Puheenjohtaja Martti Korhonen Suolahdessa 01.05.08: "Meillä on jo tasavero!"
Midnight Sun Restaurant Patong Kata    phuket.fi      arsedel.fi

 12 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Ilmoita ilmaiseksi! - Arkisto   

 N:o 791. Torstai 2008-05-01
edellinen  seuraava  ETUSIVULLE!

Kuva Kirkkonummelta:

Tällaisena hänet muistamme. Joulukuussa 2003 kuollut Veikko Sinisalo tuli tutuksi koko Suomen kansalle tuhansilla esiintymisillään. Kuvassa hän tulkitsee ihmiselämän tuntoja Kirkkonummella 1980-luvulla. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Kirkkonummen valtuustosali - koulun auditorio. Istuinpaikkani oli vielä hiukan oikealle. Pertti Manninen.

Torstai 2008-05-01
Vappu - Suomalaisen työn päivä. Helatorstai - Kristuksen taivaaseenastumispäivä

Sattumalta säilynyttä.

Monissa muutoissa ei kaikki ylimääräinen ole joutunut roskiin, vaan osa pahvilaatikoista on usein löytänyt jonkin suojan myöhemmälle penkomiselle. Tällä kertaa erään navetan nurkista löytyi 80-luvun laatikoita. Paljon lehtiä ja brosyyreita. Myös joitakin senaikaisen työpaikan muistioita ja manuaaleja. Maailmankatsomuksellista ja poliittista toimintaa 80-luvulla edustivat valtuustopuheenvuoro 14.12.1985 ja kaksi valitusta (!) Uudenmaan lääninoikeudelle, 08.04. 2005 ja 11.12.1985.

Hirmuisen lämpimänä, 20 astetta varjossa, vapun 2008 aattona keskiviikkona 2008-04-30 juhlimiseen valmistautuen Pertti Manninen.

PS. Tässä on syytä kertoa myös tapaus, jossa päälleni lennätettiin ison tuopillisen sisältö paikkakunnan ravintola Varellan pubissa. Eräs rouva kysyi olenko Manninen, vastasin olevani ja samassa lensi. Hän oli erään Kemiran työntekijän rouva ja oli kuulemma näreissään siitä, että valitukseni oli viivästyttänyt yhdellä kesällä yhtiön rakennushankkeita. Onneksi painava tuoppi pysyi hänen kädessään. Rouva poistettiin ravintolasta. Sama.
PS2. Valtuustopuheenvuoroa valmistellessani sain joko Harri Puntilta (vihr) tai Seppo Lintuselta (kd)ohjeen, että se on sitten hetki, jossa saa puhua kaikista asioista vaikka maailmaa syleillen. Noudatin neuvoa! Sama.
PS3. Teksti oli ilmeisesti silloin niin rajua eräiltä osin, ettei Kuntalainen-lehtemme päätoimittaja sitä julkaissut ja Kirkkonummen Sanomien päätoimittaja ei sen jälkeen edes tervehtinyt, ainakaan vähään aikaan! Sama.

"SKDL:n VALTUUSTORYHMÄN PUHEENVUORO KIRKKONUMMEN TALOUSARVIOKOKOUKSESSA LAUANTAINA JOULUKUUN 14. PÄIVÄNÄ 1985.

HULLUTUS

Tähtien sota ei ole leikkiä, sota ei koskaan ole leikkiä, se on hullutus, Asevarustelu kiihtyy koko ajan kaikkialla maailmassa. Suunnattomia summia käytetään tuhon tutkimiseen, maailman parhaat aivot on valjastettu tappamiselle. Jos yksi kymmenesosa tästä hullutuksesta käytettäisiin ihmisten auttamiseen, poistuisi nälkä ja sen aiheuttama kuolema maapalloltamme. Näin lähellä olemme inhimillistä ja humaania maailmaa.

Näin ei tehdä, hullutus jatkuu, tulevaisuus on entistä herkemmin PAM!

Sinä ja minä hyväksymme tämän. Korkeintaan hyssyttelemme: ei tässä mitään hätää ole. Se, että tänään puhumme täällä niin mitättömistä asioista niin vakavasti, osoittaa tämän, ja niin itsekkäästi.

Tässä salissa halutaan unohtaa meitä lähelläkin oleva hätä, esimerkiksi numeroiden valossa Kirkkonummen työttömyys on vähäistä. Näin on. Siis meillä menee hienosti. Vaan ei kuitenkaan ihan kaikilla. Heillä, jotka ovat työttömiä, heillä ja heidän perheillään menee oikeastaan aika heikosti. Voimmehan unohtaa tämän, heitähän on niin vähän. Näinkö ajattelet? Sangen itsekästä. Hyväksytkö tämän? Hädän, joka näissä perheissä on, lasten kärsimykset, vanhempien surun, mitä tästä pojasta oikein tulee. Mitä työtön itse ajattelee? Henkinen stressi syrjäänjäämisestä on kauheaa.

Jos hyväksyt tietynsuuruisen työttömyysasteen, mikset sitten alistu siihen, että työttömyys pantaisiin kiertämään kaikkien kesken tasapuolisesti. Se olisi solidaarista. Sen jälkeen voisit ymmärtää hädän syvyyttä.

Tässä salissa itsekkäät ihmiset pitävät itsensä puolta. Kammottavan konkreettinen esimerkki: SKDL:lle on sanottu, ettette saa mitään ehdotuksianne läpi talousarviokäsittelyssä. Enemmistövaltaa? Hienoa, demokraattisessa yhteiskunnassa.

Olettehan saaneet vain kymmenennen osan vaaleissa annetuista äänistä. Olkaa hiljaa! Unohdatte täysin sen, että edustamme kuitenkin, tai ainakin luulemme edustavamme suurempaa osaa kuntamme asukkaista. Teiltä löytyy itsekkyyttä unohtaa se, että eräillä suurilla äänestysalueilla äänestysprosentti oli sangen alhainen, jopa vain viisikymmentä. Ja onhan meillä lapsiakin enemmän kuin teillä!
Äänestysprosentin alhaisuus huolestuttaa tietenkin meitä, miksi meitä perinteisesti kannattaneet eivät halua tulla edes äänestyspaikalle, mutta kyllä sen pitäisi huolestuttaa myös teitä!

Toisten apaattisuus, välinpitämättömyys, ammennatteko voimaanne myös siitä? Tehokkaasti ainakin aiotte käyttää kuntalaisten välinpitämättömyyden hyväksenne. Mitään SKDL:n esityksiä ei siis oteta huomioon?

Tulemme tekemään talousarvion yksityiskohtaisessa käsittelyssä useita muutosehdotuksia, loppusummaltaan ehkä viideskymmenesosa siitä, mitä tällä hetkellä kunnan varoja pankkitileillä makaa. Ehkä niitä sieltä voisi tämän verran lainata?

Ehdotuksemme koskevat jokapäiväistä elinympäristöämme: liikenneturvallisuuden parantamista, asuntojen rakentamista sekä etupäässä lasten ja nuorten elämään iloa tuottavia rahallisesti hyvin halpoja parannuksia. Sosiaalipuolen asioissa kannatamme kaikkia tänään esilletulevia parannusehdotuksia,

Perinteisesti talousarvion käsittelyssä on syytä arvioida myös muuten maailmanmenoa ja siinä ohessa myös Kirkkonummen menoa.

RAUHALLISET NAAPURIT

Maapallollamme voi elää myös rauhallisesti. Hyvänä esimerkkinä on Suomen ja Neuvostoliiton yhteiselo. Kansandemokraatit ja heidän kanssaan samanlailla ajattelevat ovat kansanliikkeenä saattaneet maittemme väliset suhteet nykyiselle järkevälle tolalle. Kunnianhan ottavat yksityiset nimet, mutta on aina syytä muistaa, etteivät nämä nimet yksistään pysty mitään tekemään, jollei heillä ole takanaan massojen tukea.

Aivan samanlainen on tilanne tälläkin hetkellä, kansalaisten on ajoissa avattava suunsa ja sanottava tarvittaessa SEIS.

