1999 elokuu
ETUSIVU
VANHIN
EDELLINEN
TÄMÄ
SEURAAVA
UUSIN
KAIKKI
HAKEMISTO
ARKISTO
1999/08/05
Viikon pehkonen:
Jos työtön ei löydä työtä, hän menettää ansioturvansa.
(Keskisuomalainen 31.7.99)

Jaakko Pehkonen: Mistä töitä pitkäaikaistyöttömille?
(Katkelmia kirjoituksesta)

Suomen pankin ja valtiovarainministeriön arvioiden mukaan nykyinen työttömyys on pääosin rakenteellista ja pitkäaikaistyöttömät muodostavat rakenteellisen työttömyyden ytimen.

Miten pitkäaikaistyöttömyyttä pitäisi hoitaa?

Perinteiset toimenpiteet ovat osoittautumassa tehottomiksi. Toisaalta uudet ehdotukset eivät saa olla utopistisia. Työtön, varsinkaan pitkäaikaistyötön, ei muutu helposti esimerkiksi yrittäjäksi.

Uusi pohtimisen arvoinen vaihtoehto on järjestelmä, jossa nykyinen ansiosidonnainen työttömyysturva kytketään tietyn työttömyysajan jälkeen työllistymiseen.

Jos työtön ei löydä työpaikkaa, hän menettää ansioturvansa.

Järjestelmä aktivoisi työttömiä työnetsintään, alentaisi tämän ryhmän työvoimakustannuksia ja siten lisäisi työvoiman kysyntää. Järjestelmä loisi taloudellista toimeliaisuutta esimerkiksi palvelusektorille. Samalla järjestelmä toimisi testinä työttömyysturvan väärinkäytölle, koska turvan saaminen edellyttäisi omaehtoista työllistymistä tietyn työttömyysjakson jälkeen.

(Keskisuomalainen 31.7.99)

Taidatkos sen selkeämmin sanoa.

Vaikka pitkäaikaistyöttömyys on rakenteellista, työtön itse on kuitenkin vastuussa työllistymisestään!

Jutussa on lisäksi virhe. Jo nyt työtön putoaa ansisosidonnaiselta, jollei onnistu työllistämään itseään omin tai muiden toimenpitein!
(12 5.8.99 pm)

 

 
17.02.02.
1999/08/05 - hurskastelua - 12.fi - etusivu
12.fi
arkisto - 1999/08/05 - hurskastelua - 12.fi - jaakko pehkonen - mistä töitä pitkäaikaistyöttömille? - kommentti - pertti manninen