JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossapoistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen   http://www.12.fi/2005/09/12/erkkoyrittajyys.htm


12  12.09.200

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Syyskuu
2005

12.fi  politiikka   maanantaina 12. syyskuuta 2005

 

Uusin

Arkisto

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Maisema

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Linkit.
Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

  

""
12 maanantaina 12. syyskuuta 2005. Muut lehdet.   Kuva: "Ministeri Aatos Erkon (kesk.) mielestä eduskunta ei tosissaan taistele yrittämisen puolesta. Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) (vas.) puolestaan totesi suomalaisen yrittäjän sosiaaliturvan olevan Euroopan parhaimpia. Markku Ulander / Lehtikuva.

Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden
Suomessa.

Helsingin Sanomat. Talous. Tiistaina 06.09.2005. Marjut Tervola.

Ministeri Aatos Erkko arvosteli maanantaina poliittisia päättäjiä verotuksesta ja lainsäädännöstä, jotka haittaavat yrittäjyyttä ja yritystoimintaa. Erkon mukaan yrittäjyys latistettiin Suomessa ”aikoja sitten”, ja sama haluttomuus tukea yrittämistä jatkuu.
”Todellista taistelua yrittäjyyden puolesta eduskunnassa ei käydä”, Erkko totesi maanantaina eduskunnan lisärakennuksessa Suomalaisen yrittäjän päivän juhlatilaisuudessa.
...
Tarkistettavaa olisi hänen mukaansa vallitsevassa ajattelutavassa, joka ”ei rohkaise yrittämistä millään tavoin - päinvastoin.” Yrittäjyyteen liitetään Erkon mukaan epäluuloa ja pahimmillaan kateutta.
”Yksityinen yrittäjä ei pääse hyötymään tuloksista. Ylisuuret palkat ja bonukset sen sijaan hyväksytään, kunhan ne eivät koske yrittäjäomistajaa”, hän sanoi.
Erkko vaati poliittisilta päättäjiltä ryhtiä etenkin silloin, kun suomalaiset yritykset siirtävät tuotantoaan ulkomaille. ”Yritysten annetaan muuttaa maasta ilman, että niiltä vaaditaan minkäänlaisia korvauksia saaduista tuista vain muutamaa vuotta aikaisemmin - - vastuu on viime kädessä demokraattisesti valituilla poliittisilla toimijoilla”, Erkko arvosteli.
Erkko myönsi olevansa yrittäjyyteen liittyvissä näkemyksissä ”hyvin pessimistinen”. Häntä ennen tilaisuudessa puhui eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd),

”Hän [Lipponen] oli hyvin optimistinen. Ehkä totuus on jotain tässä välissä”, Erkko sanoi.
Erkko on SanomaWSOY:n suurin omistaja. Helsingin Sanomat kuuluu SanomaWSOY-konserniin.
Tilaisuudessa puhui myös Suomen yrittäjien puheenjohtaja, kauppaneuvos Eero Lehti. Hän otti esille yrittäjävajeen.

Yksi yrittäjyyttä vähentävä tekijä on Lehden mukaan suomalainen konkurssilainsäädäntö.

”Näyttää siltä, ettei oikeusministeriö ole halukas muuttamaan tätä yksittäistä lain kohtaa”, hän sanoi.
Lehti epäili myös yrittäjäverotuksen kevennysten riittävyyttä. Kritiikkiä häneltä sai niin ikään suomalainen koulutusjärjestelmä, joka tuottaa valkolakkeja, mutta vain vähän yrittäjäksi soveltuvaa ainesta."

Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa.  Helsingin Sanomat. Talous. Tiistaina 06.09.2005.

Lue myös!
Helsingin Sanomat torstaina 20. tammikuuta 2005. Pääkirjoitus: Velkasuhteen perusteisiin tulee puuttua varovaisesti. (Kirjoitus kokonaisuudessaan.)
12.fi/2005/01/20/etusivu.htm
12.fi torstaina 20. tammikuuta 2005. Pääkirjoitus: Kännissä kirjoitettu.
12.fi/2005/01/20/etusivu.htm
 
Lue myös mm!
Huutokauppaa hädällä. Pertti Manninen 30. toukokuuta 2002. 12.fi. Suomen hallitus ja oikeusministeri Johannes Koskinen olivat pankkien höynäytettävinä. Ulosottoperinnän määräajan pidennys ja kuolinpesien putsaaminen vesittävät hyvätkin pyrkimykset.
12.fi/2002/05/30/huutokauppaa.htm
Velka-armahdus on pelkkä kasvojenpesu. Keskisuomalainen maanantaina 27.5. 2002 Seppo Haavisto 12.fi/2002/10/17/velkaarmahdus.htm
Siitä suuresta sovittelusta. Iltalehti keskiviikkona 25.9.2002 Jorma Ojaharju. http://www.12.fi/2002/10/17/siitasuuresta.htm
laskut.
 
Oikeusjuttu - Painajainen. Täydelliset tekstit alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä.  Linkit dokumentteihin. 12.fi/2005/07/19/etusivu.htm
 
 
"Erkko on SanomaWSOY:n suurin omistaja. Helsingin Sanomat kuuluu SanomaWSOY-konserniin."
 

