Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945). Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.
Professori Arata Osadan, joka itsekin oli Hiroshiman pommituksen uhri, kokoama dokumentti kertoo sodan kauhuista lasten silmin. Se on todellinen, uhrien omakohtainen kuvaus ydinpommin pudottamisen seurauksista. Lasten yksinkertaiset, kaunistelemattomat kertomukset vakuuttavat meidät ponnistelemaan kaikin keinoin rauhan hyväksi. (Kirjan esittely takakannessa). Japaninkielinen kirja ilmestyi lokakuussa 1951 nimellä Hiroshiman lapset: hiroshimalaisten poikien ja tyttöjen vetoomus. Kirja ilmestyi engalanninkielisenä Children of Hiroshima vuonna 1980 ja suomenkielisenä Hiroshiman lapset vuonna 1984 suomentajanaan Eila Salomaa ja julkaisijanaan Lasten Keskus. Myötäelänyt Pertti Manninen 2003.


1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Etusivu  


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

190
191
192
 

27.03.2003.Pääkirjoitus  
  Kuolema Nykissä  


  Viikon linkki  
  3 x imagine  


  Sodan kuva  
  Verisuihku  


  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  


  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  
12
Torstaina 27. maaliskuuta 2003. Numero 191
     
    USA ja liittolaiset ovat edenneet Bagdadin porteille tänään tänään 27. maaliskuuta 2003. Suomalaisen toimittajan kysyessä kuolleitten irakilaisten sotilaiden määrää amerikkalainen kenraali vastasi, ettei meillä pommituksissa ole niitä kukaan laskemassa. TV1.
     
  Yoko Ono kampanjoi ketjukirjeellä rauhan puolesta. New Yorkissa asuva taiteilija Yoko Ono kuuluu amerikkalaisiin, jotka ovat aktiivisesti yrittäneet estää Yhdysvaltain hyökkäyksen Irakiin. Yksi hänen rauhanhankkeistaan on ollut Yoko's Peace event for John Lennon, jonka merkeissä hän käynnisto muutamaa viikkoa ennen sotaa ketjukirjeen. Helsingin Sanomat 26.03.2003.
     
  Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.
Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945).
     
  Fredsträff '84. Västerås 12-15 juli. Muistoja Rauhantapaamisesta 1984.
     
Talous
     


maanantaina
24.02.2003.
  Riippumattomat ja jäävittömät.
Yomin, entisen Keski-Suomen puhelimen, yhtiökokouskutsussa on pahaenteisiä kohtia. Osakkeenomistaja Ari Neuvosen ja osakkeenomistaja Mauri Pöyhösen vaatimukset selvittää Yomin ja Elisan välisiä kauppoja. Keski-Suomen osakesäästäjien puheenjohtaja Jorma Kokko kertoi, että moni jyväskyläläinen on ollut häneen yhteydessä ja ihmetellyt Keskisuomalainen-lehden linjan muutosta. Yomi-kohu ei paikallista tiedotusvälinettä paljon kiinnosta. Kokolta kysyttiin, vaikuttaako linjan muutokseen se, että Yomin hallituksen puheenjohtajaksi on noussut Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Erkki Poranen.
Jarmo Leppiniemi, Ilta-sanomat maanantaina 24.02.2003.
     tiistaina
25.03.2003.
  Riippumaton ja jäävitön.
Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja, professori Jarmo Leppiniemi käsitteli Ilta-sanomissa (24.3) Jyväskyläisen it-yhtiön Yomi Oyj:n tulevaa yhtiökokousta. Leppiniemi viittasi Yomille jätettyihin kirjeisiin, joissa epäillään aiheutetun vahinkoa yhtiön pääomistajan Elisa Communications Oyj:n hyväksi. Leppiniemi lokasi kirjoituksessaan myös sanomalehti Keskisuomalaista. Hän antoi ymmärtää, että lehti olisi tarkoituksellisesti vaiennut "Yomi"-kohusta. Syyksi Leppiniemen kirjoituksessa arvailtiin, että lehtiyhtiön konsernijohtaja Erkki Poranen on Yomin hallituksen puheenjohtaja. Mitkä muuten ovat Leppiniemen osakesijoitukset? Riippuvaisuuksien epäilyä voisi Leppiniemen kohdalla jatkaa pidemmällekin. Hänen edustamansa järjestön jäsenethän saavat erikoissopimuksen ansiosta puoli-ilmaiseksi Taloussanomat-lehden, jota julkaisee Sanoma-WSOY-konserni.
Keijo Lehto, Keskisuomalainen tiistaina 25.03.2003.
     


Kuvateksti: Osakesäästäjien edusmies Jorma Kokko on huolissaan siitä, miten paikkakunnan tele- ja it-yhtiö Yomin käy. Yomin pääkonttori, Innova-torni, on nykyisin koko kaupungin maamerkki.

keskiviikkona
26.03.2003.

