Keskiviikko
2010-04-28


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1144

Kuvia
6

Edellinen - Seuraava - Linkki joka numeroon! - Hae! - Ilmoita ilmaiseksi! - Etusivulle!

Kuvia aamusta iltaan tiistaina 2010-04-28 klo 10:20- 22:56.

Ruotsin SVT24 lähettää naisten Champions-liigan ottelun Umeå- Lyon. Ensimmäinen ottelu Ranskassa oli päättynyt Lyonin voittoon 3-2, joten Umeålle riittää yksi maali loppuotteluun pääsemiseksi. -
Taulukko mestareista. Umeå on ollut kaksi kertaa mestari viidestä loppuottelusta. - SVT-Sportin toimittaja haastattelee Lyonin edustajia ennen ottelua. - - Joukkueet voimaringissä. - Pallo ja 90 minuuttia aikaa tehdä maali. - Viimeinen mahdollisuus kulmapotkussa viimeisellä minuutilla ei sekään tuottanut tulosta ja näin ottelu päättyi 0-0 ja Lyonin riemu alkoi. - Yleisesti näissä lähetyksissä on se hyvä puoli, ettei heti rynnnätä studioon selostamaan tapahtunutta. Puoliajalla kommentteja on tietenkin hieno kuunnella, mutta loppu mikä loppu. Näytetään riemut ja katkeruudet. Nytkin Lyonin pelaajattaret kirmailivat kentällä minuuttukaupalla ennen lyhyttä studio-osuutta.

Kuvat Pertti Manninen.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Etusivulle!


SVT24 Direkt: Women's Cahampions League 2002 Frankfurt 2003 Umeå 2004 Umeå 2005 Potsdam 2006 Frankfurt 2007 Arsenal 2008 Frankfurt 2009 Duisburg - Jönsson - 2nd half 89:49 - Umeå Ik 0 - Lyon 0

Hae!
Kuvat Pertti Manninen.


Kuvat Pertti Manninen.

Kuvia aamusta iltaan tiistaina 2010-04-28 klo 10:20- 22:56.

Myyrä kemistinä.

Sininen taivas.

Pinkki Letukka.

Voimassa: Ydinperse pefletti.

Hirvi kirjastossa. Laukaa.

Tyttö kuvaa koululaisten kevätnäyttelyä.

Voimassa: Nokialandian lopun ajat. Salossa.

Hallituksen ero oikeuteen, Laukaassa. Farssi jatkuu hallinto-oikeudessa.

Pilvinen taivas.

Hans Paul, valokuvaaja. HBL:ssä.

Paretskoi Kauppalehdessä: Kaksi uutta vappulupaa.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen nipelöi nokialaistaan ja kuuntelee vakavan näköisenä välikysymystä, jossa vaaditaan jotain järkeä siihen, ettei Heinolan reumasairaalaa lakkautettaisi hallitsemattomasti potilaiden hoitoa vaikeuttaen. 2 miljoonaa ei löytynyt valtion kassasta asian säälliseksi ratkaisemiseksi.

Yle lopettaa välikysymyksen käsittelyn niin, etteivät ministerit ehdi vastata kansanedustajien kaikkiin kysymyksiin. Ylellä on 4 kanavaa käytettävissään, muuten.

UrhoTV TOTAL näyttää kaikki futiksen liigaottelut suorana.

Jaron VIP-katsomo ja fanikatsomo.

JJK voittaa ottelun 1-0 konkari Juha Pasojan maalilla. Voiton takuumiehenä on myös maalivahti Mihaly Szerovay.

Rasmus-kissa seuraa usein pelaajia ja palloa, jopa sitä tavoitellen, mutta nyt on mielenkiintoisempaa katseltavaa pihalla.

UrhoTV TOTAL näyttää kaikki futiksen liigaottelut suorana.

Yle lähettää suoraa kuvaa Helsingin Ruskesuon varikolta, jossa bussilakon osapuolet selostavat kantojaan tähän työtaisteluun.

