Kuolema Nykissä. New York 2001. Kuvitelma: Pertti Manninen. Henkilökohtaisia tunnelmia ja lehdistä luettua suruaamuna.


Muut lehdet. Keskisuomalainen, ulkomaat perjantaina 29.11.2002. Washington, STT

Bush nostaa Henry Kissingerin, 79, takaisin politiikan parrasvaloihin

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissiger, 79, astuu takaisin politiikan näyttämölle. Presidentti George W. Bush on nimittänyt hänet johtamaan riippumatonta ryhmää, jonka on määrä selvittää, kuinka pahoin ja mistä syystä amerikkalaiset tiedustelupalvelut epäonnistuivat tehtävässään ennen viime vuoden syyskuun terrorihyökkäystä.

Kymmenjäseniseen tutkimusryhmään kuuluu yhtä monta rebublikaania ja demokraattia. Sillä on puolitoista vuotta aikaa tutkia, olisiko syyskuun 11. päivän iskut voitu välttää.

Nimitys on samalla yritys palauttaa Kissingerin maine, joka on tahriintunut sotarikossyytteiden vuoksi.

Kissinger lupasi kaivaa esiin kaikki faktat, "johtivat nämä sitten mihin tahansa".

- Meille ei ole asetettu mitään rajoituksia emmekä hyväksy mitään rajoituksia, hän sanoi, kun nimitys julkistettiin myöhään keskiviikkona Suomen aikaa.

Seniori tuo uskottavuutta

Tarkkailijat arvioivat, että Kissingerin pitkä politiikan ja hallinnoinnin kokemus lisää komission arvovaltaa ja auttaa hälventämään epäilyjä, että hallitus yrittäisi peitellä komission mahdollisesti tekemiä epämiellyttäviä havaintoja.

Kissinger oli presidentti Richard Nixonin kaudella mukana rakentamassa lännen suhteita Kiinaan, edistämässä liennytystä suhteissa Neuvostoliittoon ja suunnittelemassa salaista sotaa Kambodzhassa.

Häntä syytettiin sotarikolliseksi, joka tuki Latinalaisen Amerikan diktaattoreita näiden murskatessa kovin ottein vasemmistolaista oppositiota.

Siitä huolimatta hänet palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 1973. Hän sai palkinnon yhdessä pohjoisvietnamilaisen johtajan kanssa kiitokseksi ponnisteluistaan Vietnamin sodan lopettamiseksi. Sota ei kuitenkaan loppunut: Pohjois-Vietnam aloitti uuden hyökkäyksen vuonna 1975.

Sotarikossyytösten vuoksi Kissinger välttää nykyisin matkustamista tiettyihin maihin, joissa hänet saatettaisiin pidättää.

Muut lehdet. Keskisuomalainen, ulkomaat perjantaina 29.11.2002. Washington, STT

Kuvateksti: Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.


Kommentti:

"Vaikeinta hänellä on kai itsensä kanssa"
Jotenkin näin sanoi eräs haastateltava hiljan esitetystä Henry Kissingerin sotarikoksia käsittelevässä dokumentissa Suomen TV:ssä, jossa otsikkoon oli lisätty kysymysmerkki tästä sotarikollisuudesta.. Turhaa hienostelua Suomessa. Kyllä dokumentista kävi varsin selvästi ilmi, että Kissingerin juonittelujen tuloksena Vietnamin sota laajeni ja näin tuhannet ihmiset (amerikkalaiset) ja sadat tuhannet aasialaiset saivat surmansa turhassa sodassa. Nyt hänet on siis asetettu tutkimaan sitä, miksi syyskuun 11. päivän tapahtumia ei pystytty ennakoimaan. Oliko tuhon suuruus yllätys ja riistäytyikö tietämättömyys ja välinpitämättömyys käsistä. Vähän niin kuin Suomen 90-luvun laman synnyttämisessä. Analogia on kamala, mutta USA:n kunniaksi on sanottava, että siellä sentään asetetaan tällainen komitea. Suomessa lamaan syylliset ovat päässeet kuin koira veräjästä, vaikka uhrien määrä on varmasti suurempi.

