Edellinen - Seuraava - Maailman luetuin suomalainen 12 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.  

Thaimaa
Ravintolat
Midnight Sun Restaurant
Patong - Kata
Ravintolat
Sauna ja kabinetti
Patong

Sauna
Majatalo
Phuket Patong

Majatalo-Huoneistot
Moposkootteri- ja autovuokraus
Patong - Kata

Mopot ja auto
Vene
Flying Finn

Phuket

Vene- Kalastus

Vuokrattava talo Thalangissa

Talo- Huvila
www.thailand.fi
www.phuket.fi
www.patong.fi
www.flyingfinn.info
www.midnightsunrestaurant.info

 
Numero
1065
maanantai 2009-11-02
12 - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat. Kostoiskut tulossa - Hamid Karzai declared winner of Afghanistan's presidential election - Mikael Lilius syytettynä - JJK:n fanit - Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut? - Humpuukia!
Klo 07:57
Klo 09:40
Klo 12:46
Klo 14:37
Klo 16:34
Klo 16:69
"Laskuvesi". Pohjois-Savo. Keitele. Nillakka. Keskiviikko 2009-10-28. Kuvat: Pertti Manninen.

News World news Afghanistan Hamid Karzai declared winner of Afghanistan's presidential election
Independent Election Commission ends uncertainty by declaring Hamid Karzai president after Abdullah Abdullah drops out

Jon Boone in Kabul and Mark Tran guardian.co.uk, Monday 2 November 2009 12.18 GMT

Afghan officials today declared Hamid Karzai the winner of the country's disputed presidential poll after cancelling a planned runoff election. The announcement came after Karzai's main challenger, Abdullah Abdullah, dropped out of the race on the grounds that the vote would not be free or fair. "The Independent Election Commission [IEC] declares the esteemed Hamid Karzai as the president … because he was the winner of the first round and the only candidate in the second round," the commission's chairman, Azizullah Ludin, told reporters. "The constitution of Afghanistan does not require any sort of turnout parameters for the second round," he said, adding that not holding a second round would save money.

The IEC has come under intense western pressure to swiftly name Karzai the winner and end the political uncertainty. A legitimate Afghan leader is seen as essential to western war aims, and the lack of a credible result has prevented the US president, Barack Obama, from being able to make a decision on whether to send up to 40,000 more troops to Afghanistan.
...
Senior diplomats had privately said they did not want to risk troops' lives to protect another election. They said there was enough ambiguity in Afghanistan's constitution to allow the country's supreme court to rule a second round unnecessary and that Karzai should be elected on the basis that he received the highest number of votes in the first.

http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/02/hamid-karzai-afghanistan-winner-election


http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html

Marraskuu 1, 2009

Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat. Kostoiskut tulossa.


Lokakuu 30, 2009-kirjoituksessa:
”Tätä kirjoitettaessa taustalla TV:stä tulee uutinen, että suomalaiset ovat joutuneet tulituksen kohteeksi. He ovat vastanneet tuleen ja saanet ilmaiskuapua. Suomalaisia ei kuollut, eikä loukkaantunut. Vastapuolen tappioista ei kerrottu yhtään mitään. Kyllä kai ne ovat mahdollisia kun kerran tulitusta on käyty maasta ja ilmasta.”

Tänään marraskuun 1. pääsin lukemaan Helsingin Sanomia. Isolla otsikolla lehti kertoo, että suomalaisten vastaus tulitukseen tappoi tulittajia. Emme tiedä keitä he olivat, mutta otaksuttavasti afganistalaisia. Suomalaiset siis tappoivat toisen maan kansalaisia heidän omalla maaperällään. Tähän tilanteeseen on nyt sitten ajauduttu, kun Suomen hallitus, jonka pääministeri on Matti Vanhanen, on intoutunut lähettämään poikiaan vieraalle maalle.

Viimeistään nyt suomalaiset leimataan samaksi maahantunkeutujaporukaksi kuin amerikkalaiset ja muut terrorismin vastaista sotaa käyvät valtiot. Onko Suomi nyt sitten jo sotaa käyvä maa, johon kesällä kirjoituksissa alettiin viitata, ja jotka ministerimme silloin kiivaasti kiistivät. Mikä voi olla pahempaa kuin omaisten kuoleminen vieraan maan luoteihin. Kosto elää!

Ulkoministeri Alexander Stubb ei ollut sitten yllättynyt siitä, että Afganistanin presidentinvaaleihin jäi vain yksi ehdokas, nykyinen presidentti Karzai. Näin hän kertoi hetki sitten TV1:n uutisissa still-kuvassa, siis puhelimessa. Lokakuun 30. päivän kirjoituksessa oli myös seuraava lause: ”80 sotilaan joukko palasi Suomeen Afganistanista ennen vaalien toista kierrosta, jos nyt sellainen järjestetään.”

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Sunnuntai 2009-11-01 klo 21:04. http://viikkosanomat.fi/?p=125


Lokakuu 22, 2009
Puolustusministeri Jyri Häkämies laiminlöi tiedotuksen ylipäällikölle.

Presidentti Tarja Halonen oli siinä uskossa, että Afganistanin vaaleja varten lähetetyt suomalaissotilaat ovat siellä niin kauan kuin vaalit on pidetty. Vaalijärjestelmä on sielläkin sellainen, että jos ensimmäisellä kierroksella kukaan ei saa yli puolta äänistä, järjestetään toinen kierros. Sitä en tiedä oliko toisen kierroksen ajankohta päätetty etukäteen vai siirtyikö se ääntenlaskun viivästyttyä, jopa miljoonan tai jotakin sellaista, väärennetyn vaalilipun tultua hylätyksi.

Ylipäällikkö Halonen oli siis siinä uskossa, että joukot ovat siellä riittävän kauan. Vaalien toinen kierros pitää joka tapauksessa järjestää ennen talven tuloa, jotta äänestäjät pääsisivät kunnolla äänestyspaikoille, joka kyllä näyttää muutenkin sekasortoisessa tilanteessa aika mahdottomalta. Jos äänetyspaikat rajoitetaan turvallisiin valvottuihin paikkoihin, niitä tule niin harvakseen, että ihmisille tulee niihin liian pitkä matka, joka tuo tietenkin turvallisuuden puutetta mahdollisesti niin paljon, että äänestämään ei uskalleta lähteä.

Suomi ei ole mikään banaanivaltio, niinkuin USA, joka ei päästänyt miehiään ja naisiaan pois Irakista sovitun mukaisesti, vaan aina silloin tällöin vaati sotilaitaan jäämään pitemmäksi ajaksi. Suomalaisten miesten kanssa on tehty palvelusopimua, jossa kesto on määrätty ja siitä tietenkin on pidettävä kiinni. Oikein ei olisi ollut sekään, jos miehet olisi pakotettu vastaamaan kysymykseen: Haluatteko jäädä tänne sodan melskeisiin pitemmäksi ajaksi. On siis aivan oikein tehdä kotiutus sovitun mukaisesti.

Puolustusministeri Jyri Häkämies on sen sijaan menetellyt huolimattomasti ja tehtävänsä laiminlyöden kun ei ole varmistanut, että ylipäällikkö tietää asian oikean laidan. Hänen laiminlyöntinsä on asettanut presidentti Tarja Halosen tontun asemaan, mikä on presidenttiä kohtaan kyllä lievästi sanottuna ruma temppu. Yle uutisoi tänään, siis keskiviikkona 2009-10-21 asian niin, että presidentti ei olisi oikein tehtäviensä tasalla ja joku kumma tietokatkos oli syynä presidentin lausuntoon, Egyptissä annettuun, jossa presidentti Halonen kertoi joukkojen lähetetyn Afganistaniin vaaleja turvaamaan ja olemaan siellä niin kauan kuin vaalit on pidetty.

Suomen turvallisuutta näyttää uhkaavan enemmän ministeri Jyri Häkämies kuin Venäjä, Venäjä, Venäjä. (Häkämiehen intoilu vuosi sitten Washingtonissa esitelmässään korkea-arvoisille amerikkalaissotilaille). Tämä kykypuolue Kokoomus näyttää saaneen riveihinsä jonkinlaisia kloppeja. Vertaa puheenjohtaja Kataisen intoilu: ”Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”, tai päinvastoin. Tämä oli siis Keskisuomalaisen otsikko Kataisen puheista jossain kokouksessa, jossa hän naivin suoraviivaisesti esitti, että jos vaadimme suomalaisia pois Afganistanista, niin meidän pitää myös vaatia muita maita tekemään samoin. Katainen ja me suomalaiset pääsemme hiukan helpommalla. Eilen uutiset kertoivat, että Australian hallitus haluaa vetää pois joukkonsa Afganistanista ihan heti.

Puolustusministeri Jyri Häkämies on laiminlyönyt tehtäviensä hoidon ylipäällikölle tiedottamisessa niin pahasti, että hänen pitäisi itse vetää siitä johtopäätöksensä.

Pertti Manninen. Torstai 2009-10-22 klo 00:40. http://viikkosanomat.fi/?p=66


Lokakuu 22, 2009
Afganistan: Kotiutusajankohta jäi lautakasan alle (pääministerin).

Presidentti Tarja Halonen lausui edellisellä ulkomaanmatkallaan mielipiteensä siitä haittaako vaaliraha- lautakasakohu hallituksen työskentelyä. Tottakai, hän vastasi kyseliköille. Pääministteri Matti Vanhanen kiisti haitan. Mitenkähän on. Pääministrerin, joka on ensimmäisenä ollut lähettämässä suomalaisia miehiä ulkomaantehtäviin milloin milläkin nimellä, mandaatilla tai ilman pääsasiana näyttää olleen, että on lähetetty jopa Suomen lakien vastaisesti. Joukkoja on ainakin olosuhteiden muututtua ”sodan omaisiksi (Jyri Häkämies) pidetty paikoillaan, eikä ole harkittu poiskutsumista. Nyt kävi ilmi tänään eduskunnassa muutama tunti sitten, että pääministerikään ei ole tiennyt, että joukot palaavat takaisin ennen Agfanistanin vaalien toista kierrosta.

Pääministeri, joka ei tiedä tällaisia asioita ja puolustusministeri joka ei kerro, ovat vaaraksi Suomen turvallisuudelle, ei tietenkään niin, että tästä mitään suoranaista vaaraa olisi. Vaara piilee siinä, että mitä muuta tulevaisuuudessa pääministeri ei tiedä. Näin slarvia menoa meidän pitää seurata vielä useita vuosia?

Pertti Manninen torstaina 2009-10-22 klo 20:12. http://viikkosanomat.fi/?p=72


Lokakuu 25, 2009
Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut?

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen tiedotuskatkos voi olla tarkoituksenmukainen unohdus. Jos hän kuitenkin, toisin kuin puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen, halusikin minimoida sinkkiarkkujen mahdollisuuden kotiuttamalla täydennysjoukon mahdollisimman nopeasti eikä siis oikeasti halunnutkaan mitään jatkoaikaa. Tähän viittaa Häkämiehen aikaisempi lausunto ”sodanomaisista olosuhteista”. Jos oikein olen ymmärtänyt täydennysjoukko koostui juuri varusmiespalveluksensa suorittaneista varusmiehistä, joille oli annettu 3 viikon lisäkoulutus. Tällaisen joukon lähettäminen ”tykinruoaksi” oli sinänsä jo hyvin arveluttavaa ja kotiutus takaisin mahdollisimman pian ilman lisäaikoja oli paikallaan.

Vuoden limbopalkinnon jakavat ulkoministeri Alexander Stubb ja vihreiden ”sattumakansanedusta” Pekka Haavisto. He molemmat puuhailivat jatkoajan kanssa, vaikka sinne lähteneillä oli kirjallinen palvelusopimus, jossa aika oli sovittu. Vihreiden Haavisto se varsin kaheli on. Hän vakavalla naamalla (HBL:n mukaan) oli ollut vaatimassa palveluajan pidentämistä. Menköön itse sinne tarkkailemaan tilannetta. Näin ylimielinen käytös kansanedustajalta, lainsäätäjältä, on törkeää käytöstä Afganistaniin lähteneitä nuoria miehiä kohtaan. Kaivan joskus myöhemmin kirjoituksen esille ja todistan väitteeni dokumentoidusti.

Pääministeri Matti Vanhanen on luvannut antaa selonteon asiasta ja pistänee sotkun Häkämiehen syyksi. Jos hän itse ei tunnusta möhliineensä, niinkuin nyt näyttää että ei tunnusta, on hän raukkamainen ministeriään kohtaan. Sen nyt vielä ymmärttä , että tasavallan presidentti Tarja Halonen ei ole tiennyt asiasta kuin yleisellä tasolla. Pääministeri Vanhanen kertoi ja selitti, ettei kukaan osannut arvata tai ennustaa toisen vaalikierroksen lykkääntymistä. Heikoissa kantimissa on hallituksen ja pääministerin Afganistan-tietämys. Ainoa järkevä takaraja olisi ollut luonnon määräämä, siis talven tulo, niinkuin jo aikaisemmin edellisellä kerroilla toin esille.

Jonkun lehden muut lehdet osastosta luin tänään nopeasti kyytiä odotellessani Peurungassa, että vaikkei nyt mitään korvaamatonta tapahtunutkaan, oli kuitenkin lehden kirjoittaja huolissaan siitä, jos tällainen tietokatkos sattuisi jonkun muun asian yhteydessä myöhemmin. Saattoi olla Kaleva, mutten varmaankaan pääse tarkistamaan, kun lehdet ovat päivän tuotteita ja joutuvat väistymään uusien tieltä.

Pertti Manninen. sunnuntai 25-10-25 klo 22:50, YK:n päivän jälkeisenä päivänä, jolloin en päässyt kirjoittamaan mitään ankaran fyysisen urakan jälkeen. http://viikkosanomat.fi/?p=74


Lokakuu 30, 2009
20-vuotiaat suomalaisnuoret palasivat kotiin ”sodan omaisista” olosuhteista hengissä.

80 sotilaan joukko palasi Suomeen Afganistanista ennen vaalien toista kierrosta, jos nyt sellainen järjestetään. Television eteen lausuntoja antamaan oli passitettu 3 nuorta,. Joukossa oli tietojen mukaan puolet juuri kesällä varusmiespalveluksensa päättäneitä, 3 viikon täydennyskoulutuksen saaneita 20-vuotiaaita. Rohkeita nuoria, joiden ei olisi tarvinnut sanoa palveluksestaan yhtään mitään, jos näin olisi sovittu. Sotilasviranomaiset patistivat kuitenkin heistä 3 antamaan lausuntojaan TV:lle ja lehdistölle, ainakin Iltalehdessä oli haastattelu. Kaikki kunnia nuorukaisille, varmasti he hoitivat tehtävänsä asianmukaisesti.

Kunnia ei tietenkään kuulu viranomaisille ja maan hallitukselle, jotka lähettivät heidät ”sodanomaisiin ” olosuhteisiin, ilmaisu puolustusministeri Jyri Häkänmiehen. Aikaisemmin olen ihmetellyt onko nykyisenkaltainen rauhanturvaaminen edes Suomen voimassaolevien lakien mukaista. Asia olisi oikeuskanslerin tutkittava oma-aloitteisesti.

Tiedotus- ja tietämyssotku oli vain sivujuonne. HBL:ssä rauhanturvaajaveteraani, jonka nimeä en nyt muista, ilmaisi sotkusta mielipiteensä suunnilleen seuraavasti: Alun alkaen tehtävä olisi pitänyt määritellä tehtäväperusteiseksi, vaalien toimeenpanemisen ajaksi. Lisäksi hän oli myös sitä mieltä, että Afganistanistanin ollessa kysymyksessä olisi maan olot tuntien pitänyt varautua yllätyksiin, näin muuten allekirjoittanutkin jo aikaisenmmin on todennut.

Tätä kirjoitettaessa taustalla TV:stä tulee uutinen, että suomalaiset ovat joutuneet tulituksen kohteeksi. He ovat vastanneet tuleen ja saanet ilmaiskuapua. Suomalaisia ei kuollut, eikä loukkaantunut. Vastapuolen tappioista ei kerrottu yhtään mitään. Kyllä kai ne ovat mahdollisia kun kerran tulitusta on käyty maasta ja ilmasta.

Seuraan päivittäin Guardianin sivuja netissä. Siellä on kuva ja juttu tänään siitä kun presidentti Obama meni vastaanottamaan 18 amerikkalaissotilasta arkuissa, jotka tuotiin yöllä jonnekin sotilastukikohtaan USA:ssa. Presidentti Obama tekee kunniaa kuvassa kun viimeinen arkku menee hänen ohitseen. Oli sovittu, että media ei kuvaa kuin tämän yhden arkun.

Puolustusministeri Jyri Häkämies halusi 20-vuotiaat pois Afganistanista hengissä. Poliittisesti tiedotussotku on kuitenkuin pikkujuttu siihen verrattuna, jos sieltä olisi tuotu vasta asevelvollisuutensa lopettanut, 3 viikon koulutuksen saanut nuori, joka joutui sinne lähtemään kun ei ollut saanut työpaikkaa Suomesta varusmiespalvelun jälkeen. Tämä on epäsuoraa pakottamista sodanomaisiin olosuhteisiin, jota media on vuosien varrella harrastanut.