Yle selvittää talousvaliokunnan jäsenten suoria ja sormussuhteita ydinvoimayhtiöiden hallintoon.

Eurosport lähettää suoraa kuvaa snookerin MM-kilpailuista suomeksi selostettuna, Ville Pasanen.

Maailmanmestarien kunniataulukko vuodesta 1999 lähtien Eurosportin lähetyksen alussa.

Ruotsin SVT24 lähettää naisten Champions-liigan ottelun Umeå- Lyon. Ensimmäinen ottelu Ranskassa oli päättynyt Lyonin voittoon 3-2, joten Umeålle riittää yksi maali loppuotteluun pääsemiseksi.

Taulukko mestareista. Umeå on ollut kaksi kertaa mestari viidestä loppuottelusta.

SVT-Sportin toimittaja haastattelee Lyonin edustajia ennen ottelua.

Joukkueet voimaringissä.

Pallo ja 90 minuuttia aikaa tehdä maali.

Viimeinen mahdollisuus kulmapotkussa viimeisellä minuutilla ei sekään tuottanut tulosta ja näin ottelu päättyi 0-0 ja Lyonin riemu alkoi.

Yleisesti näissä lähetyksissä on se hyvä puoli, ettei heti rynnnätä studioon selostamaan tapahtunutta. Puoliajalla kommentteja on tietenkin hieno kuunnella, mutta loppu mikä loppu. Näytetään riemut ja katkeruudet. Nytkin Lyonin pelaajattaret kirmailivat kentällä minuuttukaupalla ennen lyhyttä studio-osuutta.

Pertti Manninen.

Isonna!
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Haku. Nettisanomat 2003 alkaen

Vuodet 1999- 2002 täällä! 

12 - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen 12 -
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -

Yhteys: nettisanomat@hotmail.com

Ilmoita ilmaiseksi! -
Hae Nettisanomista!
-
Linkki jokaisen numeron etusivulle!Ilmoita ilmaiseksi sivu!

 


Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin. 

Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957: Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti

Lupa kahdelle eli älä ota kaikkea niin raskaasti! - Kuvat minuutin välein klo 15:27 ja 15:28, sattumalta. Lue!
Mauri Pekkarinen (c) industriminister: "Finland är ett energiintessivt land". Svt2 22.31 (Rapport)
Kuva
Pekkarinen: 2 uutta ydinvoimalaa - Työtä ja tuloksia. Kuvia -
Vihreä sätky. Kuva -
Varis ja saalis. Kuva
Arkisto 2007 ja 2008: Antoiko vai ei? - Matin ja Meri-Kukan vaaliraha lööpein ja otsikoin - Katso!
Sähköposti paljastaa: Vanhanen pyysi Kontiolaa välittämään Forsiuksen vaalirahapyynnön. Lue!

Konnakabinetti: Ministerit,
jotka unohtivat kertoa Nova Group- vaalirahoituksesta. (12 kpl) Kuvat -
Paula Lehtomäki. Iltalehti 15.5.2008: "... tästä eteenpäin on skarpattava sen kohdalla, että lojaliteetti lakia kohtaan on suurempi kuin lojaliteetti muita tahoja kohtaan." - Lue! -
Sauli Niinistö: Olen hulluna vaalirahaan. Lue!
Government requests to Google for data. Finland. Removal requests <10. - Full list
Lapin sota. Leijonalippu kolmen valtakunnan rajalle.
Suomen sotatie päättyi Kilpisjärvellä huhtikuussa 1945. Keskisuomalainen tiistaina 2010-04-27.
Utelias kissa katselee sateenvarjoja. Kuva Pertti Manninen tiistaina 2010-04-27 klo 10:14.
Lippu liehuu Kansallisena veteraanien päivänä. Kuva Pertti Manninen tiistaina 2010-04-27 klo 10:15. Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Laukaantie. K-Market ja Alko Rosannen ikkunasta..
Mänsklig kedja mot kärnkraften.
Geeshacht. Kärnkraften är åter på väg att bli en het politisk fråga i Tyskland. Lördagens mänskliga kedja mellan de "svenska" kärnkraftverken Krümmel ovh Brunsbüttel var err tecken på det. Dagens Nyheter söndag 25 april 2010. Kuva Pertti Manninen.


