää maapalloa kiertänyt kapseli laskeutui sisämongoliaan myöhään illalla suomen aikaan avaruusmatkan tehneet kaksi taikonauttia ovat hyvässä kunnossa
turkin ulkoministeri abdullah gül vierailee tänään suomessa ulkoministeri gül ja vierailun isäntä erkki tuomioja keskustelevat muun muassa turkin eu-jäsenyysneuvotteluista vieras tapaa myös presidentti tarja halosen
ja ennen tuota säätä kerrotaan vielä nämä ykkösaamun osoitteet jotka kerroin jo hieman aikaisemmin eli juttuvinkkejä ja muuta palautetta voitte lähettää meille nettisivustomme kautta tai sitten sähköpostilla osoitteeseen yle piste ykkösaamu at yle piste fi eli yle piste ykkösaamu at yle piste fi ilman öö:n pisteitä ja perinteisemmän postin kannattajille osoitteemme on ykkösaamu pl 3 00024 yleisradio ja ykkösaamua voi kuunnella internetissä osoitteessa w w w piste yle piste fi kautta radiouutiset näitä varmasti tullaan sitten tulevaisuudessakin aina silloin tällöin kertomaan niin saadaan tällainenkin linja avattua teidän kuuntelijoiden kanssa
nyt sitten säätietoihin maan etelä ja keskiosassa selkeää tai puolipilvistä ja poutaa oulun läänissä vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti sadekuuroja illasta alkaen poutaa lapissa aluksi monin paikoin vesisadetta päivällä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa päivälämpötilat kolmesta yhdeksään astetta
ykkösaamu täällä yle radio yhdessä jälleen huomenna kahdeksan aamun peilin jälkeen kello 8.15 nyt aamua jatkaa kuuluttaja maaria seppänen
Kuuluttaja:
Ykkösaamun studiossa oli petri kejonen
täällä radio yhdessä kultakuumeessa tänään kello 15.10 aiheina ovat koulujen kuvataideopetus erityisesti miksi se ei kiinnosta poikia sekä onnimanni-palkinto joka jaetaan tänään haastateltavana on onnimanni palkittuja keskustelujen teemoina koulujen kulttuuri tehtävä
kultakuumeessa avautuu ikkuna myös intialaiseen kulttuuriin aiheesta on ilmestynyt uusi suomalaiskirja jonka tekijöitä on jukka mikkolan juontaman kultakuumeen haastattelussa tänään kello 15.10 suorana lähetyksenä ja toisena lähetyksenä kello 22.10
nyt kultaa ja hopeaa joka alkaa saggino rossinin musiikilla. ." (kirjoitetaan: Gioacchino Rossini 1792 - 1868).

 

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria Seppänen. Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, 12, oikeinkuulemisvarauksin.

 
 http://www.12.fi/2005/10/17/etusivu.htm
Eripainos: 12 maanantaina 2005-10-17


12 Maanantai  2007-04-02.
Vuonna 2007 hallitusneuvotteluissa ei tarvitse sopia varallisuusveron poistamisesta!

Kirjoituksia SDP:n vaalitappiosta:
Työväenliikkeen tappion juuret pitkällä. Heikki Rinne. 
Mikä meni vikaan SDP?  Viljo Häkkinen. 
Extra!
Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.  
Julmahuvi.  Jukka Kuikka. 
Lue myös!  
Pääkirjoitus.
SDP putosi Keskustan ansaan!
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia
"Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."  SDP putosi Keskustan ansaan!
 

12 Sunnuntai  2007-04-01. Meri-Kukka ja Matti Ikeassa!
Kansanedustaja Meri-Kukka Forsius ja vt. pääministeri Matti Vanhanen nähtiin lauantaina 2007-03-31 Ikeassa! ...  
 
... Meri-Kukka olikin ollut lomailemassa Pohjolassa ja hän saapui huomaamatta tällä Pohjolan Matkan linja-autolla. Pääministeri oli aikaisemmin kertonut Meri-Kukan lomailevan Etelässä. Asiasta kysyneille hän kertoi seonneensa ilmansuunnista rankan kapakka- ja karaokekierroksen uuvuttamana. Pari poistui sauvakävellen. Kuvat Vantaan Ikean ulkopuolella lauantaina 2007-03-31 klo 10.20:n tienoissa. Pertti Manninen. Isonna! Lisää kuvia tulossa! 
 
12 perjantai 2007-03-30. Kuvia hallitusneuvotteluihin Matti Vanhaselle. Kuva 1. Casino Royale. ilmestyy 28.3. Kuva 2. Ilta-Sanomat. Kristiinan unelma romuttui. Kiltti tyttö ei kelvannut. Vanhanen puolustaa Merikukkaa. Kuva 3. Saatana saapuu Helsinkiin. Koonnut Pertti Manninen. Isonna!
      
 
altavista
msn
google
fi/Web
Torstai 2007-03-29. Fredrik Ljungberg.

Keskiviikko 2007-03-28. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. "Kunnollinen, raitis ja hakkaa halkoja"
Iltalehti keskiviikkona 2007-03-28.
 


No Comments!

guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset

"ELOKUVALIPULLA KOHTUUTON HINTA"
 

Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
phuket.fi
 

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva


Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva. 

Vaalien todelliset ääniharavat: Niinistö, Lahtela, Väyrynen, Cronberg,  Katainen, Viitamies, Tennilä, Vehviläinen, Mustajärvi, Komi, Lehtomäki ...
Valtakunnan todelliset ääniharavat.  Äänimäärä ja %-osuus vaalipiirissä annetuista äänistä. 
1 Niinistö, Sauli KOK  Uusimaa 60563  13.0
2 Lahtela, Esa SDP Pohjois-Karjala 10813  12.7
3 Väyrynen, Paavo KESK Lappi 10944  11.3
4 Cronberg, Tarja VIHR Pohjois-Karjala 7804  9.2
5 Katainen, Jyrki KOK Pohjois-Savo 10806  8.5
6 Viitamies, Pauliina SDP Etelä-Savo 6690  8.1
7 Tennilä, Esko-Juhani VAS Lappi 7739  8.0
Vehviläinen, Anu KESK Pohjois-Karjala 6789  8.0
9 Mustajärvi, Markus VAS Lappi 7675  7.9
10 Komi, Katri KESK Etelä-Savo5885  7.2
Lehtomäki, Paula KESK Oulu 16390  7.2
Lähde: http://192.49.229.35/E2007/s/
tulos/lasktila.html

(Lista epävirallinen). Top 50!
HS:n lista: Valtakunnalliset ääniharavat

1 Niinistö Sauli  KOK  Uusimaa  60563 
Vanhanen Matti  KESK  Uusimaa  24112 
Soini Timo  PS  Uusimaa  19859 
Zyskowicz Ben  KOK  Helsinki  17607 
Tiura Marja  KOK  Pirkanmaa  17578 
Lehtomäki Paula  KESK  Oulu  16390 
7 Mieto Juha  KESK  Vaasa  13768 
Hautala Heidi  VIHR  Uusimaa  12924 
Tuomioja Erkki  SDP  Helsinki  12894 
10 Guzenina-Richardson Maria  SDP  Uusimaa  12578 
Lähde: http://www.vaalikone.fi/
eduskunta2007/tulospalvelu.htm

(Linkki Helsingin Sanomien sivulta)
Pääkirjoitus. Ehdokkaan kannatus mitataan vain vaalipiirissä.
On kyseenalaista journalismia julkaista Top Ten -lista otsikolla "Valtakunnalliset ääniharavat", niinkuin Helsingin Sanomat on tehnyt ja luetteloinut ehdokkaiden absoluuttiset äänimäärät! Henkilökohtainen kannatus mitataan vain vaalipiirissä ja niinpä Niinistön 600 Helsingissä saamaa "ääntä", kylmästi mitätöitiin.  Epävirallinen vaalitilastoista poimittu lista osoittaa, että vain kaksi HS:n julkaiseman listan nimeä mahtuu tälle oikealle listalle. Niinistö on siinäkin kärjessä, tosin hyvin niukasti Esa Lahtelan lyöden. Suomessa on Lappikin ja siellä Paavo Väyrynen, Esko-Juhani Tennilä, Markus Mustajärvi jne! Keskiviikkona 2007-03-28 Pertti Manninen.
Top 50!Hae Nettisanomista:

Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.Guardian Unlimited  Friday March 30 2007 

Iran raises stakes in hostage crisis
Second 'confession' letter released questioning UK's presence in Iraq.
Full text: Faye Turney's letter
UK to build diplomatic pressure
Graphic: where they were taken
Robert Tait: A bitter legacy
Full Iran coverage

Station riot makes crime dominate French poll
Crime and the fear of violence returned to dominate France's presidential election campaign.
After the riots
Angelique Chrisafis and Dan Chung visit France's run-down housing estates.
Young voters long for hope
More on France

24 hours
In pictures: A selection of the best images from around the world.
In pictures

Tropicana!
Gallery: Behind the scenes at Cuba's legendary cabaret.
More on Cuba

Weekly12: Linkit joka numeron etusivulle:  1999,   2000,   2001,   2002,   2003,   2004,   2005,   2006,   2007

Tiistaina 2005-02-22: MARTTI VALKONEN: Journalismin salat I: SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA 


altavista
msn
google
fi/Web

Maanantai 2007-03-26. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Vihreät seksillä hallitukseen? Pääkirjoitus.

guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset

"ELOKUVALIPULLA KOHTUUTON HINTA"
 

Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
phuket.fi
 

Selättäjä! "Vaalien todellinen voittaja oli oikeasti Keskusta ja pääministeri Matti Vanhanen ..." Pääkirjoitus maanantaina 2007-03-19.
 
Matti Vanhasesta kertovan kirjan "Pääministerin morsian" julkaiseminen.
Tutkimuspyyntö (2007-03-19)   "Absurdia!" 
Extra!  (2006-11-09)   
Finnish PM improves his prospects
 · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message  
Guardian Unlimited Saturday March 17 2007
"Statsministern svältfödd på sex"
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21.

Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Saatana saapuu Helsinkiin.
"Vanhanen on tuleva hallitustunnustelija ..." Iltalehti maanantai 2007-03-26.
SDP:n ministeri Leena Luhtanen: Vaalirahasotku.
SDP:n ministeri
Susanna Huovinen:  Sävelradion lopetus.

SDP:n ministeri Eero Heinäluoma: Varallisuusveron poisto.
"Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."  SDP putosi Keskustan ansaan!

MARTTI VALKONEN:
SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA
Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ... (vuosipäivä)  
Paavo Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkottaminen. Tutkimuspyyntö.
Guardian Unlimited  Monday March 26 2007 
Blair warns Iran over troops
Tony Blair denounces Iran for seizure of British sailors and warns situation is very serious.
Australian in Guantánamo hearing
David Hicks to be first inmate to face new US military tribunal.
NY police spied on anti-Bush protesters
New York police officers spied on would-be protesters ahead of the 2004 Republican national convention.
West tries to unite Zanu-PF rebels
Whitehall and Washington talk to rebel faction in Mugabe's party.
As the EU turns 50, Pope says it's on path to oblivion
· Europe 'ignoring Christian roots' says Benedict XVI
· Merkel seeks more power for the European Union
Confident Turkey looks east, not west
Simon Tisdall: Turkey was not invited to Europe's big birthday bash yesterday.
Fighting for air: frontline of war on global warming
Progress comes at a high price for China and India, but there are grounds for hope.
24 hours
In pictures: A selection of the best images from around the world.


Weekly
"Kasvot väkijoukosta eli onnelliset tytöt haivutetussa kuvassa". Kuva: Pertti Manninen. Kuva sarjasta "Kylässä Jyväskylässä 3".  Koko sarja! 12 Maanantai  2007-04-02. "Hullut päivät". Kylässä Helsingissä lauantaina 2007-03-31. Pertti Manninen. Kuvasarja tulossa!
 
 
Nro 631
12 torstai 2007-03-29. Pohjois-Irlanti. Belfast. Keskiviikkona 2007-03-28 hiukan ennen klo 23, 3Viasat Direkt. Kuva 1. Pohjois-Irlanti tekee voittomaalin 2-1 Ruotsin puolustuksen haparoidessa. Kuva 2. Totinen Fredrik Ljungberg haastattelussa pelin jälkeen. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!  
 12. Kuvat keskiviikkona  2007-03-28. Keski.Suomi. Laukaa. Kuva 1. Koira aamuauringon lämmössä pääsiäiskaupan ovella. Kuva 2. Isä ja poika ajelulla iltapäivän lämmössä. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!  
 
 
Tiistai 2007-03-27. Nro 629.
Kuvat tiistaina  2007-03-27. Keski.Suomi. Laukaa. Lämpötila varjossa olevassa mittarissa 19,7 klo 17:n aikaan. Kuva 1. Tytöt retkellä kesäisen tuntuisena maaliskuun lopun päivänä. Kuva 2. Vanhus ulkoiluttaa koiraansa kauppareissulla. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!  Mittarin kuva: 19,7!12 Sunnuntai  2007-04-01. Meri-Kukka ja Matti Ikeassa! Kansanedustaja Meri-Kukka Forsius ja vt. pääministeri Matti Vanhanen nähtiin lauantaina 2007-03-31 Ikeassa! ...  ... Meri-Kukka olikin ollut lomailemassa Pohjolassa ja hän saapui huomaamatta tällä Pohjolan Matkan linja-autolla. Pääministeri oli aikaisemmin kertonut Meri-Kukan lomailevan Etelässä. Asiasta kysyneille hän kertoi seonneensa ilmansuunnista rankan kapakka- ja karaokekierroksen uuvuttamana. Pari poistui sauvakävellen. Kuvat Vantaan Ikean ulkopuolella lauantaina 2007-03-31 klo 10.20:n tienoissa. Pertti Manninen. Isonna! Lisää kuvia tulossa! 

12 Sunnuntai  2007-04-01. Meri-Kukka ja Matti Ikeassa!
Kansanedustaja Meri-Kukka Forsius ja vt. pääministeri Matti Vanhanen nähtiin lauantaina 2007-03-31 Ikeassa! ... 
... Meri-Kukka olikin ollut lomailemassa Pohjolassa ja hän saapui huomaamatta tällä Pohjolan Matkan linja-autolla. Pääministeri oli aikaisemmin kertonut Meri-Kukan lomailevan Etelässä. Asiasta kysyneille hän kertoi seonneensa ilmansuunnista rankan kapakka- ja karaokekierroksen uuvuttamana. Pari poistui sauvakävellen. Kuvat Vantaan Ikean ulkopuolella lauantaina 2007-03-31 klo 10.20:n tienoissa. Pertti Manninen. Isonna! Lisää kuvia tulossa! Kuvat keskiviikkona  2007-03-28. Keski.Suomi. Laukaa. Kuva 1. Koira aamuauringon lämmössä pääsiäiskaupan ovella. Kuva 2. Isä ja poika ajelulla iltapäivän lämmössä. Kuvat Pertti Manninen. 

Kuvat keskiviikkona  2007-03-28. Keski.Suomi. Laukaa. Kuva 1. Koira aamuauringon lämmössä pääsiäiskaupan ovella. Kuva 2. Isä ja poika ajelulla iltapäivän lämmössä. Kuvat Pertti Manninen.Kuvat tiistaina  2007-03-27. Keski.Suomi. Laukaa. Lämpötila varjossa olevassa mittarissa 19,7 klo 17:n aikaan. Kuva 1. Tytöt retkellä kesäisen tuntuisena maaliskuun lopun päivänä. Kuva 2. Vanhus ulkoiluttaa koiraansa kauppareissulla. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!  Mittarin kuva: 19,7!
Kuvat tiistaina  2007-03-27. Keski.Suomi. Laukaa. Lämpötila varjossa olevassa mittarissa 19,7 klo 17:n aikaan. Kuva 1. Tytöt retkellä kesäisen tuntuisena maaliskuun lopun päivänä. Kuva 2. Vanhus ulkoiluttaa koiraansa kauppareissulla. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!  Mittarin kuva: 19,7!
Kuvat tiistaina  2007-03-27. Keski.Suomi. Laukaa. Lämpötila varjossa olevassa mittarissa 19,7 klo 17:n aikaan. Kuva 1. Tytöt retkellä kesäisen tuntuisena maaliskuun lopun päivänä. Kuva 2. Vanhus ulkoiluttaa koiraansa kauppareissulla. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!  Mittarin kuva: 19,7!
Ukkofasaani juoksee hädissään puunkaatajia karkuun.

Keskiviikko 2007-03-19 klo 13.56. Laukaa. Kuva: Pertti Manninen.
12. Keskiviikkona 2007-03-28
 
Top 50.
Valtakunnan todelliset ääniharavat.  Äänimäärä ja %-osuus vaalipiirissä annetuista äänistä. 

1 Niinistö, Sauli KOK   60563  13.0
2 Lahtela, Esa SDP  10813  12.7
3 Väyrynen, Paavo  10944  11.3
4 Cronberg, Tarja VIHR  7804  9.2
5 Katainen, Jyrki KOK  10806  8.5
6 Viitamies, Pauliina SDP  6690  8.1
7 Tennilä, Esko-Juhani VAS  7739  8.0
   Vehviläinen, Anu KESK  6789  8.0
9 Mustajärvi, Markus VAS  7675  7.9
10 Komi, Katri KESK  5885  7.2
     Lehtomäki, Paula KESK  16390  7.2
12 Hoskonen, Hannu KESK  5982  7.0
     Leppä, Jari KESK  5762  7.0
14 Kataja, Sampsa KOK  8463  6.9
15 Järvinen, Heli VIHR  5525  6.7
16 Kiljunen, Anneli SDP  10770  6.5
17 Backman, Jouni SDP  5259  6.4
     Nousiainen, Pekka KESK  5267  6.4
     Pekkarinen, Mauri KESK  9102  6.4
20 Kääriäinen, Seppo KESK  7629  6.0
21 Huovinen, Susanna SDP  5.5 8365  5.9
     Reijonen, Eero KESK  5021  5.9
23 Kalmari, Anne KESK  8266  5.8
24 Manninen, Hannes KESK  5548  5.7
     Mieto, Juha KESK  13768  5.7
26 Heikkinen, Hannakaisa KESK  7083  5.6
     Zyskowicz, Ben KOK  17607  5.6
28 Seurujärvi, Janne KESK  5341  5.5
29 Ravi, Pekka KOK  4589  5.4
30 Kämäräinen, Matti KESK  4534  5.3
31 Kähkönen, Lauri SDP  4391  5.2
     Vanhanen, Matti KESK  24112  5.2
33 Rundgren, Simo KESK  4967  5.1
34 Wallin, Stefan RKP  12097  5.0
35 Karvo, Ulla KOK  4634  4.8
     Koskinen, Johannes SDP  9056  4.8
     Seppälä, Arto SDP  4.9 3955  4.8
38 Häkämies, Jyri KOK  7857  4.7
     Kalli, Timo KESK  5836  4.7
40 Kaltiokumpu, Oiva KESK  5611  4.6
     Paasio, Heli SDP  11233  4.6
42 Kanerva, Ilkka KOK  11079  4.5
     Karhu, Saara SDP  11477  4.5
     Katainen, Elsi KESK  5683  4.5
     Kiuru, Krista SDP  5560  4.5
     Kärkkäinen, Kari KD  5778  4.5
     Nepponen, Olli KOK  3728  4.5
48 Kallio, Reijo SDP  4.4
49 Korkeaoja, Juha KESK  5316  4.3
     Räsänen, Päivi KD  8053  4.3
     Soini, Timo PS  19859  4.3
     Virkkunen, Henna KOK  6133  4.3

Valtakunnan todelliset ääniharavat.  Äänimäärä ja %-osuus vaalipiirissä annetuista äänistä. 
Lähde: http://192.49.229.35/E2007/s/tulos/lasktila.html


12
Pääkirjoitus. Ehdokkaan kannatus mitataan vain vaalipiirissä.

On kyseenalaista journalismia julkaista Top Ten -lista otsikolla "Valtakunnalliset ääniharavat", niinkuin Helsingin Sanomat on tehnyt ja luetteloinut ehdokkaiden absoluuttiset äänimäärät! Henkilökohtainen kannatus mitataan vain vaalipiirissä ja niinpä Niinistön 600 Helsingissä saamaa "ääntä", kylmästi mitätöitiin.  Epävirallinen vaalitilastoista poimittu lista osoittaa, että vain kaksi HS:n julkaiseman listan nimeä mahtuu tälle oikealle listalle. Niinistö on siinäkin kärjessä, tosin hyvin niukasti Esa Lahtelan lyöden. Suomessa on Lappikin ja siellä Paavo Väyrynen, Esko-Juhani Tennilä, Markus Mustajärvi jne!
Keskiviikkona 2007-03-28 Pertti Manninen.

HS:n lista: Valtakunnalliset ääniharavat

1 Niinistö Sauli  KOK  Uusimaa  60563 
2 Vanhanen Matti  KESK  Uusimaa  24112 
3 Soini Timo  PS  Uusimaa  19859 
4 Zyskowicz Ben  KOK  Helsinki  17607 
5 Tiura Marja  KOK  Pirkanmaa  17578 
6 Lehtomäki Paula  KESK  Oulu  16390 
7 Mieto Juha  KESK  Vaasa  13768 
8 Hautala Heidi  VIHR  Uusimaa  12924 
9 Tuomioja Erkki  SDP  Helsinki  12894 
10 Guzenina-Richardson Maria  SDP  Uusimaa  12578 
Lähde: http://www.vaalikone.fi/
eduskunta2007/tulospalvelu.htm

(Linkki Helsingin Sanomien sivulta)Lue myös!
SDP putosi Keskustan ansaan!

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia
http://www.12.fi/2006/11/19/etusivu2osa.htm#rikkaita

Lue myös!
SDP:n ministeri Leena Luhtanen: Vaalirahasotku.
SDP:n ministeri Susanna Huovinen:  
Sävelradion lopetus. 
SDP:n ministeri Eero Heinäluoma:
Varallisuusvero pois.

Saatana saapuu Helsinkiin.

Matti Vanhasesta kertovan kirjan "Pääministerin morsian" julkaiseminen.   Tutkimuspyyntö. "Absurdia!" 
Extra!

Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!

Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ...(vuosipäivä)
Paavo Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkottaminen. Tutkimuspyyntö.12 torstai 2007-03-29. Pohjois-Irlanti. Belfast. Kuvat keskiviikkona 2007-03-28 hiukan ennen klo 23, 3Viasat Direkt. Kuva 1. Pohjois-Irlanti tekee voittomaalin 2-1 Ruotsin puolustuksen haparoidessa, Kuva 2. Totinen Fredrik Ljungberg haastattelussa pelin jälkeen. Kuvat Pertti Manninen. Isonna!12 torstai 2007-03-29. Pohjois-Irlanti. Belfast. Kuvat keskiviikkona 2007-03-28 hiukan ennen klo 23, 3Viasat Direkt. Kuva 1. Pohjois-Irlanti tekee voittomaalin 2-1 Ruotsin puolustuksen haparoidessa, Kuva 2. Totinen Fredrik Ljungberg haastattelussa pelin jälkeen. Kuvat Pertti Manninen.
12. Maanantai 2007-03-26. Pääkirjoitus.
Vihreät seksillä hallitukseen?

Ilta-Sanomien erotettu päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä oli sittenkin oikeassa, kun hän aikoinaan ennen Susan-kohua, ehkä Kaarina-kohun aikaan väitti, että pääministerin, Matti Vanhasen, käytöksellä, on merkitystä yhteiskunnalliselta kannalta, miten tämä seksiseuraansa hakee.

