<edellinen seuraava>sunnnuntai 05.03.2006  - 3 vrk:n sääennuste  - nettikalenteri  - ilmoita ilmaiseksi!  - "The cartoons can be seen at Wikipedia" 


 


 


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta
vuodesta 1999.
2006  N:o 492.  Koistinen

 

.
.Lapsenlapsi syleilee mummiaan lähtiessään kotimatkalleen tämän 90-vuotispäiviltä.

05.03.2006 maaliskuun sunnuntaina klo 15.28. Kuva Pertti Manninen, Helsinki.

 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Kaupunkikuva

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva


 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen
 

 

Linkit

 
 

Joka numeron etusivulle!

 

 

Yhteys

 
 

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 
 

Vaikea kuva

 
 

 

 
John Lennon
Double Fantasy  
Yoko Ono

  

12 lauantaina 25.02.2006. Etusivu.

Taklattuja! Tulossa!Kuva 24.02.2006. "Lisäpöytäkirja. Suun tukkijat" . Kauppalehti Presso lauantaina 18.02.2006. Paavo Lipponen, Mauno Koivisto, Seppo Tiitinen, Heidi Hautala, Seppo Nevala, Alpo Rusi. Heistä kerrotaan. Tulossa!


Kuva 24.02.2006. "Köyhyys hälyttävää Helsingin seudulla. Lähes joka neljäs tulonsaaja elää köyhyysrajan alapuolella." Kauppalehti Presso lauantaina 28.02.2006. Leila Palviainen, Astrid Gartz ja Ilkka Taipale kertovat. Juttu: Miia Salaspuro. Tulossa!


Kuva 24.02.2006. "Tiukka tulkinta peruskoulun maksuttomuudesta karsii retkiä. Lääninhallituksen päätös sai Espoon ohjeistamaan rehtoreita. Opetusministeriö: Kuntien tulisi budjetoida rahaa retkiin." Helsingin Sanomat sunnuntaina 19.02.2006. Maritta Castrén, Kaisu Toivonen ja Eeva-Riitta Pirhonen haastateltavina. Juttu: Marjukka Liiten. Kommentti: Jaakko Hautamäki. Tulossa!


Kuva 24.02.2006. "Suomessa yli puoli miljoonaa EU-köyhää." Helsingin Sanomat keskiviikkona 22.02.2006. Juttu alkaa: "Suomalaiset voivat Stakesin tuoreen tutkimuksen mukaan aiempaa paremmin." Juttu Matti Huuskonen. Pääuutisotsikko: "Suuret yritykset kasvoivat reippaasti viime vuonna." Tulossa!


Kuva 24.02.2006.  "Kouluretkistä kohtuuton ratkaisu". Helsingin Sanomat torstaina 23.02.2006. Pääkirjoitus (3.) Lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen. Tulossa!


Kuva 24.02.2006. "Hyvinvointierojen kasvu vaatii korjaavia toimia". Helsingin Sanomat perjantaina 24.02.2006. Pääkirjoitus. Lehden vastaavas päätoimittaja on Janne Virkkunen. Tulossa!


24.09.2006. "Poliittinen skandaali sikiää nyt herkemmin. Julkisuus: Henna Virkkusen mukaan epäonnistunut kriisiviestintä on vauhdittanut ministerieroja." Keskisuomalainen perjantaina 24.02.2006. Tarkasteltavina Kauko Juhantalo (henkilökohtaiset taloussotkut),  Arja Alho (Sundqvist-sopimus), Matti Aura (Sonera ja Pekka Vennamo), Suvi Lindén (valtionapu omalle golf-kentälle) ja Anneli Jäätteenmäki (Irak-tietovuoto). Juttu: Tero Karjalainen.  Lisensiaattityö: Henna Virkkunen, tarkastajina Jukka Holmberg ja Ville Pernaa. Tulossa!

Kuvat Pertti Manninen.

 

 
www.phuket.fi

 


  Torino 2006.

19.02.2006. "Ruutu hoitoon." Suomi saa jääkiekkomitalin Torinon kisoissa. Väri ratkeaa huomenna sunnuntaina 26.02.2006. Onko sillä nyt mitään väliä. Doping-testeistä vapautuksen saaneet NHL:n miljonääriurheilijat nostattavat kansallistuntoa ja Selännekin haluaa tulla Suomeen juhlimaan saatuaan Kirkkonummen kunnalta erikoiskohtelun rantarakentamispuuhissaan. Pertti Manninen, 12.
Torino 2006.

19.02.2006. "Jagr hoitoon." Myöhemmin hampaansa menettänyt Teemu Selänne: "Olisi pitänyt päässään kunnollista kypärää." Presidentti Tarja Halonen oli muuten huolissaan Selänteen hampaista. Samanlaista huolta ei ole näkynyt, kun sadattuhannet suomalaiset jonottavat kuntien hammashoitojonoissa. Köyhät jonottakoot, hampaat mädäntykööt! Pertti Manninen, 12.


Torino 2006.

24.02.2006 helmikuun perjantaina klo 21.07.  Hopeaa. "Haikea, iloinen hetki." Suomen miesten curling-joukkue kukitettuna heti loppukilpailun jälkeen, jossa joukkue hävisi paremmalleen Kanadalle numeroin 10-4. Peli ratkesi 6. päässä, jossa Kanada sai 6 pistettä. Joukkueen jäsenet: kapteeni Markku Uusipaavalniemi, kolmonen Wille Mäkelä, kakkonen Kalle Kiiskinen ja ykkönen Teemu Salo sekä vaihtomies Jani Sullanmaa. Tv-kuvasta Pertti Manninen, 12.. Torino 2006.

24.02.2006 helmikuun perjantaina klo 21.26. Hopeaa. "Kauden paras kilpailu oikeaan aikaan."  Tanja Poutiainen hyppäämässä palkintokorokkeelle noutamaan mitaliaan Torinon tummassa illassa. Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Anna Ottoson, joka maaliin tultuaan oli iloinen Anja Pärssonin epäonnistumisesta: "Hänellä on jo niin paljon mitaleita". Näin Ottoson sanoi SVT:n suorassa lähetyksessä saatuaan elämänsä ensimmäisen arvokisamitalin!  Kilvan voitti Yhdysvaltojen Julia Mancuso. Tv-kuvasta Pertti Manninen.

Muutoshalukkuutta audiovisuaalinen ala! -  Pilakuvakohu kertoo länsimaisen ihmisen kristillisen identiteetin heikkoudesta -  Epäkohdista vaikeneminen on turvallisuusriski!Eroakirkosta.fi –sivuston osuus kaikista kirkosta eronneista 69%sivun alkuun!

  


12 lauantaina 25.02.2006. Mielipide.

Muutoshalukkuutta audiovisuaalinen ala!
Suomessa pitäisi media - alalla olla Rupert Murdochin tai Jan Steinbeckin kaltaisia yrittäjiä, jotka laittavat asioita tapahtumaan vaikka väkisin. Loisivat uutta viihdeteollisuuteen.

Nythän Suomen TV - alan päättäjillä ei ole omaa rahaa kiinni johtamissaan yrityksissä ja heitä kiinnostaa ainoastaan oman asemansa turvaaminen, tai siltä se ainakin näyttää. Tämä näkyy sillä, että ulkomailta ostetaan menestyssarjoja sekä jo aikansa eläneitä TV - formaatteja, kuten Big Brother.

Viihteessä varman päälle pelaaminen ei pitkän päälle kuitenkaan onnistu, vuoden 2005 Suomen Robinsonin katsojaluvut todistivat sen. Uuttakin pitäisi luoda vaikka siinä on omat epäonnistumisen riskinsä. YLE ja Broadcasters onneksi olivat halukkaita ottamaan riskiä ja luomaan uutta. Sota ja Rauha TV - sarja on uskalias riskinotto kanava tarjonnassa, hyvä että he sen tekivät vaikkei ohjelma kaikkien mieleen olekaan.

Suomalaisen tämän hetken audiovisuaalisen alan suurin voitto tulee Tampereelta. Samuli Torssosen johdolla amatöörivoimin tehty Star Wreck, scifi parodia on yksi katsotuimpia suomalaisia elokuvia maailmanlaajuisesti kautta aikojen.

Elokuva on tehty talkoohengellä ja valmistuttuaan se jaeltiin ilmaiseksi internetin välityksellä. Menestyksen salaisuus oli se, että katsojat otettiin jo alusta asti elokuvan tekoon, koko ajan heitä informoitiin missä vaiheessa tuotos on ja menestymisen jälkeenkään heitä ei hylätty. Tällä hetkellä monet elokuvien amatööriharrastelijat tekevät luomuksensa suoraan internetiin.

Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen visionääri, jos sanoo että hyvin pian TV - sarjoja aletaan tehdä suoraan nettiiin. Pääomasijoittajat ja suuret telealan suuryritykset ovat jo ajat sitten ilmaisseet kiinnostuksensa nettitelevisioon. Jostain syystä TV - ala yhä vähättelee internetin merkitystä.

Star Wreckin menestys loi ainakin sen, että yhä useammat TV:stä ja elokuvista kiinnostuneet uskaltavat panostaa luomuksiinsa enemmän ja suuret mainostajatkin ovat heränneet. Elokuvasäätiön, TV - kanavien johdon ja muiden portinvartijoiden valta heikkenee päivä päivältä audiovisuaalisella -alalla.

Internet on mahdollistanut sen, että jos jollain on elokuva, TV - sarja, peli, kirja tai mikä tahansa taiteellinen luomus, niin jakelukanava on olemassa. Internet on mahdollistanut sen, että kuka tahansa saa äänensä kuuluviin, on sitten eri asia kiinnostaako tuo ääni ketään.

