Valitse!
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. 12.fi  
politiikka
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

Keskisuomalainen tiistaina 25. tammikuuta 2000.

12.fi
 


Linkit

Omistajan hätähuuto. Katkelma kirjoituksesta "

Sosialisointia Jyväskylässä: Epäpyhä allianssi ryöstää asukkaiden talot ja rannat

Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!

Sosialisointi-etusivu

Näin siinä sitten kävi, vai kävikö?


Ensimmäiset jutut:

Sippulanniemi aidataan golffareille.

Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.


Lue myös:

Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Ministeri Suvi Linden ei valvo.

Kettunen vittuilijasta eetikoksi. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen Tänään 30.05.02


Etusivulle!

 

Huutokauppaa hädällä

Golf-sokeutta Suomen maassa

Suomen perustuslaki pilkattavana

Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa

Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta

Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.

Sairaalassa Helsingissä 2

Jääviys on itse huomattava

Aki Kaurismäki

Työtä!

 

 

pm

Golf-sokeutta Suomen maassa

Pertti Manninen 30. toukokuuta 2002. 12.fi

Oulussa ministeri Suvi Linden kaatui viheriölle. Jyväskylässä on pistetty vieläkin paremmaksi: kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja kumppanit kaavoittavat golf-kenttää yksityisten maille maanomistajien vastustuksesta välittämättä.

Kaikki Suomen golf-kentät ovat yksityisiä pienen harrastajajoukon omistamia. Joillain kentillä omistusosuus, joka takaa pelaamisen maksaa jopa satoja tuhansia markkoja. Huomattavasti halvempiakin on.

Osa kentistä toimii täysin omistajien rahoituksella, osa on vuokrannut kentän kunnilta kymmeniksi vuosiksi erittäin edullisella vuosivuokralla. Oulussa kentän laajennukseen pyydettiin kaupungilta alhaista maanvuokraa, koska kenttä oli tarkoitus rakentaa vain osakkaiden rahoituksella ilman yhteiskunnan tukea. Ministeri Suvi Linden kuitenkin esitteli omistamalleen kentälle miljoonan markan avustusta valtiolta. Tästä nousi niin kova kohu, että hän joutui eroamaan ministerin paikaltaan.

Jyväskylässä on toisenlaista menoa, vielä hurjempaa.

Sippulanniemen golf-kentän laajennukseen ei haluta enää kaupungin omistamaa maa-aluetta, vaan kaupunki kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla kaavoittaa yksityisten maita yksityisen golf-kerhon tarpeisiin. Tämä häikäilemättömyys jatkuu ja jatkuu maanomistajien vastustuksesta huolimatta. Hallinto-oikeus ei tosin tätä hyväksynyt, mutta kaupungilla oli otsaa valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tästä asiasta.

Oman lukunsa on sanomalehti Keskisuomalainen, joka ei pysty ottamaan edes neutraalia asennetta tällaiseen nykyaikaiseen maanryöstöön. Lehti kirjoittaa puolueellisesti päättäjiä painostaen. Todellinen limbo-otsikointi oli, kun lehti väitti, että jos kaava hylätään, niin rannat rakennetaan kerrostaloiksi!

Tähän loppuun ote Keskisuomalaisessa julkaistusta maanomistajan yleisönosastokirjoituksesta:

"Temppu tehdään kaavoittamalla maat virkistysalueeksi välittämättä siitä kuka ne omistaa. Jos kaava-alueella sattuu olemaan asumuksia, niin merkitään ne vain symboleilla suoraan virkistysalueen keskelle."

"Asukkaille toki annetaan lupa jatkaa asumista omalla maallaan omissa kodeissaan, tosin tietyin rajoituksin."
...
"Keljonlahden rakennetut yksityiset rannat on pääsääntöisesti kaavoitettu VL-merkinnällä (lähivirkistysalue). Kuitenkaan asukkaiden ja maanomistajien kanssa ei ole neuvoteltu."

"Maankäytöstä sopiminen etukäteen yksityisten maanomistajien kanssa olisi erityisen tarpeellista varsinkin silloin kun on kysymyksessä on virkistysalue. Kaupungilla näet ei ole lunastusoikeutta maan hankkimiseksi virkistystarkoituksiin."
….
"Kaupunginvaltuusto käsittelee Sippulanniemen virkistysalueen osayleiskaavaa kokouksessaan 24.1.2000."

"Tällöin joko hyväksytään tai hylätään se, että Keljonlahden asutut rannat olisivat muka kaupunkilaisten virkistysrantoja ja vielä vapaat rakentamattomat rannat varataan golfkentän laajennukselle."

"Miten käykään tavallisen kaupunkilaisen: vapaita rantoja ei virkistysalueelle jää!"

30.05.2002 Pertti Manninen, 12.fi.


Omistajan hätähuuto. Katkelma kirjoituksesta "Kaavoittajan alkemiaa Sippulanniemessä"

Sosialisointia Jyväskylässä: Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue) ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä! Katkelmia pöytäkirjoista.

Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!

Sosialisointi-etusivu

Näin siinä sitten kävi, vai kävikö? "Sippulanniemen golf-kaava hyväksyttiin mutinoin Jyväskylässä". Keskisuomalainen tiistaina 25. tammikuuta 2000.


Ensimmäiset jutut:

Sippulanniemi aidataan golffareille. Torstaina heinäkuun 27. päivänä vuonna 1999

Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle. Häikäilemätön kaava valmisteilla. Maanantaina syyskuun 27. päivänä 1999


Lue myös:

Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Puheenjohtaja Kyösti Vesterinen vauhdissa. Ministeri Suvi Linden ei valvo.

Kettunen vittuilijasta eetikoksi. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen kertoo 50- vuotispäivänsä aattona muuttuneensa eetikoksi.


Jääviys on itse huomattavaTOIMITUS päätoimittaja
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. copyright 12.fi 2002/148.
Sivut valmisti Pertti Manninen 30.05.02 ja 03.06.02..
2002/05/30 - 12.fi - golf-sokeutta - oulu - jyväskylä - suvi linden - pekka kettunen - maanryöstö golf-kentälle - pertti manninen - kuvat - avoin - joka torstai - kuva - pertti manninen - nettisanomat.

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin torstaina 2010-11-11 klo 11:45.