SanomaWSOY ei kestänyt Ilta-Sanomien levikin laskua, joka suurimmalta osaltaan oli keskustalaisten kosto Anneli Jäätteenmäki-ajojahdista päätoimittajanaan Antti Pekka Pietilä ja kyseisen asian "päätoimittajana" Pekka Ervasti, joka hänkin joutui sitten lähtemään Ilta-Sanomista. Silloin oli kyse politiikasta, niin lehden, Suomen kuin maailmankin.

Nyt on kyse kuitenkin siitä, että hallitustunnustelija  ja  -neuvottelija Matti Vanhanen asettaa itse itsensä omituiseen valoon kinumalla seksiä vihreiden kansanedustaja Meri-Kukka Forsiukselta, kansanedustajalta, joka muuten ennen ukkomies Harry Harkimon eroa harrasti sitä Itsenäisyyspäivän juhlissa Linnan naisten vessassa Harkimon kanssa. Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund, tämä kunnon sovinisti, kuuli Meri-Kukan ja Matin seurustelusta Jälkiviisaat-lähetyksessä vaaleja edeltävänä perjantaina ja lausui kuolemattoman arvostelunsa kahdesta naisesta Susanista ja Meri-Kukasta: "On nyt taso ainakin parantunut". (Yle. Jälkiviisaat. Perjantai 2007-03-16).

Hallitusneuvottelija Matti Vanhasesta kirjoittaa Iltalehti näin: "Vanhanen on tuleva hallitustunnustelija ja hän johtaa neuvotteluja. Uuden hallituksen on määrä olla koossa kuukauden sisällä. Vihreät on hyvin todennäköisesti yksi hallituspuolueista. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Heidi Hautalan mukaan Tarja Cronberg johtaa hallitusneuvotteluja, eikä Forsius ole niissä mukana."

Maanantai 2007-03-26. Vihreät seksillä hallitukseen? Pääkirjoitus. 12. Pertti Manninen. (11:48).

Iltalehti. Uutiset. Vanhanen ja Forsius juhlivat yhdessä. Pääministeri ja vihreiden kansanedustaja tanssivat ja halailivat toisiaan avoimesti Nummelan baareissa. Tiia Rantalainen. Maanantai 2007-03-26.

Netissä: Iltalehti.fi. Viihde. Vanhanen ja Forsius juhlivat yhdessä. Tiia Rantalainen. Maanantai 2007-03-26.
http://www.iltalehti.fi/viihde/200703255906372_vi.shtml

IL: Viimeisin tieto.
VANHANEN VAIKENI TÄNÄÄNKIN  Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei suostunut kommentoimaan STT:lle millään tavalla tietoja hänen ja vihreiden kansanedustajan Merikukka Forsiuksen yhteisestä illanvietosta. Vanhanen esitti muiden vaaleissa valituksi tulleiden tapaan valtakirjansa oikeuskanslerille maanantaina eduskunnassa. Tyylilleen uskollisena hän kieltäytyi kommentoimasta yksityiselämän puolelle kuuluvia asioita. (
IL. Päivitetty 26.3.2007 14:03).Lue myös!
SDP putosi Keskustan ansaan!

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia
http://www.12.fi/2006/11/19/etusivu2osa.htm#rikkaita

Lue myös!
SDP:n ministeri Leena Luhtanen: Vaalirahasotku.
SDP:n ministeri Susanna Huovinen:  
Sävelradion lopetus. 
SDP:n ministeri Eero Heinäluoma:
Varallisuusvero pois.

Saatana saapuu Helsinkiin.

Matti Vanhasesta kertovan kirjan "Pääministerin morsian" julkaiseminen.   Tutkimuspyyntö. "Absurdia!" 
Extra!

Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!

Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ...(vuosipäivä)
Paavo Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkottaminen. Tutkimuspyyntö.12 Maanantai  2007-04-02. Hallitusneuvotteluissa ei tarvitse sopia varallisuusveron poistamisesta!

"Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."  SDP putosi Keskustan ansaan!
Kirjoituksia SDP:n vaalitappiosta:
Työväenliikkeen tappion juuret pitkällä. Helsingin Sanomat. Mielipide. Heikki Rinne. Perjantai 2007-03-30.
Mikä meni vikaan SDP? Sisä-Suomen lehti. Sanan voimalla. Viljo Häkkinen. Lauantai 2007-03-31.
Extra! Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.  Katkelmia sivuilta 122,123.
Julmahuvi. Ilta-Sanomat. Kuikan lento. Jukka Kuikka. Ilta-Sanomat maanantai 2007-03-26. Katkelma.
Lue myös!  
Pääkirjoitus.
SDP putosi Keskustan ansaan!
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia


Työväenliikkeen tappion juuret pitkällä. Helsingin Sanomat. Mielipide. Heikki Rinne. Perjantai 2007-03-30.

Työväenliikkeen tappion juuret pitkällä.

Poliittinen työväenliike on kärsinyt murskatappion, jota yritetään selitellä parhain päin. Väitetään, ettei viesti mennyt perille. Tosiasiassa viesti on mennyt perille poikkeuksellisen hyvin. Viestin nimi on tehdyt teot, karkeimpana rikkaimmille myönnetty varallisuusveron poisto.

Se kansanosa, jota työväenliikkeen olisi pitänyt puolustaa, on unohdettu. On tehty kohtalokas taktinen valinta, jossa panostetaan vilkkaasti äänestävään hyväosaisten joukkoon ja unohdetaan omat kannattajat. Hakaniemen kellaritilan kokoushuoneesta olisi korkea aika nousta Heikki Hurstin leipäjonojen vaiheille. Kohtalokkainta olisi tyytyminen selitykseen, jonka mukaan homma meni kiville mainoskampanjoiden takia. Jos tähän tyydytään tai esitetään edes sivusyyksi, pidämme työväenliikkeen kannattajia tietämättöminä, jopa tyhminä.

Myöskään toveri Heinäluoman imagosta on turha hakea vaalitappion syytä. Se olisi pään työntämistä pensaaseen jalkateriä myöten. Kysymys on poliittisista päätöksistä, joita Heinäluoma ja puolueen johto ovat tehneet. Ensimmäinen unohdus tapahtui syksyllä 1987, jolloin kumottiin työllisyyslaki, jolla potkaistiin perälauta tielle. Seurauksena oli pitkäaikaistyöttömyys ja siitä johtuvat leipäjonot. Alkoi eriarvoistumiskehitys, joka kiihtyi hillittömään laukkaan vasemmistoliiton tultua hallitukseen. Tie, jolle vuonna 1987 astuttiin ja jota on kuljettu koko Matti Vanhasen hallituksen ajan, on saapunut päätepisteeseensä: Työväenliikkeen kokonaiskannatus on romahtanut 30,2 prosenttiin. Muutama tällainen vaali lisää ja työväenliikkeellä on vain kunniakas satavuotinen historia.

Johtavien toverien ja toverittarien olisi korkea aika havaita ajan kellon viisarien asento. Huonosti käy, jos unohdetaan vaikeimmassa asemassa oleva kolmannes kansasta ja annetaan varakkaammalle kolmasosalle (rikkaimmalle kymmenykselle) kaikki mitä päähän pälkähtää. Tilanne, jossa työväenliike esittäytyy kannattajilleen B-kokoomuslaisena puolueena, tulee päätymään suureen poruun. A-kokoomus voittaa aina B-kokoomuksen.

Ilman pienintäkään ähäkuttia on pakko toistaa, mitä sanoin SDP:n eduskuntaryhmän kokouksessa syksyllä 1987: "On lähdetty tielle, joka ennen pitkää tulee johtamaan siihen, että kokoomuksesta tulee maan suurin puolue." Sen jälkeen pyysin eduskuntaryhmässä kahdentoista vuoden ajan lähes polvirukouksin korjaamaan kurssia. Tällä vuosituhannella olen yrittänyt huutaa sivummalta.

Heikki Rinne
entinen kansanedustaja (sd) Nousiainen.

Työväenliikkeen tappion juuret pitkällä. Helsingin Sanomat. Mielipide. Heikki Rinne. Perjantai 2007-03-30.
Mikä meni vikaan SDP? Sisä-Suomen lehti. Sanan voimalla. Viljo Häkkinen. Lauantai 2007-03-31.

Mikä meni vikaan SDP?


Sosialidemokraattinen puolue kärsi vaaleissa kirvelevän tappion. Kahdeksan kansanedustajapaikan menetys on "veret seisauttava" tapahtuma siitä huolimatta, vaikka kysymyksessä on puolue, joka on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti 12 vuotta. Sekään ei selitä tappion todellisia syitä, vaan ne löytyvät puolueen harjoittamasta politiikasta. Puoluejohdon taholta pyritään kyllä tappio kuittaamaan sillä, että muka puolueen viesti ei ennen vaaleja mennyt perille, siis ei tavoittanut äänestäjiä. Puolustelu on surkuhupaisaa ja saa osakseen vain hymyilyä. Kyllä nykyaikana tiedotusvälineet pitävät huolen siitä, että ainakin suurempien puolueiden tavoitteet tulevat tunnetuksi. Ei yksinomaan tavoitteita asettamalla ja niiden tunnetuksi tekemisellä saavuteta kannatusta, vaan niitä pitää ajaa käytännössä läpi varsinkin silloin, kun ollaan hallituksessa.

SDP julistautuu ohjelmissaan vasemmistolaiseksi puolueeksi, mutta sen työskentely hallituksessa varsinkin Paavo Lipposen puheenjohtajakauden aikana on ollut niin porvarillista, että tuskinpa porvaritkaan olisivat parempaan pystyneet. Suurista veronalennuksista saivat suurimman hyödyn ahneuteen taipuvaiset hyvätuloiset ja rikkaat. Kaiken huipuksi poistettiin edellisen eduskuntakauden aikana varallisuusvero Suomen rikkaimmilta. Sen sijaan pienituloiset ja köyhät jäivät kaikesta melkein osattomiksi. Heidän oikeuksiaan jopa heikennettiin hallituskauden aikana. Tämä sai pienituloiset ja köyhimmät puolueen kannattajat boikotoimaan vaaleja. Puolueen ei pidä vain luvata ajaa heikompien asiaa, vaan sitä tulee myöskin käytännössä tehdä.

Puolueen arvostusta ja vaali-intoa ei ole omiaan lisäämään myöskään se, että vaikka puolue ulkoisesti esiintyy rauhanrakentajana, niin sen sisäpiirissä on eräitä "Nato-kiimaisia", jotka toistuvasti puhuvat sotilasliitto Natoon liittymisen puolesta. Ajatusta vieroksuvat erikoisesti sellaiset puolueen kannattajat, jotka näkevät Nato-intoilun suurena vaarana Suomen rauhanomaiselle kehitykselle. Puolueella on siis ollut toiminnassaan syvä "sanojen ja tekojen välinen ristiriita" niin kuin kansanedustaja Erkki Tuomioja on asian ilmaisut. Sellaisesta politiikasta olisi puolueen ensimmäisenä päästävä eroon.

Viljo Häkkinen  Suolahti

Mikä meni vikaan SDP? Sisä-Suomen lehti. Sanan voimalla. Viljo Häkkinen. Lauantai 2007-03-31.
Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.  Katkelmia sivuilta 122,123.Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. Katkelmia sivuilta 122,123.

Taloudellisten vaikeuksien keskellä kamppailevan ihmisen asia on pääosin edelleen työväenliikkeen vastuulla. Mutta juuri nyt, kun liikettä kipeimmin tarvittaisiin, sen tila on vuosisadan surkein. Nuorisotyöttömyys korkein ja poliittisen vasemmiston kannatus matalin.  Kansandemokraattisen liikkeen jäsenten väliset kisat ovat täydellisesti vieneet liikkeen vaikutusvallan ja pelotusvoiman suomalaisessa yhteiskunnassa. On olemassa vain Suomen Suuri Sirkus keskellä kylää.

Sosiaalidemokraattinen liike on menettämässä lopullisesti työväenpuolueen luonteensa. Yhteiskuntaa uudistava liike ei uskalla asettaa vaatimattomiakaan tavoitteita. Kun ei ole mitään päämäärää, ei tietysti ole ristiriitojakaan vallitsevan vallanpidon kanssa. Uudistavasta ideologiasta ei ole jäljellä kuin kokoelma uskolla ja toivolla taisteltuja saavutuksia vuosikymmenten takaa. Upea historia on haalistumassa tämän päivän työttömyyden häpeään. Työllisyystakuun selvää ja aikataulullista tavoitetta ei uskalleta lyödä tiskiin. Ei edes nuorten ja pitkäaikaistyöttömien kohdalla. Kolmas merkittävä työväenpuolue, Kansallinen Kokoomus, ei ole innokkain työttömän puolustaja.
...
Poliittisen päätöksenteon puolella halutaan edelleen vain puhua asiasta. Tekojen tielle astuminen antaa odottaa. Aikataulun kiinnilyömistä ei kuulu.
...
Tavoitteettomuus on selkeä kannanotto. Työttömyyden hävittäminen ei ole ensisijainen tavoite. Poliittinen ja ammatillinen työväenliike pelkää kilpaa porvarin kanssa työvoimapulaa enemmän kuin työttömyyttä taloudellisen kasvun esteenä. Siksi se ei uskalla ryhtyä tehotoimiin työttömyyttä vastaan. Se on niellyt kaikki tämän yhteiskunnan mädäntyneet syötit. Herkut tulevat parketille vasta 1980-luvun loppupuolella. Terve ruumis purkaa vieraat aineet ulos. Ne eivät sulatusta läpäise.

Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.  Katkelmia sivuilta 122,123.

Kirjan esittely kirjan takakannessa:
Työtä on. Ja tästä voi aloittaa, Heikki Rinne näyttää. Satakunnassa hän johtaa suoran työllistämistuen kokeilua, jossa työttömän valtiolle aiheuttamat kustannukset maksetaan tukena työllistäjälle. Periaate on yksinkertainen, tulokset nopeita: kuukaudessa poistettiin nuorten pitkäaikaistyöttömyys. Mutta myös vaikeudet ja kohu, epäilyt ja vastarinta ovat olleet armottomia. Vastustajia ei Rinne ei silittele. Nimensä ja osansa saavat kipsipäät ja seisovan veden vartijat, asiantuntijoista kloonattu talous- ja sosiaalipapisto, suurkapitalistit, joille käteinen raha ei kelpaa jos siihen liittyy vastuu, virkamiesnarussa talutettavat poliitikkomuulit, luukuttajat, ruoskaa suutelevat naisjärjestöt.

Heikki Rinne, työn maaninen etsijä ja ajattelija, huutavan ääni ja kolhittujen kostaja on koonnut kiistellyn ohjelmansa häijyyn, ravistelevaan kirjaan. TYÖTÄ! hehkuu uutta realismia, uskaltaa vaatia mahdotonta ja näyttää sen mahdolliseksi. TYÖTÄ! ei jätä rauhaan, ei päästä ketään piiloon realisminsa taakse, pakottaa ajattelemaan työttömyyden totutut selitykset ja koko palkatun työn käsitteen kokonaan uudelleen.

36131. Tilno C363. Päällys: Paavo Ojasti. Valokuva: Kai Nordberg. Otava. ISBN 951-1-077746-5. Kirjan esittely kirjan takakannessa.Julmahuvi. Ilta-Sanomat. Kuikan lento. Jukka Kuikka. Ilta-Sanomat maanantai 2007-03-26. Katkelma.

Julmahuvi.

Sosialidemokraattisesta puolueesta tuli mieleen, että demokratia petraa kuin sika juoksuaan. Nyt vaalit hävisi mies, joka ei ollut edes ehdolla. Mikä helpotus parjatulle kansalle, kun enää ei tarvitse mennä äänestyspaikalle antamaan numeroa, joka olisi pois joltain muualta.

Julmahuvi. Ilta-Sanomat. Kuikan lento. Jukka Kuikka. Ilta-Sanomat maanantai 2007-03-26. Katkelma.Eripainos: 12 maanantai 2007-03-19
http://www.12.fi/2007/03/19/etusivu.html#sdpputosiMaanantaina 2007-03-19. Minna Canthin päivänä

Kuva: Lauantai 2007-03-10. .  Kuva: "SDP:n naisministeri, Susanna Huovinen, puolustaa tarmokkaasti päätöksiään".  Pertti Manninen.  Kylässä Jyväskylässä . Sarja 2.

Kuva: Lauantai 2007-03-10. .  Kuva: "SDP:n naisministeri, Susanna Huovinen, puolustaa tarmokkaasti päätöksiään".  Pertti Manninen.  Kylässä Jyväskylässä . Sarja 2.
SDP putosi Keskustan ansaan! 12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantai 2007-03-19.

SDP putosi Keskustan ansaan!

Vaaleissa punnitaan harjoitettu politiikka. Keskusta ja SDP tekivät hallituskautenaan hirvittävän oikeistolaista politiikkaa. Aluksi alennettiin kertarysäyksellä tuloveroja mahtavasti ja kaikki yhteiskunnan heikompiosaisten tarpeet jätettiin huomiotta. Ei muistettu lapsiperheitä, opiskelijoita,
eläkeläisiä, vanhuksia ja heidän hoitajiaan jne. Murusia jaettiin, jos niitäkään. Ökyrikkaiden, 40 000 henkilön, varallisuusvero poistettiin kokonaan, siis  lahjoitettiin 120 miljoonaa euroa 40 000:lle henkilölle  ja sen jälkeen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma soperteli jotakin, että tämä lahjoitus liittyi tupoon! Eläkeläisille taidettiin antaa viime vuoden loppupuolella 7 euron kuukausikorotus eläkkeisiin. Opintorahaaa ei ole nostettu noin 13 vuoteen jne. Joku pakinoitsijahan kirjoitti tästä Heinäluoman kylmäkiskoisuudesta opiskelijoita kohtaan: "pari piirua jäärän suuntaan" ja vaaleissa muistetaan.

Paavo Lipponen on syypää tähänkin SDP:n vaalitappioon. Tämän hän varmaankin itsekin tiesi, kun ei kehdannut mennä SDP:n vaalivalvojaisten hautajaistunnelmaan. Ex-pääministerihän intoili edellisissä vaaleissa 2003 pääministerivaaleja ja hävisi. Nyt tästä pääministerivaaliajatuksesta ei päästykään eroon ja Matti Vanhanen käytti hyväkseen näkyvyytensä ja asemansa. Eero Heinäluoma haukkoi henkeään, kun Vanhanen ja Erkki Tuomioja olivat parrasvaloissa ja itse vain silloin tällöin sopertamassa jotain sekavaa; esim alkoholiveron eurooppalaista alentamista, jolla toteutuessaankaan ei olisi ollut mitään todellista merkitystä. Heinäluoma ja Vanhanen olivat yhdessä kovaa vauhtia säädättämässä rajavartiolaitoksen rajamiesten rikkurilakia. Siinäkin häpeä todellisuudessa lankesi tietenkin molemmille, mutta Heinäluomalle enemmän, entiselle SAK:n virkailijalle!

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei missään vaiheessa tullut uskottavaksi, vaan hapuili tietämättömyydessään. Kun tähän yhdistyi vielä oikeusministeri Leena Luhtasen vaalirahasotkut, niin kaikki SDP:n vaalitoiminta oli jonkunlaista puolustustaistelua ja viimehetken joukkojen onttoa vaaliuurnille patistamista. Kannattajat kuitenkin ajattelivat, että mitä sitä äänestämään, kun "työväen" puolueellakin on tarjottavanaan sitä samaa paskaa ja sanahelinää!

Vaalien todellinen voittaja oli oikeasti Keskusta ja pääministeri Matti Vanhanen
Kokooomuksen Jyrki Kataisen ja Sauli Niinistön hurjasta äänimäärästä huolimatta. Keskusta pystyi pitämään suurimman puolueen asemansa, tosin äärimmäisen niukasti. Vaaliyön laskujen mukaan Keski-Suomessa Kokoomuksen lisäpaikka oli 60 äänen päässä! Vaalit voittaa vain se, joka pääsee hallitukseen. Voi olla, että Kokoomuksen kannalta tämä tulos oli paras mahdollinen. Ei suurin puolue, mutta kuitenkin selvästi suurempi kuin maanrakoon poljettu SDP. Näin ollen hallitukseen pääsy on helpompaa, kun ei tarvitse joutua tilanteeseen, jossa molemmat muut suuret Keskusta ja SDP sanoisivatkin ei!

Toisaalta ei tämmöistä pelkoa todellisuudessa ole. Kyllähän Keskusta pystyy kostamaan Anneli Jäätteenmäen hallituksen kaatamisen vähäeleisesti Kokoomukseen tarttuen kansan määräämänä tahtona, vaikka suomalaisessa parlamentarismissa minkätahansalainen koaliitio, jolla  vain on 101 paikkaa pystyy hallitsemaan ja muodostamaan hallituksen!

SDP voi ruveta miettimään politiikkansa muuttamista. Mutta tämä voi olla jo liian myöhäistä. Oikeistopuhuri on voinut puhaltaa liian voimakkaasti ja jos maan taloudella menee hyvin niin Keskusta muistaakin seuraavalla nelivuotiskaudella heikoimpienkin asemaa ja säilyttää näin valtansa vasemmiston pyristelyistä huolimatta. Millään ei jaksa uskoa, että Keskusta olisi niin häpeällinen, että sen politiikka säilyisi ennallaan tai jopa oikeistolaistuisi.

Maanantai 2007-03-19.
SDP putosi Keskustan ansaan! 12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit." Tiistai 2007-03-06  Isonna!

Lue myös!  Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!  


http://www.12.fi/2007/03/19/etusivu.html#sdpputosi
Eripainos: 12 maanantai 2007-03-19


Eripainos: 12 sunnuntai 2006-11-05
http://www.12.fi/2006/11/05/etusivu.html#rikkaita
 
12 sunnuntai 2006-11-05.

"Lihapatojen äärellä". Kuva: Pertti Manninen.

Pääkirjoitus
Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia. Epäpäteviä virkamiehiä ja ministereitä hyvin palkatuissa suojatyöpaikoissaan. Suojelijana mm. tasavallan presidentti.

Fortumin optiot ovat monella tapaa häikäilemättömät. Talousasiantuntijat ovat moneen kertaan selittäneet, että osakkeiden arvonnousu on johtunut muustakin kuin toimitusjohtaja Mikael Liliuksen tai esim. tiedotusjohtaja Carola Teir-Lehtisen pätevyydestä.

Aikamme häikäilemätöntä ahneutta kuvastaa se, että nämä valtion omaisuuden erityiset jakajat jaksavat puolustaa optioittensa oikeutusta. Kun asiaa yritettiin tutkia ja mahdollisesti kohtuullistaakin, niin tasavallan presidentti Tarja Halonen tuli hätiin ja pysäytti Eduskunnan selvityksen.

Hän menetteli samalla tavalla kuin aikanaan presidentti Mauno Koivisto, kun tämä kutsui oikeuslaitoksen syyttäjät koolle ja antoi "ukaasinsa" talousrikosten syyttämiskynnyksen korkealle nostamiseksi. Hän pelasti silloin ainakin vävypoikansa nimeltään Jari Komulainen ja tietenkin monet sdp:n edustajat Rakennusosakeyhtiö Hakan johdossa. Tällä kertaa presidentti Tarja Halonen pelasti puoluetoverinsa, ministerit maan hallituksessa ja virkamiehet, jotka olivat löperön optio-ohjelman neuvotelleet.

Tähän väliin joitakin katkelmia vuosi sitten julkaistusta pääkirjoituksesta:

"Pääkirjoitus keskiviikkona 28. syyskuuta 2005. Pertti Manninen. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. (http://www.12.fi/2005/09/28/optiotjahuomio.htm).
 