Meitä kirkkonummelaisia kovasti koskettanut asia, Porkkalan sotilastukikohdan palauttaminen takaisin Suomelle kolmekymmentä vuotta sitten, ennen vuokra-ajan päättymistä, on osattava arvioida oikein. Neuvostoliitto luotti siihen, että kansan ylivoimainen enemmistö tajuaa Suomen aseman ison naapurin kainalossa, rauhanomaisen rinnakkaiselon merkityksen ja tämän rinnakkaiselon vaalimisen tärkeyden. Paluuta seikkailu- ja sotapolitiikkaan ei ole. Kansalaisten on pidettävä tästä huolta.

Tässäkin salissa on kuultu aikaisempina vuosina irvokasta ja epäoikeudenmukaista naapurimaahan kohdistunutta pilkkaa.

Tällä emme tahdo sanoa sitä, emmekö voisi ihmetellä, mitä suuri naapuri tekee. Ihmetelkäämme, käykäämme katsomassa, perehtykäämme maan kulttuuriin ja ajattelutapaan, oppikaamme sen kieltä! Mutta muistakaamme myös se, että Neuvostoliitto on osa tätä maapalloa. Silläkin on oikeus ja velvollisuus tulkita USA:n avaruussotauhkaa ja vastata siihen. Jos haluamme historiaa muistaa, emme saa unohtaa sitä valtiota, joka kärsi suurimmat menetykset torjuessaan fasismin saappaan, Neuvostoliittoa.

Ihmettelemme ylipäätään, miksi tämä varusteluhullutus jatkuu. Toivomme, että ihmiskunta pystyy löytämään ratkaisun elämän säilyttämiseksi maapallollamme.

Sopu valtioiden kesken, sopu ihmisten kesken. Näin pitäisi olla, vaan kun ei aina ole.

TYÖRAUHA JA TYÖN ARVOSTUS

Kirkkonummen hallinnossakin on mätää, työrauhassa parantamisen varaa. Emme näe mitään syytä haaskata kunnan voimavaroja jatkuvasti irvokkaisiin näytelmiin, joissa kunnanjohtaja muuttaa kaavalautakunnan esityksiä uskomattoman heppoisin perustein.

Voisimmehan mekin olla sitä mieltä, että kirkon vieressä on tyhjää tilaa, miksei sinne keskeiselle hyvälle paikalle kaavoiteta peltihalleja. Miksi yritystoimintaa vastustetaan? Miksei tästä kirjoiteta? Toinen hyvä paikka olisi Gesterbyn uusimpien rivitalojen ja Kyrkvallan välissä. Siinähän on jonkun verran joutilasta peltoa. Kuka näiden peltihallien rakentamista vastustaa? Jokainen kunnan asukas tietää omalla kylällään olevan tyhjää joutilasta peltoa tai maata.

PELTIHALLI JOKA KYLÄÄN JOKA KOLOON! Tämä olkoon kunnanjohtajamme kaavoituspolitiikan motto. Onhan päivän selvää, että jos yrityksillä menee hyvin, niin myös kuntalaisilla menee hyvin. Jokainenhan tämän kunnanjohtajan vanhan iskulauseen näkee ja kokee oikeaksi!

Ja kunnanhallitus hyväksyy tämän menon! Kunnanarkkitehtiä ei kutsuta kaavoja selittämään. Perusteluna on tietenkin se, että ylijohtaja tietää kaiken, on kähminyt kaiken, ei turhia kiusankappaleita päästetä sekoittamaan jee-jee-porukan mieltä.

Kaikesta huolimatta olemme tietenkin tyytyväisiä. Emme edellämainittuun vilunkiin, vaan kaikkiin rehellisesti kykyjensä mukaan työtä tekeviin kuntamme työntekijöihin. Heitähän on tietenkin ylivoimainen valtaosa. Emme uskalla luetella kaikkia, jotteivät jotkut jäisi pois, mutta sallittaneen kuitenkin ottaa esille eräs ryhmä: koulujen henkilökunta kokonaisuudessaan, niin opettajat, keittäjät kuin apulaiset, kanslistit, vahtimestarit, talonmiehet ja siivoojat ja kaikki muut. Heille kiitokset tulevan sukupolven kasvattamisesta tällä repaleisella ja kuluttavalla aikakaudella.

MITÄ RAKENNETTAVA?

Mitä Kirkkonummella tarvitaan? Mitä asukkaat toivovat? Seuraavassa muutamia kommentteja ajankohtaisista hankkeista.

ASUNTOJA

Tänä vuonna on tapahtunut olennainen käänne Kirkkonummen asuntopolitiikassa. vielä helmikuun valtuustokokouksessa Kirkkonummen asunto-ohjelmaa käsiteltäessä vanha meno jatkui: oikeisto-vasemmisto-akseli jakoi asuntopoliittiset pyrkimykset. Tyydyttiin vähään, enempää ei haluttu yrittää, uusia keinoja ei haluttu käyttää Kirkkonummen vaikeaan ja huutavaan asuntopulaan, nimenomaan vuokra-asuntopulaan.

Yhteiskunnallisesti ajatteleva SKDL:n uusi valtuustoryhmä ei voinut sulattaa tätä häikäilemätöntä välinpitämättömyyttä. Keksimme keinon, ainoan jolla pieni ryhmä voi näemmä asioitaan ajaa: aloitteiden teon. Ja niitä syntyi. Nyt ei oikeisto päässytkään rauhaan, siihen uneen, että vain kerran vuodessa täytyy kuunnella vasemmiston räksytystä vuokra-asunnoista. Aluksi aloitteisiimme vastattiin samalla vanhalla ylivoimaan luottavalla välinpitämättömyydellä. Kunnes kesällä pamahti: keskustapuolueen kunnanhallitusedustaja Alf Tilgman tulikin vasemmiston puolelle: Kunnan on edullista ostaa myös vanhoja arava-asuntoja vuokra-asunnoiksi. Halpojahan ne ovat. Sillä kertaa vastustava kanta voitti puheenjohtajan äänen ratkaistessa ja valtuustossa ilmeisesti sitten luultiin, että jälleen kerran asuntoasia nujerretaan oikeisto-vasemmisto-äänin. Muttei nujerrettukaan. Asuntoasiaa ei uskallettu viedäkään äänestykseen, vaan se jätettiin pöydälle.

Näin vasemmisto oli painostanut yhden ehdottoman vaatimuksensa tulevaan talousarvioon, näin voimme numeroista lukea.

Toinen aloitteemme, joka on johtamassa tulokseen, ylimääräisen vuoktataloasunnon rakentaminen vielä tänä vuonna myönnettävillä valtion ylimääräisillä lainarahoilla, sai lopulta kunnanhallituksessa yksimielisen hyväksymisen. Käytettävissä olevien tietojen mukaan tämä vuokratalokohde toteutuu, siinä olisi joululahjaa kymmenille kirkkonummelaisille vuokra-asunnon tarvitsijoille.

SKDL tekee tulevaisuudessakin vähemmälle huomiolle jääneiden ihmisten hyväksi erilaisia aloitteita, silloin kun asiat eivät muuten etene lautakunnissa tai kunnanhallituksessa.

PALVELUTALO

Oman lukunsa ansaitsee Kirkkonummen juhlavuonna 1980 tehty juhlapäätös vammaisten ja vanhusten palvelutalon rakentamiseksi. Nykyisen suunnitelman mukaan se valmistuu vuonna 1988.

Joka ainoana vuonna rakentamispäätöksen teosta lähtien on Kirkkonummen pankkitileillä eri pankeissa ollut vähintään kymmenkertainen rahamäärä sen hetkisistä palvelutalon rakennuskustannuksista, käyttämättömänä! Ei ole vain rakennettu. Ja kun lopulta paineet kävivät liian koviksi, piilouduttiin VALTAVA-lainsäädännön taakse. Nyt ei saakaan rakentaa! Hanke on kuitenkin niin pieni, ettei se ole edes millään lääninhallituksen listalla. Palvelutalo olisi varmasti voitu rakentaa ja varmasti voitaisiin rakentaa  vaikka ensi vuonna, jos haluttaisiin. Ja aina vain edelleen pankkien tileillä on kymmenkertainen rahamäärä!

