12 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999Ilmoita ilmaiseksi! - Arkisto
 N:o 744. Maanantai 2008-02-18
edellinen  seuraava   UUSIN 

Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies".

Iltalehti: "Suhdetta puidaan ulkomailla VANHASTA PILKATAAN"

Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA"

Kuva: Keskisuomalaisen maaseutupaikkakunnan LIDL-ovella maanantaina 2008-02-18 kuuden kieppeissä. Pertti Manninen.

Lehtien etusivut:

Iltalehti: "Tappio oikeudessa olisi kohtalokas MAINE MENEE

Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA"

Pääministeri (Finnish PM)


  Midnight Sun Restaurant Patong Kata phuket.fi 


  arsedel.fi 
Opeta lapsi uimaan!

Sananvapaus kauppatavarana


"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Kuvat 2008

Otsikot 2008

Ystävän päivänä, penkkariajelupäivänä. "Abi -sinä olet tähti!" - "Hengaillaan" - "Onko aamuja?" - "On, nolla"

Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?

Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista. - Sai pitää erorahansa vaikka ne olivat laittomat! Juttuja!

Selvitys vuoden 1988 väestöennusteen toteutumisesta seitsemällä alueella

Päätoimittaja Erkki Laatikainen: Keski-Suomi pärjää väestön kasvamisessa

Päätoimittaja Janne Virkkunen: Valta pohjaa luotettavuuteen

Puolueeton ja puolueellinen lehdistö. Viikkosanomat 29.8.1958
, päätoimittaja Aatos Erkko

Pakinoitsija Bisquit: Nyreä tuuli

Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen


BONNE ANNEE 2008
. Kuva

Helsingin Sanomat ja valta, 1999 heinäkuu-elokuu nykykommentein

Chartres - Katedraali - Muisto 

"Helsinki saa osan Espoota"
 


"Tässä on uusi Itä-Helsinki"


Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit
 

Kuva. Sipoo-Sibbo eli Vanhanen vs. Liljeström
 

Sananvapaus kauppatavarana
 

12 lehteä!
 

Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen"
   

Pääkirjoitus. Mietteitä oikeudenmukaisuudesta
  

Kirjoituksia Sipoosta
 

Päätoimittaja Janne Virkkusen esitelmä Katse eteenpäin seminaarissa


Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen
  

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
 

BONNE ANNEE 2008
 

Asianajajan laskutus, kunnianloukkaus ja (3poistettu 06.12.2015)12.  N:o 743. Lauantai 2008-02-16
Pitkä-Matin oikeudenkäynti alkoi eilen Ystävänpäivän jälkeen. Lue taustaa!
Syyttäjä vaatii kustantajalle ehdollista vankeusrangaistusta ja kirjoittajalle sakkorangaistusta.
Pääministeri Matti Vanhanen ei vastannut Susan Ruususen tervehdykseen vaan kiroili mielessään sotkua.

Kuva: "Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema." Alkuperäistä kirjan kantta kutistanut kohti pimeyttä Pertti Manninen lauantaina 2008-02-16.


12 N:o 744. Maanantai 2008-02-18
guardian.co.uk, Monday February 18 2008 Mark Tran, James Orr and agencies

US and EU powers to recognise Kosovan statehood

Britain, France, Germany and the US today said they would recognise Kosovo after its declaration of independence, but Spain broke ranks by saying it would withhold its endorsement.
The announcements by the French foreign minister, Bernard Kouchner, and the British foreign secretary, David Miliband, at an EU foreign ministerial meeting in Brussels, came as a relief for Pristina after Spain punctured Kosovo's euphoria.

The US president, George Bush, hailed Kosovo's historic bid for statehood and the US government extended formal recognition to it as "a sovereign and independent state". "The establishment of these relations will reaffirm the special ties of friendship that have linked together the people of the United States and Kosovo," the secretary of state, Condoleezza Rice, said in a statement.

Serbia has tonight reacted to the news by recalling its US ambassador. However, Spain which is grappling with its Basque problem, fears Kosovo's unilateral declaration of independence from Serbia sets a bad precedent for other countries facing separatist movements. "The government of Spain will not recognise the unilateral act proclaimed yesterday by the assembly of Kosovo," the foreign minister, Miguel Angel Moratinos, told reporters. "We will not recognise because we consider ... this does not respect international law." Cyprus, Greece, Slovakia, Bulgaria and Romania have indicated they too are not keen to recognise Kosovo.