Ajankohta:
Helsingin Sanomat saa tietenkin valita mistä kirjoittaa, mutta on lukijoiden halveksimista jättää kirjoittamatta varallisuusveron poistosta ja kiinnittää kaikki huomio Fortumin optioihin.

Psykopaatit:
Aftonbladetissa
ruotsalainen kirjailija ja lehden kolumnisti Jan Guillou käytti ökyoptioiden saajista psykopaatit- nimitystä jossain lehtijutussaan jo kuukausia sitten. Kolumnissaan helmikuun sunnuntaina 06.02.2005 “Den växande direktörsklassen blir vår nya adel” hän kertoo Fortumista, toimitusjohtaja Mikael Liliuksesta ja sähkönhinnasta mm. näin:

"Den växande direktörsklassen blir vår nya adel. Elpriserna har ökat med 64 procent sedan 2000 och är högre än någonsin. Under samma period steg vinsten för de tre bolagen Fortum, Sydkraft och Vattenfall från 8 till 19 miljarder. Det finns ett samband." (http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,599363,00.html)

Ministerit:
Kauppa- ja teollisuusministereinä toimineet Erkki Tuomioja ja Sinikka Mönkäre ovat hyväksyneet ja allekirjoittaneet tai ainakin valtuuttaneet allekirjoittamaan optiot valtion puolesta. Kaikesta hallituksen toiminnasta kantaa vastuun pääministeri, tässä tapauksessa Paavo Lipponen. Varapääministerinä toimi ilmeisesti niihin aikoihin valtiovarainministeri Sauli Niinistö.

Nämä herrathan ovat tunnettuja vastuun pakoilijoita ja ovat uhranneet ministerin toisensa jälkeen pelastaakseen oman nahkansa. Ainakin Arja Alho, Matti Aura ja Olli-Pekka Heinonen ovat saaneet lähteä, jotta oma kuori ei vahingoittuisi.

Virkamiehet:
Kaksi nimeä on tuotu esille: Markku Tapio ja Erkki Virtanen kauppa- ja teollisuusministeriöstä. Jossain haastattelussa, ilmeisesti Helsingin Sanomissa, toinen kertoi , että jonkinlainen optioleikkuri oli esillä sopimuksia kirjoitettaessa, mutta “se jäi jostain syystä pois”. Sietäisi tutkia tämä leväperäisyys.

Raimo Sailas ja Anne Brunila voivat huokaista helpotuksesta, kun sattuivat olemaan valtiovarainministeriössä. Luurankoja ei sieltä ainakaan vielä ole löytynyt, jos ei nyt oteta lukuun Soneran seikkailuja ja vihreää valoa menneille hulluille miljarditappioille. Luulisi kyseisen ministeriön olevan nimensä mukaisesti jonkinlaisessa vastuussa valtion varoista!"

Optiot:
Tämä ahneuden ja ryöstämisen ja pimittämisen ilmapiiri on pesiytynyt myös Helsingin Sanomien omistajayhtiöönkin ainakin seuraavasta päätellen: ”SanomaWSOY:n yhtiökokoukseen optiot yritettiin salakuljettaa. Listalla oli viattomalta kuulostava kohta "Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakepääoman korottamisesta"." Ilta-Sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Siniset silmät. Jarmo Leppiniemi -kolumni. Tiistai 13.04.2004. 12 15.04.2004. (http://www.12.fi/2004/04/15/etusivu.htm).

Varallisuusveron poisto:
Kauppalehti Presso julkaisi veron poistoa ylistävän artikkelin lauantaina 24.09.2005 Raha &Valta-osan etusivulla:  “Veron poisto vapauttaa varakkaan”. “Sijoittajalla on pian lupa olla vapautuneesti varakas. Varallisuusvero poistuu vuoden 2006 alussa, eikä omaisuutta enää tarvitse näennäisesti minimoida verojen välttämiseksi.” ... "Varallisuusveron tuotto on liikkunut viime vuosina sadan miljoonan euron yläpuolella. Esimerkiksi vuonna 2003 varallisuusveroa kilahti valtion kirstuun noin 123 miljoonaa euroa.

Varallisuusverotilastojen kärjestä löytyvät muun muassa Sanoma -WSOY:n suuromistajien Aatos Erkon ja Rafaela Seppälän, Sammon pääomistajan Björn Wahlroosin, Onninen-konsernin pääomistajan Anja Toivanen-Koiviston ja Lemminkäisen omistajiin kuuluvan Erkki J. Pentin nimet. Tänä vuonna varallisuusveroa kertyy huomattavasti pienempi summa, arviolta 60-70 miljoonaa euroa. Hallitus nosti varallisuusveron alarajan 250 000 euroon verovuoden 2005 alusta ja pienensi samalla alarajan ylimenevästä summasta laskettavan varallisuusveroprosentin 0,8 prosenttiin. Aiemmin varallisuusveron perimisen alaraja oli 185 000 euroa.” Kauppalehti Presso lauantaina 24.09.2005.

Ajankohta:
Fortumin optio-meteli
ajoittui nyt siihen hetkeen, jolloin pitäisi olla käynnissä varallisuus veron poisto-meteli. Näin ei tietenkään ole, sillä tämä kuuluisa kolmen kopla: pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam yllätti kaikki, tietenkin takapirujen siivittäminä, ja poisti muina miehinä tupon yhteydessä varallisuusveron. Siinä oli eleetöntä gangsterismia parhaimmillaan.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainenkin jotain sopersi kameroiden edessä, ettei se ihan yllätyksenä tullut. Samasta asiasta lausui muuten Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, että se jouti pois “fiskaalisesti merkityksettömänä".

Tässä teemoja ja henkilöitä sille, miksi köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat ja miksi empaattisuus on heitetty romukoppaan kaikessa toiminnassa. Ryöstämisen ja oman edun kulttuuri on lyönyt läpi koko yhteiskunnan. Perinteisesti inhimillisten ihmistenkin on pakko toimia näin kun heidät siihen pakotetaan. Pakottajat häpeään, tai hirteen jos muu ei auta! Ei tämä meno ole kansakunnan onneksi!
Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005. Pertti Manninen.

P.S. Kirjoittamisen jälkeen tutkin illan ohjelmaa Ylen Digi-Teema-kanavalla. Siellä esitetään tänään klo 23.30, siis keskiyöllä, vuonna 1963 valmistunut italialainen elokuva Mondo Cane - Kova maailma. Sama.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Heli Paasio, Jan Guillou, Mikael Lilius,  Lundberg,  Erkki Tuomioja, Sinikka Mönkäre, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Arja Alho, Matti Aura, Olli-Pekka Heinonen, Markku Tapio, Erkki Virtanen, Raimo Sailas, Anne Brunila, Rauno Puolimatka,  Aatos Erkko, Rafaela Seppälä, Björn Wahlroos, Anja Toivanen-Koivisto, Erkki J. Pentti,  Matti Vanhanen, Antti Kalliomäki, Jan-Erik Enestam, Lauri Ihalainen ja Erkki Liikanen.

Lue myös!
Omistajan vastuu.
Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
"Hallituksessa on ollut molempien päähallituspuolueiden puheenjohtajat, joten hupeloinnilla on korkein mahdollinen tuki takanaan." 12 torstaina 06.09.2001. (http://www.12.fi/2001/09/06/omistajalipponen.htm)".

Näin siis vuosi sitten. Mitä tähän nyt enää muuta lisäämään kuin, että Helsingin Sanomat toi esille uuden paljastuksen. Nyt on käynyt ilmi, että optioita on annettu sellaisillekin Fortumin johtajille, jotka ovat saaneet potkut tai siirretty toisiin tehtäviin. Siis annettu kannustuspalkkioita jo potkut saaneille.

Eihän tässä ole mitään muuta järkeä kuin, että valtion omaisuuden ryöstö on sallittua. Aikakausi ja päättäjät hyväksyvät tämän. Itse asiassa oman nahkansa pelastaakseen. Vuosi sitten lainatusta pääkirjoituksesta voi lukea ohjeen, miten leväperäisiä päättäjiä pitäisi kohdella:

"Toinen näistä kaverin tai toverin uhraajista sai hyvän viran Euroopasta ja pyrkii nyt presidentiksi ja toinen lämmittelee eduskunnan puhemiehenä odottaen itse säätämäänsä jättieläkettä. Voisiko ajatella, että myös ex-pääministeri Paavo Lipponen kaiken Soneran ja nyt Fortumin jälkeen joutuisi tekemisistään vastuuseen ja alennettaisiin tavalliseksi kansanedustajaksi tavallista kansanedustajan eläkettä nostamaan? Voi tietenkin ajatella ja kysyä, mutta eihän tämä mafia-verkosto toveriaan hylkää!" 12 keskiviikkona 2005- 08-28.

Vuosi sitten julkaistu pääkirjoitus kokonaisuudessaan liitteenä myös tämän sivun lopussa. Hissillä alas!

Lopuksi hiukan lainauksia Helsingin Sanomien ansiokkaasta, tosin aika hienovaraisesti ministerejä kohtelevasta kolumnista lauantailta 2006-11-04: Helsingin Sanomat. Talous. Näkökulma. Jyri Raivio. Fortum-skandaalien yhteiset nimittäjät.

"Päättyneen viikon suuri mediasirkus, verotietojen julkistaminen, paljasti jälleen yhden Fortumin palkitsemis- ja kannustinjärjestelmään liittyvän skandaalin. Se on miljoonaoptioiden myöntäminen jo aikoja sitten paikkansa jättäneille tai potkut saaneille johtajille . Puhuminen kannustinpalkkioista on rienausta, jos niitä jaellaan miljoonatolkulla jo kaksi vuotta aiemmin yhtiöstä lähteneille tai ns. linjaorganisaatiosta neuvonantajiksi siirtyneille johtajille."

Toinen katkelma: "... ällistelty useana viime vuonna Fortumin johdon jättimäisiä optioita. Yritysjohto ja sen palkitsemiseen erikoistuneet konsultit ovat vieneet, omistajaohjaus on vikissyt. "Ei koskaan enää", ovat omistajaa eli meitä kaikkia edustavat ministerit ja muut poliitikot vakuuttaneet jokaisen uuden skandaalin jälkeen. Ministerit kuitenkin vaihtuvat. Mönkäreet, Tuomiojat, Kalliomäet ja Pekkariset ovat pätkätyöläisiä, joiden on hyvin vaikea perehtyä monimutkaisten kannustinjärjestelmien saloihin."

"Yksi sen sijaan on säilynyt, Fortumin isännän, kauppa ja teollisuusministeriön eli ktm:n korkein virkamiesjohto. Kansliapäällikkö Erkki Virtasen ja omistajapolitiikan yksikön johtajan Markku Tapion olisi pitänyt vahtia poliittisten isäntiensä puolesta sitä, ettei valtionyhtiön kannustinjärjestelmissä mennä kohtuuttomuuksiin, joko he eivät ole niin tehneet tai ministerit eivät ole heitä uskoneet."

"Tai ehkä he kaikki uskovat sitkeästi eläviin väitteisiin, joiden mukaan yrityksen kurssinousun perusteella myönnettävät optiotulot eivät ole keneltäkään pois."

Tässä siis oli joitakin katkelmia kirjoituksesta lauantailta 2006-11-04: Helsingin Sanomat. Talous. Näkökulma. Jyri Raivio. Fortum-skandaalien yhteiset nimittäjät.

Ihan hiukan huomautuksena. Eihän niihin kaikkiin kannustinjärjestelmän saloihin tarvitsisikaan tutustua, kun ihan terveellä maalais- tai kaupunkilaisjärjellä liittäisi niihin yhden kaikkea myöhempää kromeluudia leikkaavan pykälän numero yksi: "Kannustin- ja optio-ohjelman tuottama tulo ei saa vuotta kohden ylittää vuosipalkkaa ja piste."

Käyttäköön kannustettu tämän ylimääräisen tulon vuosittain sitten ihan miten hyvänsä, ostakoon vaikka yhtiönsä osakkeita ja rikastukoon sitten vaikka kuinka. Riski on kuitenkin sijoittajan. Tässä se pieni ero.

Lopuksi: Jonkun ministerin Sinikka Mönkäreen tai Leena Luhtasen mieskin oli Fortumin optioiden saajien joukossa. Asia on kuitenkin syytä tarkistaa jottei tulisi levitettyä väärää tietoa.
Fortumin optiot ovat herättäneet mielenkiintoa myös Ruotsissa. Tässä muutamia otsikoita ja linkkejä E24.se:stä:
Optioner i Fortum  värda en halv miljard
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/did_13995340.asp)
Fortums omtalade optionsprogram upphör
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/did_13995350.asp)
Här hamnar dina elpengar
(http://www.e24.se/dynamiskt/samhallsekonomi/did_13890405.asp)
Kommunernas miljardblunder
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/did_13992251.asp)
Tyskt kol räddar Vattenfalls vinst
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/did_13973356.asp).

Artikkelit ovat myös liitteenä tämän sivun alimmaisena. Liite!

Suomessakin monet kunnat hupeloivat rahansa myydessään sähköyhtiönsä osakkeet ruotsalaiselle Vattenfallille. Nyt saa lukea siitä, että ruotsalaiset ovat katkeria, kun kunnat ovat myyneet omistamansa sähköyhtiöt Fortumille Ruotsissa. Ja pian kunnat ovat katkeria Suomessa.

Tulee mieleen ajatus, että johtajat molemmin puolin lahtea ovat olleet hyvässä yhteisymmärryksessä. Ostetaan naapurimaasta, niin voidaan pitää sähkönhinta halutussa, eikä tulisi niin kovia vaatimuksia enemmistöosakkaalta hinnan kurissa pitämiseksi.

Keski-Suomessa ainakin kymmenen kunnan omistama sähköyhtiö Keski-Suomen Valo Oy myytiin Vattenfallille. Osa kunnista säilytti ehkä rahat jotenkin, mutta osa, esim. Laukaa hupeloi ne samantien. Noin 42 miljoonan markan potti hurahti hetkessä yleisiin menoihin, mitä nyt 5 miljoonaa markkaa Jyväskylänseudun kehittämisyhtiö Oy:hyn elinkeinojen kehittämiseksi. Kyläkouluja ja lukio Lievestuoreella lakkautetaan (ilmeisesti). Vanhusten hoitoon ja omaishoitajille tarvittaisiin lisää resursseja jne.

Ja asukkaat maksavat nyt sitten huikeasti nousseita sähkölaskujaan ja entinen kunnanhallituksen tai kunnanvaltuuston puheenjohtaja, nykyinen maakuntahallituksen tai jonkun sellaisen puheenjohtaja halajaa eduskuntaan päätöksiä tekemään, ehkä hiukan viisaampana.

Pääkirjoitus. Sunnuntai 2006-11-04. 12. Pertti Manninen.

Tämän pääkirjoituksen alkuun!

http://www.12.fi/2006/11/05/etusivu.html#rikkaita
Eripainos: 12 sunnuntai 2006-11-05Eripainos: 12 maanantai 2006-10.16
http://www.12.fi/2006/10/16/etusivu.html#paaministeri12 maanantai 2006-10-16.

"Tänään kerätään allekirjoituksia. Allekirjoita vetoomus kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen.

 

Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne? 

STT teki torstaina 2006-10-12 sähköpostikyselyn Suomen ministereille. Kysyttiin mm. onko ministeri maksanut tv-lupansa ja onko käyttänyt joskus pimeää työvoimaa, siis jättänyt suorittamatta ennakkoveronpidätyksen ja muut sosiaalikulut.


Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) piti kysymyksiä loukkaavina ja sai loukkauskuoroon yhtymään myös Sdp:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman (sdp). Tämä rajavartiolaitoksen lakon rikkuriaikeita suunnitellut porukka oli siis jälleen koossa.

Kysymykseen ehtivät kuitenkin vastata, siis ilmoittaen etteivät ole kyseisiä rikkomuksia tehneet, ulkoministeri Erkki Tuomioja (sdp), ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki (kesk), toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos (rkp), opetusministeri Antti Kalliomäki
(sdp),  maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja (kesk), liikenneministeri Susanna Huovinen (sdp), sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen (sdp) ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam (rkp). Tämä lista Hufvudstadsbladetissa sunnuntaina 2006-10-15.

Surullisen hahmon ritaritar Tuula Haatainen veti sitten nimensä pois listalta. Maanantain 2006-10-16 Ilta-Sanomien mukaan: ”Opetusministeri Tuula Haatainen (sd) perui vastauksensa Vanhasen reaktion jälkeen”.

Kannattaa kiinnittää huomioonsa juuri reaktioihin.
Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?

Voiko tällaiseen kysymykseen vastata, varsinkaan nykyisin? Onko pääministeri Matti Vanhanen niin pirun taitava poliitikko, että saa kiinnitettyä median huomion kaikkeen epäolennaiseen, eikä hallituksen harjoittamaan politiikkaan joka on onnistunut yli odotusten rikkaiden kannalta: veronalennukset, varallisuusveron poisto kokonaan, rikkaiden hyvinvoinnin paraneminen.

Köyhät sitä vastoin ovat ajautuneet entistä suurempaan kurjuuteen. niin eläkeläiset. lapsiperheet, opiskelijat, työttömät, sairaat, vanhukset jne. He eivät ole päässeet hyvinvoinnin jakoon mukaan ollenkaan, mitä nyt kuukausi sitten toteutettu 5:n euron korotus kansaneläkkeisiin tapahtui, jota monet pitivät suorastaan pilkkana tässä vauhdikkaassa talouskehityksessä. Jostain sai lukea niinkin kyynisen olettamuksen, että alkoholiveroa alennettiin sen takia, että eläkkeisiin ei tulisi indeksikorotusta!

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-10-16. 12. Pertti Manninen.
 "Tänään kerätään allekirjoituksia. Allekirjoita vetoomus kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen.
 
http://www.12.fi/2006/10/16/etusivu.html#paaministeri
Eripainos: 12 maanantai 2006-10.16


Eripainos: 12 keskiviikkona 2005-05-04.
http://www.12.fi/2005/05/04/varallisuusvero.html


12 keskiviikkona 4. toukokuuta 2005.  Numero 354. 


Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.

Kuvatekstit:  "SanomaWSOY:n suuromistaja Aatos Erkko - 1 408 661 euroa vähemmän veroja. - Erkkojen perillinen Rafaela Seppälä - 830 965 euroa vähemmän veroja. - Sammon suuromistaja Björn Wahlroos - 568 euroa vähemmän veroja. - Onnisen suuromistaja Anja Toivanen - 535 405 euroa vähemmän veroja. - Elcoteqin suuromistaja Antti Piippo - 279 717 euroa vähemmän veroja."
Selitys:
"Veron määrä laskettu vuoden 2003 omaisuustietojen ja 2005 veroperusteiden mukaan ja on vain suuntaa antava."

"Taustat. Z hän tietää. 'Se veropolitiikka, jota hallitus nyt toteuttaa, toteuttaa kokoomuksen vaalitavoitteita, kokoomuksen veropolitiikkaa ja on vastoin sitä, mitä hallituspuolueet vaaleissa puhuivat ja yli tuplasti sen, mistä hallituspuolueet hallitusohjelmassa ovat sopineet.'  Näin sanoi ryhmäpuheenjohtaja Ben Zyskowicz (kok) eduskunnassa 3. joulukuuta. 'Zysse' tiesi, mistä puhui. ..."

"Näin tutkittiin. ... Vastaajilta kysyttiin: Hallitus on päättänyt esittää varallisuusveron poistamista kokonaan vuodesta 2006 alkaen. Onko varallisuusveron poisto mielestänne 1) oikein, 2) väärin vai 3) eivastausta / ei osaa sanoa.  Tutkimuksen kohderyhmään kuuluivat 15-79 -vuotiaat mannersuomalaiset. Otos muodostettiin satunnaisotannalla Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä. Atk-avusteisena puhelinhaastaatteluna tehtyyn tutkimukseen haastateltiin 1 003 henkilöä. Haastattelut tehtiin 7.-9.12.2004. Otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan kohderyhmää edustavaksi. Kokonaistuloksen ("Kaikki vastaajat-sarake) virhemarginaali on +- 2,5 %-yksikköä."

"Varallisuusveron poistaminen on ...
Kaikki vastaajat
Oikein 38
Väärin 36
Eos 26"

"Koskee vain miljonäärejä.
... Valtaosan valtion varallisuusverotuotosta maksaa tuhatkunta vakavaraisinta suomalaista. ...
Viime vuosina varallisuusveroprosenttia on piennetty ja alarajaa nostettu. ...
Viime vuonna se tuotti 125 miljoonaa euroa.
ensi vuonna tuskin puolet siitä. ..."

Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.

Huussin perältä. Muut lehdet.

"Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.

"Hallitus on päättänyt tehdä oppositiopuolue kokoomuksen kannattajat onnellisiksi lopettamalla rikkaiden varallisuusveron. Demarien äänestäjät eivät ole yhtä tyytyväisiä, kertoo IL:n teettämä tutkimus.

Tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun liittyvän vero- ja investointipaketin kylkiäisenä punamultahallitus kertoi marraskuun lopulla yllättäen päätöksestään poistaa varallisuusvero vuodesta 2006 alkaen. Asiasta oli sovittu kolmen hallituspuolueen puheenjohtajien muodostamassa 'kolmen koplassa'.

Päätöstä on kehuttu järkeväksi, mutta sitä on myös ihmetelty ja kritisoitukin. On myös kysytty, miten tämä asia liittyy tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun. Eduskunnan käsittelyynkin hallituksen esitys tulee tupolaeista erillään vasta joskus ensi vuonna.

Kansa kahtia.
Iltalehti tilasi Taloustutkimus Oy:ltä kyselyn siitä, miten kansalaiset suhtautuvat varallisuusveron poistoaikeisiin.

Veron luonne tuntuu olevan monelle vieras, sillä neljänneksellä vastaajista ei ollut mielipidettä asiaan. Peräti puolet 15-24 -vuotiaista ei osannut vastata kysymykseen.

Kantansa ilmaisseiden näkemykset menivät kuta kuinkin tasan kahtia. Hallituksen hanke jakaa kansaa.

Miehet suhtautuvat selvästi naisia myönteisemmin veron poistoon. Eläkeläiset suhtautuvat duunareita myönteisemmin.

Kriittisimpiä hallituksen aikeiden suhteen oltiin vasemmistopuolueiden ja vihreiden kannattajakunnassa.

Selkeästi myönteisintä suhtautuminen varallisuusveron poistoon oli odotetusti kokoomuksen tukijoukoissa. Keskustan ja pikkupuolueiden (sarake "muut") kannattajat sijoittuivat välimaastoon.

Ero kokoomukseen oli selvä.

Koskee vain miljonäärejä.
...

Ideologiaa ja ideologiaa.
Hallitus perustelee varallisuusverosta luopumista - kuinkas muuten - työllisyydellä, kotimaisten investointien lisäämisellä ja perheyritysten sukupolvenvaihdosten helpottamisella.

'Kateusveroa' on pidetty ideologisena menneisyyden jäänteenä, joka fiskaalisesti merkityksettömänä joutaa historian romukoppaan. Veron poistoa arvostelleet ovat puolestaan muistuttaneet, että hallituksen esitys on yhtä lailla ideologinen arvovalinta."

Timo Hakkarainen.
Kokoomuslaiset hykertelevät varallisuusveron poistoa. Näin hallitus muistaa Suomen rikkaimpia." Iltalehti. Uutiset lauantaina 11.12.2004.


http://www.12.fi/2005/05/04/varallisuusvero.html
Eripainos: 12 keskiviikkona 2005-05-04.


Eripainos: 12 Keskiviikkona 2005-12-07
http://www.12.fi/2005/12/07/etusivu.htm#toinenkuva


Keskiviikkona 7. joulukuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.

Heikki Hursti jatkaa isänsä jalanjäljillä.