Loppu hyvin kaikki hyvin, kotiin palanneiden osalta.

Pertti Manninen. Torstai 2009-10-29 klo 23:03. http://viikkosanomat.fi/?p=84

Blogi: http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html


The Afghan election: a five-star debacle With the UN's reputation in tatters and Washington in denial over Abdullah's exit, Obama must turn this round or look like a loser Simon Tisdall guardian.co.uk, Sunday 1 November 2009 14.30 GMT In Afghanistan's disreputable 2009 presidential election, everyone's a loser. Hamid Karzai's "victory", achieved by fraud and now by default, has left him a tarnished, diminished figure. The US administration that orchestrated the whole process still lacks the credible partner in Kabul it says is essential for success. The UN's reputation for probity lies critically wounded in the gutter, a victim of inaction and bitter infighting among officials. Nato's mission looks even more rudderless and ill-defined than before. The cause of the Afghan people, bemused and terrorised by turns, is no further forward and may in truth have been set back.

Haku arkistosta

12
1999 alkaen
 

 
Numero
1064
tiistai 2009-10-27
12 - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Mikael Lilius syytettynä - JJK:n fanit - Making this ruthless liar EU president is a crazy plan - Puolustusministeri Häkämies halusi minimoida sinkkiarkut? - Humpuukia! - Western export of the ballot box elixir is pure hubris
"Suomen laki vs. EU:n laki"
"ELONEN - se on makuasia".
"Blair kahleissa - tulossa?"
"Humpuukia! - Hunpuukia! - Humpuukia!"
"We'll meet again Don't know where ..."
"Erkki Manninen"
"Bush seisoo"
"Bush ja Lipponen"
"Tämänkö miehen Keskusta pistäisi ehdolle?"
ASUNTOJA! KYLLÄ. 3. INHIMILLINEN. LUOTETTAVA. AIKAANSAAVA. JUSSI PAJUNEN. HELSINGIN LIBERAALIT. ITSENÄINEN LIBERAALI.
"Bush kahleissa - tulossa?"
"Året var 1957"
"Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut"
"Matti, Merikukka ja keskusta".
"populärmusik från VITTULA"


Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter.

"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."

EN FILM AV REZA BAGHER EFTER MIKAEL NIEMIS SUCCÉROMAN


"Härski-Lehtinen vei leivän opiskelijalta"
"NATOn päämajasta, herra pääministeri"
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa"
Sauli Niinistö: "Olen hulluna rahaan!"
"Matti Vanhanen ja Toivo Sukari ..."
"Antti Kaikkonen - jämäkkä päättäjä"
"Katainen varoittaa suruviestien riskin ..."
"Sukari: En muista keitä tuettiin. Vanhanen:"
"... keskustelevat uudesta El Doradosta."
"Oikeuskansleri pesi puhtaaksi Pekkarisen"
"Matti Vanhanen: "Tätä linjaa pitää jatkaa."
"Entä varallisuusvero, Eero Heinäluoma?"
"Laatikainen: Vaalien rahoitus on terveellä..."
"TV-dokumentti: Jouni Backman ja Tuija Brax
suunnittelevat sähköistä äänestystä."
"Paul Wolfowitz"
Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille:
... Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon ..."
"Pekka Kettunen, mies joka tiesi liikaa"
"2000. funkkisbensa-asema puretaan"
"BONNE ANNEE 2009"
Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa. Konnakabinetti.


28. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 16. – 22.11.2009
Llasten ja nuorten oman elokuvaviikko. Vuoden 2009 kunniavieraaksi saapuu Raimo O. Niemi, ja ohjaajan tuotannolle on omistettu retrospektiivi. Rakastetut ruotsalaiset lasten- ja nuortenelokuvat ovat yksi vuoden teemoista. www.oulunelokuvakeskus.fi/lef

 
Numero
1064
tiistai 2009-10-27
"Suomen laki vs. EU:n laki"
"Suomen laki vs. EU:n laki". Eduskuntatalo, K.J. Ståhlberg ja Suomen lakikirja syksyisessä harmaudessa MTV3:n uutisnauhan pyöriessä ja kertoessa, että "EU kieltää vapaa-ajan" kalastuksen saaliin myynnin (muistinvaraisesti). Kuva viikko sitten tiistaina 1900-10-20 klo 19.10. Pertti Manninen.

Viikkosanomat. Lokakuu 26, 2009
Fortumin ex-toimitusjohtaja Mikael Lilius syytettynä edelleen pörssirikoksesta.

Fortumin ex-toimitusjohtajaa Mikael Liliusta ym. vastaan nostettu Perlos-tiedotusrikosjutun käsittely jatkui tänään Helsingin hovioikeudessa. Fortumin erityistehtäviin siirretty Mikael Lilius, joka keväällä näytteli itsensä vapaaksi toimitusjohtajuudesta menettämättä silti palkkaansa pitäisi vapauttaa nyt näistä erityistehtävistä ja lopettaa palkanmaksu, koska pörssiyhtiö Fortumin maine ja uskottavuus vaatii sivuun asettamista oikeusjutun käsittelyn ajaksi.

Liliustahan ei ole vielä tuomittu mistään, joten eí hän tietenkään syyllinen ole kyseiseen rikokseen ennen lainvoimaista päätöstä. Voihan hovioikeuden päätös olla vapauttavakin, aika näyttää, voihan juttu jatkua Korkeimmassa oikeudessakin, aika senkin näyttää.

Mikael Lilius ja nykyinen toimitusjiohtaja Tapio Kuula ovat tulleet kalliiksi suomalaisille asiakkailleen järjettömien optioidensa, useiden kymmenien miljoonien eurojen suuruisten, takia ja näin valtio, Jyri Häkämies teki moraalisesti väärin antaessaan siunauksensa menon jatkumiselle, siis optio-ohjelmaan osallistuneen palkitsemisella toimitusjohtajaksi.

Nämä herrat molemmat vakuuttavat, että Venäjän sijoitukset ovat turvallisia ja joskus tuottavia. Pahin kauhuskenaario on tietenkin se, että suuruudeltaan Saksan UMTS-seikkailujen suuruiset sijoitukset menettävät arvonsa tai niihin joudutaan jatkuvasti pumppaamaan uutta rahaa ja tulevat sähköäkäyttävien kansalaisten maksettaviksi.

Eivät nämä herrat takaisin mitään optioitaan maksaisi, ovathan he samalla tavalla kuin Soneran Kaj-Erik Relander sitoututtaneet meidän päättäjämme näihin vyyhtiin, eikä esim. Sauli Niinistö mitään virhettä myönnä. Levittelee vain käsiään, on tietämätön ja opettelee potkimaan palloa uskottavuutta saavuttaakseen.

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Maanantai 2009-10-26 klo 18:01.

Lue myös!
Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius linnaan? Ei narahtanut psykopaattisista optioista vaan Perloksen hallituksen jäsenenä epäilystä pörssitiedotusrikoksesta. Mikäli tuomitaan on erottava itse tai sitten erotettava Fortumista. Satojen (?) miljoonien optiot ovat tietenkin kiva kipuraha. Mainetta ei niilläkään saa takaisin!
http://www.12.fi/2008/03/12/etusivu.htm

Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
http://www.12.fi/2001/09/06/omistajalipponen.htm


Comment is free Making this ruthless liar EU president is a crazy plan. But I'll be backing Blair
If the man who waged an unprovoked war in Iraq gets this job, it could be the chance to hold him to account for his crimes

George Monbiot guardian.co.uk, Monday 26 October 2009 20.30 GMT

Tony Blair's bid to become president of the European Union has united the left in revulsion. His enemies argue that he divided Europe by launching an illegal war; he kept the UK out of the eurozone and the Schengen agreement; he is contemptuous of democracy (surely a qualification?); greases up to wealth and power and lets the poor go to hell; he is ruthless, mendacious, slippery and shameless. But never mind all that. I'm backing Blair.

It's not his undoubted powers of persuasion that have swayed me, nor the motorcade factor that clinched it for David Miliband – who claims that no one else could stop the traffic in Beijing or Washington or Moscow. I have a different interest. You could argue that I'm placing other considerations above the good of the EU. You'd be right, but this hardly distinguishes me from the rest of Blair's supporters. I contend that his presidency could do more for world peace than any appointment since the second world war.

Blair has the distinction, which is a source of national pride in some quarters, of being one of the two greatest living mass murderers on earth. That he commissioned a crime of aggression – waging an unprovoked war, described by the Nuremberg tribunal as "the supreme international crime" – looks incontestable. I will explain the case in a moment. This crime has caused the death – depending on whose estimate you believe – of between 100,000 and one million people. As there was no legal justification, these people were murdered. But no one has been brought to justice.
...
It's just a matter of getting him in front of a judge. The crazy plan to make this mass murderer president could be the chance that many of us have been waiting for.
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/oct/26/making-blair-eu-president-crazy


News Politics Tony Blair European council presidency may be just the job for Tony Blair - but he can't ask
• Ex-PM fears campaign for president could backfire • Aides say he is haunted by Belgian leader's fate

Nicholas Watt, chief political correspondent guardian.co.uk, Monday 26 October 2009 21.27 GMT

The dark and imposing Justus Lipsius building in Brussels, scene of endless horse trading at European summits, fills Tony Blair with dread. For it was in this soulless building that the former prime minister blocked a harmless Belgian from becoming president of the European commission. And now the blow to Guy Verhofstadt, prime minister of Belgium at the time of the 2004 veto, haunts Blair as he weighs up whether to assume the plum new post of president of the European council.
...
Fans of Blair are pointing out the need for a big player after the recent experience in Washington of the Swedish prime minister, Fredrik Reinfeldt, who holds the rotating presidency of the EU. "Reinfeldt got a peremptory handshake with Barack Obama and then he was palmed off with a lunch with vice-president Joe Biden," the source said. "EU leaders need to decide what sort of person they want."

Reinfeldt will play a key, though not decisive role, in deciding on the new president. He sympathises with the small member states, most notably Luxembourg, Belgium and the Netherlands, which questioned Blair by saying the new president must have "demonstrated his commitment to the European project".

But the decisive voices will be Nicolas Sarkozy, the president of France, Angela Merkel, the chancellor of Germany, and Donald Tusk, the prime minister of Poland, who is the most influential leader of the eight eastern European countries that joined the EU in 2004.

Berlin is making clear that it will take careful note of the views of the small member states because it does not want the "big three" to impose a candidate. But Sarkozy was the first leader to put Blair's name on the table.

Merkel is giving nothing away but is open to the idea of having a major figure who might ease relations with a highly Eurosceptic David Cameron as prime minister. "Merkel is pretty keen," one British source said.

In the end the greatest obstacle for Blair may be mixed signals from Britain. Gordon Brown is highly supportive. But William Hague, the shadow foreign secretary, is making clear that Blair will be appointed "over my dead body".

President of the European council: job description
Article 9B of the Lisbon treaty says:

The European council shall elect its president, by a qualified majority, for a term of two and a half years, renewable once. In the event of an impediment or serious misconduct, the European council can end the president's term of office in accordance with the same procedure.

The President of the European council:
(a) shall chair it and drive forward its work;
(b) shall ensure the preparation and continuity of the work of the European council in cooperation with the president of the commission, and on the basis of the work of the General Affairs Council;
(c) shall endeavour to facilitate cohesion and consensus within the European council;
(d) shall present a report to the European parliament after each of the meetings of the European council.

The president of the European council shall, at his level and in that capacity, ensure the external representation of the union on issues concerning its common foreign and security policy, without prejudice to the powers of the high representative of the union for foreign affairs and security policy. The president of the European council shall not hold a national office.
http://www.guardian.co.uk/politics/2009/oct/26/tony-blair-eu-presidency


12 - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: Viikkosanomat.fi - Humpuukia! - Funetista Facebookiin
"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".

Internet mullisti arjen, viestinnän ja ajankäytön. Uusi kirja analysoi Suomen tietoverkottumisen kulttuurihistoriaa. Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin tutkijaryhmä (Petri Saarikoski, Jaakko Suominen, Riikka Turtiainen, Sari Östman) on perehtynyt Internetin kulttuurihistoriaan. Nyt ilmestyvä teos Funetista Facebookiin – Internetin kulttuurihistoria (Gaudeamus 2009) käsittelee muutosta, joka Suomessa ja muualla maailmassa on tapahtunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana internetin yleistyessä.

"Netin suosion salaisuus on ollut sen joustavuudessa ja moninaisuudessa, mikä on merkinnyt yksilöllisiin tarpeisiin sopivien käyttötapojen löytämistä", sanovat teoksen kirjoittajat. "Toisaalta Internetin käytöstä on rakennettu sellaista yhteiskunnallista ja taloudellista kaikkia koskevaa projektia, että sen ulkopuolelle on ollut vaikea jäädä." Teos osoittaa lukuisin esimerkein eri medioiden symbioosin. Esimerkiksi kirjankustannustoiminta, lehdistö, televisio ja radio ovat joutuneet sopeutumaan tietoverkkoihin ja vuorovaikutteiseen mediaan, mutta samalla netti-ilmiöt ovat yleistyäkseen vaatineet muissa medioissa tapahtunutta julkista keskustelua. Esimerkiksi YouTubesta tai sen yksittäisistä videosisällöistä ei olisi tullut niin suosittuja, ellei niitä olisi käsitelty laajalti myös lehdistössä ja televisiossa.

Funetista Facebookiin -kirjan tekijät toteavat, että Internetiä koskevat välillä yliampuvat pelot ja toiveet ovat kiertäneet kehää. "Internet on nähty vapauden ja mahdollisuuksien virtuaalimaailmana, jonka koukuttavaa, kontrolloivaa ja vääristävää vaikutusta on pelätty. Samantyyppiset ennakkoluulot ja odotukset, jotka ovat liittyneet koko Internetiin 1990-luvun puolivälissä, yhdistetään tänä päivänä Internetin osa-alueisiin, kuten sosiaaliseen mediaan tai sen yksittäisiin sovelluksiin, esimerkiksi Facebookiin, Twitteriin tai Wikipediaan."

Otteita teoksesta: "Tämän teoksen tarkoitus on osoittaa, että Internetin kulttuurinen omaksuminen ja netin popularisoitumisen aika sisältää jatkuvaa uudistumista ja muuttumista samalla, kun tietyt odotukset, halut, tarpeet ja pelot jatkuvat ja toistuvat vain hieman muotoaan muuttaen." (Suominen)
"Erityisesti nuorempien sukupolvien on ajateltu kärsivän '160 merkin taudista', mikä juontaa ensimmäisten matkapuhelimella lähetettyjen tekstiviestien enimmäispituudesta. Kännykkäsukupolvi palasi tuhansia vuosia ajassa taaksepäin ja tilan ja rahan säästämiseksi unohti välimerkit ja -lyönnit kokonaan ja lyhentää eri tavoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat sanat." (Turtiainen)."Internet ei suinkaan ole ainoa vauhdin ja riippumattomuuden teknologia. Pyrkimys kohti ajattomuutta kuitenkin tuntuu – osin paradoksaalisesti – huipentuvan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suorastaan hektisessä pyrkimyksessä olla läsnä joka paikassa, koko ajan, kaikin tavoin." (Östman).

”Jag tycker inte att Obama har främjat freden på nåt märkbart sätt”.

”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.”

Viikkosanomat – riippumaton uutis- ja kuvalehti

Oikeuden halventamisesta.

1-1 (Saksa-Suomi)

Puurot ja vellit sekaisin. Jungner – Kalli – Rantakangas

Tasan ei käy onnen lahjat. Kauppista tutkitaan, xxxxxxa ei.

Puolustusministeri Jyri Häkämies laiminlöi tiedotuksen ylipäällikölle.


Afganistan: Kotiutusajankohta jäi lautakasan alle (pääministerin).


Comment is free Western export of the ballot box elixir is pure hubris
The absurd expectation heaped on Afghanistan's election is a fig leaf for leaders seduced by the allure of military power

Simon Jenkins guardian.co.uk, Tuesday 20 October 2009 21.30 BST


Why can't Afghanistan be more like Sweden? It is insufferable that this miserable statelet can reject liberal democracy despite the efforts of 70,000 Nato and NGO staff kicking their heels in Kabul's dust for eight years. We have blown $230bn of US and UK taxpayers' money and left 1,463 soldiers dead. Everything has been tried, from gender awareness courses to carpet-bombing Tora Bora. Thousands of Afghans have been massacred. Yet still the wretches won't co-operate. They even fiddle elections.

That sums up the west's response to the election staged last August by the Afghan ruler, Hamid Karzai. His decision yesterday to run a second round in two weeks has been greeted in Washington and London with an outburst of relieved congratulation. He may have had no option, but he had been raining on Nato's parade.

