12  Keskiviikko 2007-04-18. N:o 645.   <edellinen   seuraava>
"Ranta kutsuu!" Laukaa. Satamatie. Lauantaina 2007-04-14 klo 15.30. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna! 
Laukaa. Kunnan maanmyynti Laukaan Peurunkagolf Oy:lle.
Jääviys on itse huomattava. Tapaus ministeri Suvi Lindén 2002.
Sonera-kirja kokonaan lukuunottamatta Kaj-Eri Relanderia koskevaa kavallusväitettä.
"Potkut koko Yleisradion johdolle ei riitä, valtionsyyttäjän on huijarilauma ..." J. Kesti 2001.
Pääministerikin lukee Nettisanomia!
Marko Ahonen 40 v.


Guardian Unlimited Wednesday April 18 2007
Royal pledges war on excess  French presidential candidate places new focus on transparency.
More on France


12  Keskiviikko 2007-04-18. Iltalööpit.
 
Keskiviikko 2007-04-18.
Iltalehti: Vaikuttajat Paavon paluusta: "Kuin paha uni". Åke Blomqvistin tyly hyökkäys: Mariko on tönkkö hyppijä. Hector: Keikat ovat ohi. Osta Ilona 0,50. Naistenlehti + viikon tv-ohjelmat.
Ilta-Sanomat: Lapsiperheen painajainen. Au-pair-tyttö kiristi ja uhkaili. Paavon paluu järkytti monia. Osta myös TV-lehti!
Kuvankäsittely: Pertti Manninen
 
 
12  Keskiviikko 2007-04-18. Muut lehdet.
Nimitys järkytti. Iltalehti.fi. Uutiset. Risto Kunnas. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200704185997816_uu.shtmlNimitys järkytti
18.4.2007 7:13

- Toivoin, että tämä olisi mennyt ohi kuin paha uni, tohtori Jukka Tarkka sanoo Väyrysestä.

Euroedustaja Paavo Väyrysen (kesk) paluu Brysselistä Suomen politiikan huipulle tuli yllätyksenä ja järkytyksenä monelle elinkeinoelämän entiselle ja nykyiselle vaikuttajalle.
Jyrkimmät arviot esitti valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka, joka vielä hallitusneuvottelujen aikana kertoi aavistelleensa "uusia ja raikkaita tuulia".
- Tämä on kuitenkin kuin heittäisi märällä rätillä päin kasvoja, Tarkka sanoo Iltalehdelle.
- Todella masentavaa.

Tarkka ei myöskään voi ymmärtää Ilkka Kanervan (kok) nimitystä ulkoministeriksi. Hänen mielestään Suomea edustaa nyt ulkomailla kaksi suomettumiskauden johtavaa poliitikkoa.
- Kauheinta tässä on, että nyt hallitukseen tuli kaksi suomettujaa rankimmasta päästä. Voi olla, että hoitavat hommansa hyvin, mutta ei tämä hyvältä näytä, Tarkka päivittelee.

Menettelytavat ihmetyttävät
Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) entinen toimitusjohtaja Johannes Koroma kertoo olevansa yllättynyt menettelytavoista, joilla ulkomaankauppaministeri valittiin.
- Herättää suuren kysymyksen, miten ulkomaankauppaministerin menneisyys, asenteet ja ajatukset istuvat globalisaation haasteisiin, Ranskan Rivieralta tavoitettu Koroma sanoo.
- Nyt tarvittaisiin ihmisiä, jotka näkevät, miten Suomen pitäisi globaalitaloudessa hakea omaa asemaansa ja etuaan sekä tehdä rohkeita ratkaisuja.
Koroma ei sinänsä epäile sen enempää Väyrysen kuin Kanervankaan poliittista kokemusta.
- Siitä en ole huolissani. Osaavat varmasti hoitaa tehtävän - omalla tavallaan, hän pohtii.

Lisää aiheesta keskiviikon Iltalehdessä (linkki)
RISTO KUNNAS
risto.kunnas@iltalehti.fi
(Kuva)  - Suomettujia rankimmasta päästä. Ei näytä hyvältä! Jukka Tarkka kauhistelee ulkomaankauppa- ja ulkoministerin nimityksiä. (MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA)
(Kuva) - Miten Väyrysen menneisyys ja asenteet istuvat globalisaation haasteisiin, pohtii Johannes Koroma. (LAURI OLANDER / KAUPPALEHTI)

Nimitys järkytti. Iltalehti.fi. Uutiset. Risto Kunnas. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200704185997816_uu.shtmlLukijat tyrmäsivät Väyrysen valinnan. Iltalehti.fi. Uutiset. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200704185997816_uu.shtml
(Nimitys järkytti-uutisen perässä.) 

Lukijat tyrmäsivät Väyrysen valinnan

Iltalehden lukijoista 70 prosenttia tyrmäsi Paavo Väyrysen valinnan ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi.

Millä perusteella Väyrynen valittiin?! Toivottavasti herralla riittää kielitaitoa eikä sitten häpäise Suomea niin kuin Rajamäki teki. Taas maailmalla nauretaan koko rahan edestä meille.
VESIMIES

Keskusta pettää aina ja Väyrynen vielä useammin. Väyrynen on Paavon edustaja, ei kenenkään muun!
PAVE

Kyllähän Paavo antoi selvästi ymmärtää, että ei hän kansan parasta ajattele, vaan omaa tilintekoa. Voisihan Vanhanen perustaa uuden kiukutteluministerin viran. Siihen Paavo olisi oikea mies!
PELIMIES

Nykyisen parlamentin kovin ja jämäkin tyyppi. Paavo kestää tuolla kokemuksella minkälaista kritiikkiä vaan. Ei ole mikään perseennuolija ja siitä on tullut hankala maine.
SAMOIN

Kerrankin järki voitti Kepussa ja hallitukseen saatiin tarjolla olevista paras. Turha Väyrystä on menettelytavoista mollata. Kyllä tuolla kokemuksella tuleekin pitää omasta arvostaan kiinni.
JORGIOS

Johan taas maailma nauraa meille. Kaikki pellet täällä valitaan ministeriksi! Mies vain ajaa omaa etuaan ja tollasen pitäis edustaa vielä Suomea. Oikein odotan Väyrysen ensimmäistä töppäystä!
HEBA

