Russia sets terms for Georgia exit


guardian.co.uk,
September 3 2008


International peacekeepers must be in place and Tbilisi must sign non-aggression pact, ambassador says
guardian.co.uk, September 4 2008

Bush administration unveils $1bn aid package to help rebuild civilian infrastructure

North Korea rebuilding reactor


guardian.co.uk, September 4 2008

Reconstruction at complex where North Koreans are believed to have produced plutonium for six bombs


guardian.co.uk
,
September 5 2008


Challenge to Russia's 'illegitimate' invasion coincides with collapse of pro-western Ukrainian coalition

Brown's hypocritical Cold War rhetoric

The big issue:What a pity Gordon Brown appears not to have read Thomas de Waal's excellent piece in The Observer two weeks earlier


Sonera-kirjan kirjoittajaa yritetään jälleen selvittää.  - Minne hävisivät Soneran rahat? Jaksot: 5 Soneran kumppanin hankinta & Telia kostaa (Kaj-Erik Relander, Pekka Vennamo, Tapio Hintikka, Harri Koponen, Paavo Lipponen, varelius, harmia, jaakkola, sonkin).  Lue!
 
  edellinen seuraava  UUSIN  Ilmoita!  Arkisto!
  phuket.fi      arsedel.fi
Midnight Sun Restaurant Patong Kata

2008-09-04   Torstai  (845)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu
12 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Russia - Georgia - South Ossetia  Links

IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %! 
Romut pois! Kuva

Kuva: "Päätoimittaja Erkki Laatikainen naureskelee Helsingin medialle." Isonna!
Antti-Pekka Pietilä: "... Suomen tärkein uutinen on sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen jääminen eläkkeelle. Keskisuomalaisen toimitus oli otsikoinut lähtöjutun "Jumalasta seuraava", jolla korostettiin Laatikaisen kaikkivoipasuutta politiikan ja suhmuroinnin takapiruna. Jutulla haluttiin osoittaa, että Jumalasta seuraava on Jyväskylästä. Onneksi toimitus  ..." Lue!
Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä. (osa2). Lue!  KSP-kaappaus. Lue!
 (osa1). Lue!
Joutsenpari lähtee lentoon lepolahdeltaan sateisena päivänä.

Joutsenpari lähtee lentoon lepolahdeltaan sateisena päivänä puolen päivän jälkeen. Kuva Pertti Manninen eilen keskiviikkona 2008-09-03 klo 12:20. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi. Edelliset kuvat!

Jyväskylän kaupunkilehti 2008-09-04. (Nro 1!) Kolumni. Antti-Pekka Pietilä: Maukkaita suupaloja ja katkeria virheitä.

"Maukkaita suupaloja ja katkeria virheitä.

Paikallislehtiä lukemalla voisi luulla, että Suomen tärkein uutinen on sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen jääminen eläkkeelle. Keskisuomalaisen toimitus oli otsikoinut lähtöjutun "Jumalasta seuraava", jolla korostettiin Laatikaisen kaikkivoipasuutta politiikan ja suhmuroinnin takapiruna. Jutulla haluttiin osoittaa, että Jumalasta seuraava on Jyväskylästä. Onneksi toimitus muutti otsikon ennen lehden painamista.

Paavin rinnalle itsensä korottanut Laatikainen ajoi 1980-luvulla Keitele-Päijänne-kanavan rakentamista Jyväskylän kupeeseen Äänekoskelle. Uittouomaa pidettiin koko maakunnan elämän ja kuoleman kysymyksenä. Metsäliitto uhkasi jopa lopettaa Äänekosken paperitehtaan toiminnan, ellei kanavaa kaiveta. Kanava on ollut käytössä 15 vuotta ja siinä liikennöivät vain pienet huvialukset eikä hyötyliikennettä ole juuri lainkaan. Kanava on puhemiestensä virhearvioinnin muistomerkki.

Metsäliitto on taas asialla. Se haluaa pilkkoa valtiojohtoisen bioenergiayhtiö Vapon kahmiakseen itselleen parhaat palat ja täyttääkseen tyhjään kassaansa, josta valuu rahaa metsäyhtiö M-realin tappioiden kattamiseen kuin viemäriin. Metsäliitto tarvitsee uutta kannattavaa liiketoimintaa ja suupalaksi kelpaa Vapo.

Jyväskylä on oiva esimerkki siitä, miten väärät panostukset tuntuvat pitkälle tulevaisuuteen. Jyväskylään ei voida ajaa täyttä vauhtia VR:n Pendolinoilla, sillä rata ei kestä suuria nopeuksia. Lentoliikenne hiipuu lentolippujen hintojen noustessa. Lentovuoroja karsitaan ja lentoja on peruttu jopa tuntia ennen lähtöä matkustajapulan vuoksi. Monien muidenkin aluekeskusten kuten Turun ja Lappeenrannan elinkeinoelämä, työllisyys ja nuorten pysyminen paikkakunnilla kärsivät vajavaisten liikenneyhteyksien vuoksi. Palvelut, kauppa ja henkinen työ eivät tarvitse peruskallioon louhittuja kanavia vaan tietoliikenneyhteyksiä ja henkisiä linkkejä ympäri maailman.

Paikallisuuden tärkein edellytys on, että paikalle pääsee ja paikalta pääsee myös pois. Ihmisten, tavaroiden, rahan ja tiedon on voitava liikkua vapaasti ja vauhdilla. Paikallispoliitikot ovat perinteisesti vaatineet uusia siltarumpuja kotikulmilleen. Modernien kuntapäättäjien pitää hankkia yhteyksiä pääkaupunkiin ja ulkomaisiin keskuksiin, joissa paikallisten yritysten asiakkaat yhä useammin ovat.

Jumalasta seuraava on Jyväskylästä.

Antti-Pekka Pietilä
 
Kaupunkillehtiliiketoimintaryhmän johtaja
antti-pekka-pietila(a)lehtiyhtyma.fi"


Jyväskylän kaupunkilehti 2008-09-04. Kolumni. Antti-Pekka Pietilä: Maukkaita suupaloja ja katkeria virheitä. Kirjoittajan kuva. Julkaistu myös Tamperelainen-lehdessä.

Jyväskylän kaupunkilehti. Kustantaja Jyväskylän kaupunkilehti Oy. Kokonaisjakelulevikki 73 500 kpl. Ilmestymispäivä Torstai. Osoite Vapaudenkatu 40-42 40100 JYVÄSKYLÄ. Päätoimittaja Jaana Larsson. Toimitus jkl.toimitus(a)lehtiyhtyma.fi. Ilmoitukset jkl.ilmoitukset(a)lehtiyhytma.fi. Jakelu Itella Oyj. Paino Lehtipaino KeskiUusimaa, Tuusula.
http://www.jyvaskylankaupunkilehti.fi/
 
http://www.jkl-kaupunkilehti.fi/

Osa 2. 12 sunnuntaina 2008-08-31.

Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
2008-08-31.

PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


 

Keskisuomalainen 1999.

12 torstaina 2008-09-04.
Keskisuomalainen 2000.

Sosialisointia Jyväskylässä: Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue) ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!
2000/01/20
"Yksityisellä maalla sijaitsevat vakinaiset ja loma-asunnot on merkitty osayleiskaavassa symbolein virkistysalueelle."
2000/01/20
Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!
2000/01/20
Omistajan hätähuuto. Katkelma kirjoituksesta. "Kaavoittajan alkemiaa Sippulanniemessä". "Vapaita rantoja ei virkistys-
alueelle jää!"
2000/01/20

Värisuorat SDP ja Keskisuomalainen Oyj.
"Värisuora rämettää maan valtapolitiikkaa". Keskisuomalaisen pääkirjoituksesta tiistaina 25. tammikuuta 2000.
2000/01/27
Sanomalehti Keskisuomalainen on Suomen vanhin suomenkielinen sanomalehti. Tytäryhtiö julkaisee Suur-Jyväskylän Lehteä, City Jyväskylä -lehteä ja jakaa mainospainotuotteita. Paikallislehdet:Hankasalmen Sanomat. Kuorevesi-Mänttä-Vilppula. Laukaa-Konnevesi. Sisä-Suomen lehti. Viiden kunnan Sanomat. Viitasaaren seutu.
2000/01/27

Uusia tappajan ystäviä: Tommi Mäkinen ja Keskisuomalainen sunnuntaina 23. tammikuuta 2000.
2000/01/27
Näin siinä sitten kävi, vai kävikö? "Sippulanniemen golf-kaava hyväksyttiin mutinoin Jyväskylässä". Keskisuomalainen tiistaina 25. tammikuuta 2000.
2000/01/27
Harjun huminaa: Saako Jelmu musiikkitalon? Jyväskylän elävänmusiikin yhdistys Jelmu joutuu siirtymään pois nykyisestä toimipisteestään Tanssisali Lutakosta, joka on päätetty purkaa. Maiseman rumentaja ei sovi Jyväskylän uuteen imagoon!
2000/02/17

Harjun huminaa: KSP-kaappaus 1998.
KSP: Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaus lopuillaan, nyt on rahastuksen aika. Alkuperäiset pienomistajat menettivät satoja miljoonia! Asiakirjadokumentteja. Kuinka sitten kävikään? "Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi." Keski-suomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu! Fiotele Oy:stä ei paljon puhuta.
Alkuperäiset pienomistajat menettivät satoja miljoonia! Asiakirjadokumentteja. KSP-kaappauksen alkuvaiheiden ihmeellisyyksiä. Fiotele Oy - omistajat. Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. Keski-suomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu. "Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi." Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja KSP. KSP:n toimitusjohtaja Erkki Kytönen myhäilee. Pääkirjoitus: Se mikä on hävitetty, on valinta. Mihin tiedonhakija voi luottaa?
2000/02/24
KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998. Pertti Mannisen ja Johan Björkdalin kirjoittamina kesä-heinäkuussa 1998 Jyväkäs-lehdessä. Kaupunki, maalaiskunta ja seurakunnat avustavat Isojen poikien pelissä. Keski-Suomen Puhelimen pienosakkaiden tappio 100 miljoonaa! Kurssi pidetään räikeän alhaalla. KSP alihintaan Keskisuomalainen Oy:lle. Kaappaus näyttää onnistuvan!  Onko osakekurssin peukalointi ennen pörssiinmenoa rikos?  Fiotele Oy:n omistajat  Esitetyt fuusioperustelut kestämättömät. Hallituksen puheenjohtaja Sohlberg paljasti vahingossa todelliset tarkoitusperät!  Miksi maalaiskunnan omistuksesta vaietaan? Pipatismia muuallakin?  Johtajille pikavoitot! Suunnatuilla anneilla varmistetaan lopputulos!  Lopullinen päätös Keski-Suomen puhelin Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa tiistaina 2.6.1998 klo 8.00. Tulos: Pienosakkaat hävisivät täpärästi äänestyksen jälkeen! Valtakirjojen keruuaika loppui kesken! Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. Keskisuomalainen omistus ei ollut enää keskeinen asia, se sivuutettiin olankohautuksella!  Asiakirjadokumentteja! Pääkirjoitus: Olennaista on lopputulos.  Muut lehdet: "Salamyhkäiseltä SSP:ltä neuvottelutarjous"  Kuinka osakkailta puhallettiin 10 miljoonaa! KSP:n kännykkäliittyjät jäivät nuolemaan näppejään. Suomen laki: velka vanhenee 10:ssä vuodessa - KSP:n laki: velka poistuu yhtiökokouksen päätöksellä!  Hiljainen painajainen  Entinen HPY:n jäsen! Oletko menettänyt osuustodistuksesi vastikkeetta? Lehti-ilmoitus: Helsingin Sanomat 5.7.1998. Mikä on KSP:n todellinen arvo? KSP:n toimitusjohtaja Erkki Kytönen haastattelussa. "Kytösen mukaan omistuksellisesti kaikki on mahdollista: Raha puhuu ja Helsingin Puhelimella sitä on riittävästi." Muut lehdet: Kauppalehti 3.4.1998: Muut lehdet: Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Keski-Suomen Puhelin Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja sen tytäryhtiön Kestel Oy:n hallituksen puheenjohtaja kertoo Suur-Jyväskylän lehdessä 21.6.1995. "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua, sillä kaupunki on KSP:n suurin osakas puhelinliittymien kautta. Olisi mielestäni nurinkurista, jos kaupunki ei saisi olla valvomassa etujaan." Kuinka sitten kävikään? Löytyi vielä näppärämpi kauppamies Helsingin puhelin Oy, joka suoraan ja hallitsemansa Tampereen Puhelin Oy:n kautta sai hallitsevan aseman KSP:ssä.  Kuinka sitten kävikään? Lopputuloksena ei ollutkaaan KSP:n pysyminen keskisuomalaisessa omistuksessa, vaan ryöväys. Suurin osa alkuperäisistä pienosakkaista houkuteltiin myymään osakkuutensa pikkupennosilla bisnesmiehille.  Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi. Vanhan liittymän arvo jo yli 30.000 markkaa. Nyt yhtiön toimitusjohtaja, viestintäneuvos Erkki Kytönen voi myhäillä tyytyväisenä: "Yhtiön arvo on lyhyessä ajassa kymmenkertaistunut." Suur-Jyväskylän lehti keskiviikkona 9.2.2000.  Keskisuomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu! Keskisuomalaisen nettilehdestä puuttuu. Pääkirjoitus: Se mikä on hävitetty, on valinta. Toinen pääkirjoitus: Mihin tiedonhakija voi luottaa?
2000/02/24
Kuinka sitten kävikään? Löytyi vielä näppärämpii kauppamies Helsingin puhelin Oy, joka suoraan ja hallitsemansa Tampereen Puhelin Oy:n kautta sai hallitsevan aseman KSP:ssä. KSP:n kaappaus epäonnistui, mutta ruhtinaallinen rahastus korvannee pettymyksen. Fiotelen osakkeiden nykyisen arvon voisi julkaista Keskisuomalaisen taloustoimitus! Lopputuloksena ei ollutkaaan KSP:n pysyminen keskisuomalaisessa omistuksessa, vaan ryöväys. Suurin osa alkuperäisistä pienosakkaista houkuteltiin myymään osakkuutensa pikkupennosilla bisnesmiehille.
2000/03/02

Harjun huminaa: Nuoret kuin karjaa infoinnon ilmapiirissä. Täältä on lähdettävä. Tanssisali Lutakko varjostaa Paviljonkia. Jyväskylä ei löydä paikkaa elävän musiikin yhdistykselle?
2000/03/09
Tällä viikolla: Pitkäaikaistyöttömien kurittajana tunnettu professori Jaakko Pehkonen sai tiedonjulkistamispalkinnon!
2000/03/16

Rahastuksesta fiasko? Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen!
2000/03/23
Muut lehdet: Keskisuomalainen 24.3.2000 Jyväskylä, Keijo Lehto: "Asia juontaa kahden vuoden taakse. Tuolloin KSP:tä vietiin arvo-osuusjärjestelmään, osakesarjoja yhdistettiin ja puhelinliittymän omistuksen ja yhtiön omistuksen napanuora katkaistiin. Samassa yhteydessä silloinen KSP kierrätettiin monimutkaisen sulautusoperaation kautta uudeksi Keski-Suomen Puhelin Oyj:ksi." "Fiotele koettiin partiopoikamaiseksi, maakunnallisen hyvän ajajaksi ulkopuolisia valtaajia vastaan. Sen saamat osakkeet olivat pois muilta osakkeenomistajilta. Yhtiökokouksissa järjestely kuitenkin hyväksyttiin. Fiotele sai järjestelyssä 40 000 kappaletta K-osakkeita 1,2 miljoonalla markalla ja nipun A-osakkeita, joista se omistusjärjestelyn yhteydessä luopui hetimiten." "Jos Fiotelen omistamat 40 000 KSP:n K-osaketta vaihdettaisiin pörssilistattuihin A-osakkeisiin, osakepotin arvo olisi liki 30 miljoonaa markkaa vuoden ylimmällä kurssilla laskettuna. Fiotelen piirissä pohditaan, voitaisiinko "maakunnallisuus" eli siis KSP:n omistus myydä sopivaa korvausta vastaan? Sopiva korvaus voisi olla kompromissi 1,2 miljoonan ja 30 miljoonan markan väliltä. Fiotelessä hyötyjiä olisi useita."
Muut lehdet: Keskisuomalainen 24.3.2000 Jyväskylä, Keijo Lehto.
/2000/03/23
Lehti bisnestensä vartijana. Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä! Muut lehdet: Keskisuomalainen, pääkirjoitus 24.3.2000. "Markkina-arvon mukaan Fiotelen pitäisi saada noin 30 miljoonaa markkaa eli 1,9 miljoonaa markkaa jokaiselle osakkaalle. Keski-Suomen Puhelimen määräävät tahot haluavat maksaa ainoastaan 1,2 miljoonaa markkaa tai hieman tätä enemmän. Tätä sopii nimittää ahneudeksi. He vetoavat aiempiin sopimuksiin ja unohtavat Fiotelen päätarkoituksen olleen päätäntävallan varjeleminen Keski-Suomessa." Muut lehdet: Keskisuomalainen, pääkirjoitus 24.3.2000.
2000/03/23
Kommentti: Joskus bisnes voi mennä päin peetä! Helsingin Puhelin Oyj eli nykyinen Elisa ei voi mitenkään lahjoittaa Keskisuomalaisen haikailemia summia joillekin kerjääjille. Se on yksityinen yhtiö, jonka pitää pitää osakkeenomistajiensa puolta. Jo tällaisten summien haikaileminen osoittaa millaisilla savijaloilla koko kaappausyritys oli ja kun nyt pupu on pöksyssä huudetaan apua. Bisnes mikä bisnes, joskus se voi mennä päin peetä. Ikävä kyllä! Lisäksi järjestely hyväksyttiin yhtiökokouksessa juuri "omin äänin", kun pienosakkaiden valtakirjoja hylättiin kyseenalaisesti ja Keskisuomalainen viivästytti tahallaan pienosakkaiden valtakirjojen keruuilmoitusta! 12.fi. ma 27.03.00, pertti manninen.
2000/03/23
Markkinahinta toisi reiluutta KSP-kauppaan. Keskisuomalainen, pääkirjoitus 24.3.2000.
2000/03/23
Nyt: KSP: Rahastus epäonnistui! 29.03. Keskisuomalainen 29.03: KSP:n yhtiökokous siunasi suojausyhtiön purkamisen. Päätös syntyi yksimielisesti.
2000/03/23
Nyt: KSP: Entinen puheenjohtajakin alistui! 29.03. Keskisuomalainen 29.03: "Minä nostan käteni" Klaus Sohlberg tulee estämään KSP:n suojausyhtiön piirissä heränneen rahastushalun.
2000/03/23