Olisi kuitenkin hyvä jos amatöörien luovuuden ja vimman rinnalle saataisiin alan ammattilaisten näkemys. Nuoruuden vimma ja ammattitaito voisivat yhdistyä.

Nykyiset elokuva - ja TV - alan vaikuttajat voisivat edesauttaa luovuutta muun muassa, päästämällä jo tehtyjä halpispätkiä ja audiovisuaalisia tuotoksia televisioon. YLE:n Uusi kino on oikeilla jäljillä, mutta jollain TV - kanavalla voisi olla ohjelmapaikka alasta kiinnostuneille harrastajille ja heidän luomuksilleen.

Kaikkein paras vaihtoehto olisi, että Suomessa olisi HBO:n tai Channel Fourin tapainen TV - kanava jolla ei olisi mitään yhteyttä nykyisiin audiovisuaalisen alan päättäjiin,

Jarno Jäppinen.
Kotka

12 lauantaina 25.02.2006. Mielipide.12 lauantaina 25.02.2006.

Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Olavi Rintala:
Pilakuvakohu kertoo länsimaisen ihmisen kristillisen identiteetin heikkoudesta

Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtajan Olavi Rintalan mielestä Muhammed-pilakuvakohu kertoo länsimaisen ihmisen kyvyttömyydestä hahmottaa uskonnollisten asioiden sisältöä ja kyvyttömyydestä ymmärtää pyhän merkitys.

Vaarana on oman kristillisen identiteetin heikkeneminen. Keskustelussa herkästi leimataan kaikki sitoutunut uskonnollisuus fundamentalistiseksi. Nyt keskustelua ei leimaa pyhän kunnioitus vaan pelko.

-Osaavatko suomalaiset olla ylpeitä omasta kristillisestä identiteetistään samoin kuin muslimit omastaan? Suomessa 60- ja 70-luvuilla jumalanpilkkalainsäädäntöä höllennettiin. Nyt nousee uudestaan keskusteluun uskonnollisten arvojen kunnioittamisen tarve. Mutta tällä kertaa paine tulee ihan toisesta suunnasta. Toimijana on islam, ei kristinusko.

Nyt pitäisi
havahtua siihen, miten suuri uskonnollinen murros Suomessa ja länsimaissa on tapahtumassa. Islam on noussut erittäin merkittäväksi haastajaksi ennen kaikkea median välityksellä, Rintala havainnoi.

-Islamilaisissa maissa ei ole samanlaista uskonnonvapautta kuin meillä. Jos joku haluaa tulla kristityksi islamilaisissa maissa, hän joutuu varsin usein vaikeuksiin sekä ihmissuhteissaan että viranomaisten taholta. Mielipiteen ja sananvapaus ovat rajoitettuja, Olavi Rintala sanoo.

Runsas 100 vuotta sitten 1800-luvulla oman maamme uskonnolliset vähemmistöt joutuivat taistelemaan ajattelun- ja sananvapauden puolesta, Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Olavi Rintala toteaa.

- Siksi sananvapaus on meille luovuttamaton arvo, mutta emme hyväksy sen väärinkäyttöä pyhien asioiden pilkkaamiseksi.

Sitoutunut kristillisyys ei ole fundamentalismia

Rintalan mukaan toisen ääripään vaarana on se, että pienemmät kristilliset ryhmät leimataan kauttaaltaan fundamentalistisiksi. Jo nyt on näkyvissä piirteitä siitä, että uskoon henkilökohtaisesti sitoutuneita nimitellään fundamentalistisiksi yhteiskunnallisessa keskustelussa, mediassa ja taiteessa.

- Erityisen hankalaksi tilanteen tekee se, että nyt julkista keskustelua leimaa pelon ilmapiiri. Nyt ei keskustella uskonnon pyhistä arvoista sinänsä, vaan siitä, mitä pahaa tapahtuu, jos niitä loukataan.

Uskontoa ja pelkoa ei pidä
yhdistää, koska henkilökohtainen usko on parhaimmillaan syvän vapauden ja tasapainon tuova voima, Rintala muistuttaa.

- Keskustelussa on oiva mahdollisuus siihen, että suomalaiset löytävät uudelleen uskonnon ja pyhän kohtaamisen merkityksen. Alkaisimme pohtia omia arvojamme ja suhdettamme uskontoon. Myös median on syytä tunnistaa vastuunsa ja roolinsa tässä, Rintala näkee.

-Tarve keskustelun jatkamiselle on ilmeinen ja siinä tulee löytää keskitie, kirkkokunnanjohtaja Olavi Rintala muistuttaa.

12 lauantaina 25.02.2006.

 


12 lauantaina 25.02.2006. Mielipide.

Epäkohdista vaikeneminen on turvallisuusriski !

Yleisradio on lopettamassa moniin vallankäytön epäkohtiin puuttuneen A Piste-ohjelman. Kyseisessä ohjelmassa on käsitelty myös sellaisia oikeusturvaan liittyviä ongelmia, joista moni muu media vaikenee. Suunnitelmissa on lisäksi lyhentää A Talk -keskusteluohjelmaa. Muutokset on tarkoitus tehdä ensi vuonna.

Ylen sisällä on hämmästelty suunnitelmia. Kyseiset ohjelmat ovat parantaneet katsojalukujaan. Ajankohtaisohjelmien ryhmässä niiden katsojaluvut ovat nousseet eniten.

Karpolla on asiaa -ohjelma jäi puolestaan pois MTV 3:n ohjelmistosta. Tilalle ei ole tullut mitään muuta ohjelmaa, joka puuttuisi vastaavalla tavalla virkamiesmielivaltaan ja muihin oikeusturvan epäkohtiin.

Epäkohdista vaikenemista EOK pitää vakavana turvallisuusriskinä. Vaikeneminen edistää sitä, että epäkohtia ei korjata. Se voidaan kokea viestinä siitä, että niitä ei halutakaan korjata. Nämä seikat puolestaan lisäävät katkeruutta, joka saattaa purkautua epätoivoisten yksittäisten kansalaisten tuhoisina tekoina arvaamattomilla tavoilla.

Jarmo Juntunen
Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry
toiminnanjohtaja, lainsäädäntötoimittaja
Mielipide ja kannanotto / lehdistötiedote 20.2.2006

12 lauantaina 25.02.2006. Mielipide.

 


12 lauantaina 25.02.2006. Tiedote.

Eroakirkosta.fi –sivuston osuus kaikista kirkosta eronneista 69%

Vuonna 2005 tehtiin kaikkien aikojen kirkosta eroamisennätys. Evankelis-luterilaisesta kirkosta erosi 33043 jäsentä. Syvimmän laman aikaan, eli vuonna 1992 kirkosta erosi 30710 ihmistä. Vuonna 2004 kirkosta erosi 27009.

Kirkosta eroaminen kasvoi 22% vuodesta 2004. Eroakirkosta.fi -sivuston kirkosta eroamispalvelulla on merkittävä rooli, kirkosta eroamisen kasvuun. Eroakirkosta.fi -sivustoa käytti 22770, eli 69% kaikista eronneista.

Sivuston saamien palautteen mukaan suurin syy erota kirkosta on helppous. Sivuston saaman palautteen mukaan kirkosta eroaminen on jäänyt, koska sitä on luultu paljon todellista vaikeammaksi.

Vuoden 2006 puolella kirkosta eroaminen sivuston kautta on entisestään kasvanut. Puolentoista kuukauden aikana on eronnut kirkosta sivuston kautta noin kaksinkertainen määrä verrattuna vastaavan aikaan vuonna 2005.

Eroakirkosta.fi -sivuston onnistuminen on selkeä osoitus internetin voimasta. Internet tasoittaa yhteiskunnallisten toimijoiden toiminnallisia mahdollisuuksia. Välttämättä ei tarvitse olla valtavaa omaisuutta ja suurta organisaatiota saadakseen tavoitteitaan esille. Eroakirkosta.fi tulee jatkamaan toimintaansa ja on havaittavissa, että sivuston ympärille on muodostumassa pienimuotoinen kansanliike.

Toivottavasti kasvaneet kirkosta eroamisluvut saisivat aikaan keskustelun valtionkirkon asemasta. Ev.lut kirkon asema ei ole hyväksi suomalaiselle demokratialle, jossa kaikkia pyritään kohtelemaan tasa-arvoisesti. Suomeen tulisi saada täydellinen vakaumusten tasa-arvo, jossa millään uskonnolla tai vakaumuksella ei ole erityis-asemaa.

Tiedote ja siihen liittyvä muu materiaali löytyvät sivulta http://www.eroakirkosta.fi/tiedotus/tiedotteet.htm 

12 lauantaina 25.02.2006. Tiedote.

sivun alkuun!

  

 

 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen
 

 

Linkit

 
 

Joka numeron etusivulle!

 

 

Yhteys

 
 

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 
 

Vaikea kuva

 
 

 

 
John Lennon
Double Fantasy  
Yoko Ono

  

12 lauantaina 18.02.2006. Etusivu.


17.02.2006 helmikuun perjantaina klo 16.05. "Kissa tuli kuistille päivää paistattelemaan". Kuva Pertti Manninen.

Keskiviikkona 15.02.2006 klo 16.50 Prisma Tikkurila.