The abuse and now the expectation heaped on this presidential election are absurd. It is as if Kandahar were a precinct of Boston or a ward of Sutton and Cheam. In a country awash with guns, drug lords, suicide bombers, aid theft and massive corruption, that a few ballot boxes might have been stuffed and returning officers suborned hardly qualifies as indictable crime. The fact that Karzai has been able to win any sort of legitimacy is amazing, with the Taliban controlling half the provincial districts and Nato incompetence reducing turnout in the south to somewhere near 5%.

Nato and the UN were warned well in advance that the election would be rigged, yet their synthetic fury and that of the western media led to the sacking of a capable UN official. The rigging has frozen a decision on reinforcements by Washington's national security council, plunging troops at the front into greater danger. And why? The US would have better deployed its dominance in Kabul by demanding a coalition government rather than another costly election.
...
The west is not under any threat that remotely justifies this wreckage. Instead, weak politicians, bored by domestic ills, have seized on any passing threat to boost their standing at home by fighting small wars abroad and making them big. That Obama should dash his store of popularity against the mud walls of Kabul is astonishing; no less so that Brown, not a stupid man, should insult his voters by declaring that "the safety of the streets" requires soldiers to die in their hundreds in Helmand.

Western leaders seem unable to resist the seduction of military power. They think that, because they could defeat communism and fly to the moon, they can get any poverty-stricken, tin-pot country to do what the west decides is best for it. They grasp at nation-building, that make-work scheme of internationalism against which any people, however pathetic, are bound to fight. All is hubris. The arrogance of empire has mutated into the arrogance of liberalism.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/oct/20/afghanistan-election-karzai-liberal-arrogance




We'll meet again Don't know where Don't know when But I know we'll meet again Some sunny day Keep smiling through Just like you always do 'Till the blue skies Drive the dark clouds far away
So, will you please say hello To the folks that I know Tell them I won't be long They'll be happy to know That as you saw me go I was singing this song
We'll meet again Don't know where Don't know when But I know we'll meet again Some sunny day
We'll meet again Don't know where Don't know when But I know we'll meet again Some sunny day Keep smiling through Just like you always do 'Till the blue skies Drive the dark clouds far away
So, will you please say hello To the folks that I know Tell them I won't be long They'll be happy to know That as you saw me go I was singing this song
We'll meet again Don't know where Don't know when But I know we'll meet again Some sunny day...


We'll meet again Don't know where Don't know when But I know we'll meet again Some sunny day... Vera Lynn.
Loppukuvia Stanley Kubrickin elokuvasta "Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia" (1963). Yle Teema sunnuntaina 2009-10-18. Käännös: Antero Helasvuo.
Isän syntymäpäivänä lokakuun 20. Hänen kanssaan kävin Chaplinien jälkeen katsomassa jopa "Viime vuonna Marienbadissa". Pertti Manninen.

Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon.  Tämänniminen oli se USA:n operaatio, jolla karkoitettiin irakilaisdiplomaatteja pois asemamaistaan juuri ennen Irakin sotaa 2003. Suomen hallitus, jonka pääministeri oli Paavo Lipponen ja ulkoministeri Erkki Tuomioja, toteuttivat USA:n toiveen ja vaalipäivänä karkoittivat diplomaatit ja heidän perheensä (selvitettävänä) muutaman päivän päästä alkavan sodan melskeihin. Tämä häpeällinen päätös ja toiminta on haluttu unohtaa ja niinpä googlatessa 12 ainoana lehtenä kertoo asiasta. Muita linkkejä lehtiin ei ainakaan tänään maanantaina 2009-10-19 löytynyt. Ansio asian esille tuomisesta kuuluu Petri Rissaselle, joka lähetti Nettisanomiin usean kerran selostusta asiasta. Oikeusasiamiehen päätöstä hän ei ole lähettänyt, jos päätös on ylipäätään tehty. Nyt tänään ennakkobuffin ansiosta seurasin erityisellä mielenkiinnolla Antti Karumon ja Timo Harakan tv-näytelmää "Pääministeri", jossa karkottamisasia otettiin esille usean kerran. Näytelmässä irakilaisdiplomaatti pyytää Anneli Jäätteenmäeltä apua karkoituksen estämiseksi. Oikeassa elämässä Paavo Lipponen ehti muutamaa tuntia ennen tietoa häviöstään. Tuskinpa toimitusministeriö olisi uskaltanut päätöstä tehdä, mistä senkin tietää, kun härskiys ja ylimielisyys on saanut yliotteen. Kai esimerkiksi jollain resursseja omaavalla lehdellä, esim. Helsingin Sanomilla olisi mahdollisuus selvittää karkoitettiinko myös vaimot ja lapset ja jos karkoitettiin selvisivätkö he hengissä Irakissa, sodassa. Tähän seuraavaan olen koonnut kaksi Petri Rissasen lähettämää kirjettä ja julkaisen ne siinä asussa kuin ne on alunperin julkaistu vuonna 2004, osittain kirjasinkokoa suurentaen. En malta olla julkaisematta myös ko. Nettisanomien numeroiden etusivuja linkkeineen koska ne liittyvät läheisesti tähän skandaaliin ja kertovat silloin vallinneesta ilmapiiristä, puolensa valinneista.
Pertti Manninen.
Päätoimittaja. 12. Maanantai 2009-10-19 klo 23:11 Pääministeri-näytelmän jälkeen. Petri Rissanen: Selvitys. Kantelu.

Tämä teksti on kirjoitettu keskiviikkona 2009-10-21 klo 13:19. Ajattelin ruveta keräämään Nettisanomien kirjoituksia Anneli Jäätteenmäen lyhyestä pääministerikaudesta. Itse asiassa olinkin sen jo tehnyt vuosi kaatumisen jälkeen. Kirjoituslista on luettavissa Petri Rissasen irakilaisdiplomaattien karkoitusta selostavassa Kantelu-sivulla, viereisellä palstalla. Tästä aukaisin sattumalta, uteliaisuuttaani heti Jäätteenmäen eroilmoituspäivältä, tai ainakin ihan lähellä sitä, kirjoitukseni ko. viikon torstailta "Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, 12.fi.". Ko. numeron etusivulla olin antanut tälle pääkirjoitukselle otsikon: "Kommentteja kaikesta. Pääkirjoitus" ja esittelyn: "Georg Henrik Wright. Asenteellinen ja varovainen Helsingin Sanomat. Aatos Erkon demokraattisen lehdistön tehtävät vuodelta 1958 löytyneet! Valikoitua kertomista ja käsittelyä. Oppositiojohtaja teki palveluksen isänmaalle. Oraakkeli Lasse Lehtinen. "SDP kostaa aina". Lipposen ja eliitin militaristisuuden paljastukseksasta sai maksaa kovan hinnan. Median sekoilua vuotajan asianajajan ehdoilla. Vapise Kepu, SDP kostaa aina!" Tässä ohessa silloin 2003 julkaistu pääkirjoitus sellaisenaan, vain kirjasinkokoa kasvattaen. Pertti Manninen. Päätoimittaja. 12. Keskiviikko 2009-10-21 klo 13:19.


Tämänkö miehen Keskusta pistäisi ehdolle Euroopan presidentin virkaan? Ei ikinä!


Arkisto 2007:
Paavo Lipponen siirtyy politiikasta mustelmiaan kirjoittamaan. Tässä eräs kohokohta.
"Viime eduskuntavaaleissa syntyi jännitteitä Lipposen puheista Yhdysvaltain vierailulla. Irak-jupakasta huolimatta poliittiseksi perinnöksi jäi laajapohjainen yhteistyö." Toimittaja Ari Hakahuhta TV1:n uutisissa torstaina 2007-02-15 klo 20.30. Kuva uutislähetyksestä, jossa itkuaan ja tai kiukkuaan nieleskelevä SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on vihdoinkin saapunut hallitusneuvotteluihin kertomaan siitä, että pääministeriksi tulee vieressä istuva Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki, jota ei vielä tässä vaiheessa onnistuttu rankaisemaan. Kuva ja teksti Pertti Manninen.

Tämänkö miehen Keskusta pistäisi ehdolle Euroopan presidentin virkaan? Ei ikinä!


News UK news Immigration and asylum Court blocks six deportations to Baghdad Home Office refused to disclose precise destination or date of flight believed to have left Heathrow this morning
Alan Travis, home affairs editor guardian.co.uk, Thursday 15 October 2009 15.48 BST The flight is believed to have left Heathrow this morning. Photograph: Steve Parsons/PA

A high court judge blocked the forced removal of at least six Iraqi asylum seekers on a deportation flight to Baghdad that is believed to have left Heathrow this morning. Mr Justice Davis granted an injunction preventing the removals on the grounds that the Home Office had refused to disclose the precise destination of the flight. The removal directions simply stated "Iraq" and officials refused to disclose the route or even the date that it was to take place.

It is the first time the Home Office has tried to send refused asylum seekers back to Baghdad. All previous Home Office charter flights have deported people to the Kurdistan regional government-controlled area of northern Iraq. Caroline Slocock, chief executive of Refugee and Migrant Justice, who was involved in securing the injunction, said: "If the flight has gone to central or southern Iraq, it shows a cavalier attitude towards the law which is of great concern." She said the government should have waited for the outcome of a recent appeal court asylum case involving a review of current conditions in Iraq, which was likely to lead to many more Iraqis gaining the right to stay in Britain. "The government should have waited and the fact that the destination or time of the flight was kept secret only makes things worse. The injunction we received last night said this secrecy was unlawful. So clearly the flight should not have proceeded."

http://www.guardian.co.uk/uk/2009/oct/15/court-blocks-baghdad-deportations



Irene Khan: "Trickle-down economics won't help the poor – we must put human rights at the centre of efforts to eradicate poverty."
Comment is free liberty central Fight poverty through empowerment Trickle-down economics won't help the poor – we must put human rights at the centre of efforts to eradicate poverty Irene Khan guardian.co.uk, Saturday 17 October 2009 15.15 BST Poverty is still widely misunderstood as a matter of simple material deprivation. However, poverty is actually a human rights crisis because destitution is compounded by discrimination, state repression, corruption, insecurity and violence, which are as much defining features of poverty as the lack of material resources. These are human rights problems and can't simply be solved by raising income levels. That is why the solution to poverty lies not so much in enrichment as in the empowerment of people.
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/libertycentral/2009/oct/17/human-rights-poverty

2005. Nainen: "No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen." Lue!

17.10 Asunnottomien yö

Arkisto 2005.

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi. Lue!



”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.” Muistinvaraisesti. Pertti Manninen.

The road to hell is paved with good intentions.
Earlier variants of this proverb are recorded as Hell is paved with good intentions. recorded as early as 1670, and an even earlier variant by Saint Bernard of Clairvaux Hell is full of good intentions or desires.
Similar from Latin: ”The gates of hell are open night and day; Smooth the descent, and easy is the way” — Virgil, the Aeneid Book VI line 126

http://www.aamulehti.fi/ STT 09.10. - 16:18 (Luotu: 12:47)
Stubb: "Erinomainen ratkaisu" ...
Ulkoministeri Alexander Stubb pitää presidentti Obaman rauhanpalkintoa erinomaisena ratkaisuna Nobel-komitealta. Stubb arvioi STT:lle, että palkinto vahvistaa entisestään Obaman ja hänen hallintonsa uutta ulkopoliittista linjaa. Stubbin mukaan Obama on luonut kansainväliseen politiikkaan uuden, myönteisen ilmapiirin. Stubb kertoi myös presidentti Tarja Halosen olevan erittäin iloinen Obaman palkitsemisesta.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/stubb-erinomainen-ratkaisu-ja-muita-suomalaiskommentteja/158216

Comment is free Cif America War and peace prizes
The dismaying gift of the Nobel prize puts Barack Obama on the list of its winners who promised peace but prosecuted war
Howard Zinn guardian.co.uk, Saturday 10 October 2009 08.00 BST
Nobel peace prize winer Henry Kissinger (right) with Richard Nixon. Photograph: AP

I was dismayed when I heard Barack Obama was given the Nobel peace prize. A shock, really, to think that a president carrying on two wars would be given a peace prize. Until I recalled that Woodrow Wilson, Theodore Roosevelt, and Henry Kissinger had all received Nobel peace prizes. The Nobel committee is famous for its superficial estimates, won over by rhetoric and by empty gestures, and ignoring blatant violations of world peace.
...
Oh yes, the committee saw fit to give a peace prize to Henry Kissinger, because he signed the final peace agreement ending the war in Vietnam, of which he had been one of the architects. Kissinger, who obsequiously went along with Nixon's expansion of the war, with the bombing of peasant villages in Vietnam, Laos and Cambodia. Kissinger, who matches the definition of a war criminal very accurately, is given a peace prize!

People should be given a peace prize not on the basis of promises they have made – as with Obama, an eloquent maker of promises – but on the basis of actual accomplishments towards ending war, and Obama has continued deadly, inhuman military action in Iraq, Afghanistan and Pakistan.

The Nobel peace committee should retire, and turn over its huge funds to some international peace organization which is not awed by stardom and rhetoric, and which has some understanding of history.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/oct/09/nobel-peace-prize-war-obama


"Jag tycker inte att Obama har främjat freden på nåt märkbart sätt". 
Cindy Sheehan, jonka poika kaatui Irakissa jonka jälkeen äiti sai aikaan kansalaisliikkeen kaatuneiden sotilaiden muistolle ja sodan lopettamisvaatimuksille. Kuvat SVT1:n raportista Tukholman rauhankokouksesta tänään ja liikkeen historiakuvia. Rapport 18:00 (Ruotsin aikaa). SVT:n käännöstekstit. Kuvat Pertti Manninen perjantaina 2009-10-09 klo 19:03 alkaen.
"Minun mielestäni Obama ei ole edistänyt rauhaa mitenkään huomattavalla tavalla."
Cindy Sheehan, jonka poika kaatui Irakissa jonka jälkeen äiti sai aikaan kansalaisliikkeen kaatuneiden sotilaiden muistolle ja sodan lopettamisvaatimuksille. Kuvat SVT1:n raportista Tukholman rauhankokouksesta tänään ja liikkeen historiakuvia. Rapport 18:00 (Ruotsin aikaa). SVT:n käännöstekstit. Kuvat Pertti Manninen perjantaina 2009-10-09 klo 19:03 alkaen.


Cindy Sheehan: Jag är helt forstummad ... Jag forsöker förstå vad man nu för tiden menar med "fred". Jag tycker inte att Obama har främjat freden på nåt märkbart sätt. Det finns så många runt om i världen som har ägnat sina liv åt detta. De har offrat så mycket för en fred som innebär att man inte dödar folk.

Olen ihan mykistynyt ... Yritän ymmärtää mitä nykyään sanalla "rauha" tarkoitetaan. Minun mielestäni Obama ei ole edistänyt rauhaa mitenkään huomattavalla tavalla. Maailmassa on niin monia ihmisiä, jotka ovat omistaneet elämänsä rauhantyölle. He ovat uhranneet hyvin paljon sille rauhalle, jonka tarkoituksena on lopettaa ihmisten tappaminen. (Käännös Pertti Manninen).

Kuvat

News World news Nobel peace prize Nobel peace prize awarded to Barack Obama US president in surprise win for 'extraordinary efforts' to improve world diplomacy and co-operation • Poll: Should Barack Obama have won the Nobel peace prize? Gwladys Fouché in Oslo and James Sturcke guardian.co.uk, Friday 9 October 2009 13.37 BST 'I will accept this award as a call to action' Link to this video

The US president, Barack Obama, said today he was "surprised and deeply humbled" after being awarded the 2009 Nobel peace prize, a decision that stunned international experts. "I do not feel that I deserve to be in the company of so many transformative figures that have been honoured by this prize," he said.

Speaking from the White House's Rose Garden, Obama confirmed that he would accept the award, but said he would not view it as "a recognition of my own accomplishments". "I will accept the award as a call to action, a call to all nations to confront the challenges of the 21st century," he said.

Obama was awarded the prize "for his extraordinary efforts to strengthen international diplomacy and co-operation between peoples". To gasps from those assembled, the Nobel committee chairman, Thorbjoern Jagland, said "only rarely has a person such as Obama captured the world's attention and given his people hope for a better future". "His diplomacy is founded in the concept that those who are to lead the world must do so on the basis of values and attitudes that are shared by the majority of the world's population," the citation said.


News World news Nobel peace prize Barack Obama's Nobel prize greeted with cynicism, surprise and optimism Residents of Kabul, Baghdad and Jerusalem voice reservations at US president's award Jon Boone in Kabul, Rory McCarthy in Jerusalem, Martin Chulov and Enas Ibrahim in Baghdad guardian.co.uk, Friday 9 October 2009 16.01 BST

Arkisto 2007
Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. Kuvia sunnuntaina 2007-01-07.  Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen
http://www.12.fi/2007/01/09/etusivu.html

Arkisto 2006. HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.
Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.
Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä. ...
http://www.12.fi/2006/11/21/etusivu.html#ydinaseeton

 Arkisto 2008
Pääkirjoitus sunnuntaina 2008-10-12.

Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen.


Nobelin rauhanpalkinnon jälkeisenä päivänä presidentti Martti Ahtisaari lausui Ylen haastattelussa yhä haluavansa Suomen liittyvän Natoon. Natossa saamme siis niskaamme tai ainakin syliimme ydinaseiden taakan. Häveliäästi tästä ei puhuta, koska Suomen kansa ei halua ydinasevaltioksi. Sotilaatkin ja ministerit vaahtoavat rypälepommeista, eivät sanaakaan ohjusten ydinkärjistä. Lue! Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.

Ydinaseintoilija rauhanpalkinnon saajana on suunnilleen yhtä absurdi kuin kansojenmurhaaja Henry Kissinger, jolle rauhanpalkinto aikoinaan myönnettiin hänen allekirjoitettua rauhansopimuksen Vietnamin kanssa. Aikalaisten myöhemmistä historian kirjoituksista on paljastunut, että Henri Kissinger "nauroi räkäisesti" kuultuaan saaneensa palkinnon. Lue! Sotarikoksista syytetty Nobel-palkittu Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Martti Ahtisaari kannatti USA:n sotaa Irakia vastaan ja viis veisasi väitetyistä todisteista Irakin joukkotuhoaseista. "Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse." Lue! Ahtisaari ei kaipaa todisteita.

Rauhanpalkinnon saajan toivoisi olevan eettisesti korkeatasoisen henkilön. Presidenttikautensa jälkeen Martti Ahtisaari napsii pörssiyhtiöiden hallituspalkkioita ja optioita  Lisäksi hänen toimistonsa kerää rahaa maailmalta erilaisia asiantuntijalausunnoiksi naamioituja kirjoituksia suoltamalla, esim. Turkin EU-jäsenyyttä markkinoidessaan. Lue! Turkki. Ahtisaari asialla: Kurdit myytävänä.

Pääkirjoitus sunnuntaina 2008-10-12. 12. Pertti Manninen

P.S. Kirjoitus perustuu muistinvaraisesti joihinkin Nettisanomissa aikaisemmin julkaistuihin kirjoituksiin, jotka on tämän pääkirjoituksen kirjoittamisen jälkeen poimittu seuraavaan lähdeluetteloon lähes kattavasti. Sama.

Arkisto 2008
Tänään sunnuntaina 2008-10-12.



Nobelisti mielii yhä Natoon.
"Martti Ahtisaari: Palkitun presidentin mielestä Suomen tulisi olla mukana kaikissa järjestöissä, joissa muutkin läntiset demokraattiset maat ovat." Keskisuomalainen. Valtakunta. Helsinki Nina Törnudd / STT. Sunnuntai 2008-10-12. Isonna!

Ahtisaari: Suomi tarvitsee Nato-jäsenyyttä.
"Presidentti Martti Ahtisaaren mukaan Suomen kannattaa liittyä puolustusliitto Naton jäseneksi. Hänen mukaansa jäsenyyttä tarvitaan, jotta Suomi voi hoitaa rauhanturvatehtäviään. Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa esiintynyt Ahtisaari ei halua, että Suomesta tulee "kummajainen" muiden länsimaiden joukossa, joista monet kuuluvat puolustusliittoon." Helsingin Sanomat. Kotimaa. Poiminta. Jessikka Aro. Sunnuntai 2008-10-12. Isonna!

 


2009

News World news Afghanistan General urges Barack Obama to send more troops to Afghanistan Leaked report reveals Nato commander's grave fears • British soldier killed in Helmand explosion Chris McGreal in Washington and Richard Norton-Taylor guardian.co.uk, Monday 21 September 2009 20.27 BST
President Obama is resisting pressure from the Nato commander in Afghanistan, General Stanley McChrystal, for a rapid troop increase and shift away from judging success in the war by the numbers of Taliban killed, following the leak of a confidential 66-page report from McChrystal to the Pentagon. The report says "success demands a comprehensive counter-insurgency campaign" that shifts the emphasis to protecting and winning support from ordinary Afghans so as not to be seen as an occupying army. But the general warns that Nato forces must be prepared for an escalating rate of casualties as they take greater risks to win over civilians.

In a grim assessment of the situation in the report, leaked to the Washington Post, the general says that task is being made more difficult by rampant Afghan government corruption and a hesitation by civilians to ally themselves with the authorities for fear that the Taliban might ultimately win. McChrystal does not propose a specific number of additional troops nor say whether he expects them principally to come from the US or other Nato countries. But he pressures the administration for a swift commitment by warning that if the Taliban is not driven back by coalition forces within a year then the war will be unwinnable.

The leak came as a British soldier from 2nd Battalion The Mercian Regiment was killed yesterday in an explosion during a patrol in Helmand province, bringing the number of British military personnel killed in Afghanistan to 217. Italy also held a state funeral for six soldiers killed last week in a bomb attack in Kabul, with relatives, officials and thousands of Italians saluting their flag-draped coffins. The government called a national day of mourning, with flags at half-mast and a minute's silence at public offices."

The son of one of six Italian soldiers killed in Afghanistan last week during a funeral service in Rome. Photograph: Alessandro Bianchi/Reuter
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/21/barack-obama-afghanistan-mcchrystal-report


Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben? 
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Bild
Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan 14.09.2009 - 13:32 UHR  
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Kuva Pertti Manninen 2009-09-14.
www.bild.de - 14.09.2009 - 13:32 UHR  

Regierungserklärung zu Afghanistan

Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan
„Sie riskieren ihr Leben, dafür haben wir Ihnen zu danken“ – Kritik an Vorverurteilung ++ Nato bestätigt zivile Opfer


guardian.co.uk, Monday 14 September 2009

US puts Europeans on alert to provide more troops for Afghan campaign

Nato sources says Britain, France, Germany and Italy have capacity to send reinforcements
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/14/nato-army-afghanistan
Bin Laden message appears online
Recording attributed to al-Qaida leader warns Barack Obama he is 'powerless' to win Afghan war on his own terms
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/14/osama-bin-laden-message-barack-obama-america
Analysis Osama bin Laden: in it for the long haul
Al-Qaida leader vows to continue 'war of attrition' amid signs of crisis of recruitment and morale
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/14/osama-bin-laden-long-haul
US could shift Afghanistan focus towards eastern provinces Senior military officials said to believe Taliban's ability to find sanctuary across border with Pakistan has made move essential http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/13/us-military-policy-afghanistan
British soldier killed in Afghanistan
Shooting during foot patrol takes to 214 the number of UK troops killed since invasion http://www.guardian.co.uk/uk/2009/sep/14/afghanistan-british-soldier-killed-dragoons

Afganistan heinäkuun lopusta syyskuun alkuun 2009 ja linkkejä aikaisempiin. Lue!

Keskusta unohti köyhän

Aleksi Eskelinen Keskustanuorten liittohallituksen jäsen Keskiviikkona 07.10.2009. ”Yle-vero on vain yksi esimerkki puoluejärjestön ja puolue-elinten demokratian huonosta tilanteesta. Harvainvaltaan ajautunut puolue ei kykene uusiutumaan.” Arkistokuva: Jari Laukkkanen

Vanhasen talosta löytyi nimettömät!

Matti Vanhanen. Päiväkirja. Sunnuntai 4.10.2009.

"Irlannin kansanäänestyksen tulos oli selvä. 67 % äänesti Lissabonin sopimuksen puolesta. Syitä siihen oli varmaan monia, mutta yksinkertaisin mielestäni on se, että uusi sopimus on yksinkertaisesti parempi kuin nyt käytössä oleva Nizzan sopimus." ... http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja.... 

Matti Vanhanen. Päiväkirja. Torstai 1.10.2009.

" ... Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta talossa ja uskon, että se tulee osoittamaan, että Ylen väittämää puutavaraerää ei ole. ..." 12 torstaina 2009-10-01.

Arkisto 2005. "Hänen kotonaan ei ole ollut edes kirjahyllyä." - "Väärä väite 5. Olohuoneessani ei ole kirjahyllyä, makuuhuoneessa on." Tanja Karpela vastineessaan juttuun Väärät väitteet Ilta-Sanomissa 21.05.2005.
http://www.12.fi/2005/05/24/vaaratkarpela.htm

Nrj:n Aamupojat - Vasara ja lautoja: http://www.youtube.com/watch?v=7xH6rKGG4v8. Alkuperäinen kappale: Leevi and the Leavings: Vasara ja nauloja. Lataa biisi osoitteesta www.nrj.fi/aamu. Kuvissa pääministeri Matti Vanhanen. Vihjeen lähetti Akire. Kuvakollaasi Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-04.
"Likipitäen jo kuusi vuotta tässä pestissä nyt ollut oon ..."

News World news Afghanistan Eight US soldiers killed in Afghanistan • Two Afghan troops also die in deadliest attack in over a year • 15 Afghan police captured in Taliban ambush Matthew Weaver and agencies guardian.co.uk, Sunday 4 October 2009 12.17 BST

In what the US army described as "complex attack in a difficult area" the troops were killed when up to 300 Taliban fighters ambushed two US outposts in Nuristan province, close to Afghanistan's border with Pakistan. The attackers also captured 15 Afghan policemen. The Taliban claimed responsibility for the raids, which were launched from two sides of the mountain outposts from a village and a mosque.

It was the deadliest attack since a similar raid in July 2008 killed nine American soldiers in the same mountainous region, known as a haven for al-Qaida. Fighting began around dawn yesterday and lasted several hours, according to Jamaludin Badar, the governor of Nuristan province.

Nearly 300 fighters invaded the lower of the two outposts, an Afghan police station, then moved up to the American station on higher ground, said Muhammad Qasim Jangulbagh, the provincial police chief. The US military said coalition troops "inflicted heavy enemy casualties". ... http://www.guardian.co.uk/world/2009/oct/04/afghanistan-usa


Arkisto 2007. 12  Tiistai 2007-03-06   "Tätä linjaa pitää jatkaa. Kiitos. 
Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma vaalitentissä. FST5:n kuvasta tiistaina 2007-03-06 Pertti Manninen.  Jatkuu!
www.12.fi/2007/03/06/etusivu.html

Lue myös!  
Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ...
www.12.fi/2006/11/19/etusivu2osa.htm#rikkaita
   
Arkisto 2007.  12 Sunnuntai 2007-03-11.
Pääkirjoitus. Suurpiirteistä vaalirahoituksen ilmoittamista.

Oikeusministeri Leena Luhtanen on heikoilla jäillä vähätellessään vuoden 2004 vaalirahoituksen "vähäistä virhettä". Ei lain määräämässä ilmoituksessa saa olla yhtään mitään virhettä, vaikkei siitä mitään rangaistusta laissa määrätäkään. Kysymys on moraalinen. Jos joku asia pitää ilmoittaa oikein, niin se pitää myös ilmoittaa oikein. Ei siinä sen kummempaa. Ja jos inhimillisessä toiminnassa sattuu virhe, sitä pitää katua eikä vähätellä.

Kaiken tämän sotkun jälkeen vaalirahoituksen väärä ilmoittaminen pitäisi säätää rikokseksi, josta voitaisiin tuomita sakkoihin. Eiköhän ilmoitukset tulisi tarkemmiksi, kun niistä seuraisi rikosoikeudellinen häpeä poliittisen häpeän lisäksi, jonka nyt Suomen tasavallan oikeusministeri väittää panetteluksi ja yhden määrätyn lehden, Iltalehden, hävyttömäsi ja loukkaavaksi kirjoitteluksi. Asian käsittely jatkuu ja jos lehden kirjoittama tapaus on todella tapahtunut, minkä oikeusministerin mies Juhani Luhtanen ainakin aluksi myönsi todeksi, ei oikeusministeri ole sopiva oikeusministeriksi eikä miksikään muuksikaan ministeriksi. Aikaisemmin ilmaistu erovaatimus on yhä voimassa.

Pääkirjoitus. Suurpiireteistä vaalirahoituksen ilmoittamista. Sunnuntai 2007-03-11. Pertti Manninen.
http://www.12.fi/2007/03/11/etusivu.html#tiedote


Arkisto 2008. "There is, as yet, no proof of any corruption by any of the politicians involved, but the relaxed attitude of lawmakers to the law is undermining public confidence in politicians in general, and Mr Vanhanen's administration in particular." Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin:
"But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner."
Financial Times

Matti Vanhanen. Päiväkirja.

Torstaina 1.10.2009

Tällä viikolla olen saanut todistaa merkillistä tapahtumasarjaa. Yleisradio kertoi saaneensa näytön, joka yleisesti tulkittiin sellaiseksi, että olisin osallistunut korruptioon. Yle ei kertonut mitään yksityiskohtia väitteestään, puhui vain "varsin kalliista rakennustarvike-erästä". Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta talossa ja uskon, että se tulee osoittamaan, että Ylen väittämää puutavaraerää ei ole.

Mikäli Yle on todella vuosi sitten saanut tällaisen vihjeen se olisi voinut vuosi sitten lähettää minulle sähköpostia ja kysyä olenko saanut tällaista ja tällaista materiaallia ja miten kommentoin. Olisimme varmasti löytäneet asiaan yhdessä vastauksen. Sen sijaan se pyysi muutama viikko sitten hyvin yleisellä tasolla haastattelua antaen ylimalkaisen vihjauksen. Halusiko Yle minut ruutuun jotta voisi heittää täsmentämättömän epäilyn kasvoilleni ja olisin näyttänyt ruudussa hölmöltä muistellessani 13 vuoden takaista rakennusprojektia ja miettien, mitäköhän rakennustarviketta tarkoitetaan?

Yle julkisti väitteensä maanantai-iltana kun Eduskunta oli samalla jo valmistautumassa kahteen luottamuslauseäänestykseen viikon kuluessa. Korruptioväite olisi saattanut viedä luottamukseni eduskunnassa.

Jouduin moneen otteeseen vaatimaan Yleltä, että sen on kerrottava faktoja väitteestään. Kesti peräti puolitoista vuorokautta kunnes Yle lähetti tiedotteen, jossa se määritti, että rakennustarvikkeet ovat "korkealaatuista erikoishöylättyä puutavaraa" jonka "tavaran hinta on huomattava". Aikaisemmin Ylestä oli kerrottu, että tavaran hinta on pääministerinkin mittapuun mukaan korkea.

Kun kuulin, mistä tavarasta on kyse saatoin luottavaisin mielin ilmoittaa, että tällaista tavaraa talon rakentamiseen ei ole käytetty. Talo on täyskivitalo, jossa puuosia on poikkeuksellisen vähän. Tänään TM-Rakennusmaailma lehti esitti, että he valitsisivat kaksi alan asiantuntijaa tekemään talooni katselmuksen ja asiantuntijat antaisivat asiasta raportin. Tähän suostuin. Katselmus suoritetaan lähitulevaisuudessa. Samalla olen koonnut varmuudeksi kaikista käytetyistä höylätyistä tarvikkeista todistukset niiden myyjiltä, että keneltä ne on hankittu ja että ne on myös asianmukaisesti maksettu. Nämä todistukset on hyvä olla vaikkeivat puuerät täytäkään Ylen ilmoittamia kriteereitä. Kaikki muut puuerät ovat tavallista karkeapintaista sahatavaraa tai peruspainekyllästettyä terassilautaa.

Erikoiseksi tämän tekee se, että syytetty joutuu itse todistamaan syyttömyytensä ja Yle tahallisesti viivytti yksityiskohtien kertomista. Minulle annetut yksityiskohdat nyt riittävät. Niiden perusteella katselmus voidaan hyvin toimittaa.

Monet toimittajat kysyivät tänään, miksi en nosta kunnianloukkaussyytettä. En nosta ja siihen on kaksi syytä: johtavan poliitikon ei kannata ryhtyä kunnianloukkausoikeudenkäyntiin koska se vie vuosia aikaa. Ja toiseksi tutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana en voisi julkisesti käsitellä asiaa. Enkä siis myöskään arvostella Ylen toimintatapaa. Vastakysymyksenä esitettiin, että nostinhan syyteen kirjakustantajaa vastaan. Korostin, että siinä ei ole kyse kunnianloukkauksesta vaan yksityisyyden piiriin kuuluvan tiedon luvattomasta levittämisestä. Olen aikaisemminkin sanonut, että poliitikon ei kannata lähteä kunnianloukkauksen perään oikeussaliin.

Sitäpaitsi juttu oli tehty kunnianloukkauksen näkökulmasta hyvin taitavasti. Ohjelman toimittaja todistaa tänään Uudessa Suomessa, kuinka he eivät ota kantaa "tietojen" oikeellisuuteen eivätkä he väitä mitään. Toimitus käytti "Savolaista metodia, jossa vastuu siirretään kuulijalle", oli toimittajan kommentti Uudelle Suomelle.