Uusimpaan -
Linkit joka etusivulle
-
Haku
-
10 v!
-
Ilmoitukset
-
Viikkosanomat-blogi
-
Lakisanomat
-
Asianajotoimi
-
Härkää sarvistaYksi on joukosta poissa. Alexander Eremenko jr. sai punaisen kortin. Ei kaatanut. Jaro - Inter. Kuvat.

Yksi on joukosta poissa. Alexander Eremenko jr. sai punaisen kortin. Ei kaatanut. Jaro - Inter. Kuvat.


Tänään on tiistai 2010-04-27, Veteraanien päivä, klo 11:22.
Hiukan sateinen, nyt aurinko pilkistää. Kahvilla.

Veteraanien päivästä sen verran että keskisuomalainen julkaisi kuvan lipun pystyttämisestä kolmen maan rajapyykille. Kuva on lavastettu seuraavana päivänä, alkuperäinenkin on olemassa, joka julkaistiin Nettisanomissakin joku vuosi sitten. Linkki.
Minulla on ikäni puolesta mahdollisuus muistaa niitä aikoja, isäni kertomuksista, Ei paljon puhunut, mutta jotain nyt kuitenkin. Linkki.

Tähän päivään.

Vakiolehteni ei lentokieltojen takia tullut kioskiin. niinpä Aftonbladetin sijasta turvauduin Dagens Nyheteriin. Siinä oli kertomus, juttu, siitä kuinka Saksassa rakennettiin ydinvoiman vastainen ihmisketju kahden ydinvoimalan välille. Kuva.

Suomessahan oikeasti, on ainakin ministeri Mauri Pekkarisen mielestä ratkaistu jätteen loppusijoittaminen, ainoana maailmassa. Pahoin pelkään ettei sitä muualla ratkaistakaan, ainakaan Länsi-Euroopassa, joten tänne ne sitten lopulta tuodaan. Kunnia sille jolle se kuuluu, nykyiselle hallitukselle, jonka ministereitä ovat muun muassa Vanhanen, Pekkarinen, Katainen, Hyssälä, Risikko, Holmlund, Brax, Sinnemäki jne. Tästä joukosta muistaakseni kaikki muut kuin Holmlund ja Brax ovat saaneet tätä kehittyvän Suomen säteilyrahaa. Linkki.

Ilta-sanomat muuten repäisee, että Hyssälän nimittäminen Kelan pääjohtajaksi ei olekaan mikään läpihuutojuttu.

Ilta-Sanomat muuten ihmettelee miten Eva Biaudet on voinut saada erillisvapauden syrjintää tutkivaa ja kantaaottavaksi virkahenkilöksi. Hallitus nimittää, Wallinia ei tavoitettu. Tuntuu siltä kuin keskusta ja kokoomus huvikseen vetävät pieniä hallituskumppaneitaan kölin alta myötäilemällä näitä pöyristyttäviä nimityksiä ja päätöksiä,

Vanhasen mielestä Hyssälä on paras ajateltava ehdokas Kelan pääjohtajaksi. Jotenkin noin. Onhan se totta, kun ei tiedä kenen kannalta paras, keskustanko. Ei ainakaan eläkkeensaajien, eihän Hyssälä voi heitä puolustaa kun on ollut siunaamassa jos jonkinlaisia heikennyksiä, myös edellisten hallitustenkin. Mitään ei kunnolla ole korjattu, hiukan kylläkin, 25 vuoden jälkeenjääneisyys ei ole enää kuin 15 vuoden jälkeenjääneisyys, eläkkeitten verrattuna palkkatasoon. Luvut epätarkkoja, mutta suuntaa-antavia, ne ovat muistinvaraisia uutisvirrasta niin kuin tämä stoori muutenkin.