US and EU powers to recognise Kosovan statehood

Comment is free: Kosovo and the law
Video: Serb protesters clash with police
Julian Borger: A country in search of an identity
In pictures: Kosovan independence
Kosovo: the key figures
Interactive: Kosovo independence12.  N:o 742. Torstai 2008-02-14
guardian.co.uk, Thursday February 14 2008 Mark Tran and agencies

Serbia refuses to accept Kosovo's imminent secession

Serbia today ruled out any cooperation with a Kosovan "puppet state" on its territory, ahead of an expected unilateral declaration of independence by Kosovo. With its southern province set to make a formal break with Belgrade on Sunday, the Serbian prime minister, Vojislav Kostunica, repeated the assertion that a declaration of independence would be illegal. Kostunica also made clear there would be no cooperation with the EU as it finalises plans to deploy 2,000 police, judges and civil administrators to take over from the UN mission that has been Kosovo since 1999. "There would be no greater humiliation for Serbia if it, in any way, signed or agreed in some indirect way to this puppet state," Kostunica told the daily Glas Javnosti.
 

His divided government coalition closed ranks today in its refusal to accept Kosovo's secession."All acts and activities of provisional authorities in Kosovo unilaterally declaring independence will be declared null and void for breaching the sovereignty and territorial integrity of Serbia, guaranteed ... by the UN charter," the coalition said.

Earlier, the Russian president, Vladimir Putin, launched a scathing attack on countries planning to recognise Kosovo's unilateral declaration of independence.
Recognition of Kosovo's independence would be "immoral and illegal", and European countries should be "ashamed" of their double standards, Putin said at a press conference in Moscow.

Serbia refuses to accept Kosovo's imminent secession

Related information

World news
Kosovo · Russia · Serbia · Balkans


12  N:o 732. Maanantai 2008-01-28
Guardian Unlimited Monday January 28, 2008
Special Report Kosovo
Comment
Balkans on the mend
There is no need for gloom: the region has a great chance to achieve stability and prosperity
Olli Rehn
Monday January 28, 2008
The Guardian  

Special report
Kosovo
Interactive guides
Nato's first war
The legacy of the Kosovo conflict
Kosovo atrocity sites
Related special reports
Serbia
Yugoslavia war crimes
Macedonia
Useful links
Nato
Serbian government
CIA world factbook: Serbia and Montenegro

12 maanantaina 31.8.1999.

Soitellen sotahan: tuho, jonka tahdoimme?

Yhden totuuden julistajat ovat takoneet päähämme, että pommittaminen ja tappaminen olivat ainoat keinot lopettaa tappaminen. Niinpä maailman poliisi USA:n johdolla ryhdyttiin tositoimiin: laittamaan Serbiaa ja Kosovoa järjestykseen väkivaltaisesti.
Tuho oli hirvittävä ja niinkuin aina siviiliväestö kärsii eniten niin itse sodassa kuin sen jälkeenkin. Suomi oli innokkaimpien joukossa hyväksymään sotatoimet Iso-Britannian pääministeri Tony Blairin toimiessa eurooppalaisena ylipäällikkönä. Pieni maakaan ei enää luottanut YK:n mahdollisuuksiin vaan Euro-hurmassaan tunsi olevansa oikeassa leirissä oikeiden haukkojen joukossa.
Mukana olossa ovat vastuussa Suomen ulkopolitiikasta vastaavat presidentti Martti Ahtisaari, pääministeri Paavo Lipponen ja ulkoministeri Tarja Halonen sekä koko maan hallitus ja hallituksessa edustetut puolueet. Ratkaisiko operaatio ongelman? Halusimmeko me rauhaa rakastavat ihmiset tällaista ratkaisua? Olemmeko jo vähemmistössä vai ovatko johtajamme sokaisseet meidät uskomaan yhtä ainoaa totuutta?
Soitellen sotahan: tuho, jonka tahdoimme?