Rauhanturvalaki venyy ja paukkuu. Keskisuomalainen Pääkirjoitus torstaina 13.02.2000. ... "Suomalaisen rauhanturvalain nykyinen muotoilu on tietenkin hankala siihen sisältyvien toiminnallisten rajoitusten vuoksi. Laki on pitänyt suomalaiset syrjässäkatsojina suurimmissa aseellisissa melskeissä ja voimannäyttötilanteissa. Minkä verran tästä on aiheutunut todellista vahinkoa millekään tai kenellekään, on työläs määriteltävä. Suomalaisten imagotappio tai tulkinnalliset ongelmat eivät ole konkreettisesti mitattavissa. Rauhanturvaajiemme säästyminen taistelutappioilta sen sijaan on." Keskisuomalainen. Pääkirjoitus torstaina 13.02.2000.
2000/04/13

harjun huminaa: "Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupunginvaltuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset." keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000. (juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)
2000/06/01
Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta. Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu. Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla. Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille. 12.fi, pertti manninen 01.06.00. kuva: pertti manninen kesällä 1999.
2000/06/01
"Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin." "Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000. (juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)
2000/06/01
viikon kettunen. "Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.
(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)
2000/06/01

Kummallista kunniaa. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.
2000/08/03
Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski. etusivu  "Nokia tuotti pettymyksen."  "Nokia vie yli 20 miljoonaa"  "Nokia haudattiin pahoilla mielin"  "Nokia otti ja lähti" Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000. Kepeät mullat Nokialle. Nokian entiset työntekijät muistivat viimeisenä työpäivänään pitkäaikaista työnantajaansa risuseppeleellä ja ristillä.  Työntekijöiden virallinen viimeinen tervehdys kuvastaa hyvin yllättävän uutisen tuottamia tunnelmia. Kepeät mullat Nokialle. "Nokia tuotti pettymyksen." "Nokia vie yli 20 miljoonaa". "Yhteisöveron vuosittainen leikkaus ajaa Äänekosken matokuurille."  "Nokia haudattiin pahoilla mielin". "Nokia myi meidät varmaan pestäkseen kätensä irtisanomisista". "Nokia otti ja lähti". "Talousmahti tallaa omaa tahtia". "Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen huhki kaikkensa antaen yhtiön muuton eteen ja onnistui."
2000/08/10
Harjun huminaa tulossa: Ralliko pelastaa konkurssikypsän Paviljongin? Rahat sekaisin? Rikosilmoitus Jyväskylässä. Onko Nokia vain bulvaani persläven täyttämisessä?
2000/08/17

Niinistön työllistämisesityksille tukea omilta. Keskisuomalainen 08.08.2000
2000/08/17
Niinistön tukiseteli-idean takana radikaali malli. Keskisuomalainen 09.08.2000
2000/08/17
Suomen rikkaat ja köyhät: viisi lipullista uutisia marraskuun alussa 2000. Keskisuomalainen 2.11.2000. viides lippu 2000. Keskisuomalainen 2.11.2000 Teknomiljonäärit nousivat varallisuuslistan kärkisijoille.  Jyväskylässä miljonääri poikineen. Keskisuomalainen on sulkenut sivun! Jyväskylän, Hankasalmen, Joutsan, Leivonmäen, Luhangan, Muuramen, Toivakan ja Uuraisten vetotietoja.  Kännykkäkeisarista optiokuningas. Pääjohtaja Ollilan ansiot yli kolminkertaistuivat 85 miljoonaan.  Timo Salonen maalaiskunnan äyrikärjessä. Keskisuomalainen on sulkenut sivun!  Yli miljoonan markan ansioihin maalaiskunnassa ylsi kaikkiaan kahdeksan henkilöä. Keskisuomalainen on sulkenut sivun!  Nokia rikastuttaa yhä Äänekoskea. Keskisuomalainen on sulkenut sivun! Keihäänheittäjä Kimmo Kinnunen tienasi yli sata tuhatta.
Keskisuomalainen on sulkenut sivun!  Listat parhaiten ansaitsevista suomalaisista.
2000/11/02

Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? Mikäli Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on sairaslomalla jostakin muusta syystä kuin mitä julkisuudessa on kerrottu en toisi nyt esittämääni näkökulmaa ollenkaan esiin. Kaupunginjohtajallakin täytyy olla oikeus sairastaa rauhassa. Toivon kaikille sairaille voimia selviytyä vaikeuksistaan ja tervehtyä vanhoihin ja uusiinkin haasteisiin. Pertti Manninen.
2000/11/16
Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? Tämä kysymys johtuu siitä, että julkisuudessa ei ole juuri näkynyt poikkipuolista sanaa hänen toimistaan. Pahin hyssyttelijä on ollut sanomalehti Keskisuomalainen, joka on varauksettomasti tukenut kaupunginjohtajan aikaansaannnoksia, vaikka niiden toteuttamisessa perinteinen kunnallinen demokratia on sivuutettu ja osittain on kokeiltu suoranaisia laittomuuksia tai ainakin on tehty päätöksiä, joiden oikaisemiseen on tarvittu kuntalaisten valituksia eri viranomaisille. Vakituisen kolumnistin asema Keskisuomalaisessa on myös ollut erityisen hankala molemmille osapuolille. Paljon on vettä virrannut erilaisissa maakaupoissa ja kaava-asioissa. Niistä ei ole paljon julkisuudessa kerrottu, eikä niitä ole kyseenalaistettu ja kaikki jälleen Keskisuomalaisen hyväksymismerkillä varustettuina. Kansalaisaktivistien toiminta on johtanut tuloksiin ainakin laittomissa asuntokorkojen nostamisessa ja Mäki-Matin perhepuiston säilyttämisessä. Ratkaisuaan odottavat ralli-hiihtoratahanke(!) ja Suomen lähes viimeisen funkkishuoltoaseman säilyttäminen sekä erilaiset koulutilojen jakamiset ja oppilaiden kuljettamiset ristiin rastiin. Kaupunginjohtajan rooli myös Keski-Suomen Puhelimen kaappausyrityksessä on jäänyt hämärän peittoon. Erilaiset maanvaihdot Merita Pankin kanssa ovat ainakin sujuneet kitkatta. Paviljongin rahoitus ja rallin kytkytkin ovat vasta tulossa. Onko Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? 12.fi 16.11.2000, pertti manninen
2000/11/16
Kaupunginjohtajan sairaslomat puhuttavat. Keskisuomalainen 21.10.00. Töihin palanneella Pekka Kettusella kiireinen viikko. Keskisuomalainen tiistaina 07.11.00  Pekka Kettunen sairaslomalla. Keskisuomalainen torstaina 09.11.00  Jyväskylän kaupunginjohtaja sairaslomalla vuoden loppuun. Vielma johtaa Jyväskylää loppuvuoden.
Keskisuomalainen perjantaina 10.11.00
2000/11/16Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä!" (1999)
-
Jyväskylässä kesällä 1999 kuvannut Pertti Manninen

"Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.
"Paviljonki on, pysyy ja nousee."  (Laatikainen)
"Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja."
 (Mäkinen)Suuri erorahanumero. 12 tiistaina 2008-07-01. Lue!
Kaamea kertomus kusetuksesta: Kettunen kusetti kaupunkia. Kaupunki kusetti Kettusta. Keskisuomalainen kusetti kansaa. Lue pääkirjoitus! Tulikin kertomus Kettusesta. Lue!

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Numero 798: 10.05.2008  ja tänään!

 Minne hävisivät Soneran rahat? (Sonera-kirja). Jaksot: 5 Soneran kumppanin hankinta & Telia kostaa  Jatkokertomuksen 2 jaksoa 
 
Ilmoitukset 
Arkisto

Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana

"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"
Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Väitepäätös

 

 

 Praha 21. elokuuta 1968. Kuva  Peking 21. elokuuta 2008. Kuva  Bolt 19.30 WR. Beijing 2008. Kuva
Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue! Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!


Myydään suloisia, terveitä ja käsikesyjä ruskeita sekä valkoisia kesyhiiriä - VideoVahti V900 GSM-valvontakamera - FORSSAN KANSAINVÄLISET MYKKÄELOKUVAFESTIVAALIT 29.8-30.8.2008 - Tyttö koirineen haluaa vuokrata pienen ja edullisen omakotitalon Jyväskylästä (mlk) tai lähi pitäjistä - LEPPÄVIRRALLA HYVIEN KULKU YHTEYKSIEN VARRELLA TILAVAT MÖKIT SEKÄ LOMATALOT - Tarjotaan kotona tehtävää työtä - Myyn käytettyjä, ihania asusasujani - AVON-KAUNEUSKONSULTTI

Etsin uusia haasteita työelämään! - Vapaaehtoistyö – vaihtelu virkistää! - Treenikämppää‏ etsiään  - Forssan kansainväliset mykkäelokuvafestivaalit  29.8-30.8.2008 - Suoritetaan kotiaputyötä esim. pihatyöt, pienet maalaus ... -

Myydään mökki Levin tuntumassa - Myydään Silver Fox - Myydään uusia renkaita 2 sarjaa - Ostetaan traktori‏ - Rakennamme omakotitalot, vapaa-ajan asunnot, saunat - Myydään SCANIA P 93 ML 4X2 L - Ostetaan pakettiauto - Ostetaan asuntovaunu - Myydään mökki lapista - Selvänäkijä ja henkiparantaja Kirvesmies  -  Yksityisopetusta suomessa, englannissa ja ruotsissa  -  Asunto Oulusta mahd. pian -  Aloita kosmetiikanmyynti  -  Huoneistoremontit ym. - Haussa saunallinen kaksio tai pieni kolmio Laajasalosta (myös Jollas)


Skeppargården Jukka Salo s/y Talassa Kippari/ veneentekijä Skeppare / båtbyggare 0400-975679 www.skeppargarden.fi

guardian.co.ukAugust 30 2008

Nato has no 'moral right' to lecture Russia, says Kremlin, as EU backs off from threat of sanctions
guardian.co.uk, September 1 2008

Sarkozy convenes emergency meeting to review basis of the EU's relations with Moscow
guardian.co.uk, September 1 2008

Emergency meeting of EU leaders signals strong support for Georgia and freezes talks on Moscow pact
guardian.co.uk, September 3 2008

International peacekeepers must be in place and Tbilisi must sign non-aggression pact, ambassador says


2008-08-31   Sunnuntai  (843)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu
12 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Russia - Georgia - South Ossetia  Links

IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %!

Kuva: "Päätoimittaja Erkki Laatikainen naureskelee Helsingin medialle." Isonna!
Pääkirjoitus: Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n)  kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ... Lue!
Kolme joutsenta aamun sarastaessa ...
Kolme joutsenta aamun sarastaessa lepolahdellaan hiljakseen lipumassa välillä äänekkäästikin. Ensin vanhemmat ja sitten lapsi. Kuvien ottojärjestys: 1) Keskimmäinen, 2) vasen ja 3) oikea. Kuvat Pertti Manninen tänään sunnuntaina elokuun viimeisenä päivänä 2008-08-31 minuutin välein klo 06:52, 06:53 ja 06:54 kuvaten joutsenten rauhallisen verkkaista lipumista hiukan väreilevällä järvellä aamun ensimmäisten auringon säteiden melkein yltäessä vastarannalle. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi. Isonna!

12 sunnuntaina 2008-08-31.

Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
2008-08-31.

PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


 Keskisuomalainen 1999.

Kettunen ralliradan takuumiehenä
1999/07/28
Sippulanniemi aidataan golffareille
1999/07/28
Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa
1999/08/05
Jaakko Pehkonen: Mistä töitä pitkäaikaistyöttömille?
1999/08/05
Opettajat määräävät koulujen lomat
1999/08/12
Laajavuoren rallirataa harkittava viileästi
1999/08/19
Jyväskylän MM-rallin osanottajat nuotittivat reittejään alkuviikolla
1999/08/19
"Hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen"
1999/09/02
"Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa
1999/09/09
Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen
1999/09/09
"Ihmisten riitely halvaannutti kunnan".
1999/09/09
Ralliturmaa vähätellään
1999/09/09
Jyväskylän kaupunkikuva köyhtymässä. Ennennäkemätön uuden rakentaminen ei säästä vanhaa!
1999/09/16
Tuleeko rikollinen teko hyväksyttäväksi, jos se tuottaa hyötyä työnantajalle? Keskisuomalaiset lehdet arveluttavalla tiellä.
1999/09/16
Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Puheenjohtaja Kyösti Vesterinen vauhdissa.
1999/09/23
Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.
1999/09/23
Keskisuomalainen omistajiensa vanki? Keskisuomalainen on nykyisin omituisessa kantaaottamattomassa tilassa.
1999/09/23
Jyväskylän kaupunki kiristämässä opiskelija-asumista?
1999/09/30
Farssi 2. Laajavuoren rallirata.Jyväskylän tekninen lautakunta pyytää lääninoikeutta hylkäämään aiemmin tekemänsä päätöksen.
1999/09/30
Ralliturma oli tapaturma? Kukaan ei ole laiminlyönyt mitään, vaikka ambulanssia ei päästetty tapahtumapaikalle 12.5 metrin päästä radasta!
1999/09/30
Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus?
1999/09/30
Ryhtyikö Jyväskylän sosialidemokraattinen yhdistys pörssikeinottelijaksi kansanedustaja Kalevi Olinin johdolla?
1999/09/30
Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on epäonnistunut pari kertaa bisneshankkeissaan surkeasti.
1999/10/07
Professori Pehkonen ei jätä pitkäaikaistyöttömiä rauhaan. Työttömien syyllistäminen jatkuu. "Työttömyysturva on nykymuodossaan liian passiivinen".
1999/10/07
Pipatin piina jatkuu. Pappilanvuoren Lämpö Oy:n yhteydessä tapahtuneet epäselvyydet tutkitaan Vaasan hovioikeudessa
1999/10/14
Sotkeeko Vattenfall Keski-Suomen sähkökauppakuviot? Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ajama Jyväskylän Energian tämänkertainen häivyttämissuunnitelma sai mutkan matkaansa.
1999/10/14
Liinos ei tuonut pikavoittoja. Jyväskyläläisen ohjelmistotalo Liinoksen kurssi putosi toisena noteerauspäivänä listautumismyynnin lähtöhintaan.
1999/10/14
Mitä Pehkonen oikein sanoi?
1999/10/14
Käsitteet sekaisin: Rikesakko - Sakko - Maksimisakko. Keskisuomalainen on huolestunut, kun joku ökyrikas Tampereelta on tuomittu yli 30 000 markan sakkoon ...
1999/10/21
Keskisuomalaisen pääkirjoitus 18.10.1999: "Nuoret eivät halua joutilaisuutta"
1999/10/21
Kommentti Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen kirjoitukseen keskisuomalaisessa sunnuntain lokakuun 17. päivänä 1999: "Hyvinvointivaltion ihanteet - romuako?"
1999/10/21
Vuorineuvos Muhonen sotkemassa Keski-Suomen Valon myyntiä tarjouskilpailun jälkeen! Energian umpisolmu Keski-Suomessa. Keski-Suomen Valo Oy, iso maakunnallinen sähköyhtiö on myynnissä. Kunnille on tulossa jättipotti selvää rahaa
1999/10/28
Paviljongin johtaja sai potkut
1999/10/28
Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari. Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.
1999/10/28
Jyväskylä. Yliopiston rehtori Sallinen Harjua nirhoamassa.
1999/10/28
Mäki-Matin perhepuisto ja demokratia: "Eikö Jyväskylä osaa säilyttää mitään vanhaa?"
1999/10/28
Kenen keskisuomalainen? Mäki-Matin perhepuiston ja Harjun nirhaamiseen Keskisuomalaisella ei ole mitään kantaa, ellei sellaiseksi lueta asukkaiden lähettämiä lukijakirjoituksia.
1999/10/28
Keski-Suomen Valo: Salainen sopimus vain viuhahti Jyväskylän kaupunginhallituksen kokouksessa!
1999/11/11
Keski-Suomen Valo: "Hyväntahtoisuus" voimissaan? Jyväskylän kaupungin päättäjien tekemän salaisen sopimuksen sisällöstä osa paljastui. K-S Viikko 4.11.99.
1999/11/11
Keski-Suomen Valo: Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Matti Ojala vakuuttaa: "Salainen sopimus ei vaaranna Jyväskylän Energian itsenäisyyttä."
1999/11/11
Jyväskylä-Paviljonki: "Riskit sosialisoitu - voitot yksityistetty!"
1999/11/11
Paviljongin murheet. "Viime päivinä on esillä ollut Jyväskylän Paviljongin heikentynyt taloudellinen tilanne ja johtajavaihdos. Tiedossa on mojova miljoonien suuruinen lisälasku kaupungille, jotta vaikeuksista selvittäisiin."
1999/11/11
Radio Keski-Suomi keskiviikkona 10.11.00 klo 9.50: Hjalliksen oppipoika Petri Mäkinen: "Toimitusjohtaja vastaa johdosta, edunvalvonnasta, strategiasta ja linjanvedosta ja markkinoinnista ...
1999/11/11
Sundqvist- juttu. Arsenal-Sillan Matinlassi syytettyjen penkille?
1999/11/18
VARJOJA Jyväskylän areenassa. Pekka Kettunen vai Erkki Ikonen?
1999/11/18
"Flexhibition luo toteutuessaan uudelleen koko messukeskuksen. "Vielä ei ole kuitenkaan päätetty edes tarvitaanko tällaista hallia".
1999/11/18
JYP:n Pajala: Jääkiekko voisi täyttää ehkä vain kymmenen prosenttia areenan kapasiteetista.
1999/11/18
Syyttäjä valittaa Sundqvist- päätöksestä. Keskisuomalainen 16.11.99
1999/11/25
Poliisi ministeripostilla. Keskisuomalainen
1999/11/25
Romut pois paviljongin edestä! "Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.
1999/12/02
Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä! "
1999/viikonkuvat
Muut lehdet: Keskisuomalainen Erkki Laatikainen Lauantaina 27.11.99. Paviljonki on, pysyy ja nousee. Runsaalla 60 miljoonalla markalla rakennettu Jyväskylän Paviljonki puhuttaa, ei ehkä suurta kansaa vaan enemmänkin poliitikkoja ...
1999/12/02
Muut Lehdet: Keski-Suomen viikko 25.11.99 torstaina Viikko Nyt. Uusi toimitusjohtaja Petri Mäkinen: Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja
1999/12/02
Viikon kuvakysymys: Mikä liikaa? Vasemmalta: Jyväskylä Paviljonki, Tanssisali Lutakko, Työttömien yhdistyksen talo. Kuvannut Pertti Manninen kesällä 1999.
1999/12/16

 Keskisuomalainen 1999.