Kirkkonummen rahavarojen hoito on ollut todella mallikasta, pankkien näkökulmasta katsottuna. Se, että tämä peli on voinut jatkua vuosi vuoden perään kenenkään puuttumatta siihen merkinnee sitä, että jotkut ovat itse henkilökohtaisesti hyötyneet tästä. Ovatko he tässä salissa juuri nyt? Onneksi meillä Suomessa on raudanluja pankkisalaisuus!

UIMAHALLI

Tarvitaan uimahalli, rakennetaanko uimahalli? Ei, sillä tarvitaan palloiluhalli, kytketään hankkeeseen siis palloiluhalli, siis yhteensä urheilutalo, tarvitaan urheilutalo, kytketään hankkeeseen tekojäärata, siis yhteensä …

Tällä tavallako saadaan uimahalli? Ei takuulla. Tähän sekasotkutyöryhmään on tunkeutunut “Uimahallin todellinen kannattaja esiin”. Hän ilmeisesti aikoo varmistaa työskentelyllään tässä työryhmässä sen, että ainakin kaksissa seuraavissa vaaleissa tällä samalla iskulauseella tulee valtuustoon valittua. Siis jälleen yksi pukki kaalimaan vartijana! Kannattaahan kerran keksitty iskulause hyödyntää useampaan kertaan!

Keilahalli tähän hankkeeseen on jo kytketty aikaisemmin! Olemme vakuuttuneita, että meiltä puuttuu vielä muitakin urheilutiloja ja että nekin tullaan kytkemään tähän hankkeeseen. Tässä tulee mieleen pienenpuoleinen hyppyrimäki!  Ei tässä ihmeellisiä selvänäkijänlahjoja tarvita, jos ennustaa, että tämä MAMMUTTI tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa.

Uimahalli on aivan eri asia kuin joku sinänsä tärkeä palloiluhalli, tai keilahalli. Uimahallin käyttäjäkunta on kuitenkin ylivoimaisesti laajempi niin iän kuin kunnonkin suhteen.  Se on terveys- ja kuntoutuslaitos niin vauvoille, lapsille, neideille kuin meneville miehille, niin kotirouville, mummuille ja vaareille kuin kaikille muille, jopa vannoutuneelle järviuinnin kannattajalle, sillä ainakin pitempi uintimatka talvella hallissa on paljon turvallisempi kuin jäiden seassa järvessä.

Siis: Nyt UIMAHALLIA suunnittelemaan ja sitten välittömästi rakentamaan!

Tälle hankkeelle ei soisi samanlaista kohtaloa kuin vuosi tai vuosia sitten tehdylle valtuustoaloitteelle, jossa toivottiin pikkulasten kahluuallasta. Sehän haudattiin maauimalan yhteyteen!

Tosiaankin! Suunniteltakoon sitten maauimalakin saman tien!

Tässä yhteydessä voi kai mainita, että koko keskustan aluetta, lähes puolta asukkaistamme, palveleva Humaljärven uimaranta-aloitekin on niinikään tullut upeasti haudatuksi.  Kuka sanoikaan, ettei kunnanjohtaja tee mitään, totta kai hän tekee, kiusaa ja jarruttaa kaikin tavoin kaikkia sellaisia hankkeita, jotka palvelevat ja hyödyttävät tavallisia kuntamme asukkaita.

KUNNANTALO

Uudisrakentamishanke on haudattava. Esitämme kaksi vaihtoehtoa tutkittaviksi. Tehdään tästä Kirkkoharjun koulusta, sehän se nimi on, kunnantalo ja rakennetaan useampia pienempiä kouluja rauhallisempiin paikkoihin. Uskoisimme tällaisten pienempien koulujen olevan paljon viihtyisämpiä kuin tällainen tuhannen oppilaan jättiläinen. Toinen mahdollisuus on rakentaa uusi uljas sisäänkäynti nykyisten teknisten osastojen toimitilojen eteen ja ottaa loput asunnoista toimistotiloiksi uudet asunnot nykyisille asukkaille tietenkin osoittaen.

Kunnantalo korkealla mäellä olisi hieno ratkaisu. Sinne olisi ylvästä kävellä torilta, kun kauniit vanhat rakennukset ympäröivät kulkijaa. Esimerkiksi Hörngården toimivaksi nuorisotaloksi ja nuorisokahvilaksi kunnostettuna olisi arvostettu osoitus kuntamme kunnioituksesta menneisyyttään kohtaan sekä ymmärryksestään tulevaisuuttaan, nuorison rakentamaa huomista kohtaan!

KAAVAPETOKSET

Kirkkonummen pitkään valmiina ollutta yleiskaavaa käsiteltiin menneenä kesänä pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa. Kunnanjohtajakin oli läsnä tällä kertaa ilmeisesti oikeansuuruisia kokouspalkkioita vetämässä. Hänellä oli korvatulpat, hän juoksi jatkuvasti puhelimessa ja loppuajan hän luki jotain taskukirjaa, jonka nimestä en saanut selvää.

Käyttäytyminen kuvasi hyvin kunnan ylimmän virkamiehen suhtautumista kunnan tärkeimpään asiakirjaan, yleiskaavaan, ja sen laatijaan, kunnanarkkitehtiin. Se oli kauheaa katseltavaa.

Ja kaiken lisäksi mukana olleet petettiin. kaava luvattiin tuoda valtuustoon vielä tämän vuoden kuluessa. Tässä olemme. Emme kai jouluna kokousta pidä?

Seutukaava on sitä vastoin vahvistettu kunnan pyristelyistä huolimatta. Eletään sitten sen mukaan! Esimerkiksi siinä on merkitty joitakin suojelualueita Kirkkonummen alueelle. Niitä kai voisimme yksimielisesti kannattaa ja olla onnellisia kun jotain pientä säilyisi rakentamiselta, eihän niitä kovin montaa ole.

Kattia kans! Lokakuun kokouksessa valtuusto päätti puoltaa Kemiran Rysshamnenin rantakaavaa, jossa pääasiallinen rakentaminen kohdistuisi tällaiselle seutukaavassa merkitylle suojelualueelle. Tietojeni mukaan on aivan äsken ympäristölautakunta, siis ympäristölautakunta, päättänyt puoltaa erästä rakennuslupaa eräälle toiselle suojelualueelle! Siis ympäristölautakunta!

SKDL:n valtuutettu Pertti Manninen on jättänyt Uudenmaan lääninoikeudelle valituksen edellämainitusta rantakaavasta. Joskus on haettava apua ylempää, siihen on täysi laillinen oikeus jokaisella kuntamme asukkaalla.

Rannikko- ja saaristoalueen osayleiskaavan laatimisesta tehtiin päätös valtuuston marraskuisessa kokouksessa. Se, ettei sitä viedä ympäristöministeriön vahvistettavaksi, tarkoittaa siis sitä, että RANNAT RAKENNETAAN UMPEEN YLEISEN JA KUNTALAISTEN EDUN NIMISSÄ!

Tätä päätöstähän voidaan vielä muuttaa, ei kai tässä salissa istu sellaisia naisia ja miehiä, jotka eivät koskaan ole väärässä, jotka eivät koskaan voi muuttaa mieltään! Kerron perustelun vihjeeksi: Jos on tullut viisaammaksi eli saanut uutta todellista tietoa, niin mielipiteensä saa ja voi ja ehkä pitääkin muuttaa, jos katsoo aihetta olevan. Ei se ole suuri häpeä, elämää vain!

TIEDOTUSTERRORI JA TONTTIKEINOTTELU

Ei ole kunnan tavallisten asukkaiden etujen mukaista, että kunta tukee yksisilmäistä, omaa mielipidettään totuutena pitävää, ylisuuria ilmoitushintoja perivää lehteä tiedottaessaan kunnan asioita. Kirkkonummen Sanomat-niminen ilmaisjakelulehti vääristelee täysin estottomasti ja tarkoituksellisesti asioita kuin asioita. Se panettelee tehtävänsä hyvin hoitavia virkamiehiä ja luottamusmiehiä, pitää heitä pelossa. Tiedotustako?