Näin synkissä tunnelmissa 28.11.2002 Pertti Manninen, 12.fi

13.09.2001 Kuolema Nykissä 11.09.01. Henkilökohtaisia tunnelmia ja lehdistä luettua suruaamuna.
16.09.1999 Pyöveleiden oikeus. Saako Itä-Timor häipyä pois silmiemme edessä?
Lisää
Linkkejä, linkkejä, linkkejä.

     
174
Joka torstai
 
 
 
    Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
    Pukki kaalimaanvartijana 3 28.11.2002
    Eilen: Helsinkiä väreissä 1958
Tänään: Pukki kaalimaan vartijana

Huomenna: Kaavaryöstö etenee
   Kuva sarjasta Yksinäisen kulkijan uni. Pertti Manninen.

Etusivulle

"Meille ei ole asetettu mitään rajoituksia emmekä hyväksy mitään rajoituksia."
Henry Kissiger


Vuodesta 1999 alkaen

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva
     
Torstaina 28. marraskuuta 2002
 
  Pääkirjoitus  
  Kuolema Nykissä  


  Viikon linkki  
  3 x imagine  


  Sodan kuva  
  Verisuihku  


  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit    Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  
12

Vangittu vapaus. Hurjakuru 2002. Kuva: Robotti.
 

Pukki kaalimaan vartijana 1.
"Järkevintä olisi poistaa keskustelupalstojen tallennevelvollisuus ja saattaa palstat tiukan julkaisijavastuun alaisiksi." Sananvapauslain kautta netin villiin länteen. Tommi Lindblom. Päätoimittaja. MTV:n internet-, tekstikanava- ja mobiiliuutiset.
21.11.2002 We shall overcome! Pääkirjoitus
19.08.1999 Uusi demokratia on täällä nyt!

     

Kaunis tappaja. Helsinki 1957.
Kuva: Pertti Manninen
.
 

Pukki kaalimaan vartijana 2.
"Se oli tärkeä puhe. Fiksua tekstiä".
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Tapani Vaahtoranta. Nato-asiantuntija kiittelee Ahtisaaren linjausta.
12.09.1999 Nato ei tee virhearvioita!
Koiviston huoli pommituksista myöhäsyntyistä.
Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi?

13.09.2001 Kuolema Nykissä. "Nato-asiassa Helsingin Sanomat on raukka."
Lisää Linkkejä, linkkejä, linkkejä.

     

Kuolema Nykissä. New York 2001. Kuvitelma: Pertti Manninen.
  Pukki kaalimaan vartijana 3.
"Meille ei ole asetettu mitään rajoituksia emmekä hyväksy mitään rajoituksia." Sotarikoksista syytetty Nobel-palkittu Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger. Bush nostaa Henry Kissingerin, 79, takaisin politiikan parrasvaloihin.
13.09.2001 Kuolema Nykissä 11.09.01.
Henkilökohtaisia tunnelmia ja lehdistä luettua suruaamuna.
16.09.1999 Pyöveleiden oikeus. Saako Itä-Timor häipyä pois silmiemme edessä?
Lisää
Linkkejä, linkkejä, linkkejä.
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
  Pääkirjoitus 28.11.2002
Pukki kaalimaanvartijana
Ei sitä nettiä mikään enää pidättele, ellei sitten USA. MTV3:n Internet-päätoimittaja Tomi Lindblom haluaisi tiukkaa kontrollia ja päätoimittajavastuuta netin keskustelupalstoille. Nämä mielipiteet osuivat ajankohtaisesti Kiinan pyrkimyksiin rajoittaa netinvapautta. Kannattaa lähteä opintomatkalle. Kannattaa lukea Lindblomin kirjoitus kokonaisuudessaan ja ihmetellä missä norsunluutornissa hän on kasvanut.
     