Keskustalla olisi ollut päteviä ja arvostettujakin ministeriehdokkaita. Esimerkiksi Olli Rehn elää tässä päivässä, mitä ei todellakaan voi sanoa Väyrysestä, josta tulee auttamatta aina ensimmäisenä mieleen maanpetosjupakka Vladimirovin kanssa.
HA

Ministereiden koulutusta ja kokemusta vasten Väyrynen on ykkösministeri ja pätevin.
JUANTORENA

Lukijat tyrmäsivät Väyrysen valinnan. Iltalehti.fi. Uutiset. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200704185997816_uu.shtml 
(Nimitys järkytti-uutisen perässä.)Mimmiliiga ja 70-luvun konkarit. Iltalehti.fi. Pääkirjoitus. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/200704175996989_pk.shtml
Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä.Pääkirjoitus 18.4.2007:
Mimmiliiga ja 70-luvun konkarit

18.4.2007 1:27

Uuden hallituksen naisenemmistö on vastaus juhlapuheiden haasteisiin. Mitä tarkoittaa Kanervan ja Väyrysen paluu?

Matti Vanhasen toinen hallitus alkaa olla nimitystä vaille valmis kun pääministerin oma puolue valitsi miehistönsä, joka sai yllättäen naisenemmistön luvuin 5-3. Näin Sirkka-Liisa Anttila, Liisa Hyssälä, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki ja Anu Vehviläinen tulevat antamaan vahvan leiman vanhoillisena pidetyn Suomen keskustan valtapolitiikkaan. Sama koskee tietenkin vihreitä, kiitos Tarja Cronbergin ja Tuija Braxin valinnan.

Vanhasen kakkosesta tulee historian ensimmäinen hallitus, jossa naiset ovat enemmistönä äänin 12-8. Tämä on yllättävä vastaus siihen haasteeseen, jota eduskunnan 100-vuotisjuhlien yhteydessä on lukemattomissa juhlapuheissa vaadittu. Tavaksi on tullut, että tulevaisuudenuskoa luodaan myös tuoreilla henkilövalinnoilla. Tällä kertaa uusien kasvojen esiinmarssi jäi pääosin kokoomuksen ministeriryhmän varaan, mikä on luonnollista, koska se palaa oppositiosta hallitukseen suuren vaalivoiton saaneena. Kaikki hallituksen naiset omaavat jo pitkän poliittisen kokemuksen niin että heidän toimintansa on hyvin ennakoitavissa.

Ällistyttävää ennakkoluulottomuutta hallituksen varsinaiset muodostajat eli Vanhanen ja Jyrki Katainen osoittivat valitsemalla Ilkka Kanervan ulko- ja Paavo Väyrysen ulkomaankauppaministeriksi. Tämä kaksikko oli edellisen kerran voimainsa tunnossa Kekkosen aikana 1970-luvulla. Kanervan ja Väyrysen nimitykset on otettu vastaan jonkinlaisena lukuisten sattumien summana. Niillä ei liene mitään yhteyttä toisiinsa. Ilkka Kanerva tunnetaan joustavana poliitikkona, joka on aina selviytynyt vaikeuksistaan uusiutumiskykynsä ja viehätysvoimansa ansiosta.

Paavo Väyrysen viimeisiä tekoja Ahon hallituksen ulkoministerinä oli lähettää Suomen jäsenhakemus Brysseliin. Sen jälkeen hänen on ollut lähes mahdotonta sopeutua elämään ilman ministerinsalkkua. Kun se nyt jälleen hänen käteensä tarttuu, on mielenkiintoista nähdä, mitä muutoksia se kantajassaan aiheuttaa. Vanhasen tarkoituksena lienee Väyrysen avulla todistaa, että EU:n vastustajilla on vahva jalansija keskustassa ja ettei Nato-jäsenyys voi tulla kysymykseenkään.

(Kuva) Paavo Väyrynen palaa politiikan huipulle vahvistamaan keskustan EU-kielteistä siipeä.

Keskustelu Mitä 70-luvun konkarit tuovat mukanaan hallitukseen? (linkki)

Mimmiliiga ja 70-luvun konkarit. Iltalehti.fi. Pääkirjoitus. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/200704175996989_pk.shtml
Iltalehden vastaava päätoimittaja on Kari Kivelä.


Väyrysestä ministeri. Iltasanomat.fi. Uutiset. STT-IS. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1353189Väyrysestä ministeri

Ulkomaankauppaministerin yllätyssalkku tuli äänestyksellä
17.4.2007 14:25, päivitetty 18.04. 07:16

Paavo Väyrynen on valittu uuden hallituksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi. Hän voitti äänestyksessä Antti Kaikkosen äänin 41-36. Asia päätettiin iltapäivällä alkaneessa keskustan eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteisessä kokouksessa.

Keskustan Mari Kiviniemi nousee alue- ja kuntaministeriksi. Uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi tulee Sirkka-Liisa Anttila. Hän voitti keskustan puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa käydyssä äänestyksessä Katri Komin äänin 52-24. Anttila oli myös puheenjohtaja Matti Vanhasen ehdokas tehtävään. Sosiaali- ja terveysministeriksi tulee Liisa Hyssälä, liikenneministeriksi Anu Vehviläinen ja ympäristöministeriksi Paula Lehtomäki.

STT-IS
(Kuva) Keskustan Paavo Väyrynen tekee paluun kotimaan politiikkaan. Eduskuntaan valitusta Väyrysestä tulee ulkomaankauppa- ja kehitysministeri.

Väyrysestä ministeri. Iltasanomat.fi. Uutiset. STT-IS. Keskiviikko 2007-04-18 (klo 10.30).
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1353189Ilta-Sanomien pääkirjoitus ei ole enää maksutta luettavissa.

 

Korjaus!  Valtakunnan todelliset ääniharavat.  Äänimäärä ja %-osuus vaalipiirissä annetuista äänistä.  Marja Tiura tulee sijalle 14 prosenttiosuudella 6,9.  Top 50.
 
  
Arkisto: Linkit joka numeron etusivulle vuodesta 1999 lähtien.