Lue myös!
Nato ei tee virhearvioita!
Koiviston huoli pommituksista myöhäsyntyistä
Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi?Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?

12.  N:o 742. Torstai 2008-02-14
Ystävän päivänä, penkkariajelupäivänä. "Abi -sinä olet tähti!" - "Hengaillaan" - "Onko aamuja?" - "On, nolla"

Kuva: "Abi - sinä olet tähti". Laukaan lukion toinen kuormallinen abeja lähdössä koulun pihalta ensimmäisen kuormallisen perään Kattasoran sora-auton lavalla kouluun jäävien ja jo sieltä aikoja lähteneiden iloisesti ja ehkä hiukan haikeastikin saattelemina. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2008-02-14 klo 11.50. Laukaa. Koulutie.
> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >
"Hengaillaan" - "Onko aamuja?" - "On, nolla"


Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?

12.  N:o 742. Torstai 2008-02-14 - Laukaan lukion ajelut. Lähtö.

"Hengaillaan".


"Onko aamuja?"


"On, nolla!"


"Abi - sinä olet tähti".

Laukaan lukion kuormalliset abeja lähdössä koulun pihalta, Sydän-Laukaan koulu, Laukaan lukio, kouluun jäävien ja jo sieltä aikoja lähteneiden iloisesti ja ehkä hiukan haikeastikin saattelemina kuljettajien pidellessä käsiään taskussa kovassa talviviimassa muutaman asteen pakkasessa ja alaluokkalaisten odotellessa vielä viimeisiä karkkeja. Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2008-02-14 noin varttia vaille puolenpäivän. Laukaa. Koulutie.


Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?

12.  N:o 742. Torstai 2008-02-14 - Huomenna se alkaa!
Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!

Kuvat tv:stä sunnuntaina 2007-09-30. Pertti Manninen.
Pääministerin oikeusjuttu:
Oikaisu: Kysymys ei olekaan kunnian loukkaamisesta, vaan yksityisyyden loukkaamisesta. Seuraavassa perjantaina 2007-10-05 kirjoitetussa jutussa pitää olla kunnianloukkauksen tilalla yksityisyyden suoja. Asia on tietenkin sekava, kun vastapuolikin lehtihaastatteluissa on puhunut kunnianloukkausjutusta. Oikeus joutuu ottamaan kantaa siis esimerkiksi siihen tekstiviestiin, jossa pääministeri Matti Vanhanen tituleerasi itseään "Euroopan presidentiksi". Jos oikeus ei ottaisi huomioon yhteyttä ja yhteydenhalua, jossa pääministeri tällaista nimitystä itsestään käytti, niin se joutuisi toteamaan, että Suomessa on suuruudenhullu pääministeri, joka olisi vaaraksi maalleen ja kansalaisilleen, alamaisilleen. Juttuhan pitäisi siinä tapauksessa julistaa salaiseksi! Pertti Manninen torstaina 2008-02-14.
P.S. Pääministeri näyttelee tyhmää, kun jatkuvasti väittää, että hän ei pyydä mitään korvauksia vastapuolelta. Jos hän olisi reilu mies, hän ilmoittaisi, että hän maksaisi ex-morsiamalleen mahdollisesti maksettavaksi tulevat korvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Muuten kyllä vastapuoli on kusessa maksujensa kanssa. Sama.

"Hyvää huomenta nukkunut hyvin aurinko paistaa tervehtii Euroopan presidentti" - Vanhanen.

"I'll be president of Europe if you give me the power" - Blair.

Syyttäjälle ehtinyt:

Pääministeri Matti Vanhanen väittää kirjan Pääministerin morsian loukkaavan hänen kunniaansa. Lehtitietojen mukaan kirjassa on satoja alleviivauksia, joissa on kunniaa loukkaavia sanontoja. Koska kirja on julkisesti saatavissa, niin luulisi, että oikeudenkäyntiä ei julisteta salaiseksi ja näin ollen oikeudenkäynnistä riittää kerrottavaa useaan otteeseen. Pääministeri Matti Vanhanen toivoo oikeudenkäynnin selventävän pääministeriä koskevan yksityisyyden suojaa. Kirjoittaja Susan Kuronen (nyk. Ruusunen) katuu kirjaansa ja kertoo sen syntyneen hylätyn naisen sekavassa tilassa, kun häntä sitä pyydettiin kirjoittamaan. Kirjan kustantajasta on ehkä jotakin epäselvyyttä, koska Etukeno Oy:n Kari Ojala on kiistänyt Iltalehden haastattelussa julkaisseensa yhtään kirjaa. Iltalehti.fi 5.10.2007:

“Kustantaja Kari Ojala on pettynyt.