Kuvat 06.12.2005 joulukuun tiistaina klo 18.22.  "Vähäväki". Kuvasarja Pertti Manninen Ylen tv-nytt-kuvasta. Heikki Hursti jatkaa isänsä työtä ja tarjoili vapaaehtoisvoimin lämmintä ruokaa ja voileipiä tuhannelle vähäosaiselle Hakaniemen torilla Helsingissä. Kuvia oli kaikissa illan uutislähetyksissä, vain ruotsinkielisessä lähetyksessä Veikko Hurstin poikaa Heikki Hurstia haasteteltiin sen verran, että hän ehti kertomaan toiminnan vaikeutumisesta: "... koen, että minun pitää jatkaa isäni työtä. Isän kuoleman jälkeen työtilojemme vuokria korotettiin rajusti. Nehän olisi voitu pitää ennallaan, jotta voisimme paremmin jatkaa työtämme. Niin vaan kävi." - "och jag upplever att jag måste göra det. Vad gäller arbetsutrymmena nu då pappa dog chockhöjdes alla våra hyror. Man kunde ha hållit dem lika för att föra arbetet framåt., men det bara gick så." Sarjasta "Toinen Suomi", tulossa! 


http://www.12.fi/2005/12/07/etusivu.htm#toinenkuva
Eripainos: 12 Keskiviikkona 2005-12-07


Eripainos: 12 maanantaina 2005-10-17
http://www.12.fi/2005/10/17/etusivu.htm


Etusivu maanantaina 17. lokakuuta 2005

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

"Nainen:
. oma kokemus on että kyllä niitä vastaan tulee tuolla kadulla aika usein joita mä tunnen joilla ei o yhtään niinku nukkumapaikkaa muuta kuin katu
Toimittaja:
Tällaisia ihmisiä jotka asuvat kadulla heitä on noin tuhat ja valtaosa on varmasti täällä pääkaupunkiseudulla tämä saattaa nyt kuulostaa tyhmältä kysymykseltä mutta miss he sitten nukkuvat
Nainen:
osa telttailee osa porttikongeissa ja suoraan kadulla ja jotkut on tuol joissakin suojaisis paikois tuol kaupungin laidoilla esimerkiksi joissakin puurakennelman alla niinkö mä yhden tiedän ja joissakin suomenlinnan tunneleissa tai
Toimittaja:
Sinä olet asunnoton mutta mikä sinun asumapaikkasi on
Nainen:
Niin minä olen yhteiskunnan kannalta asunnoton mutta itse minä en koe olevani asunnoton pikemminkin päinvastoin minullahan on mitä mainioin asunto
Toimittaja:
Reijo nyt en kuullut sinun sukunimeäsi mutta tervehditään tällä tavalla kari terve kysyn sellaisen asian kun olet juuri saanut asunnon itsellesi niin miten vaikea oli saada asunto olit alun perin asunnoton
Mies:
No siinä sai aika kovin tehdä töitä ennen kuin se alko avautua ennen kuin se alko avautumaan Toimittaja:
Mistä johtui että olit asunnoton käytitkö alkoholia tai ei ollut työpaikkaa voitko kertoa
Mies:
No avioerosta johtui
Toimittaja:
Kun asuntoa lähtee hakemaan niin siitä tulee varmasti sellainen olo olo itselle että mitä minä teen väärin kun minä en sitä asuntoa saa niin mistä se johtui että et saanut asuntoa mitä mitä sinä teit väärin jos sanotaan näin
Mies:
No siinä on niin mont siinä on niin monta tekijää etten mä niitä rupea sillä lailla mut sanon vain että yks on tosiaan tää helsingin kaupungin asuntojonossa on tosiaan hirviät jonot jonot mitä kautta mä yritin aluksi hakia ja sanon tosiaan siin saa tosiaan tehdä paljon töitä ja tulee tosiaan monta kertaa tunne että missä tulee tehtyy väärin
Toimittaja:
Kun asuntoa hakee yksityiseltä taholta niin miten he suhtautuu asunnottomaan asunnon hakijaan antaako kukaan asuntoa
Mies:
No ei kyllä kovin moni kovin mielellään ja sitten niinku just tossa yksityisellä puolella on mahdottoman korkeat ne vuokrat että se tuottaa monelle justiin asunnottomalle niinku sanotaan vaikeuksia ne korkeat vuokrat mitä niitten puolella on
Toimittaja:
Markku heino tämä helsingin elokolo on tällainen asunnottomien olohuone niin kai voitaisiin sanoa
Markku Heino:
No kyllä mutta on myös asunnon omistajia täällä meillä laidasta laitaan ja kadulla yöpyjiä käy silloin tällöin tai päivittäin meillä muutama ja tää on tällainen kansalaisten kohtaamispaikka missä voi lueskella päivän lehtiä nauttia virvokkeita edullista kahvia sit meillä on ilmainen aamupuuro ja suuren suosion saanut tämä nettihuone tuolla mitä kati johtaa ja hoitaa ja myös opettaa iäkkäämpiäkin ihmisiä käyttään tota mitä palveluja netistä saanu ja me ollaan niin että oltu vuodesta 2001 vapusta no joka vuoden jokaisena päivänä avoinna yhdeksästä viiteentoista
Toimittaja:
Kun täällä pyörii kaikenlaista ihmistä laidasta laitaan niin täällä varmasti näkee sen minkälainen se asunnoton ja minkälaisia tilanteita heillä sitten oikein on se on tällaisen meikäläisen jolla se asunto on niin vaikea varmasti ymmärtää miten vaikea sitä asuntoa on saada
Markku Heino:
niin no kyllä on asunnottomia mut sit mä sanon et on myös asunnontarvitsijoita mitkä asuu epätyydyttävissä olosuhteissa toisten nurkissa kiertelee ympäri kaupunkia siellä täällä toisten nurkissa ja kuitenkin he käyvät töissä ja eikä oo mitään semmost päihdeongelmaa että on henkilöitä mitkä on aivan ok-kondiksessa mut sitten on asunnottomia mitkä eilen just tuolla ruoholahden suunnalla näin romuauton missä kaks miestä nukkuu kello 18 iltapäivällä
Toimittaja:
Niin täällä pöydän vieressä on myös antti honkonen joka vastaa tällä kertaa tästä asunnottomien yöstä antti honkonen voidaanko asunnottomien yöllä parantaa tilannetta onko siitä apua
Antti Honkonen:
Jos oikein kyyninen on niin toteaa että asunnottomien yö- kansalaisliike ei ole voinut tehdä itseensä tarpeettomaksi ainakaan vielä mutta re reijonki tapaus osoittaa minun mielestä kun tunnen taustoja että julkisuus ja sen tässä tapauksessa sen pelko niin ehkä aiheutti ja vauhditti ratkaisuja että reijolle löyty nytten näppärä ratkaisu mutta laajemmassa mitassa tää on vakava yhteiskunnallinen kysymys suomen häpeäpilkku joka vaatii yhteiskunnan toimia ja tässä asunnottomien yö-kansalaisliikkeessä tulee nyt tänään nelisenkymmentä tilaisuutta eri puolilla suomea olemaan tään asian merkeissä valitettavasti ei kaikissa paikoissa mis on ongelmia mutta siellä missä on ollu halun lisäksi myös jonkinverran kykyä järjestää ja kaikenlaista toimijaa on niin asunnottomia kuin asunnon omaavia niin uskovaisia kuin uskonnottomia niin poliitikkoja kuin epäpoliitik epäpoliittisia ihmisiä eli tää on melkoisen laaja kansalaisliike vaikkakin on todella haastava ja vaikea asia
Toimittaja:

Kun suomi on muuten aika hyvä laittamaan näitä euroopan unionin direktiivejä asetuksia artikloja toteen täällä laitetaan kaikki tervan poistamiset sun muutkin niin miksei tätä asuntodirektiiviä siellähän on joku sellainen direktiivi joka antaa periaatteessa oikeuden kaikille asuntoon miksei sitä ole laitettu suomessa toteen
Antti Honkonen:
Eiköhän tää ole vain tämä teorian ja käytännön ristiriita että ajatellaan esimerkiksi espoossa ei oo minkäänlaista asunnottomien yöhön liittyvää tilaisuutta espoo on ainoa kaupunki kunta suomessa joka on asuntopoliittisessa strategiassaan määritelly uljaasti että poistamme asunnottomuuden espoosta mutta ketkä pikkusenkin tarkemmin tuntee espoon tilannetta niin tietää että monenlaista jonoa ja ongelmaa on eli tämä asia että tää asunnottomuus se on niin ihmiselle itselleen kuin myös yhteiskunnalle sellainen häpeätahra et siitä ei edes haluta puhua siksi on minusta todella hienoa että nimenomaan tänään maanantaina niin on isot valtakunnalliset lehdet merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota tähän ja toivon mukaan myös muu julkisuus ja tavalliset kansalaiset miettii edes tänään tätä asiaa
Toimittaja:
Antti honkonen oletteko koskaan laskeneet mitenkä paljon maksaisi poistaa tuollainen asunnottomuusongelma eli että rakennettaisiin asuntoja niin paljon että ne riittäisivät kaikille onko sitä koskaan laskettu
Antti Honkonen:
Minä en ole matemaatikko minä olen vaan työtaktikko eli yritän organisoida asioita minusta riittää niin kauan kuin on asunnottomia omasta tai muista syistä johtuvia ihmisiä tullut asunnottomiks tai sanotaan että kodittomiks niinku katikin minusta virallisesti hän on asunnoton mutta on hyvin kodillinen ja ehkä yksi pääkaupunkiseudun ja suomen ja maailman onnellisimpia ihmisiä vaikka virallisesti ei ole asuntoa eli nämä on hyvin veteen piirrettyjä ja hikeen piirrettyjä viivoja
Toimittaja:
Niin kati tähän loppuun pitäs vielä kysyä että sinä olet tällä hetkellä varmaan sellainen asunnottomien mannekiini sinut tunnetaan tämän televisio-ohjelman joka eilen tuli teki sinua tutuksi aika paljon ja olet mukana näissä mutta luuletko että asunnottomuutta voidaan poistaa ja sinun kohdallasi tarvitseeko sitä edes poistaa
Nainen:
No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen
Toimittaja:
Näin me jatkamme aamukahvin juontia täällä helsingin elokolossa toisella linjalla ja tuossa ainakin kuulin että olis ilmaista aamupuuroakin on tarjolla pitää varmasti tarttua siihen tilaisuuteen asunnottomien yö on siis tänään kahdeksatta kertaa alkaen ilta kuudelta ympäri suomea monella paikkakunnalla päättyen sitten huomisaamuun
Studitoimittaja:
Sieltä helsingin kalliosta lähetystä teki kari mäenpää
nyt vielä tähän ykkösaamun loppuun muutamia tämän aamun uutisia
irakin uusi perustuslaki näyttää menneen läpi lauantaina järjestetyssä kansanäänestyksessä paikallisviranomaiset kertoivat uutistoimisto ap:lle että perustuslakia vastustavat sunniarabit eivät ole ilmeisesti innostaneet riittävästi kansalaisia äänestämään vastaan
kiinassa juhlitaan maan toisen miehitetyn avaruuslennon onnistumista viisi päivää maapalloa kiertänyt kapseli laskeutui sisämongoliaan myöhään illalla suomen aikaan avaruusmatkan tehneet kaksi taikonauttia ovat hyvässä kunnossa
turkin ulkoministeri abdullah gül vierailee tänään suomessa ulkoministeri gül ja vierailun isäntä erkki tuomioja keskustelevat muun muassa turkin eu-jäsenyysneuvotteluista vieras tapaa myös presidentti tarja halosen
ja ennen tuota säätä kerrotaan vielä nämä ykkösaamun osoitteet jotka kerroin jo hieman aikaisemmin eli juttuvinkkejä ja muuta palautetta voitte lähettää meille nettisivustomme kautta tai sitten sähköpostilla osoitteeseen yle piste ykkösaamu at yle piste fi eli yle piste ykkösaamu at yle piste fi ilman öö:n pisteitä ja perinteisemmän postin kannattajille osoitteemme on ykkösaamu pl 3 00024 yleisradio ja ykkösaamua voi kuunnella internetissä osoitteessa w w w piste yle piste fi kautta radiouutiset näitä varmasti tullaan sitten tulevaisuudessakin aina silloin tällöin kertomaan niin saadaan tällainenkin linja avattua teidän kuuntelijoiden kanssa
nyt sitten säätietoihin maan etelä ja keskiosassa selkeää tai puolipilvistä ja poutaa oulun läänissä vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti sadekuuroja illasta alkaen poutaa lapissa aluksi monin paikoin vesisadetta päivällä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa päivälämpötilat kolmesta yhdeksään astetta
ykkösaamu täällä yle radio yhdessä jälleen huomenna kahdeksan aamun peilin jälkeen kello 8.15 nyt aamua jatkaa kuuluttaja maaria seppänen
Kuuluttaja:
Ykkösaamun studiossa oli petri kejonen
täällä radio yhdessä kultakuumeessa tänään kello 15.10 aiheina ovat koulujen kuvataideopetus erityisesti miksi se ei kiinnosta poikia sekä onnimanni-palkinto joka jaetaan tänään haastateltavana on onnimanni palkittuja keskustelujen teemoina koulujen kulttuuri tehtävä
kultakuumeessa avautuu ikkuna myös intialaiseen kulttuuriin aiheesta on ilmestynyt uusi suomalaiskirja jonka tekijöitä on jukka mikkolan juontaman kultakuumeen haastattelussa tänään kello 15.10 suorana lähetyksenä ja toisena lähetyksenä kello 22.10
nyt kultaa ja hopeaa joka alkaa saggino rossinin musiikilla. ." (kirjoitetaan: Gioacchino Rossini 1792 - 1868).

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria Seppänen. Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, 12, oikeinkuulemisvarauksin.

 
http://www.12.fi/2005/10/17/etusivu.htm
Eripainos: 12 maanantaina 2005-10-17
12. Maanantai 2007-03-26. Pääkirjoitus.
Vihreät seksillä hallitukseen?

Ilta-Sanomien erotettu päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä oli sittenkin oikeassa, kun hän aikoinaan ennen Susan-kohua, ehkä Kaarina-kohun aikaan väitti, että pääministerin, Matti Vanhasen, käytöksellä, on merkitystä yhteiskunnalliselta kannalta, miten tämä seksiseuraansa hakee.

SanomaWSOY ei kestänyt Ilta-Sanomien levikin laskua, joka suurimmalta osaltaan oli keskustalaisten kosto Anneli Jäätteenmäki-ajojahdista päätoimittajanaan Antti Pekka Pietilä ja kyseisen asian "päätoimittajana" Pekka Ervasti, joka hänkin joutui sitten lähtemään Ilta-Sanomista. Silloin oli kyse politiikasta, niin lehden, Suomen kuin maailmankin.

Nyt on kyse kuitenkin siitä, että hallitustunnustelija  ja  -neuvottelija Matti Vanhanen asettaa itse itsensä omituiseen valoon kinumalla seksiä vihreiden kansanedustaja Meri-Kukka Forsiukselta, kansanedustajalta, joka muuten ennen ukkomies Harry Harkimon eroa harrasti sitä Itsenäisyyspäivän juhlissa Linnan naisten vessassa Harkimon kanssa. Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund, tämä kunnon sovinisti, kuuli Meri-Kukan ja Matin seurustelusta Jälkiviisaat-lähetyksessä vaaleja edeltävänä perjantaina ja lausui kuolemattoman arvostelunsa kahdesta naisesta Susanista ja Meri-Kukasta: "On nyt taso ainakin parantunut". (Yle. Jälkiviisaat. Perjantai 2007-03-16).

Hallitusneuvottelija Matti Vanhasesta kirjoittaa Iltalehti näin: "Vanhanen on tuleva hallitustunnustelija ja hän johtaa neuvotteluja. Uuden hallituksen on määrä olla koossa kuukauden sisällä. Vihreät on hyvin todennäköisesti yksi hallituspuolueista. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Heidi Hautalan mukaan Tarja Cronberg johtaa hallitusneuvotteluja, eikä Forsius ole niissä mukana."

Maanantai 2007-03-26. Vihreät seksillä hallitukseen? Pääkirjoitus. 12. Pertti Manninen. (11:48).

Iltalehti. Uutiset. Vanhanen ja Forsius juhlivat yhdessä. Pääministeri ja vihreiden kansanedustaja tanssivat ja halailivat toisiaan avoimesti Nummelan baareissa. Tiia Rantalainen. Maanantai 2007-03-26.

Netissä: Iltalehti.fi. Viihde. Vanhanen ja Forsius juhlivat yhdessä. Tiia Rantalainen. Maanantai 2007-03-26.
http://www.iltalehti.fi/viihde/200703255906372_vi.shtml

IL: Viimeisin tieto.
VANHANEN VAIKENI TÄNÄÄNKIN  Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei suostunut kommentoimaan STT:lle millään tavalla tietoja hänen ja vihreiden kansanedustajan Merikukka Forsiuksen yhteisestä illanvietosta. Vanhanen esitti muiden vaaleissa valituksi tulleiden tapaan valtakirjansa oikeuskanslerille maanantaina eduskunnassa. Tyylilleen uskollisena hän kieltäytyi kommentoimasta yksityiselämän puolelle kuuluvia asioita. (
IL. Päivitetty 26.3.2007 14:03).Lue myös!
SDP putosi Keskustan ansaan!

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia
http://www.12.fi/2006/11/19/etusivu2osa.htm#rikkaita

Lue myös!
SDP:n ministeri Leena Luhtanen: Vaalirahasotku.
SDP:n ministeri Susanna Huovinen:  
Sävelradion lopetus. 
SDP:n ministeri Eero Heinäluoma:
Varallisuusvero pois.

Saatana saapuu Helsinkiin.

Matti Vanhasesta kertovan kirjan "Pääministerin morsian" julkaiseminen.   Tutkimuspyyntö. "Absurdia!" 
Extra!

Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!

Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ...(vuosipäivä)
Paavo Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkottaminen. Tutkimuspyyntö.

Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Tiistai 2007-03-06. Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. Maanantai 2007-03-19.
 
Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Tiistai 2007-03-06. Isonna!  Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö.
 Matti Vanhanen jättämässä poliisille tutkintapyynnön  Kurosen kirjasta. Kustantaja: Absurdia!" Iltalehti maanantai 2007-03-19. Isonna!  Muunnettu kuva ja teksti:" Pääministeri Matti Vanhanen kävi vielä vaalivoittonsa jälkeen rennonoloisena tapaamassa Susan Kurosta helsinkiläisessä ravintolassa. 12, Pertti Manninen, Lisää tulossa!


Guardian Unlimited  Monday March 26 2007 
Blair warns Iran over troops
Tony Blair denounces Iran for seizure of British sailors and warns situation is very serious.
Australian in Guantánamo hearing
David Hicks to be first inmate to face new US military tribunal.
NY police spied on anti-Bush protesters
New York police officers spied on would-be protesters ahead of the 2004 Republican national convention.
West tries to unite Zanu-PF rebels
Whitehall and Washington talk to rebel faction in Mugabe's party.
As the EU turns 50, Pope says it's on path to oblivion
· Europe 'ignoring Christian roots' says Benedict XVI
· Merkel seeks more power for the European Union
Confident Turkey looks east, not west
Simon Tisdall: Turkey was not invited to Europe's big birthday bash yesterday.
Fighting for air: frontline of war on global warming
Progress comes at a high price for China and India, but there are grounds for hope.
24 hours
In pictures: A selection of the best images from around the world.


Weekly


Etsi Nettisanomista: 
Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva


Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva. 


Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.
Helsingfors. Finlands statsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ...  
Sex änligt mönster.
Programmet skulle upprepas oräkneliga gånger: bastu med bubbelpool, älskog i sängen och middag. - Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt.
Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver  Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen.  - Han ville alltid ha sex enligt samma ritual. ...
Från bastu till sängen
. Vanhanen bjöd ibland Kuronen till statsministerns representationsvilla Bjälbo. - Vi brukade bada bastu och sedan löpa i kapp upp till sängkammaren på andra våningen, skriver Kuronen. ...   

Foto
: Intima detaljer. Finlands statsminister Matti Vanhanen bredvid Susan Kuronen vid festivalen i Laukaa i juli förra året. Nu berättar Kuronen intima detaljer om deras förhållande och om Vanhanens sexritualer i sin nya bok. Foto: Susan Kuronens bok.
"Statsministern svältfödd på sex".
Aftonbladet 2007-02-21. Helsingfors. Staffan Bruun.
"Statsministern svältfödd på sex"
Finlands statsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter sig gärna i bastun. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö".
Susan Kuronen berättar öppet om hur paret träffades på en dejtingsajt i januari förra året. "Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge", skriver Kuronen men klagar på att statsministern inte ville experimentera i sängen.
Aftonbladet text-tv
Publicerad: 2007-02-21
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69221551_852__,00.html
   

Iltalehti maanantai 2007-03-19. Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. 

Iltalehti maanantai 2007-03-19. Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. Matti Vanhanen jättämässä poliisille tutkintapyynnön  Kurosen kirjasta. Kustantaja: Absurdia!"
Muunnettu kuva ja teksti: "Pääministeri Matti Vanhanen kävi vielä vaalivoittonsa jälkeen rennonoloisena tapaamassa Susan Kurosta helsinkiläisessä ravintolassa. 12, Pertti Manninen, Lisää tulossa!
Lue myös! Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21.  "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!


12 perjantai 2007-03-23. Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu. Satunnaisia löytöjä huussin perältä!  Jatkuu!
Aikaisempi huussireissu:
Huussin perältä. Elokuu 2002. IS esittelee Niinistön uuden naisystävän. "Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, huomenna 54, on nähty lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen julkisesti rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan, oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvon, 41, kanssa." Ilta-Sanomat. Viihde. Perjantaina 23.08.2002. Niinistön uusi naisystävä on himolenkkeilijä Lapista. http://www.12.fi/2003/08/28/niinistonuusi.htm
Jatkuu!
            
Hytönen: Susan Kurosen kuulovirhe. (IL).  Näistä ei saa kysyä! (IS).  Saa kysyä, herra pääministeri! (IL).  Putin koville. (IS). Vanhasen Susan yllätti. Uusi ura. (IL).  Susan käynnistä pitopalvelun. (IL). Matti Vanhasen naisystävä avoimena IS:lle. Haaveena häät. (IS).  "Haaveilen avioliitosta. (IS).  Kun päätöstä on vaikea tehdä, haetaan joku kriteeri, jolla se tehdään. (IL).  Enää kuukausi Linnan juhliin. (IL).  Marcon tulot romahtivat. (IL).  Sinun as(t)iallasi. (IL).  Huussista löytyneet  Iltalehti ja Ilta-Sanomat järjestyksessä lauantai 2007-10-14  -  torstai 2007-11-02. Jatkuu!
 