1999.
Sanomapallo Suomessa vuonna 1999 (?). Kuva ja käsittely: Pertti Manninen. Sanomatalo on juuri valmistumassa ja ohikulkijalla on jo syksyinen asu yllään. Kuva on aikaisemmin julkaisematon ja se on syntynyt siinä yhteydessä, kun SanomaWSOY ei ollut vielä luopunut oikeudestaan ostaa tonttia toiselle samanlaiselle. Silloin julkaistiin sarjaan kuuluva toinen kuva, joka on otsikoitu seuraavasti: Hetki historiaan, Sanomatalo. Tämä ei riitä! SanomaWSOY tahtoo vielä toisen samanlaisen peittämään Eduskuntatalon. 12.fi/2005/03/13/etusivu.htm

Maanantaina 12. syyskuuta 2005. Etusivu.

 

     

12 maanantaina 12.09.2005.
Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa. Helsingin Sanomat.  Tulossa!
Alibi. Jättireportaasi Bodom oikeudenkäynnistä. Alibi löysi uuden todistajan: "Nils tunnusti minulle!" Gustafsson Alibille: "En tunnustanut!" Tulossa! 
Kuva: Satukissa aamulla. Tulossa! 
Päivän meili. Ministeri Aatos Erkko, Helsinki. Iltalehti.  Tulossa! 
"Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Presidentti Tarja Halonen. Tulossa! 
"Amnesty on syvästi pettynyt YK:n ihmisoikeuskoneiston toimintaan". Pääsihteeri Irene Khan. Tulossa! 
Kuva: Tämänvuotinen fasaani kurkkii ruohikossa.  Tulossa! 
Kuva. Messias". "Nato on ainoa vaihtoehto." Max Jakobson.  Torstaina 1. syyskuuta 2005. 

     

Tulossa harvinaista herkkua: ministeri Aatos Erkon kommentteja tähän päivään! 
Aatos Erkko ei kannata Suomen liittymistä Naton jäseneksi. Helsingin Sanomat maanantaina 05.09.2005. Tulossa! 
Erkolta napakka ei Nato-jäsenyydelle. Keskisuomalainen maanantaina 05.09.2005. Tulossa!
 Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa. Helsingin Sanomat tiistaina 06.09.2005. Tulossa! 
Vanhemmat lukiokirjabisneksen armoilla. Helsingin Sanomat. Mielipide tiistaina 06.09.2005. Tulossa! 
Vatanen esittää Ahtisaarta ehdolle presidentinvaaleihin. Keskisuomalainen keskiviikkona 07.09.2005, ei siis 01.04! Tulossa!

Guardian Unlimited  Wednesday September 7, 2005
Eight ways to change the world In pictures: The Millennium Development Goals exhibition.
Guardian Unlimited  Monday September 12, 2005
Poverty coalition hits back at ad ban  Media: Make Poverty History 'dismayed' after media regulator Ofcom slaps blanket ban on its TV and radio advertising.
Guardian Unlimited  Monday September 12, 2005
Tax avoidance 'keeps developing world poor'  Society: Multinational companies operating in the world's poorest countries are "dodging" around £270bn a year in tax, anti-poverty campaigners claimed today.

Pääkirjoitus keskiviikkona 7.syyskuuta 2005.
  
Uusi Jukebox tuotiin sisään. Vinyylikone on juuri viety pois. Asennus on käynnissä, mutta innokkaimmat soittajat vetävät välistä ja asentajat antavat tyttöjen valita mielimusiikkiaan. Luen Iltalehteä kahvia siemaillen. Aatos Erkkokin on päässyt pääkirjoitussivun meilin kohteeksi suositeltuaan Tarja Halosen uudelleenvalintaa ja joku kirjoittaa nuorisotyöttömyydestä mielipidepalstalla. Erkko vaati lehtiä kirjoittamaan arjen huolista eilen tai toissapäivänä Helsingin Sanomissaan. Saman päivän lehdessä oli lukijan kirjoitus, jossa ihmeteltiin lukion kirjojen jatkuvaa vaihtumista. Kalliksi käy kukkarolle. Siinä ohjetta SanomaWSOY:n omistajalle arjen murheista ja elokuvalippukin on liian kallis nuorten ja köyhien kukkarolle. Taas ohjetta SanomaWSOy:lle, joka omistaa Rautakirjan, joka omistaa Finnkinon. Tämän kirjoitin vasta illalla, päivällä keskityin auringonpaisteessa muihin asioihin. "Hetki elämästä eräänä kauniina päivänä". Pertti Manninen.
Kuvat 07.09.2005 klo 13:n molemmin puolin. Cafe Laukaa. 

Lue myös!  Elokuvalipulla kohtuuton hinta.
12.fi/2005/03/10/elokuvalippu.htm 

   Tämän numeron etusivulle

 
 

 TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: mailto:12@hotmail.com Copyright 12.fi 2005/386. Sivut: 12.09. 2005,   (nettiin 12.9.2005, linkit 14.09.2005).     

12 - 2005/09/12 -  Aatos Erkon mukaan poliitikot latistivat yrittäjyyden Suomessa.  Helsingin Sanomat. Talous. Tiistaina 06.09.2005. Marjut Tervola. - Aatos Erkko - Paavo Lipponen - Eero Lehti - Johannes Koskinen -  Kuva: Sanomapallo Suomessa vuonna 1999 (?).  - maanantaina 12.09.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.

 

Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.