- Minusta tämä on käsittämätöntä, Kari Ojala toteaa.
Pääministerin morsian -kirjan kustantaja Kari Ojala ei uskonut syyttäjän nostavan syytettä. Toisin kävi.
- Pyrin etsimään hyvän asianajajan. Tässä pieni perheyritys tulee taistelemaan pääministeriä ja keskustapuoluetta vastaan. Se ei tule olemaan helppoa, Kari Ojala Etukeno Oy:stä sanoo Iltalehdelle.
- Tänään julkistetut syytteet Pääministerin morsian -kirjasta ovat käsittämättömiä, hän jatkaa.
Ojalan mukaan pääministeri ja oikeuslaitos ovat tukahduttamassa sananvapautta.
- Suomessa ei ole enää sallittua kirjoittaa ja julkaista omasta elämästään muistelmia, joissa mainitaan toisia ihmisiä arkipäiväisissä yhteyksissä. Lakitieteellinen outous syytteissä on, että kustantajaa koskeva syyte kohdistuu minuun, vaikka en ole julkaissut yhtään kirjaa. Etukeno Oy on ja vastaan sen asioista, mutta juridisesti kysymys on aivan eri asiasta.” Iltalehti.fi 5.10.2007. Jari Kupiainen.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200710056682605_uu.shtml

Pääministeri Matti Vanhanen blogissaan:
“Päiväkirja Perjantai 5.10.2007


Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte.


Tein keväällä tutkintapyynnön poliisille Etukenon kustantamasta kirjasta. Syyttäjä ilmoitti äsken nostavansa syytteen. Asia siirtyy nyt tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tätä kautta saamme ainakin yhden linjauksen siitä, missä kulkee yksityisyyden raja.
Tiedotusvälineiden kiinnostus yksityisyyttäni kohtaan tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Tällä viikolla lehdet ovat yrittäneet selvittää olemmeko myymässä Lepsämässä olevaa asuntoa. Helpotan nyt kaikkien toimitusten työtä ja kerron, että allekirjoitimme toimeksiantosopimuksen kiinteistövälittäjän kanssa. Samalla hyväksyimme sellaisinaan hänen ehtonsa ja esittämän hintapyynnön. Tämä kaikki tulisi julkiseksi ilmoitteluvaiheessa ja viimeistään sitten jos kiinteistökauppa toteutuisi. Kauppaa koskevat asiathan ovat julkisia, mutta ei yksityishenkilöllä eikä edes ministerillä sinällään ole mitään velvollisuutta kertoa tällaisista henkilökohtaiseen elämään liittyvistä kysymyksistä. Lehdistön kiinnostus on luonteeltaan tirkistelyä. Merja arvuuttelikin, että kauankohan kestää ennen kuin toimitukset ovat liikkeellä siitä kun aloimme kertoa hankkeesta ulospäin. Veikkasin itse muutamaa viikkoa - aika supistui muutamaan tuntiin:)
Jos kauppa syntyy niin sitten edessä on jollain aikataululla uuden talon rakennuttaminen Lepsämään. Innostava haaste.”
http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.iw3?showmodul=149&newsID=de9f9171-531a-410c-8481-6aa038a1615d

Lakisanomat perjantaina 2007-10-05. Pertti Manninen.


Lue myös! Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen

Vanhanen jätti Susanin. Häähaaveet olivat liikaa pääministerille. 
Ilta-Sanomat.


"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Aftonbladet.
 

Finnish PM improves his prospects with deft handling of a hot potato
Kiss-and-tell published in run-up to election
Affair began at Ikea and ended with text message
Guardian Unlimited

Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö.
Iltalehti

Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!
12

Satunnaisia löytöjä huussin perältä. Kuvakoelma.
12

Matti Vanhanen: Juridiikka. Kuva.