Laatikainen ja Keskisuomalainen. Tulossa!  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007 2008


IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !


IS:N NATO-KYSELY
Yli 60 000 vastaajaa
KANNATUS KASVAA

Ilta-Sanomat. Etusivu:
"29.08.2008 10:03, päivitetty 31.08. 15:13
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Siinä kysymys, joka on puhuttanut suomalaisia ja johon Ilta-Sanomien lukijat ovat vastanneet vilkkaasti viime päivien aikana. Lue

KESKUSTELU Jääkö Suomi Nato-veneestä?
LUE MYÖS Salolainen: Nato-päätös olisi pitänyt hoitaa ajoissa

OTA KANTAA!
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Ei
Kyllä
ÄÄNESTÄ!"
"
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 60 % !
Ilta-Sanomat. Uutiset: "Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? on kysymys, joka on puhuttanut suomalaisia ja johon Ilta-Sanomien lukijat ovat vastanneet vilkkaasti viime päivien aikana.

Nato-kysely sai IS:n lukijat liikkeelle: jo yli 60 000 vastaajaa
29.08.2008 10:03, päivitetty 31.08. 15:13 

Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Siinä kysymys, joka on puhuttanut suomalaisia ja johon Ilta-Sanomien lukijat ovat vastanneet vilkkaasti viime päivien aikana.

Lauantaiaamuun mennessä jo reilusti yli 60 000 Ilta-Sanomien verkkolehden lukijaa on ilmaissut Nato-kantansa, ja tulos on yllättävä. Kyselyn mukaan 46 prosenttia katsoo, että Suomen pitäisi liittyä puolustusliitto Natoon.

Ero aikaisempiin gallupeihin on iso. Aikaisemmissa kyselyissä Nato-kannatus on ollut 25 prosentin luokkaa. Toki on muistettava, että IS:n kyselyn tuloksia ei suoraan voi verrata tutkimuslaitosten tekemien kyselyiden tuloksiin."

IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 70 % !
"Verkossa käyty Nato-keskustelu on sekin ollut vilkasta. Seuraavassa joitain esimerkkejä IS:n lukijoiden kommenteista:

EI NATOON

- Miksi vaarantaa Suomen turvallisuus? Esimerkkejä on muista Venäjän naapurimaista. Pärjäämme omillamme.
(Nimim. Topi Terävä)

- En halua, että meidän hienot nuoret miehet lähetetään Bushin sotiin.
(Nimim. Ei ikinä)

- Suomen ei tule sekaantua suurvaltojen välisiin konflikteihin olemalla jäsen jossain sotilaallisessa blokissa.
(Nimim. Ruotsalainen)

- Mikäs maa se konfliktin sattuessa moukaroidaan ensimmäisenä NATO:n itärajan siirtyessä Suomeen!
(Nimim Puolueettomuus)

- Ei jenkit tai ranskalaiset osaisi suomea puolustaa jos ryssät hyökkäisi suomeen.
(Nimim. Ei Natolle)

- Salolainen on täysin sekaisin. Onkohan pelannut liikaa pörssissä, kun luulee, että kvartaaliajattelu on osa turvallisuuspolitiikkaa? Miksi ihmeessä hän rauhallista pikku Suomea on NATOon tunkemassa?
(Nimimerkki Eder)"
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 80 % !
KYLLÄ NATOON

- Olisi jo aikaa pitänyt. Ei EU:sta ole minkään maan turvallisuutta takaamaan. Lähes kaikki EU-maat ovat jo sitäpaitsi Natossa. Muistellaanpa vähän mitä hyötyä oli Kansainliitosta. Silloinkin maalaisliitto ja demarit sanoivat, ettei sotia voi syttyä, kun olemme vielä puolueettomiakin.
(nimim. Old Man)

- Vaikka voissa paistaisi...
(nimim. Jonnari)

- Venäjä kunnioittaa vain voimaa. Yksin Suomella sitä ei ole. Ei ole edes maamiinoja. Venäläiset tuntevat Naton artiklan numero viisi.
(Nimim. Sodat nähnyt)

- Nato on osa eurooppaa, ja näkisin Suomen mielelläni osana sitä.
(Nimim. YYA on menneisyyttä)

- Suomen olisi turvallisuussyistä liityttävä Natoon. Talvisotia tulee vielä eikä Venäjään ole luottamista. Se kun ei ole luottamusta osoittanut.
(Nimim. Kaikella on aikansa)

MIKA KOSKINEN

KESKUSTELU Jääkö Suomi Nato-veneestä?
LUE MYÖS Salolainen: Nato-päätös olisi pitänyt hoitaa ajoissa

OTA KANTAA!
Pitäisikö Suomen liittyä Natoon?
Ei
Kyllä
ÄÄNESTÄ!"
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 90 % !
2008-08-21   Torstai  (842)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu

Spotakova Tshekki 71,42   Abakumova Venäjä 70,78
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  Lue! 12 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Sonera-kirja. Lue!
Russia - Georgia - South Ossetia  Links Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu. Lue!
Bisquit: Fossiilienergiaa. Lue!
Praha 21. elokuuta 1968.
12 torstaina 2008-08-21.

Peking 21. elokuuta 2008.

12 torstaina 2008-08-21.
1968. Prahassa opiskeleva Reijo Nikkilä selostaa väkijoukon ja panssarivaunun yhteenotottoa. 2008. Keihään tsekkiläistä kultamitalivoittajaa onnitellaan kisan ratkettua hänen viimeisellä heitollaan venäläisen hopeamitalistin hämmästellessä tapahtunutta. Ylen Tv2:n kuvista Pertti Manninen. Isonna!

Kisan ratkettua. Toimittaja Wallenius haastattelee kentän reunalla: "Mistä se voima tuli tähän viimeiseen heittoon?"  Voittaja: "En osaa sanoa, mutta tänään on kulunut tasan 40 vuotta, kun Neuvostoliitto miehitti  Tsekkoslovakian. Kyllä se vaikutti voittamisen haluuni." Selostamossa toimittaja Mertaranta: "Haastattelussa tuli  painavaa asiaa."  

Vapaasti muistanut Pertti Manninen  hämmästellen tätä poliittista lausetta urheilukentällä, jonne päättäjiemme mielestä politiikka ei kuulu ollenkaan. 12 torstaina 2008-08-21. 

Keihäs, finaali: 1) Barbora Spotakova Tshekki 71,42 (EE), 2) Maria Abakumova Venäjä 70,78, 3) Christina Obergföll Saksa 66,13, 4) Goldie Sayers Britannia 65,75, 5) Steffi Nerius Saksa 65,29, 6) Osleidys Menendez Kuuba 63,35, 7) Barbara Madelczyk Puola 62,02, 8) Katharina Molitor Saksa 59,64, 9) Chilla Mercedes Espanja 58,13, 10) Li Zhang Kiina 56,14, 11) Sinta Ozolina Latvia 53,38, 12) Felicea Moldovan-Tilea Romania 53,04.


Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  
Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue!
Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!


London can take heart from these spectacularly humourless Games

Beijing lacks that vital human touch so let's hope London can pull of its Games with a cheerier and more chaotic approach

guardian.co.uk, Marina Hyde   August 23, 2008 12:01 AM


Say what you please about China's Olympics - or rather, don't - they've certainly introduced the world to Hallmark statecraft. The Beijing Games are a place of steely schmaltz, where nothing goes wrong, ever.

They are the place where the organising committee explained of the ordinary Chinese: "Everybody is happy. That is a fact." They are the place where the buses run so on time that you suspect time is pegged to the buses, not the other way round. They are the place where yesterday's lead story from the state news agency was puffed with the words "the Olympic moments that touch your heart and purify your soul belong to those who are fighting destiny, triumphing over adversity, or proving to the world that love can be as deep as ocean".

It's a bit like stepping into one of those inspirational posters of kittens that traditionally adorn the walls of dental surgery waiting rooms. You know something unpleasant is happening not far away, but it's oddly easy to zone out contemplating the fluffy little feline.

...
And if humanising the Games sounds like a euphemism for cocking up a few organisational aspects of them, then so be it. Assuming we remember to keep it lit, the torch is headed toward the land of a thousand potential snafus, which will all be hopelessly overplayed by the wretched media and cackled at in pubs afterwards. At least people will be laughing to defuse the tension. There'll be nightly TV comedy shows, hopefully along the lines of Roy and HG's brilliant Sydney effort The Dream. Two weeks inside the Beijing Matrix and you just ache to see people mocking the official mascots, or launching rival ones with anger-management issues.

What we'll need to nip in the bud, though, are initiatives like yesterday's effort from British Airways, which wins the prize for Stupidest Press Release of the Olympics. BA have broken off from losing your bags to conduct a survey which has concluded that "the nation's feeling of Britishness when watching Britain compete has soared by almost a third since the start of the Olympics", and some boffin called Peter Marsh goes on record to say: "We cannot underestimate the value of an occasion such as the Olympics to the social cohesion of our nation." Strong words Peter - and unintentionally accurate, unless you really did mean to say underestimate instead of overestimate.

Let's see much, much less of this as London becomes the Olympic city, and begins its endearingly misguided attempt to launder the Olympic brand. One of the things Beijing has reminded us is that corporations and governments just get this stuff all wrong, and you can't synthesise euphoria convincingly. Much better if we just relax and let the chaos begin. Play to our strengths, and all that.

London can take heart from these spectacularly humourless Games
1

2008-08-20   Keskiviikko  (841)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu

Bolt 19.30 WR Kuva
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  Lue! 12 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Sonera-kirja. Lue!
Russia - Georgia - South Ossetia  Links Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu. Lue!
Bisquit: Fossiilienergiaa. Lue!
12 keskiviikkona 2008-08-20.


"Bolt 19.30 WR. Beijing 2008." Tänään keskiviikkona 2008-08-20 klo 17:30. Olympialaiset. Peking 2008. Kuva: Pertti Manninen Yle Tv2:n kuvasta. 200 m.
1) Usain Bolt Jamaika 19.30 ME 2) Shawn Crawford Yhdysvallat 19.96 3) Walter Dix Yhdysvallat 19.98 4) Brian Dzingai Zimbabwe 20.22 5) Christian Malcolm Iso-Britannia 20.40 6) Kim Collins St.Kitts ja Nevis 20.59. Wallace Spearmon Yhdysvallat DSQ (kolmosena maalissa) Churandy Martina Holl. Antillit DSQ (kakkosena maalissa).

Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  
Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue!
Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!

Beijing, athletics, 200m

Olympics: Usain Bolt breaks world record to complete sprint double with 200m gold

·
Jamaican breaks world record with time of 19.30sec
· Michael Johnson's 12-year-old mark finally beaten

Usain Bolt has added the 200m title to the 100m gold he won earlier this week, with a world record-breaking run of 19.30sec in the Bird's Nest stadium.  The Jamaican had been threatening Michael Johnson's 12-year-old world record with his times in the heats and tore away from the field to beat the American's mark by 0.02sec.

Bolt broke the 100m record in the final, easing down to the line, but ran hard into a headwind in today's race, dipping for the line despite being well clear of the field. His record-breaking intentions were clear - as he crossed the line Bolt, who celebrates his birthday tomorrow, immediately checked the trackside clock before setting off on a delirious lap of honour.

Trailing in his wake were Churandy Martina of the Netherlands Antilles, who ran a 19.82 to claim the silver, and Wallace Spearmon, who came home third. The American, though, was disqualified for running outside his lane, and the bronze went to his countryman Shawn Crawford. Britain's Christian Malcolm finished sixth.

Carl Lewis was the last man to do the 100m and 200m double at an Olympic games, winning both titles in Los Angeles in 1984.

Olympics: Usain Bolt breaks world record to complete sprint double with 200m gold

Bisquit. Fossiilienergiaa.

"Kun Suurelle Putkimiehelle lähtee maakaasuyhtiöltä konsulttipyyntö, se tulee Eduskuntatalolle. Siellä on julkisin  varoin ylläpidetty ja työhuoneeksi naamioitu tila, jossa Lipposen sanotaan kirjoittavan itse järjestämässään peitetehtävässä omaa historiaansa. On tietysti hieno asia, että suomalaiset poliitikot pärjäävät maailmalla muillakin kuin puhtaasti arkeologisilla arvoilla. Tuskin kansainvälinen kaasuyhtiö olisi valinnut Lipposta luottomiehekseen, ellei Lipposella olisi ollut heidän kannaltaan täydellinen visio, tässä tapauksessa lähinnä putkinäkö."
Fossiilienergiaa. Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 2008-08-19.2008-08-16   Lauantai   (840)
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu


Bolt 9.69. ME Kuva
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  Lue! 12 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Sonera-kirja. Lue!
Russia - Georgia - South Ossetia  Links Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu. Lue!
Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!    Helsinki. Pasila. Asema. Laituri. Neljä tai viisi kulkijaa.  Kuva      Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio: Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  Lue! - Läs!  
Jyrki Katainen ei osaa laskea.  Lue!
Wahlroos oligark - Läs!   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!  Partek. And, so what!  Lue!  Väärää tietoa verotuksesta 2. Lue!  Bisquit. Läheltä pitäen. Lue! Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.  Lue!
12 lauantaina 2008-08-16.


Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Tänään lauantaina 2008-08-16 klo 18:21. Meilahti. Mannerheimintie. Kuva: Pertti Manninen 10-ratikasta.Bisquit. Läheltä pitäen.

"Toisaalta, jos hantijoukosta löytyisi potentiaalisia keski- ja pitkänmatkan olympiaurheilijoita, passiasiaa voisi harkita toistamiseen. Sen sijaan ampujia meillä näyttää riittävän ilman ulkopuolista rekrytointiakin omasta takaa. Parhaasta päästä tämä Laukova Trapin perhe."
Läheltä pitäen. Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat torstaina 2008-08-14."Bolt 9.69. ME"Peking perjantaina 2008-08-16. Usain Bolt 9.69. Maailman nopein mies. Ylen lähetyksestä kuvannut Pertti Manninen. 
100 m:

1) Usain Bolt Jamaika 9,69 (ME), 2) Richard Thompson Trinidad & Tobago 9,89, 3) Walter Dix USA 9,91, 4) Churandy Martina Alankomaiden Antillit 9,93, 5) Asafa Powell Jamaika 9,95, 6) Michael Frater Jamaika 9,97, 7) Marc Burns Trinidad & Tobago 10,01, 8) Darvis Patton USA 10,03

Olympics: Usain Bolt takes Olympic glory with new 100m world record

'We've never seen anything like that before,' was the verdict of the great Olympian Michael Johnson after a breathtaking 100 metres final. Usain Bolt was so far ahead of the rest he had time to slow down and smile for the cameras before crossing the line in a world record time of 9.69seconds, beating by three-hundredths of a second the mark he had set 11 weeks ago. He looks unbeatable.

The rest were nowhere. A fifth of a second behind – a long, long way in sprinting – was Richard Thompson of Trinidad and Tobago. With Tyson Gay having failed to make the final, the best American was Walter Dix, who took bronze in 9.91sec. Asafa Powell and Michael Frater, Bolt's Jamaican compatriots, were fifth and sixth respectively, a distance behind the unbelievable Bolt.

This event is top of the bill, for that reason it is also the race most likely to disgrace the sport. If the fastest man in the world is a cheat who cares about, or for, the rest? The 100 metres is the diva event. It makes or breaks the show.

Recently, Games have been broken. Of the previous four winners Justin Gatlin and Linford Christie subsequently failed drugs tests.

This meant that, inevitably, some would be looking at yesterday's encounter with suspicion. The world record holder Bolt, former world record holder Powell and world champion Gay are the three fastest men of all time and, uniquely, they were on collision course.

Olympics: Usain Bolt takes Olympic glory with new 100m world record


Russia - Georgia - South Ossetia  Links

Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri.

"Pääministeri Matti Vanhanen on noudattanut kehotustaan olla sekoittamatta urheilua ja politiikkaa, niinpä hän ei Pekingin Olympialaisissa urheillutkaan. Sen sijaan hän kävi kiinalaisen kollegansa kanssa vuoropuhelua, toisin sanoen vuoroon kollega puhui ja vuoroon Vanhanen kuunteli."
Kaukaasialainen etupiiri. Bisquit. Seppo Ahti. Ilta-Sanomat tiistaina 2008-08-12.