Kuvaavaa on, että lehden mielipiteet voivat olla jatkuvasti totuuksia, vaikka lehden kustantaja Mikko Salo on vähintäänkin osallistunut selvään TONTTIKEINOTTELUUN kunnan vahingoksi ja PAKOTTANUT rakennuslautakunnan myöntämään laillisesti voimassaolevan rakennuskaavan vastaisen rakennusluvan!

Kyseinen lehti on ostanut PIENTEOLLISUUSTONTIN, anonut lupaa TOIMISTO- JA LIIKERAKENNUKSELLE, pakottanut rakennuslautakunnan hyväksymään luvan, jonka lainvoimaisuutta tutkitaan lääninoikeudessa ja Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Vaikka selvästi kaavan vastainen rakennuslupa jostain syystä hyväksyttäisiinkin ylempien viranomaisten toimesta, lehti ei selviä puhtain paperin. Kysymyksessä on kuitenkin mitä oikeaoppisinta tonttikeinottelua. Pienteollisuustontin ja liiketontin hinnan erotus on valtuuston vuonna 1980 hyväksymän hintatason mukaan ollut yli yhdeksänkymmentä tuhatta markkaa!

Tässä on luotettu joko siihen, että kukaan ei huomaa mitään, tai sitten yhteiskunnan kannalta vielä hirveämpään: LEHTI ON ILMOITTANUT PITÄVÄNSÄ HUOLEN SIITÄ, ETTEI KUKAAN USKALLA SANOA MITÄÄN! Häikäilemätöntä oman edun tavoittelua kunnan vahingoksi tiedotusterrorin suojassa!

Vielä ihmeellisemmäksi ja vakavammaksi tämän tonttikeinottelusotkun tekee se, että myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Peuranheimokin on sotkeutunut tällaiseen täsmälleen samanlaiseen menettelyyn, Hänen saamansa hyöty on yli satakymmenen tuhatta markkaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtajallahan on lisäksi toinen tuomioistuin: poliittinen vastuu äänestäjilleen ja koko ajamalleen aatteelle. Ei kai voi ajatella, että kaikki häntä vaaleissa äänestäneet hyväksyisivät tällaisen tonttikeinottelupuolueen.

Kokoomuksen on syytä vetää johtopäätökset ajoissa, eikä antaa ajan ja viranomaisten tehdä musertavia päätöksiään. Tällä tarkoitamme sitä, että mitä kauemmin kunnanhallituksen puheenjohtaja saa toimia paikallaan, sitä suuremman vastuun häntä tukevat ryhmät kokoomus, RKP ja SDP ottavat. Vihreät ottakoot sen vastuun, minkä viisaammaksi näkevät.

Korostamme vielä kerran: Sekä Kirkkonummen Sanomat/ Mikko Salo että HGF Hardware Group Finland Oy/ Pertti Peuranheimo ovat tietoisesti ostaneet tontin pienteollisuuskorttelista ja ovat selvästi ilmaisseet halunsa rakentaa toimisto- ja liiketalon. Liiketonttien hinta on kunnanvaltuuston päätöksellä VIISI KERTAA KALLIIMPI kuin vastaavan pienteollisuustontin. Näiden tonttien viereisessä korttelissa on kaikki liikerakennusten tontit myymättä, niitäkin olisi siis ollut saatavissa.

Ehkä tämä asia oli syytä käsitellä näin yksityiskohtaisesti, koska emme ole varmoja siitä, ymmärtävätkö tässä salissa vieläkään kaikki sitä, että kyseiset herrat ovat todella antautuneet oman etunsa nimissä keinottelemaan kunnan rehellisille yrittäjille tarkoitetuilla tonteilla.

Jatkamme vielä samasta aiheesta ja siihen liittyvästä asioiden vääristelystä toisen omistamassa lehdessä.

Kaikkihan sai alkunsa siitä, kun KUNTALAINEN-lehden päätoimittaja Seppo Lintunen julkaisi eriävän mielipiteensä kesäkuisessa rakennuslautakunnan kokouksessa, jossa käsiteltiin Keskusta II-alueen rakentamista yleisemmin. Siihen saakka luulimme, että Salo ja Peuranheimo tekevät sen minkä osittain muutkin ovat tehneet: rupeavat harjoittamaan liiketoimintaa pienteollisuusalueella. Hiukan ehkä ihmettelimme rakennusvalvontamme tehottomuutta näissä asioissa, kun liikkeitä alkoi ilmestyä yksi toisensa perään. Muistamme sen kaaoksen, jonka eräskin myymälä aiheutti, kun se avasi ovensa, parkkipaikkoja ei ollut mailla halmeilla, autot olivat sikin sokin kyseisellä alueella.

Tässä yhteydessä voimme mainita, että apajalla on käynyt yksi sun toinenkin, esimerkiksi eräs ruotsalaisen tyttökoulun kannatusyhdistys omistaa pienteollisuusrakennuksen, jossa myydään ja varastoidaan vaatteita!

Tähän kaaokseen SKDL halusi selvyyttä tehdessään valtuustoaloitteen, joka kuului yksinkertaisesti kantaa ottamatta seuraavasti: “Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan Keskusta II-alueen rakentamisessa on poikettu rakennuskortteleiden käyttötarkoituksen suhteen rakennuskaavan määräyksistä. Allekirjoittaneet kunnanvaltuutetut ehdottavat, että asian selvittämiseksi pyydetään pikaisesti ympäristöministeriön ja lääninhallituksen selvitys ja tuodaan tämä valtuuston tietoon. Kirkkonummi 31.10.1985 Pertti Manninen, Väinö Aho, Seppo Summanen ”.

Nyt on siis kunnanhallitus antaessaan kiireistä vastaustaan tähän aloitteeseen, että tähän sekamelskaan ei ulkopuolista apua tarvita! EI TOSIAANKAAN! Eihän tähän sotkuun KEHTAA PYYTÄÄ ulkopuolista apua. Näin ymmärrän kunnanhallituksen kannan vaikken sitä hyväksykään. Mielenkiintoista on todeta, että kaikki muut paitsi SKDL hyväksyi kunnanjohtajan esityksen aloitteen tutkimatta jättämisestä ja poispäiväjärjestyksestä pistämisestä. Voi vain ihmetellä, millainen tilanne on silloin kun aloitteeseen annettu vastaus tuodaan kunnanvaltuustoon ja prosessi on siihen mennessä ehtinyt eteenpäin!

Huvittavaa on, että tällainen vaatimaton aloite, sai juttuun sekaantuneen lehden ulos kolostaan: SKDL sai täydellisen tuomion kuvien kanssa. ASTIAKIN HAISI, kun oli uskallettu kysyä tästä sotkusta. Olimme työpaikkojen vastustajia numero yksi, emme tonttikeinottelijoiden!

Kaavat on laadittu noudatettaviksi, ne suojelevat sikamaisilta naapureilta: Sikalaa ei perusteta maitokaupan viereen! Anteeksi possut! Kaavoitetun tontin ostaja siis tietää, mitä viereen tulee, myös tämän vuoksi kaavoja tehdään!

Puheet siitä, että kaavamerkinnöissä olisi jotain epäselvää, on täydellistä puppua. Kun kyseisellä kaava-alueella on merkinnät liikerakennusten tonteista ja ERIKSEEN pienteollisuustonteista, laki kyllä tuntee tämän eron ja kaikkialla muualla Suomessa on osattu huomata tämä ero, ehkä joskus jossakin kantapään kautta niin kuin meillä nyt.

Lopuksi parin viikon vanhaa Paavo Uusitalon tekstiä. Tähän ei amatöörillä ole enää mitään lisättävää.

“Kaupunkiympäristön laadusta on pyritty huolehtimaan kaavoituksen, muun rakentamiseen liittyvän ohjauksen ja rakennussuojelun avulla. Nämä keinot eivät ole merkityksettömiä. Ne eivät kuitenkaan ole olleet riittäviä ehkäisemään kaupunkiympäristön köyhtymistä. Juridisessa mielessä periaatteessa samat käytettävissä olevat keinot näyttävät lisäksi johtavan eri kunnissa varsin erilaisiin tuloksiin.”

