12.fi 2000/42

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.torstaina 18. toukokuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.

Viikon kuva:

12.fi:
haku kaikista aiemmista

Keski-Suomen viikon pakinoitsijakin on lukenut raamattua ja piispan ja professorin kirjoitusta.
toverin kaveri ja piispa

 

Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän.

Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunnan piispa.
Timo Veijola, Vanhan testamentin tutkimuksen professori, Helsingin yliopisto.

Mitä kokoomusrouvilla on raamattua vastaan?

Toverin kaveri

tämä meno joka päivälle?   Helsingin Sanomat, Mielipide, Keski-Suomen viikko,
Viikon kommentit,
    tiistaina 16. toukokuuta 2000. torstaina 18. toukokuuta 2000.


kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.
  ...
Lepopäivää ei kannata suojella vain siksi, että se on säädetty Raamatussa, vaan siksi, että se on osoittautunut vuosituhansien saatossa ihmistä suojelevaksi instituutioksi.

Kokoomusministerien rouvat ja epäviralliset tyttöystävät ovat aloittaneet voimakkaan hyökkäyksen sitä oikeaa Moosesta vastaan. He yrittävät junailla nössöjen miestensä avulla itselleen lisää shoppailuaikaa.

Edes vanhan testamentin sapattikäsky eli 5. Mooseksen kirja ei paina mitään, kun kokoomusleidit istuvat oopperan jälkeen valkoviini-iltaa selaillen ostoskatalogeja ja pohtivat, mitä kulutustavaroita heillä ei vielä ole. Tämä on muuten ensimmäinen kerta kristinuskon historiassa, kun Elloksen katalogin sisältö punnitaan painavammaksi kuin Raamattu.

    Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki. Tehän varmaan muistatte, että
Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki.
    Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä itseään. Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä.

  Siksi sitä perustellaan 5. Mooseksen kirjassa sanoin: "Näin sinun orjasi ja orjattaresi saavat levätä kuten sinä itsekin." Siis myös "sinä itse", työnantaja, olet levon tarpeessa. Siksi sitä perustellaan 5. Mooseksen kirjassa sanoin: "Näin sinun orjasi ja orjattaresi saavat levätä kuten sinä itsekin." Siis myös "sinä itse", työnantaja ja rouva ynnä rakastajatar, olette levon tarpeessa rahan tekemisen ja sen kuluttamisen ikeestä.

yhteisten hetkien puolustus murenemassa?

 

 

 

 

tämä meno joka päivälle?

  ...
Jo Vanhassa testamentissa on nähty kirkkaasti se, että kaupankäynti sapattina tuhoaa lepopäivän ytimen. Siellä on nähty yhtä kirkkaasti myös se, millaisista motiiveista lepopäivän horjuttaminen nousee. Taustalla on ihmisen pohjaton ahneus.
Jo on ajat, kun ennen niin kristittyinä esiintyneet kokoomusleidit ovat alkaneet toimia vastoin Raamatun henkeä ja kirjainta. (Hannu Salama hei! Haasta ne oikeuteen Jumalan pilkasta!). Ettei tulisi väärinkäsityksiä, niin tässä on syytä painottaa, ettei Toverin kaverilla ole mitään korkeakulttuuria vastaan. Päinvastoin. Elloksen katalogi on ihan hieno teos, kiiltävä paperi ja kaikki. Ja koska ensi vuoden Finlandia-palkinnon valinnee itse Lenita "Tennissukka" Airisto, Elloksen katalogin voitto lienee läpihuutojuttu. Mutta taas asiaan Muuan jyväskyläläinen kahdeksan lapsen äiti ja marketin kassa uskaltautui männä viikolla kysymään paikallisen kokoomusvaikuttajan jalkavaimolta, miksei hän saisi nähdä lapsiaan edes sunnuntaisin. Kokoomuksen rakastajatar vastasi turkkinsa sisältä tillanderit kilisten: - Kun meillä on rahhoo niin, että ranteita pakottaa! Voisiko sen enää osuvammin sanoa.
  Siksi profeetta Aamos hyökkää aikansa rahamiehiä vastaan, jotka sanovat: "Milloin päättyy uudenkuun juhla, että saamme myydä viljaa, milloin sapatti, että saamme avata varastot?" (Aam. 8:5). Tosin muuan profeetta Aamos hyökkää jostain kokoomusleideille aivan käsittämättömästä syystä Raamatussa rahamiehiä vastaan, jotka sanoivat: "Milloin päättyy uudenkuun juhla, että saamme myydä viljaa, milloin sapatti, että saamme avata varastot?" (Aam. 8:5).
 