Jalkapallo.

Niinistö,
tämä todellinen ammattimies on saatu vakuutetuksi, että veikkausliigan joukkuemäärää on supistettava. ”jalkapallon tason nostamiseksi ja Suomen nostamiseksi 10 parhaan joukkoon”, kai se nyt sentään oli Euroopan listalla, vai oliko peräti koko maailman.

Höpö höpö. Pelaajat kehittyvät vain pelaamalla. niin kuin TPS:n nuori jääkiekkomaalivahti sanoi, ja voi ratkaista mestaruuden Tepsille muuten tänään.

Kyllähän joukkuemäärän pudottaminen pelaa etelän pussiin. ja se tietenkin onnistuu niin kauan kuin etelän joukkueet eivät uhkaa pudota sarjasta. Tällä konstilla se sarja tietenkin sementoidaan, vaikka kauniisti puhutaan muusta.

Paras sarja olisi tietenkin, että lisättäisiin 2 joukkuetta eikä pudotettaisi. Jos sarjassa olisi 16 joukkuetta. otteluita kaksinkertaisessa sarjassa olisi 30, siis melkein sama määrä kuin 12 joukkueen 3-kertaisessa sarjassa:33.

Ero ei olisi dramaattinen ja urheilullisesti se olisi oikeudenmukaisempi, nythän esitetään , että kolmas peli, sen pitopaikka määräytyisi edellisen vuoden mukaan. Jo tämä on epäoikeudenmukaista, puhumattakaan nousijoista, jos sellaisia nyt enää halutaan. Heillehän se olisi siis auttamattomasti automaattisesti vierasottelu.

Tällaisen takuumiehenä on tämä asiantuntija Sauli Niinistö, joka vielä joku vuosi sitten tiennyt edes Sami Hyypiän nimeä ja seuraa.

Kun tämä neropatti nyt asettuu ehdokkaaksi presidenttikisaan, niin kaikkien maakunnan, siis muun Suomen jalkapallon ystävien pitäisi ryhtyä rintamaan tätä marakattia vastaan ja jättää äänestämättä häntä.

Oikeasti emmehän me oikein tiedä mikä vaikuttaa ihmisten äänestyskäyttäytymiseen. Demaritkin hävisivät viime vaalit osaltaan nuoren liikenneministerin kokemattomuuden takia, kun hän meni lakkauttamaan Sävelradion miellyttääkseen Sanoma-konsernia. Jotain hän höpötti sanalla viivalle asettamisesta, mutta höpötti hän myös perusteeksi sen, että vain yksi Sanomalle myönnetty radiotoimilupa ei olisit kannattavaa toimintaa. Myöhemmin hän pyörsi puheensa, olihan se naurettavaa, mutta kyllä siitä jälki medialle jäi. Linkki.

Tähän lopuksi UrhoTV:stä.

Sanomalle, Neloselle ei kelvannut veikkausliiga, vai yrittikö Nelonen saada sen polkuhinnalla. Joka tapauksessa UrhoTV on aloittanut kohtuullisen hyvin. Lähetykset ovat ammattitaitoisia ja toimitettujakin. Vertaa 4sportpro, joka lähettää toimittamattomia otteluita. ja puoliajalla jotain pelaamistäytettä. Se vain sotkee keskittymistä siihen mikä oli ja mikä hetken kuluttua tulee.

Urhon lähetykset eivät Keski-Suomessa ole alkaneet näkyä ajallaan, esim. Pietarsaaressa oli pelattu jo 53 minuuttia, noin, enne nkuin kuva näkyi. ja eilen TPS-Honka alkoi näkyä 6:nnella minuutilla ja kyllä loppuhaastattelukin kesken katkesi.