“Ympäristöstään tietoinen, pätevän virkamiehistön omaava ja taloudellisesti vahva kunta voi toki vaikuttaa rakennetun ympäristönsä laatuun. Monet kunnat eivät kuitenkaan ole taloudellisesti vahvoja ja ympäristöarvot jauhautuvat lyhyen tähtäyksen etulaskelmien puristuksessa.”

“Korruptiosta kertovia dokumentteja on monin verroin enemmän kaupunkien rakennuskannassa ja vahvistetuissa kaavoissa kuin raastuvanoikeuksien arkistoissa.”

SKDL:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Manninen."

(SKDL:n VALTUUSTORYHMÄN PUHEENVUORO KIRKKONUMMEN TALOUSARVIOKOKOUKSESSA LAUANTAINA JOULUKUUN 14. PÄIVÄNÄ 1985.)


Jälkisanat 22 vuotta myöhemmin.
Vappuna, Suomalaisen työn päivänä 2008-05-01. Pertti Manninen.

Löydettyäni tämän tekstin hiukan ihmettelin sitä, kuinka laajasti käsittelin Kirkkonummen silloista kaavaskandaalia, jonka lopputulosta en muista. Pyysin silloin pidettyäni puheen, että se liitetään valtuuston pöytäkirjaan, mutta ei se ainakaan yleiseen jakeluun tullut. Kyllä se jäi vain 43:n (?) valtuutetun korviin. En muista kirjoittiko Helsingin Sanomien kunnallistoimittajakaan mitään asiasta. Paikallislehti ei tietenkään, eikä edes oma lehtemme Kuntalainen. Tässä mielessä teksti on ainutlaatuinen ja saa nyt netissä rajattoman huomion mahdollisuuden.

En tähän nyt käy lisäämään muita nimiä, jos niitä muistaisinkaan. Hiukan vain siitä kuinka jouduin valtuutetuksi. Tunsin jotain kautta silloisen kansandemokraattien puheenjohtajan Edvard Erikssonin. Hän houkutteli minut listoille, kun olin saavuttanut tiettyä kuuluisutta Gesterbyssä, Kirkkonummen keskusta lähiössä. Olin yhdessä Markku Paavilaisen kanssa perustanut lasten elokuvakerho KIRKUVA:n urheiluseuran (Kirkkonummen urheilijat) suojiin. Kerho taisi toimia yhdeksän vuotta ja sillä oli jopa yli kaksi tuhatta katsojaa vuosittain. Kerhoon liittyvä aineisto voi vielä jostain löytyäkin!

No lasten vanhemmat äänestivät sitten kerhon vetäjän valtuustoon, muistaakseni 55 äänellä. Väinö Aho patisti minut asuntolautakuntaan ja lisäksi olin hänen varamiehenään kunnanhallituksessa ensimmäiset kaksi vuotta. En asettunut sitten uudelleen ehdokkaaksi ja niinpä, jos oikein muistan SKDL menetti yhden paikkansa Devalle, Olli Mäelle . Minun tieni vei tämän jälkeen muualle Suomeen ja politiikka jäi mutta eivät näemmä ajatukset, jotka pulpahtivat vuonna 1999 esiin Nettisanomissa!

Vappuna, Suomalaisen työn päivänä 2008-05-01. Pertti Manninen.

Tähän kuitenkin joitakin nimiä, muistinvaraisesti: Kunnanjohtaja Kaj Gustafsson, kunnanarkkitehti Leif Sundström, asuntolautakunnan puheenjohtaja Hilkka Forsblom (kok), asuntolautakunnan varapuheenjohtaja Raimo Suominen (sdp), asuntosihteeri Paavo Ruotsalainen, johtava rakennustarkastaja Jaakko Vänskä.
Sama.


Lue myös! Gustafsson ei jäänyt koskaan kiinni 1999/10/14


Lue myös! Sananvapaus kauppatavarana 2005/02/22


"Kissa ihmettelee juuri löytyneitä navetanhajuisia papereita". Kuva Pertti Manninen keskiviikkona 2008-04-30.
 

Kuva Kirkkonummelta:

Tällaisena hänet muistamme. Joulukuussa 2003 kuollut Veikko Sinisalo tuli tutuksi koko Suomen kansalle tuhansilla esiintymisillään. Kuvassa hän tulkitsee ihmiselämän tuntoja Kirkkonummella 1980-luvulla. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Kirkkonummen valtuustosali - koulun auditorio. Istuinpaikkani oli vielä hiukan oikealle. Pertti Manninen.

Torstai 2008-05-01
Vappu - Suomalaisen työn päivä. Helatorstai - Kristuksen taivaaseenastumispäivä

Sattumalta säilynyttä.

Valitus Uudenmaan lääninoikeudelle.

"UUDENMAAN LÄÄNINOIKEUDELLE

Tyytymättömänä Kirkkonummen kunnanvaltuuston 31.10.1985 §:n 270, RYSSHAMNENIN RANTAKAAVA, kohdalla tekemään päätökseen esitän kunnioittaen seuraavaa:

Rantakaavan pääasiallinen rakentaminen kohdistuu vahvistetussa seutukaavassa merkitylle suojelualueelle, jolle rakentaminen johtaisi suojeluarvon olennaiseen heikkenemiseen. Rantakaavan kaikki muukin rakentaminen osuu niin lähelle suojelualuetta, että jo sekin johtaisi tähän suojelualueen olennaiseen heikkenemiseen.

Asia oli valmisteltu puutteellisesti, koska kunnanvaltuutetuille ei pyynnöstä huolimatta voitu eikä osattu antaa selvitystä siitä, osuuko rantakaavan pääasiallinen rakentaminen suojelualueelle. Vahvistettua seutukaavaa ei ollut valtuustosalissa kunnanvaltuutettujen nähtävissä eikä käytettävissä.

Kaiken edelläolevan nojalla pyydän lääninoikeutta kumoamaan tehdyn päätöksen. Lisäksi pyydän, että valituksestani aiheutuneet kulut tuomitaan Kirkkonummen kunnan maksettavaksi.

Kirkkonummella 11. päivänä joulukuuta 1985

Pertti Manninen
Suunnittelija
...
02410 Kirkkonummi"

 
"Puheenvuoro 1985". Kuva: Pertti Manninen.
 


"Työtä kaikille!" 1994-05-01. Jyväskylä. Tori. Kuva: Pertti Manninen. Kuvan ja kuvaan liittyvän aiheen historiaa mm. Nettisanomien vappunumeroissa:

Torstai 2008-05-01
Vappu - Suomalaisen työn päivä. Helatorstai - Kristuksen taivaaseenastumispäivä

Sattumalta säilynyttä.

"Tähtien sota ei ole leikkiä, sota ei koskaan ole leikkiä, se on hullutus, Asevarustelu kiihtyy koko ajan kaikkialla maailmassa. Suunnattomia summia käytetään tuhon tutkimiseen, maailman parhaat aivot on valjastettu tappamiselle.


Jos yksi kymmenesosa tästä hullutuksesta käytettäisiin ihmisten auttamiseen, poistuisi nälkä ja sen aiheuttama kuolema maapalloltamme. Näin lähellä olemme inhimillistä ja humaania maailmaa. Näin ei tehdä, hullutus jatkuu, tulevaisuus on entistä herkemmin PAM!"
---
"Tässä salissa halutaan unohtaa meitä lähelläkin oleva hätä, esimerkiksi numeroiden valossa Kirkkonummen työttömyys on vähäistä. Näin on. Siis meillä menee hienosti. Vaan ei kuitenkaan ihan kaikilla. Heillä, jotka ovat työttömiä, heillä ja heidän perheillään menee oikeastaan aika heikosti.

Voimmehan unohtaa tämän, heitähän on niin vähän. Näinkö ajattelet? Sangen itsekästä. Hyväksytkö tämän? Hädän, joka näissä perheissä on, lasten kärsimykset, vanhempien surun, mitä tästä pojasta oikein tulee. Mitä työtön itse ajattelee? Henkinen stressi syrjäänjäämisestä on kauheaa.