Nauhoitus alkaa:
vartija puhelimeen
eräs herrasmies piippas kun hän tuli sisään mä näin sen piippas ulos mentäessä kassa soittaa ja pyytäs katsoon ja selvitetään tuo asia ja hän rupes kuvaamaan mutta hän rupes kuvaamaan kassaa ja mua ja

mä haluun poliisit paikalle mä en haluu mulla on sellanen vaatimus että kuvat pitää poistaa koska hänellä ei oo oikeutta kuvata mua anteeks en mä oikein tiedä ei ei ole mun mielest näpistysepäily koska kun hän tuli sisään silloin jo se piippas ei ei ei se ollut siitä kiinni me ollaan tässä kassalinjan takana hän ei suostu menemään sinne takahuoneeseen enkä ryhtynyt väkisin viemään

asiakas puhelimeen
terve mut on pidätetty täällä prismassa ja
vartija
(epäselvä)
asiakas
no joo siis piippas tossa kassalla
vartija
(epäselvä)
asiakas
niin mä en tiedä mitä tehdään onks mut pidätetty
vartija
ei mutt poliisit tulee tänne kattomaan (epäselvä)
asiakas
a ha asia kunnossa joo nyt tulee poliisit tänne ei ei mull nyt mitään saanks mä nyt lähtee vaikkei poliisit o tullut
vartija
no
asiakas
mä nauhotan tätä parhaillaan ja tota täähän on mielenkiintoinen
vartija puhelimeen
joo kyllä joo kyllä joo kyllä moi
asiakas puhelimeen
onks sulla se mä oon tässä kassalla en mä tiedä mikä piippaa joku piippaa mutta kuinka kiire sulla on siellä tää on ihan mielenkiintosta hah niin no ei mä kysyn onks nyt niin että mun täytyy odottaa poliiseja
vartija
no mielellään
asiakas
mutt jos mä lähen niin mitä sitten läheks sä perään vartija
joo
asiakas
no
vartija
sä et voi lähtee kun sä kuvasit meitä
asiakas
voin mä lähtee
vartija
etkä lähde
asiakas puhelimeen
mä katon otetaanko mut kiinni mulla on koko ajan nauhuri päällä
vartija
ette voi nyt lähtee nyt mihinkään jos ette käyttäydy täällä mä joudun viemään sut tonne takahuoneeseen
asiakas
et sä voi mua mihinkään viedä
vartija
te kuvasitte ilman lupaa
asiakas
en siinä ei ollut korttia ett sä voi tietää no tottakai mä otin kuvia koko ajan ja tota mutt ei mull ollut korttia se oli täynnä nyt mä otan nauhalle tään koko ajan saanks mä nauhottaa
vartija
ette mielellään mutta kai teill on siihen oikeus
asiakas puhelimeen
niin nauhottamiseen on oikeus
vartija
kuvia ette voi ottaa
asiakas
kuvia ei saa ottaa mutta jos te pidätätte mut niin totta kai mä saan ottaa kuvia siit tilanteesta
vartija
ette te saa kassahenkilöstä ottaa ruveta ottaan kuvia hän ei ole tehnyt teille mitään se on kiellettyä jokaisella on siihen oikeus ettei toisten kuvia oteta
asiakas
jos mut pidätetään kassalla eikä päästetä eteenpäin niin tottakai mä saan ottaa kuvia niin paljon kuin
vartija
kassalla sua ei ole pidätetty mistään rauhotu vaan
asiakas puhelimeen
nyt väitetään että mua ei ole pidätetty
vartija
selvitetään tää asia kun poliisit tulee
asiakas puhelimeen
mä lähden mä kokeilen tätä että tota otetaanko mut kiinni
vartija
sä et lähe mihinkään noiden kuvien kanssa
asiakas
tä en mä mitään
vartija
jos näytätte sen kameran ettei siinä o mitään kuvia tästä niin
asiakas
en mä mitään sulle näytä sulla sulla ei oo mitään oikeutta kattoo mun papereita
vartija
sulla ei oo mitään oikeutta ottaa kuvia mä en voi päästää sua lähtemään valitan jos sä et näytä sitä kameraa
asiakas
en mä mitään kameraa näytä nyt mä kokeillaan nyt tässä tapahtuu näin että
vartija
(epäselvä)
asiakas puhelimeen
no tule ottaan kuvia nyt vaan mä oon nyt täss prismalla minä sä et mua sinne vie
vartija
hei
asiakas
sulla ei oo mitään oikeutta tarttuu minuun
vartija
niin jos sä ryhdyt hankalaks
asiakas
en mä rupee hankalaks mä okei
vartija
(epäselvä)
asiakas
mä voin pitää puhelimen koko ajan auki
vartija
sä voit pitää puhelimen auki mua kiinnostaa vain ne kuvat sua ei epäillä mistään näpistyksestä
asiakas
joo joo
vartija
(epäselvä) pidättämäs kassalla
asiakas
ei oltu pidättämässä
vartija
ei
asiakas
nyt sä kuitenkin
vartija
sä rupesit ottamaan kuvia se oli se on nyt tää ongelma tässä
asiakas
ne kuvat
vartija
joo kyllä
asiakas
just no lupasko ne tulla
vartija
joo ne lupas lähettää partion tulle tässä hetken päästä ne sitten niitten kanssa voit sitten kertoa kantasi ja
asiakas
joo joo
vartija
(epäselvä)
asiakas
no nyt sä oot ainakin nyt kertonut kannan että mua ei oo pidätetty
vartija
ei mistään muusta
asiakas
mutt sä oot halunnu viedä tuonne huoneeseen
vartija
joo koska koska (epäselvä) mennyt kassasta läpi tuolla poliisit tulee ja jos sä
asiakas
asia kunnossa keskustellaan rauhassa joo
joku
(epäselvä)
asiakas puhelimeen
no ooks sä vielä no joo nyt tuli poliisit joo
joku
(epäselvä)
vartija
joo selvä tämä herrasmies piippas kun hän tuli kauppaan mä näin sen kameroista ei se mitään sitten hän oli menoss kassalle ja kassa soitti soitti mulle (epäselvä)
asiakas
niin se piippas kun mä tulin ulos
vartija
hän rupes ottaan kuvia kassasta ja minusta hän ei suostu poistamaan niitä kuvia ja kassa ja myös minä (epäselvä)
poliisi
joo piippas tullessa
vartija
piippas tullessa sisään kauppaan sen mä näin sen mä näin kameroista ei niinku
asiakas
joo mä menin takas ja sitt ei enää toisella kerralla enhän mä olis sitt jos olis piipannut molemmalla kerralla enää tullut uudestaan mutta kun se ei piipannut mä aattelin vaan että se oli joku häiriö
poliisi
tässä ei oo mitään
asiakas
mitä että ei oo ei en mä antanu tarkistaa te saatte tarkistaa jos haluatte
poliisi
niin mennään tonne kopin puolelle
asiakas
joo oota mulla oli toi onks mulla se piirakka siellä vielä vai laitoiks mä sen tänne
poliisi
(epäselvä)
asiakas
otitteks te mun piirakan ei
naisasiakas
en ole ottanut teidän piirakkaa
vartija
sä laitoit sun laukkuun
asiakas
jaha asia kunnossa hyvä nyt mä voin mennä koppiin
kassa
mä haluun myös että jos hänellä on kamera jos hän on ottanut kuvia mä haluun jokaikisen ottaa pois
Poliisi
Joo me keskustellaan asiasta
Kassa
(epäselvä)
asiakas
Joo no nyt nyt voitte kattoo mun ruumiintarkastuksen ja kassit mulla on piti olla yks piirakka
Vartija
(epäselvä) missään vaiheessa kysymyksessä mikään näpistysepäily se johtuu enimmäkseen nyt siitä mitä tapahtu siinä kassalla kun rupes kuvailemaan
Asiakas
Niin mutta ei mua päästetty menemään te riistitte mun vapauden
Poliisi
Kerrotko sen verran ooks sä niinkö kuvaillut mikä siinä on perustana ja
Asiakas
Se ett multa riistettiin vapaus mä en saanu kassalta mennä pois niin mull on kamera taskussa mä otin siit kuvia siit tilanteesta jos jos mult riistetään vapaus kävellä niin tottakai mull on oikeus ottaa myös kuvia nyt myöhemmin laitoin tän ääninauhan päälle
Poliisi
Niin oikeus ottaa kuvia
Asiakas
No siis jos mut siis se on mun tulkintani että jos mut riis ei päästetä kassan ohi kävelemään vaan mut pysäytetään soitetaan vartijat paikalle niin silloin mä lähdin siitä että mun on siitä tilanteesta otettava kuvia
Poliisi
Niin kyllä onks niissä kuvissa jotain sellaista että ne helpottaa teidän oloa
Asiakas
Jos mutt esimerkiksi on on siis enhän mä tiedä miten tää jatkuu
Poliisi
Niin
Asiakas
Nehän on dokumentit
Poliisi
Kyllä kyllä tota noin niin jos me katotaan kuitenkin jos se on piipannut se portti kun on sisälle tullut jos se aiheuttaa
Asiakas
Niin niin siis
Poliisi
Vai onko homma näin että periaatteessa tässä ei oo niinku näpistysepäilyä
Vartija
Ei ei niin
Poliisi
Niin silloinhan silloinhan noilla kuvillakaan ei tehä mitään
Asiakas
Niin mutta en mä anna ottaa niitä pois
Poliisi
Niin tottahan nää ihmisetkään ei oo välttämättä antanut suostumustaan että voidaan henkilönä jotain yksittäistä myyjää kuvata että