12 maanantaina 2008-08-11.

Pääministeri Matti Vanhanen takki auki Pekingissä. Ylen kuvaa sunnuntaina 2008-08-10. Isonna!
Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.

Kuvassa pääministeri Matti Vanhanen keskustelee rennonoloisena, takki auki, Kiinan pääministeri Wen Jiabaon kanssa mm. ihmisoikeuskysymyksistä. Kuvassa myös tulkki. Ylen 20.30- uutislähetyksen sunnuntaina 2008-08-10 kuvasta rajannut Pertti Manninen. 

Katso myös! 

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Isonna!


HBL maanantaina 11. elokuuta 2008.
Verot. Kalle Isokallio epäilee hallituksen politiikkaa.

Verojärjestelmä suosii rikkaita.

- Suomen verojärjestelmä suosii niitä, joilla on suuri omaisuus. Eläminen vain tuotoilla on edullisempaa kuin työnteko. Miksi? Tätä Kalle Isokallio, entinen Nokian toimitusjohtaja ihmettelee. Tänään Isokallio on vapaa kirjailija.

"Väite osoittaa, että Jyrki Katainen ei osaa laskea. 4,5 miljoonaa suomalaista maksaa veroja. Vain 740 000 heistä ansaitsee  yli 35 000 euroa. Se, että 35 000 on kuitenkin keskiluku johtuu siitä, että ne, jotka tienaavat eniten, tienaavat hyvin paljon enemmän kuin 35 000 euroa." Vapaa käännös. Pertti Manninen.

Alkuperäinen artikkeli: Skattesystemet gynnar de rika. Staffan Bruun. HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
Lättja belönas - Kan inte räkna -
Varför reagerar ingen? - Wahlroos oligark.  Läs mera!

Lue myös!
Haluttomuus vai kyvyttömyys? Katkelmia Kalle Isokallion teksteistä.  2008-07-14


Skattesystemet gynnar de rika.
HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
EXTRA! Kolumni. Kalle Isokallio. Iltalehti tänään maanantaina 2008-08-10. Reilu peli. Tulossa!


HBL  Torsdag 31 juli 2008.
Katainen vill inte "sprätta" höjda inkomstöverföringar till alla, men nog lindra inkomstskatten lika för alla.
Att sprätta eller inte sprätta
Finansminister Jyrki Katainen vill inte "sprätta omkring" pengar till alla, utan fokusera på "precisionsåtgärder". Då stöder man effektivast dem som har det sämst. Så motiverar han att han till exempel vill höja barnbidragen bara från och med det tredje barnet och bara den lägsta föräldrapengen och den lägsta sjukdagpengen.
Däremot vill Katainen nog lindra inkomstbeskattningen lika mycket i alla inkomstkategorier, höga som låga, för att inte skärpa progressiviteten. Vad är det, om inte raka motsatsen till precisionsåtgärder? Är inte det att sprätta omkring pengar? Själv förklarar

Working out the fame formula & Suomalainen versio vuodelta 2005. Väärää tietoa verotuksesta 2.  Veronmaksajien pääekonomistin Jaana Kurjenojan "tutkimuksen"  Veropolitiikka ja verotuotot uusi kritiikki: Veronalennuspropagandan härskit väitteet.  Yle a-piste maanantaina 19.09.2005. Lue!Valtauksen merkki. 10.04.2003.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Pertti Manninen, 12.fi 10.04.2003.

USA:n hyökkäystä Irakiin ja Turkin MM-rallia odotellessaan AKK:n eli autourheiluliiton pääsihteeri Mähönen (?) sanoi teeveessä sanatarkasti, että "Turkin ralli järjestetään, vaikka sota olisi päällä." Ilmeisesti hän tarkoitti sitä, että sota olisi Irakin päällä. USA:n hyökkäyksen Irakiin alettua ja ollessa jo käynnissä sekä Jääkiekon MM-kisojen alkua odotellessaan puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi tunnelmiaan teeveessä sanatarkasti: "Sota on sotaa ja sarssi on sarssia. Jotakin yksittäistä voi sattua, olemme luottavaisella mielellä." (TV1, talousuutiset tiistaina 08.04.2003).
Elämme barbaarista aikaa, viattomia, naisia ja lapsia tapetaan ja silvotaan tuolla, aikuiset miehet järjestävät autokilpailuja ja pallopelejä täällä. Eivätkä juomat mene väärään kurkkuun. Pertti Manninen, 12.fi, 10.04.2003.


guardian.co.uk, August 11 2008

Putin attacks cold war mentality and says conflict will come to 'logical conclusion'  
12 maanantaina 2008-08-11.


Pääministeri Matti Vanhanen takki auki Pekingissä. Ylen kuvaa sunnuntaina 2008-08-10. 

Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä.


Kuvassa pääministeri Matti Vanhanen keskustelee rennonoloisena, takki auki, Kiinan pääministeri Wen Jiabaon kanssa mm. ihmisoikeuskysymyksistä. Kuvassa myös tulkki. Ylen 20.30- uutislähetyksen sunnuntaina 2008-08-10 kuvasta rajannut Pertti Manninen. 

Katso myös! 

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Isonna!HBL maanantaina 11. elokuuta 2008.

Verot. Kalle Isokallio epäilee hallituksen politiikkaa.

Verojärjestelmä suosii rikkaita.

- Suomen verojärjestelmä suosii niitä, joilla on suuri omaisuus. Eläminen vain tuotoilla on edullisempaa kuin työnteko. Miksi? Tätä Kalle Isokallio, entinen Nokian toimitusjohtaja ihmettelee. Tänään Isokallio on vapaa kirjailija.

"Väite osoittaa, että Jyrki Katainen ei osaa laskea. 4,5 miljoonaa suomalaista maksaa veroja. Vain 740 000 heistä ansaitsee  yli 35 000 euroa. Se, että 35 000 on kuitenkin keskiluku johtuu siitä, että ne, jotka tienaavat eniten, tienaavat hyvin paljon enemmän kuin 35 000 euroa." Vapaa käännös. Pertti Manninen.

Alkuperäinen artikkeli: Skattesystemet gynnarde rika. Staffan Bruun. HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
Lättja belönas - Kan inte räkna - Wahlroos oligark. Läs mera!


Lue myös!
Haluttomuus vai kyvyttömyys? Katkelmia Kalle Isokallion teksteistä.  2008-07-14Skattesystemet gynnar de rika.
HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
HBL Hufvudstadsbladet måndag 11 augusti 2008.
Skatter  Isokallio misstror regeringens politik
Skattesystemet gynnar de rika

- Finlands skattesystem gynnar dem som har stor förmögenhet. Att bara leva på dividender är förmånligare än att arbeta. Varför? Det undrar Kalle Isokallio, tidigare vd för Nokia, i dag fri författare.

I många år har Kalle Isokallio fört ett privat korståg mot skattepolitiken i Iltalehti där han skriver kolumner varje vecka. Han drar sig inte för att kalla våra politiker dumma eller finansminister Jyrki Katainen för icke räknekunnig.  När regeringen planerar nya skattesänkningar har Kalle Isokallio åter fått orsak att undra över hur de som bestämmer över skattepolitiken resonerar.

- Den vanliga inkomstskatten utgör mindre än en tredjedel av de totala skatterna. Större summor utgörs av kommunalskatten och mervärdesskatten. Och då ska man minnas att bara inkomstskatten är progressiv. Alla betalar lika hög procent i kommunalbeskattningen. Mervärdesskatten drabbar alla på eurot lika. Ändå är det bara den progressiva inkomstskatten man vill sänka. Det stora felet med skattesystemet är, enligt Kalle Isokallio, att kapitalskatten är 28 procent, medan inkomstskatten för medel- och höginkomsttagare är betydligt högre.

- Varför ska den som inte gör någonting alls utan bara lyfter dividend på sina aktier betala 28 procent i skatt medan den som arbetar hårt och förtjänar lika mycket betalar 40 procent eller mer i skatt?

Lättja belönas
Kalle Isokallio betraktar sig inte som en vänsterman, tvärtom. Ändå har han i skattefrågor upptäckt att han står till vänster om socialdemokraterna.

- Systemet att kapitalinkomster beskattas lindrigare än löneinkomster har snedvridit hela samhället. Antag att jag är kommunaldirektör och måste anställa en läkare. Det naturliga skulle vara att kommunen anställer läkaren, betalar honom 4 500 euro i lön som han i normal ordning betalar skatt på.
- I dag går det inte till så. I stället anlitar kommuner förmedlingsföretag som bjuder ut läkartjänster. Då tillkommer moms plus att förmedlaren ska ha sin vinst. Ändå är det här billigare för kommunen och bättre för läkaren eftersom han är företagare och bara betalar 28 procent i kapitalskatt i stället för 40-45 procent i inkomstskatt.
- Det beklagliga för kommunen är att läkaren inte betalar någon kommunalskatt alls, eftersom kapitalinkomster inte kommunalbeskattas. Så när han flyttar in i kommunen får han skola, hälsovård och vägar gratis. Han betalar bara för dagvård.

Den låga kapitalskatten har motiverats med att en högre skatt kan driva de rika på flykten.
- Nämn en finländare som emigrerat på grund av för hög skatt? Den som är förmögen i Finland stannar nog gärna och fortsätter att vara förmögen här. Flyttar han till London märker han att han inte längre betraktas som förmögen utan som en fattiglapp.
- Den som vill undvika skatt helt kan flytta till Abu Dhabi där skatten är noll. Hur många finländare har flyttat dit? Det närmast belägna skatteparadiset är S:t Petersburg med en tolv procents skatt. Har du märkt att det skulle var extra fullt på de ryska tågen med rika finländare som flyr våra skatter?

Kan inte räkna

Jyrki Katainen har i offentligheten förklarat att den som förtjänar 35 000 euro om året utgör en genomsnittsfinländare.
- Påståendet visar att Jyrki Katainen inte kan räkna. 4,5 miljoner finländare betalar skatt. Bara 740 000 av dem förtjänar över 35 000 euro. Att 35 000 ändå utgör ett medeltal beror på att de som förtjänar mest lyfter så mycket mer än 35 000 euro.

- Men de som är garanter för att stat och kommun har skattintäkter är alla de 3,8 miljoner finländare som förtjänar mindre än 34 999 euro.
Isokallio anser att kommunalskatten är den som ska diskuteras eftersom det är den som ger medborgarna det de är beroende av, hälsovård, skolor, daghem och åldringsvård.
- Staten har skyfflat över allt fler uppdrag på kommunerna. Då är det intressant att minnas att kommunalskatten inte är progressiv utan en plattskatt där alla betalar samma procent. Och den andelen ökar hela tiden, vilket innebär att en större andel av skattebördan övertas av låg- och medelinkomsttagare av höginkomsttagare.

Varför reagerar ingen?
...

Wahlroos oligark
Systemet att höginkomsttagare gynnas är inte nytt och inte unikt för Finland. Kalle Isokallio säger att Finland i jämförelse med Ryssland ändå ligger bättre till för att vi har så få oligarker.
- Om man med oligark menar en person som skor sig på statens egendom, mer eller mindre lagligt, så har vi bara en oligark, Björn Wahlroos som kom över Sampo.

- Statens försäljning av Partek till underpris som gjorde Ilkka, Niko och Hanna Herlin rika är inte ett lika grovt exempel även om de också kan kallas oligarker. Däremot är brodern Antti Herlin som ärvde Kone inte oligark, fast han kom lättare undan.

Mest imponerad är Kalle Isokallio av Fortums affärsidé.
- Bygg inga kraftverk är deras linje. Följden är brist på el och förhöjda priser som gör att vinsten ökar och direktörernas bonus växer så att högsta chefens segelbåt blir bara längre och längre. Fortum gör ändå bra affärer i motsats till kommuner, säger Isokallio.

- Kommunerna har satt dåliga affärer i system. De planerar bostadsområden innan ägarna säljer marken så att priserna skjuter i höjden och markägarna gör stora förtjänster. Sedan kommer byggnadsbolagen för att bygga hus och snabbt kräver de att kommunerna ska ordna vatten, el, daghem och skolor. Kommunerna som inte fick någon andel av den plötsliga värdestegringen på marken ska sedan investera skattemedel i service för invånarna.
- Livet är konstigt, framför allt i Finland. Ibland tror jag att jag lever i Hölmölä...

STAFFAN BRUUN

Bakvänt. Privatiseringen av kommunala tjänster får Kalle Isokallio att se rött. När det kommunala verket blir aktiebolag blir tjänstemannen vd, skaffar lyxig tjänstebil, får högre lön som han lyfter som dividend vilket gör att han slutar betala kommunalskatt. Fiffigt? Foto: Vidar Lindqvist
EXTRA! Kolumni. Kalle Isokallio. Iltalehti tänään maanantaina 2008-08-10. Reilu peli. Tulossa!

Lue myös! 12 lauantaina 2006-11-11Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä."
Henrik Kuningas 1980-luvulla.
Nyt 2006:
"Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta.
Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Lue! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen Lue!

Lue myös!
 
Talous. Kone sai Partekin puoli-ilmaiseksi. Keskisuomalaisen uutinen 30.07.2003 ja peräkkäisten päivien pääkirjoitukset 26.06. ja 27.06.2003! 12 2003-07-31

11.09.2003.
Talous. Valtra. Sekoilu jatkuu.

Kauppa - ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen: "En edes tiedä ketä kaikkia oli mukana. Toisaalta en näe syytä, miksi tietoa ei voitaisi julkistaa." Helsingin Sanomien uutisissa torstaina 11.09.2003. "Tappio kävi suomalaissijoittajien luonnolle." - "Valtran omistus Yhdysvaltoihin korkeaan hintaan."
And, so what! 11.09.2003. Pääkirjoitus.

Kansan lehdet Ilta-Sanomat ja Iltalehti jakelivat Koneen Antti Herlinille ohjeitaan Valtran myymisestä suomalaisille sijoittajille, Ilta-sanomat Hannu Savolan kolumnissa ja Iltalehti pääkirjoituksessaan. Lievästi sanottuna hupaisaa. Tottakai Kone teki bisnestä ja myi sille, joka maksoi eniten.

Suomalaisen kiireesti kokoonkyhätyn sijoittajaryhmän kokoonpano pitäisi kyllä julkistaa, jotta nähtäisiin minkälaisia hörhöjä mukana oli. Tottakai ryhmää koottiin vakavissaan, mutta rahkeitten riittävyys olisi pitänyt ajoissa punnita.

Lääketieteen ja kirurgian tohtori Sinikka Mönkäreen ja valtiotieteen maisteri Paavo Lipposen päätettyä myydä Partek, peli oli pelattu. Kone Oy teki hyvän kaupan ja sillä selvä.

Historiaa: Kun Valmet aikoinaan myi hissinsä Otikselle, Kone Oy sivuutettiin. Tästä kostosta en ole nähnyt mitään puhuttavan.

Historiaa, ehkä hiukan epätarkkaa. Valtion omistama Enso myi kerran metsänsä Ahlstömille ja vuoden kuluttua osti ne takaisin tai ainakin Ahlström myi ne 800 miljoonan markan voitolla vuotta myöhemmin. Kauppa se on joka kannattaa. Tämä oli historiaa, ehkä hiukan epätarkkaa.

Postipankki on hävitetty ja Sampo näyttää karsivan liiketoimintojaan kovalla kädellä. Käykääpä pankin konttorissa, hyvä on jos sisälle pääsee! Postipankin hävittäjät olivat ainakin diplomi-insinööri (?) Olli-Pekka Heinonen ja varatuomari Sauli Niinistö.

Palkinnot näistä kansallisomaisuuksien hävittämisistä ovat ruhtinaalliset, noin tavallisen ihmisen näkökulmasta katsottuna.

Sonerasta ja sen hupeloinnista ei aina jaksa puhua, mutta yllätys, yllätys, samat henkilöt, nämä isänmaan neropatit, sielläkin ovat hääränneet.

Tämä oli pääkirjoitus. Tyylilaji kyllä jotakin laitista.

Pertti Manninen, 12.fi torstaina 11.09.2003.

Lue myös: And, so what! 31.07.2003Working out the fame formula
guardian.co.uk, Saturday August 2 2008 Ben Goldacre Series: Bad science
The formula is: F(T) = B+P(1/10T+1/2T2), where F is the level of fame, and T is time, measured in three-monthly intervals (T=1 after three months, T=2 after six months). All remaining units are predictably arbitrary. ...

This isn't just mathematically crass, it's historically ignorant. These formulae are ubiquitous: the happiest day of the year (sponsored by Walls ice cream); the equation for beer goggles (Bausch and Lomb); the most depressing day of the year (sponsored by Sky travel). They are wheeled out endlessly by PR companies as a way of getting their brand into the newspapers, because they know what newspaper editors will go for, like the Yeti. They know they hardly understand maths, or science, but that they think it's clever, that all science is arbitrary, that boffins just make stuff up, so you might just as well too. They add nothing to our understanding of any subject, and as for making maths "accessible" or "cool" – like Christian rock, perhaps - they don't do anything for anyone, if they're just plain wrong. Working out the fame formula

Suomalainen versio vuodelta 2005. 12 keskiviikkona 2005-09-21.

Väärää tietoa verotuksesta 2.


Veronmaksajien pääekonomistin Jaana Kurjenojan "tutkimuksen"  Veropolitiikka ja verotuotot uusi
kritiikki: Veronalennuspropagandan härskit väitteet.  Yle a-piste maanantaina 19.09.2005.