Jos hyväksyt tietynsuuruisen työttömyysasteen, mikset sitten alistu siihen, että työttömyys pantaisiin kiertämään kaikkien kesken tasapuolisesti. Se olisi solidaarista. Sen jälkeen voisit ymmärtää hädän syvyyttä."
---
Talousarviopuheenvuorosta 14.12.1985. Otsikot: Hullutus, Rauhalliset naapurit, Työrauha ja työn arvostus, Mitä rakennettava? Asuntoja, Palvelutalo, Uimahalli, Kunnantalo, Kaavapetokset, Tiedotusterrori ja tonttikeinottelu. Lue 8 sivua!

 

2000/04/27 - 2000/05/04 - 2001/04/26 - 2001/05/03 - 2002/04/25 - 2003/05/01 - 2004/04/29 - 2005/04/30 - 2005/05/01 - 2005/05/04 - 2006/04/30 - 2006/05/01 - 2006/05/06 - 2007/04/24 - Isonna!

Helatorstaina
2001/05/24 - 2003/05/29 - 2005/05/05 -2007/05/17

Sattumalta säilynyttä.

Monissa muutoissa ei kaikki ylimääräinen ole joutunut roskiin, vaan osa pahvilaatikoista on usein löytänyt jonkin suojan myöhemmälle penkomiselle. Tällä kertaa erään navetan nurkista löytyi 80-luvun laatikoita. Paljon lehtiä ja brosyyreita. Myös joitakin senaikaisen työpaikan muistioita ja manuaaleja. Maailmankatsomuksellista ja poliittista toimintaa 80-luvulla edustivat valtuustopuheenvuoro 14.12.1985 ja kaksi valitusta (!) Uudenmaan lääninoikeudelle, 08.04.2005 ja 11.12.1985.
Hirmuisen lämpimänä, 20 astetta varjossa, vapun 2008 aattona juhlimiseen valmistautuen Pertti Manninen.
Jälkisanat
22 vuotta myöhemmin. Löydettyäni tämän tekstin hiukan ihmettelin sitä, kuinka laajasti käsittelin Kirkkonummen silloista kaavaskandaalia ... Lue 8 sivua!


ETUSIVULLE!

Tappiolan vainioilta. Bisquit Seppo Ahti Ilta-Sanomat tänään tiistaina 2008-04-29.

Kymmenen vanhaa tukkijätkää
meni töihin savotalle.
Takaisin palasi yhdeksän,
jäi yksi konkelon alle.

... ... ... ... Viisi vanhaa tukkijätkää
sahat, kirveet, parkkiraudat.
On yksi liikaa vieläkin,
sanoo kymppi, muu ei auta.
... ... ... ... Nolla vanhaa tukkijätkää
eikä enää huolen häivää.
Viettää Enson ansiosta
Suomalaisen Työn hän päivää.

Äänekoski 2000 - Bochum 2008. Arkisto: Nokian vaiettu lähtö:
Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski. 2000-08-10.
NOKIA
Pitkäaikainen työnantajamme Äänekoskella
30.6.2000
Poistunut paikkakunnaltamme.

Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000. Kuva! - Jutut!

1999/08/05 Hurskastelua 1. Ministeri Maija Perho ja Helsingin Sanomat työttömien nuorten kimpussa.

1999/08/05
Hurskastelua 2. Professori Jaakko Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa

2004/08/10 "Tarvitsemme lisää työssäkäyviä - emme lisää köyhiä." Raimo Sailaksen ehdotukset pulmallisia köyhille.

2005/05/17 Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila.
Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta. Anne Brunila Show I & II & III.

2008/04/18
Margaret Thatcherin oppipoikia niin kotimaassaan kuin kuuliaisessa oppipoikamaassaan. Ajankohtaiset tapaukset Gordon Brown, Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen. Sosiaalisuudesta puhutaan kauniisti luottaen hyvinvoivan enemmistön tukeen ja palkitsemiseen. Häpeä ei ole tuttu sana näissä piireissä. 12.

guardian.co.uk, Monday April 28 2008 Vive la différence Paris is so uniformly elegant that sometimes you just cry out for a building that breaks the mould. Here are four examples of contemporary architecture that catch the eye Maanantai 2006-04-28    


Eilen sunnuntaina 2006-04-27. "Järvi jäässä". Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


"Unelmoiden". YleTeema. Poikamiesboksi. MacLaine & Lemmon. Ohj. Wilder 1960.


"Maassa makaavan mukilointi". Jimtv:n tappeluohjelmaa yöllä. Isonna!

Tänään maanantaina 2006-04-28. "Järvi sula". Isonna!

"Punainen sateenvarjo sateen tihkussa". Isonna!

Israeli attack kills 4 children & their mother. BBC Worl News. Monday April 28 2008.

guardian.co.uk, Monday April 28 2008 Mother and her four children killed during Israeli raid A Palestinian mother and her four children were killed today as they ate breakfast at home during an Israeli military attack in the Gaza Strip.


Lauantai 2008-04-26"Puinen kissa kaupan ovella kiinnittämässä huomiota vaihtoehtoisiin tuotteisiin". Kuva: Pertti Manninen eilen perjantaina 2008-04-25 iltapäivällä. Jyväskylä. Kauppakatu. Laajenna!

Suuri vaalilakiuudistus Nettisanomissa tällä viikolla:

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa !

Torstai 2008-04-24


Oikaisu! Perjantai 2008-04-25

Jälkisana perjantaina 2008-04-25.
Perjantai 2008-04-25

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.

Äänikynnys uhkaa demokratiaa.

Odotettu ehdotus eduskuntavaalien paikkajaon uudistamiseksi on nyt nk. puoluesihteerikomiteassa muuttunutkin pöyristyttäväksi hyökkäykseksi kansanvaltaa vastaan.

Esitetyn äänikynnyksen – valtakunnallisesti 3,5 prosenttia, vaalipiirikohtaisesti 12 prosenttia – ja vaaliliittojen kieltämisen ilmeinen tarkoitus on estää uusien poliittisten voimien synty ja keskittää siten kaikki valta tämänhetkisille eduskuntapuolueille aina hamaan ikuisuuteen.

Vaaliuudistuksen alkuperäinen tarkoitus oli laskea niin sanottua piilevää äänikynnystä, mutta nyt tarjottu malli päinvastoin nostaa läpipääsyn rajaa yhdessätoista vaalipiirissä viidestätoista. Esimerkiksi uudella maalla kansanedustajapaikkaan on tähän asti riittänyt noin kolme prosenttia vaalipiirin äänistä ja Helsingissäkin vajaat viisi prosenttia.

Nämä alhaisen äänikynnyksen vaalipiirit ovat olleet pienille ja erityisesti uusille puolueille välttämätön henkireikä, joka nyt suljetaan.

Puolueiden ulkopuoliset ehdokaslistat asetetaan täysin mahdottomaan asemaan. Näin demokratia heikkenee ja vaihtoehtojen vähetessä äänestysaktiivisuus ja yleinen kiinnostus politiikkaan tulevat taatusti laskemaan entisestään.

Äänikynnystä ei voi mitenkään perustella demokratian kannalta. Se on tahallinen keino heikentää vaalien suhteellisuutta ja oikeudenmukaisuutta, ja se tekee eri ehdokkaille annetuista äänistä eriarvoisia.

Se, että jopa yli 100 000 ihmisenäänet mitätöidään vain sillä perusteella, että he ovat äänestäneet ”väärää” puoluetta. on diktatuuria eikä demokratiaa.

Vilpittömästi toteutettuna uudistus olisi voinut poistaa vaalijärjestelmän rasitteina pitkään olleita epäoikeudenmukaisuuksia. Nyt puolueiden röyhkeys uhkaa kuitenkin suistaa meidät synkälle tielle. Toivottavasti eduskunta vielä torjuu tämän katastrofin.

Ville Hänninen
valt. yo Helsinki


Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.


Ilmoitukset


 

2000-04-20  "Viikkoa tammikuisen kasvuennusteen nostamisen jälkeen JOT:n perustaja ja suurin omistaja Veikko Lesonen myi valtaosan omistamistaan JOT-osakkeista. Hän ansaitsi osakekaupoilla noin 820 miljoonaa markkaa. Tulosvaroituksen jälkeen yhtiön osakkeen arvo on romahtanut lähes puoleen."