Sokea sokeaa taluttaa
Presidentti Martti Ahtisaari on tuonut nimissään julki tärkeän kannanoton Nato-keskusteluun. Kun ei vain kiitosta suitsutellut ulkopoliittisen instituutin johtaja ja johtava Nato-intoilija Tapani Vaahtoranta olisi itse kirjoittanut koko puhetta. Nyt on valittu väsytystaktiikka. Kun tyhmä kansa ei millään jaksa innostua Natoon, niin hoetaan asiaa niin kauan, että se muuttuu totuudeksi. Nämä intoilijat tuovat elävästi esiin mielikuvan aidosta 30-luvun dokumenttielokuvasta, jossa paraatimarssissa marssijat nostivat jalkansa aina vain korkeammalle, eräs lopulta reilusti pään yläpuolelle ja "Fyhrer" tai "Il duce" ihailivat näitä marssijoita parveltaan. Palkinnon nämä nykyiset likaisen työn tekijät ovat kai jo saaneet.

"Vaikeinta hänellä on kai itsensä kanssa"
Jotenkin näin sanoi eräs haastateltava hiljan esitetystä Henry Kissingerin sotarikoksia käsittelevässä dokumentissa Suomen TV:ssä, jossa otsikkoon oli lisätty kysymysmerkki tästä sotarikollisuudesta.. Turhaa hienostelua Suomessa. Kyllä dokumentista kävi varsin selvästi ilmi, että Kissingerin juonittelujen tuloksena Vietnamin sota laajeni ja näin tuhannet ihmiset (amerikkalaiset) ja sadat tuhannet aasialaiset saivat surmansa turhassa sodassa. Nyt hänet on siis asetettu tutkimaan sitä, miksi syyskuun 11. päivän tapahtumia ei pystytty ennakoimaan. Oliko tuhon suuruus yllätys ja riistäytyikö tietämättömyys ja välinpitämättömyys käsistä. Vähän niin kuin Suomen 90-luvun laman synnyttämisessä. Analogia on kamala, mutta USA:n kunniaksi on sanottava, että siellä sentään asetetaan tällainen komitea. Suomessa lamaan syylliset ovat päässeet kuin koira veräjästä, vaikka uhrien määrä on varmasti suurempi.

Näin synkissä tunnelmissa 28.11.2002 Pertti Manninen, 12.fi

     
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  


  Info  
  - Yhteydenotto  
  - Suomi24  
  - Google  


  Tulossa  
  - Muistoja
Kuvia pinnan alta ja päältäkin.
 
  - Muistoja
Fredssträff -84
 
  - Muistoja
Johan von Bonsdorff
 
  - Eduskunta  
  - Kaksoset  


 

 

Huomenna Itsenäisyyspäivän aattona: Kaavaryöstö etenee Jyväskylän kaupunki sai ajamansa Sippulanniemen golf-kaavan hyväksytyksi Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Erilaisilla kaavatempuilla tullaan ryöstämään asukkaiden maat jopa korvauksetta! Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ansaitsee aikaisemman oman luonnehdintansa "vittumainen" lisäksi luonnehdinnat "häikäilemätön" ja "raukkamainen". Hän käyttää vahvemman oikeutta lakimiesarmeijoineen ja kaavaspesialisteineen pientä yksityistä maanomistajaa vastaan ja hyväksyttää toimensa pihalla olevilla luottamusmiehillä. Oma lukunsa on kokonanaan sanomalehti Keskisuomalainen, joka ei selosta asiaa kunnolla ja vaikenee oudosti kertomatta, mistä todellisuudessa on kysymys. Kaavaryöstö etenee Linkki toimii. kun juttu on valmis. Sitä ennen etsi logon vieressä olevalla haulla aikaisempia juttuja.

Sisällysluettelo: 10.10.2002 - 21.11.2002.


 

Helsinkiä väreissä 1958. Mustavalkoisten negatiivien kansiosta löysin yhden kehystämättömän diafilmin. Pertti Manninen.
3 rullaa, 32 kuvaa.
Helsinki Kallio 1956.
Iso-Britannian laivastovierailu Helsinkiin syksyllä 1957
TOIMITUS päätoimittaja
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. copyright 12.fi 2002/174
Sivut valmisti Pertti Manninen, 28.11.2002, 04.12.2002
2002/11/28 - 12.fi - pukki kaalimaanvartijana 3 - henry kissinger - george w. bush - syyskuun 11 - komitea - keskisuomalainen - kommentti - kuvitelma - kuvat - pertti manninen - avoin - joka torstai - kuva - nettisanomat.


Kuva: Pertti Manninen

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin torstaina 2010-11-11 klo 11:45.