  
Isot kuvat lauantaista 2007-04-14 alkaen:  "Kevättä rannassa"     "Söpöliini ja tytöt"    "Valkoiset linnut aamussa"    "Antenni. Marko Ahonen 40 v."    "Mitä ihmettä tänään!"    "Ranta kutsuu!" 


Guardian Unlimited Wednesday April 18 2007
Climate change 'security threat'   Few bigger threats, UK warns UN.
More on climate change
   
 
 12  Keskiviikko 2007-04-18. N:o 645.   <edellinen   seuraava>
 
 
 

 
 12  Tiistai 2007-04-17. N:o 644.  <edellinen   seuraava>
 
 
Guardian Unlimited Tuesday April 17 2007
Gunman a Virginia Tech student  US's deadliest mass shooting.  
In pictures: Virginia massacre   
Gun control: the US view
  
 

12  Tiistai 2007-04-17.

"Antenni. Marko Ahonen 40 v." Tänään tiistaina 2007-04-17. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!
 

12  Tiistai 2007-04-17. Muut lehdet.
Vanha ja väsynyt, mutta onnellinen. Keskisuomalainen. Televisio. Antenni. Marko Ahonen. Tiistai 2007-04-17.

Vanha ja väsynyt, mutta onnellinen.

Täytän tänään 40 vuotta. Ei vastaanottoa. Koska en ole koskaan ennen ollut näin vanha, minua jännittää. Pientä masennustakin on ilmassa, pakko tunnustaa. En aio väittää, että päivääkään en vaihtaisi pois. Toki vaihtaisin, useampiakin. Pari lupausta voin syntymäpäivän kunniaksi tehdä. En aio ryhtyä käyttäytymään ikäni edellyttämällä tavalla. Enkä aio jatkossakaan kuunnella kotimaisia iskelmiä. Jos käytän sanontaa "vanha hyvä aika", niin pelkästään ironisesti.

40 ikävuodesta on mennyt kymmenkunta telkkarin, valkokankaan ja monitorin ääressä. Vähintään, jos asiaa tarkemmin miettii. Selvästi yli kymmenen vuotta on kulunut nukkumiseen. Kaikenlaista muutakin on tullut touhuttua 17-18 vuotta elämästä. Kun vielä lasketaan pois koulussa istumiset ja tylsät työpäivät (ei koske nykyistä hommaa), varsinaiseen elämään nelikymppinen on kuluttanut vain kymmenkunta vuotta. Elämä sisältää siis elämää vain noin 25 prosenttia. Kaikki muu on sivutuotteita, lisäaineita, mausteita ja luontaisen kaltaisia aromeita.

Mitä sitten on jäänyt käteen? On auto (melkein maksettu), asunto (ei melkeinkään maksettu), pari tietokonetta, kohtuulaatuinen kotiteatteri ja puolisen tusinaa pelikonetta. On vaimo ja tytär, joka näyttäisi olevan kasvamassa ihan kunnolliseksi ihmiseksi. On lääkkeitä pariin tautiin, valtava vatsa ja pätkivä päänuppi. On mieluinen työ. muutama kaveri ja jokunen harrastus. Ei oikeastaan yhtään hassumpi saldo. Pienempi vatsa ja isompi penis, niin elämä olisi täydellistä.

Nelikymppisyydessä ei ole mitään merkittävää. Se vain on tasaluku. Päivänsankari viettää juhlapäivänsä monitorin ja telkkarin ääressä kuten vietti myös sitä edeltäneen ja viettää sitä seuraavan päivän. Kuten amerikkalainen sanoisi: No big deal. Mutta, mitä jos vanhuus puskee päälle yllättäen? Äkkiä Kotikatu alkaa tuntua telkkarin parhaalta sarjalta. Kiroilen nuorison elokuvamakua ja puhun muutenkin vihaisesti "nykyajan nuorista". Alan muistella haikeudella 1980-lukua, jolloin kaikki oli paremmin. Mitään merkkejä tällaisesta ei ole ilmassa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Näillä elintavoilla yli puolet elämästä on jo takana. Vielä pitäisi ehtiä opetella soittamaan pianoa ja säveltämään. Myös uuden hittiruokalajin aion kehittää. Sitten homma alkaa olla pulkassa. Ei yhdessä ihmiselämässä enempää tarvitse tehdä.
marko.ahonen@keskisuomalainen.fi
(Kuva)

Vanha ja väsynyt, mutta onnellinen. Keskisuomalainen. Televisio. Antenni. Marko Ahonen. Tiistai 2007-04-17.Justus järjestää kaiken. Keskisuomalainen. Televisio. Elokuvat. Marko Ahonen. Tiistai 2007-04-17. (Arvostelun alku ja loppu).
 
Justus järjestää kaiken.  (1/5 tähteä).

"Komedia Justus järjestää kaiken (1860) on kokoelma huonoja irtosketsejä, vaikka elokuvassa periaatteessa on mukana myös juoni. ...
Parasta mitä tästä elokuvasta voi sanoa on, että se on suloisen viaton, suorastaan naiivi."
TV2 klo 13.55-15.20.

Justus järjestää kaiken. Keskisuomalainen. Televisio. Elokuvat. Marko Ahonen. Tiistai 2007-04-17. (Arvostelun alku ja loppu).

Lue myös! Lyhyt pääkirjoitus. Subjektiivista.


 

12  Maanantai 2007-04-16.
"Motoristit ovat valinneet kauniimman ja mutkittelevamman rantatien matkatessaan kohti etelää". Kuva Ravintola Midian terassin punertavan lasin läpi. Laukaa. Keskusta. Tänään maanantaina 2007-04-15 klo 17.30. Kuva: Pertti Manninen.


12  Tiistai 2007-04-17.
Lyhyt pääkirjoitud. Subjektiivista. Nettiisanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2007-04-17.

Lyhyt pääkirjoitus. Subjektiivista.