12 keskiviikkona 21. syyskuuta 2005.
Nauhalta purettua: Tee mitä tahdot nissan

Juho-Pekka Rantala
… Vaan kuinka ollakaan kävi ilmi että nuo tiedot perustuivat laskuvirheeseen se vain ei sitten kelvannut uutiseksi moneenkaan paikkaan propagandistit olivat onnistuneet ja virittävät taas uutta matoa koukkuun
Markku Lehtola
Hallitukset lipposen sateenkaaresta lähtien arvioivat, että vuosien 96-2003 veronalennukset vähentävät valtion verotuottoja lähes viidellä miljardilla eurolla
monia veroalen seuraukset pelottavat miten käy hyvinvointipalvelujen
Alennuksia vaatinut talouseliitti taas puolestaan riemuitsee kirkkainta helmeään myöten
se valistaa vaalikarjaa että verohelpotukset antavat potkua talouden kasvuun ja vaikuttavat myös sitä kautta verotuloihin
Ääni
Jos veroja pudotetaan vähintään puolet tulee takaisin valtion kassaan ( jorma ollilan teksti)
Lehtola
Tammikuussa veronmaksajain pääekonomisti jaana kurjenoja säväyttää laskelmalla jonka mukaan veroale ei olekaan leikannut verotuloja ennakoidulla viidellä miljardilla vaan vain kymmenesosalla siitä
laskelmassaan hän pohtii vastausta tällaiseen kysymykseen
Ääni
Miksi arvioidut 4,8 miljardin kustannukset ovat kutistuneet 475 miljoonan euron kustannuksiksi
Lehtola
Media tarjoaa kohutulokselle näyttävästi julkisuutta viisi palstaa helsingin sanomissa jossa kaksi tutkijaa kolmesta vilauttaa kurjenojan laskelmille tuoreeltaan vihreää valoa
turun sanomien mielestä tutkimus tarjoaa väittelyyn tervetullutta empiiristä pohjaa
kaleva suosittaa vaihtamaan levyn uuteen koska veroale ei olekaan rapauttanut hyvinvointipalvelujen rahoitusta
Monet kriittiset taloustieteilijät kuitenkin äimistelevät kurjenojan tulosta ja havaitsevat sen perustuvan yksiselitteiseen laskuvirheeseen
Lehtola
Millaisen laskuvirheen hän teki
Matti Virén
Itse laskelmissa on monenlaisia virheitä mutta olennaisin virhe koskee sitä että eri muuttujat on eri tavalla esitetty näissä laskentayhtälöissä
Lehtola
Missä määrin mielestänne näitä laskelmia tehdään tarkoitushakuisesti
Virén
No ainakin tässä tapauksessa nämä laskelmat ovat niin tarkoitushakuisia että varmaan tää tulos on ollut jo veronmaksajien tiedossa ennen kuin yhtään numeroa on tavallaan laitettu paperille
ja tää on tietysti jossain määrin masentavaa ainakin akateemisen ekonomistin näkökulmasta että tavallaan tätä hirveän tärkeää ongelmaa käsitellään tavallaan näin pintapuolisesti ja sitten hirveellä kiireellä niinkun riennetään julkisuuteen tuomaan tavallaan tuloksia jotka ei missään tapauksessa kestä niinkun tavaallaan semmosta tavanomaista tieteellistä kritiikkiä
Lehtola
Kuinka merkittävä tämä laskuvirhe oli sen päätelmän kannalta että nämä vuosien 96-2003 veronalennukset olisivat pienentäneet verotuottoja vain 10 prosenttia aiotusta
Virén
No tietenkin se kääntää sen täysin selälleen koska tavallaan tää mainittu tulos 10 prosentista on tietysti täysin väärä todellisuudessahan me ollaan joka tapauksessa hyvin lähellä 100 prosenttia.
Lehtola
Eräät taloustieteilijät laskivat veronmaksajain pääekonomistin tehneen noin kolmen miljardin euron laskuvirheen
Järjestön kotisivulle ilmaantuvatkin huhtikuussa niin sanotut täsmennetyt laskelmat joista laskuvirheeseen perustunut väite on poistettu
Toukokuussa ylen tv-uutiset paljastaa virheen päälähetyksensä ykkösuutisena
Eva Polttila
Tutkijoiden mukaan veronalennukset eivät ole niin edullisia valtiontalouden kannalta kuin on väitetty
veronmaksajain keskusliiton kohuttu tutkimus veroalen myönteisistä vaikutuksista perustuu uusien laskelmien mukaan virheeseen eikä pidä paikkaansa
liitto myöntää nyt itsekin tulkintavirheen
Lehtola
Veronmaksajain kohutun laskelman paljastuminen miljardiluokan virheeksi ei enää yllä muun valtamedian uutiseksi
esimerkiksi hyvin toimitettu helsingin sanomat ei vielä syyskuuhun mennessä oikaise lukijoilleen tammikuussa välittämäänsä virheellistä tietoa
Antti Kokkonen
No me emme mistään koskaan saaneet sitä tietoa että se olis virheellinen
aikanaanhan me uutisoimme sen ja sitä tuoreeltaan pyydettiin kolmea kansantaloustieteilijää arvioimaan koska kysymys on kiistanalainen
nää veronkevennysten vaikutukset kuinka paljon ne maksavat itse itseään niin siitä on jatkuvasti poliittista kiistaa ja tutkijat ovat myös eri mieltä jolloin hoidimme sen tuoreeltaan kommentoiden
ja sen jälkeen jos tällainen tieto että laskelmat olivatkin ihan matemaattisesti vääriä se ei koskaan kantautunut helsingin sanomien politiikan toimitukseen asti
Lehtola
Kokkonen huomauttaa että tulosta jonka mukaan veronalennukset olisivat pienentäneet verotuottoja vai kymmenen prosenttia ennakoidusta ei julkaistu lehden kantana vaan se oli vain yksi tutkimus joka uutisoitiin
Kokkonen
Meillä on ollut kuitenkin myös öö tapana luottaa veronmaksajain laskelmiin vaikka veronmaksajat on tietysti etujärjestö mutta yleensä heidän tuottamansa materiaalin faktat pitävät paikkansa johtopäätökset tietenkin jokainen tekee itse
Lehtola
Ainakaan nyt puheena olevassa tapauksessa etujärjestön faktoihin ei liene syytä luottaa sillä nämä täsmennetyt laskelmatkaan eivät oikeasti korjaa virhettä
Kurjenoja
Laskuvirhettä ei ole tehty
tulkinnassa on ää vedetty vähän mutkia suoraksi mutta tutkimuksen päätulos eli henkilöverotuksen kasvu on todellakin tilastoista nähtävä tosiasia eli henkilöverotus on vuoteen 2003 mennessä tuottanut kaks ja puol miljardia euroa reaalisesti
Lehtola
Täsmennetty laskelma panee siis alkuperäistä paremmaksi ja tarjoaa päätelmää että verokevennykset eivät ole leikanneet verotuottoja edes kymmenesosalla ennakoidusta vaan ovat päinvastoin kasvattaneet verotuottoja
Täsmennetyssä laskelmassaan kurjenoja pohtiikin jo näin muotoiltua kysymystä
Ääni
Miksi arvioidut 4,8 miljardin euron kustannukset ovat kääntyneet 2,5 miljardin euron tuotoiksi
Kurjenoja
Oikeastaan voi sanoa että se on pieni mysteerikin
veronkevennykset ei oo leikannu verotuottoja
verotuotot ovat kasvaneet kaks ja puol miljardia euroa ei suinkaan leikkaantuneet 4,8 miljardia euroa niin kuin sitten näissä lakipäätöksiä tehtäessä perusteluissa on sanottu
Lehtola
Ilman noita veroleikkauksia verotuotot tietenkin olisivat olleet miljarditolkulla suurempia mitä ovat olleet eikö totta
Kurjenoja
No veronkevennyksethän ovat lisänneet yksityisten ihmisten kulutusta ja tää kulutushan on pitäny suomen taloudellista kasvua pinnalla viime vuosina kun esimerkiksi vientisektorilla ei oo menny kauheen hyvin
eli tätä mä en missään nimessä allekirjoita että veronkevennykset olis leikanneet esimerkiksi taloudellista kasvua
ei todellakaan
Rantala
Jaa a ehkä tämä kiista ratkeaa sillä vanhalla ehdotuksellani siitä että eiköhän siirretä verot valtion maksettaviksi
näin olivat asiat tällä kertaa on aika sanoa aa piste.

Mukana toimittaja Markku Lehtola, Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimies Antti Kokkonen, taloustieteen professori Matti Virén ja Veronmaksajain pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Kommentti: Huh huh ja vielä kerran huh!
Pertti Manninen.

Veronmaksajien pääekonomisti Jaana Kurjenoja ei hellitä. Pääkirjoitus 19.09.2005.

  Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista.   Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi. Erään tutkimuksen anatomia: Jaana Kurjenoja: "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat. 17.05.2005

 Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Helsingin Sanomat  perjantaina 21.01.2005.
Tutkimusten Uutisointiin kriittisyyttä. Helsingin Sanomat sunnuntaina 30.01.2005.  Mielipide. Pertti Haaparanta ja Jukka Pirttilä.
Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia. Helsingin Sanomat perjantaina 04.02.2005. Mielipide. Jaana Kurjenoja. Tulossa!


TV-kanavat joita Suomi katselee. Kesäkuun 2008 tilanne: Yle TV1 (24 %), Muut (21 %), MTV3 (21 %), Yle TV2 (18 %), Nelonen (10 %) ja Sub (6 %). Lähde: Finnpanel.
Kanavien katseluosuudet 2008 (tammikuu-kesäkuu). Kohderyhmä: koko väestön yli 10-vuotiaat. Lähde: Finnpanel. Kaavio: 12. 
YLE TV1  25,1    25,5    24,0    25,5    23,3    24,2     
MTV3     24,2    25,3    24,3    25,9    23,8    20,9      
Muut      18,2    17,6    19,7    18,8    17,8    21,2      
YLE TV2  17,8    16,0    16,9    13,5    20,6    18,0      
Nelonen    9,2    10,6    10,2    11,7    10,2    10,2      
Sub         5,5      5,0      4,9      4,6     4,3     5,5  
 


 Valtauksen merkki. 10.04.2003.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Pertti Manninen, 12.fi 10.04.2003.

USA:n hyökkäystä Irakiin ja Turkin MM-rallia odotellessaan AKK:n eli autourheiluliiton pääsihteeri Mähönen (?) sanoi teeveessä sanatarkasti, että "Turkin ralli järjestetään, vaikka sota olisi päällä." Ilmeisesti hän tarkoitti sitä, että sota olisi Irakin päällä. USA:n hyökkäyksen Irakiin alettua ja ollessa jo käynnissä sekä Jääkiekon MM-kisojen alkua odotellessaan puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi tunnelmiaan teeveessä sanatarkasti: "Sota on sotaa ja sarssi on sarssia. Jotakin yksittäistä voi sattua, olemme luottavaisella mielellä." (TV1, talousuutiset tiistaina 08.04.2003).
Elämme barbaarista aikaa, viattomia, naisia ja lapsia tapetaan ja silvotaan tuolla, aikuiset miehet järjestävät autokilpailuja ja pallopelejä täällä. Eivätkä juomat mene väärään kurkkuun. Pertti Manninen, 12.fi, 10.04.2003.


guardian.co.uk, August 11 2008

Putin attacks cold war mentality and says conflict will come to 'logical conclusion'

  

Georgia declares 'state of war' over South Ossetia

Air strikes deep inside Georgia as Moscow claims 1,500 people dead in fighting
 • guardian.co.uk, Saturday August 09 2008 11:58 BST

 • Olympics: Beijing 2008 - News of Ossetia conflict reaches Russian and Georgian Olympic teams

  Russia's Olympic team leader describes Georgian leader as 'mentally ill'
  Two countries meet in beach volleyball on Wednesday

  The impact of the conflict between Russian and Georgian troops in the disputed region of South Ossetia was felt in the Beijing Olympic village yesterday as athletes from the two nations came to terms with news that their countries are effectively at war. ...

  Russian prime minister Vladimir Putin attended the opening ceremony in Beijing and met with IOC president Jacques Rogge, but IOC spokeswoman Giselle Davies said the conflict was not discussed. ...

  Olympics: Greek sprinter sent home after failed drugs test

  Anastasios Gousis becomes 14th team member to show positive test  guardian.co.ukSaturday August 09 2008 02:39 BST  Russia battles Georgia over breakaway region of South Ossetia
  Kremlin retaliates for Georgian military assault to regain control of rebel region
  Anil Dawar, Helen Womack in Moscow and Peter Walker
  guardian.co.uk, Friday August 08 2008 19:00 BST

  Georgia and Russia were today on the brink of full-scale war after Russian tanks rolled across the border to back separatists in the breakaway South Ossetia region. With many hundreds of people feared to have been killed and the South Ossetian capital, Tskhinvali, reported to have been severely damaged, Georgia said it was pulling 1,000 of its troops out of Iraq to redeploy them against Russia.  Georgia, a strong US ally, currently has 2,000 soldiers in Iraq, but half would now be withdrawn, a Georgian official, who described them as "some of our best soldiers", said. The South Ossetian president, Eduard Kokoity, told Russian media that an estimated 1,400 people had died due to "Georgian aggression" against the region. The figure could not be verified. Russia battles Georgia over breakaway region of South Ossetia  guardian.co.uk, Friday August 08 2008

  Beijing Olympics: Opening ceremony (22 pictures)

  Russia invades Georgia (12 pictures)


  Beijing Olympics
  Olympics scene set for spectacle and controversy
  After seven years of planning, Beijing's biggest party explodes into life
  Paul Kelso in Beijing The Guardian, Friday August 8 2008 

  The most lavish Olympic games of the modern era will get under way today in the spectacular Bird's Nest stadium, with more than 80 heads of state joining 91,000 spectators and 15,000 performers for an opening ceremony expected to attract a global television audience of more than 3bn people. Despite concerns over pollution, security and human rights, the organisers are promising a 16-day extravaganza of sport; their spokesman, Sun Weide, said: "Of course, we hope that these will be a great games, even the greatest."
  Olympics scene set for spectacle and controversy

  guardian.co.uk, Friday August 08 2008
  Beijing Olympics

  News  World news  Georgia
  Georgia and Russia edge towards war over South Ossetia
  Russian jets accused of invading airspace and bombing border towns as rebels clash with Georgian troops in breakaway region
  Helen Womack in Moscow and Anil Dawar guardian.co.uk, Friday August 08 2008 11:20 BST

  Russia and Georgia edged towards war today after Vladimir Putin threatened retaliation for the killing of its peacekeepers and civilians during a Georgian military assault to regain control of rebel South Ossetia. The Russian prime minister vowed to protect his citizens after Georgia launched an all-out bombardment of separatists in the South Ossetian capital, Tskhinvali, last night, a few hours after apparently agreeing to a ceasefire.  Russian forces including tanks and heavy weapons were concentrating on their side of the border with South Ossetia, the Associated Press reported. The Georgian military said it would hold a three-hour ceasefire for civilians to leave the region.
  Georgia and Russia edge towards war over South Ossetia

  guardian.co.uk, Friday August 08 2008
  News  World news  Georgia
  Georgian president calls for US help after Russian tanks enter South Ossetia

   


  12 N:o 836. Keskiviikko 2008-08-06
  Hiroshiman vuosipäivä 06.08 - Nagasakin vuosipäivä 09.08

  Veri  

  2003/03/27

   
   
  Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945).
  Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.
  Professori Arata Osadan, joka itsekin oli Hiroshiman pommituksen uhri, kokoama dokumentti kertoo sodan kauhuista lasten silmin. Se on todellinen, uhrien omakohtainen kuvaus ydinpommin pudottamisen seurauksista. Lasten yksinkertaiset, kaunistelemattomat kertomukset vakuuttavat meidät ponnistelemaan kaikin keinoin rauhan hyväksi. (Kirjan esittely takakannessa). Japaninkielinen kirja ilmestyi lokakuussa 1951 nimellä Hiroshiman lapset: hiroshimalaisten poikien ja tyttöjen vetoomus. Kirja ilmestyi engalanninkielisenä Children of Hiroshima vuonna 1980 ja suomenkielisenä Hiroshiman lapset vuonna 1984 suomentajanaan Eila Salomaa ja julkaisijanaan Lasten Keskus. Myötäelänyt Pertti Manninen 2003.
  2003/03/27


  The lies of Hiroshima live on, props in the war crimes of the 20th century
  The 1945 attack was murder on an epic scale. In its victims' names, we must not allow a nuclear repeat in the Middle East  

  John Pilger The Guardian, Wednesday August 6 2008

  When I first went to Hiroshima in 1967, the shadow on the steps was still there. It was an almost perfect impression of a human being at ease: legs splayed, back bent, one hand by her side as she sat waiting for a bank to open. At a quarter past eight on the morning of August 6, 1945, she and her silhouette were burned into the granite. I stared at the shadow for an hour or more, then walked down to the river and met a man called Yukio, whose chest was still etched with the pattern of the shirt he was wearing when the atomic bomb was dropped. He and his family still lived in a shack thrown up in the dust of an atomic desert. He described a huge flash over the city, "a bluish light, something like an electrical short", after which wind blew like a tornado and black rain fell. "I was thrown on the ground and noticed only the stalks of my flowers were left. Everything was still and quiet, and when I got up, there were people naked, not saying anything. Some of them had no skin or hair. I was certain I was dead." Nine years later, when I returned to look for him, he was dead from leukaemia.
  ...
  The atomic bombing of Hiroshima and Nagasaki was a criminal act on an epic scale. It was premeditated mass murder that unleashed a weapon of intrinsic criminality. For this reason its apologists have sought refuge in the mythology of the ultimate "good war", whose "ethical bath", as Richard Drayton called it, has allowed the west not only to expiate its bloody imperial past but to promote 60 years of rapacious war, always beneath the shadow of The Bomb. The most enduring lie is that the atomic bomb was dropped to end the war in the Pacific and save lives. "Even without the atomic bombing attacks," concluded the United States Strategic Bombing Survey of 1946, "air supremacy over Japan could have exerted sufficient pressure to bring about unconditional surrender and obviate the need for invasion. Based on a detailed investigation of all the facts, and supported by the testimony of the surviving Japanese leaders involved, it is the Survey's opinion that ... Japan would have surrendered even if the atomic bombs had not been dropped, even if Russia had not entered the war and even if no invasion had been planned or contemplated."
  ...
  This progression of lies has brought us to one of the most dangerous nuclear crises since 1945, because the real threat remains almost unmentionable in western establishment circles and therefore in the media. There is only one rampant nuclear power in the Middle East and that is Israel. The heroic Mordechai Vanunu tried to warn the world in 1986 when he smuggled out evidence that Israel was building as many as 200 nuclear warheads. In defiance of UN resolutions, Israel is today clearly itching to attack Iran, fearful that a new American administration might, just might, conduct genuine negotiations with a nation the west has defiled since Britain and America overthrew Iranian democracy in 1953.
  ...
  The question begs: are the rest of us to be mere bystanders, claiming, as good Germans did, that "we did not know"? Do we hide ever more behind what Richard Falk has called "a self-righteous, one-way, legal/moral screen [with] positive images of western values and innocence portrayed as threatened, validating a campaign of unrestricted violence"? Catching war criminals is fashionable again. Radovan Karadzic stands in the dock, but Sharon and Olmert, Bush and Blair do not. Why not? The memory of Hiroshima requires an answer. The lies of Hiroshima live on, props in the war crimes of the 20th century.