2001-04-26
Eurooppalainen Paavo Lipponen. "Mutta nyt pitää katsoa eteenpäin. Hallituksella pitää olla toimintakykyä - riippuen siitä, miten suhdannetilanne kehittyy - tarvittaessa tukea kasvua ja työllisyyttä." Mielistelemätön Marjaana Koskinen. "Toimeentulotukea saa nytkin noin 490 000 ihmistä. Näistä osa käy töissä. mutta he eivät pärjää palkallaan. Järkevää olisi tarjota työtä, josta saa elämiseen tarvittavan toimeentulon."

2002-04-25
  "Kuvannut Pertti Manninen 1.5.1994 Jyväskylän vappumielenosoituksen aikaan, silloin kun pääministerinä ei ollut Lipponen."

2003-04-24 Miksi, Raimo? Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (JAMKO) yhdistivät voimansa ja tivasivat vastausta otsikon kysymykseen järjestämällä keskustelutilaisuuden, jossa Raimo Sailaksen työllisyysryhmän jäsen, professori Jaakko Pehkonen, esitteli raporttia ja vastasi opiskelijoiden kysymyksiin.2004-04-22
Salakuuntelua hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrön epäillyssä rikoksessa. - Bodom-miehen piinaviikot.

2005-04-26 Kuva. "Ensimmäinen lippu Kolmen valtakunnan rajapyykillä 60 vuotta sitten 26.04.1945."

2006-04-24 Kuva. "Maanantaina 24.04.2006 klo 9.15."

2007-04-24 Pääkirjoitus. Tiesitkö, että kaikkein köyhimpien perheiden koululaisten kesälomatienestit napataan heiltä pois! Kaikkein köyhimmät perheet, ne jotka ovat oikeutettuja kunnan maksamaan toimeentulotukeen, joutuvat nykyisten käytäntöjen, varmaankin lakien ja asetusten, mukaan tilanteeseen, jossa koululaisten kesälomatienestit eivät tulekaan koululaisten hyväksi, vaan tienesti napataan pois perheen saamasta toimeentulotuesta. Tällainen sydämetön ja sadistinen meno senkun jatkuu, eikä epäkohdan korjaamiseksi tehdä yhtään mitään Suomessa, joka väittää olevansa oikeusvaltio. Hyväksyisitkö sinä tällaisen menettelyn, jos se osuisi kohdallesi? Tämä on yksi esimerkki siitä, että kaikkein köyhimmät eivät saakaan luvattua helpotusta elämäänsä, vaikka pääministeri Matti Vanhanen tai sosiaaliministeriLiisa Hyssälä näin väittäisivätkin. ...
guardian.co.uk, Friday April 25 2008

UN censures US and Israel over Syria nuclear row
...
The Syrian government yesterday denied it had been building a nuclear reactor with North Korean help. Syria's ambassador to Britain, Sami al-Khiyami, described the video as ridiculous: "Unfortunately the scenario of taking and retaking pictures looks like what happened before the Iraq war, when the US administration was trying to convince the world that Iraq had nuclear weapons."

In the run-up to the invasion of Iraq, the Bush administration showed photographs and other material to the UN security council that it claimed amounted to evidence of Saddam Hussein's pursuit of weapons of mass destruction, but the claims were subsequently proven to be false.

Joseph Cirincione, an expert on nuclear proliferation and head of the Washington-based Ploughshares Fund, said: "We should learn first from the past and be very cautious about any intelligence from the US about other country's weapons."

UN censures US and Israel over Syria nuclear row


2003-02-13 Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita. USA uskoo Irakin kokeilevan pernaruton levittämistä hävittäjäkoneista. Ulkoministeri sanoi Saddamin tekevän yhteistyötä al-Qaidan kanssa. 06.02.2003 torstaina. Helsingin Sanomat.
USA lade fram sina bevis. Utrikesminister Colin Powell anklagade Irak för att gömma massförstörelsevapen. 06.02.2003 torsdag. Dagens Nyheter.
Powell taivutteli maailmaa hyväksymään Irakin sodan. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin keskiviikkoinen puhe YK:n turvallisuusneuvostossa oli viimeisiä yrityksiä saada vastaanhangoittelevat neuvoston jäsenet Irakin vastaisen sodan taakse. 06.02.2003 torstaina. Keskisuomalainen.

2003-08-21 Ahtisaari ei kaipaa todisteita. "Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse." Helsingin Sanomat perjantaina 01.08.2003.

2006-12-05 Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi.
Petri Rissanen on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Paavo Lipposen hallituksen toimista sen karkoittaessa irakilaisdiplomaatteja ja heidän perheenjäseniään (selvitettävänä) Suomesta hiukan ennen USA:n ja liittolaisten hyökkäystä Irakiin. Petri Rissanen on selvittänyt tarkoin yksityiskohdin tätä asiaa perustellessaan kanteluaan.


The Observer, Sunday April 27 2008 Secret world of a gymnast: starvation, sex and fear The shocking new memoirs of a top US athlete reveal the dark side of the struggle to win gold
The Guardian, Saturday April 26 2008 Country for sale Almost half of Cambodia has been sold to foreign speculators in the past 18 months - and hundreds of thousands who fled the Khmer Rouge are homeless once more.

guardian.co.uk, Friday April 25 2008 Beijing to meet Dalai Lama's representative

The Guardian, Thursday April 24 2008 Summit to combat fuel poverty a 'disaster', campaigners say


IlmoituksetSivun alkuun!


   


Hej! Politisk Hemsida ingår i Ringlänken Svensk Politik och har genomgått en totalförnyelse och återfinns i dess nya version på www.nyapolitiken.biz Vi heter numera Nya Politiken.biz Länka gärna till oss! Välkommen in och läs eller delta i diskussions Forum!12. N:o 750. Keskiviikko 2008-03-05 
Muut lehdet.

Helsingin seudulla ei ole erityisasemaa kuntajaossa. Aulis Pöyhönen. Helsingin Sanomat. Mielipide. Maanantaina 2008-03-01.

Helsingin seudulla ei ole erityisasemaa kuntajaossa.

”Helsingin kaupungin tarve ja halu saada lisämaata asuntojen rakentamiseen lienee kiistaton, mutta tapa, jolla hallitus sen ratkaisi oli väärä.”


Lue myös!

Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?

"Aikaisemmin asiaa kommentoidessani olen käyttänyt ilmaisua (muistinvaraisesti) "Hallitus olisi paljon rehellisempi, jos se säätäisi lain, että Helsinki saa Sipoolta maata".

Tällä ilmaisulla tietenkin tarkoitin, ettei mikään hallitus, mielestäni, uskaltaisi sellaista säädätyttää eduskunnalla.

Ehkä tulevaisuudessa voikin, kuka senkään tietää?"
Pertti Manninen

Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?


Lue myös!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen".

Pääkirjoitus. Mietteitä oikeudenmukaisuudesta.

Ralf Wadenström. Ote blogista.

KHO:n päätös

Päätös kokonaisuudessaan ja sisällysluettelo


Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit.

Suunnittelu: Jussi Pajunen, kaupunginjohtaja, Helsinki. Jan Vapaavuori, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Helsinki, asuntoministeri, Suomi. Janne Virkkunen, päätoimittaja, Helsingin Sanomat.

Likainen työ: Mari Kiviniemi, hallinto- ja kuntaministeri, Suomi. Hannes Manninen, hallinto- ja kuntaministeri, Suomi. Matti Vanhanen, pääministeri, Suomi.

Siunaus: Korkeimman hallinto-oikeuden päätös KHO:2008:1.

"Asian ovat ratkaisseet presidentti Pekka Hallberg sekä hallintoneuvokset Ahti Rihto, Pirkko Ignatius, Niilo Jääskinen, Irma Telivuo, Anne E. Niemi, Sakari Vanhala ja Heikki Harjula. Asian esittelijät kansliapäällikkö Riitta Mutikainen ja vanhempi hallintosihteeri Anneli Tulikallio."
12 torstaina 2008-01-17.

Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit

Linkkejä.


Trial by newspaper.

"Susanin avoin kirje oikeudessa jääkylmänä esiintyneelle Vanhaselle" "Vain Seiskassa!" - "Lapseni tarvitsevat minua, Matti!