Kun itse kertoo itsestään, niin näkökulma on aina subjektiivinen. Sen vuoksi vastuu on kuulijalla. Keskisuomalaisen ja myös Savon Sanomien tv- ja elokuvatoimitta Marko Ahosen kirjoitukset ovat yleensä hulvattomia, hyvässä mielessä. Näin ollen tämä "40-vuotis-haastattelukin" on luettava tätä taustaa vasten. Toinen toimittaja, joka kertoi myös täyttäneensä vuosia, tosin vaivihkaa, päätti Eero-pakinansa näin:

"Sattuneesta syystä hyppäämme sitten täysin epäpoliittiseen aiheeseen, ihmisen vanhenemiseen. On lohdullista, että ihmisen vanheneminen tapahtuu vähän kerrallaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Siihen ehtii sopeutua ja mukautua. Sitä mitä itse nuorena ajatteli esimerkiksi 60-vuotiaasta ei tulisi mieleenkään ajatella, kun itse on siinä iässä.

"Keski-ikäisyys" on hyvä lohduke ja sopeuttaja. Sillä on leveä haitari: kolmekymppisestä kuusikymppiseen ja siitäkin eteenpäin. "Varttuneessa keski-iässä" olevan tai "reilusti keski-ikäisen" kirjoissa voi olla hyvinkin olla 65–70-vuotiaaksi saakka. Mistä tietää, että on keski-ikäinen tai jopa "reilusti" keski-ikäinen? Muun muassa tällaisia vastauksia voidaan antaa:

Kaikesta kivasta alkaa olla vähintään 20 vuotta. Voi sanoa yhä useammalle: "Kun minä olin sinun iässäsi". Ennen vanhaan sattui ja tapahtui, nykyään ei tapahdu mitään, mutta joka paikkaan kyllä sattuu.

Alkaa ostella kevyt-tuotteita ja huomaa, kuinka pienellä tekstillä kaikki käyttöohjeet on kirjoitettu. Elämän korkeat arvot tarkoittavat verenpaine- ja kolesteroliarvoja. Kirjoittaa muistilappuja, mutta unohtaa, mihin ne on laittanut.

Silmiin syttyy tuli vain silloin, kun aurinko osuu silmälaseihin. Kahdesti yössä tarkoittaa vessassa käyntejä. Kuorsaaminen on tapa osoittaa vierustoverille, että on elossa.

Osa noista pitää paikkansa, osa on yksilöllistä, osa silkkaa pötyä.

* * *
Joku viisas on sanonut: – Tultuasi kypsään keski-ikään ihmiset alkavat odottaa, että olet hillitty, arvokas, varovainen ja harmaa. Silloin on aika tuottaa heille yllätyksiä.

EERO"  (Usko tai älä. Tiedonantaja. Viikon pakina. Eero. Perjantai 2007-01-26. http://www.12.fi/2007/01/29/erkkisusi60v.html

Lyhyt pääkirjoitus jatkuu tässä loppumisen merkiksi ja ja loppuu tähän.

Tiistaina 2007-04-17. Pertti Manninen, 12


 

Extra-lisäys! Maanantai 2007-04-16 klo 14.30.  
Pääministerikin lukee Nettisanomia! 
Perjantaina: Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan.
Sunnuntaina: Matti Vanhanen on oppinut herrasmiehen tavoille ja pitelee tuolia Tarja Cronbergin istuutuessa.
 
Perjantai 2007-04-13. 12.
Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13.
FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Pääkirjoitus. Tapoja Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen!

Kaiken korskeuden keskellä ei tarvitse käyttäytyä moukkamaisesti naishenkilöä kohtaan. Vt. pääministerinkin pitäisi ymmärtää, että hän on hallitustunnustelujen vetäjä ja hänen edustamallaan puolueella on sittenkin vain neljäsosa eduskuntapaikoista.
Kohteliaisuutta korskeuden sijaan. Hyviä tapoja välinpitämättömyyden sijaan. Eikö viiskymppinen mies ole tällaista vielä oppinut?  
Huomaavaisuus naisen istahtaessa ja tuolin vetäminen sopisi myös  "Euroopan presidentiksi " itseään kutsuneelle mörrikälle.
Perjantaina 2007-04-13. Pertti Manninen.


Maanantai 2007-04-16. Hufvudstadsbladet (Kuva:  Tor  Wennström).
Matti Vanhanen on oppinut herrasmiehen tavoille ja pitelee tuolia Tarja Cronbergin istuutuessa
Säätytalolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa sunnuntai-iltana. Kuva Pertti Manninen postin saavuttua. Isonna!

"Regeringsprogrammet. Folkpensioner och studiebidrag höjs. Regeringen lovar stärka välfärden". Foto: "Nu är det klart, Stefan Wallin, Jyrki Katainen, Matti Vanhanen och Tarja Cronberg kunde i går kväll berätta att regeringsförhandlingarna nu rotts i hamn. Ministerlistan spikas i början av veckan". HBL Måndag 16 april 2007. 12  Tiistai 2007-04-17.
Hallitusneuvottelut. Neuvottelutulos hallitusohjelmasta. Asiakirjan viimeisen sivun viimeinen asia: Puoluetuki ja lehdistötuki.

Kommentti: Puoluetuki ja lehdistötuki.
Puoluetuen korotus on kerrottu kuluttajaepäystävällisesti. Pitäisi lähteä jostakin etsimääm vuoden 2007 vaaliavustuksen suuruus, jotta näkisi korotuksen euromääräisenä ja voisi laskea korotuksen prosenteissa. Häpeällistä ja ylimielistä suhtautumista alamaisia kohtaan. Pertti Manninen, 12 tiistaina 2007-04-17.
http://www.vn.fi/tiedostot/julkinen/hallitusneuvottelut/fi190670.pdf
 
  
Arkisto: Linkit joka numeron etusivulle vuodesta 1999 lähtien.


Guardian Unlimited Tuesday April 17 2007
Al-Sadr followers quit cabinet  PM refuses date for US to leave.  
Full Iraq coverage

 
 12  Tiistai 2007-04-17. N:o 644.  <edellinen   seuraava>

 

 


<edellinen   seuraava>
2007
HUH 13
Perjantai

640.

Ilmoita ilmaiseksi!
KOREJA, LAUKKUJA JA KORISTE-ESINEITÄ Suoraan Maahantuojalta!  Säästä!


Rakennus- ja siivousalan palvelua
Arsedel Oy
Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13.
FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.
Pääkirjoitus.
 