Asiakas
No en mä tiedä ketä mä otin kuvia mä otin siinä tilanteessa vaan kuvia kassall kun mä en päässy eteenpäin
Poliisi
Niin
Vartija
(epäselvä)
Poliisi
Tässä on semmoinen ongelma kato tässä on semmonen ongelma että toi kuvaaminenhan ei oo aina niin yksoikosta eikä yksselitteistä periaatteessa yleisellä paikalla kuvaaminenhan on sallittua ei siinä niinku mitään
asiakas
Niin
Poliisi
Mutt silloin kun tullaan tämmöiseen liikehuoneistoon niin aletaan meneen niinku niillä äärirajoilla että minkälainen tila tää okei tänne on kaikilla vapaa pääsy homma on ihan ok mutta nyt on homma se että tossa myyjä ainakin otti herneet nenään että häntä on kuvattu ja en mä usko että te haluatte oikeuteen lähteä siitä kinaamaan että onko häntä nyt laillisesti kuvattu vai ei
Asiakas
Ei mua kukaan vielä oo pistäny oikeuteen
Poliisi
ei ei vaan hän oli sitä mieltä että hän ei halua että ne kuvat siellä on jos niitä kuvia ei nyt vapaaehtoisesti poisteta ja hän haluu niin ei meillä oo muuta vaihtoehtoa kuin tehdä rikosilmoitus ja viedä tutkintaan asia jos hän haluu jos hän kokee että hänen kunniaansa on loukattu ja yksityisyyttänsä
Asiakas
Joo
Poliisi
Joo näissä on aina puolensa
Asiakas
Joo okei tehdään niin
Joku
(epäselvä)
Poliisi
Mulla on semmonen ehdotus että tota noin niin tää on ihan mun mun ehdotus nyt että tehdään silleen että homma on ihan ok ketään ei epäillä näpistyksestä kuvillakaan ei tehdä enää mitään poistetaan kuvat ja me poistutaan paikalta ja homma on sillä selvä
Asiakas
Jooh se olis ihan hieno homma mutta en mä enää sitä halua
Poliisi
No sitt meidän täytyy selvittää tältä myyjältä ett haluuks hän että tätä asiaa tutkitaan eteenpäin se meinaa sitt sitä ett meidän täytyy sitt takavarikoida se teidän kamera
Asiakas
Se kortti lähinnä kai
Poliisi
No jos se kortilla on mutta se täytyy kattoo mimmoinen muisti mä en osaa niin (epäselvä)
Asiakas
Joo joo asia kunnossa joo joo
Poliisi
Mä joudun vastaan nyt tonne
Asiakas
Joo
Poliisi puhelimeen
Joo kuulen no ei ihan nyt meillä on pikkasen kesken katotaanko hetken kuluttua
Poliisi
Että mitä sä itte haluat ett tän asian kanssa
Asiakas
Mä haluan ett mä haluan mennä täst tämmösenään pois ilman ett kukaan kopeloi mua yhtään
Poliisi
Hym hym no meidän täytyy nyt siltä myyjältä keskustella mitä hän haluaa siell on varmaan hänestäkin sitten kuvia mitä he haluu ett mitä tän asian kanssa tehdään kyllä me voidaan sitt hakea tulkinta oikeudesta mitä oikeus toteaa siinä että onks tässä joku syyllistynyt jonkinlaiseen rikokseen en mä haluu tehdä sitä ratkaisua tässä paikan päällä
Asiakas
Niin niin eihän sitä voi jos se kerran ei oo näin yksinkertaista tehdä
Poliisi
Ei (epäselvä)
Asiakas
Mun tulkinta oli se että kun mult riistettiin vapaus kävellä niin sen jälkeen mull on oikeus ottaa kuvia siit tilanteesta
Poliisi
Hym
Asiakas
Ei se sen kummempi oo
Poliisi
No okei niin onks sulla jonkunlaista vaatimusta tän tän suhteen mitä
Asiakas
Ei ei mulla nyt vielä oo mitään vaatimusta
Poliisi
No on vai ei oo vaatimusta
Asiakas
Ei nyt ole vaatimusta mutta enhän mä tiedä miten tää jatkuu
Poliisi
No niinku mä sanoin tää on niinku täss on nää vaihtoehdot oikeastaan ei tää jos myyjä ei haluu eikä hän haluu mitään niin tää homma on ihan ookoo mutt jos heillä on vaatimusta viedään tää asia tonne tutkintaan sitte ja sittenhän me takavarikoidaan se korttikin siitä että
Asiakas
Just joo no tehkää niin
Poliisi
(epäselvä) että onko heillä vaatimuksia
Asiakas
No se selvitetään sitten
Poliisi
Niin haluuko että asiaa tutkitaan vai ei että
Asiakas
Jooh joo joo siis mä nyt lähen siitä ett mun niinku mä en ensinnäkin tullut yksin tähän koppiin koska en mä tiedä mikä koppi tää on niin mä halusin että te tuutte ensinnäkin paikalle mutt sitten tää mun yksityisyyttäni on lou mun mielestä mun yksityisyyttä on loukattu ja tota sillon mä en niinku haluu mä en niinku tavallaan luovu mistään jos nyt näin sanoo en kuvista en tästä ääninauhasta ilman että te takavarikoitte kaikki
Poliisi
Hym hym niin tämmönen niinku periaatteellinen asia
Asiakas
Siis siis mulle se on ihan periaatteellinen asia
Poliisi
Joo sitt täytyy kysyä mikä heill on vaatimuksena asian suhteen mitä tän kanssa sitt aletaan tekemään että ilmeisesti ei tää niinku liikkeen puolesta ei varmaan mitään vaatimuksia mutt onks tässä mitään henkilökohtasia vaatimuksia
Vartija
Ei ei liikkeen ei liikkeen puolesta oo mitään koska mutt tota mulla on henkilökohtaisesti en mä halua ett must otetaan mitään lähikuvia kamera oli selkeästi osoitettu mun kasvoihin joka otti sill kuvia kun mä tulin paikalle hän otti kuvia myyjästä mä en tiedä mikä hänen kantansa on ett
Poliisi
Voittekste näyttää minkälaisia kuvia siinä on niin katotaan vähän miltä ne näyttää
Asiakas
Sen sen mä voin tehdä tietenkin ehkä siitä kannattaa lähteä mihkään poliisilaitokselle
Poliisi
Ei ei tää varmaan (epäselvä)
Asiakas
Toss on tommonen aika tärähtänyt kuva jossa ei kyllä (epäselvä) eikä siinä ollut herrasta kuvaakaan tässä on nyt jonkunlainen (epäselvä) se on tärähtänyt siit ei ketään tunnista tosta kuvasta no tossa on herran olkapää
Poliisi
siinä ei kasvokuvia oo
Asiakas
No mä en tiedä onks tämäkään onks tää edes hän mutt mä nyt hädissäni otin no tästä tuntee
Poliisi
No joo
Asiakas
Tästä ei tunne ketään ainakaan mun mielestä
Poliisi
(epäselvä) ei tunnista
Asiakas
Tostakaan ei tunnista ketään
Poliisi
Joo ei täss näy kasvoja
Asiakas
Ja siell on nyt jo sitt ulkokuvia mä voin ne näyttää kaikki mä tulin tiksin asemalta
Poliisi
Ei siis tää on ihan niinku sanottu ei mikään estä tuolla ulko ulkotiloissa kuvaamasta
Asiakas
Niin ei ei mutt että mä nyt näytin ihan oikeesta päästä
Poliisi
Periaatteessa eihän siinä ollut ku yks semmonen kyseenalainen kuva että joka oli otettu edestä
Asiakas
Mä otan sen pois
Poliisi
Silloin se on varmaan ookoo ne muut on semmosia ett niistä
Asiakas
Joo joo
Poliisi
(epäselvä)
Asiakas
muista kerran ei tunnista joo niin turhahan mun on nyt tässä enhän mä nyt mitään mä näytän nyt kun mä otan
Poliisi
Joo joo
Asiakas
Siis se tulee tossa on siis roskakori ja single ja oota nyt mä vähän keskityn heh joskus on poistunut kaikki kuvat kun hermostuksissaan pistelee se oli tää no tosta ei nyt Poliisi
Ei se ollut se
Asiakas
Se oli tämä nyt tää on roskakori nyt mä painan sen roskakoriin siin lukee single ja nyt execute ja nyt mä voin ne sitt taas kelata alusta se lähtee siis tuolta päästä (epäselvä) siell oli näitte äsken tää tuossa oli toin tuossa oli toi olkapää tuossa oli tuo seuraava on tuo epäterävä toi ja toi
Poliisi
Joo
Asiakas
Nyt ei tunnista ketään
Poliisi
Ei se on ihan ookoo niinku mä sanoin ne kuvat jotka ulkoon on otettu ei
Asiakas
Ei ei mä kun tarkotan niitä vaan tuli muutaman kuvan tossa kerkisin
Poliisi
Että jos homma on kaikkien puolelta tässä niin tää on meidän puolesta ookoo ja
Vartija
Siinä ei ollut tost kassaneidist yhtään
Poliisi
Ei ei ollut kun selkäpuolelta ei siinä näy (epäselvä)
Vartija
Sitt sitt ei oo mitään mitään kaupan puolelta
Poliisi
Se on nimittäin toi kuvaaminen
Asiakas
(huokaisu)
poliisi
se ei o ihan (epäselvä)
Asiakas
Ei en mä olis ottanut mitään ikinäkään kaupoissa kuvia mutta tota kun kun mä en päässyt eteenpäin mä aattelin että se on (epäselvä)
Vartija
Se on joku väärinkäsitys siinä kassalla kun kassahenkilö soitti mulle hän sanoi vaan ett tota mä käsitin että te olitte suostunut että mä vaan katon mikä mistä se johtuu ... (nauha loppuu).