Toivottavasti näistä harmeista päästäisiin. Muuten tämä URHO TOTAL on uskomaton. Kaikki ottelut lähetetään suorina. Kaikkiahan ei voi oikeasti nähdä, kun sunnuntain 3 ottelua näytetään päällekkäin, mutta tämä harmi on pieni: Aina voi nähdä suosikkijoukkueen ja sitten muina iltoina mielenkiinnon mukaan.

Itella

Pitkään on pitänyt kirjoittaa siitä kuinka postilokeron maksu nousi kustannusten nousun johdosta. No varmaan hintaa nostetaan, niin kuin sielu sietää, mutta täällä Laukaassa myös palvelu huononee. 2 viikkoa sitten maanantaina yritin päästä lokerolle klo 13:33, mutta ovi oli lukittu ja viereinen lajitteluhuone pimeä. Ovikello ei vastannut. Kuitenkin siellä lukee kahdessa ovessa varoitus, jonka mukaan ulko-ovea ei saa sulkea ennen klo 14.00. Kysymyksessä ei tietenkään ole lukutaidottomuus vaan se välinpitämättömyys, joka on valunut alatasolle asti.

Toinen kokemus aamulehtien jakelusta, erään torstain HS:n puuttumisesta. Sai soittaa ainakin viiteen kertaan. tuli välillä väärä lehti, välillä väärän päivän lehti jne. Lopulta HS:n oma jakelunumero pystyi hoitamaan asian, ei Itellan.

Tietenkin nämä murheet ovat pieniä, mutta olisihan siellä saattanut olla tärkeä kirje, jota olisi tarvittu. Vaiva se on kuitenkin lähteä toiseen kertaan hakemaan, palvelu ei pelannut. tärkeää kirrettä ei ollut, joten mitään aineellista vahinkoa ei tapahtunut.

Kello on nyt kaksitoista, kymmentä yli, taivas on harmaa kahvi loppunut ja matkaa on jatkettava.

Pertti Manninen, tiistai 2020-04-287 klo 12:10.

Linkit:

"Ensimmäinen lippu Kolmen valtakunnan rajapyykillä 60 vuotta sitten 26.04.1945." Antti Poikolan mustavalkoisesta kameran edessä pitämästä kuvasta Ilta-Sanomissa 26.04.2005."
http://www.12.fi/2005/04/26/etusivu.htm

"Veteraanien päivä 27.04.2005. Tänään klo 13.30 on kulunut tasan 60 vuotta siitä, kun viimeinen saksalainen sotilas lähti Suomesta. Lapin sota siis loppui samalla hetkellä. Kuvassa veljekset, veteraanit Erkki ja Terho Manninen Erkin pojan ottamassa kuvassa jouluna 1957. Erkki joutui vielä Lapin sotaan, mutta pari vuotta vanhempi Terho ei. Hän sai osuman ja invaliditeetin. Erkki kuoli veteraaninen päivänä 1993, jonka vasta nyt tajusin. Terho vuosia myöhemmin."
http://www.12.fi/2005/04/27/etusivu.htm

"Isäni oli eturintamassa, selvisi ja tiesi mitä se oli,
ei paljon kertonut.
Kuparisen muistomitalinkin hukkasin, kun sitä pikkupoikana kavereilleni esittelin.
Siinä oli jonkinlainen nahkalakkiin pukeutunut sotilas,
ainakin niin sen muistan, kypärä se ei ollut.
"
http://www.12.fi/2004/09/21/etusivu.htm


Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia".