Naakat lentelevät  -  Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia  -  Juha Väätäinen  -  Laukaan malli: 69 hehtaarin alue lahjoituksena golf-yhtiölle maakaupaksi naamioituna  -  Äidin rakkaus  -  Vesille venosen mieli  -  Hullut päivät  -  Kirjoituksia SDP:n vaalitappiosta  -  Meri-Kukka ja Matti Ikeassa!  -  Kuvia hallitusneuvotteluihin Matti Vanhaselle  -  Vihreät seksillä hallitukseen?  -  Selättäjä!
ERIPAINOS. Neljä vuotta sitten: Saddamin kukistuminen lehtikuvien kertomana. Valtauksen merkki. Vaikea kuva.
altavista
msn
google
fi/Web

Perjantai 2007-04-13. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.
Piinaviikolla. Karmeita tarinoita.


TYÖTÄ!

Yhteisvastuu. Osallistu. Autat. Aurinkoinen Juha.
guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset

"ELOKUVALIPULLA KOHTUUTON HINTA"
 

Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
phuket.fi
 
 
 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@hotmail.com
 
12: Linkit joka numeron etusivulle:  1999,   2000,   2001,   2002,   2003,   2004,   2005,   2006,   2007
MARTTI VALKONEN: Journalismin salat I: SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA"Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä".
  
12 Perjantai 2007-04-13.
Laukaassa haisee. Osa 2. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia pahimmillaan. Lue!

Lue myös!
Osa 1. Laukaan malli: Kunta lahjoittaa ilmaiseksi 69 hehtaarin alueen Laukaan Peurunkagolf Oy:lle  maakaupaksi naamioiden. Kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja myyjänä ja ostajana. Lue!


Pääkirjoitus. Tapoja Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen!


Kaiken korskeuden keskellä ei tarvitse käyttäytyä moukkamaisesti naishenkilöä kohtaan. Vt. pääministerinkin pitäisi ymmärtää, että hän on hallitustunnustelujen vetäjä ja hänen edustamallaan puolueella on sittenkin vain neljäsosa eduskuntapaikoista.

Kohteliaisuutta korskeuden sijaan. Hyviä tapoja välinpitämättömyyden sijaan. Eikö viiskymppinen mies ole tällaista vielä oppinut?  

Huomaavaisuus naisen istahtaessa ja tuolin vetäminen sopisi myös  "Euroopan presidentiksi " itseään kutsuneelle mörrikälle.

Perjantaina 2007-04-13. Pertti Manninen.Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!


"Kansan maksamilla televisiolupamaksuilla ja verorahoilla ylläpidetty Yleisradion johto on tullut tiensä päähän."
Kaleva 28.08.2001. Jouni Kesti: Ennustus toteutui.


Hae Nettisanomista:

Vuodet 1999 alkaen, 2006 osittain.


Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva.<edellinen   seuraava>
2007
HUH 12
Torstai

639.

Ilmoita ilmaiseksi!
KOREJA, LAUKKUJA JA KORISTE-ESINEITÄ Suoraan Maahantuojalta!  Säästä!


Rakennus- ja siivousalan palvelua
Arsedel Oy
Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia  -  Juha Väätäinen  -  Laukaan malli: 69 hehtaarin alue lahjoituksena golf-yhtiölle maakaupaksi naamioituna  -  Äidin rakkaus  -  Vesille venosen mieli  -  Hullut päivät  -  Kirjoituksia SDP:n vaalitappiosta  -  Meri-Kukka ja Matti Ikeassa!  -  Kuvia hallitusneuvotteluihin Matti Vanhaselle  -  Vihreät seksillä hallitukseen?  -  Selättäjä!
 
 Naakat lentelevät lämpimässä keväässä tänään Laukaassa. Torstai 2007-04-12. Kuva: Pertti Manninen. Kuvasarja.  
ERIPAINOS. Neljä vuotta sitten: Saddamin kukistuminen lehtikuvien kertomana. Valtauksen merkki. Vaikea kuva.
altavista
msn
google
fi/Web

Torstai 2007-04-12. Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Työttömän ihmisen puolesta itsensä ryvettävää poliittista tai ammatillista työväenliikettä ei ole. TYÖTÄ! Heikki Rinne. Otava 1984.
Piinaviikolla. Karmeita tarinoita.


TYÖTÄ!

Yhteisvastuu. Osallistu. Autat. Aurinkoinen Juha.
guardian/worldlatest guardian/inpictures
aftonbladet.se
dn.se
yle/uutiset

"ELOKUVALIPULLA KOHTUUTON HINTA"
 

Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
phuket.fi
 
 
 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

   

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. 12@hotmail.com
12: Linkit joka numeron etusivulle:  1999,   2000,   2001,   2002,   2003,   2004,   2005,   2006,   2007
MARTTI VALKONEN: Journalismin salat I: SANANVAPAUS KAUPPATAVARANA"Kansanvalta ei toimi jos kansa ei tiedä".
 
12 Torstai 2007-04-12.
"Kansan maksamilla televisiolupamaksuilla ja verorahoilla ylläpidetty Yleisradion johto on tullut tiensä päähän." Kaleva 28.08.2001. Jouni Kesti: Ennustus toteutui.
 
Laukaassa haisee. Osa 2. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia pahimmillaan.

Lue myös!
Osa 1. Laukaan malli: Kunta lahjoittaa ilmaiseksi 69 hehtaarin alueen Laukaan Peurunkagolf Oy:lle  maakaupaksi naamioiden. Kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja myyjänä ja ostajana. Lue!

Lyhyt pääkirjoitus.  Pellosta rantaan.

Eri kirjoittajat tuovat uutta valaistusta asiaan. Asia haisee entistä enemmän. Päätöksenteossa mukana olleiden toiminta ei kestä tarkastelua. Esittely (kunnanjohtaja Esko Koliseva) on ollut ala-arvoista ja painostus kunnanhallituksessa (kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Parkkonen) aistittavaa näin härskin lopputuloksen saavuttamiseksi.

