N:o 2431 - Perjantai 2021-12-03
Etusivulle!

Aloita uusi harrastus vuonna 2022 - edulliset harrastukset, jotka eivät polta reikää lompakkoon

Kun uusi vuosi on kulman takana, monet tekevät uuden vuoden lupauksia ja suunnittelevat uusia tavoitteita uudelle vuodelle. Yksi erinomaisista lupauksista on esimerkiksi uuden harrastuksen aloittaminen: mielekäs harrastus voi tehdä raskaasta työviikosta hieman kevyemmän. Kun odotettavissa on ilta mielekkään harrastuksen parissa, koko viikko kulkee hieman nopeammin.

Monet harrastukset voivat kuitenkin olla melko hintavia, mikä voi olla kynnystekijä uuden harrastuksen valitsemisessa. Tässä artikkelissa katsomme joitakin edullisia harrastuksia, jotka voivat olla mielenkiintoisia valintoja vuodelle 2022.

Hauskat harrastukset vuodelle 2022

Siinä missä toiset harrastavat mielellään liikuntaa, toiset pysyvät mieluummin kotona ja harrastavat yksinään jotain rauhallista ja rentouttavaa. Alle olemme listanneet joitakin mahtavia harrastuksia laidasta laitaan: ehkä jokin näistä on sinulle mieluinen, uusi harrastus uudelle vuodelle.

Urheilulajit, jotka eivät kaada talouttasi

Urheileminen on monen mieleen, sillä onhan se mukavaa saada verenkierto vilkastumaan ja siinä sivussa ehkä jopa pudottaa painoa. Urheilemisella on myös monia terveyshyötyjä, mitkä houkuttelevat ihmisiä uuden lajin aloittamiseen. Onneksi kaikki lajit eivät ole lainkaan kalliita - itse asiassa jotkut lajit ovat jopa täysin ilmaisia.

Jos haluat aloittaa uuden, edullisen urheilulajin harrastamisen ensi vuonna, harkitse esimerkiksi seuraavia lajeja:

  • Vaeltaminen

  • Lenkkeily
  • Hiihtäminen
  • Luistelu
  • Uiminen
  • Rullaluistelu

Rahapelaamisen ei tarvitse olla kallista

Monet harrastavat mielellään netissä pelaamista. Rahapelit ovat suosittuja, samoin kuin esimerkiksi vedonlyönti ja korttipelit. Mutta tiesitkö, että rahapelaamisen ei tarvitse olla kallista? Monilla sivustoilla pääsee pelaamaan hauskoja rahapelejä täysin ilmaiseksi demoversiona. Lisäksi joillakin kasinoilla vain 5 € talletus on mahdollinen, joten pelaamisen voi aloittaa hyvin pienellä pelikassalla.

Liity kirjakerhoon

Kirjojen lukeminen on edullista tai jopa täysin ilmaista. Sinun ei tarvitse ostaa kirjoja omaksi, vaan voit käydä esimerkiksi lainaamassa niitä kirjastosta. Kirjojen lukeminen itsekseen on jo sinällään erinomainen harrastus, mutta jos haluat viedä tämän harrastuksen askeleen pidemmälle, voit kokeilla esimerkiksi kirjakerhoon liittymistä. Kirjakerhossa luetaan yhdessä yhtä tiettyä kirjaa ja tapaamisissa keskustellaan kirjasta ja sen sisällöstä.

Esimerkiksi kirjasarjat, kuten Harry Potter ja Twilight, ovat todella suosittuja kirjasarjoja, joita lukevat niin nuoret aikuiset kuin aikuisetkin.

Vapaaehtoistyö eläinten pelastuksen tai vaikka ympäristön parissa

Jos eläimet ovat lähellä sydäntäsi, saatat innostua vapaaehtoistyötä kaltoin kohdeltujen eläinten parissa. Monet keskukset ottavat sisään esimerkiksi kulkukissoja ja eläimiä, joiden omistajat eivät voi enää syystä tai toisesta pitää niitä. Eläinten parissa työskenteleminen voi olla hyvin palkitsevaa ja jos olet eläinten ystävä, haluat varmasti viettää niiden parissa paljon aikaa.

Monet tekevät myös mielellään vapaaehtoistyötä ympäristön parissa. Esimerkiksi ympäristöjärjestö Greenpeace etsii jatkuvasti uusia vapaaehtoistyöntekijöitä myös kotimaassamme.

Bloggaaminen voi olla hyvä sivutienesti

Tänä päivänä monet harrastavat bloggaamista. Blogikirjoitusten kirjoittaminen omaan blogiin voi olla hyvä harrastus tai esimerkiksi tapa tienata hieman sivutuloa. Mainostamalla omassa blogissa voit onnistua tienaamaan joitakin satasia kuukaudessa, jos blogisi on menestynyt. Bloggaaminen on erinomainen harrastus heille, jotka pitävät kirjoittamisesta. Blogia voi pitää ihan omaksi iloksi tai sen voi jakaa vaikka koko maailman kanssa.

Käsityöt ja taide

Käsitöiden tekeminen, piirtäminen, maalaaminen ja vaikka savityöt ovat erinomainen harrastus luoville ihmisille. Viime aikoina esimerkiksi neulominen ja kutominen ovat olleet suosiossa eikä neulomisen harrastaminen maksa paljon: tarvitset vain puikot ja lankaa.

Jos olet luova ihminen, saatat innostua esimerkiksi piirtämisestä tai maalaamisesta. Piirrustustarvikkeet eivät myöskään maksa maltaita ja pääset alkuun nopeasti.
N:o 2431 - Perjantai 2021-12-03
Etusivulle!
SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

 

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

12.fi - 2021/12/03 - N:o 2431 - Aloita uusi harrastus vuonna 2022 - edulliset harrastukset, jotka eivät polta reikää lompakkoon. - Toinen sivu - Perjantai 3.12.2021. - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -
N:o 2431 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Sivu 2021-12-03 ja 2021-12-15, nettiin 2021-12-15 08:18, linkkejä 2021-12-15.


 

Sivun alkuun!

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuina (01.10.2021 - 27.12.2021) nettiin maanantaina 27.12.2021.