Linkki


"Vaalilupaukset niin opiskelijoille kuin eläkeläisille on jätetty historiaan. Vanhanen on sanonut ei oman puolueensa lupauksille opintotuen korotuksesta ja opiskelijoiden asumislisän vuokrakaton nostamisesta. Samoin on käynyt eläkeläisten kansaneläkkeen pohjaosan palauttamisen kanssa, ja eläkkeiden indeksiä jopa kovennetaan alle 65-vuotiaille.
Hurjimmin on käynyt keskustaministeri Liisa Hyssälän maalailemille kansaneläkkeiden 300 euron tasokorotuksille: todellisuudessa eläkeläiset saavat seitsemän euron lisän ja senkin vasta vuoden 2006 alusta."
http://www.12.fi/2004/08/12/mattivanhanen.htm


"Oikeus asian ratkaisee, virheen merkityksellisyyden, mutta kaipa poliisimies olisi tehnyt päätöksensä toisin, tai ainakin erilaisten määräysten vallitessa, jos Jokelan jälkeen sisäministeri Anne Holmlund, Matti Vanhasen hallituksessa, olisi tehnyt jotakin, eikä sitten hädissään valehdellut, että uusia määräyksiä on annettu vaikkei ollutkaan annettu."
http://viikkosanomat.fi/2009/12/14/poliisi-tampereella-ja-kauhajoella-poliisiylijohtaja-ja-ministeri-helsingissa/


Mauri Pekkarinen (c) industriminister: "Finland är ett energiintessivt land". Svt2 22.31 (Rapport)
Pekkarinen: 2 uutta ydinvoimalaa - Työtä ja tuloksia.
http://www.12.fi/2010/04/22/etusivu.htm

"Kuva: ”Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr” ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle."
http://viikkosanomat.fi/2010/03/11/pitka-paakirjoitus-vaalilaki/


"Lupa kahdelle eli älä ota kaikkea niin raskaasti!" - Kuvat minuutin välein klo 15:27 ja 15:28, sattumalta.
http://www.12.fi/2010/04/22/etusivukaksi.htm

"Sävelradio ja muutkin radiotoimiluvat. "Ministerin kootut selitykset"
Satunnainen ja hiukan tarkoituksellinenkin lista uutisista ja jutuista lehdissä, tv:ssä ja radiossa sekä netissä liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovisen päätöksestä (31.05.2006) MTV3:n ilmoitukseen aikomuksesta valittaa päätöksestä, kunhan se on tullut perille (22.06.2006). Selostus listan synnystä pääkirjoituksena listan jälkeen!"

http://www.12.fi/2006/06/28/etusivu.htm


Oikaisu: Nimi korjattu: Eva Biaudet:
(2010-04-30)


 
 

12 - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen 12 -
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -

Yhteys: nettisanomat@hotmail.com

Ilmoita ilmaiseksi! -
Hae Nettisanomista!
-
Linkki jokaisen numeron etusivulle!Ilmoita ilmaiseksi sivu!

 


12 sunnuntai 2010-04-25 - N:o 1141 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen 12 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Nilakka vielä jäässä, rannassa riitettä ja sulaa. Isonna!
Nilakka vielä jäässä, rannassa riitettä ja sulaa. Isonna!
Nilakka sijaitsee Pohjois-Savossa Keiteleen kunnassa, joka on Pielaveden naapuri. Kuvat tänään sunnuntaina 2010-04-25 klo 14:05 ja 17:41. Pertti Manninen.
Karso myös! Satumaa - aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Sunnuntai 2010-03-28 klo 14:32. Kuva

Kuva: Varis kiikuttaa saalistaan turvaan. Maanantai 2010-04-19 klo 11:21. Pertti Manninen.


"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".

Arkisto 2009
Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala. "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.
"Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. - Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. - Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. - Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita." "Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.
http://www.12.fi/2009/08/30/etusivu.htm

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias Kissa.

Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias Kissa. Sunnuntai 2010-04-11 klo 08:14. Helsingin Sanomat. Kuva: Pertti Manninen.

Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu.
Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti

Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin. 