12 perjantai 2007-03-23. Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu. Satunnaisia löytöjä huussin perältä!  Jatkuu!
Aikaisempi huussireissu:
Huussin perältä. Elokuu 2002. IS esittelee Niinistön uuden naisystävän. "Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, huomenna 54, on nähty lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen julkisesti rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan, oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvon, 41, kanssa." Ilta-Sanomat. Viihde. Perjantaina 23.08.2002. Niinistön uusi naisystävä on himolenkkeilijä Lapista. http://www.12.fi/2003/08/28/niinistonuusi.htm
      
Hytönen: Täysin oppinut naisystävä. (IL).  Kuka saa ottaa avecin linnaan? (IS).  Häähaaveeet olivat liikaa pääministerille. Vanhanen jätti Susanin. (IS).  Aviohaaveet olivat liikaa. (IL).  Aviohaaveet olivat liikaa. (IS).  Lähipiiri erosta: Sihde ei ollut vakava. (IL).  Matti edusti - Susan vetäytyi. (IL).  Vajaan vuoden suhde. (IL).  Matin ja Susanin satu päättyi. (IS).  "Surua, ahditusta ja vaikeutta". Susan murtui erosta. (IS).  "Susan on aivan maassa". (IS). Meille vai eri teille? (IS).  Huussista löytyneet  Iltalehti ja Ilta-Sanomat järjestyksessä lauantai 2007-11-03  -  lauantai 2007-11-11. Jatkuu!
12 perjantai 2007-03-23. Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu. Satunnaisia löytöjä huussin perältä!  Jatkuu!
Aikaisempi huussireissu:
Huussin perältä. Elokuu 2002. IS esittelee Niinistön uuden naisystävän. "Valtiovarainministeri Sauli Niinistö, huomenna 54, on nähty lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen julkisesti rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan, oikeustieteiden lisensiaatti Ulla Karvon, 41, kanssa." Ilta-Sanomat. Viihde. Perjantaina 23.08.2002. Niinistön uusi naisystävä on himolenkkeilijä Lapista. http://www.12.fi/2003/08/28/niinistonuusi.htm
Jatkuu!
 


Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Aftonbladet Onsdag 2007-02-21.  "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!
   12. Perjantai 2007-03-23. Pääkirjoitus.
Pukki Kaalimaan vartijana!
Huuto kuului jostakin keskiviikkona, kun kuuli, että opetusministeri Antti Kalliomäki on nimitetty johonkin ryhmään, joka tutkii SDP:n vaalitappion syitä. Käsiin sattuneista huussipapereista löytyi tällainenkin otsikko:

 

"Arvostus nolla?" (Ilta-Sanomat tiistai 2006-11-07, kuvassa Eero Heinäluoma).
 Liitteeksi Bisquitin pakinan alkua eiliseltä torstailta ja vihje asiaan: Maanantain 2007-03-19 paakirjoitus: SDP putosi Keskustan ansaan!
Perjantai 2007-03-23 12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Liite.
Alkukappaleet Bisquitin torstain 2007-03-22 pakinasta
Surutyöväenliikettä:
"Ensin paapottiin valtiovarainministeri Antti Kalliomäen myötäsukuisella johdolla ja oikein sydämen kyllyydestä kansan vaurainta luokkaa poistamalla maasta varallisuusvero tykkänään.
Opetusministeri Antti Kalliomäen kaudella aloitettiin eri medioissa ja lopulta televisiossa kulminoitunut valistuskampanja näiden ahneiden varallisuusverottomien ökyrikkaiden kaikinpuolisesta sikamaisuudesta.
Viimein perustettiin Antti Kalliomäen johdolla totuuskomissio selvittämään, mikä halvattu tässä kaikessa johdonmukaisuudessa oikein meni pieleen."
Surutyöväenliikettä. Ilta-Sanomat. (Sään vieressä.) Bisquit. Seppo Ahti. Torstai 2007-03-22.

Lue myös!
SDP putosi Keskustan ansaan!

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia
http://www.12.fi/2006/11/19/etusivu2osa.htm#rikkaita

Lue myös!
Bush nostaa Henry Kissingerin, 79, takaisin politiikan parrasvaloihin. "Meille ei ole asetettu mitään rajoituksia emmekä hyväksy mitään rajoituksia." Keskisuomalainen, ulkomaat perjantaina 29.11.2002. Sotarikoksista syytetty Nobel-palkittu Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger. Pukki kaalimaan vartijana 3.

Lue myös!
SDP:n ministeri Leena Luhtanen: Vaalirahasotku.
SDP:n ministeri Susanna Huovinen:  
Sävelradion lopetus. 
SDP:n ministeri Eero Heinäluoma:
Varallisuusvero pois.

Saatana saapuu Helsinkiin.

Matti Vanhasesta kertovan kirjan "Pääministerin morsian" julkaiseminen.   Tutkimuspyyntö. "Absurdia!" 
Extra!

Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 Finnish PM improves his prospects · Kiss-and-tell published in run-up to election  · Affair began at Ikea and ended with text message
Aftonbladet Onsdag 2007-02-21. "Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. Läs!

Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ...(vuosipäivä)
Paavo Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkottaminen. Tutkimuspyyntö.  
Maanantaina 2007-03-19. Minna Canthin päivänä

Kuva: Lauantai 2007-03-10. .  Kuva: "SDP:n naisministeri, Susanna Huovinen, puolustaa tarmokkaasti päätöksiään".  Pertti Manninen.  Kylässä Jyväskylässä . Sarja 2.

Kuva: Lauantai 2007-03-10. .  Kuva: "SDP:n naisministeri, Susanna Huovinen, puolustaa tarmokkaasti päätöksiään".  Pertti Manninen.  Kylässä Jyväskylässä . Sarja 2.
Sävelradio. Helsingin Sanomat väittää: Ministeri Susanna Huovinen "lopetti suositun Sävelradion vahingossa"! Helsingin Sanomat sunnuntai 2007-02-18 Lue lisää!
SDP putosi Keskustan ansaan! 12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantai 2007-03-19.

SDP putosi Keskustan ansaan!

Vaaleissa punnitaan harjoitettu politiikka. Keskusta ja SDP tekivät hallituskautenaan hirvittävän oikeistolaista politiikkaa. Aluksi alennettiin kertarysäyksellä tuloveroja mahtavasti ja kaikki yhteiskunnan heikompiosaisten tarpeet jätettiin huomiotta. Ei muistettu lapsiperheitä, opiskelijoita,
eläkeläisiä, vanhuksia ja heidän hoitajiaan jne. Murusia jaettiin, jos niitäkään. Ökyrikkaiden, 40 000 henkilön, varallisuusvero poistettiin kokonaan, siis  lahjoitettiin 120 miljoonaa euroa 40 000:lle henkilölle  ja sen jälkeen SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma soperteli jotakin, että tämä lahjoitus liittyi tupoon! Eläkeläisille taidettiin antaa viime vuoden loppupuolella 7 euron kuukausikorotus eläkkeisiin. Opintorahaaa ei ole nostettu noin 13 vuoteen jne. Joku pakinoitsijahan kirjoitti tästä Heinäluoman kylmäkiskoisuudesta opiskelijoita kohtaan: "pari piirua jäärän suuntaan" ja vaaleissa muistetaan.

Paavo Lipponen on syypää tähänkin SDP:n vaalitappioon. Tämän hän varmaankin itsekin tiesi, kun ei kehdannut mennä SDP:n vaalivalvojaisten hautajaistunnelmaan. Ex-pääministerihän intoili edellisissä vaaleissa 2003 pääministerivaaleja ja hävisi. Nyt tästä pääministerivaaliajatuksesta ei päästykään eroon ja Matti Vanhanen käytti hyväkseen näkyvyytensä ja asemansa. Eero Heinäluoma haukkoi henkeään, kun Vanhanen ja Erkki Tuomioja olivat parrasvaloissa ja itse vain silloin tällöin sopertamassa jotain sekavaa; esim alkoholiveron eurooppalaista alentamista, jolla toteutuessaankaan ei olisi ollut mitään todellista merkitystä. Heinäluoma ja Vanhanen olivat yhdessä kovaa vauhtia säädättämässä rajavartiolaitoksen rajamiesten rikkurilakia. Siinäkin häpeä todellisuudessa lankesi tietenkin molemmille, mutta Heinäluomalle enemmän, entiselle SAK:n virkailijalle!

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma ei missään vaiheessa tullut uskottavaksi, vaan hapuili tietämättömyydessään. Kun tähän yhdistyi vielä oikeusministeri Leena Luhtasen vaalirahasotkut, niin kaikki SDP:n vaalitoiminta oli jonkunlaista puolustustaistelua ja viimehetken joukkojen onttoa vaaliuurnille patistamista. Kannattajat kuitenkin ajattelivat, että mitä sitä äänestämään, kun "työväen" puolueellakin on tarjottavanaan sitä samaa paskaa ja sanahelinää!

Vaalien todellinen voittaja oli oikeasti Keskusta ja pääministeri Matti Vanhanen
Kokooomuksen Jyrki Kataisen ja Sauli Niinistön hurjasta äänimäärästä huolimatta. Keskusta pystyi pitämään suurimman puolueen asemansa, tosin äärimmäisen niukasti. Vaaliyön laskujen mukaan Keski-Suomessa Kokoomuksen lisäpaikka oli 60 äänen päässä! Vaalit voittaa vain se, joka pääsee hallitukseen. Voi olla, että Kokoomuksen kannalta tämä tulos oli paras mahdollinen. Ei suurin puolue, mutta kuitenkin selvästi suurempi kuin maanrakoon poljettu SDP. Näin ollen hallitukseen pääsy on helpompaa, kun ei tarvitse joutua tilanteeseen, jossa molemmat muut suuret Keskusta ja SDP sanoisivatkin ei!

Toisaalta ei tämmöistä pelkoa todellisuudessa ole. Kyllähän Keskusta pystyy kostamaan Anneli Jäätteenmäen hallituksen kaatamisen vähäeleisesti Kokoomukseen tarttuen kansan määräämänä tahtona, vaikka suomalaisessa parlamentarismissa minkätahansalainen koaliitio, jolla  vain on 101 paikkaa pystyy hallitsemaan ja muodostamaan hallituksen!

SDP voi ruveta miettimään politiikkansa muuttamista. Mutta tämä voi olla jo liian myöhäistä. Oikeistopuhuri on voinut puhaltaa liian voimakkaasti ja jos maan taloudella menee hyvin niin Keskusta muistaakin seuraavalla nelivuotiskaudella heikoimpienkin asemaa ja säilyttää näin valtansa vasemmiston pyristelyistä huolimatta. Millään ei jaksa uskoa, että Keskusta olisi niin häpeällinen, että sen politiikka säilyisi ennallaan tai jopa oikeistolaistuisi.

Maanantai 2007-03-19.
SDP putosi Keskustan ansaan! 12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit." Tiistai 2007-03-06  Isonna!

Lue myös!  Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!  

   

Guardian Unlimited  Sunday March 25 2007 
Iran calls crew 'illegal aggressors'
Iran rebuffs international demands for the release of 15 seized British naval personnel, announcing instead that the sailors and Marines 'confessed' to an 'illegal act of aggression'.
Orang utans face extinction
The palm oil trade is wiping out one of man's closest relatives.
Mao's forgotten son dies
Mao Anqing lived through the most tumultuous era in the history of modern China but spent his last years as an unknown recluse.
24 hours
In pictures: A selection of the best images from around the world.
Brave old world - how the elderly are seizing America
The United States is changing as it caters for the postwar generation which prefers rock'n'roll to a rocking chair.
Reader, I was that vermin
Conrad Black's fraud and racketeering trial kicked off with more colour than the newspapers he used to own.
The Children of Baghdad
Video: Second of three films looks at Iraq's most vulnerable children
Swiss accuse German 'job thieves'
A huge rise in the number of guest workers and wealthy tax exiles has led to a furious backlash.
It's a disaster, says Iraqi hawk
Kanan Makiya, a key intellectual inspiration for the US policy of 'regime change' in Iraq, has admitted he has failed.
How Geldof urged writers to go to war over Darfur
Mary Riddell reveals how the singer pushed for a united cultural front to help end the massacres.
Knut the polar bear
Gallery: Meet Germany's latest star.
12. Keskiviikko 2007-03-21.
Ukkofasaani juoksee hädissään puunkaatajia karkuun.
SDP Keskustan ansaan! Ilmoitukset!

Keskiviikko 2007-03-19 klo 13.56. Laukaa. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!


Etsi Nettisanomista: Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.Man with a Cut-Out Shadow

 


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@
hotmail.com

 
"Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."
SDP Keskustan ansaan!
Minna Canth. Ensimmäinen virallinen liputuspäivä.
Ylen uutiset maanantai 2007-03-19, toimittaja Brita Polttila. Kuva: Pertti Manninen. 
"Kasvot väkijoukosta" 
Kuva: Pertti Manninen

Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ... (vuosipäivä)
"USA ja liittolaiset aloittivat "täsmäiskut" Bagdadiin aamuyöllä tänään 20. maaliskuuta 2003."
Paavo Lipposen hallituksen irakilaisdiplomaattien karkottaminen. Tutkimuspyyntö.
Ministeri Luhtasen vaalirahasotku: Iltalehti vs. Luhtanen. 
Matti Vanhasesta kertovan  kirjan  julkaiseminen.
Tutkimuspyyntö.
Pääkirjoitus:
SDP putosi Keskustan ansaan!
 
Guardian Unlimited  Tuesday March 20 2007

Many happy returns

Cartoon: Steve Bell on the fourth anniversary of the Iraq invasion.
More cartoons by Steve Bell
Bush pleads with US public to stand firm over Iraq war
George Bush calls on the American public to show patience as the Iraq war goes into its fifth year with record levels of violence.
Full Iraq coverage
60% think Iraq war was wrong, poll shows
More than half the British population would not trust the government again if it said war was needed to protect national security, a poll published today revealed.

20.03.07, Comment is free: What's your solution?
 
Aftonbladet Tisdag 2007-03-20

”Det svåraste är att se vänner dö” Elitsoldaten Rick, 25, chattade direkt från Irak
Steven stannar i 4 år till "Jag är här för min dotters framtid, för allas vår framtid".
Inget slut i sikte för blodbadet I dag är det fyra år sedan bomberna började falla över Bagdad.
Bildextra Irakprotester runt om i världen på fyraårsdagen.
Blogg "För första gången på denna resa har jag fått ett nej" Aftonbladets Johanne Hildebrandt bloggar från Irak.
Radio ”Människor är håglösa” Aftonbladet.se:s Urban Hamid rapporterar från Bagdad.
Irak under dagen Senaste händelseutvecklingen.
"I skolan pratar vi om vem som har dött i dag" Läs hela chatten med tonårsfamilj i Irak.
Fyra ungdomar i Irak berättar om rädslan, kärleken och idoler.
Bildextra Så lever familjen
Läs allt om kriget i Irak på vår specialsajt
Tror du att utvecklingen i Irak går åt rätt håll? Se resultat
 
Dagens Nyheter Nätupplagan  Tisdag 2007-03-20

FYRAÅRSDAGEN I IRAK
Kriget i Irak en mardröm  
VÄRLDEN. På fyraårsdagen av USA:s invasion i Irak hängdes en av exdiktatorn Saddam Husseins närmaste män, den förre vice presidenten Taha Yassin Ramadan. Läs mer
Vill åtala Bush. "Oförsvarlig episod i den moderna historien" Läs mer
Impopulär. Dyster Bush höll låg profil i Iraktal. Läs mer
DN Special. Läs allt om kriget i Irak. Till spelcialsajtenUkkofasaani juoksee hädissään puunkaatajia karkuun.

Keskiviikko 2007-03-19 klo 13.56. Laukaa. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

Irakin sota 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ...
12 torstaina 20.03.2003. USA ja liittolaiset aloittivat "täsmäiskut" Bagdadiin aamuyöllä tänään 20. maaliskuuta 2003.
http://www.12.fi/2003/03/20/etusivu.htm

12 torstaina 25.03.2004. Irak. Suomalaisen liikemiesvaltuuskunnan kaksi jäsentä ammuttiin Bagdadissa. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tuhannen rajakin on mahdollisesti jo ylitetty. Tappaminen jatkuu.
http://www.12.fi/2004/03/25/etusivu.htm

Lauantaina 19.03.2005. Extra!Paul Wolfowitz Maailmanpankin johtajaksi! Presidentti Bushin tekemä nimitys on provokaatio muuta maailmaa vastaan!
http://www.12.fi/2005/03/19/etusivu.htm
"Wolfowitz är en av ideologierna bakom Bush administrationens utrikespolitik, byggd på kampen för amerikansk överhöghet och uppfattningen att demokrati och frihet kan bombas fram." ... " Politiskt företräder han en extrem nyliberalism i ekonomiska frågor och extrem kristen konservatism i moraliska. Aftonbladet Ledare "En ren provokation" fredag 18.03.2005. www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,618740,00.html
"Valmistellessaan Irakin sotaa Pentagonissa Wolfowitz teki räikeitä virheitä, joita hän ei ole tunnustanut eikä kantanut vastuutaan. Ne ovat viivyttäneet jälleenrakennusta ja maksaneet raskaita veriuhreja, jotka olisi paremmalla suunnittelulla ja viisaammalla politiikalla voitu välttää." Helsingin Sanomat Pääkirjoitus "Wolfowitz on kyseenalainen valinta" lauantaina 19.03.2005. Maksullinen.
"
USA:s olagliga krig mot Irak har krävt minst 100 000 liv, en stor del av dem civila. Svält och sjukdomar hos barn har fördubblats sedan kriget som inleddes för exakt två år sedan. Kvinnorättigheter har beskurits. Viktiga delar av Bagdads oersättliga kulturarv har skövlats. Tusentalet amerikanska soldater har dödats, många fler har invalidiserats." Aftonbladet Ledare "Imperiet kan inte vinna Irakkriget" lördag 19.03.2005. www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,619644,00.html
12 keskiviikkona 08.03.2006.Kuva 08.03.2006. "Regeringen och Bush".  Dagens Nyheter. Debatt. Söndag 5 mars 2006.  "Regeringen agerar skamligt för att inte misshaga Bush". Sverker Åström. "Paniskt förskräckt regering passar om Irakkriget och brotten". 
Tulossa!
"Regeringens deklaration om utrikespolitiken präglas av en nästan panisk förskräckelse för att säga något som kan misshaga Washington. Tystnaden om irakkriget, det utan tvekan allvarligaste brottet mot folkrätten och FN-stadgan efter andra världskriget, är skamlig. I stället för att - som Olof Palme, med största säkerhet hade gjort - med vrede, indignation och sorg ryta till ordentligt mot USA, vill regeringen fördjupa relationen med Washington. Det är inte värdigt de stolta traditioner sonm Sverige har på folkrättens område." Tulossa!
http://www.12.fi/2006/03/08/etusivu.htm
Guardian Unlimited Monday March 19 2007
Bush defends Iraq presence
Leaving Iraq now would have devastating consequences for US security, George Bush warns on fourth anniversary of start of attack on Iraq.
'I regret toppling Saddam'
Former Iraqi VP 'to hang at dawn'
Peter Walker: A lucky strike
Full Iraq coverage
 12  Lauantai 2007-03-17. Kylässä Jyväskylässä 4. 
    
Kuvat: Lauantai 2007-03-10.  Kylässä Jyväskylässä 4.  Kuvat: "Keski-Suomen ainoa maahanmuuttajaehdokas Hamid Yazdi-Aznaveh on Vasemmistoliiton listoilla kuten kuvausta tarkkaileva Marju Rönkkö". "Ehdokkaat vastaavat mielellään kysymyksiin, punapuseroinen nainen on Vasemmistoliiton Marja Pakarinen". "Nuoret miehet hymyilevät esitettä jossa lienee Vihreiden Tuija Mäkinen". "Iloinen lenkkeilijä ja SKP.n  Seppo Kuoppala ja Riitta Tynjä sekä SDP:n Olli Santanen". "Tytöt kuuntelevat tarkkaavaisesti Pekkarisen puhetta". "Pienokainen ja SKP:n Aino Kainulainen juttutuokiossa koiriren vahtiessa tilannetta". "Keskustan vihreää sanomaa kertomassa Antti Suomala". "Huomioliivit saavat osakseen vanhemman miehen huomion". Ehdokkaiden nimet bongattu vaaliesitteistä tunnistusvarauksin! Kuvat järjestyksessä kello 11.58-12.27. Kuvat Pertti Manninen. Isonna kuvat!  Kylässä Jyväskylässä. Sarja 1 & Sarja 2 & Sarja 3. Aikaisempia vaalikuvia: 2007-01-272007-03-022007-03-08. Lisää kuvia tulossa! 

12  Perjantai 2007-03-16. Kylässä Jyväskylässä 3. 
   
Kuvat: Lauantai 2007-03-10.  Kylässä Jyväskylässä 3.  Kuvat: "Lapsi keltaisessa kärryssä ja tyttö kärryn vieressä". "Harmaapartainen veteraani ja Vasemmistoliiton Ilkka Pernu". "Harmaahapsi Karjala-lippis päässään, taaempana Kokoomuksen Henna Virkkunen." "Nuori SDP:n Jenny Lindborg vastaamassa MLL:n kiperiin kysymyksiin mm. lasten iltapäiväkerhojen toiminnasta". "Askeleet kohti kauppapalatsia SKP:n miesten ohi, oikealla punainen Riitta Tynjä". "Katoksen luoma punaväri poskillaan SKP:n nuori Aino Kainulainen kannustavan tekstin vieressä: i Viva la Revolución!". "Kasvot väkijoukosta eli onnelliset tytöt haivutetussa kuvassa". "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa". Kuvat järjestyksessä kello 12-03-12.48.  Kuvat Pertti Manninen. Isonna kuvat!  Kylässä Jyväskylässä. Sarja 1 & Sarja 2. Aikaisempia vaalikuvia: 2007-01-272007-03-022007-03-08. Lisää kuvia tulossa! 
  
Lauantai 2007-03-10. Kylässä Jyväskylässä 2. 

 
  
Kuvat: Lauantai 2007-03-10. Kylässä Jyväskylässä 2. Kuvat: "Vihreä nainen on ojentanut pallon pikkulapselle". "Vasemmistoliiton naiset". Kristillisdemokraattien kahvia". "Kokoomuksen kahvia". "SDP:n naisministeri, Susanna Huovinen, puolustaa tarmokkaasti päätöksiään". "SKP:n sanomaa luettavaksi". "SKP:n nuori ehdokas Aino Kainulainen pitelee koiraansa, joka nuuhkii oienokaista". "Keskustan kahvilassa Aino Suhola ja Anne Kalmari keskustelussa". Kuvat järjestyksessä kello 11.57-12.25 Kuvat Pertti Manninen. Isonna kuvat!  Kylässä Jyväskylässä. Sarja 1. Aikaisempia vaalikuvia: 2007-01-272007-03-022007-03-08. Lisää lauantain kuvia nuorista ja vanhoista kulkijoista tulossa! 
   
Lauantai 2007-03-10. Kylässä Jyväskylässä 1. 
 
 
Kuvat: Lauantai 2007-03-10. Kylässä Jyväskylässä 1. Kuvat: "SDP:n vaalityöntekijä". "Vihreiden symboli". "Vasemmistoliiton kahvikuppi". "Kristillisdemokraattien Kankaanniemi". "Keskustan Pekkarinen". "SKP:n Sänkiaho ja vaalilehden otsikko: Kettusjutun voittaja Riitta Tynjä vaatii muutosta pienen piirin vallankäyttöön - Rahan vallasta". "Keskustan Neittaanmäki". "Valitse Jeesus". Kuvat järjestyksessä kello 11.54-12.24, viimeinen klo 15.33. Kuvat Pertti Manninen. Isonna kuvat!  Aikaisempia vaalikuvia: 2007-01-272007-03-022007-03-08. Lisää lauantain kuvia lapsista, nuorista ja naisista sekä muutamasta koirastakin tulossa! 
  


"Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit." Tiistai 2007-03-06  Isonna!
 
Lue myös!  Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!   

Torstai 2007-03-15.  Ministeri Luhtasen vuoden 2004 vaalirahasotku: Iltalehti vs. Luhtanen.