Martti Nevala kertoo taustoja ja analysoi päätösesitystä ja päätöstä liitteenä olevassa Laukaa-Konnevesi-lehdessä julkaistussa kirjoituksessa. Hän tuo esille tärkeän näkökulman: Laukaan Peurunkagolf Oy oli aluksi ostamassa golfkentän maa-aluetta, joka jossakin vaiheessa muuttuikin ranta-alueiden ja rakennusoikeuksien ostamiseksi yhtiön maksamatta tästä mitään lisää. Kauppa muuttui lahjoituksen saamiseksi Laukaan kunnalta. Kahdesta kauppakirjan yksityiskohdasta Nevala kirjoittaa näin:

"Huono alku eteni entistä huonommaksi ja epäselvemmäksi: "Tavoitteeksi asetetaan, että yhtiö saa rantavyöhykkeelle lähemmin lupamenettelyssä määräytyvään kohtaan rakennusoikeutena n. yhden omakotitalon rakennusoikeutta vastaavan määrän, eli 300 kerrosm2."


Neuvottelujen jälkeen hinnan sanottiin nousseen 330 000 euroon. Hinta nousi, koska nyt myytiin asuinrakennusoikeutta. Peurunkajärven rannalla yksi rantarakennuspaikka on hyvinkin 80 000 euron arvoinen. Tämä kun lisätään yhtiön alkuperäiseen tarjoukseen 250 000 euroon, tulos on 330 00 euroa. Sopimus ei myöskään yksiselitteisesti tarkoita yhtä rakennuspaikkaa. Se voi tarkoittaa esim. kahta 150 m2 omakotitaloa tai kerrosalan (300 m2) osoittaman määrä lomataloja.

Näin varsinaiseen golfpeliin tarkoitettu maa-alue ei yhtiölle käytännössä maksa mitään. Se on kauhuskenaario, jota ei kannata tyrmätä tai vähätellä. Rantarakentaminen on suhteellista rantaviivan omistuksen mukaan, myös Peurunkajärven rannanomistajille, myös golfyhtiölle. Lisärakentamisen 100 euron sakko neliömetriltä on 10 % lisätontin todellisesta arvosta: 80 000 euron arvoisen tontin sakko on 8000 euroa, hyöty yhtiölle 72 000 euroa." (Martti Nevala. Laukaa-Konnevesi tortaina 2007-04-12).

Aikaisemmin on puhuttu 67 ha:sta, kauppakirjaluonnoksessa pinta-ala on muuttunut 69 ha:ksi, mihin ehtiikään muuttua varsinaisessa kauppakirjassa! Kauppakirjaluonnos on täynnä monia muitakin sudenkuoppia, joiden ruotimiseen on paneuduttava myöhemmin. Esimerkiksi siellä on pienenä yksityiskohtana rajoituksia kunnan vieressä omistamien maiden käytölle vaikkei näin suoraan sanotakaan!


Torstaina 2007-04-12. Pertti Manninen.


Liite.
Laukaan kunnan omaisuus Peurunkajärven rannan kansallismaisemana on myyty? Laukaa-Konnevesi. Yleisöltä. Martti Nevala. Torstai 2007-04-12.

Laukaan kunnan omaisuus Peurunkajärven rannan kansallismaisemana on myyty?

Kunnanhallitus hyväksyi golfalueen kaupan 2.4. 2007.  Kriittiset kirjoitukset leimattiin golfin ja yrittäjyyden vihollisiksi ja kunnan kehityksen vastustajiksi. Näin asia ei ole, on vain kunnan maan hinnoittelusta huolestuneita.

Kunnan pyytämän kauppahinnan, miljoonan euron sijaan, te tarjositte vain myyjää loukkaavat 250 000 euroa. Alueen minimihinta on se, jonka kaavoitustoimisto oli alueelle laskenut, miljoona euroa, ilman asuinrakennusoikeutta. Jos kunta olisi pidättänyt ranta-alueen itselleen, niin hinta olisi mielestäni voinut ollakin 250 000 euroa, esim. 55-60 ha:n alueesta. Kun tarjous 250 000 euroa koko alueesta saatiin, olisi kauppaneuvottelut pitänyt heti lopettaa.

Huono alku eteni entistä huonommaksi ja epäselvemmäksi: "Tavoitteeksi asetetaan, että yhtiö saa rantavyöhykkeelle lähemmin lupamenettelyssä määräytyvään kohtaan rakennusoikeutena n. yhden omakotitalon rakennusoikeutta vastaavan määrän, eli 300 kerrosm2."

Neuvottelujen jälkeen hinnan sanottiin nousseen 330 000 euroon. Hinta nousi, koska nyt myytiin asuinrakennusoikeutta. Peurunkajärven rannalla yksi rantarakennuspaikka on hyvinkin 80 000 euron arvoinen. Tämä kun lisätään yhtiön alkuperäiseen tarjoukseen 250 000 euroon, tulos on 330 00 euroa. Sopimus ei myöskään yksiselitteisesti tarkoita yhtä rakennuspaikkaa. Se voi tarkoittaa esim. kahta 150 m2 omakotitaloa tai kerrosalan (300 m2) osoittaman määrä lomataloja.

Näin varsinaiseen golfpeliin tarkoitettu maa-alue ei yhtiölle käytännössä maksa mitään. Se on kauhuskenaario, jota ei kannata tyrmätä tai vähätellä. Rantarakentaminen on suhteellista rantaviivan omistuksen mukaan, myös Peurunkajärven rannanomistajille, myös golfyhtiölle. Lisärakentamisen 100 euron sakko neliömetriltä on 10 % lisätontin todellisesta arvosta: 80 000 euron arvoisen tontin sakko on 8000 euroa, hyöty yhtiölle 72 000 euroa.

Kaavoituslautakunnan enemmistö ymmärsi viritetyn pommin ja alhaisen kauppahinnan ja hylkäsi kaupan. Toisin kävi kunnanhallituksessa: enemmistö hyväksyi kaupan 2.4.2007 niukasti äänestyksen jälkeen 6-4, yksi tyhjää.

Kaupan toteuttamiseksi kunnanjohtaja teki seuraavan laskelman: "Mikäli Laukaan Peurunkagolf Oy:lle vuokrattujen alueiden vuosivuokralle 5981 eurolle (tarkistettuna 2 prosentin vuotuisella rahan arvon muutoksella) lasketaan 4 %:n vuotuinen korko, päädytään korkoa korolle laskien vuoden 2003 loppuun mennessä n. 472 000 euron kokonaistuottoon. Mikäli taas 330 000 euron kauppasummalle lasketaan sama korkotuotto, päädytään korkoa korolle laskien vuoden 2036 loppuun mennessä n. 1029 000 euron kokonaistuottoon."