     12. Pertti Manninen. Pääkirjoitus tiistaina 2008-08-05.
  Kettunen kostaa ja näyttelee tyhmää. (Trial by newspaper).

  Keskisuomalainen-lehti on julkaissut Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa ainakin kolme kirjoitusta kaupunginhallituksen uuden KHO-valituksen jälkeen. Ensimmäisessä höpistiin professorin, joka ei tuntenut tätä tapausta, arvovallalla höystetty tarina siitä, että olisi menetelty jotenkin virheellisesti kun Pekka Kettusta ei ole kuultu valituksessa, joka koski valtuuston päätöstä, jossa ei ryhdytty rahojen takaisinperimiseen, vaikka KHO oli todennut erorahapäätöksen lainvastaiseksi. Erorahalahjoitus ei kuulunut kaupungin toimialaan eikä toimivaltaan.

  Toisessa ja kolmannessa kirjoituksessa haastateltiin "asianomaista" Pekka Kettusta, joka kertoo olleensa tietämätön takaisinperintään liittyvistä kuvioista, koska hän ei nykyisin lue lehtiä, ei katsele televisiota eikä kuuntele radiota. Nämä haastattelut ovat aika hurjia trial by newspaper-haastatteluja. Ensinnäkin Pekka Kettunen kertoo nykyisen kansanedustajan, kokoomuksen varapuheenjohtajan Henna Virkkusen tekstiviestistä, jonka hän on nähnyt ja jossa kehotetaan maksamaan eroraha, jotta hänestä päästäisiin eroon. Kuvaan tietenkin kuuluu, ettei viestin lähettäjä muista mitään ja viestin vastaanottanut Timo Fredriksonkin kuittaa viestin juoruiluksi. Henna Virkkusen nimen esille tuominen on Pekka Kettusen suloinen kosto ja varoitus. Tietenkin Kettunen käyttää Keskisuomalaisen suoman huomion hyödykseen. Tässä katkelmia kirjoituksista:

  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Virkkuselta viesti, että neuvotelkaa erorahasta". 
  ”Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen kertoo, että Timo Fredriksson aloitti erorahaneuvottelut saatuaan Henna Virkkuselta siihen liittyvän viestin.
  Jyväskylässä paljon kohua herättäneen ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle maksetun erorahan taustalta on paljastunut uusia yksityiskohtia. Ohjeen siitä, että Kettusen kanssa on neuvoteltava erorahasta, antoi alunperin silloinen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henna Virkkunen (kok.). Kettunen kertoo, että silloisen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Timo Fredriksson (kok.) sai Virkkuselta viestin, kun hän ja Kettunen olivat kaupunginhallituksen budjettiseminaarimatkalla Helsingissä syksyllä 2003.
  - Timo Fredriksson näytti minulle Helsingissä Henna Virkkusen viestin, että neuvotelkaa mahdollisesti Kettusen erorahasta ex-kaupunginjohtaja sanoo. Virkkusen viestin seurauksena Fredrikson tarjosi Kettuselle erorahaa.

  Fredrikson kertoi Keskisuomalaiselle helmikuussa 2004, että miehet kuulivat Helsinkiin huhuja siitä, että Kettusen erottamiseksi olisi oltu kokoamassa jo jonkinlaista toimikuntaa. Fredriksonin mukaan se tie olisi ollut kaupungille raskas ja mainetta kolhiva. Eilen Fredriksonilla ei ollut mitään sanottavaa Virkkusen viestistä.
  - Juorut on juoruja, enkä halua tätä asiaa enää lähteä ollenkaan kommentoimaan.

  Kansanedustaja ja Jyväskylän valtuuston puheenjohtaja Henna Virkkunen puolestaan sanoi eilen, että keskusteluja Kettusen tulevaisuuteen liittyen kyllä käytiin, mutta aloitteentekijänä tai neuvottelijana hän ei erorahan tarjoamisessa ollut.
  - Tästä on jo tosiaan viisi vuotta aikaa, joten tällaisen viestin laittamista en enää pysty muistamaan.”
  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Virkkuselta viesti, että neuvotelkaa erorahasta". Helsinki Pauliina Kinnunen Laura Tuononen.

  Ja

  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Kai olen sellainen mini-Rusi”.
  “Pekka Kettunen: Erorahakähinä on jättänyt jälkensä entisen kaupunginjohtajan elämään. Nyt hän katsoo olevansa ulkopuolinen.
  Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on erorahakiistan ytimessä ja kuitenkin niin kaukana. Hän luuli asian olleen käsitelty jo toissa talvena.
  Kukaan ei tullut kertoneeksi hänelle, että asia päätyi hallinto-oikeuteen helmikuussa 2007.
  - Kuulin asiasta ensimmäisen kerran, kun toimittaja soitti ja kysyi minulta kommenttia Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä kesäkuun lopussa, Kettunen kertoo. Hämeenlinnan hallinto-oikeus oli kumonnut Jyväskylän kaupunginvaltuuston päätöksen siitä, ettei se aio periä Kettusen erorahaa takaisin. Toimittajan soiton jälkeen Kettuselta meni “pari päivää hukkaan”.

  - Työnantaja tarjosi aikanaan minulle sopimusta, kaikki päätökset olivat yksimielisiä, ja sitten nostetaan yksi isoa organisaatioita vastaan tikun nokkaan. Kukaan ei muista, etten saanut siitä 200 000 eurosta kuin vajaa puolet. On aika voimaton olo. Joskus ajattelin Alpo Rusia, joka joutui aikanaan lähtemään Jyväskylästä, että kai minä olen sellainen mini-Rusi.

  Nyt kaupunki valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden erorahapäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Soppaa hämmennetään yhä. Asiaa ajateltuaan Kettunen on löytänyt paikkansa pyörremyrskyn silmän ulkopuolelta.
  - Olen henkisesti asennoitunut sillä tavalla, että se ei ole enää minun ja kaupungin välinen kamppailu, vaan kaupungin sisäinen asia. Minä pidän itseäni ulkopuolisena.”
  Keskisuomalainen lauantaina 2008-08-02. "Kai olen sellainen mini-Rusi”. Helsinki Pauliina Kinnunen.

  Pekka Kettusen esille nostama kokoomuslainen tekstiviestittäjä Henna Virkkunen ainakin halusi saada tämän paskamaisen erorahajupakan loppumaan tempulla: vastuuvapauden myöntämisellä kaupunginhallitukselle ennen korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä erorahan laillisuudesta. Temppu veti vesiperän ja juttu jatkui ja jatkuu:

  Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa.
  "Jyväskylän kaupunginvaltuusto saa toukokuussa "todettavakseen", että entinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen menetti mahdollisuudet hoitaa menestyksekkäästi kaupunginjohtajan virkaa.
  Vuoden alusta saakka toimineessa kaupunginvaltuustossa on 23 sellaista jäsentä, jotka eivät olleet edellisen valtuuston jäseniä. Kaupunginvaltuuston jäsenmäärä on 59. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunen (kok.) ei näe asetelmassa mitään ongelmaa sen suhteen, että näinkin suuri osa valtuutetuista ei ollut lainkaan mukana kuvioissa Kettusen viimeisinä virkavuosina.
  - Valtuusto on valtuusto ja hallitus on hallitus. Kaupunginhallituksen ei olisi ollut välttämätöntä tuoda asiaa valtuustolle, mutta näin haluttiin toimia. Jos valtuusto toukokuussa hyväksyy kaupunginhallituksen toimet tässä asiassa, voimme kesäkuussa myös myöntää täyden vastuuvapauden viime vuoden tilinpäätöksestä. Virkkusen oma näkemys on, ettei Kettus-asiaa olisi ollut tarpeen tuoda enää valtuustolle.

  - Ehkä tämä keskustelu valtuustossa on hyvä käydä nyt ja sitten voimme sulkea kirjan kannet tältä osin ja jäädä rauhassa odottamaan korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä toteaa Virkkunen.
  Jyväskylän kaupunginhallitus hakee muutosta Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökseen Kettusen eroraha-asiassa. HHO katsoi, ettei 200 000 euron erorahan maksamiselle ollut perusteita. Asian esittelijä HHO:ssa oli eri mieltä, mikä vahvisti useiden poliitikkojen mielipidettä siitä, että asiasta on syytä valittaa vielä korkeimpaan asteeseen.
  Keskisuomalainen tiistaina 19.04.2005. Jyväskylän seutu. Valtuusto pui Kettusta toukokuussa. Jyväskylä Sari Kakkori.

  Pekka Kettunen näyttelee tyhmää esiintyessään jonkunlaisena marttyyrina ja verratessaan itseään Alpo Rusiin.  Ex-kaupunginjohtaja ei ole toiminut hyvässä uskossa (bona fidé) solmiessaan erorahasopimusta. Hänen ja hänen lainopillisen neuvonantajansa Vesa Laukkasen
  on täytynyt tietää, että sopimus menee nurin, jos siitä tehdään valitus, jonka tekemiseen kaikilla kuntalaisilla on täysi oikeus. Niinpä valtuutettu Riitta Tynjä (kom.) ja monet muut kansalaiset tekivät valituksen, jonka korkein hallinto-oikeus katsoi aiheelliseksi. Toinen valitus, koski sitten sitä, että takaisin ei ryhdytä perimään ja senkin valituksen on nyt alempi hallinto-oikeus todennut aiheelliseksi. Asia on nyt siis taas KHO:ssa.

  Jotta kaupunki olisi hyväksynyt koko sopimuksen siihen liitettiin selväsanainen kohta, että se astuu voimaan vasta sen saatua lainvoiman. Lainvoimaa se ei ikinä saanut eikä siis ikinä tule saamaankaan, joten mitään sopimusta ei siis ole olemassakaan. Kaupungin uusi lakimies Annaliisa Lehtinen tosin on jo sitä mieltä, että lainvoimakohta on menettänyt merkityksensä, koska aikaa on kulunut näin paljon. Taitavasti hän sotkee sopimuksen voimassaolon (voimassaolottomuuden) ja rahojen takaisinperimisen, joka on ihan eri asia! Näin ollen rahat, jotka maksettiin heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, ovat joutuneet Kettusen tilille ”vahingossa” ja niiden perimiseksi täytyy nostaa siviili- tai rikoskanne, jos Kettunen ei niitä vapaaehtoisesti takaisin maksa.

  Toinen kysymys on sitten se, onko Kettusta petetty ja onko kaupunginjohtaja ollut tosiasiallisesti niin tyhmä, ettei hän ole tuntenut alkeellisimpia kunnallislakeja vai onko hän ollut niin kiero, että on luottanut siihen, että kun asiasta tehdään tarpeeksi sotkuinen, niin siitä ei kukaan saa enää selkoa.

  Kettunen näyttelee nyt tyhmää ja väittää toimineensa hyvässä uskossa. Näin on tietenkin tällä hetkellä kivempi elää ja lopulta hän itse ja hänen lähipiirinsä ja Keskisuomalainen sekä sen päätoimittaja Erkki Laatikainenkin uskovat ja uskottelevat tätä hyvää uskoa Jyväskylän ja Keski-Suomen asukkaille. Kyllästymispistekin lienee kohta saavutettu!

  12. Pertti Manninen. Pääkirjoitus tiistaina 2008-08-05.
  Kettunen kostaa ja näyttelee tyhmää. (Trial by newspaper).


  12 torstaina 2008-07-31. Nro 833. Ronja ryövärintytär. TV1 lauantaina 02.08 klo 12.50. Lue!  HBL Hufvudstadsbladet Torsdag 31 juli 2008.
  Ledare. Björn Månsson
  Att sprätta eller inte sprätta.
  Katainen vill inte "sprätta" höjda inkomstöverföringar till alla, men nog lindra inkomstskatten lika för alla.
  Att sprätta eller inte sprätta
  Finansminister Jyrki Katainen vill inte "sprätta omkring" pengar till alla, utan fokusera på "precisionsåtgärder". Då stöder man effektivast dem som har det sämst. Så motiverar han att han till exempel vill höja barnbidragen bara från och med det tredje barnet och bara den lägsta föräldrapengen och den lägsta sjukdagpengen.

  Däremot vill Katainen nog lindra inkomstbeskattningen lika mycket i alla inkomstkategorier, höga som låga, för att inte skärpa progressiviteten.
  Vad är det, om inte raka motsatsen till precisionsåtgärder? Är inte det att sprätta omkring pengar?

  Själv förklarar Katainen skillnaden så att om man tillämpade samma princip på inkomstöverföringar som på beskattningen, skulle det betyda att man ger stöd åt alla, oberoende av om de behöver det eller inte.
  Det var då att ta i. Skulle inte likhetsprincipen snarare betyda att man höjer alla barnbidrag och dagpengar? Däremot kunde han förstås ha betonat skillnaden mellan då staten tar och då staten ger. Den skillnaden kan anses motivera de olika principerna. Då staten minskar sitt skatteuttag låter den ju bara bli att ta pengar av medborgarna. Det kan ogärna betecknas som ett sprättande. 
  HBL


  Radovan Karadzic: Sarajevo and Srebenica top charge sheet at The Hague
  guardian.co.uk, Wednesday July 30 2008

  The Bosnian Serb genocide suspect, Radovan Karadzic, will be charged with the most serious crimes in international law when he appears before a tribunal at The Hague tomorrow. Karadzic, who was extradited to The Hague this morning, will face charges of genocide, war crimes and crimes against humanity. "His arrest is immensely important for victims who waited too long," the chief prosecutor of the tribunal for the former Yugoslavia, Serge Brammertz, said. He gave a brief outline of the 11 charges, which include running a shelling campaign against the people of Sarajevo, the genocide in Srebenica, and taking UN peacekeepers hostage. Radovan Karadzic: Sarajevo and Srebenica top charge sheet at The Hague

  12 maanantaina 2008-07-28. Nro 831.
  Ronja rövardotter - ryövärintytär TV1:ssä maanantaina 2008-07-28 klo 22.20.

  "... Tage Danielsson som gav sig i kast med den medeltida skrönan om rumpnissar, vildvittor och andra trolltyg. ...
  Danielsson gör rätt och slätt ett fantastisk arbete. Det är skjojfriskt och mustigt, lyrisk och fantasieggande. Plus att Lindgren, som också signerat filmmanuset, vägrar att sopa det underliggande allvaret undan mattan."

  Krister Uggeldahl. HBL måndag 28 juli 2008.

  Muistikuva Astrid Lindgrenista ja Ronjasta.

  Kesällä 1984 Tukholmassa lasten elokuvien festivaaleilla esitettiin katkelmia juuri valmistumassa olevasta Ronja Ryövärintyttärestä. Mieleeni jäivät erityisesti peikkokohtaukset.

  Ohjaaja Tage Danielsson kertoi ja Astrid Lindgren hyväksyi näkemänsä antaen ohjaajalle ystävällisesti täyden tukensa.

  Tilaisuuden päättyessä yleisö taputti seisaalleen nousten kirjailijattarelle.

  Pertti Manninen
   

  12 torstaina 2002-01-31  
  Astrid Lindgren
  1907-2002

  Syntymäpäiväonnittelut Erikalle!


  Yllättävä käänne Jyväskylän Kettusen erorahajupakassa!
  Uusi kaupungin lakimies esittää kunnanhallitukselle, että sopimuksen lainvoimaisuusvaatimuspykälä kumotaan toteamuksella, että se ei ole enää voimassa! Jupakka on nyt muuttunut valtakunnalliseksi, koska näillä uusilla ehdotuksilla yritetään pelastaa Kokoomuksen nykyinen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen! Lue kaupungin lakimiehen Annaliisa Lehtisen huimat sekoittamisehdotukset (12 kpl)! Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälä 273.
  Playtime = yritys selvittää sotkua. Kymmeniä linkkejä.  12 tiistaina 2008-07-01.
  Kettuskusetus senkun jatkuu. Ilta-sanomien pääkirjoitus. Keskisuomalaisen ja Suur-Jyväskylän lehden juttuja ja mielipidekirjoitus. 12 torstaina 2008-07-10.