Nyt todistusvastuu siirtyi kuitenkin minulle. Minulle jäi tosiasiassa vain päivä tai pari aikaa "puolustautumiseen". Ellei Yle olisi minun ja Keskustan eduskuntaryhmän kokouksen vaatimuksesta kertonut mitään yksityiskohtia olisin ollut erittäin heikoilla. Jokainen joka on rakentanut tai rakennuttanut talon 13 vuotta sitten voi laittaa omalle kohdalleen olisiko helppo yht´äkkiä todistaa, mistä eri materiaalit on hankittu ja onko ne maksettu. Ennekuin Yle kertoi puutavaran laadusta tein muistiinpanojeni ja säilyneiden lappujen avulla tarkan listan perustusteräksistä kattotiiliin asti, mistä mikin tavara oli hankittu. Olin valmis siihen, että poissulkemismetodilla osoitan jokaisen tarvike-erän alkuperän. Onneksi tähän ei tarvinnut mennä. Eikä tällaista pidä edellyttää keneltäkään taloa rakentavalta. Joku kohtuu menettelytapoihin!

Stalinin Neuvostoliitosta totuttiin sanomaan, että kun tiedetään syyllinen niin kyllä rikos keksitään.

Kun saan tarkastusraportin käteeni, vastuu jää kuulijalle. En ole esittämässä Ylen suuntaan sen jälkeen mitään vaatimuksia.

Eduskunta antoi tänään luottamuksen hallitukselle lähes sadan äänen erolla.

http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Matti/Paivakirja...


Vanhanen raivona Ylelle: "Todisteet pöytään!" - Silminnähden loukkaantunut pääministeri vaati todisteita "En riskeeraisi poliittista uraani" - Matti Vanhanen Ylelle: FAKTAT PÖYTÄÄN - Juuri nyt. Vanhanen kiistää Ylen väitteet rakennusyhtiön lahjasta.
ILTALEHTI.FI ja ILTASANOMAT tiistaina 2009-09-29 klo 14:45.

Viime yönä:

Ylen väite: Rakennusliike maksoi Vanhasen talon kuluja - uusisuomi.fi - Julkaistu: 28.9.2009 Päivitetty: 29.9.2009 2:06 (8 kommenttia klo 02:45)

TV2:n Silminnäkijä-ohjelma väitti illalla, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on saanut rakentamaansa taloon rakennustarvikkeita yritykseltä, joka on urakoinut Nuorisosäätiölle kerrostaloja.
Ohjelma käytti nimetöntä lähdettä, ja se ei tavoittanut Vanhasta kommentoimaan väitettä. Pääministerin entinen vaimo Merja Vanhanen lopetti ohjelmassa puhelun lyhyeen eikä kommentoinut asiaa. Ohjelma ei kertonut, mistä rakennusliikkeestä oli kysymys.

Tiedon varmistuksesta ohjelma kertoi, että se löysi pätevän näytön Vanhasten saamasta varsin kalliista rakennustarvike-erästä, jonka maksoi Nuorisosäätiölle kerrostaloja urakoinut rakennusliike.
Ylen mukaan Vanhanen on rakentanut taloaan vuosina 1996–97 ja 1999–2000. Hän oli Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja 1998–2003 ja sitä ennen varapuheenjohtaja. Silminnäkijä-ohjelman näkemys oli, että rakennusliike pyrki tarvike-erän maksamisella edesauttamaan jatkourakoita säätiön tulevissa kohteissa. STT ei maanantai-iltana tavoittanut Vanhasen poliittista erityisavustajaa Jukka Ihanusta. STT http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/...

Yle: Vanhanen sai taloonsa tavaraa rakennusliikkeeltä - Helsingin Sanomat hs.fi 28.9.2009 22:49 | Päivitetty: 28.9.2009 23:33 (Vastauksia: 80 klo 03:30)

Ylen ajankohtaisohjelma Silminnäkijä väitti maanantaina illalla, että Matti Vanhanen (kesk) sai rakennusmateriaalia yritykseltä, joka urakoi asuintaloja Nuorisosäätiölle. Ohjelman mukaan materiaalilasku liitettiin Nurmijärven Lepsämän omakotitalon menoihin. Rakennustarvikkeet tulivat nimeltä mainitsemattomalta rakennusliikkeeltä. Ohjelman mukaan rakennusliike pyrki tarvike-erän maksamisella edesauttamaan jatkourakoita säätiön tulevissa kohteissa.

Helsingin Sanomat ei saanut illalla yhteyttä Vanhaseen. Ohjelman tekijät olivat saaneet nimettömän lausunnon, jonka mukaan Vanhaset eivät olleet maksaneet kaikkia rakennuskuluja. Tietoa yritettiin varmistaa vuosi. Ohjelman mukaan pätevä näyttö löytyi Vanhasten saamasta varsin kalliista rakennustarvike-erästä, jonka maksoi Nuorisosäätiölle kerrostaloja urakoinut rakennusliike. ... http://www.hs.fi/politiikka/...


Arkisto 2008. Pääkirjoitus perjantaina 2008-05-16.

Pääministeri Matti Vanhanen sekoilee puheissaan.
"Ilta-Sanomien mukaan pääministeri välillä tiesi ja välillä ei, lahjoittajien nimet. Nyt häntä on neuvottu valehtelemaan kansalaisille, sillä jos hän myöntäisi tienneensä saaneen rahaa Toivo Sukarilta, jonka hanketta Ideaparkia Vihdin Nummelaan hän julkean julkisesti ja lämpimästi kannattaa, niinkuin muuten myös Sipoon pakkoliitosta, lahjusrikoksen tutkinta voisi varmaankin käynnistyä ja pian tasavallan pääministeri olisi valtakunnan oikeudessa!

Näinhän sen kuuluisi mennä, jos on niin tyhmä ministeri, että ottaa lahjuksia ja jää niistä kiinni! Ei voi muuta toivoa kuin, että Vanhanen loppukautenaan hiukan ryhdistäytyisi ja hoitaisi koko maan asioita. 12. Pertti Manninen.
http://www.12.fi/2008/05/16/etusivu.htm


Arkisto 2009. Katkelma Nettisanomien pääkirjoituksesta perjantaina 2009-07-17:

"Vaaliraha ja kuittisotku Suomessa. Eihän Keskusta tietenkään kiinni jää mahdollisista yhteyksistä, mutta kyllä se Kevan toiminta ja Markku Kauppisen toiminta pahalta näyttää, vielä voi uuttakin ilmetä, koska ”Etelän mediat” eivät tietenkään jätä asian selvittämistä kesken.
Ylilyöntejä HS:ssäkin sattuu, kun se tänään julkistaa jonkun tutkijan mielipiteen siitä, että puoluesihteeri Jarmo Korhosella on liikaa valtaa Keskustassa, mitä hittoa se tutkijalle kuuluu ja mitä hittoa HS tällaista julkaisee, on ihan Keskustan oma asia paljonko puoluesihteerille valtaa annetaan.

Pääministeri Matti Vanhanen on loukkaantunut epäilyksistä ja hokee että mitään laitonta ei ole tapahtunut. Kuitenkin jo hänen omaa vaalirahailmoituksensa oli laiton, mikä on jäänyt medialta huomaamatta. Katso Nettisanomien kirjoitus noin vuosi sitten.

Kun Sipoota ryöstettiin Keskustan ja Matti Vanhasen avustuksella, 12 julkaisi sloganin aina kirjoitustensa alussa: ”Rakentamisbisneksen läheisyys luo turvallisuutta, Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastuvat”.

Eihän tietenkään mitään näyttöä ollut, mutta nyt tämä sotku kertoo, että on ehkä sittenkin jotenkin mukavaa olla rakentamisbisneksen läheisyydessä jos se ei polta jalkoja tai siipiä."
http://www.12.fi/2009/07/17/etusivu.htm


Viikko sitten!

12 tiistai 2009-09-22.

Mitta täyttyy. Pääkirjoitus tiistaina 2009-09-22 klo 19:41.

Tähän aluksi pitkä lainaus Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolan kolumnista tänään tiistaina 2009-09-22. Mervola: ”Ensin selvisi hieman Nova Groupin ja Kehittyvien Maakuntien Suomen (KMS) puoluerahoista. Sitten samoista asioita löytyi lisää ja lisää. Nyt harmaata aluetta on puolueita lähellä olevien säätiöiden toiminnassa. Puolueraha on leimautunut epäilyttäväksi. Puoluerahoituksen perinteinen toimintatapa joutuukin nyt arvioitavaksi. Kun puolueet ja poliitikot näyttävät ottaneen halulla vastaan kyseenalaisen liikemiehen rahoja, tilanne näyttää pahalta. Raha on ohittanut moraalin. Puoluerahoituksen harmaa vyöhyke on samankaltainen kuin huippu-urheilun dopingissa. Voittoja on haettu keinoista välittämättä. Puolueet käyvät lävitse samanlaista katastrofia kuin Suomen hiihto Lahden MM-kisoissa.

Tilanne ei ehkä enää puhdistu pelkällä tilien läpikäynnillä ja rahojen palauttamisella. Onkin pakko kysyä, pitäisikö kolmen suuren puolueen johdossa tapahtua aitoja puhdistuksia. Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n vaalirahoituksesta on löytynyt erilaisia kyseenalaisuuksia. Ottavatko asioista vastuun puolueen puheenjohtajat vai puoluesihteerit? Vaihdokset voivat tilannetta ainakin symbolisesti korjata. Politiikan uskottavuus on yhteiskunnallisesti niin suuri asia, että sen eteen puolueiden on tehtävä selkeitä ratkaisuja.”
(Pätkä Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervolan kolumnista tänään tiistaina 2009-09-22.)

Nettisanomien pääkirjoitus jatkuu.
Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola on aika hienotunteinen, ehkä kaukaa viisas, kun naamioi sotkun kaikkien kolmen ison puolueen syyksi. Kyllähän Keskusta on ollut pääpukari ja sen puheenjohtaja Matti Vanhanen. Kaikki on viime kädessä peräisin siitä mädännäisyydestä, joka on sikinyt, pesinyt ja ja voimistunut puolueen puheenjohtaja Matti Vanhasen suojeluksessa. Siihen liittyy kaikkinainen lakien kiertäminen ja hyvien, eettisesti arvokkaiden asioiden hylkääminen. Näitä esimerkkejä vielä varmaan paljastuu lisää. Pohjimmaltaan on kyse todellisuudesta vieraantumisesta ja häikäilemättömästä, sydämettömästä heikompien polkemisesta, kaikilla tasoilla. Esimerkiksi puoluelaitoksen betonointipyrkimykset, joissa oikeusministeri Tuija Brax nuoleskelee milloin ketäkin mistäkin. Toinen esimerkki: Puoluetukea nostettiin heti kättelyssä niin paljon, ettei kehdattu edes prosenttia kertoa, vaan siinäkin piilouduttiin temppuun, joka kyllä paljastui (12 2007-04-17). Sipoon maakaappaus ("Suuri maaryöstö") oli samaa sukua. Heikompi jyrättiin ei edes pyyteettömästi vaan ilmeisen määrätietoisesti jotta päästäisiin sloganin ytimeen: "Rakentamisbisneksen läheisyys tuo, tai oliko se luo, turvallisuutta” (12 2007-07-05). Vanhanen on sielultaan (poliittiselta) mädäntynyt ja keskustan pitäisi tämä huomata. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen on vain juoksupoika ja työmyyrä. Hänen lähtemisensä ei ratkaisisi mitään niin kauan kuin puolueen puheenjohtajana jatkaa Matti Vanhanen.

Vanhasen synti on siinä, että keskustan olisi pitänyt jatkaa eettistä perintöään, myös vähävaraisen kansanosan etujen ajamista. eikä pelkästään rikkaiden suosimista, mitä sen politiikka nyt on ollut. Hallituskauden alussa valtavat veronalennukset, autoveronalennukset, kotitalousvähennykset, hyvä on, pitäisi kuitenkin kertoa, että ne itse asiassa olivat ja ovat tulonsiirtoa hyväosaisille. Nyt häikäilemättömästi (näytelmän jälkeen) päästiin taas himppu lähemmäksi tasaveroa, kun arvonlisäveroa nostetaan 1:llä prosenttiyksiköllä. Tämä kaikki sopii kokoomukselle ja sen kannattajat taputtavat, politiikka on ollut hienoa.

Kokoomuksen osalta vaalirahoitussotkuissa on näkynyt vain puoluesihteeri Taru Tujusen kasvot. Puolueen puheenjohtajalta, ministeri Jyrki Kataiselta ei kukaan ole kysynyt: ”Oletteko tosiaan ollut tietämätön vaalilaista ja rahoituksen ilmoittamisvelvollisuudesta vai onko tällaiset lain määräykset teitä ja puoluettanne koskemattomia mitättömyyksiä, jotka vain häiritsevät syvällistä ajattelua?”

Mitta täyttyi, pitäkööt nyt muut hetken huolta tämän sotkun selvittämisestä. Ehkä olisi parasta julkaista vain pilakuvia.
12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Tiistai 2009-09-22 klo 20:13.

Lue myös mm!
Hallitusneuvottelut. Neuvottelutulos hallitusohjelmasta. Asiakirjan viimeisen sivun viimeinen asia: Puoluetuki ja lehdistötuki.
http://www.12.fi/2007/04/17/etusivu.html#paaministerikin

Sipoo-Sibbo. Viimeinen naula pääministeri Vanhasen arkkuun.
http://www.12.fi/2008/05/15/etusivu.htm#sipoosibboviimeinen

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! (Tuija Brax)
http://www.12.fi/2008/04/24/etusivu.htm

Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta.
http://www.12.fi/2009/09/20/etusivu.htm#konnakabinetti


Arkisto 2004.
Dagens Nyheter söndag 26.09.2004. populärmusik från VITTULA.
 

http://www.12.fi/2004/10/05/vittula.htm

12 tiistaina 05.10.2004.

populärmusik från VITTULA. 

Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 

"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet." 

EN FILM AV REZA BAGHER EFTER MIKAEL NIEMIS SUCCÉROMAN


Arkisto 2008. "There is, as yet, no proof of any corruption by any of the politicians involved, but the relaxed attitude of lawmakers to the law is undermining public confidence in politicians in general, and Mr Vanhanen's administration in particular." Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin:
"But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner."
Financial Times


Pääkirjoitus. Kettusen eroraha vaatii rikoksen esitutkinnan. Valtakunnansyyttäjä kehiin!

Keskisuomalainen julkaisi nettisivullaan perjantaina 2009-09-25 jutun jonka otsikko oli: Kuntaliitto: Kettusen erorahaa ei voi periä takaisin. ja juttu itse: ” Kuntaliitto on antanut lausunnon Jyväskylän kaupunginhallitukselle ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa. Sen mukaan takaisinperintäoikeus on lopullisesti menetetty Pekka Kettusen osalta, koska perintää ei laitettu vireille lain määrittelemän kolmen vuoden sisällä maksusta. Myös tilivelvollisilta periminen on poissuljettu, koska kaupunginvaltuusto myönsi vastuuvapauden vuonna 2005, ja päätös on lainvoimainen. Kaupunginhallitus käsittelee eroraha-asiaa maanantaina." (ksml.fi perjantai 2009-09-25).

Tämä pelleilyltä ja iljettävältä farssilta näyttävä ”jupakka” ei enää selviä ilman rikoksen esitutkintaa. Juttu on hiukan sukua nyt käynnissä olevaan hiihdon doping-tutkintaan, koska vain poliisille täytyy puhua totta. Muutenhan saa lausua mitä tahansa joutumatta siitä vastuuseen. Tietenkin poliisille ja oikeuslaitokselle saa puhua mitä tahansa soopaa, mutta se ei enää kannata, sillä valehtelusta kiinnijääminen merkitsee jo vankeustuomiota. Eroraha-asia on jo nyt niin valtakunnallinen ja lainkäyttöä ja lainkunnioitusta halventava, että valtakunnansyyttäjän pitäisi määrätä tutkinnan aloittaminen. Tietenkin yksityinen kansalainenkin voi pyytää, mutta pitäisi kai jotenkin osata selostaa mahdolliset lainrikkomukset.

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole ketään syyllistävä vaan kaikkien osapuolten kannalta tässä vaiheessa olisi paras, että erorahakuvio selvitettäisiin juuriaan myöten.

Lähestymistapa 1. Rahan saanut on tehnyt kavalluksen, jos hän on ruvennut käyttämään tililleen tulleita sinne kuulumattomia rahoja. Suomi on täynnä esimerkkejä siitä kuinka tilille vahingossa tulleita rahoja on ruvettu käyttämään. Tästä on pääsääntöisesti (?) tuomittu vankeusrangaistus. Ehkä ehdollinen, jos on ensikertalainen ja muuten nuhteeton.