2007-03-09 pe. lltalehti: Ministerin vaalikampanjaa maksettiin pimeällä rahalla. Lue!  2007-03-10 - 2007-03-11 la ja su. Leena Luhtanen: Tiedote vaalirahoituskirjoittelusta. Lue!  Iltalehti: Vastatkaa kysymyksiin ministeri Luhtanen! Lue!  2007-03-12 ma. Iltalehti: Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi. Lue! Luhtanen ei kommentoi vaalilaskunsa maksutapaa & Juhani Luhtasen tiedote. Lue!  2007-03-13 ti. Ministeri puhuu pötyä. Lue!  2007-03-14 ke. Oikeusoppinut pitää juristien tarvetta outona. Lue  2007-03-15 to.  Luhtas-jutut annettiin poliisille.  Lue!
Extra!
Ministeri Luhtasen aviomieheltä rikosilmoitus IL:n kirjoituksesta. Ylen ja 8 muun median uutiset.  Yle 14.03.2007, klo 16.39.  
2007-03-16 pe. Ministeri vaikenee selvityksen kohtalosta. Lue!

Ministeri Leena Luhtasen vuoden 2004 vaalirahoitussotkun selvittely perjantaista alkaen.

"Maamme on oikeudelle rakennettu. Näin tulee olla vastakin. Siksi lakimies. Varatuomari Olli Santanen. SDP  numero 110." (Keski-Suomi)


12 Perjantai 2007-03-09.
 Osa sivusta www.keskisuomalainen.net  


Osa sivusta www.keskisuomalainen.net. Koko sivu.

www.keskisuomalainen.net  Perjantai 2007-03-09.

Iltalehti: Luhtasen vaalikampanjassa pimeää rahaa STT
Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) kieltäytyy toistaiseksi mitenkään kommentoimasta tietoa, että hänen kunnallisvaalikampanjaansa olisi rahoitettu pimeällä rahalla vuonna 2004. Ministeri oli selvästi tuohtunut, kun häneltä kysyttiin asiasta oikeuslaitospäivän tapahtumassa Helsingissä. Iltalehden mukaan Luhtasen mies Juhani Luhtanen maksoi vaalimainoksia pimeästi hieman alle tuhannen euron edestä. Rahat vaihtoivat omistajaa pöydän ali Helsingissä Pakilan Teboililla.
Juhani Luhtanen ehdotti lehden mukaan itse veronkiertoa. Juhani Luhtanen kiistää toimineensa vastoin lakia. Luhtanen toimi kunnallisvaalien aikaan liikenne- ja viestintäministerinä. Aiemmin aamulla ministerin avustaja kertoi, ettei Luhtanen toistaiseksi aio kommentoida vaan tiedottaa näkemyksestään myöhemmin päivällä.

"Maamme on oikeudelle rakennettu. Näin tulee olla vastakin. Siksi lakimies. Varatuomari Olli Santanen. SDP  numero 110."
www.keskisuomalainen.net  Perjantai 2007-03-09.
 
12 Perjantai 2007-03-09.  Muut lehdet.

Iltalehti perjantai 2007-03-09


Ministerin kampanjaa maksettiin pimeällä rahalla.  (Etusivu)
Kunnallisvaalit 2004 Leena Luhtanen.  (Etusivu)
Ministerin vaalikampanjaa maksettiin pimeällä rahalla.  (Uutiset)
Vaalirahaa ei ilmoitettu oikein.  (Uutiset)
Ei verorikosta.   (Uutiset)
Näin kampanja eteni.  (Uutiset)
Juhani Luhtanen: Toimin vilpittömästi.  (Uutiset)
Leena luhtanen ei tiennyt.  (Uutiset)  
Poliittinen raha on usein harmaata. (Näkökulma. Uutiset)

Iltalehti perjantai 2007-03-09. Tulossa!
Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703085807378_uu.shtml


12 Perjantai 2007-03-09.

Avoimuuden merkitys. 12. Pääkirjoitus.

Nykyisen oikeusministeri Leena Luhtasen väärinkäytös vuoden 2004 kunnallisvaaleissa on vain jäävuoren huippu. Siksi kaikkea avoimuutta on vaadittava lisättäväksi, eikä hyssyteltävä mitättömäksi pikkuseikaksi.  Nyt paljastunut tapaus on erityisen raskauttava, koska Leena Luhtanen on oikeusministeri. Sivistysvaltiossa hän eroaisi itse, mutta hän jättää kuitenkin eron tekemättä kerätäkseen SDP-puolueelleen ääniä, jolle hän on paljon kiitollisuuden velassa, samoin kuin miehensä Juhani Luhtanen, joka ilmoittaa toimineensa vilpittömästi tarjotessaan pimeää rahaa Pakilan Teboilin pöydän alla välttääkseen laissa kuuluvia velvoitteita.

Miehelle ei siis riittänyt Fortumin optioiden tuoma hyöty, jonka vaimonsa ministeritoverit olivat hänellekin junailleet, muiden muassa. Hänen saamansa optiot olivat sen verran pienet, ettei summaa ole julkisuudessa esitetty. Silti hän teki "Vuoret", kuuluisan pöydän alta tapahtuneen pimeän kauppasumman maksamisen, johon Korkeimman oikeuden jäsenen, nimeltään Eeva Vuori, mies syyllistyi todistettavasti.  Siinäkään tapauksessa vaimo ei tiennyt mitään miehensä puuhasteluista, koska istui eri pöydässä eikä kuullut keskustelua.

Pääkirjoitus. Avoimuuden merkitys. Perjantai 2007-03-09. Pertti Manninen.
  
Extra-12 Lauantai 2007-03-10.

Luhtanen kiistää pimeät palkkiot  STT  Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) kiistää Iltalehden tiedon pimeän rahan käytöstä kunnallisvaalikampanjassaan 2004. Luhtasen mukaan yksityishenkilön palkkiosta veron maksaa saaja. Hän pitää valitettavana huolimattomuusvirheenä, että maksua ei ilmoitettu vaalirahoitusselvityksessä. Luhtanen ei aio erota ministeripaikaltaan vaalirahoituskohun takia. Hän sanoi Turengissa, ettei ole tehnyt mitään laitonta. Luhtanen aikoo käydä Iltalehden jutun läpi asiantuntijoiden kanssa ja harkita mahdollisia toimia lehteä vastaan tämän jälkeen. Iltalehti kertoi tänään, että Luhtasen mies Juhani Luhtanen maksoi vaalimainoksia pimeästi hieman alle tuhannen euron edestä. Rahat vaihtoivat omistajaa pöydän ali Helsingissä Pakilan Teboililla. Juhani Luhtanen ehdotti lehden mukaan itse veronkiertoa. Juhani Luhtanen kiistää toimineensa vastoin lakia. Leena Luhtanen oli tuolloin liikenne- ja viestintäministerinä. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma on sanonut odottavansa lisätietoja Luhtasen tapauksesta. Heinäluoma ei ole vielä ehtinyt keskustella asiasta ministerin kanssa.
keskisuomalainen.net. Kotimaa 09.03.
klo 16:47. Jatkuu!
 
12 Sunnuntai 2007-03-11.


Leena Luhtanen

Tiedote vaalirahoituskirjoittelusta
10.3.2007 Tiedote

Leena Luhtanen: Lakimiehet selvittävät
Mieheni on maksanut graafikolle omista rahoistaan käteisenä graafikon kanssa sovitun ja hänen esittämäänsä laskelmaan perustuvan alle tuhannen euron korvauksen noin 13 tunnin työstä. Ennen sen maksamista mieheni oli selvittänyt sekä verottajalta että verotuksen asiantuntijoilta sen, ettei tämän suuruisesta korvauksesta tarvitse suorittaa ennakonpidätystä eikä työnantajan sosiaaliturvamaksua.

Tämä kaikki on ollut Iltalehden tiedossa. Iltalehden väite siitä, että kysymyksessä on pimeää vaalirahoitusta, on käsittämätön, täysin perätön ja äärimmäisen loukkaava. Tämän johdosta olemme antaneet lakimiesten tehtäväksi arvioida, mihin toimiin lehden uutisoinnin johdosta tulisi ryhtyä.

http://www.leenaluhtanen.net/politiikan-viikko/tiedote-vaalirahoituskirjoittelusta

Jatkuu!
 
12 Sunnuntai 2007-03-11. Muut lehdet.

Iltalehti.fi lauantai 2007-03-10.Vastatkaa kysymyksiin, ministeri Luhtanen!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703105841319_uu.shtml

Iltalehti lauantai 2007-03-10.

Sotku vaalirahoista 2004. Nyt on aika vastata, Leena Luhtanen!  (otsikko etusivulla)
Eero Heinäluoma: Selkeäö virhe.
 (otsikko etusivulla)
Vastatkaa kysymyksiin, ministeri Luhtanen! (Uutiset)
Näin ministeri selitteli.  (Uutiset)
Näin kampanja eteni.  (Uutiset)
Heinäluoma: Selkeä virhe.  (Uutiset)
Ministeri inttää ja vaikenee.  (Näkökulma. Uutiset)
Fakta. Leena Luhtanen.  (Uutiset)
Fakta. Juhani Luhtanen.  
(Uutiset)

Iltalehti lauantai 2007-03-10. Tulossa!
Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703105841319_uu.shtml

Ministeri inttää ja vaikenee. Iltalehti. Näkökulma. Teppo Koskinen. Lauantai 2007-03-10.

Ministeri inttää ja vaikenee.

"Oikeusministeri Leena Luhtanen puolusti eilen kunnallisvaalikampanjaansa vähättelemällä Iltalehden artikkelia ja esittämällä joukon väitteitä ilman hyväksyttäviä perusteluita. Luhtanen laittoi myös sanoja suuhun: Iltalehdessä ei ole väitetty, että alle 1500 euron vuotuisesta palkkiosta yksityishenkilölle pitäisi maksaa ennakonpidätystä.

Siihen tosiasiaan, ettei Luhtasen välittömästä palkkiosta yksityishenkilölle ole toimitettu lain vaatimia ilmoituksia verottajalle tai eläketurvamaksua, ei Luhtanen reagoinut mitenkään. Reaktiota vaille jäivät oikeastaan kaikki ne kysymykset, jotka vastaamista kaipaavat. Oikeusministerin inttäminen olisi melkein huvittavaa, ellei asia olisi vakava ja ellei samalla ministerin arvovallalla esitettäisi selvästi virheellistä tietoa. Luhtasen väite työnantajamaksujen kuulumisesta palkansaajalle on aivan väärä ja oikeuttaa kysymään oikeusministerin rahkeiden riittävyyden perään.

Luhtasen käytöstä onkin vaikeaa pitää muuna kuin äänestäjien röyhkeänä aliarvioimisena. Sitä on myös esimerkiksi vaalirahoitusilmoituksen vähätteleminen ja arvonlisäveron maksamatta jättäminen. Kansanedustajana Luhtanen on muuten ollut säätämässä molempia koskevaa lainsäädäntöä. Ylivertaista röyhkeyttä on pitää liki tuhannen euron pimeää maksua ja yrittäjän painostamista pikkujuttuna. Demariministeri ja hänen miehensä voisivat suhteuttaa kiistanalaisen summan vaikkapa suomalaisten kansaneläkkeisiin tai kroonisesti sairaiden lääkekuluihin.
Pikkusummia. Eikä niitä edes rahoiteta arvonlisäveron tuotoilla."

Ministeri inttää ja vaikenee. Iltalehti. Näkökulma. Teppo Koskinen. Lauantai 2007-03-10.

Jatkuu!
 
12 Sunnuntai 2007-03-11.

Suurpiirteistä vaalirahoituksen ilmoittamista. Pääkirjoitus. 12.

Oikeusministeri Leena Luhtanen on heikoilla jäillä vähätellessään vuoden 2004 vaalirahoituksen "vähäistä virhettä". Ei lain määräämässä ilmoituksessa saa olla yhtään mitään virhettä, vaikkei siitä mitään rangaistusta laissa määrätäkään. Kysymys on moraalinen. Jos joku asia pitää ilmoittaa oikein, niin se pitää myös ilmoittaa oikein. Ei siinä sen kummempaa. Ja jos inhimillisessä toiminnassa sattuu virhe, sitä pitää katua eikä vähätellä.

Kaiken tämän sotkun jälkeen vaalirahoituksen väärä ilmoittaminen pitäisi säätää rikokseksi, josta voitaisiin tuomita sakkoihin. Eiköhän ilmoitukset  tulisi tarkemmiksi, kun niistä seuraisi rikosoikeudellinen häpeä poliittisen häpeän lisäksi, jonka nyt Suomen tasavallan oikeusministeri väittää panetteluksi ja yhden määrätyn lehden, Iltalehden, hävyttömäsi ja loukkaavaksi kirjoitteluksi. Asian käsittely jatkuu ja jos lehden kirjoittama tapaus on todella tapahtunut, minkä oikeusministerin mies Juhani Luhtanen ainakin aluksi myönsi todeksi, ei oikeusministeri ole sopiva oikeusministeriksi eikä miksikään muuksikaan ministeriksi. Aikaisemmin ilmaistu erovaatimus on yhä voimassa.

Pääkirjoitus. Suurpiireteistä vaalirahoituksen ilmoittamista.
Sunnuntai 2007-03-11. Pertti Manninen.12 Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
Viikkoa aikaisemmin!
Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 
 
"Vaalirahoituksen avoimuudesta keskustellaan varsinkin vaalien kynnyksellä. Osa kansalaisista katsoo, että puolueiden ja ehdokkaiden olisi kerrottava kampanjansa jokaisen euron alkuperä. On jopa väitetty Suomen vaalirahoituksen olevan yhtä salamyhkäistä kuin Valko-Venäjällä tai monissa Lähi-idän valtioissa.
 
Maamme rinnastaminen diktatuurivaltioihin osoittaa sanojansa täydellistä asiantuntemattomuutta ja kiivasta arvolatauksellisuutta. Hän tietoisesti tai tahtomattaan vähättelee ja halventaa kansanvaltaamme. Pohjoismaisen Suomen käytänteet kestävät kansainvälisen vertailun. Parannettavaa ehkä löytyy, mutta kokonaisuus on kohdallaan.

Suuri osa rahoituksesta tulee valtiolta. Se myöntää puolueille tukea niiden parlamentaarisen voiman suhteessa. Lisäksi puolueet ja ehdokkaat järjestävät avoimia varainkeruuseminaareja. Niihin osallistuvat yhteisöt lunastavat lipun, jonka hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta runsaaseen tuhanteen euroon.
 Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton."  >>>

  
12 Maanantai 2007-03-12. Muut lehdet.

Iltalehti maanantai 2007-03-12.


Puhelu ennen kohua "Onko maksettu pimeänä?" (Etusivun otsikko).
Ministerin mies: "Tietysti on" (Etusivun otsikko).
Leena Luhtanen. Iso kuva etusivulla).
Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi. (Uutiset)
Näin kampanja eteni. (Uutiset)
Luhtanen uhkaa oikeustoimilla. (Uutiset)
Iltalehti kysyy ministeriltä. (Uutiset)
Luhtasten tapaus jäävuoren huippu? (Pääkirjoitus)

Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi. Iltalehti. Uutiset Teppo Koskinen. Maanantai 2007-03-12.

Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi.


Yrittäjä kysyy: Onko sitten maksettu pimeänä jotain? Juhani Luhtanen vastaa: No, on tietysti kun annoin sinulle rahaa. Oletko laittanut sen jollekin tilille?

Nykyisen oikeusministerin Leena Luhtasen vaali-ilmoitukset kunnallisvaaleihin 2004 valmisti yrittäjä Y. Iltalehden tietojen mukaan Luhtasen aviomies ja vaalipäällikkö Juhani Luhtanen maksoi osan Y:n palkkiosta käteisellä ilman kuittia. Iltalehti tiedusteli Juhani Luhtaselta viikkoa ennen Iltalehden uutista
[perjantaina] 2.3.2007, tunteeko hän mainokset tehneen yrittäjä Y:n. Juhani Luhtanen kiisti:
- Mitään yhteyttä ei ole, ihan aidosti. Heti Iltalehden puhelun jälkeen Juhani Luhtanen soitti yrittäjä Y:lle.
"Maksoin pimeästi"
Näin yrittäjä ja Juhani Luhtanen keskustelivat tuolloin:
Yrittäjä (Y): "En ymmärrä miten minä liityn tähän hommaan."
Juhani Luhtanen (JL): "Siten, että sinä olet suunnitellut kunnallisvaalien ilmoitukset."
Y: "Niin olen tehnyt."
JL: "Osan minä olen maksanut laskun kautta ja osan minä olen maksanut käteisellä. Minä henkilökohtaisesti. Se on se tosiasia ja nyt kysytään, että onko maksettu pimeänä jotain."
Y: "Niin, no onko sitten maksettu pimeänä jotain?"
JL: "No, on tietysti kun annoin sinulle rahaa. Oletko sinä laittanut sen jollekin tilille? Jos olet sen itsellesi laittanut tuloksi ja siitä on pidätetty verot niin ei ongelmaa, minä olen maksanut sinulle sinun pyytämän summan 980 euroa. Ahtain tulkinta on se, että näin on tapahtunut, mutta kuinka toimittajalla voi olla mitään laskua?"
"Minun moka"
Yrittäjän mukaan tunteja oli arvonlisäveroineen tehty 1600 euron edstä. Juhani Luhtanen ehdotti laskun jakamista kahtia, verolliseen ja käteisellä maksettavaan osioon. Verollisesta osiosta yrittäjä sai normaaliin tapaan arvonlisäveron sisältävän maksun 244 euroa yrityksensä tilille. Käteissuoritus oli sen sijaan pienempi kuin tuntilaskelma olisi edellyttänyt, eikä siihen sisältynyt arvonlisäveroa. Yrittäjä nieli tappion ja suoritti lopulta arvonlisäveron itse välttyäkseen vero-ongelmilta tarkastuksessa.
Yrittäjän ja Luhtasen keskustelussa 2.3.2007 Luhtanen myöntää tehneensä virheen.
JL. "Minulla on sähköposti jossa kerrot nämä tunnit ja kysyt  mitä tehdään. Ja sitten päädyimme siihen, että menemme Pakilaan ja minä maksan sen."
Yrittäjä ihmettelee mitä hän voisi enää asiaan sanoa.
JL. "Se oli minun moka."
Y: "Niin on."
"En tunne yrittäjää"
Juhani Luhtanen palaa myös sepittämäänsä tarinaan, ettei tunne yrittäjää.
JL.: "Kun (toimittaja) kysyi minulta, että tunnenko minä (yrittäjän nimi), niin minä sanoin, etten tunne, kun olen vain puhunut (lempinimellä) enkä ole koskaan tiennyt sen sukunimeä." Heti keskustelun jälkeen Iltalehti tavoitti Juhani Luhtasen uudelleen. Luhtanen kertoi selvittäneensä ongelman mainosten tekemisestä. Hänen mukaansa muistiongelman aiheutti se, ettei hän ollut koskaan tuntenut yrittäjää muuten kuin lempinimeltä."

Kuva: Ehdotti itse.  Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi yrittäjälle. Atte Kavoja.
Kuva: Oikeusministeri.  Leena Luhtanen ei edelleenkään ole vastannut Iltalehden esittämiin kysymyksiin. Juha Törmälä / KL.
Kuva: Iltalehti kertoi ministerin vaaliepäselvyyksistä perjantaina. ("Iltalehti  Pimeää rahaa kampanjassa 2004  Heinäluoma: Selkeä virhe  Leena Luhtanen".

Luhtanen uhkaa oikeustoimilla
Oikeusministeri Leena Luhtanen antoi viikonloppuna julki seuraavan tiedotteen: "Mieheni on maksanut graafikolle omista rahoistaan käteisenä graafikon kanssa sovitun ja hänen esittämäänsä laskelmaan perustuvan alle tuhannen euron korvauksen noin 13 tunnin työstä. Ennen sen maksamista mieheni oli selvittänyt sekä verottajalta että verotuksen asiantuntijoilta sen, ettei tämän suuruisesta korvauksesta tarvitse suorittaa ennakonpidätystä eikä työnantajan sosiaaliturvamaksua. Tämä kaikki on ollut Iltalehden tiedossa. Iltalehden väite siitä, että kysymyksessä on pimeää vaalirahoitusta, on käsittämätön, täysin perätön ja äärimmäisen loukkaava. Tämän johdosta olemme antaneet lakimiesten tehtäväksi arvioida, mihin toimiin lehden uutisoinnin johdosta tulisi ryhtyä."

Iltalehti kysyy ministeriltä
Iltalehti kysyy edelleen oikeusministeri Luhtaselta vastausta muun muassa seuraaviin kysymyksiin:
- Maksettiinko työntekijän eläkemaksu?
- Toimitettiinko verottajalle vuosi-ilmoitus maksetusta palkkiosta?
- Saiko työntekijä kuitin palkkiostaan?
- Säilyttikö työnantaja kopion antamastaan kuitista?

Kuva: "Lähettäjä: Juhani Luhtanen  Aihe: Laskut  Sen ilmoituksen laskun, jossa on mainittu SDP:n eduskuntaryhmä, voit tehdä verollisena. Mutta muut eli Nana ja Leena (4x100) sekä kaikki muut mielellään maksaisin käteisellä. Voisitko kertoa lopputuleman. Jussi".

Näin kampanja eteni
Syyskuun puoliväli 2004: Kampanjamainosten teko annetaan yrittäjälle.
26. syyskuuta: Ensimmäinen ilmoitus lehdessä.
Syys-lokakuu  Mainoksia valmistellaan kiireessä pitkin matkaa. Vaalilauseita sorvaavat ehdokas itse, aviomies ja eduskunta-avustaja.
Kuva: "Leena Luhtanen  Liikenne- ja viestintäministeri, VTM  145  Yhteisiä asioita hoidetaan kansan antamalla valtakirjalla. Sen käyttö edellyttää avoimuutta, osaamista ja rohkeutta. Varmista suunta, valitse Leena!  SDP Espoo".
10 lokakuuta  Kahden ehdokkaan yhteismainos.
20 lokakuuta  SDP:n eduskuntaryhmältä laskutettavaksi osoitettu mainos lehdessä.
24. lokakuuta  Vaalipäivä. Leena Luhtanen valitaan jatkamaan.
29. lokakuuta  Sähköposti: SDP:n lasku verollisena, muut "käteisellä".
31. lokakuuta  Kiitos äänestäjille -ilmoitus lehdessä.
9-11. marraskuuta  Käteismaksu Pakilan Teboililla. Yrittäjä vie saamansa maksun myöhemmin yrityksensä kirjanpitoon ja kärsii tappion omissa nahoissaan.
Piirroskuva (Kaksi kättä hanskat kädessä ja paksu setelinippu pöydän alla).
Kuva (Pakilan Teboil)
23. joulukuuta  Leena Luhtasen vaalirahoitusilmoitus kirjataan Espoon keskusvaalilautakuntaan.

Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi. Iltalehti. Uutiset Teppo Koskinen. Maanantai 2007-03-12. (Juttukokonaisuuden pääotsikko).

Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703125846704_uu.shtml

Jatkuu!
 
12 Maanantai 2007-03-12. Muut lehdet.

Iltalehti julkaisi otteita Luhtasen puolison puhelusta  STT

Iltalehti julkaisi maanantaina otteita oikeusministeri Leena Luhtasen puolison puhelusta, jossa tämä puhuu kohua herättäneestä graafisesta työstä yrittäjän kanssa. Lehden mukaan Juhani Luhtanen myönsi keskustelussa pimeän työn.
- Niin, no onko sitten maksettu pimeänä jotain, yrittäjä kysyi lehden mukaan.
- No, on tietysti, kun annoin sinulle rahaa, Juhani Luhtanen vastasi.
Iltalehti kertoi viime viikolla, että ministerin puoliso oli maksanut vajaan tuhannen euron laskun graafikolle käteisellä ja "pöydän ali". Leena Luhtanen on kiistänyt laittomuudet ja vedonnut siihen, että veron maksaminen on saajan vastuulla. Juhani Luhtanen on lehden mukaan aiemmin kiistänyt tunteneensa graafikkoa. Graafikko oli kuitenkin saanut häneltä puhelun heti sen jälkeen kun toimittaja oli soittanut.
- Kun (toimittaja) kysyi minulta, että tunnenko minä (yrittäjän nimi), niin minä sanoin, etten tunne, kun olen puhunut (lempinimellä) enkä ole koskaan tiennyt sen sukunimeä, Juhani Luhtanen sanoi graafikolle Iltalehden mukaan. Iltalehden mukaan kyseinen yrittäjän ja Juhani Luhtasen puhelinkeskustelu käytiin helmikuun lopulla, viikkoa ennen kuin lehti julkaisi ensimmäisen uutisensa asiasta.  
Keskisuomalainen.net Kotimaa  12.03. klo 08:58 . Jatkuu!
 
