12.fi - Vanhin - UusinVoiko Suomen Jalkapallon A-Maajoukkue Toteuttaa MM -unelman?


Se voi tuntua kaukaiselta, mutta Qatarissa järjestetään vuoden 2022 MM -kisoihin on vain hieman yli vuosi. Talvikuukausina järjestettävä maailmancup on outo tilanne eurooppalaisille jalkapallofaneille, mutta se on välttämätöntä pelaajille Qatarin äärimmäisen kuumuuden vuoksi. Kisojen vahvistetut päivämäärät turnauksen pitämiseen ovat 21. marraskuuta - 18. joulukuuta. Turnauksen karsinnat ovat tietenkin käynnissä. Ja Suomen maajoukkueella on edelleen mahdollisuus päästä ensimmäistä kertaa MM-lopputurnaukseen. Se tulee varmasti olemaan vaikeaa, ja pelaajien täytyy olla parhaimmillaan - mutta tämä tuntuu olevan Suomen paras mahdollisuus sukupolviin päästä MM–kisoihin.

 

Tällä hetkellä Suomi on kolmantena lohko-D:n ryhmässä. Joukkue on pisteillä (5) Ukrainan kanssa tasapisteissä ja seitsemän pisteen päässä lohkon johtajasta Ranskasta (12). Suomella on kuitenkin neljä peliä vielä pelattavana, kun taas Ranskalla on vain kaksi ja Ukrainalla kolme. Jos Suomi pystyy käyttämään useammat pelit hyödykseen, on lopussa ehkä jopa jotain juhlittavaa.


Ranska tulee olemaan vaikea voittaa


Tietenkin, jos olemme rehellisiä, Ranskan siirtäminen lohkon kärkipaikalta tulee olemaan vaikeaa. Ranska on hallitseva maailmanmestari ja viimeisimmät vedonlyönti tilastot Mr Green:iltä valitsevat juuri Ranskan juhlimaan jalkapallon MM-kultaa Qatar:issa ensi vuonna. Toisen sijan saavuttaminen lohko D:eessä kuitenkin antaisi Suomelle pudotuspelipaikan, ja näin ollen antaisi joukkueelle vielä mahdollisuuden taistella MM-kisoihin pääsystä.

 

Jäljellä olevat Suomen pelit listattuna alapuolella:


Suomi vs Ukraina (9. lokakuuta)

Kazakhstan vs Suomi (12. lokakuuta)

Bosnia-Hertsegovina vs Suomi (13. marraskuuta)

Suomi vs Ranska (16. marraskuuta)

On selvää, että kaikista jäljellä olevista peleistä tulee vaikeita. Mutta sitä se tulee olemaan myös vastustajajoukkueille. Tämä on tietysti vain spekulaatio, mutta noin seitsemän tai kahdeksan pisteen ottaminen näistä peleistä riittäisi todennäköisesti lohkon kakkossijaan. Tämä merkitsisi ryhmän heikoimpana pidetyn, Kazakstanin voittamista ja ehkä epätodennäköisen pisteen ottamista viimeisessä ottelussa Ranskaa vastaan. On mahdollista, että Ranska on jo tässä vaiheessa voittanut lohkon - joten ehkä Les Bleus lepuutta parasta kokoonpanoaan?


Ukraina peli on tärkein

Mutta lohkon tärkein kamppailu Suomelle tulee olemaan Ukrainan kanssa Helsingin olympiastadionilla 9. lokakuuta. Voitto Suomelle kotijoukkueen fanien edessä antaisi Markku Kanervan joukkueelle varmasti uskoa siihen, että he voivat mennä pidemmälle kuin mikään A-maajoukkue Suomen historiassa. Jos Suomi voittaa vielä Kazakstanissa Ukraina pelin jälkeen, Suomi olisi varma suosikki sijoittumaan lohkossaan toiseksi.


Paljon täytyy kuitenkin mennä seuraavan kahden kuukauden aikana oikein, jotta Suomi voi toteuttaa tämän vuosisadan unelman. Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki on valtavan paineen alla, joka on nyt vain kahden maalin päässä Jari Litmasen jälkeen maansa kaikkien aikojen parhaasta maalintekijän tittelistä maajoukkueessa. Mutta jos Pukki ampuu tarvittavat maalit ja puolustus pysyy päättäväisenä, suomalaisilla faneilla ei ole syytä epäillä, että MM –paikka ei voisi olla heidän ulottuvillaan.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Uimarannalla ei ole valvontaa! Uinti omalla vastuulla. Ranta syvenee nopeasti! Kuva sunnuntaina 2009-05-31 klo 14:28. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Peurunka-hotellin ranta. Pertti Manninen, joka myös kastautui veden ollessa arviolta jo 18, ainakin pinnassa, kun varjossakin jo mittari näytti 28:aa.

12.fi - Kuvia ja linjoja vuosien varrelta - Avoin - Riippumaton - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen: nettisanomat @hotmail.com - Nettisanomat - 12 - 12.fi/lakisanomat - 12.fi/viikkosanomat - 2012-02-26 - Sanomanetti

linkki 2014-08-14, banneri 1 (aik. linkki), 2 ja 3 torstaina 2015-06-18. Banneri 4 tiistaina 2015-09-15., J.K.teksti 2017-02-26,
2018-08-28: Miten löytää paras ...

2021-03-16 Suomalaiset Nettiraha ..., 2021-09-29 Voiko Suomen


Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! Lue!

12.fi - ykkosindex

 

 


Sivun alkuun!

index-sivu tiistaina 2018-08-28.