Kuvat tv:stä sunnuntaina 2007-09-30. Pertti Manninen.


Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?


12.  N:o 741. Perjantai 2008-02-08
Näin Jyväskylässä: Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen sai pitää
erorahansa vaikka ne olivat laittomat! - Tunarit ja munarit eivät raskineet pyytää niitä takaisin!Kuva: "Pullopalautus - Tällaista on Jennin elämä - Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista - Näillä teillä kamera valvoo." Laukaa. Keskusta. Lauantai 2008-02-02 klo 17.50.
Kuva: "Tämä näkymä on vuoden päästä ex-näkymä, mikäli tunkkaisen kaavan mahdollistamat asunnot käyvät kaupaksi Harjun kupeella. Miksi eivät kävisi?" Jyväskylä. Harju. Vesilinna. Maanantai 2008-02-04 klo 15.15. Pertti Manninen.


2004


extra-tiistai 03.08.2004.
 
03.08.2004. extra-tiistai
Pekka Kettunen ja potkut.
 
Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. "Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tulee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin." Seura perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.)
Kalliit kaupunginjohtajat. 


Kuvat ja yhdistely: Pertti Manninen.

Lue myös!
Torstaina 26.02.2004. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa? Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003.

Lue myös! 11.12.2003. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.
Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on sopinut suullisesti tullessaan virkaansa yhdeksän vuotta sitten erorahansa suuruudeksi 260 000 euroa kolmen kaupunginhallituksen jäsenen kanssa. Kukaan heistä ei ole enää kertomassa tästä meille. "Miehen sanaan pitää voida luottaa." Kaupungin hallituksen nykyinen puheenjohtaja Erkki Ikonen. Sama uudestaan!

Lue myös! Torstaina 11.03.2004. Jyväskylän poispotkittu, virallisesti vapaaehtoisesti eronnut matkakassa mukanaan, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen järjestelee tilaa yksityissairaala Mehiläiselle. Pekka Kettusen viimeinen palvelus?

Lue mm. myös!
 

Viikon kettunen. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". 28.07.1999. 
"Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa. 09.09.1999.
Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." 07.10.1999. 
Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen
: "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua." 24.02.2000. 
...palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa. Kummallista kunniaa. 03.08.2000. 
Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? 16.11.2000. 
Kaupunginjohtaja 50- vuotispäivänsä aattona. Kettunen vittuilijasta eetikoksi 14.03.2002. 
Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. 05.12.2002.

03.08.2004. extra-tiistai
Seura. Nyt. perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.). Toimittanut Kari Kallonen.

Kalliit kaupunginjohtajat. 

"Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen kuittasi erorahana muhkean 1.5 vuoden palkan eli 2000 000 euroa. Kettusen irtisanoutuminen toi Jyväskylälle lisäkustannuksia, jotka eivät jää pelkästään kiisteltyyn erorahaan.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Kettusen seuraajaksi valittu Lappeenrannan kaupunginjohtaja Markku Andersson asetti perusehdoksi Jyväskylään muutolle 12 000 euron kuukausipalkan. Palkanlisinä tulevat auto-, asunto- ja puhelinetu.

Andersson ansaitsee vielä jonkin aikaa Lappeenrannan pomona 9 500 euroa.

Syyskuun alussa runsaan 82 000 asukkaan Jyväskylässä työnsä aloittava Andersson kohoaa parhaiten tienaavaksi kaupunginjohtajaksi Suomessa.

- Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että hän lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tullee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin, toteaa Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen (kok)."

Seura. Nyt. perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.). Toimittanut Kari Kallonen. Kalliit kaupunginjohtajat. 