12 Maanantai 2007-03-12. Muut lehdet.

Iltalehti maanantai 2007-03-12.


Puhelu ennen kohua "Onko maksettu pimeänä?" (Etusivun otsikko).
Ministerin mies: "Tietysti on" (Etusivun otsikko).
Leena Luhtanen. Iso kuva etusivulla).
Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi. (Uutiset)
Näin kampanja eteni. (Uutiset)
Luhtanen uhkaa oikeustoimilla. (Uutiset)
Iltalehti kysyy ministeriltä. (Uutiset)
Luhtasten tapaus jäävuoren huippu? (Pääkirjoitus)

Luhtasten tapaus jäävuoren huippu? Iltalehti. Pääkirjoitus. Maanantai 2007-03-12. Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä.

Luhtasten tapaus jäävuoren huippu?

Poliittisen rahoituksen valvontaa on tiukennettava muun muassa tukiryhmien talouden osalta
.
Leena ja Juhani Luhtanen ovat antaneet kasvot vaalirahoituksen hämäräpelille. Oikeusministeri on tosin leimannut Iltalehden uutiset perättömiksi ja katsonut vajaan tuhannen euron vajauksen virallisessa kampanjakulujen ilmoituksessa merkityksettömäksi. Viranomaiset SDP:n ihannoimassa hyvinvointivaltiossa eivät ole aina yhtä suurpiirteisiä. Leena Luhtanen on sentään myöntänyt kampanjailmoituksensa puutteellisuuden. Liekö lipsahdus Suomessa edes ainutlaatuinen? Pikemmin voi epäillä, että ilmoitusvelvollisuutta on meillä noudatettu useinkin puutteellisesti.

Vajaat tuhat euroa on ministerin tai optiorikkaan silmissä varmaan mitätön summa. Vapaassa kansalaistoiminnassa sen kerääminen on usein työn takana, puhumatta summan merkityksestä pienituloiselle. Ensisijaista on kuitenkin periaate. Poliitikkojen on noudatettava itse säätämiään lakeja. Verotuksesta oikeusministeri on esittänyt hämmentäviä käsityksiä. Tietenkin myös käteisellä ja perheen omista rahoista maksetut palkkiot ovat saajalleen veronalaista tuloa, vaikkei maksajan tarvitsekaan ilmoittaa verottajalle pienimpiä summia eikä suorittaa niistä ennakonpidätystä. Eläkemaksut on silloinkin hoidettava. Kuitittomuus herättää aina epäluuloja.

Luulisi etenkin sosiaalidemokraattien korostavan tunnollisuutta verojen maksamisessa, onhan niiden rakastaminen jälleen SDP:n kampanjan perusvirityksiä. Luhtasten kuvio on sinänsä tuiki tuttu tuhansille suomalaisille, jotka ovat tarvinneet esimerkiksi remonttimiestä tai lastenkaitsijaa. Kansanedustajat taitavat olla tässäkin kansansa edustajia. Luhtasten tapaus kannustaa tiukentamaan vaalirahoituksen valvontaa. Toki kampanjoinnissa on paljon talkootyötä eikä poliittista kansalaistoimintaa tule tukahduttaa pikkumaisuudella. Toisaalta puolueiden perusosastoillakin on tilintarkastajansa, mutta ehdokkaiden tukiryhmien rahankäyttöä ei välttämättä valvota lainkaan. Tarkemmin on valvottava myös poliittisen rahoituksen suuria tukisummia, jotka luovat hämärää riippuvuutta.

Kuva: Oikeusministeri Leena Luhtanen on kiistänyt Iltalehden uutiset aiemman vaalikampanjansa raha-asioista.
IL sanoo  Poliitikkojen on noudatettava säätämiään lakeja.
Iltalehti.fi  Keskustele tästä aiheesta osoitteessa www.iltalehti.fi.
(Kuva vuoden 2004 vaali-ilmoituksesta: "Leena Luhtanen  liikenne- ja viestintäministeri, kaupunginvaltuutettu, VTM  145  Yhteiskunnan arvo mitataan sillä, kuinka se huolehtii vanhuksistaan. Kotona asumisen tukea ja palveluasuntoja lisättävä. Luota Leenaan, Leenaan luotetaan. SDP Espoo".)

Luhtasten tapaus jäävuoren huippu? Iltalehti. Pääkirjoitus. Maanantai 2007-03-12. Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä.

Netissä:
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/200703115846912_pk.shtml

Jatkuu!
   
12  Maanantai 2007-03-12

Tapaus Luhtanen ei mene oikeuteen vaan vaaliuurnille. Pääkirjoitus.  12.

Oikeusministeri Leena Luhtasen vuoden 2004 vaalirahoitus muuttuu entistä sotkuisemmaksi, oikeudelliselta kannalta. Iltalehti on saanut käsiinsä nauhoituksen, mikä mitä ilmeisemmin on tehty ilman Juhani Luhtasen lupaa. Tämä eläkkeellä (?) oleva Fortum-optioruhtinas ei ilmeisesti ole katsellut tarpeeksi paljon gangsterielokuvien klassikoita, joissa nuorille miehille ensimmäiseksi opetettiin, ettei mitään saa kirjoittaa paperille, eikä tietenkään myös puhua puhelimessa.

Päivystävät oikeusoppineet voivat kertoa, onko kyseisillä nauhoilla mitään oikeudellista merkitystä. Poliittinen merkityshän niillä on: Oikeusministeri on vaalirahoituksessaan ollut leväperäinen ja jättänyt virheellisen laskelman Espoon keskusvaalilautakunnalle. Iltalehdellä on ollut hyvä syy tuoda tällainen uutinen lukijoille ja kertoa ministerin sotkuista. On makuasia, mitä kutsutaan hämäräsi vaalirahoitukseksi, kun kuitenkin  työsuorituksen raha on ilmeisesti vaihtanut omistajaa pöydän alla. Rahan alkuperäkin on kiintoisa.

Ja tässä tullaankin toiseen asiaan. Oikeusministeri Leena Luhtasen mies on saanut optiorahoja Fortumista, jonka menestyksen ja hyvinvoinnin ovat maksaneet suomalaiset ja ruotsalaiset veronmaksajat. Näin ajateltuna miehen rahat ovatkin olleet meidän rahojamme. Kukaan Fortumin optio-ohjelmaan päässyt ei ole tullut tunnontuskiin ja palauttanut edes osaa rahoista takaisin. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että rahat kuuluvat heille. Ja nyt yksi (joka on jäänyt kiinni) maksaa vielä pikkusumman (hänelle) pimeästi pöydän alla.

Lauantain 2007-03-10 Hufvudstadsbladet kertoo avioparista Luhtanen muun muassa seuraavaa (vapaasti käännettynä):
"Leena Luhtasen tehtävä poliitikkona on menneinä vuosina risteillyt aviomies Juhani Luhtasen polkujen kanssa tämän työelämässä. Vuonna 1998 Leena Luhtanen valittiin Fortumin hallintoneuvostoon, jossa hän toimi puheenjohtajana vuosina 2002-2003. Juhani Luhtanen, joka on diplomi-insinööri, toimi Fortumin kehitysjohtajana vuosina 1999-2002. Hän kuului niihin avainhenkilöihin, jotka saivat nauttia Fortumin optio-ohjelmasta, siis optioista, vuodesta 1999 alkaen."

Kysymys kuuluu: Onko Leena Luhtanen ollut missään, vähäisessäkään, tekemisessä aviomiestään avokätisesti hyödyttäneessä Fortumin optio-ohjelman vaiheessa. Jääviys on tulkittava tässä tapauksessa ankarimman mukaan, vaikka yhtiön hallitus lopullisesti päättääkin optio-ohjelmista. Siis juridinen jääviys puhumattakaan poliittisesta jääviydestä, johon syyllistyminen ratkaistaan vaaliuurnilla eikä oikeussaleissa. Tähänkin kysymykseen saadaan vastaus nyt kun padot ovat murtuneet.

Maanantai 2007-03-12. Pääkirjoitus.Tapaus Luhtanen ei mene oikeuteen vaan vaaliuurnille. Pertti Manninen, 12.

Jatkuu!
 
12 Maanantai 2007-03-12. Muut lehdet.

Luhtanen ei kommentoi vaalikampanjalaskunsa maksutapaa  STT
Oikeusministeri Leena Luhtanen ei suostu kommentoimaan millään tavoin sitä, miksi osa hänen kunnallisvaalikampanjalaskustaan näyttää maksetun verollisena ja osa ilman kuittia.  Luhtanen vetoaa siihen, ettei asiassa ole tapahtunut mitään laitonta ja ettei hänellä ole mitään osuutta itse maksutapahtumaan.
- Minä kannan vastuun omista teoistani. En esimerkiksi siitä, miten mieheni on maksanut tälle graafikolle tämän laskun.
Luhtanen vakuuttelee, että asiat selvitetään perusteellisesti juristin avulla. Hän sanoo pitävänsä kampanjalaskusta tehtyjen kysymystenkin esittämistä itselleen aiheettomana. Iltalehti on julkaissut otteita oikeusministeri Leena Luhtasen puolison puhelusta, jossa tämä puhuu kohua herättäneestä graafisesta työstä yrittäjän kanssa. Lehden mukaan Juhani Luhtanen myönsi keskustelussa pimeän työn. Juhani Luhtanen pahoittelee vaalilaskuista syntynyttä sotkua. Luhtanen pahoittelee tiedotteessaan erityisesti sitä, että Leena Luhtasen nimi on noussut otsikoihin hänen takiaan. Juhani Luhtanen sanoo vaimonsa koko viime kunnallisvaalien maksuliikenteen hoituneen kauttaan.
Keskisuomalainen.net Kotimaa  12.03. klo 17:37 .  Jatkuu!
    
12 Maanantai 2007-03-12.

Juhani Luhtanen:
"Olen pahoillani syntyneestä sotkusta ..."Nelonen maanantaina 2007-03-12 klo 19.30-uutiset.
Juhani Luhtasen allekirjoittamaton ja päiväämätön tiedote. Lähde: Nelonen.


Juhani Luhtanen:

"Olen pahoillani syntyneestä sotkusta.

Joskus elämässä hyvän tarkoittaminen voi kääntyä päälaelleen.
Vaimoni vanhoista vaalilaskuista syntynyt julkisuus on kertonut, että minun olisi pitänyt olla huolellisempi omissa toimissani.

Olen erityisen pahoillani siitä, että vaimoni nimi liikkuu nyt otsikoissa minun takiani, vaikka hän ei ole asiassa edes osapuoli. Koko viime kunnallisvaalien maksuliikenne yhteensä noin 3800 euroa hoitui kauttani.

Sanomattakin on selvää, että kotikäräjät tästä on käyty. Puolisoni ei hyväksy tapahtunutta, mutta ymmärtää sen, etten missään nimessä ole tarkoittanut pahaa. Olen käsitykseni mukaan toiminut verolainsäädännön mukaan moitteettomasti.

Se nyt ainakin on tullut selväksi, että tilanne ei tule toistumaan."


Nelonen maanantaina 2007-03-12 klo 19.30-uutiset.

Jatkuu!
   

12 Tiistai 2007-03-13.  Muut lehdet.

Iltalehti Tiistai 2007-03-13Veroasiantuntijan analyysi. Ministeri puhuu pötyä.  (Etusivu)
Leena Luhtanen.  
 (Etusivu)
Juhani Luhtanen pahoittelee.    (Etusivu)
Heinäluoma: Lisää nöyryyttä, Leena!   (Etusivu)
Pötyä, ministeri!  (Uutiset)
Tästä on kyse.  
(Uutiset)
Näin seliteltiin aamulla...  (Uutiset)
... ja näin iltapäivällä.  (Uutiset)
Heinäluoma kehottaa Luhtasta nöyrtymään.  (Uutiset)
Selvitys vai selitys?  (Uutiset)
Moniselitteinen pahoittelu.  (Uutiset)
"Rahoituksen oltava läpinäkyvää".  (Susanna Rahkonen, Uutiset)
"Totuus syytä tuoda esiin".  (Johannes Koskinen. Uutiset)
"SDP:n näkemys hyvästä ministeristä".  (Tuija Brax, Uutiset)

Iltalehti tiistai 2007-03-13. Tulossa!
Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703125851744_uu.shtml


Iltalehti Tiistai 2007-03-13

Pötyä, ministeri! Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen. Tiistai 2007-03-13.

Pötyä, ministeri!

Oikeusministeri puhuu soopaa kahden luonnollisen henkilön välisestä työsuhteesta.

IL:n selvityksen mukaan Leena Luhtasen selitykset Juhani Luhtasen ja graafikon väitetyn työsuhteen laadusta eivät pidä paikkansa. Oikeusministerin puoliso ja vaalipäällikkö Juhani Luhtanen väitti aiemmin Iltalehdelle tehneensä työsopimuksen luonnollisen henkilön kanssa Leena Luhtasen vaalikampanjan mainosten graafisesta valmistamisesta. Oikeusministeri Luhtanen toisti väitteen viime perjantaina.
...
Verohallituksen ylitarkastaja Ilkka Lahti ei ota kantaa itse tapaukseen, mutta kertoo, että työsuhteen tunnusmerkistön keskeisimpiä tekijöitä on työnjohto ja valvonta.
- Lisäksi työtä on yleensä tehtävä työnantajan tarvikkeilla työnantajan tiloissa, ja työnantaja vastaa esimerkiksi työntekijän eläkemaksuista.
Yrittäjyyden tunnusmerkit
Yrittäjyyttä puoltaa se, että toimeksianto tehtiin yrityksen sähköpostiosoitteeseen, yrityksen tiloissa ja yrityksen työvälineillä. Yrittäjä oli työstään itsenäisesti vastuussa. Työsuhteessa työnjohto tarkoittaisi muun muassa sitä, että työnantaja määräisi mitä työtä työntekijä tekee sekä missä, milloin ja miten työ tehdään. Luhtasen toimeksiannossa ei tällaisia ohjeita ole.
...
Kuitti ja ilmoitus
Jos Luhtasten väite kahden luonnollisen henkilön välisestä työsuhteesta pitää paikkansa, olisi Luhtasen pitänyt maksaa työntekijänsä eläkemaksu ja tehdä maksetusta palkasta verottajalle ilmoitus. Lisäksi suoritetusta palkkiosta olisi pitänyt antaa palkkaerittely.
...
Iltalehden toistuvista pyynnöistä huolimatta palkkaerittelyä tai vuosi-ilmoitusta ei ole esitetty. Iltalehden kysyessä asiasta Juhani Luhtanen oli täysin tietämätön siitä, että vuonna 2004 graafikolle olisi pitänyt maksaa TAeL-maksu. Sen sijaan Iltalehdellä on arvonlisäverollinen loppulaskelma ja Juhani Luhtasen lähettämä sähköposti, jossa ehdotetaan yrittäjälle laskun jakamista kahteen osaa, joista toisen puolen Luhtanen maksaa verollisena ja toisen käteisellä.

Kuva: Keskipiste. Ministeri Leena Luhtanen selitteli eilen tiedotusvälineille. Eero Liesimaa.

Pötyä, ministeri! Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen. Tiistai 2007-03-13. (Katkelmia kirjoituksesta).

Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703125851744_uu.shtml


Selvitys vai selitys? Iltalehti. Uutiset. Näkökulma. Teppo Koskinen. Tiistai 2007-03-13.

Selvitys vai selitys?

Oikeusministeri Leena Luhtanen astui jälleen eilen kertomaan, ettei ole osapuolena kunnallisvaalirahoitustaan koskevassa jupakassa. Siksi selviä lausuntoja on turha kärttää. Kuka sitten on osapuolena? Kampanjan taloudesta vastannut Juhani Luhtanen sanoi viikonloppuna vaimonsa hoitavan kaiken tiedottamisen. Leena Luhtasen tiedottaminen puolestaan on ollut itsepintaista asian vierestä jankuttamista, jossa oikeat kysymykset tapetaan sanoutumalla irti vastuusta. Taktiikka näytti viikonloppuna jopa toimivan.

Oikeusministerin kommentteja luonnollisen henkilön välisestä työsuhteesta on ollut vaivaantunutta seurata, samoin kuin itsepintaista vänkäämistä alle 1500 euron palkan laillisesta maksamisesta ilman ennakonpidätystä. Toinen väite näyttää epäilyttävältä, toista ei kukaan ole koskaan kyseenalaistanutkaan. Vastausta vailla on vain se, miksi yksinkertainen tilisiirto piti hoitaa käteisellä huoltoaseman pöydän ali ilman kuittia, jos kerran kaikki on niinkuin pitääkin. Lakimiesten, siis ainakin kahden lakimiehen, palkkaaminen herättää väistämättä kysymyksiä. Mitä selvittämistä asiassa on - vai tarvitaanko lakimiehiä selvittelemisen sijasta selittelemään tapahtunutta?

Selvitys vai selitys? Iltalehti. Uutiset. Näkökulma. Teppo Koskinen. Tiistai 2007-03-13.


"Rahoituksen oltava läpinäkyvää".  Iltalehti. Uutiset. Tiistai 2007-03-13.

"Rahoituksen oltava läpinäkyvää".

Eduskunnan lakivaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedusttaja, varatuomari Susanna Rahkonen (sd) uskoo, että lipsahduksia ja inhimillisiä erehdyksiä voi sattua, jopa oikeusministerille.
- Tukiryhmät ovat organissotumattomia, ja toiminta lähtee vapaaehtoispohjalta. Tarvittaisiin selkeitä pelisääntöjä ja tiukempaa lainsäädäntöä.
- Kampanjoissa pyörii nykyisin niin valtavia varoja, että jonkinlaista kattoa voisi ajatella. Se olii tasa-arvon kannalta hyvä. Nuorempien ja uudempien ehdokkaiden on vaikea tulla esiin. Harvoilla on isoja yritystukijoita.
Vaikka laki vaatii, että vaalirahoitus on ilmoitettava, velvollisuuden rikkomista ei ole sanktioitu.
- Nyt ehdokas kantaa vastuun vain julkisuuden kautta. Rahoituksen tulisi olla läåinäkyvää, että tiedettäisiin, minkä tahon asialla ehdokas on.

Kuva: Susanna Rahkonen kaipaa selkeitä pelisääntöjä. Atte Kajova.

"Rahoituksen oltava läpinäkyvää". Iltalehti. Uutiset. Tiistai 2007-03-13.


"Totuus syytä tuoda esiin". Iltalehti. Uutiset. Tiistai 2007-03-13.

"Totuus syytä tuoda esiin".

Kolmessa eri hallituksessa oikeusministerinä toiminut kansanedustaja, varatuomari Johannes Koskinen (sd) on haluton puuttumaan seuraajansa ja puoluetoverinsa Leena Luhtasen tekemisiin. Vaalirahoitukseen liittyvät pimitysepäilyt on hänen mielestään kuitenkin syytä puida julkisesti.
- Koko totuuden selvittäminen mahdollisimman nopeasti on aina paras tie ulos epäselvyyksistä, Koskinen toteaa.

Kuva: Johannes Koskinen suosittaa Leena Luhtaselle nopean selvityksen antamista.

"Totuus syytä tuoda esiin". Iltalehti. Uutiset. Tiistai 2007-03-13.


"SDP:n näkemys hyvästä ministeristä". Iltalehti. Uutiset. Tiistai 2007-03-13.

"SDP:n näkemys hyvästä ministeristä".

- Kun vaaleihin on näin lyhyt aika, en halua kommentoida Leena Luhtasen asioita. Äänestäjät päättävät viikon kuluttua, ketkä pääsevät eduskuntaan, sanoo eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja ja kansanedustaja, oikeustieteen kandidaatti Tuija Brax (vihr,).
- SDP:n ministerinä Luhtanen on tietysti SDP:n näkemys hyvästä ministeristä.
Brax muistuttaa, että vihreiden perusviestinä on jo pitkään ollut se, että vaalirahoituksesta pitäisi kertoa kokonaissumman lisäksi myös yksilöidyt tulolähteet.
- Olemme itse sitoutuneet ilmoittamaan kaikki yli tuhannen euron suuruiset lahjoitukset. Haluamme vaalirahoitukseen myös tiukempaa lainsäädäntöä. Asiat on Braxin mielestä selvitettävä niin, ettei epäilyille jää sijaa.
- Päivänpolitiikkaan liittyy yleensäkin se vaatimus, että epäselvyyksistä on annettava selvitys.

Kuva: Tuija Brax haluaa tiukentaa vaalirahoituksen lainsäädäntöä.

"SDP:n näkemys hyvästä ministeristä". Iltalehti. Uutiset. Tiistai 2007-03-13.

Jatkuu!
 
12 Tiistai 2007-03-13.

Lipponen ja Luhtanen. SDP:llä on huono herraonni? Pääkirjoitus. 12.

Paavo Lipponen (keväällä 2003) TV1. Leena Luhtanen (2007-03-13) Nelonen. Kuvat Pertti Manninen. Isonna kuvat!

   

Lipponen on tässä tietenkin Paavo Lipponen ja Luhtanen on tässä tietenkin Leena Luhtanen, joka toivoisi tietenkin kovasti, että äänestäjät päivittelisivät Juhania eikä häntä.. Yhteistä kummallakin on se, että molemmat voivat hävitä vaalit. Lipposen kohdalla se on jo toteutunut: Kuningastie katkesi ja sen jälkeinen elämä onkin ollut sitten valtakunnan ärhentelyä. Luhtasen kujanjuoksu on alkanut ja lopputulos selviää tuota pikaa muutaman päivän päästä.

Lipposen ja Luhtasen tapaukset ovat monessa kohdin samanlaiset. Molemmat ovat itse aiheuttaneet sotkun, josta selviäminen oli Lipposen tapauksessa mahdotonta. Selittely terrorisminvastaisesta koaliitiosta ei vakuuttanut, kun Suomi oli joutunut Irakin sotaa kannattavien maiden koaliitiolistalle. Muistelmissaan Lipponen saa vääntää rautalangasta suomalaisille, että hän oli oikeassa ja Anneli Jäätteenmäki väärässä. Voisiko todella olla niin, että pienen maan pääministeri häviää vaalit suuren maan sähläyksen seurauksena. USA:n arkistot avautuvat neljänkymmenen (40) vuoden päästä ja historioitsijat sitten kertovat, että Lipponen hävisikin vaalit turhan takia. Tosin asiathan ovat juuri sellaiset, miltä ne näyttävät silloin kun ne tapahtuvat.

Oikeusministeri Leena Luhtanen näyttää sotkeutuneen omaan välinpitämättömyyteensä. Ollessaan liikenneministeri hänen olisi kannattanut noudattaa lakia. Puolueen nykyinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma tosin puhuu kummallisesti määräyksistä vaalirahoituksen ilmoittamisen suhteen. Tarkoittanee lain määräyksiä. Ennen vanhaan korkeassa moraalissa oltiin lainkuuliaisia, Heinäluoman mielestä riittää kun ollaan määräyksenkuuliaisia.