Keskiviikkona 15.02.2006 noin klo 16.50 Prisma Tikkurila.
Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, 12.

 

12 tiistaina 14.02.2006.

Helsinki: Torni vai ei? Osa 2. Torni tulee Itä-Pasilan ja Alppilan "väliin".Kuva 04.03.2005 maaliskuun perjantaina klo 12.39. "Tänne tulee torni!" Torni tulee vasemmalla näkyvän Elisan toimitalon ja kauempana näkyvän keltaisen asuintalon väliin. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Helsingin Sanomat tiistaina 14.02.2006. Mielipide. Tapio Pitkäranta. Helsinki päättänyt juuri uudesta tornitalosta.
HELSINGIN KAUPUNKI. PÖYTÄKIRJA. 2/2006. KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA. Liite.
Lue myös!

Helsinki. Torni vai ei? Osa 1.


Pronssia ja pisteitä ladulla. Kuitunen ja Saarinen sekä Kurttila ja Pyykönen. Onnittelut!Kuva 14.02.2006 helmikuun tiistaina klo 13.26. "Mitalihymyä, Anna-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen." SVT2:n kuvasta tulkinnut Pertti Manninen. Isonna!


"Oi, guld till Sverige, oi joi joi".  Och lite senare: "Sverige tar guld igen".Kuva 14.02.2006 helmikuun tiistaina klo 13.25. "Fyra guldmedaljörer i samma bild". Lina Andersson ja Anna Dahlberg palkintopallilla sekä Thobias Fredriksson ja Björn Lind (nenäpää) SVT:n toimittajan haastattelussa. SVT2 DIREKT. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!


Tulossa: Matti Viialainen
Tulossa: Tuula Haatainen
Tulossa: Tutkimus veroalesta.

 

 
www.phuket.fi

 12 sunnuntaina 12.02.2006. Etusivu.

Hopeaa mäessä. Hautamäki.
Pronssia kourussa. Koski. Onnittelut!


12.02.2006 helmikuun sunnuntaina klo 12.06. "Renkaat kaulassa kourussa". Kuva ja sävyttely Pertti Manninen SVT:n kuvasta. Isonna!

Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa.

Keskisuomalainen. Talous. Lauantaina 11.02.2006.
Antti Herlin syyttää viranomaisia tietovuodosta.

Helsingin Sanomat. Talous. Lauantaina 11.02.2006.
Antti Herlin teki tutkintapyynnön viranomaisista.

Helsingin Sanomat. Sunnuntaina 12.02.2006. Kolumni. Janne Virkkunen. Kaikkien kanssa on osattava elää.

12 sunnuntaina 12.02.2006.
Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.


12 perjantaina 10.02.2006.

Helsinki: Torni vai ei? Kirjoituksia.

24.12.2005 joulukuun lauantaina klo 13.00. Makasiinit ja Kiasma. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

"Nu hotar terrorvåg".Kuva 06.02.2006 helmikuun maanantaina. "Uhka". Expressen fredag 3 februari 2006. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Tianamnen, 1989 Tiananmen 2006. Google ja Kiina - vapaan sanan ja maailman puolesta jo vuodesta 2006."

04.02.2006 helmikuun lauantaina. Tianamnen, 1989 Tiananmen 2006. Jyväskylän ylioppilaslehti 1. helmikuuta - 14 helmikuuta 2006. Kuva Pertti Manninen. Isonna! 

Helsinki: Torni vai ei? Kirjoituksia.

Aluksi johdanto:
 "Tähän sitten lopuksi keskustelun pohjaksi jo Eliel Saarisen aikoinaan esille tuoma pilvenpiirtäjä-ratkaisu. Kaikki rakennusoikeus yhteen taloon, tulkoon siitä sitten 50-kerroksinen tai satakerroksinen. Näkyisihän sitten kauas Itämerelle loistavana Majakkana. Nimikilpailu saavuttaisi varmaankin suuremman osanoton kuin vaalit nykyisin. Tätä ei ole kirjoitettu 01.04.05 vaan 04.05.05.  Pertti Manninen. PS. Hain kansainvälisesti tunnettua nimeä, mutta kun tuo Finlandiakin on jo käytetty. Mitä niitä on jäljellä? Sauna? Puukko? FIN? Kippis? Kommentti kirjoitukseen: Helsingin Sanomat. Mielipide. Eric Rawlins tiistaina 03.05.2005.
Kiinnostava kaupunkitila ei synny sattumalta. 

Asukkaat ja Helsingin päättäjät täysin eri mieltä Hernesaaresta. Olli Pohjanpalo. Helsingin Sanomat perjantaina 13.tammikuuta 2006. Mielipiteitä torniehdotuksesta esittävät Pekka Korpinen. Maija Anttila, Timo Friman ja Matti Kaijansinkko.

Helsingissä on vallalla kumma tornimania! Seppo Heinänen. Helsingin Sanomat. Mielipide. Keskiviikkona 18. tammikuuta.2006.

Tornitalo pilaisi Helsingin siluetti. J.P. Roos. Helsingin Sanomat. Mielipide. Lauantaina 21.01.2006.

Tornit tekevät kaupungin. Jussi Rautsi. Helsingin Sanomat. Mielipide. Torstaina 26.01.2006.

Aikakaudet näkykööt kaupunkikuvassa. Pekka Korpinen. Helsingin Sanomat. Mielipide. Perjantaina 27.01.2006.

Tornien vastustaminen on uusi kaupunkivastaisuuden ilmentymä. Anne Haila. Helsingin Sanomat. Mielipide. Torstaina 09.02.2006.

"Nu hotar terrorvåg".

Sananvapaus ja huono maku.

Helsingin Sanomat. 3. pääkirjoitus torstaina 02.02.2006.
Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen.

Harkittu provokaatio.
Tiedonantaja. Pääkirjoitus perjantaina 10.02.2006. Katkelma. Tiedonantajan päätoimittaja on Erkki Susi.

Guardian Unlimited Friday February 10, 2006 
This is not a cartoon war 
Anas Altikriti: Calm dialogue rather than trading insults is the path to a peaceful, multicultural Britain.
See the cartoons
The cartoons can be seen at Wikipedia 

Isku Impimähkään.
Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 20.12.2005.
" ... Muhammadin kerrotaan naineen lempivaimonsa Aishan, kun puoliso oli yhdeksänvuotias, mitä monissa nykykulttuureissa kavahdetaan ainakin virallisesti. Ei tästäkään liitosta pelkkää hyvää seurannut. Muhammadin kuoleman jälkeen Aishan kannattajat alkoivat rettelöidä miehensä vävyn Alin kanssa, eikä välilöissä oikein olla vieläkään. Historian suurmiesten joukossa Muhammadin mieltymykset eivät niin kovin poikkeavia ole. Muun muassa Mao Zeong ja Lavrenti Berija tunnettiin tovereina, joiden naisihanteesta ei löytynyt sijaa merkinnälle "Kilroy kävi täällä".  ..."

Tianamnen, 1989 Tiananmen 2006. Google ja Kiina - vapaan sanan ja maailman puolesta jo vuodesta 2006."

 

12 keskiviikkona 08.02.2006.

"Aina vain gallup-kirjoituksia."

Kuva: "Informaatioota kansalle". Kuva ja käsittely Pertti Manninen. Jyväskylä. Tori. Isonna!

Virhemarginaali mittaa otannan virhettä.
Pentti Routio. Helsingin Sanomat. Mielipide. Keskiviikkona 25.01.2006.
Ovatko puhelimitse tehdyt kyselyt luotettavia? Vesa Kuusela. Helsingin Sanomat. Mielipide. Tiistaina 31.01.2006.
Väestörekisteriotanta on puhelinhaastatteluissa käytössä. Helsingin Sanomat. Mielipide. Jari Pajunen. Hannu Ilkas. Taloustutkimus Oy.Perjantaina 03.02.2006.
Savola. "Gallupit" ja kuluttajansuoja.
Hannu Savola. Ilta-Sanomat. Tiistaina 31.01.2006.
Liite: Nämä uutiset Hannu Savola näki ja sitten kirjoitti.
Kuinka viimeiset presidenttigallupit uutisoitiin Tv1:ssä ja Nelosella. Sanatarkka selostus.

Ehkä tulossa! Helsingin Sanomien käyttämän TNS Gallup Oy:n selostus otantamenetelmistään nyt kun kilpailija Taloustutkimus Oy on niistä avoimesti kertonut.

Vesa Kuusela: "Se, että tutkimusmenetelmiä ei kuvata riittävällä tarkkuudella, on itse asiassa viime vuonna hyväksyttyjen otostutkimusten standardien vastaista. Se on myös tutkimuseettisesti kyseenalaista."
Ovatko puhelimitse tehdyt kyselyt luotettavia?

Kuinka viimeiset presidenttigallupit uutisoitiin Tv1:ssä ja Nelosella.
Lue myös!
Helsingin Sanomat. Mielipide. Hannu Ilkas. Perjantaina 27. tammikuuta 2006.
Mielipidetiedustelut eivät ole mitään ennusteita.
Helsingin Sanomat. Mielipide. Seppo Laaksonen. Tiistaina 24.01.2006. Kyselyiden ongelma on niiden laadussa. 
Presidentinvaalit 2006. Aamulehti ja Turun Sanomat torstaina 05.01.2006. Erään gallupin anatomia.
HS-Humbug. Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran."Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?" 12 tiistaina 20.12.2005. 
HS-Humbug.
Gallupit ja kritiikki 1999- 2002.
Linkit 32:een!
Gallupit ja kritiikki 2003- 2005.Linkit 39:ään!
Gallup-historiaa. Kuusi vuotta sitten: Jäikö galluppeja julkaisematta? Helsingin Sanomien ja Ylen uskomattomat selitykset!