2005

12  29.03.2005

12 maanantaina 28. maaliskuuta 2005. Etusivu. Numero 324. Läpinäkyvää journalismia: "Kettusen eroraha perusteeton." Keskisuomalainen 25.03.2005.
"Läpinäkyvää journalismia".
Kuvaan on tullut tärkeää tietoa ja mahdollista spekulointia siitä menettääkö Jyväskylän ex-kaupunginiohtaja Pekka Kettunen kuuluisan erorahansa. Ainakin Kettusen lakimies oikeustieteen lisensiaatti Vesa Laukkanen on sitä mieltä, että erorahan palauttaminen ei tule kysymykseen: "Kettunen on vilpittömästi solminut sopimuksen luottaen siihen, että kaupunginhallituksella on valta sopia näin. Sopimus on sopimus ja sen mukaan Kettunen on myös irtisanoutunut." ja jatkaa kaupunginhallituksen jäsenten joutumisesta maksumiehiksi: "Minusta se on mahdoton ajatus. Kun luottamusmiehet toimivat vilpittömästi, niin kyse ei ole sellaisesta huolimattomuudesta, josta voisi kukaan olla vastuussa. Vahinko jäisi kaupungin vahingoksi". Lähde: Keskisuomalainen. "Kettusen eroraha perusteeton".

Jyväskylän kaupungin lakimies Olli Heikkilä puolustelee tekosiaan, onhan hän ollut lainopillinen asiantuntija tässä Kettusen vilpittömässä paperissa. Lainaus Keskisuomalaisesta: " ... kaupungin ja Kettusen välinen sopimus erorahasta raukeaa, mikäli kaupunginhallituksen päätös ei saa lainvoimaa. Heikkilän mukaan käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pekka Kettunen joutuu maksamaan vapaaehtoisesta irtisanoutumisestaan saamansa 200 000 euron erorahan takaisin kaupungille, mikäli [Hämeenlinnan] hallinto-oikeuden pyytös jää pysyväksi."

Saa nähdä. Ensin tietenkin kannattaa odottaa Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä, ellei joku keksi jotain sitä ennen. Kaupunkilaiset ainakin ovat levottomia ja vaativat Keskisuomalaisen "nettikyselyssä", johon muutoin vastasi ilmeisesti ennätysmäärin lukijoita, siis näin pyhien keskellä, murskaäänin erorahan palauttamista!

Muut Keskisuomalaisen uutisetusivulla näkyvät henkilöt osoittavat jo mieltään puolesta ja vastaan Jyväskylän Sokoksen kulmilla.

Tarkemmin katsottuna tämä paljastuu kyllä "reality"- läpinäkyväksi journalismiksi. Etsittyäni lehden uudestaan käsiini selvennän asiaa: "Kuvatekstit: 1. Pekka Kettunen. Kuvamanipulaatio.  2. Opposition ja presidentin kannattajat ottivat yhteen Ala-Toon aukiolla presidentinpalatsin edessä keskellä Bishekin kaupunkia Kirgisiassa torstaina. Vallanvaihto nimitettiin tulppaanivallankumoukseksi. David Mozinarishvili/ Reuters.  3. Sokoksen laajennus maksaa vähintään 25 miljoonaa euroa. Tavaratalo laajenee Vapaudenkadun suuntaan. Kuva: Maarit Lidström." Ja kaikki tämä siis Kettusen entisessä kotikaupungissa ilmestyneessä sanomalehdessä, jonka nimi on Keskisuomalainen  ja tämä siis pitkänäperjantaina 25. maaliskuuta 2005.

Läpinäkyvää journalismia tulkitsi ja kuvan "valmisti" Pertti Manninen, päätoimittaja, 12.fi ja vielä pääsiäisenä: maanantaina 28.03.2005.

Seuraava.
Edellinen. 12  N:o 736. Perjantai 2008-02-01
"Janne Manninen viihdyttää asiakkaitaan Thaimaan Phuketissa , ravintola Midnight Sunin terassilla Patong Beachilla". Kuvateksti. Helsingin Sanomat tiistaina 2008-01-15.
Kuva talven keskellä tänään perjantaina 2008-02-01 puolenpäivän aikoihin lumisessa Suomessa. Pertti Manninen.