Eräs eroavuus kuitenkin on. Lipponen tiesi vastustajansa, Luhtanen ei. Ei voi olla sattuma, että sotku paljastuu viikkoa ennen eduskuntavaaleja. Selvä tarkoitusperä paljastumisellahan on: pudottaa Luhtanen ja sen avulla SDP suurimman puolueen paikalta. Kaikki keinot ovat tosin sallittuja niinkuin esimerkiksi pääministeri Matti Vanhasen (kesk) junailema vähäeleinen vähän mediass huomiota saanut kopiokone-Wilénin nimittäminen suurlähettilääksi kokoomuksen vaalimenestystä torjumaan Lapissa.

Luhtas-tapaus on merkittävä vain jos se johtaa vaalirahoituslakien tiukentamiseen. Muussa tapauksessa se on ollut vain vahingollista, kun energiaa on käytetty väärän asian esilletuomiseen.. Kansan kahtiajakautumisen syventyminen: rikkaiden rikastuminen köyhien kurjistuminen jatkuu. Tämä unohdetaan ja kaikki varallisuusveron poistajat ja opiskelijoiden ja eläkeläisten, lapsiperheiden ja vanhusten kuristajat nauravat partaansa ja nostavat maljoja Luhtaselle!

Tiistai 2007-03-13. Lipponen ja Luhtanen. SDP:llä on huono herraonni? Pääkirjoitus. Pertti Manninen. 12.

Jatkuu!

Lue myös!

12  Perjantai  2007-02-16.

Paavo Lipponen siirtyy politiikasta mustelmiaan kirjoittamaan. Tässä eräs kohokohta. Lue!

   Isonna!

"Viime eduskuntavaaleissa syntyi jännitteitä Lipposen puheista Yhdysvaltain vierailulla. Irak-jupakasta huolimatta poliittiseksi perinnöksi jäi laajapohjainen yhteistyö." Toimittaja Ari Hakahuhta TV1:n uutisissa torstaina 2007-02-15 klo 20.30. Kuva uutislähetyksestä, jossa itkuaan ja tai kiukkuaan nieleskelevä SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on vihdoinkin saapunut hallitusneuvotteluihin kertomaan siitä, että pääministeriksi tulee vieressä istuva Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, jota ei vielä tässä vaiheessa onnistuttu rankaisemaan. Kuva ja teksti Pertti Manninen.
Lipposen mustelmat. Pääkirjoitus!

Lue myös"

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!  2004-03-25

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat. Uusia!

Lue myös!

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien karkottamisesta juuri ennen  Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Lue!

Lue myös!

Salmén: Lipposen lähtö ja loitsu
9.6.2005, Kolumnistit.
Iltalehti. Leif Salmén


Lue myös!

12  Tiistai 2007-03-06

"Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. Entä varallisuusvero? Hyvä kun sanoit."Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma vaalitentissä. FST5:n kuvasta tiistaina 2007-03-06 Pertti Manninen. Isonna!  Jatkuu!
Lue myös!  
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!


Jatkuu!

12  keskiviikko 2007-03-14.  Muut lehdet.

Iltalehti keskiviikko 2007-03-14.Oikeusoppinut: Juristeista ei apua Luhtaselle  (Etusivu)
Oikeusoppinut pitää juristien tarvetta outona.  (Uutiset)
"Oikeusministeri sotkee asioita" (Uutiset)
Vastuu on kannettava.  (Uutiset)
"Huijaustahan sellainen on".  (Uutiset).

Iltalehti keskiviikko 2007-03-14 Tulossa!
Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703145856049_uu.shtml

--

Iltalehti keskiviikko 2007-03-14.

Oikeusoppinut pitää juristien tarvetta outona. Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen. Keskiviikko 2007-03-14.

Oikeusoppinut pitää juristien tarvetta outona.

Ministeri vetoaa turhaan lakimiesten selvityksiin, arvioi asiantuntija.

Oikeusministeri Leena Luhtanen on kieltäytynyt selvittämästä kunnallisvaalirahoitukseensa liittyviä epäselvyyksiä vetoamalla lakimiehiinsä, jotka ministerin mukaan parhaillaan selvittävät asiaa. On jäänyt epäselväksi, mitä selvitettävää juristeilla voi olla. Oikeusoppineen on vaikeaa ymmärtää tilannetta.
- Todennäköisesti ainoa selvitettävä asia on se, että onko Leena Luhtanen ollut velvollinen selvittämään miehensä maksukäytännöt. Muuten asia näyttää varsin selvältä, sanoo rikosoikeuden tohtori Ari-Matti Nuutila Helsingin yliopistosta.
Avoimia kysymyksiä
Velvollisuuksilla kampanjaa kohtaan ei ole varsinaista tekemistä sen kanssa, miksi vaalimainoksia piti maksaa käteisellä, kuitittomasti ja arvonlisäveroa välttäen. Ne ovat kysymyksiä, joihin ministeri on kieltäytynyt vastaamasta vedoten lakimiesten selvitystyöhön. Ministerin mukaan selvitystyö varsin yksinkertaisesta asiasta valmistuu todennäköisesti vasta vaalien jälkeen.
Työsuhde yhä selvittämättä
Verohallituksen kannan mukaan Luhtasten antama selitys, jonka mukaan yrittäjä olikin luonnollisena henkilönä työsuhteessa vaalipäällikköön, ei voi pitää paikkaansa. Oikeusministeri Luhtanen kuitenkin pitäytyy edelleen miehensä alkuperäisessä selityksessä, jonka mukaan käteisellä pöydän ali annettu raha oli palkkaa. Maksusta ei kuitenkaan tehty verottajalle vuosi-ilmoitusta, eikä siitä ole maksettu eläkemaksua. Maksutapahtumasta ei ole myöskään kuittia. Osa yrittäjän palkkiosta maksettiin tavalliseen tapaan tilisiirrolla arvonlisäveroineen yrityksen tilille. Toistaiseksi oikeusministeri on todennut julkisuudessa vain, ettei asiassa ole tapahtunut rikosta. Näon onkin, koska yrittäjä maksoi arvonlisäveron omasta pussistaan. Tapauksen moraalisesta ja periaatteellisesta puolesta ministeri on kieltäytynyt puhumasta.

Kuva: [Leena Luhtanen]. Kari Laakso.
Kuva: "Lähettäjä: Juhani Luhtanen  Aihe: Laskut  Sen ilmoituksen laskun, jossa on mainittu SDP:n eduskuntaryhmä, voit tehdä verollisena. Mutta muut eli Nana ja Leena (4x100) sekä kaikki muut mielellään maksaisin käteisellä. Voisitko kertoa lopputuleman. Jussi".

Oikeusoppinut pitää juristien tarvetta outona. Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen, Keskiviikko 2007-03-14.
Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703145856049_uu.shtml

--

"Oikeusministeri sotkee asioita". Iltalehti. Uutiset. Keskiviikko 2007-03-14.

"Oikeusministeri sotkee asioita".

Ari Matti-Nuutila pitää oikeusministerin toimintaa rahoitussotkujen selvittämisessä varsin kyseenalaisena.
- Sellaista kuvaa ei missään tapauksessa saa antaa, että käteisellä voidaan maksaa tuhannen euron maksuja ilman, että maksaja joko näkee yrittäjän laskusta, että tämä on alv-rekisteröity, tai sitten ilman, että työnantaja tekee vuosi-ilmoituksen työntekijästä ja hoitaa vero- ja eläkemaksut, Nuutila sanoo.
- Näin ei todellakaan saa tehdä. Oikeusministeriön ja sisäministeriön harmaan talouden torjuntaohjelmat ovat juuri pyrkineet estämään tällaisen menettelyn, Nuutiala paheksuu.
Nuutilan mielestä oikeusministerin kannanotot arvonlisäverosta ovat omiaan sotkemaan muutenkin monille epäselvää asiaa.
- Ajatuksena on, että alv vyörytetään aina loppukuluttajalle. Tässä tapauksessa ketjun aikaisemmissa vaiheissa on ostettu vaikkapa ATK-palveluita ja saatu niistä alv-vähennys.
- Mutta viimeinen käyttäjä eli nyt vaalimainoksen ostaja viime kädessä maksaa koko alv:n. Tässä on koko arvonlisäverotuksen idea.

Kuva: [Ari-Matti Nuutila]. Markku Haapio.

"Oikeusministeri sotkee asioita". Iltalehti. Uutiset. Keskiviikko 2007-03-14.

--

Vastuu on kannettava. Iltalehti. Uutiset. Tiia Rantalainen. Keskiviikko 2007-03-14.

Vastuu on kannettava.

- Leena Luhtasen olisi pitänyt myöntää se, että hän on toiminut väärin. Hänen on korkea aika myöntää teot eikä selitellä, Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala napauttaa selkeän kantansa. Hautalan mielestä Luhtasen selitykset vaalirahoituskohusta eivät ole auttaneet asiaa, pikemminkin haitanneet. Kansanedustajan mukaan tapaus näyttää selvältä, joten lakimiehet tutkivat sitä turhaan.
- Jos on ajateltu, että siirretään rahaa yksityiselle henkilölle, niin silloin nimenomaan työn teettäjä on vastuussa veroista ja eläkkeistä. Luhtanen reagoi asiaan niin kuin hän ei lainkaan tietäisi näistä lakipykälistä. Hautalan mielestä Suomessa pitäisi parantaa poliittisen rahoituksen sääntöjä. Lakia vaalirahoituksen julkisuudesta pitäisi tiukentaa ja ilmoitettavia summia pitäisi alentaa nykyisestä 1700 eurosta esimerkiksi 1000 euroon.
- Mielestäni Luhtanen ei voi vetäytyä miehensä tekemien virheiden taakse, sillä jokainen ehdokas allekirjoittaa itse vaalirahoitusilmoituksensa ja on vastuussa siitä. Puutteellisesta tai virheellisestä vaalirahoitusilmoituksesta ei tule nykyisen lainsäädännön mukaan seuraamuksia.
- Laiminlyönneistä pitäisi säätää jotain rangaistuksia, esimekiksi sakkoja. Nykyinen järjestelmä antaa mahdollisuuden pimittää rahoituksen lähteitä.  Hautalan mielestä on selvää, että nyt syntynyt vaalirahoituskohu vahingoittaa politiikan mainetta laajemmaltakin.
- Kuten Tuija Brax sanoi mediassa, niin se on kuin julkinen salaisuus, että rahoitusilmoituksissa on laiminlyöntejä ja virheitä. Monista yrityksistämme huolimatta emme ole saaneet tukea sille, että vaalirahoitusta tarkennettaisiin. Kansanedustaja korostaa sääntöjen merkitystä ja toivoo, että Luhtanen kantaisi itse vastuuta kohusta.
- Minusta hän ei ole ottanut vastuuta, vaan hän on väistänyt sitä ja siirtänyt sitä miehelleen. Kyllä ehdokas itse on vastuussa omista ilmoituksistaan.

Selkä kanta. Heidi Hautalan mielestä Leena Luhtanen ei voi piiloutua miehensä tekemien virheiden taakse. Kuva.

Tuntematon tapaus. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman ei tunne tarkasti Luhtasen vaalirahoituksesta syntynyttä tapausta. - Kysymys on ministerin puolison tekemisistä, enkä lähde arvioimaan mitä ministerin pitäisi tehdä tässä tilanteessa. En tee poliittisia johtopäätöksiä tästä (Kuva).

Ei näytä hyvältä. - Otsikkotasolla ei näytä mitenkään hyvältä, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi Leena Luhtasen vaalirahoituskohua. Soini ei hyväksy tapaa, jolla maksu hoidettiin. Raskauttavaksi asian tekee asianosaisten yhteiskunnallinen asema. - Ei ole sopivaa. Ja poliitikon pitää vielä olla erityisen tarkka, Soini kommentoi. Hän ei vaadi Luhtasen eroa. - Eiköhän johtopäätökset tule vaaleissa. Kansa päättää. (Kuva).

Lisää selvityksiä. - Luhtasen pitää päättää oman puolueensa kanssa miten toimia tässä tilanteessa. On tärkeää, että sääntöjä noudatetaan, mutta ministerin itsensä mukaan mitään virheitä ei ole tapahtunut. Tietenkin tässä pitää tehdä lisää selvityksiä, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Christina Gestrin toteaa. - Tämä voi olla yksi tapaus, joka voi vahingoittaa politiikkaa, mutta sitä on vaikea sanoa ennen kuin tietää täysin mitä on tapahtunut. (Kuva).

Vaikea vastuu. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka ei ole seurannut Luhtasen tapausta kovin tiiviisti. - Luhtanen ei itse ole tainnut olla varsinaisesti osallisena tapaukseen. Aika vaikea hänen on ottaa vastuuta siitä, jos hän ei ole tiennyt asiasta. (Kuva).

Ei vahingoita politiikkaa. - Minä en osaa neuvoa miten Luhtasen tulisi toimia, se on Luhtasen oma asia. En tunne tapausta, enkä tiedä onko ministeri itse ollut mukana operatiivisessa toiminnassa vai onko hänen puolestaan toimittu, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kertoo. Kalli ei usko kohun vaikuttavan laajalti poliittiseen järjestelmään. - Ei yksi kärpänen kesää tee. (Kuva).

Kansalaiset arvioivat. Nyt ollaan tilanteessa, jossa pallo on ennen kaikkea Leena Luhtasella ja SDP:llä. Sunnuntaina äänestäjät saavat tehdä arvioinnin asiasta, Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies sanoo. Häkämies ei osaa sanoa, mitä johtopäätöksiä Luhtasen tulisi tehdä tilanteessa. - Aika on loppumassa ennen vaaleja. Toisaalta hän on itse todennut, ettei tee johtopäätöksiä asiassa nyt. - En lähtisi kuitenkaan suurentelemaan tapauksen vahingoittavaa vaikutusta. (Kuva).

Vastuu on kannettava. Iltalehti. Uutiset. Tiia Rantalainen. Keskiviikko 2007-03-14.

--

"Huijaustahan sellainen on". Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen. Keskiviikko 2007-03-14.

"Huijaustahan sellainen on"

Palveluyrittäjät eivät suostu Luhtasen mallin mukaiseen laskuttamiseen.

Voiko osan laskusta maksaa arvonlisäverollisena ja osan käteisenä pöydän alta? Oikeusministeri Leena Luhtasen kunnallisvaaalikampanjassa meneteltiin näin, ja oikeusministerin arvovallalla menettely on todettu oikeaksi, vaikka veroasiantuntijat tyrmäävät toiminnan verolakien vastaisena. Luhtasen kampanjassa osa graafikkoyrittäjän laskusta maksettiin käteisellä pöydän alta ilman arvonlisäveroa. Osa laskusta maksettiin tavalliseen tapaan tilille arvonlisäverioineen. Kunnallisvaalikampanjasta vastanneen vaalipäällikön mukaan laskun jakamisen selittää se, että yrittäjä oli paitsi yrittäjä, niin myös luonnollisena henkilönä työsuhteessa vaalipäällikköön. Tavallisilla yrittäjillä on kuitenkin asiasta varsin erilainen kuva, Iltalehden kysely paljastaa. ...

"Huijaustahan sellainen on". Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen. Keskiviikko 2007-03-14. (Kirjoituksen alkuosa)

Jatkuu!

12  torstai 2007-03-15.  Muut lehdet.

Iltalehti torstai 2007-03-15.


Juhani Luhtanen jätti tukintapyynnön  (Etusivu)
Luhtas-jutut annettiin poliisille
JuhaniLuhtanen ei kerro, mitä tutkintapyyntö koskee. (Uutiset)
Mistä on kysymys?  (Uutiset)
Iltlehti kysyy. 
(Uutiset)
Tulossa!

Netissä:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703155860367_uu.shtml


Jatkuu!


12  Perjantai  2007-03-16.  Muut lehdet.

Iltalehti perjantai 2007-03-16.

[Ei lööpissä]

Ministeri vaikenee selvityksen kohtalosta. Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen. Perjantai 2007-03-16.

Ministeri vaikenee selvityksen kohtalosta.

- Minulla ei ole enää mitään kommentoitavaa, oikeusministeri Leena Luhtanen puhisi eilen vaalitilaisuudessa Vantaan Korsossa Iltalehden toimittajalle. Iltalehti kävi Vantaalla kysymässä, milloin ministerin lupaama selvitys vuoden 2004 kunnallisvaalikampanjan maksamisesta annetaan äänestäjille. Oikeusministeri on aiemmin vastannut kaikkiin kysymyksiin, lupaamalla kertoa selvityksen lopputuloksesta heti sen valmistututtua.

Iltalehti kysyi selvitystä, koska oikeusministerin puoliso ja kunnallisvaalikampanjan vetäjä Juhani Luhtanen jätti keskiviikkona tutkintapyynnön Iltalehdestä poliisille. Juhani Luhtanen sanoi tehneensä tutkimuspyynnön asianajajan suosituksesta, mutta kieltäytyi kommentoimasta sitä, liittykö tutkintapyyntö oikeusministerin lakimiesten selvityksen valmistumiseen. Nyt kieltäytyjien joukkoon liittyi myös oikeusministeri Leena Luhtanen. Autoaan kohti kiireesti ja vaiti vaalikopilta kävellyt Luhtanen vastannut enää mihinkään kysymykseen selvityksen kohtalosta.

Juhani Luhtasen Iltalehdestä jättämän tutkintapyynnön sisältö on edelleen arvoitus. Eiliseen myöhäiseen iltapäivään mennessä Iltalehteä koskevaa tutkintapyyntöä ei ollut kirjattu poliisin valtakunnalliseen tietokantaan. Juhani Luhtanen ei myöskään itse ole halunnut kertoa tutkintapyynnön sisällöstä julkisuuteen. Iltalehti kertoi oikeusministerin 2004 kunnallisvaalikampanjan ilmoituslaskun maksamiseen liittyvistä kummallisuuksista ensimmäisen kerran viime perjantaina.

Kuva: Leena Luhtanen kieltäytyi eilen kommentoimasta selvityksen kohtaloa Iltalehden toimittajalle. Jarno Juuti.
Kuva [Osa lööpistä]: Iltalehti. Kunnallisvaalit 2004. Leena Luhtanen. Ministerin kampanjaa maksettiin pimeällä rahalla.

Ministeri vaikenee selvityksen kohtalosta. Iltalehti. Uutiset. Teppo Koskinen- Perjantai 2007-03-16.

Ei netissä.

Jatkuu!

12 Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
Maaliskuun 2007 alussa!
Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 
 
"Vaalirahoituksen avoimuudesta keskustellaan varsinkin vaalien kynnyksellä. Osa kansalaisista katsoo, että puolueiden ja ehdokkaiden olisi kerrottava kampanjansa jokaisen euron alkuperä. On jopa väitetty Suomen vaalirahoituksen olevan yhtä salamyhkäistä kuin Valko-Venäjällä tai monissa Lähi-idän valtioissa.
 
Maamme rinnastaminen diktatuurivaltioihin osoittaa sanojansa täydellistä asiantuntemattomuutta ja kiivasta arvolatauksellisuutta. Hän tietoisesti tai tahtomattaan vähättelee ja halventaa kansanvaltaamme. Pohjoismaisen Suomen käytänteet kestävät kansainvälisen vertailun. Parannettavaa ehkä löytyy, mutta kokonaisuus on kohdallaan.

Suuri osa rahoituksesta tulee valtiolta. Se myöntää puolueille tukea niiden parlamentaarisen voiman suhteessa. Lisäksi puolueet ja ehdokkaat järjestävät avoimia varainkeruuseminaareja. Niihin osallistuvat yhteisöt lunastavat lipun, jonka hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta runsaaseen tuhanteen euroon.
 Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton."   >>>
(jatkuu)  Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 

>>>  "Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton.

Puoluejohtajat vierailevat toistensa tilaisuuksissa. Vuoropuhelu toimii ja demokratiaa arvostetaan. Rahaa hankitaan myös myymällä grafiikkaa, maalauksia, taidemaljakoita, kirjoja ja muuta tämän kaltaista esineistöä.

Vaalien rahoihin ei liity sellaista mystiikkaa, jota muutamat dosentit ja ammattiasiantuntijat epäilevät. He eivät yksinkertaisesti tunne todellisuutta, vaan he elävät teoriaherroina.

Puolueiden rahankeruussa esiintyi salamyhkäisyyttä ja kielteisiä ilmiöitä toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina. Kommunistit kauhoivat rahaa Neuvostoliiton veljespuolueeltaan. Sosiaalidemokraatteja auttoivat ruotsalaiset, länsisaksalaiset ja amerikkalaiset toimijat. Keskusta ja kokoomus saivat epäilemättä osansa. Liikkeellä olivat kylmän sodan ideologista ottelua harjoittaneet tiedustelupalvelut. Kotimaiset yritykset huolehtivat niin ikään kansanvaltaa puoltaneiden puolueiden ja ehdokkaiden aineellisesta auttamisesta. Merkittävä siivu rahavirroista oli salaista eikä se välttämättä näkynyt osallisten kirjanpidoissa."  
>>>
 12 Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
12 Perjantai 2007-03-09. 

"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
 
(jatkuu)  Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 

>>>  "Merkittävä siivu rahavirroista oli salaista eikä se välttämättä näkynyt osallisten kirjanpidoissa.

Tilanne selkiintyi, kun eduskunta sääti puoluetuen jo vuosikymmeniä sitten. Se vapautti puolueet ongelmasta. Valtion raha mahdollistaa perustyön. Lisäksi valitut kansanedustajat ovat velvolliset antamaan selvityksen rahoituksestaan, mutta sen sisältö on yleispiirteinen.

Puolueilta ja ehdokkailta ei ole syytä edellyttää muista kansalaisliikkeistä poikkeavaa tapaa. Jonkin verran on lahjoittajia, jotka eivät halua nimeään julki, jos he antavat tukea yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Siihen myös yhteiskunnallinen työ kuuluu.

Joka euron julkistamispakko näivettäisi rahalähteitä, ei sen vuoksi, että lahjoituksissa on hävettävää, vaan yrityksillä ja yksilöillä on oma intimiteettikäsityksensä. Sen kunnioittaminen on oikeusvaltion muuan hyvä piirre. "

Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. 

Guardian Unlimited

Guardian Unlimited  Saturday March 17 2007 

Finnish PM improves his prospects
· Kiss-and-tell published in run-up to election
· Affair began at Ikea and ended with text message


Guardian Unlimited  
Sunday March 18 2007 

Suicide chlorine bombers hit Iraq
Baghdad security faces new threat as rebels' gas weapon is unleashed against coalition forces.
Israel snubs Palestinian coalition
The new, more moderate government installed in Palestine yesterday has not been recognised by Israel.
Fee row stalls Khmer Rouge trial
Genocide trial of former Khmer Rouge leaders in Cambodia saved from collapse after tense 10-day meeting of judges.
Lost civilisation
Cartoon: Steve Bell on Bush's tour of Latin America.
Attack on al-Qaida
Video: Iraqis themselves are turning on al-Qaida.
A meeting of great minds
Notebook: Some of our greatest mathematical minds are chatting when the topic turns to money, and Hollywood.

Weekly
 

etusivu
etusivu2osa
  

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 20:36.

Sivuston 1. restaurointi 2011-09-12. Virhelinkkien korjaus, puuttuvien kuvien palautus, Huom. Linjayhteyden virhellisen toiminnan takia osa sivuista on vuonna 2007 jaettu useaksi sivuksi ja osa kuvista on edelleen vaillinaisia alaosastaan. Linkkien palautus on osittain vienyt linkit osottamaan tiedon ensimmäiseen esiintymiskertaan. Maanantaina 2011-09-12 Pertti Manninen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.