Mielipidetiedustelujen perusteisiin liittyviä artikkeleita tulossa!

2. kierroksen
gallupit ja tv:n vaalitenttien ja muiden vaaliohjelmien päivämäärät.

2. kierroksen suhteutetut gallupit.

Viimeiset 1. kierroksen gallupit ja tulos. 
Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? Ratkaisivatko viimeiset vaalikeskustelut? MTV3:n keskiviikkona 11.1 ja Ylen torstaina 12.1. Tulossa!

Presidentinvaalit 2006. Suhteutetut gallupit.  %

Helsingin Sanomat. Mielipide. Hannu Ilkas. Perjantaina 27. tammikuuta 2006.
Mielipidetiedustelut eivät ole mitään ennusteita.

12 lauantaina 28.01.2006. Pääkirjoitus.
Lauantai-illan ennustus: Halonen voittaa.

Helsingin Sanomat. Mielipide. Seppo Laaksonen. Tiistaina 24.01.2006. Kyselyiden ongelma on niiden laadussa.  

Suuri gallup-numero.

Helsingin Sanomat. Mielipide. Seppo Laaksonen. Tiistaina 24.01.2006.
Kyselyiden ongelma on niiden laadussa.

Gallupit ja kritiikki 1999- 2002. Linkit 32:een!
Gallupit ja kritiikki 2003- 2005. Linkit 39:ään!

2006.
Erään gallupin anatomia. Presidentinvaalit 2006. Aamulehti ja Turun Sanomat torstaina 05.01.2006.

Ensireaktio.  Gallup-uutinen. Keskisuomalainen perjantaina 07.01.2006.
Välitön kommentti.   Gallup-sota johtuu väärintulkinnoista ja -uutisoinneista, yhä vuonna 2006! Aineiston hankintaa. Aamulehti.
Muita kommentteja. Savon Sanomat ja Ilta-Sanomat.
Aineiston hankintaa. Turun Sanomat (netti).
Gallupintekijän puolustuspuheenvuoro (netti).
Loppureaktio. Helsingin Sanomatkinrupesi ottamaan virhemarginaalit huomioon selostaessaan uutta galluppiaan tiistaina10.01.2006!Tulossa!

Lue myös! HS-Humbug.

Epä-älyllinen Gallup-humpuuki jatkuu: Helsingin Sanomat unohtaa "tutkimusta" selostaessaan virhemarginaalit, jälleen kerran."Eikö tämä huoraaminen ole lukijoiden öykkärimäistä aliarviointia?"
Tiistaina 20.12.2005.

Lue myös! Gallup-historiaa.
Kuusi vuotta sitten: Jäikö galluppeja julkaisematta?
Helsingin Sanomien ja Ylen uskomattomat selitykset!

Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia? Pääkirjoitus.

12 maanantaina 16.01.2006.
Ilta-Sanomien toimittaja ei ymmärrä galluppien tarkoitusta! Gallupit kertovat kuitenkin vain kyselyhetken mielialoista! Vuonna 2000 professori Martikainen sekoili mutta nyt onnisti!
Kirjoitus.

12 maanantaina 16.01.2006.
Äänestysvarmuudesta ja ehdokkaan varmuudesta.
Galluptulokset on julkaistu "väärin". Korjaus luvassa! 
Kirjoitus.

Presidenttigallupit 2006
1. kierros
2. kierros

Vaalituloksia
1. kierros
2. kierros. Tulossa!

12 keskiviikkona 08.02.2006.

Aftonbladet Onsdag 8 februari 2006
DANMARKS SAK ÄR SVÅR
Torsten Kälvemark om hur "civilisationernas kamp" blev fundamentalisternas

Guardian Unlimited Wednesday February 8, 2006   
Danish paper pursues Holocaust cartoons
World: Paper responsible for original caricatures of prophet Muhammad to run cartoons satirising the Holocaust.
British Muslims demand better legal protection
Audio: Hugh Muir in Birmingham (3min 8s)
Brian Whitaker: Middle East dispatch
Interactive: cartoon protests
Special report: cartoon protests
More world news  

Guardian Unlimited Wednesday February 8, 2006   
Religious energy authority
Cartoon: Steve Bell on tensions between the west and Islam.
More cartoons by Steve Bell

12 tiistaina 07.02.2006.

Kuva 06.02.2006 helmikuun maanantaina. "Uhka". Expressen fredag 3 februari 2006. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Expressen fredag 3 februari 2006. 
Nu hotar terrorvåg
"En terrorvåg hotar nu hela Europa.
Vreden mot alla som publicerat nidbilder på profeten Muhammed ökar för var dag i arabvärlden.
- Dödsstraff ska användas mot alla som förolämpar profeten, säger en talesman för Londonbaserade islamistgruppen al-Ghurabaa."

Guardian UnlimitedTuesday February 07 2006
Cartoons 'part of Zionist plot'
Iran and EU raise stakes in row.
UK student editor suspended
Jordan editors face lawsuit
Interactive: cartoon protests
News blog: Something rotten?
Comment: Tabish Khair
Cartoon: Steve Bell
Special report: cartoon protests

Guardian Unlimited Monday February 6, 2006
Cartoon conflicts
Comment: Describing the current clash as between freedom and dogma only fans the flames, says Tariq Ramadan.
Special report: cartoon protests 

Guardian Unlimited Sunday February 5, 2006
Embassies ablaze as Muslim anger spreads 
· Damascus crowds attack Danish target
· Police probe London 'hate' protesters
Focus
How cartoons fanned flames of Muslim rage
Jason Burke in Paris, Luke Harding in Berlin, Alex Duval Smith in Copenhagen and Peter Beaumont in Ramallah
Timeline: a history of free speech
David Smith and Luc Torres

12 tiistaina 07.02.2006.

KU-förhören

07.02.2006 helmikuun tiistaina klo 11.52 Suomen aikaa. "Kuulustelu". Kuva: Pertti Manninen SVT2:n kuvasta. "Just nu: UD:s expeditionschef Per Thöresson frågas ut. Direkt från riksdagen.  24 direkt." Isonna!

Aftonbladet Tisdag 7 februari 2006
KU-förhören
"Det fanns väldigt lite alarmerande signaler"
Per Thöresson, UD, kom inte till jobbet förrän 27 december
"Jag ringde UD 20-30 gånger första dagen" Ambassadör Jonas Hafström.
I dag börjar årets politiska tv-händelse
Laila Freivalds frågas ut i direktsändning
Utfrågningarna om tsunamikatastrofen är reality-tv
Radio "Utfrågarna var på bettet" Lena Mellin om KU-förhören.
Blogg KU måste få veta om Danielsson var på jobbet Läs Helle Kleins blogg.

KU=Riksdagens konstitutionsutskott

 

 

12 sunnuntaina 05.02.2006.


Kuva. "J.L.Runebergin lippu eräänä pakkasaamuna". Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

J.L.Runeberg 200 v. 12 torstaina 05.02.2004. Kuva ja tekstikatkelma.

12 lauantaina 04.02.2006.

Aki Kaurismäki: Laitakaupungin laulu04.02.2006 helmikuun lauantaina klo 19.28.  "Koistinen". Kuva: Erika Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia. "Laitakaupungin laulujen" lopputekstien aikaan yleisön poistuessa täydestä salista. Isonna!

"En minä tähän kuole". Viimeiset vuorosanat kertovat Aki Kaurismäen elokuvan uskon selviytymiseen, kaikkeen siihen, mikä meidät pitää hengissä vaikka kuinka joutuisimme ympäristömme potkimaksi ilman omaa syytämme. Koististenkin on saatava elää unelmineen paremmasta ja ehkä lopulta yksinäisyydestä selviten. Aki Kaurismäki trilogian "Työttömyys - asunnottomuus - yksinäisyys eli rakkaudettomuus" päätöskuva.

Tämän jälkeen luen Jarmo Valkolan arvostelun Keskisuomalaisesta ja valitsen laajasta esseestä yhden elokuvallisen arvion: "Kaurismäen ohjauksessa on klassista hehkua ja havainnoitua olemista, sillä kuvauksen, leikkauksen ja näyttelijäohjauksen myötä luodut elementit toimivat toisiaan tukien, mikä heijastuu kokonaisuuden puhuttelevuudessa." Jarmo Valkola: Pohjattoman yksinäinen mies. Keskisuomalainen perjantaina 03.02.2006. (viisi tähteä =maksimi). Pertti Manninen.
Isonna! 

12 perjantaina 03.02.2006


Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sekä tarjoilija työssään  Valtiopäivien avajaisten jälkeisessä juhlahetkessä helmikuun perjantaina 03.02.2006 iltapäivällä. Ylen tv-kuvasta rajannut Pertti Manninen.
Isonna!

Valtiopäivien avajaiset perjantaina 03.02.2006. Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sekä tarjoilija työssään. Isonna!

Guardian Unlimited Friday February 3, 2006
Blair-Bush deal before Iraq war revealed in secret memo
PM promised to be 'solidly behind' US invasion with or without UN backing
Richard Norton-Taylor
"A memo of a two-hour meeting between the two leaders at the White House on January 31 2003 - nearly two months before the invasion - reveals that Mr Bush made it clear the US intended to invade whether or not there was a second UN resolution and even if UN inspectors found no evidence of a banned Iraqi weapons programme."

Irak-vuoto-asiakirjat
12 torstaina 17.07.2003.