   Minne hävisivät Soneran rahat? (Sonera-kirja)  
  Roadshow-meininkiä &
  Harri Hollmén Sonera-kuplan vakuudeksi  Jatkokertomuksen 2 jaksoa 
   
  12 1999, 2000, 2001, 2002
  1999/07/28  Kettunen ralliradan takuumiehenä. Laajavuoren ralliradan rakentamisesta on olemassa lainvoimainen päätös, jota ei viime kesänä uskallettu panna täytäntöön asukkaiden liian suuren vastustuksen takia. Rakentamisen on hyväksynyt kaupungin ylin johto ja viime talven aikana juonittiin rakentamistaktiikka. Mitään ympäristölupaa ei haeta, koska vedotaan siihen huuhaa-perusteeseen, että sellaista ei muka tarvita koska alue on jo kaavoitettu urheilukäyttöön. Tähän lankaan on joko tietoisesti tai tietämättään mennyt myös Keskisuomalainen. Radan rakentaminen liittyy yhtenä olennaisena osana kaupunginjohtaja Kettusen luomaan Jyväskylän imago-kampanjaan jossa kyllä Laajavuoren asukkaat jäävät toiseksi.
  Kettunen: Lisäpanostusta avainkehittämiseen. "Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi"."
  Kettunen: Muuttuva Johtajuus. "Vaikka johtamisessa tunnustetaan erilaisuus rikkautena ja kehittämisen voimavarana, pyrkimys kokonaisuuden hahmottamiseen on tärkeä, koska se prosessina tarjoaa itse kullekin tilaisuuden omien ennakkoluulojen ja yksipuolisuuksien ihmettelyyn!" Pekka Kettunen Keskisuomalainessa 25.6.99. Taidatko sen selkeämmin sanoa!

   

  12 2004
  Patenttilaki. Lue mitä kolme lehteä kirjoittaa. Keskisuomalainen sunnuntaina 25.07.2004: Patenttilaki pöyristyttää ohjelmistomaailmaa.  Pohjalainen sunnuntaina 25.07.2004: Patenttilaki pöyristyttää ohjelmistoalan pienimpiä. 2. Ohjelmistoala elää kohtalonhetkiä. Helsingin Sanomat 25.07.2004: - (ei mitään). Foundation for a Free Information Infrasructure-järjestön seminaari Helsingissä. Tulossa.
  Lue myös! Torvalds evästää EU-parlamenttia ohjelmistopatenttien vaaroista.
     
  Pekka Kettunen ja potkut. Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Erkki Ikonen kertoo hiukan lisää. "Kettusen eroraha ja Anderssonin palkka ovat kompromissia kaikesta. Kettuselle piti antaa rahaa, että lähtee ja Anderssonille palkkaa, että tulee. Yksinkertaisesti kun sanoo, asia on näin." Seura perjantaina 30.07.2004 (Jakelussa jo torstaina.) Kalliit kaupunginjohtajat. Tulossa.

  Lue myös! Torstaina 26.02.2004. Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa? Jyväskylän uljaan konserttitalosuunnitelman alta purettiin tämä funkkishuoltoasema, vaikkei ole mitään tietoa rakennetaanko konserttitaloa tälle paikalle. Purkupäätös lienee ollut laiton, koska uusia hyväksyttyjä rakennuslupia ei ole. Keskisuomalainen-lehdellä olisi resursseja selvittää tämäkin mahdollinen laittomuus, jollaisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettunen lienee syyllistynyt. Vai onko niin, että Jyväskylän imago ei kestä sotkujen selvittämistä. Kaupunginjohtajan kuuluisan erorahapäätöksen yksimielisyyskin olisi poliisitutkimusten paikka, koska tiettävästi eräs kaupunginhallituksen jäsen pakotettiin lähtemään pois päättämästä, jotta kokoukseen saatiin erorahan hyväksyvä jäsen. Menoa ihmetellen. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Kuvat kesältä 1999 ja talvelta 2003.


  12 2005, 2006
   Kriget mot barnen. JOHN PILGER om statsterrorismen - och dess offer.
  Arthur Miller skrev: "Få av oss kan utan vidare ge upp vår tro på att samhället på ett eller annat sätt är förnuftigt inrättat. Tanken att staten har blivit vansinnig och straffar oskyldiga människor är outhärdlig. Därför måste vi inom oss förneka alla bevis för den saken."
    Millers sanning framskymtade i televisionen den 9 juni när israeliska krigsfartyg besköt familjer som hade picknick på en strand i Gaza, och dödade sju människor, inklusive tre barn och tre generationer. Samtidigt har USA och Israel kommit överens om att svälta ut palestinierna. Offren kommer till största delen att vara barn.
    Detta godkändes den 23 maj av det amerikanska representanthuset, som med röstsiffrorna 361 mot 37 beslutade att stoppa biståndet till frivilligorganisationer som upprätthåller en livsviktig hjälpförbindelse till det ockuperade Palestina. Israel håller inne palestinska inkomster och skatteintäkter motsvarande 60 miljoner dollar per månad. Den här sortens kollektiv bestraffning, som beskrivs som ett brott mot mänskligheten i Genèvekonventionen, påminner om nazisternas järnring runt gettot i Warszawa och den amerikanska ekonomiska belägringen av Irak på 1990-talet. Förövarna har möjligen blivit vansinniga, som Miller skrev, men de tycks förstå sitt eget barbari och öppet demonstrera sin cynism. "Idén är att sätta palestinierna på en bantningskur", skämtade Dov Weisglass, en rådgivare till den israeliske premiärministern, Ehud Olmert.
    Detta är det pris som palestinierna måste betala för sitt demokratiska val i januari. Majoriteten röstade på "fel" parti, Hamas, som USA och Israel, med sin oefterhärmliga förkärlek för att kasta sten i glashus, beskriver som terroristiskt. Terrorism är emellertid inte vad som ligger bakom utsvältningspolitiken gentemot palestinierna, vars premiärminister, Ismail Haniya, än en gång hade bekräftat Hamas utfästelse att erkänna den judiska staten, blott med det tilläggsförslaget att Israel skulle följa internationell rätt och respektera 1967 års gränser. Israel har vägrat eftersom landet har en tydlig intention, förkroppsligad i den apartheidmur som håller på att byggas: att ta över mer och mer av Palestina, och innesluta hela byar och slutligen också Jerusalem.
  ... Aftonbladet  2006-06-19


  12 2007, 2008  
  2007/07/19  Hunttalan Matin ohjaajat Katri ja Jan Nyquist hymyilevät onnellisina upean näytöksen jälkeen. Kuvia!
  Iitin Harrastajateatteri ry 20 vuotta Hunttalan Matti kirjoittanut Simo Hämäläinen ohjaus Katri ja Jan Nyquist
  Pieneen Hukansalmen kuntaan saapuu ihka elävä miljonääri Matti Hunttala (Leevi Lassila). Jo Hunttalan hengitys tuoksuu rahalle, raikkaalle ihanalle käteiselle. Hänen silmissään palaa eurojen palo. Hän lupaa rahaa ja kaikki kunnassa haluavat eduista oman osansa. Hän hurmaa poliitikot, yrittäjät, yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Hän saa koukkuunsa sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Oskari Sieväsen (Mikko Pesälä), että kunnanhallituksen puheenjohtaja lehtori Eeva Purlakan (Sari Tyrväinen). Saavatko he kuitenkaan kylmää käteistä vai palasen haihtuvaa hattaraa? Kuka pitääkään kädessään sitä oikeaa tulevaisuutta? Kutkuttavan hauska komedia pienistä herroista ja suurista ihmisistä. Esitykset Iitin Kirkonkylän kesäteatterilla 2007.

  2008/07/10  Kettus-kusetus senkun jatkuu!

  Jukka Ammondt. Kettunen ja Keljonlahti.
  "Pekka Kettusen eroraha on noussut jälleen valtakunnallisten uutiskanavien ykkösaiheiden joukkoon. Ne toimenpiteet, joihin kaupunginhallitus 8.12.2003 ryhtyi Kettusen omasta tahdostaan tapahtuneen irtisanoutumisen vuoksi, ovat osoittautuneet Jyväskylän kunnallispoliittisen maineen kannalta onnettomiksi ratkaisuiksi. Kaupunginhallitus oli korvauksesta päättäessään käyttänyt sille kuuluvaa harkintavaltaa muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on ollut käytettävissä ja näin ylittänyt toimivaltansa, kuten Hämeenlinnan hallinto-oikeus totesi päätöksessään keväällä 2005 ja jonka KHO päätöksessään 6.6.2006 vahvisti. Kun Jyväskylän kaupunginvaltuusto 15.1 2007 taipui äänin 40-17 kaupunginhallituksen esitykseen erorahan perimättä jättämisestä, käynnistyi uusi näytelmä Kettus-draamojen sarjassa. Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi 27.6.2008 kaupunginvaltuuston päätöksen ja näin myös kaupunginvaltuusto oli ylittänyt toimivaltansa. Klassisen draaman kaavioon suhteutettuna tämä uusi vaihe merkitsee toimintaa kiihdyttävän kohdan ilmaantumista nyt käynnistyneeseen uuteen näytelmään." Jukka Ammondt. Kettunen ja Keljonlahti. Keskisuomalainen torstaina 2008-07-10.

    

  Soneran rahat?
  "Sonera-kirjan kirjoittajaa yritetään jälleen selvittää." (2008-06-27)
  Sonera-kirja melkein kokonaan  torstaina 2002-06-27. Minne hävisivät Soneran rahat?

  Edellinen jakso!
    -  Seuraava jakso!  (Eripainos Nettisanomien alkuperäisistä sivuista).
  5 Soneran kumppanin hankinta

  Pekka Vennamo kävi Soneran toimitusjohtajana
  yhteistyökeskusteluja Telian kanssa vuonna 1998 ennen Soneran
  listautumista pörssiin. Keskustelut olivat rakentavia ja niitä käytiin
  hyvässä hengessä. Vennamon saatua potkut Soneran toimitusjohtajan tehtävästä 4.1.1999 Relander otti vastuulleen Soneran kumppanineuvottelut.

  Telia halusi syventää yhteistyökeskustelua Soneran kanssa vuoden
  2000 alusta alkaen. Relanderin silmissä Telia ei ollut kovinkaan
  korkealla, mutta hän ei tapojensa mukaisesti halunnut kertoa sitä
  suoraan Telian johdolle. Relander halusi näyttää voimansa ja pompottaa Teliaa kohtalokkain seurauksin.

  Tämä toteutettiin siten, että Soneran ihmiset eivät juurikaan
  vaivautuneet matkustamaan Tukholmaan neuvotteluihin. Telian väen piti tulla Teollisuuskadulle Helsinkiin yleensä huomatakseen, että Telian Senior Vice President -tason ihmisten neuvottelukumppaneina Soneran puolelta oli yksi tuotepäällikkö-tason ihminen. Telian ihmisillä
  pyyhittiin Soneran lattiaa. Relanderilla ja hänen sisäpiirillään ei
  ollut aikaa neuvotteluihin "byrokraattisen ja vanhanaikaisen" Telian
  kanssa. Tämä sai Telian ihmiset raivon partaalle ja Relanderista tuli
  tiettävästi kirosana Telian ihmisille.
  Telia kostaa

  Nämä olivat käsittämättömän suuria virheitä. Telia ei
  osallistunut Euroopan umts-luparumbaan vuonna 2000 ja sillä oli nyt
  kymmeniä miljardeja käteistä rahaa. Sonera on lähes konkurssin
  partaalla. Käytännössä Telia oli vuoden 2002 tilanteessa ainoa
  relevantti yritys, jolla on rahaa ja strategisia perusteita ostaa
  Sonera.

  Näin tapahtuikin 26.3.2002, jolloin Telia ja Sonera ilmoittivat
  fuusiosta. Yhdistyminen toteutui vaihtosuhteella, jossa Soneran osakkaat saivat 15,8 % preemion eli ylihinnan osakkeistaan edellisen perjantain kurssiin verrattuna. Ruotsin valtio sai uudesta yhtiöstä 45 prosenttia ja Suomen valtio 19 prosenttia. Yhtiön kotipaikaksi tulee Tukholma. Monien mielestä Sonera meni puoli-ilmaiseksi ruotsalaisille.

  Uuden yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi nousee Soneran
  hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikka ja Soneran toimitusjohtaja
  Harri Koposesta tulee uuden yhtiön varatoimitusjohtaja. Sonerasta oli tullut ongelma valtio-omistajalle ja siitä piti päästä eroon hinnalla
  millä hyvänsä, koska eduskuntavaalit ovat edessä alkuvuodesta 2003. Hinnalla ei ollut niin väliä ja saihan Suomi Tapio Hintikan uuden yhtiön väliaikaiseksi hallituksen puheenjohtajaksi. Se riitti valtio-omistajan kasvojen säilyttämiseen.

  Telian strategisiin painotuksiin ei ole kuulunut toimia
  operaattorina Keski-Euroopassa. Näin ollen se ei ole ollut erityisen
  kiinnostunut Soneran hankkimasta Saksan umts-luvasta ja muista
  Euroopasta hankituista umts-luvista. Teliaa on kiinnostanut
  pohjoismaihin keskittyvänä operaattorina ensisijaisesti Soneran kotimaan matkapuhelintoiminta, joka tuo pääosan Soneran kassavirrasta. Tapio Hintikalla oli Soneran hallituksen puheenjohtajan roolissa kova kiire aloittaa keskustelut Telian kanssa uudestaan maaliskuussa 2001. Tämä oli erityisen hankalaa, sillä Relander oli suututtanut Telian ihmiset perusteellisesti, minkä lisäksi koko Sonera-kupla oli puhjennut.

  Hintikalla oli kuitenkin valtio-omistajan tiukka toimeksianto
  lämmittää ryvettyneitä Telia-suhteita uudelleen fuusioitumista varten. Hintikka kävi keskusteluja Telian johdon kanssa syksyyn 2001 saakka. Ensimmäinen kommentti Telian puolelta oli kuulemma se, että "me emme sitten halua Kaj-Erik Relanderia tähän pakettiin, jos sen joskus saamme valmiiksi". Tämä vauhditti Soneran uuden toimitusjohtajan etsintää Relanderin tilalle. Telian asema oli kuitenkin niin ylivoimainen neuvotteluissa, että mitään valmista ei voinut syntyä kevään ja kesän 2001 aikana.

  Tapio Hintikan oli pakko myöntää syksyllä 2001 julkisuuteen,
  että neuvotteluissa Telian kanssa pidetään taukoa. Tässä yhteydessä Hintikka myönsi käyneensä yhdistymiskeskusteluja Telian kanssa koko kevään 2001. Keväällä 2001 Hintikka kielsi jyrkästi tällaiset neuvottelut.

  Lipposen hallitus olisi halunnut tyrkätä Relanderin rakentaman
  Sonera-pommin Telian syliin jo keväällä 2001, mutta se ei onnistunut
  yrityksessään. Tapio Hintikka teki kaikkensa Soneran myymiseksi Telialle edes jonkinlaisin ehdoin, mutta mahdottomiin hänkään ei pystynyt niin lyhyessä ajassa.

  Telialla oli myös muutamia ehtoja, jotta se olisi kiinnostunut
  ostamaan Soneran. Ensinnäkin Sonera täytyy saneerata. Se tarkoittaa päällekkäisten toimintojen purkamista ja yli tuhannen ylimääräisen ihmisen irtisanomista. Tämä oli vaikea pala valtio-omistajan poliitikoille, jotka puhuvat työttömyyden alentamisen puolesta.

  Toiseksi Telia tiettävästi haluaa Relanderin sisäpiirin ihmiset
  ulos Sonerasta. Telian mielestä on täysin käsittämätöntä, että
  vareliukset, harmiat, jaakkolat, sonkinit ja kumppanit edelleen
  lampsivat Soneran käytävillä keskeisissä tehtävissä. Miksi he eivät ole saaneet potkuja Relanderin mukana? Tämä on yksi asia, jota Telia ei voi ymmärtää.

  Kolmanneksi Telia halusi Soneran halvalla, mielellään enemmistön
  osakekannasta korkeintaan 10 euron lunastushinnalla/osake.
  Valtio-omistaja halusi tietysti enemmän. Telia voitti tämän kisan ja sai Soneran reilusti alle 10 euron osakehinnalla.