Aamoksen hyökkäyksen kohteena ovat suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa ja kaatamaan kilpailijansa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon." He haluavat ottaa kaiken irti myös ajasta, päästä eroon taloudellisesti näennäisen hyödyttömistä juhla- ja lepopäivistä saadakseen näin "varattomat valtaansa rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla."

Aamoksen kritiikin kohteena ovat suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon." He haluavat ottaa kaiken irti myös ajasta, päästä eroon taloudellisesti näennäisen hyödyttömistä juhla- ja lepopäivistä saadakseen näin "varattomat valtaansa rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla."
loppuvatko tavarat kaupasta?

kuva: Pertti Manninen, Jyväskylä toukokuussa 1999.
  Eikö ahneudelle ole olemassa mitään rajoja Suomessa riemuvuonna 2000? - Millä sivulla on kengät, kysyvät tässä kohtaa kokoomusleidit Elloksen katalogit hyvinhoidetuissa sormissaan.
   

tiistaina 16. toukokuuta 2000.

torstaina 18. toukokuuta 2000.
    Helsingin Sanomat, Mielipide,

Keski-Suomen viikko,
Viikon kommentit,

   

Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunnan piispa.
Timo Veijola, Vanhan testamentin tutkimuksen professori, Helsingin yliopisto.

Toverin kaveri
   

Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän.

Mitä kokoomusrouvilla on raamattua vastaan?
Keski-Suomen viikon pakinoitsijakin on lukenut raamattua ja piispan ja professorin kirjoitusta.
toverin kaveri ja piispa
torstaina 18. toukokuuta 2000

toverin kaveri ja piispa


tämä meno joka päivälle?

kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.

Piispa Wille Riekkinen ja professori Timo Veijola huolissaan.

ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän

 yhteisten hetkien puolustus murenemassa?

kuva: Pertti Manninen, Jyväskylä toukokuussa 1999.

toverin kaveri ja piispa

Keski-Suomen viikon pakinoitsijakin on lukenut raamattua ja piispan ja professorin kirjoitusta.

 loppuvatko tavarat kaupasta?

kuva: Pertti Manninen, Jyväskylä toukokuussa 1999.kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.


viikon kuva:
lätkäfani kerjää huomiota osakseen.

torstaina 18. toukokuuta 2000

Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen Laukaassa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

kirjoita!

Sivut valmisti Pertti Manninen
19 May, 2000 ,25 May, 2000,
26 May, 2000
copyright 12.fi 2000/42 c
 

sivun alkuun!

otsikko ja navigointi 07.01.2001, tekstin vasennus 29.04.2002.
     


20030212

 

Sisällysluettelo 2000/05 toukokuu.
Sisällysluettelo 2000/04 huhtikuu.
Sisällysluettelo 2000/03 maaliskuu.
Sisällysluettelo 2000/01 tammikuu - 2001/02 helmikuu.

     


20030212

  Sisällysluettelo 1999/12 joulukuu.
Sisällysluettelo 1999/11 marraskuu.

Sisällysluettelo 1999/10 lokakuu.

Sisällysluettelo 1999/09 syyskuu.

Sisällysluettelo 1999/07 heinäkuu - 1999/08 elokuu.
     
Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin keskiviikkona 2010-11-10 klo 09:13.