Koti-ikävää ei lääkitä hernekeitolla. Suomalaisravintoloissa kokoontuvat lomakaverit eri puolilta Suomea.
"Midnight Sunin perustaja Janne Manninen kertoo, että saunassa käyvät ahkerasti myös thainaiset. "Saunan luullaan vaalentavan ihoa, siellä tavoitellaan paikallista kauneusihannetta."
Voisiko tänne tuoda saman tien myös hernekeiton? Manninen toteaa, että lihapullatkin tulivat listalle vasta kun niiden puuttumisesta tuli jatkuvaa palautetta. Työharjoittelija Petri Flöjt kertoo kuulleensa soppajuttuja. "Aika monta kertaa siitä vitsaillaaan. Toivon, ettei kukaan ole ollut tosissaan."
Koti-ikävän lievitykselle halutaan pitää rajat myös lomakeskus Tuna Resortissa. Yrittäjä Harri Haatainenkin myy lihapullia, mutta lupaa, ettei karaokea hankita koskaan."
Helsingin Sanomat. Kotimaa. Koti-ikävää ei lääkitä hernekeitolla. Ville Juutilainen. Kuva: Markus Jokela. Kartta: Karttakeskus. Tiistai 2008-01-15.


  Midnight Sun Restaurant Patong Kata phuket.fi 


  arsedel.fi 
 12 N:o 731. Sunnuntai 2008-01-27
"Punainen muisto". "Kuvanveistäjä Taisto Martiskaisen suunnittelema muistomerkki ”Crescendo” 1970.12   Sunnuntai 2008-01-13. Kuvia 2008.


Lintu pysäkillä. Ma 2008-01-07.


Tyttö vauhdilla. Ma 2008-01-07.


Marski jalustalla. Ma 2008-01-07.


Räntäsade päivällä. Pe 2008-01-11.


Kuvat 2008
Otsikot 2008


  N:o 707. Tiistai 2008-01-01

edellinen  seuraava UUSIN - Onnellista vuotta 2008! - Rochefortin tytöt - Crack! Snap! Futz! -

BONNE ANNEE 2008

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin loputtua, klo 00.05 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2008-01-01 klo 01.05.

Onnellista vuotta 2008!
12. Maanantai 2008-02-18. N:o 744. - Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies".
Iltalehti: "Suhdetta puidaan ulkomailla VANHASTA PILKATAAN"
Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA"

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys. 12@hotmail.com Sivut 2008-02-15, nettiin 2008-02-16, linkkejä 2008-02-16.

2008/02/18 - 12 - Iltapäivälehtien valinta : "Huoripukki ja murhamies". - Iltalehti: "Suhdetta puidaan ulkomailla VANHASTA PILKATAAN" - Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA"- Lehtien etusivut: Iltalehti: "Tappio oikeudessa olisi kohtalokas MAINE MENEE - Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA" - Kuva: Keskisuomalaisen maaseutupaikkakunnan LIDL-ovella maanantaina 2008-02-18 kuuden kieppeissä. Pertti Manninen. - Kuva: "Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema." - Matti Vanhanen ja Susan Kuronen. - Kuvia. Ystävän päivänä, penkkariajelupäivänä. "Abi -sinä olet tähti!" - "Hengaillaan"- "Onko aamuja?" - "On, nolla!" - Laukaan lukion toinen kuormallinen abeja lähdössä koulun pihalta ensimmäisen kuormallisen perään Kattasoran sora-auton lavalla kouluun jäävien ja jo sieltä aikoja lähteneiden iloisesti ja ehkä hiukan haikeastikin saattelemina. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2008-02-14 klo 11.50. Laukaa. Koulutie. Sydän-Laukaan koulu, Laukaan lukio - Iso kuva - Näin Jyväskylässä: Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen sai pitää erorahansa vaikka ne olivat laittomat! - Pekka Kettunen ja potkut. - Läpinäkyvää journalismia - Kettusen eroraha perusteeton. --Hyvää huomenta nukkunut hyvin aurinko paistaa tervehtii Euroopan presidentti - Vanhanen. - I'll be president of Europe if you give me the power - Blair. - Matti Vanhanen - Tony Blair - Euroopan presidentti - Janne Manninen viihdyttää asiakkaitaan Thaimaan Phuketissa, ravintola Midnight Sunin terassilla Patong Beachilla. Kuvateksti. Helsingin Sanomat tiistaina 2008-01-15. - Petri Flöjt - Harri Haatainen - Ville Juutilainen. Kuva: Markus Jokela. - 12 maanantai 18.02.2008 - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo. - 12 - 12.fi - Lakisanomat  

Sivun alkuun!

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin lauantaina 2010-11-13 klo 10:54.

Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "12-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen.Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.