Perustelu tälle lähestymistavalle on selvä. Mikäli rahojen saamisen ehtona on ollut erorahapäätöksen lainvoimaisuus, näin ainakin kaupungin lakimies on eräässä lausunnossaan esitellyt asian kaupunginhallitukselle, niin saajan tilille on kyllä rahat laitettu, mutta niitä ei saa ryhtyä käyttämään ennen erorahapäätöksen lainvoimaisuutta. Korkein hallinto-oikeus on todennut erorahapäätöksen laittomaksi, lopullisesti. Näin ollen tilille menneet rahat tulisi palauttaa välittömästi. Tästä pitäisi vain lähettää kirje rahojen saajalle. Tämän takaisinpyyntökirjeen lähettämisen vitkuttelijat ovat syyllistymässä itse kavallukseen, rikokseen avustaneet ovat samassa asemassa kuin itse tekijä, ja tuntuu hurjalta, että kaupungin virkamiehet eivät omaa nahkaansa suojellakseen saa kirjettä aikaiseksi. Nyt ei voi enää piiloutua minkään kaupunginvaltuuston päätöksen suojiin, koska KHO on todennut myös takaisinperimättäjättämispäätöksen laittomaksi, lopullisesti.

Tässä lähestymistavassa on tietenkin myös määräaikansa. Törkeä kavallus ehkä vanhenee viidessä vuodessa (tarkistettavana), joten juna on tainnut mennä jo, mutta vahingonkorvauskanteelle on sentään 10 vuotta määräaikaa ja sitä ei luulisi asian vitkuttelijoiden hevillä saavuttavan. Puhutaanhan tällöin sentään vuodesta 2014.

Tämä lähestymistapa sisältää siis sen, että mitään ”takaisinperintää” ei tarvitakaan, vaan vääryydellä ja ”vahingossa” tilille tulleet rahat on palautettava. Tässä tapauksessa maksun saaja on hyvin tiennyt, että hänellä ei ole oikeutta rahoihin, sopimuksen lainvoimaisuuslause, ja näin ollen hän ei olisi kovinkaan vahvoilla ilmoittaessaan, ettei hän halua mitään palauttaa.

Lähestymistapa 2. Erorahakuvion ja niihin liittyvät päätökset on tahallaan ja suunnitelman nojalla tehty niin sekaviksi. että on luotettu ajan tuovan toivotun tuloksen. Tämä voisi selvitä poliisikuulusteluissa, kun vain osattaisiin erottaa asianosaiset ja todistajat. Se, että prosessia on vitkuteltu ja viety mahdollisesti väärään suuntaan on törkeää ja kaupungin lakimiehen on täytynyt tietää lähestymistapa 1:n olemassaolosta, mutta hän on jättänyt sen esille tuomatta kaupunginhallitukselle.

Lopuksi. KHO on siis todennut kahdessa eri päätöksessä, 1) että erorahan maksaminen on laiton, ts. maksaminen on tapahtunut perusteettomasti ja laittomasti. Tästä huolimatta maksun saajalle ei ole lähetetty rahojen palautuspyyntöä, vaikka rahojen saajakin tietää, ettei hänellä ole niihin oikeutta. Poliisikuulusteluissa selviäisi, ehkä, onko hän ryhtynyt käyttämään rahoja, vai ovatko ne vielä hänen tilillään koskemattomina, odottamassa palautuspyyntöä.
2) Toisessa päätöksessä KHO siis totesi, että valtuuston rahojen perimättäjättämispäätöskin oli laiton. Tästä huolimatta palautuskirjettä ei aiottane lähettää tukeutumalla ”lausuntoon”, jonka mukaan kolmen vuoden määräaika olisi mennyt umpeen. Kavalluksen (törkeän) viiden vuoden määräaikakin näyttää menneen umpeen. Mutta kaupungille aiheutunut vahinko, siis se, että maksun saaja on käyttänyt rahat, jos on, vanhenee vasta kymmenessä vuodessa.
Tässähän ei oteta kantaa siihen, että onko maksun saaja ainoa maksuvelvollinen vahingonkorvaustapauksessa, kyllä kai maksun hyväksyjäkin on vastuussa ja hiukan kauempana vetkuttelijat, jotka ovat pitkittäneet prosessia, ehkä tarkoituksella, kaupungin vahingoksi.

12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Lauantai 2009-09-26 klo 20:28.

Lue myös! Pekka Kettunen-Story
http://www.12.fi/2009/08/28/etusivu.htm

Lue myös! Mies. joka tiesi liikaa. - Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa?
http://www.12.fi/2009/09/01/etusivu.htm


Lue myös! Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälässä 273, kaupunginlakimies Annaliisa Lehtinen:
7. Sopimuksen noudattamisella on huomattava juridinen merkitys.
http://www.12.fi/2008/07/25/etusivu.html#sopimuksennoudattamisella

Korjaus sunnuntaina 2009-09-27: Alkuperäisen jutun "poliisitutkimus" on korvattu "rikoksen esitutkinnalla". Lisäys sunnuntaina 2009-09-27: Linkki kaupunginhallituksen esityslistaan. Pertti Manninen.


Pääkirjoitus torstaina 2009-09-24 klo 18:45. 12. Pertti Manninen.

Urpilainen tuomarina.

Tänään järjestettiin eduskunnan suullinen kyselytunti, jossa myös vaaliraha-asioita käsiteltiin. Itse tuntia en voinut seurata, mutta sitä seuranneessa Ylen uutislähetyksessä kyselytunnilla kerrottiin käytetyn värikkäitä ja kiivaitakin puheenvuoroja.

Uutislähetyksestä pari välähdystä: SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kertoi pääministeri Matti Vanhasen olleen tekemisissä talousrikollisen (mahdollisesti monikossa) ja väitti pääministerin myös rikkoneen lakia. Syytökset ovat hurjia, eikä Urpilainen niitä yksilöinyt. Epäilen, siis epäilen, että talousrikollisella hän tarkoitti Nova Groupin Arto Merisaloa, joka on tuomittu aikoinaan talousrikoksista. Hän on tekonsa sovittanut ja on nyt vapaa mies. Kyllähän hänen asioitaan tälläkin hetkellä tutkitaan, mutta ennen asioiden ja mahdollisten syytteiden ja tuomioiden tuloa, rikolliseksi leimaaminen on anteeksiantamatonta lapsellisuutta, jota kansanedustajalta, lainsäätäjältä, ei odottaisi. Urpilaisella on hätä kun substanssi ei hänelläkään näytä riittävän.

Väitteet pääministeri Matti Vanhasen lainrikkomuksista liittynevät näihin säätiöiden vaalilahjoituksiin, mutta ei niidenkään lainvastaisuutta ole vielä tutkittu. Moraali on sitten eri asia ja siitähän pitäisi elämöidä.

Onhan se mahdollisuus, että Jutta Urpilainen tarkoitti lainrikkomisella pääministeri Matti Vanhasen vaalirahailmoitusta (Katso 12: Konnakabinetti). Siinähän on pääministerille niin kuin 11 muulle ministerille sattunut lainrikkomus, kun Nova Groupin vaalirahat jäivät erittelemättä.

Ei siinä mitään. Pääministeri on kyllä hyvässä seurassa, on siellä eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (12. Olen hulluna rahaan) kuin myös nyt ensimmäisen kerran (?) Nettisanomissa julkaistavia uusiakin nimiä: SDP:n Eero Heinäluoma, joka jotenkin on kuulemma siirtänyt rahat pois omasta käytöstään, ei siis palauttanut, Matti Ahde, joka on kai ihan oikeasti palauttanut ja Päivi Lipponen, jonka palauttamistilanne ei ole tullut vastaan. Myös pääministerin ex-morsian Merikukka Forsiuskin on Nova Groupin rahoja saanut, vieläpä pääministerin suosituksesta!

Se, että on palauttanut, ei poista sattunutta lainvastaisuutta, mutta tietenkin moraalisessa mielessä antaa vapautuksen. Koko soppahan lähti edustaja Timo Kallin haastattelusta liikkeelle puolitoista vuotta sitten. Hän palautti heti koko Kehittyvien maakuntien Suomi-summan, ei siis pelkästään Nova Groupin osuutta. Nyt tämän osuuden palauttajat ovat aina vaan väärän ja lainvastaisen vaalirahailmoituksensa vankeja (ainakin 10 000 euroa saaneet), koska yhä edelleen heidän ilmoituksissaan on erittelemättömiä yli 1700 euron rahoja. Kokoomushan on nyt palauttanut Nova Groupin osuuden ja Keskusta tehnee saman. Pesänhoitajien vaatimuksiin on suostuttava, sillä ei kai niistä käräjille lähdetä.

Tosiasiaksi jää: Puheenjohtajat Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen hokevat edelleen, sitä, että vaalirahoituksen vastaanottamisessa ei ole mitään laitonta. Tällä kiinnitetään huomio pois siitä, että heidän molempien vaalirahailmoitus oli alun perin, oli vuotta myöhemmin tehdyn korjauksen jälkeenkin, lakia rikkova ja mitä hurjinta on aina vaan edelleen lakia rikkova! Aika kovapäisiä herroja!

Pääkirjoitus torstaina 2009-09-24 klo 19:46. 12. Pertti Manninen.


Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta (joka sisältyi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatuun rahoitukseen, josta siitäkin lähes kaikki kertoivat vasta vuotta myöhemmin ns. täydentäessään alkuperäistä ilmoitustaan) ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa. Kurkista!

News World news United Nations UN security council passes resolution on nuclear disarmament Obama hails resolution as a milestone along the way to 'a world without nuclear weapons' Julian Borger in New York guardian.co.uk, Thursday 24 September 2009 14.54 BST

Barack Obama today hailed a UN security council resolution on disarmament and non-proliferation as a milestone along the way to "a world without nuclear weapons". Obama, the first US president to preside over a security council session, said the next twelve months would be "absolutely critical" in ensuring whether the resolution would succeed in reversing the spread of nuclear weapons and setting the world along the path of multilateral disarmament. He said he had no illusions about the difficulties ahead, but he added "there will also be days like today" when the world came together for the common goal of disarmament and countering proliferation.

Today's resolution calls for the nuclear weapons states to ratify a ban on nuclear testing - something the US senate has yet to do - and negotiate a new treaty to stop the production of fissile material. It also calls for on them to join the disarmament process being led by the US and Russia, who account for more than 90% of the world's nuclear weapons between them. http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/24/nuclear-weapons-un-security-council


Arkisto 2007
Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. Kuvia sunnuntaina 2007-01-07.  Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen
http://www.12.fi/2007/01/09/etusivu.html

Arkisto 2006. HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.
Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.
Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä. ...
http://www.12.fi/2006/11/21/etusivu.html#ydinaseeton

iltasanomat.fi keskiviikkona 2009-09-23 klo 14:46. Vaalirahakohu. Uudet vaalit? IS:n lukijat Kyllä 74 %

iltalehti.fi keskiviikkona 2009-09-23 klo 15:10. Vaalirahakohu. Vihreiden Jyrki Kasvi vaatii: Uudet vaalit!


"Peli-ilo". Kuvia syyskuun puolivälin kauniina aurinkoisena hetkenä. Sinisissä: Kauklahden Pyrintö, Espoo ja punaisissa ONS B3, Oulu. Välähdys JyPK:n järjestämästä Hippo-turnauksesta. Nämä tytöt olivat sarjassa B (-91) ja pelit pelattiin Säynätsalossa. Joukkueet eivät tällä kertaa selviytyneet mitalipeleihin ja kotimatka alkoikin suunniteltua aikaisemmin. Pelin voitti parilla maalilla KaPy. Paikka: Keski-Suomi. Jyväskylä. Säynätsalo. Urheilukenttä. Aika: Sunnuntai 2009-09-13 klo 13:33- 14:01. Pertti Manninen. Lisää kuvia tulossa!

"Fair play". Loppukuva syyskuun puolivälin kauniina aurinkoisena hetkenä. Sinisissä: Kauklahden Pyrintö, Espoo ja punaisissa ONS B3, Oulu. Välähdys JyPK:n järjestämästä Hippo-turnauksesta. Nämä tytöt olivat sarjassa B (-91) ja pelit pelattiin Säynätsalossa. Joukkueet eivät tällä kertaa selviytyneet mitalipeleihin ja kotimatka alkoikin suunniteltua aikaisemmin. Pelin voitti parilla maalilla KaPy. Paikka: Keski-Suomi. Jyväskylä. Säynätsalo. Urheilukenttä. Aika: Sunnuntai 2009-09-13 klo 14:23. - Uutta päiväkotia ja alakoulua rakennetaan vanhan järven rannalla sijainneen tilalle, joka puretaan kokonaan ja tilalle rakennetaan uusia ja hienoja asuntoja niitä tarvitseville. Pertti Manninen. Lisää kuvia tulossa!

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 


Arkistohelmi 2007. Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla. Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen.  12.fi/2007/03/09/etusivu.html

2008: "Matti Vanhanen ja Toivo Sukari keskustelevat uudesta El Doradosta."


"Matti Vanhanen ja Toivo Sukari keskustelevat uudesta El Doradosta."
Britannia ?  Tv-kuva (Monty Python) perjantai 2008-06-13. Klo 00:01.
http://www.12.fi/2008/06/15/kuvasivu.html
Kuvat. Pertti Manninen. Selostus tulossa!

12 keskiviikko 2009-09-16.

Sauli Niinistö: "Tobinin verosta puhutaan sen takia, kun se nimi on niin helppo lausua. Siitä puhuvat sellaiset, jotka eivät siitä mitään ymmärtäisikään." Arkistokatkelma. Lue!

12 maanantai 2009-09-14.
Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben? 
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Bild
Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan 14.09.2009 - 13:32 UHR  
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Kuva Pertti Manninen 2009-09-14.


12 sunnuntai 2009-08-30.

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala. "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.
"Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. - Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. - Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. - Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita." "Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.

guardian.co.uk, Monday 14 September 2009

US puts Europeans on alert to provide more troops for Afghan campaign

Nato sources says Britain, France, Germany and Italy have capacity to send reinforcements
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/14/nato-army-afghanistan
Bin Laden message appears online
Recording attributed to al-Qaida leader warns Barack Obama he is 'powerless' to win Afghan war on his own terms
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/14/osama-bin-laden-message-barack-obama-america
Analysis Osama bin Laden: in it for the long haul
Al-Qaida leader vows to continue 'war of attrition' amid signs of crisis of recruitment and morale
http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/14/osama-bin-laden-long-haul
US could shift Afghanistan focus towards eastern provinces Senior military officials said to believe Taliban's ability to find sanctuary across border with Pakistan has made move essential http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/13/us-military-policy-afghanistan
British soldier killed in Afghanistan
Shooting during foot patrol takes to 214 the number of UK troops killed since invasion http://www.guardian.co.uk/uk/2009/sep/14/afghanistan-british-soldier-killed-dragoons

Afganistan heinäkuun lopusta syyskuun alkuun 2009 ja linkkejä aikaisempiin. Lue!


Arkisto 2008: Matti Vanhasen vaalirahailmoitus 2007. Tätä allekirjoittamatonta tekelettä oikeusministeriö väittää Matti Vanhasen vaalirahailmoitukseksi!
Oikeusministeriön vaalirahoitussivulle: http://www.vaalit.fi/38746.htm


ILMOITUS EHDOKKAAN VAALIRAHOITUKSESTA

Eduskuntavaalit 2007

Matti Taneli Vanhanen

Suomen keskusta rp.


Vaalikampanjan kokonaiskustannukset euro 45300

Omat varat 0

Ulkopuolinen tuki

Tuki yksirtyishenkilöiltä
Vaalituki kahdeltakymmeneltä kolmelta yksityishenkilöltä kultakin 200 e 4600

Tuki yrityksiltä
Vaalituki neljältätoista yritykseltä kultakin 800 e 11200
Vaalituki kuudelta yritykseltä 1500

Tuki puoluejärjestöiltä
Keskustan Nurmijärven kunnallisjärjestö 2000
Nuuksion Keskustakerho ry 6000

Nuuksion Keskustakerho ry TV-mainos n. 10000 e 10000
Tuki etujärjestöiltä, säätiöiltä, yhdistyksiltä ja vastaavilta 0
Kehittyvien maakuntien Suomi ry 10000

Pvm ja ilmoittajan allekirjpoitus
16.5.2007 Nurmijärvellä Matti Vanhanen


Lähde: Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset

Huomautus. Tämä Oikeusministeriön ilmoitussivu lienee muunnettu alkuperäisestä ilmoituksesta, koska esim. allekirjoitus puuttuu.

Huomautus. Sukari-rahat on ilmoitettu nimellä Kehittyvien maakuntien Suomi ry.

Linkki. Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuuttta. Sipoo pakkoliitos. 12 2007-07-07

Linkki. Krav på större öppenhet i finansieringen.


Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta! 
Pääministeri Matti Vanhasen toiminta Helsingin pakkoliitospäätöksessä Sipoosta. 12 mm.  keskiviikkona 2006-10-04   

 

Toinen päivän arkistohelmi
2007-03-09. 
 
   
12 Perjantai 2007-03-09. 



"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.

 
Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla


Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 
 
"Vaalirahoituksen avoimuudesta keskustellaan varsinkin vaalien kynnyksellä. Osa kansalaisista katsoo, että puolueiden ja ehdokkaiden olisi kerrottava kampanjansa jokaisen euron alkuperä. On jopa väitetty Suomen vaalirahoituksen olevan yhtä salamyhkäistä kuin Valko-Venäjällä tai monissa Lähi-idän valtioissa.
 