 

12 torstaina 02.02.2006.

Kuva. "Isä ja poika illan hämärtyessä Mäkkäristä tullessa".  Isonna! Kertomus tulossa!
"Luottamus" eli Lipponen ja Nato.

Yle-radio kertoo iltapäivällä torstaina 02.02.2006 klo 14 Eduskunnan puhemiesvaalista. Edustaja Paavo Lipponen tuli valituksi ja nauhalle tarttui tilaisuudesta seuraava ääntenlaskija, edustaja Maija Perhon ääni:

". jaakonsaari jaakonsaari jaakonsaari jaakonsaari ja edelleen ääniä on saanut edustajat elo elo elo ja edelleen arja alho alho ja edelleen ahde edelleen markku koski ja nato on saanut yhden äänen" (hälinää salissa).

Pääkirjoitus torstaina 02.02.2006 Pertti Manninen.


12 keskiviikkona 01.02.2006.

Punainen jyrä ja porvariston hillitty charmi helmikuun keskiviikkona 01.02.2006 klo 13.20 Suomessa. Magic."

Kuva 01.02.2006 helmikuun keskiviikkona klo 13.20 Pertti Manninen. Jyväskylä. Kauppakatu. Suljettu Café Niinistö. Isonna!

Kuvasarja: "50 päivää, jotka värisyttivät Suomea".
"Uusi presidenttikauppa".  
"Työväen presidentin" roihu leimahtaa hetkeksi valloilleen".  
"Punainen jyrä ja porvariston hillitty charmi.

12 tiistaina 31.01.2006.

Presidentti Tarja Halonen kerjää rahaa ja myy vaalikrääsää Suomen Tasavallan Presidentin virallisten sivujen avulla!  
  
Isonna!

SUOMEN TASAVALLAN PRESIDENTTI.  Lisätietoja Tarja Halosen vaalisivut  
Vaalien tulostietoja oikeusministeriön vaalisivuilta  (31.01.2006).
Tarja Halonen. * Sivut sulkeutuvat Tarja Halosen kampanjasivusto sulkeutuu viikonvaihteessa. Siihen saakka linkit samoin kuin Tarjan puotikin ovat vielä käytössä. (31.01.2006)
Tarja Halonen. Voit tehdä rahalahjoituksen tukiyhdistyksen tilille: (31.01.2006)
Tarja Halonen. Kansa on äänensä antanut, ja ehdokkaamme jatkaa toisen 6-vuotiskauden maamme johdossa! Tarjan puoti on auki tämän vaalipäivän jälkeisen viikon, jolloin jokainen voi vielä hankkia netin kautta haluamiansa tuotteita. (31.01.2006). Isonna kuvat!

" ... ei ole edes puolikaskansan vaan 40 prosentin presidentti." Pääkirjoitus.


Presidentinvaalit 2006.  Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tarkistettu tulos maanantaina 30.01.2006.

Tarja Halonen

40,0

Sauli Niinistö

37,2

Ei äänestänyt

 22,8

Yhteensä %

100.0


Mediat unohtavat äänensä käyttämättä jättäneet! Tarja Halonen ei ole edes puolikaskansan vaan 40 prosentin presidentti.
Seuraavat kuusi vuotta osoittavat haluaako hän olla "koko kansan presidentti".
Optimisti sen suhteen kannattaa olla, koska ainesta varmasti on ja kyllä kai hänkin historiaan haluaa!

Pääkirjoitus tiistaina 31.01.2006. Pertti Manninen, 12.

Kuva 07.09.2005 syyskuun keskiviikkona klo 19.12.
"Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Isonna! 

12 maanantaina 30.01.2006.


Presidentinvaalit 2006. Tarja Halonen 51,8 % - Sauli Niinistö 48,2 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti 77,2. 

Kuvassa "Työväen presidentin" roihu leimahtaa hetkeksi valloilleen vaalipäivänä sunnuntaina 29.01.2006 klo 16.23 ohikulkijan kiiruhtaessa hakemaan sammutusvälineitä sisätiloista. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Café Niinistön ovella. Isonna!

Presidentinvaalit 2006. Tulos.


Presidentinvaalit 2006.  Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tarkistettu tulos maanantaina 30.01.

Tarja Halonen

40,0

Sauli Niinistö

37,2

Ei äänestänyt

 22,8

Yhteensä %

100.0


2. kierroksen tulos vaalipiireittäin.
2. kierroksen vaalituloksia muutamalta paikkakunnalta eri puolelta Suomea. Tulossa.

2. kierroksen gallupit ja tv:n vaalitenttien ja muiden vaaliohjelmien päivämäärät.

2. kierroksen suhteutetut gallupit.

1. kierroksen tulokset vaalipiireittäin.
1. kierroksen vaalituloksia muutamalta paikkakunnalta eri puolelta Suomea. Tulossa.

Viimeiset 1. kierroksen gallupit ja tulos. 
Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? Ratkaisivatko viimeiset vaalikeskustelut? MTV3:n keskiviikkona 11.1 ja Ylen torstaina 12.1. Tulossa!

12 sunnuntaina 29.01.2006.

Presidentinvaalit 2006. Tarja Halonen 51,8 % - Sauli Niinistö 48,2 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti 77,1.

Kuvassa nuoret naiset kiiruhtavat vaalipäivänä sunnuntaina 29.01.2006 klo 15.52 Tarja-kahvilaan muutamaa minuuttia ennen sen sulkeutumista klo 16. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Aaltosalin ovella. Korkea rakennus taustalla on Innova-talo ja ruskea lipallinen uusi Matkakeskus. Isonna!

Presidentinvaalit 2006. Tulos.


Presidentinvaalit 2006.   Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tulos, alustava. Sunnuntaina 29.01 illalla.

Tarja Halonen

39,9

Sauli Niinistö

37,2

Ei äänestänyt

 22,9

Yhteensä %

100.0


12 lauantaina 28.01.2006.

Kuva 23.01.2006 tammikuun maanantaina klo 11.48.
Pertti Manninen "Pakkasten jälkeen tuulee".
Isonna!

Presidentinvaalit 2006. Suhteutetut gallupit.  %

Tarja Halonen

"Mutta optimistit - he muuttavat maailman". 
Sauli Niinistö

"Paras imago". 


12 lauantaina 28.01.2006. Pääkirjoitus.
Lauantai-illan ennustus: Halonen voittaa.

Maaseudun tulevaisuus. Lukijalta.  Tommi Karhula. Perjantaina 27. tammikuuta 2006. Lukijalta.
SDP sensuroi maatalouden.

Suomen eduskunta.  Valtioneuvoston selonteko maatalouspolitiikasta. Lähetekeskustelu.
Minna Lintonen: SDP:n ryhmäpuheenvuoro

Mielipide. Pertti Salolainen. Nyt on oikea aika tehdä Nato-päätös.

26.01.2006. tammikuun torstaina klo 20.28. Isonna!
"Nyt on äänestämisen aika ja annan ääneni Sauli Niinistölle. 3." Laukaa-Konnevesi-lehti 26.01.2006. Anneli Jäätteenmäki.

SAK ja Lipponen kimpussa - Jäätteenmäki sylissä. Saako Sauli Niinistö sympatiat ja äänet?  

Lue myös!
Ajankohtaislähetys "Tänään" maanantaina 23.01.2006 n. klo 13.15. Yle Peili. Lipposen herjat. Niinistön kommentti   Katkelma melkein alusta.
Lue myös!
12 torstaina 19.01.2006. Pääkirjoitus. Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!    Pääkirjoitus.

Arkistojen aarre:Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) arvosteli Nato-keskustelun tasoa maanantaina maakuntamatkallaan Pohjan kunnassa. "Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla." Helsingin Sanomat 11.11.2003. 12.fi/2003/11/13/paakirjoitus

Ajankohtaislähetys "Tänään" maanantaina 23.01.2006 n. klo 13.15. Yle Peili. Lipposen herjat. Niinistön kommentti  Niinistö ja EU:n perustuslaki  Niinistö ja kriisihallintalaki  Päällystöliiton hakukieltosuositus  Puukaupan vähentyminen  Skarppi: Nuoret päihdevalistajat  Katkelma melkein alusta.

12 sunnuntaina 22.01.2006. 
Villi Pohjola  Puhemies Paavo Lipponen vastustaa Natoa   Ruotsi ja Nato  Toivooko Matti Vanhanen Tarja Halosen voittoa?    Leif Salmén ihmettelee ehdokkaiden itsetunnon puutetta!  Pääkirjoitus.  
Keskustelua turvallisuudesta. Katkelma Ylen Päivän peilistä keskiviikkona 18.01.2006 klo 17.00.
Halonen vs. Niinistö vaiko Niinistö vs. Halonen. Katkelma.

12 torstaina 19.01.2006. Pääkirjoitus. Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!  Erkki Liikanen - presidentin tuhooja!  Sauli Niinistö - Tobinin veron ja siitä puhuvien vähättelijä!  Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia? Pääkirjoitus.
Muut lehdet: Politiikan kulissit. Tuomas Keskinen. Iltalehti torstaina 19.01.2006. Loppuosa kirjoituksesta.
Heinäluoman valitsema Niinistön tukimies. Politiikan kulissit.

Ehdokkaat kiusaavat koululaisia.


12 perjantaina 27.01.2006.
Isonna! Perjantaina 27.01.2006  Vainottujen muistopäivä, Holocaustin muistopäivä.  
Inte bara Auschwitz Lisbeth Lindeborg om de "glömda" dödslägren  Aftonbladet Fredag 27 januari 2006. 
Survivors with a message lest we forget Nazi genocide Stephen Bates Guardian Unlimited Friday January 27, 2006.