Outoa esitutkintaa. Jyrki Virolainen. 2003-09-04


"Helsingin Sanomat
on jo ottanut heti kantaa tulevaan oikeusprosessiin" Sipoo-pakkoliitos. 2008-01-05Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies".

Iltalehti: "Suhdetta puidaan ulkomailla VANHASTA PILKATAAN"
Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA" Lehtien etusivut: Iltalehti: "Tappio oikeudessa olisi kohtalokas MAINE MENEE Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA" -
Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies".


Pääministeri (Finnish PM)


 Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen

Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. "Statsministern svältfödd på sex". Aftonbladet

Kiss-and-tell published in run-up to election Affair began at Ikea and ended with text message
Finnish PM
improves his prospects with deft handling of a hot potato Guardian Unlimited

Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. Iltalehti

Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu. Satunnaisia löytöjä huussin perältä! 12

Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan! 12

Pääministeri (Finnish PM)


Kuva: "Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema."

Pitkä-Matin oikeudenkäynti alkoi eilen Ystävänpäivän jälkeen.
Syyttäjä vaatii kustantajalle ehdollista vankeusrangaistusta ja kirjoittajalle sakkorangaistusta. Pääministeri Matti Vanhanen ei vastannut Susan Ruususen tervehdykseen vaan kiroili mielessään sotkua.

Kuva: "Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema." Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!

Pääministerin oikeusjuttu.

"Hyvää huomenta nukkunut hyvin aurinko paistaa tervehtii Euroopan presidentti" - Vanhanen.

"I'll be president of Europe if you give me the power" - Blair.

“Kustantaja Kari Ojala on pettynyt."

Matti Vanhanen (Nettipäiväkirja): "Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte."

Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!

Linkkejä.


Kuva: "Pullopalautus - Tällaista on Jennin elämä - Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista."

Näin Jyväskylässä: Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen sai pitää
erorahansa vaikka ne olivat laittomat! - Tunarit ja munarit eivät raskineet pyytää niitä takaisin!

2005.
Läpinäkyvää journalismia.

2004.
Pekka Kettunen ja potkut.

Kalliit kaupunginjohtajat.


Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa?


Pekka Kettusen viimeinen palvelus?


2003.
Pääkirjoitus.

2002.
Kaupunginjohtaja 50- vuotispäivänsä aattona. Kettunen vittuilijasta eetikoksi 14.03.2002. 

Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. 05.12.2002.

2001.
2000.
Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen: "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua." 24.02.2000. 

...palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa. Kummallista kunniaa. 03.08.2000. 

Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? 16.11.2000. 

1999.
Viikon kettunen. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". 28.07.1999. 

"Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa. 09.09.1999.

Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." 07.10.1999. 

Kuva: "Pullopalautus - Tällaista on Jennin elämä - Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista
."Ajankohtaista arkistosta! 

Ahtisaari politikoi 1: Ilkka Hakalehtoa ei kutsuttu linnan itsenäisyysjuhliin!

Ahtisaari politikoi 2: Rahakätkijöiden "asiamies" Hannes Kulvik kutsuttiin!


Hannes Kulvikin uraputki: Käräjäsalista Linnan juhliin. (Taloussasanomat)

OIKAISU: Bergerac oikaisee: Hannes Kulvik operoi Jerseyn saarilla, ei Cayman-saarilla.

Ajankohtaista arkistosta!


  12 N:o 731. Sunnuntai 2008-01-27
"Punainen muisto". "Kuvanveistäjä Taisto Martiskaisen suunnittelema muistomerkki ”Crescendo” 1970.12   Sunnuntai 2008-01-13. Kuvia 2008.


Lintu pysäkillä. Ma 2008-01-07.


Tyttö vauhdilla. Ma 2008-01-07.


Marski jalustalla. Ma 2008-01-07.


Räntäsade päivällä. Pe 2008-01-11.


Kuvat 2008
Otsikot 2008


  N:o 707. Tiistai 2008-01-01

edellinen  seuraava UUSIN - Onnellista vuotta 2008! - Rochefortin tytöt - Crack! Snap! Futz! -

BONNE ANNEE 2008

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin loputtua, klo 00.05 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2008-01-01 klo 01.05.

Onnellista vuotta 2008!Trial by newspaper (Ruusunen)

Suomalainen tähtihetki

Keskustelu.

Nimim. Rahat vai moraali. Ilta-Sanomat. Mielipide: 
Laman uhrit ja tekijät

Pääkirjoitus: Suomalainen polttouhri & Liite

Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies"

"Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema." Kuva

Pitkä-Matin oikeudenkäynti alkoi eilen Ystävänpäivän jälkeen. Lue taustaa!

Ystävän päivänä, penkkariajelupäivänä. "Abi -sinä olet tähti!" - "Hengaillaan" - "Onko aamuja?" - "On, nolla"

Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?

Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista. - Sai pitää erorahansa vaikka ne olivat laittomat! Juttuja!

Selvitys vuoden 1988 väestöennusteen toteutumisesta seitsemällä alueella

Päätoimittaja Erkki Laatikainen: Keski-Suomi pärjää väestön kasvamisessa

Päätoimittaja Janne Virkkunen: Valta pohjaa luotettavuuteen

Puolueeton ja puolueellinen lehdistö. Viikkosanomat 29.8.1958, päätoimittaja Aatos Erkko

Pakinoitsija Bisquit: Nyreä tuuli

Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen

BONNE ANNEE 2008
. Kuva

Helsingin Sanomat ja valta, 1999 heinäkuu-elokuu nykykommentein

Chartres - Katedraali - Muisto 

"Helsinki saa osan Espoota"
 


"Tässä on uusi Itä-Helsinki"


Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit
 

Kuva. Sipoo-Sibbo eli Vanhanen vs. Liljeström
 

Sananvapaus kauppatavarana
 

12 lehteä!
 

Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen"
   

Pääkirjoitus. Mietteitä oikeudenmukaisuudesta
  

Kirjoituksia Sipoosta
 

Päätoimittaja Janne Virkkusen esitelmä Katse eteenpäin seminaarissa


Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen
  

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
 

BONNE ANNEE 2008
 

Asianajajan laskutus, kunnianloukkaus ja (3poistettu 06.12.2015)


12. Torstai 2008-05-01 - N:o 791 - Sattumalta säilynyttä.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: 12 @hotmail.com - Sivut 2008-05-01, nettiin 2008-05-01, linkkejä 2008-05-01.

2008/05/01 - 12 - Sattumalta säilynyttä. Talousarviopuheenvuoro vuodelta 1985 - Pertti Manninen - Kirkkonummi - Seppo Lintunen - Harri Puntti - Alf Tilgman - Mikko Salo  - Pertti Peuranheimo -  Väinö Aho - Seppo Summanen - Paavo Uusitalo - Edvard Eriksson - Markku Paavilainen - Olli Mäki - Kaj Gustafsson - Leif Sundström - Hilkka Forsblom - Raimo Suominen - Paavo Ruotsalainen - Jaakko Vänskä  - "Työtä kaikille!" 1994-05-01. Jyväskylä. Tori. Kuva - Tappiolan vainioilta. Bisquit Seppo Ahti - Suomalaisen Työn päivä - Vappu - Kuvia - Järvi jäässä - Unelmoiden - Maassa makaavan mukilointi - Järvi sula - Punainen sateenvarjo sateen tihkussa - Israeli attack kills 4 children & their mother - Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26. - Oikaisu! Torstain 2008-04-24 pääkirjoituksessa oli virhe - jälkisanat - Pertti Manninen - Keskisuomalainen, Kari Valtonen - Vaalilaki - Lauri Tarasti - Matti Vanhanen - Tuija brax - perustuslaki - Kuva - Tuija Brax - Silmänkääntö- ja temppuministeri oikeusministerin valekaavussa pilkkaa perustuslakia!  12 torstai 01.05.2008 - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo. - 12 - 12.fi - Lakisanomat  

Sivun alkuun!
Liite

12 2004-04-25
Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

Pertti Manninen, 12.fi torstaina 25.03.2004.

PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

Sama.

Ja varmemmaksi vakuudeksi 12.fi tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat.
Uusia!

Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.


Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin lauantaina 2010-11-13 klo 10:54.

Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "12-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen.Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.