Maamme rinnastaminen diktatuurivaltioihin osoittaa sanojansa täydellistä asiantuntemattomuutta ja kiivasta arvolatauksellisuutta. Hän tietoisesti tai tahtomattaan vähättelee ja halventaa kansanvaltaamme. Pohjoismaisen Suomen käytänteet kestävät kansainvälisen vertailun. Parannettavaa ehkä löytyy, mutta kokonaisuus on kohdallaan.

Suuri osa rahoituksesta tulee valtiolta. Se myöntää puolueille tukea niiden parlamentaarisen voiman suhteessa. Lisäksi puolueet ja ehdokkaat järjestävät avoimia varainkeruuseminaareja. Niihin osallistuvat yhteisöt lunastavat lipun, jonka hinta vaihtelee muutamasta sadasta eurosta runsaaseen tuhanteen euroon.
 Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton."  >>>
(jatkuu)  Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla
Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 

>>>  "Seminaareissa puhuvat eri alojen johtavat asiantuntijat, joten niiden asiallinen anti on kiistaton.

Puoluejohtajat vierailevat toistensa tilaisuuksissa. Vuoropuhelu toimii ja demokratiaa arvostetaan. Rahaa hankitaan myös myymällä grafiikkaa, maalauksia, taidemaljakoita, kirjoja ja muuta tämän kaltaista esineistöä.

Vaalien rahoihin ei liity sellaista mystiikkaa, jota muutamat dosentit ja ammattiasiantuntijat epäilevät. He eivät yksinkertaisesti tunne todellisuutta, vaan he elävät teoriaherroina.

Puolueiden rahankeruussa esiintyi salamyhkäisyyttä ja kielteisiä ilmiöitä toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina. Kommunistit kauhoivat rahaa Neuvostoliiton veljespuolueeltaan. Sosiaalidemokraatteja auttoivat ruotsalaiset, länsisaksalaiset ja amerikkalaiset toimijat. Keskusta ja kokoomus saivat epäilemättä osansa. Liikkeellä olivat kylmän sodan ideologista ottelua harjoittaneet tiedustelupalvelut. Kotimaiset yritykset huolehtivat niin ikään kansanvaltaa puoltaneiden puolueiden ja ehdokkaiden aineellisesta auttamisesta. Merkittävä siivu rahavirroista oli salaista eikä se välttämättä näkynyt osallisten kirjanpidoissa."  
>>>

 12 Perjantai 2007-03-09. 



"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
12 Perjantai 2007-03-09. 



"Ten? You want five change." Charlie Chaplin: Panttilainaamossa. 1910-luvun mykkäelokuva. Tv1000 Classic.
 
(jatkuu)  Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla

Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen. 

>>>  "Merkittävä siivu rahavirroista oli salaista eikä se välttämättä näkynyt osallisten kirjanpidoissa.

Tilanne selkiintyi, kun eduskunta sääti puoluetuen jo vuosikymmeniä sitten. Se vapautti puolueet ongelmasta. Valtion raha mahdollistaa perustyön. Lisäksi valitut kansanedustajat ovat velvolliset antamaan selvityksen rahoituksestaan, mutta sen sisältö on yleispiirteinen.

Puolueilta ja ehdokkailta ei ole syytä edellyttää muista kansalaisliikkeistä poikkeavaa tapaa. Jonkin verran on lahjoittajia, jotka eivät halua nimeään julki, jos he antavat tukea yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Siihen myös yhteiskunnallinen työ kuuluu.

Joka euron julkistamispakko näivettäisi rahalähteitä, ei sen vuoksi, että lahjoituksissa on hävettävää, vaan yrityksillä ja yksilöillä on oma intimiteettikäsityksensä. Sen kunnioittaminen on oikeusvaltion muuan hyvä piirre. "

Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. 

Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!

Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

12.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: 12 @hotmail.com



12 sunnuntai 2009-09-06.
Uusintavaalit.
Jalkapallo-ottelun jälkeen Ylen teksti-tv:stä näin uusintavaalien äänestysprosentin jääneen noin 15 prosenttia alhaisemmaksi kuin vuosi sitten järjestetyissä oikeissa vaaleissa, jossa tämä onneton intoilu sähköisestä äänestyksestä johti äänien katoamiseen. Yhä edelleen muuten lienee kunnolla selvittämättä, onko todella oikeusministeriön hallussa joku vaaliavainkoodi, jolla äänestyssalaisuus voidaan murtaa. Jos näin on oikeusministeri Tuija Brax pitäisi haastaa valtakunnanoikeuteen, koska avaimen olemassaolo on kerta kaikkiaan perustuslainvastainen, vaalien täytyy olla salaiset. 

Tuija Brax luotti siihen, että oikeusistuin ei määräisi uusia vaaleja suoritettaviksi, Lisäksi hän valehteli, ettei oikeusministeriö voisi vaaleja järjestää uudestaan ilman oikeuden päätöstä. Tietenkin näin on, mutta jos tämä soppa olisi kunnolla haluttu hoitaa, niin ministeriön olisi pitänyt pyytää kiireellisellä aikataululla oikeudelta uusien vaalien järjestämistä, eikä vetkutella ja temppuilla asian kanssa.

Nyt näihin. Todella hupaisaa on, että ministeriön kantti ei kestänyt järjestää vaaleja niin kuin ne normaalisti järjestetään. Tällä tarkoitan ennakkoäänestysmahdollisuutta aivan samalla tavalla kuin aikaisemmin. siis ennakkoäänestystä ulkomailla ja kaikkialla Suomessa. Olisihan se maksanut, mutta demokratialla on hintansa. En tiedä vaalien hintaa, mutta kai siitä muutamalla miljoonalla eurolla olisi selvitty. Summa tuntuu korkealta, mutta aina vain demokratialla on hintansa. Varmasti Vihdissä, Karkkilassa ja Kauniaisissa on sellaista väkeä, joka on töissä ulkomailla ja kaukana kaukana kotipaikkakunnaltaan, joilla ei ollut käytännöllisiä eikä edes teoreettisia mahdollisuuksia päästä äänestämään. Saa nähdä miten tässä käy?

Lopuksi pari sanaa tästä välkystä pääministeristä. Matti Vanhanen ehdotti pari päivää sitten, että kunnallisvaalit ja eurovaalit voitaisiin yhdistää. Perusteluna oli aika ontuva selitys siitä, että niillä on sama kesto tai jotenkin näin, kun muut vaalit voivat olla miten sattuu. Ei halaistua sanaa siitä, että ne ovat kuitenkin luonteeltaan aivan erilaiset: toiset koskevat lähiympäristöä ja toiset tätä eurosfääriä. Kumpaa hän pitää vähempiarvoisempana? Tämä on sitä samaa sarjaa kun hän julkisesti esitti ennen tätä sähköisen äänestyksen munausta, että ennakkoäänestys olisi reaaliajassa tiedossa ja olisi ”kiva” seurata äänestyksen etenemistä. Jotenkin tuntuu siltä, että pääministerillä ei ole oikein tajua. Hänelle lait ja asetukset ovat jotakin välttämätöntä pahaa eivät ollenkaan pyhää.

Pääkirjoitus, 12. Pertti Manninen. Sunnuntaina 2009-09-06 klo 23:00.


12 tiistai 2009-09-01.



"Kettusen erorahakuvio vain mutkistuu".

Kaupunginhallituksen ex-puheenjohtaja Erkki Ikonen (kok.) pitää koko jupakan syntyä populistisena irtopisteiden keräämisenä." Keskisuomalainen tiistaina 2009-09-01." Isonna!



Kettusen erorahajupakka "Olimme liian kilttejä".

"Hallituksen ex-puheenjohtaja ei pelkää joutuvansa maksumieheksi.
- Olimme aikoinaan liian kilttejä, kun pyrimme ratkaisemaan asian hienovaraisesti Jyväskylän kaupungin kuvaa pilaamatta. Sitten joku populisti kommunisti keksi, että tästä saa helposti kerättyä poliittisia pisteitä sanoo Ikonen tarkoittaen valitusprosessin yhtä päähenkilöä, valtuutettu Riitta Tynjää."

"TEATTERIA Pinnan alaisista jännitteistä ei vielä tiedetty laajasti vuonna 2001, kun kunniamerkkeihin sonnustautuneet kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen (oik.) juhlivat itsenäisyyspäivää kaupunginteatterilla." Arkistokuva Risto Aalto.
Keskisuomalainen. Satu Kakkori ja Eeva Salminen. Tiistaina 2009-09-01. Isonna!

Kuvat Pertti Manninen.

"Kissa pöydällä".
"Kettunen, mies joka tiesi liikaa".


Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa?

Pekka Kettusesta haluttiin päästä eroon. Helsinkiläistyneelle Kettuselle ero sopi, jos vain siitä saisi kunnon korvauksen. Koska hän tiesi liikaa, hän kiristi tiedoistaan (vaikenemisestaan) rahaa. Jos hän olisi ollut firmassa (osakeyhtiössä) töissä, koko jupakka olisi hoidettu ja mitään meteliä ei olisi syntynyt. Nyt kuitenkin haluttiin kaupunkilaiset maksumiehiksi, koska erottajat eivät päässeet sopuun kustannusten jaosta ja koska liikemiehet aina ajattelevat omia kukkaroitaan.

Jotta varmistettaisiin asukkaiden (veronmaksajien) maksuvelvollisuus suunniteltiin alusta alkaen asia niin sotkuiseksi, että kaupunkilaiset loppujen lopuksi kuitenkin jäisivät maksajiksi. Tässä näytetään onnistuvan, koska vastaan tulee kaikenlaisten suunniteltujen päätösten ja niiden oikeuskäsittelyjen lopullinen tuhooja: aika. On kovin vaikeaa näyttää toteen, että kaikki on taitavasti suunniteltu ja että Kettunen ei olisi toiminut vilpittömästi, vaikka tosiasiallisesti onkin toiminut erittäin vilpillisesti, koska hänen on asemassaan täytynyt sen verran kunnallislakeja tuntea.

Mitä hän sitten tiesi? Tietysti moniakin kaupitteluja ja kauppoja. Se mitä Jyväskylän bisneseliitti ei voinut antaa anteeksi liittyy Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappaukseen pois keskisuomalaisilta tavallisilta ihmisiltä. Tämä bisneseliitti, jossa oli mukana myös Keskisuomalainen-yhtiö, joka julkaisee Keskisuomalainen-lehteä ja omaa tiedotusmonopolin alueellaan. Tämä eliitti perusti Fiotele-nimisen yhtiön. Järjesti suunnatun annin sen jälkeen kun puhelinyhdistys oli romutettu, Yhtiön tarkoitus oli kaapata koko puhelinyhtiö itselleen (bisnes-eliitille) ja aie näyttikin aluksi onnistuvan.

Tähän liittyy Keski-Suomen ällöttävin tiedotuspimennys, kun pienosakkaat yrittivät kerätä valtakirjoja kaappaushankkeen kumoamiseksi siihen yhtiökokoukseen, jossa kaapparit saivat kaappauksensa. Keskisuomalainen viivästytti tahallaan pienosakkaiden valtakirjojen keruuilmoitusta, julkaisi sen sitten monien pyyntöjen jälkeen toukokuun viimeisenä lauantaina, koulujen päättymislauantaina, kun kokous oli sitten seuraavana tiistaina klo 8.00. Tästä huolimatta pienosakkaat olisivat voittaneet, jos kokouksessa ei olisi hävyttömästi (taas) hylätty valtakirjoja. Kellä nyt olisi sitten ollut resursseja käydä oikeutta asiassa ja ottaa riskiä siitä, että joutuisi jutun hävitessään maksamaan omien oikeudenkäyntikulujensa lisäksi myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut.

Tässä vaiheessa siis Jyväskylän bisneseliitti pääsi voiton päälle kaappauksessa. Tässä sitä siis edesauttoi niin Pekka Kettusen kaupunki kuin Tarmo Pipatin maalaiskunta kuin myös kirkkoherra Otso Sovijärvi, joka muuten itsekin oli syyllistynyt joihinkin talousepäselvyyksiin, niin Ylioppilaskunta kuin sairaanhoitopiiri jne, Osuuskauppa Keskimaa ja sitten nämä bisneseliitin yhtiöt. Täydellinen lista (Katso Fiotele Oy:n omistajat).

Pekka Kettunen, joka siis ansiokkaasti oli avustanut kaupunkilaisten omaisuuden ryöstöä, oli Keski-Suomen Puhelimen hallituksen puheenjohtaja ja tunsi yhtiön hyvin. Tietysti hän tunsi myös Fiotele Oy:n asiat, Jossain vaiheessa hän kuitenkin ryhtyikin kaksoisagentiksi. Helsingin Puhelin Oy, nykyisin Elisa Oy, oli myös kiinnostunut tietenkin tästä omaisuusmassasta, joka oli vaihtamassa omistajaa polkuhinnalla. Elisan määräysvallassa oleva Tampereen puhelimen ja Elisan omistusosuus nousi lopulta niin suureksi, että se kaappasikin KSP:n keskisuomalaisen bisneseliitin nenän edestä. 12 kiinnitti jo silloin huomiota Kettusen toimintaan (”Ei kai Kettunen sentään ollut Helsingin Puhelimen konsultti tässä toimessa?”). Näin kuitenkin oli, Kettunen sai palkaksi eronsa jälkeenkin KSP:n nimenvaihduttua Yomi:n, hallituksen (ainakin) varapuheenjohtajuuden ja siihen liittyvät muhkeat palkkiot, ehkä myös muutakin.

Tätä Keskisuomalainen ja keskisuomalainen bisneseliitti eivät voineet antaa anteeksi ja niin miehestä oli sitten jollakin tavalla päästävä eroon naamioituine erorahoineen (kiristysrahoineen). Loppu onkin sitten legendaa ja kaiken maailman lillukan varsista puhutaan paljastamatta ero(ttamise)n todellista syytä tai syitä. Kettunen on vahvoilla, koska hän on mies, joka tiesi liikaa ja tietää edelleenkin.

12. Pääkirjoitus. Pertti Manninen tiistaina 2009-09-01.

Lue myös!

Pekka Kettunen-story.
http://www.12.fi/2009/08/28/etusivu.htm

Fiotelen omistajat
"Kaupunki, maalaiskunta ja seurakunnat avustavat: Isojen poikien pelissä Keski-Suomen Puhelimen pienosakkaiden tappio 100 miljoonaa! ... Kummastusta herättää kuinka kaupunki, maalaiskunta, seurakunnat sekä muut yhteisöt voivat olla mukana tällaisessa jäsentensä ryövämisessä. Jo pelkkä poisjääminen olisi puhkaissut koko kuplan."
http://www.12.fi/2000/02/24/fiotele.htm

Olennaista on lopputulos

"Jokainen voi mielessään kuvitella millaiseen kiitollisuuden velkaan julkisyhteisöjen kettuset ja pipatit joutuvat operoidessaan n. 250 miljoonan omaisuusmassan jollekin pienelle piirille!"
http://www.12.fi/2000/03/02/lopputulospaakirjoitus.htm

Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu."
"...reilu vuosi sitten hänen Keski-Suomen Puhelimen hallintoneuvoston puheenjohtajana operoima "kaappaus keskisuomalaiseen omistukseen" karahti niinikään kiville, kun vielä ovelampi suorittaja, Helsingin Puhelin, kaappasi tosiasiallisen määräysvallan yhtiössä. Ei kai Kettunen sentään ollut Helsingin Puhelimen konsultti tässä toimessa?"
http://www.12.fi/1999/10/07/n9910kettunen.htm


Helsingissä: Sananvapaus kauppatavarana
http://www.12.fi/2005/02/22/valkonensananvapaus.ht


Elokuu 2009. 12 keskiviikko 2009-08-26.
Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12
Peurunka. Valkamanlahti. Juuri ja juuri tarkeni uimassakin vielä käydä, lienee jo 17 asteista, harmaa päivä, ulkona 16 mittarin mukaan.
TV-katsaus.

Hetki sitten oli Euronews auki, Ted Kennedy on kuollut, näin välähdyksen loppuosan, kuvia veljistä, hautajaisista, lammikko-onnettomuudesta, josta näytettiin auto vedessä ja onnettomuudessa kuolleen nuoren naisen kasvokuva, kerrottiin Kennedyn olleen Irakin sodan vastustaja.
Eilen illalla näytettiin kuvia Toni Sailerista, aikansa kuuluisimmasta alppilaskijasta, taas välähdys lopusta, mutta mieleen tuli hänenkin poismenonsa.