12. Keskiviikko 2010-04-28 - N:o 1144 - Kuvasivu6 - Ruotsin SVT24 lähettää naisten Champions-liigan ottelun Umeå- Lyon. Ensimmäinen ottelu Ranskassa oli päättynyt Lyonin voittoon 3-2, joten Umeålle riittää yksi maali loppuotteluun pääsemiseksi. - Taulukko mestareista. Umeå on ollut kaksi kertaa mestari viidestä loppuottelusta. - SVT-Sportin toimittaja haastattelee Lyonin edustajia ennen ottelua. - - Joukkueet voimaringissä. - Pallo ja 90 minuuttia aikaa tehdä maali. - Viimeinen mahdollisuus kulmapotkussa viimeisellä minuutilla ei sekään tuottanut tulosta ja näin ottelu päättyi 0-0 ja Lyonin riemu alkoi. - Yleisesti näissä lähetyksissä on se hyvä puoli, ettei heti rynnnätä studioon selostamaan tapahtunutta. Puoliajalla kommentteja on tietenkin hieno kuunnella, mutta loppu mikä loppu. Näytetään riemut ja katkeruudet. Nytkin Lyonin pelaajattaret kirmailivat kentällä minuuttukaupalla ennen lyhyttä studio-osuutta. Kuvia aamusta iltaan tiistaina 2010-04-28 klo 10:20- 22:56. Pertti Manninen.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat@hotmail.com - Sivu 2010-04-28 ja 2010-05-04, nettiin 2010-05-04, linkkejä 2010-05-04.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarrvista - Lakisanomat - Asianajotoimi

12.fi 2010/04/28 - Kuvasivu6 - Ruotsin SVT24 lähettää naisten Champions-liigan ottelun Umeå- Lyon. Ensimmäinen ottelu Ranskassa oli päättynyt Lyonin voittoon 3-2, joten Umeålle riittää yksi maali loppuotteluun pääsemiseksi. - Taulukko mestareista. Umeå on ollut kaksi kertaa mestari viidestä loppuottelusta. - SVT-Sportin toimittaja haastattelee Lyonin edustajia ennen ottelua. - - Joukkueet voimaringissä. - Pallo ja 90 minuuttia aikaa tehdä maali. - Viimeinen mahdollisuus kulmapotkussa viimeisellä minuutilla ei sekään tuottanut tulosta ja näin ottelu päättyi 0-0 ja Lyonin riemu alkoi. - Yleisesti näissä lähetyksissä on se hyvä puoli, ettei heti rynnnätä studioon selostamaan tapahtunutta. Puoliajalla kommentteja on tietenkin hieno kuunnella, mutta loppu mikä loppu. Näytetään riemut ja katkeruudet. Nytkin Lyonin pelaajattaret kirmailivat kentällä minuuttukaupalla ennen lyhyttä studio-osuutta. - Kuvia aamusta iltaan. - Hiukan sateinen, nyt aurinko pilkistää. Kahvilla. - Tähän päivään. - Suomessahan oikeasti, on ainakin ministeri Mauri Pekkarisen mielestä ratkaistu jätteen loppusijoittaminen, ainoana maailmassa. - Vanhanen, Pekkarinen, Katainen, Hyssälä, Risikko, Holmlund, Brax, Sinnemäki jne - Eva Bideaut - Jalkapallo. - Sauli Niinistö - Sami Hyypiä - Tähän lopuksi UrhoTV:stä. - Veikkausliiga - Itella. - Kuvat. Nilakka vielä jäässä, rannassa riitettä ja sulaa.  - Kuva. Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias kissa. - 12 keskiviikko 28.04.2010 - kuvasivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - 12 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1144.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

12 torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Nilakka vielä jäässä, rannassa riitettä ja sulaa.
Nilakka vielä jäässä, rannassa riitettä ja sulaa.
Nilakka sijaitsee Pohjois-Savossa Keiteleen kunnassa, joka on Pielaveden naapuri. Kuvat tänään sunnuntaina 2010-04-25 klo 14:05 ja 17:41. Pertti Manninen.

Sivun alkuun!

12 lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 


Sivun alkuun!


Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon. Alkuoeräiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin maanantaina 2010-11-06 klo 21:58.

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

2012-05-31: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.