Perustelunsa jälkeen kunnanjohtaja esitti, että " Kunnanhallitus hyväksyy edellä olevan kauppakirjan, koska sen mielestä: 1) myynti on vuokrausta edullisempi vaihtoehto 30 vuoden ajanjaksolla tarkastettuna 2) kuntastrategian mukaan tarpeettomasta omaisuudesta luovutaan 3) Laukaan Peurunkagolf Oy:n suotuisa kehitys tukee kunnan kehitystä".

Kunnanhallituksen laskelma näytti, että 1. Myynti ja sen kautta saatava tuotto olisi 30 vuoden kuluttua kunnalle vuokraukseen verrattuna 557 000 euroa edullisempi. Se on virhe. Laskelmassa on jäänyt huomaamatta, että vuokra-ajan jälkeenkin maan omistaa edelleen Laukaan kunta. Säästynyt, arvokas pääoma jäi huomaamatta. Kunnanhallituksen myynnin perusteluna käytettiin siis virheellistä lasku-kaavaa. mutta saatiin siitä huolimatta "oikea" lopputulos.

2. Kuntastrategian tulkinta että: Peurunkagolfin alue on kunnalle tarpeeton on väite väitteiden joukossa. Alue on yksi kunnan arvoalueista, Sen arvo nousee päivä päivältä. Jos nykyistä golfaluetta suhteutetaan ja verrataan viereisen, kaavoitettavan ns. Kerkelän alueen rakennusoikeuksiin ja odotushintoihin, niin golfpuistonakin sen arvo on huomattavan suuri, eli puoleen viereisen rakennusmaan hinnasta. Onko se siis tarpeeton omaisuus?

3. Maininta että: "Peurunkagolfin suotuisa kehitys tukee kunnan kehitystä" tarkoittaa selkokielellä, että golfyhtiötä on siitä palkittava alhaisen kauppahinnan kautta, jolloin myös avitetaan yhtiön suunnitelmia 36 reikäisestä golfkentästä. Kyseessä on selvästi kunnallisen yritystuen myöntäminen, jonka EU tulkitsee suoraan valtionavuksi.

Kauppahinnan alhaisuus voidaan osoittaa useilla kunnan kaupoilla, sekä ostoilla että myynneillä kuin myös myyntiin kieltäytymisillä. Jos tämä osoitetaan, kunnan antama yritystuki vaikeuttaa mm. Peurunka Center -kokonaisuuteen yhdistyneiden hankkeiden valtionapujen saamista ja jo myönnettyjä valtionapuja voidaan periä takaisin. Silloin golfalueen alhainen hinta on karhunpalvelus Peurunka Centerille ja itse golfalueen mahdollisille valtionavuille.

Kuka hyvänsä voi kannella valtiontuesta komissiolle. Lue Helsingin Sanomat 15.3.  2007 "Yritysten valtiolta saamat tuet joutuvat tiukkaan valvontaan" ja "Samalla viivalla". Löytyy internetistä (google) nimihaulla. Katso myös aiheen muuta EU-uutisointia.

4. Onko päättäjillä ja valmistelijoilla päätöstä tehtäessä ollut Peurunkagolfin osakkeita? Jääviys selvitetään aina tapauskohtaisesti. Jääviys ei suinkaan tarkoita vain yhtäaikaista golfyhtiön hallinnossa ja kunnanhallituksessa oloa. Edellä olen jo muutamaan otteeseen viitannut entisen Kerkelän kauppapuutarhan vuokramaan kaavoitukseen. Alue on golfyhtiön toimiston vieressä. Alueen omistaa Laukaan kunta ja sen kaavoittaa Laukaan Op. Rakennusoikeutta n. 3 ha:n alueelle tulee 13-14 rakennuspaikan verran.

Kaavoitettuna alueen arvo on huomattavan korkea, mm moninkertainen nyt hinnoiteltuun, samalla alueella olevaan, 67 ha:n kunnan maahan. Golfalueen  myyjät ja ostajat tiesivät ns. Kerkelän alueen kaavasta. Peurunkagolfin ja kunnan välillä olisi kaikille eduksi paluu lähtöruutuun ja etsiä sopuratkaisu puolueettoman tahon (myös tästä HS 15.3.2007)  hinta-arvion jälkeen. Yllä on tekstiä vapaasti käytettäväksi oikaisuvaatimusta ja mahdollista myöhempää valitusmenettelyä ja kantelua varten.

Martti Nevala  Laukaan kunnan kaavoitusteknikko evp.

Laukaan kunnan omaisuus Peurunkajärven rannan kansallismaisemana on myyty? Laukaa-Konnevesi. Yleisöltä. Martti Nevala. Torstai 2007-04-12.Kunnan oltava varovainen omaisuutta myydessään. Laukaa-Konnevesi. Yleisöltä. Jorma Jolanki. Torstai 2007-04-12.

Kunnan oltava varovainen omaisuutta myydessään

Kun kunta tai yritys myy omaisuutta, myyntihinnan ja kirjanpitoarvon erotus on myyntivoittoa tai myyntitappiota. Myyntitappio on katettava muilla tuloilla. esimerkiksi lakkautettujen ja lakkautettavaksi suunniteltujen koulujen myynnillä arvioitiin Laukaassa saatavan vain niukasti myyntivoittoa, koska koulukiinteistöjen kirjanpitoarvo on usein jopa  käypää hintaa suurempi. Säästöä pystyttiin osoittamaan käyttökuluissa.

Laukaan kunnanhallitus käsitteli Peurungan golf-kentän alueiden myyntiä kokouksessaan 2.4.2007. Päätöksen perusteluna esitetään  vertailulaskelma myynti- ja vuokrausvaihtoehdon välillä. Vertailulaskelmassa ei ole huomioitu myytävän alueen kirjanpitoarvoa. Kirjanpitoarvo olisi pitänyt huomioida kummassakin vaihtoehdossa. Vertailulaskelma on tästä syystä virheellinen. Talousjohtaja Erkki Nurminen ilmoitti 3.4.2007, ettei kirjanpitoarvo ole ollut maakaupan valmistelun yhteydessä edes tiedossa.