NTV, Venäjän kanava on myös tullut mahdolliseksi katsoa, vanhoja filmejä, miksei uudempiakin. Uutisiakin tulee kun kellot oppii tuntemaan. Lähestymistapa meihin verrattuna on aivan toisenlainen. Koulupoika on jäänyt pyörällään auton ruhjomaksi, näytetään makaava poika kadulla, äiti joka itkee syleillen kuollutta poikaansa ja ystävät jotka yrittävät pitää äitiä koossa tukien häntä, näytetään päälle ajanut autoilija nimen kanssa ja näytetään kun ruumis siirretään paareilla huovalla peitettynä.
Mieleen tuli Thaimaan tv, jossa näytettiin tapetut poliisit tienvieressä tai Phuketin sanomalehti, jossa kuvan kanssa näytettiin itkevä raskaana oleva nainen rannalla. kun virta oli vienyt hänen miehensä, ei nyt sentään ihan lähikuvassa mutta kyllä kasvot olivat tunnistettavissa naista tukeneiden ihmisten joukossa.

Tänään ehdin jo lukea HS:stä siitäkin kun suomen TV2 pitää naisten EM-jalkapalloturnausta jonain väheksyttynä neitilajina. Itse hämmästelen sitä kun näytetään vain Suomen ottelut, onneksi Ruotsista voi katsoa lisäksi Ruotsin ottelut. Eurosportista näkisi kaikki ottelut, jos vain olisi. Kummallista kun ajattelee, että kisat järjestetään Suomessa, Suomi oli viimeksi välierissä, alkusarja varmaankin kiinnostaisi jos se näytettäisiin kokonaan. Ei näytä olevan enää kanavia tarpeeksi, kun YLE24kin annettiin suosiolla elintapakanava LIV:ille, Sanomien kanavalle, jolloin huomio kanavasta luopumisesta saatiin kiinnitettyä kanavien numeroiden vaihtoon! Uskomaton suoritus, jonka aivoriihi osoitti kyllä taitavuutensa ja sai varmaan ansaitun palkkion ja palkankorotuksen.

Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.

Aurinko hetken pilkisti, hiukan lämmitti ja siirryttyäni takaisin linja-auton käyttäjäksi aikataulu pakottaa lopettamaan nämäkin mietteet, jotka kuitenkin nimitän pääkirjoitukseksi, ei missään ole sanottu minkälaisen pääkirjoituksen tulee olla. HS ja monet muut eivät kerro kirjoittajan nimeä. HBL ja Aftonbladet kertovat, esimerkiksi.

Pääkirjoitus. 12. Pertti Manninen keskiviikko 2009-08-26 klo 13:35.


TV-katsaus. Osa 2.

Vielä kun sentään muistaa milloin Seitsemän uutiset tulee ryhdyin katsomaan. Kahdeksan uutisista (Nelonen) muistaa sen kun ne muuttuivat nimensä mukaisiksi 8 minuutin mittaisiksi pari vuotta sitten, katselu loppui ja nythän niistä ei tiedä edes milloin ne tulevat, ehkä varttia vaille tai yli. MTV3 sentään huolehtii tiedonvälityksestä ja lähetti juttua budjetti riihestä. Ei mennyt montaakaan tuntia, kun ennustin tasaverotuksen kiihtyvän ja niinhän siinä sitten kävi, että irvokas näytelmä tarvittiin jotta kehdattiin nostaa arvonlisäveroa, siis tasaveroa kaikille. Valtion talouden verotulojen supistuminen ei mitenkään, sen korvaaminen, voinut jäädä pelkästään hyväosaisille, köyhiäkin tarvitaan. MTV3:n toimittaja Vesa Kallionpää yritti suorassa lähetyksessä säätytalolta selostaa asiaa, mutta luopui, kun kaiken maailman ruoan, ravintolaruoan arvonlisäveron laskeminen ja nostaminen heti uudestaan oli aika sotkuiselta kuulostavaa, niinpä hän antoikin puheenvuoron nauhoitukselle, jossa pääministeri, ex-morsiamensa oikeussalissa hakkaaja Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri, ex-pöytäkirjan väärentäjä päästäkseen puoluekokousedustajaksi, Jyrki Katainen, selostivat asiaa. ts. käsikirjoitusta, jolla köyhiäkin kuritetaan tällä tasaveron nostamisella. Eivätkä miehet häpeä yhtään entisiä eivätkä nykyisiä tekosiaan.

2. pääkirjoitus. 12. Pertti Manninen keskiviikkona 2009-08.286 klo 19:48. (Toimittaja Vesa Kalliopään koko nimi lisätty sunnuntaina 2009-08-30).


12 keskiviikko 2009-07-29.

Mandaatti Afganistaniin.

Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-07-29 klo 12:09. 12. Pertti Manninen

Suomi on taas ajopuuna joutunut sotaan, Afganistaniin. Hallituksen pääministeri on Matti Vanhanen, ulkoministeri Alexander Stubb ja Puolustusministeri Jyri Häkämies. Tasavallan presidentti on Tarja Halonen. Vanhanen ja Halonen ovat lomalla eivätkä lausu mitään. Nämä Naton juoksupojat Stubb ja Häkämies selittelevät.

Suomen pitää noudattaa omia lakejaan on sitten operaatioilla Naton tai YK:n hyväksyntä. Tästähän tässä viime kädessä on kysymys, vai onko aivan tarkoituksella ajauduttu tähän tilanteeseen. Johtajat leikkivät siis suomalaisten miesten hengillä ja sallivat ”vihollisten” tappamisen niin kuin suomalaisten joukkojen komentaja asian ilmaisi.

(Lähde: HBL. Pääkirjoitus tiistaina 2009-07-28. Finland i krig – Finland för fred. ”Då överstelöjtnant Ahti Kurvinen, som leder den finländska styrkan i Afghanistan, på söndagskvällen i tv kommenterade den senaste incidenten med finländska och svenska soldater inblandade, kom han däremot faktiskt att säga att det hela började med att ”fienden öppnade eld”.”)

Suomen päättäjät olivat häpeällisesti hiljaa ja toivoivat, että keskustelua Suomen mukana olosta sodassa tai sodanosapuolena ei tarvitsisi käydä. Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak kuitenkin kirjoitti asiasta Helsingin Sanomissa (linkki) viime perjantaina 2009-07-24, siis seuraavana päivänä, jolloin vastaava Georg Gafronin Bildissä julkaistu saksalaiskirjoitus ilmestyi (12-2008-07-27). Tämän jälkeen ei enää voitu vaieta.

Mandaatti Afganistaniin. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-07-29 klo 12:09. 12. Pertti Manninen.

Lue myös mm. seuraavat satunnaisesti poimitut!

Muut lehdet. Keskisuomalainen tiistaina 20.07.2004.
Keijo Korhonen: Herran kukkarossa. "Missä Suomi sijaitsee?
"Nyt ei tarvita Natoa eikä EU:n Blitzkrieg-joukkoja eikä helikopteri-militarismia. Nyt tarvitaan järkeä ja itsekkyyttä. "Tuntemattoman" Lahtinen totesi: "Se yksi kohjo sieltä Saksasta lähtee liikkeelle, ja meidän nilkit seuraavat perässä." Mutta Lahtinen ei tuntenut Euroopan unionia. Suomen turvallisuuspoliittinen ongelma on nyt, miten pitää kurissa meidän nilkit, jotka hinkuavat mukaan Euroopan hiekkalaatikolle. Ja eiköhän se ongelma ratkea demokratian keinoin."
http://www.12.fi/2004/07/22/keijokorhonen.htm

12 torstaina 07.10.2004.
"Pääministeri Matti Vanhanen leikkii vakavilla asioilla." Turvallisuutta etsimässä.
Pääkirjoitus. Pertti Manninen.
http://www.12.fi/2008/10/24/vanhanenpesonen.html#paamisterimatti

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.
Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.
"Omien miesten ja naisten asettaminen vaarallisiin tehtäviin on kallis uhraus. Se on silti suuren hintansa arvoinen, jos sillä estetään vaikkapa Kongossa satojen tai tuhansien siviilien lahtaus ja kansanmurha. Silloin Suomi on mukana rohkeasti siellä, missä apua huutavimmin tarvitaan. Tuollaisista tehtävistä ruumisarkussa kotiin tuodun sotilaan ottaisin vastaan surullisena, mutta ylpeänä suomalaisena ja maailmankansalaisena."
http://www.12.fi/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

12 tiistaina 10. toukokuuta 2005.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.12.fi/2005/05/10/kuvaetusivu.htm

Extra! 12 maanantaina 09.01.2006.
Vanhanen ja Halonen kiistävät Ilta-Sanomien väitteet Nato-yhteistyön salailusta.

http://www.12.fi/2006/01/09/etusivu.htm

12 sunnuntaina 20.08.2006. Virheelliset päivämäärät ja viittaukset korjattu torstaina 24.08.2006.
Pääkirjoitus. Asianosaisinta kuulematta.
http://www.12.fi/2006/08/24/etusivu.html#20060824

Aamulehti Maanantai 28.elokuuta 2006. Etusivulla.
Kansa päästäisi YK-miehet Libanoniin pitkin hampain
http://www.12.fi/2006/09/01/etusivu.html#aamulehtiajan

Aamulehti. Kotimaa. Maanantai 28.elokuuta 2006
Suomalaiset suhtautuvat varauksellisesti lähtöön
http://www.12.fi/2006/09/01/etusivu.html#aamulehtiajan

UUSIMMAT:

Bild Kommentar von Georg Gafron:
Mut zur Wahrheit
BILD BUNDESAUSGABE 23 JULI 2009.
"Die Bundeswehr ist mit ihren Verbündeten im Krieg!"
"Die Soldaten haben es verdient, dass das zu Hause auch so benannt wird."

http://www.12.fi/2009/07/27/etusivu.htm

Helsingin Sanomat Vieraskynä
Perjantai 2009-07-24
Charly Salonius-Pasternak
Suomi on paraikaa sotaa käyvä maa
"Afganistanin-operaatiosta tekee ainutlaatuisen Suomen rauhanturva- ja kriisinhallintahistoriassa se, että nyt Suomi on sodan osapuoli."
http://www.12.fi/2009/07/29/etusivu.htm#suomion




12 keskiviikko 2009-07-29.

Helsingin Sanomat Vieraskynä
Perjantai 2009-07-24
Charly Salonius-Pasternak

Suomi on paraikaa sotaa käyvä maa

"Suomessa valmistellaan kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan strategiaa, jonka tarkoituksena on määrittää kriisinhallinnan rajat, päämäärät ja keinovalikoima. Strategian toivoisi ohjaavan kaikkia tulevia osallistumispäätöksiä mutta myös poikivan uudelleenarvioita nykyisistä operaatioista.

Osallistuminen Isaf-joukkoihin Afganistanissa on hyvä esimerkki operaatiosta, jota kannattaisi arvioida uudelleen. Afganistanin-operaatiosta tekee ainutlaatuisen Suomen rauhanturva- ja kriisinhallintahistoriassa se, että nyt Suomi on sodan osapuoli.

Suomalaisten ja muiden Isaf-joukkojen sotilaiden tehtävä on tukea Afganistanin hallitusta. Maan hallitusta (ja Isaf-joukkoja) vastaan taistelee ainakin yksi organisoitu ja johdettu osapuoli. Kansanomaisesti kysymyksessä on sisällissota.

Vaikka suomalaiset sotilaat eivät osallistu hyökkäysoperaatioihin, vastustajan ja kansainvälisen oikeuden näkökulmasta he ovat selvästi sodan osapuoli. Afganistanin-operaatiossa Suomi on ylittänyt merkittävän käytännöllisen ja moraalis-eettisen rajan.

Kyseisen rajan ylittämisen pitää olla mahdollista. Toisaalta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin olisi parasta tietää jo ennen operaatioon lähtöä, millä puolella periaatteellista rajaa toimitaan ja mitä tehdään, jos raja ylitetään.

Tärkeä kysymys on, onko operaatiolla eri osapuolien hyväksyntä. Kypros, Eritrea ja Kosovo ovat esimerkkejä tämäntyyppisistä operaatioista.

Afganistanissa operaation tarkoituksena on tukea yksinomaan hallitusta ja yhdessä sen kanssa pyrkiä vähentämään vastustajan vaikutusvaltaa siviili- ja sotilaallisin keinoin.
Todellisuudessa tilanne operaatioiden kohdemaissa tietenkin elää. Suurin osa osallistujamaista lähti Afganistaniinkin jälleenrakennusoperaatioon, josta vasta sittemmin kehittyi sota. Kun Suomessa vuosien 2001-2002 vaihteessa päätettiin osallistua toimintaan Afganistanissa, ei tarkoitus ollut osallistua sotaan. Tilanne on kuitenkin muuttunut radikaalisti.

Monessa maassa tilanteen muuttuminen on johtanut kiivaisiin keskusteluihin siitä, mitä Afganistanissa ollaan tekemässä ja miksi siellä pitäisi olla. Sekä vetäytymisen että resurssien lisäämisen puolestapuhujia on kaikissa maissa.

Perusteluita osallistumiselle voi lukea niin saksalaisten, hollantilaisten, ranskalaisten, norjalaisten kuin suomalaistenkin päätöksentekijöiden puheista. Ihmisoikeuksien puolustaminen, terroristien tukialueiden vähentäminen, huumeiden vastainen kamppailu ja kansainvälinen vastuun kantaminen ovat myös lehdistön usein siteeraamia perusteluita osallistumiselle.
Monille nämä eivät ole tarpeeksi hyviä syitä osallistua operaatioon, etenkään kaukaisessa Afganistanissa. Jopa Saksassa on alettu myöntää, että Afganistanissa käydään sotaa ja että Saksa on kyseisen sodan osapuoli.

Suomen päätöksentekijät eivät ole tätä rajanylitystä julkisesti huomioineet, joten keskustelu siitä, pitäisikö operaatiossa olla mukana ja millä resursseilla, on auttamatta vajanaista.
Totuutta ei haluta lausua ääneen sen moninaisuuden takia vaan valitaan omiin parkkiintuneisiin näkemyksiin sopivat tiedonmurut. Eivätkö päättäjät usko kansalaisten ymmärtävän, vai eivätkö päättäjätkään ole perillä tilanteesta?

Jos Suomi pitää tärkeänä osallistua sotaan yhtenä osapuolena, valtiovallan pitäisi myös olla valmis loogiseen johtopäätökseen, että haluamme oman osapuolemme voittavan ja tuemme sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Toisaalta niin kauan kuin Suomen hallitus ja presidentti eivät julkisesti myönnä, että Afganistanin kohdalla olemme ylittäneet rajan, ei kyseistä johtopäätöstä voida odottaa.

Toivottavasti uusi kriisinhallintastrategia antaa eväät tällaiseenkin pohdintaan."

Helsingin Sanomat Vieraskynä
Perjantai 2009-07-24
Charly Salonius-Pasternak
Suomi on paraikaa sotaa käyvä maa



12 torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



12. Maanantai 2009-11-02 - N:o 1065 - Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat. - Hamid Karzai declared winner of Afghanistan's presidential election
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: 12 @hotmail.com - Sivu 2009-11-02, nettiin 2009-11-02, linkkejä 2009-11-+2.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori
12 2009/11/02 - Kuva: Laskuvesi - Suomalaiset rauhanturvaajat tappoivat - Hamid Karzai declared winner - Kuva: "Suomen laki vs. EU:n laki". Eduskuntatalo, K.J. Ståhlberg ja Suomen lakikirja - Kuva. "ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä. - We'll meet again Loppukuvia Stanley Kubrickin elokuvasta "Tohtori Outolemp..." (1963).- Petri Rissanen. Uhkaava taivaanranta - Imminent Horizon. 2 kirjettä 2004 - Antti Karumo ja Timo Harakka. Pääministeri. - Asunnottomien yö - Nainen: enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen. Linkki - Kuva: "Itkevä Lipponen" - Tämänkö miehen Keskusta pistäisi ehdolle Euroopan presidentin virkaan? Ei ikinä! - ”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.” - War and peace prizes - Vanhasen talosta löytyi nimettömät! - Matti Vanhanen. Päiväkirja. - Pekka Kettusen eroraha vaatii rikoksen esitutkinnan. - Mitta täyttyy. Pääkirjoitus. - Uusintavaalit. Pääkirjoitus. - - Erkki Laatikainen - Pekka Kettunen, mies joka tiesi liikaa. Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? "Kettusen erorahakuvio vain mutkistuu". "Olimme kiian kilttejä". Erkki Ikonen- Tarmo Pipatti - Otso Sovijärvi - KSP - Yomi - Tampereen puhelin - Helsingin puhelin - Fiotele Oy - Kuva: Kissa pöydällä. - Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". - 12 maanantai 02.11.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - 12 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1065 - www.thailand.fiww.phuket.fi www.patong.fi www.thalang.fi www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.info



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

12.fi/2009/05//28/etusivu.htm


Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!
"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

Nettisanomien arkistosta 2008:
http://www.12.fi/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos

N:o 798. Lauantai
2008-05-10


"Väitepäätös". 05.05.2008.


"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

 "Väitepäätös"

 

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

 

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
xxxxx xxxxxxx

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu 12.fi-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja Pekka xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

 
Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: 12@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja Pekka xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

12. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös! 
Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

Sivun alkuun!

 

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin lauantaina 2010-11-13 klo 23:17.

Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "12-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.