 

Yomin keskisuomalaiset osakkaat haluavat selvityksiä yrityskaupoista.
Osakesäästäjien Kokon mukaan selvityksiä tarvitaan erityisesti kahdesta kaupasta. Vuonna 2001 Votekin liikevaihto oli 1,7 miljoonaa euroa ja se teki tappiota 2,5 miljoonaa euroa. Mikä on kaupan lopullinen hinta - se liikkuu miljoonissa euroissa. Konkurssikypsästä firmasta summa tuntuu hurjalta. Kyseisistä kaupoista ovat Yomille kirjelmöineet kaksi toispaikkakuntalaista piensijoittajaa. He ovat yhtiölle toimittamissa kirjeissään vaatineet Yomin toimitusjohtajaa ja hallituksen jäseniä vastuuseen, jos kaupoissa on aiheutettu yhtiölle ja sen osakkeenomistajille vahinkoa. Yomin hallituksessa istuu Jyväskylän seudun talouselämän napamiehiä: Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Erkki Poranen, autokaupasta tunnettu Heikki Salmenkangas, Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Jyväskylän Teknologiakeskus Oy:n toimitusjohtaja Antti Aumo, Jyväskylän maalaiskunnan apulaiskunnanjohtaja Erkki Talvitie ja Enermetin ex-toimitusjohtaja Esa Pennanen.
Keijo Lehto, Keskisuomalainen keskiviikkona 26.03.2003.

     
torstaina klo 12
27.03.2003.
  "Tiistaina Yomi ilmoitti, että se järjestää torstaina klo 12 median edustajille ja osakkeenomistajille "tietoiskun" juuri ennen yhtiökokousta." Keskisuomalainen 26.03.2003.
     

torstaina
27.03.2003.
Pääkirjoitus: Pukit kaalimaanvartijoina. Sama meno jatkuu. Mitään ei opita.
Ei ole montaa vuotta siitä, kun keskisuomalaiset napamiehet yrittivät kaapata koko Keski-Suomen Puhelin Oy:n pienosakkailta pilkkahintaan. Järjestettiin kyseenalainen suunnattu anti Fiotele Oy-nimiselle yhtiölle myrkkypykälineen. Helsingin Puhelin Oyj oli kuitenkin fiksumpi ja maksoi armosta kohtuullisen korvauksen epäonnistuneille kaappareille, joista osa nytkin huseeraa nykyisen nimensä vaihtaneen yhtiön hallituksessa. Nyt hallituksen jäsenillä on taas vuoronsa äänestää pienosakkaiden vaatimukset nurin. Kaupunginjohtaja Pekka Kettunenkin näyttää olevan taas mukana huilattuaan hetken edellisen sotkun jäljiltä.
Pertti Manninen, 12.fi torstaina 27.03.2003.


PS: linkkejä: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta.
Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen!
Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä! Lähes 5000:lle KSP:n nukkuvalle osakkaalle olisi rahaa tarjolla Yomista.
Ym.
Etsi lehden omalla haulla!

     

Eilen: "Bushin akilleenkantapää on talous"
USA ja liittolaiset aloittivat "täsmäiskut"

Tänään:
Veri (Hiroshiman lapset).
Huomenna: ?

Tulossa. Special. Martin Saarikangas - suomalaisten pienyritysten tappaja.

     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     

Ilmoitukset.

12

190
191
192
   Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  


  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  


  Tulossa  
  - Muistoja
Kuvia pinnan alta ja päältäkin.
 
  - Muistoja
Fredssträff -84
 
  - Muistoja
Johan von Bonsdorff
 
  - Eduskunta  
  - Kaksoset  

 
12
09
12

veri ja tuli,
  12.fi

tumma
 

Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi. Pertti Manninen.

Imagine all the people living for today, ah.

Imagine all the people living life in peace.

Imagine all the people sharing all the world.

You, you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope some day you'll join us and the world will live as one. John Lennon.

Sanot: Olen uneksija, vaan en suinkaan ainoa. Mukaan toivon sinutkin, maailma yhdess' elää. Suomentanut Pertti Manninen.

Kuvan unelmoinut Pertti Manninen vanhojen kuvien sarjasta. 3 x imagine 12.fi torstaina 27. syyskuuta 2001
verimyrsky
  12.fi
 

Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi. Pertti Manninen.

Imagine all the people living for today, ah.

Imagine all the people living life in peace.

Imagine all the people sharing all the world.

You, you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope some day you'll join us and the world will live as one. John Lennon.

Sanot: Olen uneksija, vaan en suinkaan ainoa. Mukaan toivon sinutkin, maailma yhdess' elää. Suomentanut Pertti Manninen.

Kuvan unelmoinut Pertti Manninen vanhojen kuvien sarjasta. 3 x imagine 12.fi torstaina 27. syyskuuta 2001
verisuihku
  12.fi
 

Kuolema kulkee vääjäämättömästi. Ei auta pommien tekninen tarkkuus silloin, kun tahto tappaa on tarkempi ja voimakkaampi. Pertti Manninen.

Imagine all the people living for today, ah.

Imagine all the people living life in peace.

Imagine all the people sharing all the world.

You, you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope some day you'll join us and the world will live as one. John Lennon.

Sanot: Olen uneksija, vaan en suinkaan ainoa. Mukaan toivon sinutkin, maailma yhdess' elää. Suomentanut Pertti Manninen.

Kuvan unelmoinut Pertti Manninen vanhojen kuvien sarjasta. 3 x imagine 12.fi torstaina 27. syyskuuta 2001


  Sisällysluettelo 2003/01 Tammikuu.
Sisällysluettelo 2002/12 Joulukuu.
Sisällysluettelo 2002/11 Marraskuu.
     
    2002. Kannet ja linkit etusivuille.


TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: 12@hotmail.com. Copyright 12.fi 2002/191. Sivut valmisti Pertti Manninen 27.03.2003, (March 31, 2003 12:54). Talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 12.fi - 2003/03/27 - etusivu - Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset - yomi - leppiniemi - lehto - kokko - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 07:56.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09.21. Pertti Manninen. Tämä 12-sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. PM.