Kuntien tulee olla varovaisia myydessään omaisuuttaan. Omaisuuden myynti yrityksille tulee toteuttaa kilpailutilannetta ja markkinatilannetta vääristämättä. Tähän päästään hinnoittelemalla myytävä omaisuus oikein.

Lehtitietojen (HS keväällä 2007) mukaan EU:ssa valmistellaan kuntien omaisuuden myyntiin liittyvän piiloyritystuen kieltävää ohjeistusta. Lehtiartikkelissa mainitaan esimerkkinä mahdollisesta piilotuesta Mäntsälän kaupungin maa-alueen myynti tavarataloketjulle neliömetrihintaan 80 senttiä. Tavarataloketjun edustaja oli lehden mukaan kehunut kaupan johdosta Mäntsälän kaupunkia vuolaasti yritysmyönteisyydestä.

Jorma Jolanki  kunnanvaltuutettu  Lievestuore

Kunnan oltava varovainen omaisuutta myydessään. Laukaa-Konnevesi. Yleisöltä. Jorma Jolanki. Torstai 2007-04-12.Tulevan maapolitiikan avauslyönti. Laukaa-Konnevesi. Yleisöltä. Jorma Lepistö. Torstai 2007-04-12.

Tulevan maapolitiikan avauslyönti

Kunnan talous on todella kovassa kiitonousussa. Näinhän kunnanhallitus päätöksessään viestitti 2.4.2007 kokouksessaan, myydessään 67 ha maa-alueen L-P Golf Oy:lle, kolmasosalla arvioidusta arvosta.

L-K-lehden numerossa 14 sivulla 3, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Parkkonen toteaa myyntituoton olleen ratkaiseva vuoden 2005 talouden hyvässä tuloksessa. Samassa artikkelissa kunnanjohtaja Esko Koliseva varoittaa löysien päätöksien vievän talouden huonompaan suuntaan. Hämmästyttävää puheiden ja tekojen ristiriitaa. Vai merkitsisikö solidaarisuus yrittäjiä, maanostajia ja kuntalaisia kohtaan voiton pienenemistä?

Tähän asti on muilta vaadittu tonteista markkinahintoja, työntekijöiltä ka kuntalaisilta sopeutumista niukkaan "säästötalouteen". Myytävistä kiinteistöistä, olipa niiden kunto mikä hyvänsä, on pyydetty vähintään kirjanpitoarvon mukaisia hintoja. On lyöty madonlukuja pöytään, jos ei toimita juuri näin, tulee ministeriön setä pistämään kunnan asiat tolalleen.

Kukahan setä nyt kävi kuntalassa vierailemassa? Löikö madonlukuja pöytään, että kunnalla menee jo riittävän hyvin, jonka johdosta kunnassa tartuttiin ohjeeseen kuten laihialaispoika, jolle isä osti kengät kahdella kympillä ja käski ottaa pitkiä askelia, ettei kengät kuluisi liikaa? Poika teki työtä käskettyä, niin repesi viidenkympin housut.

Ovatko kunnanhallituksessa istuvat kaupan kannalla olleet henkilöt alistuneet manipuloivan ympäristön tyrkytykseen? Aikaisemmin he ovat esittäneet huolensa niukkojen resurssien ja määrärahojen takia, ja nyt kun olisi ollut tarjolla yksi mahdollisuus entisestään vankistaa taloutta, se ei kelvannut. Vai hallitsiko mieltä pelko joutua maakauppaa kannattavien silmissä kielteiseen valoon, jolloin on hyvä muuttua näkymättömäksi. Ja kun ei näy, eikä kuulu ja varmuuden vuoksi ei ole hankalia mielipiteitä, tarpeita tai tunteita ollenkaan, ei voi haavoittua.

Kunnanhallituksen uusi linjaus kertoo jo yli 15 vuotta jatkuneen säästölinjan olevan menneisyyttä. Tämä helpottaa huomattavasti, niin lautakuntien jäsenten kuin valtuutettujen, päätöksiä tulevia budjetteja ajatellen. Kunnan palveluksessa olevaa henkilökuntaa voidaan vakinaistaa ja lisätä sekä määrärahoja korottaa. Vai jatketaanko nyt hallituksen viitoittamalla tiellä alentamalla tonttien ja raakamaan hintoja.

Jorma Lepistö  valtuutettu  Valkola

Tulevan maapolitiikan avauslyönti. Laukaa-Konnevesi. Yleisöltä. Jorma Lepistö. Torstai 2007-04-12.Osa 1. Kunta lahjoittaa ilmaiseksi 69 hehtaarin alueen Laukaan Peurunkagolf Oy:lle  maakaupaksi naamioiden. Lue!

12 Torstai  2007-04-05.
Raportti:
Golfkenttäalueen myynti virhe.
Golf Laukaan vetovoimatekijä.
Myydäkö vai ei? Peurunkagolf haluaisi tehdä maakaupat Laukaan kanssa.
Nyt on oikea aika kritisoida.
Loppuiko Laukaan kunnalta kehittämistahto?
Laukaa myy golfmaata.
Laukaa tekee maakaupat Peurunkagolfin kanssa. Myyjät voittivat kunnanhallituksen äänestyksessä niukasti.

Laukaan malli: Kunta lahjoittaa ilmaiseksi 69 hehtaarin alueen Laukaan Peurunkagolf Oy:lle  maakaupaksi naamioiden. Kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja myyjänä ja ostajana.

Liite. Kaavoitus- ja rakennuslautakunta. Pöytäkirjan pykälä.
Liite. Kunnanhallitus. Pöytäkirjan pykälä.
Liite. Kauppakirjaluonnos. (Lisäys tiistaina 2007-04-10).


Kuvia: Laukaa.

Jatkuu.


 

    
etusivu
etusivu2osa

etusivu3osa
etusivu4osa

etusivu5osa

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 20:36.

Sivuston 1. restaurointi 2011-09-12. Virhelinkkien korjaus, puuttuvien kuvien palautus, Huom. Linjayhteyden virhellisen toiminnan takia osa sivuista on vuonna 2007 jaettu useaksi sivuksi ja osa kuvista on edelleen vaillinaisia alaosastaan. Linkkien palautus on osittain vienyt linkit osottamaan tiedon ensimmäiseen esiintymiskertaan. Maanantaina 2011-09-12 Pertti Manninen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.