12 perjantaina 27.01.2006.


1. pääkirjoitus: "Työllisyysaste kasvoi ja työttömyysaste kasvoi". Semantiikkaa 1.
2. pääkirjoitus: "Työttömyys on vähentynyt hitaasti, työttömiä oli 3000 enemmän kuin vuosi sitten". Semantiikkaa 2.

Huipputason tietämättömyyttä. Ylioppilaslehti. Pääkirjoitus 13.01.2006.  

Uusi demokratia on täällä nyt! 12. Pääkirjoitus 19.08.1999!

Seppo Konttinen  

Varallisuusvero  

 

12 torstaina 26.01.2006

Porkkalan parenteesi päättyi 50 vuotta sitten tänään 26.01.2006.

23.01.2006 tammikuun maanantaina klo 20.30. Kuva: "Kirkkonummi-portti ilmeisesti asemalle" ja "Kabanov esitteli aurattuja teitä ja lentokentän. FST-dokumentin kuvasta Petti Manninen.

"Kuinka uuden pääkirjaston näyttelysali sai nimen Porkkala-sali? Se oli vain keksittävä ja sitten saatava hyväksytyksi, koska museoajatus oli vielä liian kipeä paluumuuttajille." Muistoja Kirkkonummelta kahdelta vuosikymmeneltä: 1970 ja 1980. Pertti Manninen. Tulossa!

KuviaKuva "Nettilapsi ".  Laukaa. Pääkirjasto. 

Kuva"Informaatioota kansalle". Jyväskylä. Tori.
Kuva"ALE ". Jyväskylä. Väinönkatu. KOKO Fashion. Tommy Hilfiger. 
Kuva "Paras imago".  Markkinointiväen mielestä Sauli Niinistö selättää Tarja Halosen julkisuuskuvallaan".
Kuva "Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Presidentti Tarja Halonen tiedotustilaisuudessa.
Kuva "Uusi presidenttikauppa". 14.12.2005 joulukuun keskiviikkona klo 14.56. Jyväskylä. Café Niinistö.
Myrkytetty presidentti
Marski ja Sanoma 

Kuva "ALE ".  Jyväskylä. Väinönkatu. KOKO Fashion. Tommy Hilfiger.  "TOSI MUOTI - VERO MODA". 18.01.2006 tammikuun keskiviikkona klo 14.47. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Torikeskus. Isonna!

 

sivun alkuun!

2005. Linkkejä etusivulle: To 01.12.  - Pe 02.12.  - La 03.12.  - Su 04.12.  - Ma 05.12.  - Ti 06.12.  - Ke 07.12.  - To 08.12.  - Pe 09.12.  - La 10.12.  - Su 11.12.  - Ma 12.12.  - Ti 13.12.  - ke 14.12.  - To 15.12.  - Pe 16.12.  - La 17.12.  - Su 18.12.  - Ma 19.12.  - Ti 20.12.  - Ke 21.12..  - To 22.12.  - Pe 23.12.  - La 24.12.  - Su 25.12.  - Ma 26.12.  - Ti 27.12.  - Ke 28.12.  - To 29.12.  - Pe 30.12.  - la 31.12. 2006. Linkkejä etusivulle:  Su 01.01.  - Ma 02.01.  - Ti 03.01.  -  Ke 04.01.  - To 05.01.  - Pe 06.01.  - La 07.01.  - Su 08.01.  - Ma 09.01.  - Ti 10.01.  - Ke 11.01.  - To 12.01.  - Pe 13.01.  - La 14.01.  -  Su 15.01.  - Ma 16.01.  - Ti 17.01.  - Ke 18.01.  -  To 19.01.  - Pe. 20.01.  - La 21.01  - Su 22.01.  - Ma 23.01.  - Ti 24.1.  - Ke 25.01.  - To 26.01.  - Pe 27.01.  -  La 28.01.  - Su 29.01. Ma 30.01.  - Ti 31.01.  - Ke 01.02.  - To 02.02.  - Pe 03.02.  - La 04.02.  - Su 05.02.  - Ma 06.02.  - Ti 07.02.  - Ke 08.02.  - To 09.02.  - Pe 10.02.  - La 11.02.  - Su 12.02.  - Ma 13.02.  - Ti 14.02.  -  Ke 15.02.  - To 18.02.  - Pe 17.02.  - La 18.02.  - Su 19.02.  - Ma 20.02.  - Ti 21.02.  - Ke 22.02.  - To 23.02.  - Pe 24.02.  - La 25.02.  -

 

12 vuoden vaihteissa ... Torstaina 30.12.1999.  Vaalit.  Torstaina 28.12.2000.  Millenium.  Torstaina 04.01.2001.  Puhe.  Torstaina 31.01.2002.  Lindgren.  Torstaina 02.01.2003.  Lipponen & Bush.  Torstaina 01.01.2004.  Saddam &  Perjantaina 31.12.2004 ja torstaina 06.01.2005.  Tsunami.


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 
 

12.fi - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 

            


 
      

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:12@hotmail.com   
Copyright 12.fi 2006/492. Sivut: 05.03.2006,   (nettiin 06.03.2006, linkit 06.03.2006). 

12 2006/03/05 - Kuva. Lapsenlapsi syleilee mummuaan lähtiessään kotimatkalleen tämän 90-vuotispäiviltä. 05.03.2006 maaliskuun sunnuntaina klo 15.28. Kuva Pertti Manninen, Helsinki. - Torinossa 2006. Kuva: Jagr ja Ruutu - Kuva: Hopeaa ja hopeaa. - Taklattuja Suomessa: Köyhät ja koululaiset ja heidän vanhempansa - Pois potkitut poliitikot. Henna Virkkunen, lisensiattityö. - Suun tukkijat - Ym. - Kuva: Tanja Poutiainen  - Kuva: kapteeni Markku Uusipaavalniemi, kolmonen Wille Mäkelä, kakkonen Kalle Kiiskinen ja ykkönen Teemu Salo sekä vaihtomies Jani Sullanmaa.  - Janne  Hyytiäinen - Laitakaupungin laulu - Aki Kaurismäki - "Koistinen". Kuva: Erika Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia - Lyhyt arvio - Pertti Manninen - Pätkä arvostelusta - Jarmo Valkola - etusivu sunnuntaina 05.03.2006 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
sivun alkuun!

 "Koistinen".  

04.02.2006 helmikuun lauantaina klo 19.28. "Koistinen". Kuva: Erika Manninen. Jyväskylä. Elokuvateatteri Fantasia. "Laitakaupungin laulujen" lopputekstien aikaan yleisön poistuessa täydestä salista.
"En minä tähän kuole". Viimeiset vuorosanat kertovat Aki Kaurismäen elokuvan uskon selviytymiseen, kaikkeen siihen, mikä meidät pitää hengissä vaikka kuinka joutuisimme ympäristömme potkimaksi ilman omaa syytämme. Koististenkin on saatava elää unelmineen paremmasta ja ehkä lopulta yksinäisyydestä selviten. Aki Kaurismäki trilogian "Työttömyys - asunnottomuus - yksinäisyys eli rakkaudettomuus" päätöskuva.

Tämän jälkeen luen Jarmo Valkolan arvostelun Keskisuomalaisesta ja valitsen laajasta esseestä yhden elokuvallisen arvion: "Kaurismäen ohjauksessa on klassista hehkua ja havainnoitua olemista, sillä kuvauksen, leikkauksen ja näyttelijäohjauksen myötä luodut elementit toimivat toisiaan tukien, mikä heijastuu kokonaisuuden puhuttelevuudessa." Jarmo Valkola: Pohjattoman yksinäinen mies. Keskisuomalainen perjantaina 03.02.2006. (viisi tähteä=maksimi). Pertti Manninen.Presidentinvaalit 2006. Tarja Halonen 51,8 % - Sauli Niinistö 48,2 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti 77,2. 

Presidentinvaalit 2006. Suhteutetut gallupit.  % HS-Gallup  julki aamulla. 1)
To...19.01.2006
MTV3-Gallup julki illalla. 2)
To...19.01.2006
MTV3-Gallup julki illalla. 3)
Ke...25.01.2006.
HS-Gallup julki aamulla. 4)
Pe...27.01.2006 
Yle-Gallup julki illalla. 5)
Pe...27.01.2006 
Presidentinvaalit 2006.  Tulos suhteutettu äänioikeutettujen lukumäärään %

Tulos Sunnuntaina 29.01

Tarja Halonen

 43   39,5- 46,5

  37     33- 41

 35    31,5- 38,5

 39   35,5- 42,5

 47   43,5- 50,5

Tarja Halonen

40,0

Sauli Niinistö

 39   35,5- 42,5

  31     27- 35

 28    24,5- 31,5 

 37   33,5- 40,5

 38   34,5- 41,5

 

Sauli Niinistö

37,2

Ei sano!  18         18   32       32  37         37  24         24  15        15  

Ei äänestänyt

 22,8

Yhteensä % 100 100 100   100   100    Yhteensä %

100.0


Suhteutetut gallupit.
 Kannatus-% suhteutettu "ei sano kantaansa"-vastaajien määrään.  Tarkempi selostus alkuperäisessä
taulukossa. 

sivun alkuun!

Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin perjantaina 2010-11-12 klo 14.22.

Banneri " Haku - 12 10v - Arsedel - Midnight Sun Restaurant" poistettu yläbannerin alapuolelta keskiviikkona 2011-09-07 koko vuodelta 2006. Katso 2006-01-01-sivulta. Arkisto: www.12.fi. Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen...
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.