  Neljänneksi Telia halusi tiettävästi Relanderin laatimien
  pommien purkamista. Tällaisia toimia ovat mm. Relanderin mahdollisten taloudellisten väärinkäytösten selvittäminen, sekavien Soneran tekemien sopimusten selvittäminen, Soneran liiketoiminta- ja oikeudellisten riskien kattava selvittäminen ja Saksan umts-kuvioiden selkiyttäminen. Sonera voitti tämän kisan. Soneran sotkut jäivät Telian selvitettäväksi. Viidenneksi Telia halusi Soneran velat ja riskisijoitukset siirrettäväksi esimerkiksi valtion hallinnoimaan "Sonera-Arsenaliin." Teliaa ei kiinnostanut ottaa vaivoikseen Soneran mittavaa velka- ja riskitaakkaa. Sonera voitti tämän kisan. Telialle jäi Soneran mittava velkataakka ja Saksan markkinoiden merkittävät riskit.
  Lue myös!  Sonera. Ministerit olivat siellä sun täällä UMTS-kauppoja päätettäessä. Nämä kuvat Helsingistä ja Jyväskylästä sekä Hannoverista ja Rivieralta. Oikeuskansleri oli hämmästynyt vastausten yhteneväisyydestä. Pienissä yksityiskohdissa oli eroja, varsinkin erään Ministerin toisista poikkeava pukeutuminen aiheutti paljon päänvaivaa 12  torstaina 2002-10-10.  Ainutlaatuinen kuvareportaasi. Valikoima 1.
  Minne hävisivät Soneran rahat?
  Esipuhe. Soneralla on hieno historia takanaan. 1 Kaj-Erik Relanderin aika alkaa. Vennamo savustetaan ulos Sonerasta. Aimo Eloholma Relanderin kilpailijana. Relanderin johtamistyyli. Aulis Salinin yrityskulttuuri muutettiin nopeasti. Soneran organisaatiouudistus. Matti Makkonen Soneran tulojen tuojana. Relanderin sisäpiiri. 2 Sonera-kuplan rakentaminen. Relanderille 100 miljoonaa. Roadshow-meininkiä. Harri Hollmén Sonera-kuplan vakuudeksi. Hollmén haluttiin Relanderin tilalle. 3 Kaikki valta Relanderilla. Niskavoitto Markku Talosesta. Talonen pihalla Soneran toimista. Toimitusjohtaja Aulis Salinin viimeinen ponnistus. 4 Relanderin kaaosjohtaminen. T&K tehotonta. Unelma Zedistä. 5 Soneran kumppanin hankinta. Telia kostaa. Telia ei kiinnostanut Relanderia. Kumppanipuheet hatusta vedettyjä. Relander ja Nokia. 6 Saksan umts -luvan hankinta. Liikenneministeriöltä lupa umts-huutokauppaan. Saksan umts-huutokauppa. Soneralta puuttui umts-strategia. Umts-riskianalyysit puuttuivat. Johtajien ulosmarssi alkaa. 7 Soneran ongelmat paljastuvat medialle. Kansa kohahti Soneran kaaoksen laajuutta. Kohun vähättelyä. Soneran hallintoneuvostoa vaaditaan hätäistuntoon. Soneran sisäiset kriisitoimenpiteet. "Talonen tukee Relanderia". Relander esittää Euroopan huippujohtajaa. Soneran hallintoneuvosto kokoontuu hätäistuntoon 9.2.2001. Syyllisten jahtaamista. Venäjän mafia tukena? Soneralaisten uhkailua. Eron pohjustaminen. Soneran tilinpäätös vuodelta 2000. Relander vaati vuoden 2000 optio-ohjelman ehtojen höllentämistä. Uuden toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan haku alkaa. Relanderin  talousepäselvyydet. Yhtiökokous vaihtoi hallituksen ja lopetti hallintoneuvoston. Hintikan toimeksianto. Valtiollista sensuuria. Tappiollinen osavuosikatsaus. 8 Relanderin aika päättyy. Relander pakotetaan eroamaan. Irtisanomiset ja uusi aika. Soneran uusanti eli operaatio "Rainmaker". Soneran uusi strategia. Teoksen kirjoittamisessa apuna käytettyjä lähteitä.

  Sonera-kirja melkein kokonaan  torstaina 2002-06-27.


   N:o 798. Lauantai 2008-05-10


  "Väitepäätös". 05.05.2008.

  "Väitepäätös". 05.05.2008.

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

   "Väitepäätös"

   

  KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
  PL 52, Vapaudenkatu 54
  40101 JYVÄSKYLÄ
  Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
  Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

   

  PÄÄTÖS 59/08
  05.05.2008 2645/616/08P

  Pertti Juhani Manninen

  VÄITEPÄÄTÖS

  Asianosaiset

  Vastaaja
  Pertti Juhani Manninen

  Hakija
  xxxxx xxxxxxx

  Ulosottoasiat
  0744418533

  Selostus asiasta

  Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
  Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

  Kuuleminen

  Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja xxxxsxx mukaan niitä ei ole poistettu.

  PÄÄTÖS

  Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

  Perustelut

  Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja xxxxx xxxxxxen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä viittauksia tekaistuihin laskuihin. Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

  PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

  Lainkohdat

  Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

  Jarmo Kivistö
  Jarmo Kivistö
  kihlakunnanvouti
  Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

  Lähettämispäivä

  Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

  PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

   

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!


  12 ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

  "From: 12@hotmail.com
  To: jyvaskyla.uo@om.fi
  Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
  Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
  ...
  Jyväskylän ulosottovirastolle
  Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
  Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
  Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen.
  Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
  Helsinki 08.11.2007
  Pertti Manninen"

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

  Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja xxxxx xxxxxxx esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

  Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

  Poistaessani kaiken xxxxx xxxxxxa koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "xxxxx xxxxxxx, "asianajaja Pekka xxxxxxx" ja "asianajotoimisto xxxxx xxxxxxx Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

  "JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
  Rikosasia
  TUOMIO 06/815
  Annettu kansliassa
  2.5.2006
  Asiano:
  R 05/2307
  Syyttäjän rangaistusvaatimus
  1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
  1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
  Manninen on esittänyt asianomistaja xxxxx xxxxxxxxa ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että xxxxxxx on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen xxxxsxx ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
  http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

  VAASAN HOVIOIKEUS
  TUOMIO
  Nro 565
  Antamispäivä 23.4.2007
  Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
  Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
  Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com-internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu xxxxsxx elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään xxxxsxx kunniaa loukkaavaa. xxxxxxa koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva xxxxxxa koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
  Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan xxxxsxx tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia xxxxxxen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
  http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

  Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
  http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

  12. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

  Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

  Lue myös! 
  Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24

  N:o 798. Lauantai 2008-05-10

  Etusivu tiistaina 19. heinäkuuta 2005.

  Oikeusjuttu - Painajainen.
  19.07.2005.
  Täydelliset tekstit alkuperäisessä julkaisujärjestyksessä.  Linkit dokumentteihin. 12 17.05.2001 alkaen.
  19.07.2005.

  Eräs pakkohuutokauppa 1999-2000. Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.

  Ikikertut syksyllä.  Laukaa 02.10.1999, silloin kun kaikki näytti vielä hyvältä. Kuva Pertti Manninen.
  Lue myös!
  Rikosilmoitus asiakirjaväärennöksistä tai väärän selityksen ja merkinnän tekemisestä asiakirjoissa. 12.fi 04.09.2003.

  Avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö asialla.
  Koska oikeudelle esitetty asiakirja ei ole vielä rikosoikeudellisesti vanhentunut selostan asiaa aikaisemmin julkaistujen asiakirjojen pohjalta. Seuraavan muistion laadin 24.03.2001 ja 27.03.2001 oikeudenkäyntiä varten,  silloin kun kaikki oli vielä muistissa. Ulosottovalitus käsiteltiin Jyväskylän käräjäoikeudessa ilman suullista käsittelyä. Päätöksen tästä teki käräjätuomari Matti Kuuliala yhtenä perustelunaan se, ettei valittajalle tulisi lisää oikeudenkäyntikuluja. Näin ollen avustava ulosottomies Raino Rinteen  paikkansapitämätön kirjallinen lausunto sai suhteettoman painoarvon. Vaasan hovioikeus muutti sitten päätöstä ja lainvoiman saaneessa päätöksessä todettiin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistön toimineen virheellisesti ja ristiriitaisesti. Hovioikeus ei myöskään välittänyt enää mitään siitä perusteesta, jolla vanhuksen etuoikeutettu vaatimus hylättiin. Näin ollen ulosoton operaatio vaatimusten hylkäämisestä osoittautui tarkkaan laskelmoiduksi tempuksi. Pertti Manninen. 24.06.2004.

  19.07.2005.
      Yllättävä käänne Jyväskylän Kettusen erorahajupakassa!
  Uusi kaupungin lakimies esittää kunnanhallitukselle, että sopimuksen lainvoimaisuusvaatimuspykälä kumotaan toteamuksella, että se ei ole enää voimassa! Jupakka on nyt muuttunut valtakunnalliseksi, koska näillä uusilla ehdotuksilla yritetään pelastaa Kokoomuksen nykyinen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen! Lue kaupungin lakimiehen Annaliisa Lehtisen huimat sekoittamisehdotukset (12 kpl)! Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälä 273.
  Playtime = yritys selvittää sotkua. Kymmeniä linkkejä.  12 tiistaina 2008-07-01.
  Kettuskusetus senkun jatkuu. Ilta-sanomien pääkirjoitus. Keskisuomalaisen juttuja ja mielipidekirjoitus. 12 torstaina 2008-07-10.

  Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälässä 273, kaupunginlakimies Annaliisa Lehtinen:

  7. Sopimuksen noudattamisella on huomattava juridinen merkitys

   Pidän kestämättömänä hallinto-oikeuden väitettä siitä, että sillä seikalla, että osapuolet ovat noudattaneet sopimusta, ei olisi oikeudellista merkitystä.

   Sopimusoikeudellisesti noudattamisella on huomattava relevanssi. Sopimuksen noudattamisella voidaan aikaansaada jopa pätemättömän sopimuksen pätevöityminen. Sopimuksen noudattaminen yhdessä ajan kulumisen kanssa on omiaan korostamaan myös hallinnollisen luottamuksensuojan periaatteen merkitystä.

   Kaupunginhallitus on päättänyt noudattaa Kettusen kanssa tehtyä sopimusta odottamatta sen hyväksymiseen liittyvän päätöksen lainvoimaiseksi tuloa. Varsinaisessa sopimustekstissä oli todettu, että sopimuksen voimaantulo (=sitovuus) edellyttää sen hyväksymistä koskevan kaupunginhallituksen päätöksen lainvoimaisuutta. Kummankin osapuolen tosiasiallinen käyttäytyminen ja sopimuksen molemminpuolinen noudattaminen on poistanut kyseisen lainvoimaisuusklausuulin merkityksen. Kettunen on irtisanoutunut kaupunginjohtajan tehtävästä pysyvästi ja kaupunki on maksanut irtisanoutumisen edellytyksenä olleen rahallisen korvauksen. Osapuolet sitoutuivat sopimukseen toimittuaan sen edellyttämällä tavalla. Tämä asiaintila on sopimuksen päättämisen jälkeen vallinnut useiden vuosien ajan.

   Erorahasopimus on sopijapuolten käyttäytymisen johdosta tullut osapuolia välittömästi sitovaksi. Osapuolten käyttäytyminen on toisin sanoen syrjäyttänyt sopimustekstin sisällön. Jos katsottaisiin, että näin ei voisi tapahtua, olisivat viimeistään ajan kuluminen ja osapuolten molemminpuolinen passiivisuus poistaneet oikeuden vedota pätemättömyyteen lainvoimaisuuden puuttumisesta johtuen. Osapuolet ovat tähän asti luottaneet sopimuksen molemminpuoliseen sitovuuteen. Sopimuksen voimassaoloon ja sitovuuteen ei ole täytäntöönpanon ja sopimuksen noudattamisen aikana tehty mitään varaumia. (KKO 6.9.2007 nro 1857).

   Takaisinperintään ryhtyminen merkitsee sopimusrikkomusta kaupungin taholta ja loukkaa samalla Kettusen kuntalain mukaista oikeutta pysyä kunnanjohtajan virassa tilanteessa, jossa erorahan maksaminen oli irtisanoutumisen edellytys. Korkein hallinto-oikeushan on todennut, että Kettusen irtisanomiselle ei ole ollut kuntalain 25 §:n mukaista perustetta.

   Kettunen on edellyttänyt erorahan maksamista irtisanoutumisensa ehdoksi. Mahdollinen erorahan takaisinvaatiminen saattaisi oikeuttaa hänet riitauttamaan itse irtisanoutumisenkin. Huonoimmassa tapauksessa kaupunki maksaisi Kettuselle korvausta sopimuksenmukaista määrää huomattavasti enemmän.

  Kaupunginhallituksen kokouksen 2008-07-28 esityslista, pykälä 273 kokonaan


  Suuri erorahanumero. 12 tiistaina 2008-07-01. Lue!
  Kaamea kertomus kusetuksesta: Kettunen kusetti kaupunkia. Kaupunki kusetti Kettusta. Keskisuomalainen kusetti kansaa. Lue pääkirjoitus! Tulikin kertomus Kettusesta. Lue!


  Muutosta. 
  Luvut nyt löytyneestä selvityksestä: "Laukaasta, Laukaaseen" (1989-1994). Lue!
  Ylärivi: Muuton tärkein yksittäinen syy.
  Alarivi:
  Muuton kolmen tärkeimmän syyn joukossa. 
  Perhe.
  Lähtömuutto 35 %, tulomuutto 30 %
  Lähtömuutto 50 %, tulomuutto 45 %
  Työ.
  Lähtömuutto 30 %, tulomuutto 20 %
  Lähtömuutto 60 %, tulomuutto 40 %
  Opiskelu.
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 1 %
  Lähtömuutto 10 %, tulomuutto 1 %
  Asunto.
  Lähtömuutto 15 %, tulomuutto 20 %
  Lähtömuutto 45 %, tulomuutto 60 %
  Tontti.
  Lähtömuutto   1 %, tulomuutto   5 %
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 20 %
  Asuinympäristö.
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 10 %
  Lähtömuutto 25 %, tulomuutto 60 %
  Vapaa-ajan vietto.
  Lähtömuutto   2 %, tulomuutto   1 %
  Lähtömuutto 30 %, tulomuutto 15 %
  Halu palata kotiseudulle.
  Lähtömuutto   5 %, tulomuutto 10 %
  Lähtömuutto 15 %, tulomuutto 20 %
  Muu.
  Lähtömuutto   3 %, tulomuutto   2 %
  Lähtömuutto 10 %, tulomuutto   5 %
  Selvitys: Laukaasta, Laukaaseen. Laukaan muuttoliike 1989- 1994. Pertti Manninen. Laukaan kunta 1995. (746 lähtömuuttajan ja 575 tulomuuttajan muuton syyt.) Lue!
  "Halu parantaa seurustelusuhdetta!" (Nainen 30, Laukaasta 1990) -  "Avioliitto sen verran kaukaa olevan miehen kanssa." (Nainen 30, Laukaasta 1990) - "Mies vaihtui, uusi asui  Helsingissä." (Nainen 30, Laukaasta 1992) - "Tällä ajalla on pakko koittaa pitää työpaikasta kiinni." (Nainen 23, Laukaasta 1993) - "Muutin siihen missä puoliso asui, siis ei valintaa!" (Nainen 23, Laukaasta  1992) - "Halu kokeilla omia/yhteisiä siipiä." (Nainen 23, Laukaasta 1992) - "Rauhallinen ympäristö, työssä kiire." (Mies 30, Laukaaseen 1993) - "Sattui löytymään se maailman paras paikka." (Nainen 40, Laukaaseen 1993)

  "Laukaasta, Laukaaseen". Laukaan muuttoliike 1989- 1994.  Sisällysluettelo - Kuvat tekstisivuista
  746 lähtömuuttajan ja 575 tulomuuttajan muuton syyt  
  Pertti Manninen  Laukaan kunta 1995.
   Netti 2008Kyselylomake lähtömuuttajilleKyselylomake tulomuuttajille

  Ilmoitukset

    

  12 torstai 2007-07-19  N:o 678.

  Hunttalan Matin ohjaajat Katri ja Jan Nyquist hymyilevät onnellisina upean näytöksen jälkeen. Kuvia!

  Ilmoitukset


  12   Sunnuntai 2008-01-13. Kuvia 2008.


  Lintu pysäkillä. Ma 2008-01-07.


  Tyttö vauhdilla. Ma 2008-01-07.


  Marski jalustalla. Ma 2008-01-07.


  Räntäsade päivällä. Pe 2008-01-11.


  Ilmoitukset 
  Arkisto

  Opeta lapsi uimaan!
  Sananvapaus kauppatavarana

  "Elokuvalipulla kohtuuton hinta"
  Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! Väitepäätös

    N:o 707. Tiistai 2008-01-01

  edellinen  seuraava UUSIN - Onnellista vuotta 2008! - Rochefortin tytöt - Crack! Snap! Futz! -

  BONNE ANNEE 2008

  Heti vuoden vaihduttua ja tanssin loputtua, klo 00.05 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2008-01-01 klo 01.05.

  Onnellista vuotta 2008!


  12. Torstai 2008-09-04 - N:o 845. (korjattu 2008-09-08).   Antti-Pekka Pietilä: "... Suomen tärkein uutinen on sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen jääminen eläkkeelle.

  Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: 12 @hotmail.com - Sivut 2008-09-04, nettiin 2008-09-05 linkkejä 2008-09-05.

  2008/09/04 - 12 Kuva: joutsenpari. - Keskisuomalainen ja KSP-kaappaus.  - Antti-Pekka Pietilä: "... Suomen tärkein uutinen on sanomalehti Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen jääminen eläkkeelle. - Keskisuomalainen 2000- - Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä - Keskisuomalainen 1999. - IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %! - Praha 21. elokuuta 1968.- Peking 21. elokuuta 2008. Kuvat - Spotakova Tshekki 71,42 -  Abakumova Venäjä 70,78  - Bolt 19.30 WR. Beijing 2008. Kuva - Helsinki City Marathonin ehkä nuorin radan kiertänyt kuvassa! Kuva!  - Bisquit Fossiilienegiaa Paavo Lipponen - Bisquit. Läheltä pitäen. Lue!  Bisquit. Kaukaasialainen etupiiri. -   Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen Pekingissä takki auki.  Kuva  Kalle Isokallio:   Verotus suosii rikkaita. - Skattesystemet gynnar de rika.  -  Wahlroos oligark -   Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen - Partek. And, so what! -  Verojärjestelmä suosii rikkaita. Kalle Isokallio. HBl Staffan Bruun - Wen Jiabao - Jyrki Katainen. Laskutaito - Suomalainen oligarkia. Björn Wahlroos - Ilkka, Niko ja Hanna Herlin - - Meidän poikamme maailmalla. Pääministeri Matti Vanhanen - TV-kanavat joita Suomi katselee. Kanavien katseluosuudet 2008 (tammikuu-kesäkuu).  - Veri - Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945). - Hiroshiman vuosipäivä 06.08 - Nagasakin vuosipäivä 09.08 -  - Pekka Kettunen kostaa ja näyttelee. Pääkirjoitus - Trial by newspaper. Keskisuomalainen - Henna Virkkunen, Timo Fredrikson, Alpo Rusi, Annaliisa Lehtinen, Vesa Laukkanen, Riitta Tynjä, Erkki Laatikainen - HBL ledare: Att sprätta eller inte sprätta - Jyrki Katainen  - Väärää tietoa verotuksesta - Veronmaksajat - Jaana Kurjenoja -  Astrid Lindgren - Ronja Ryövärintytär - Tage Danielsson -  Karadzic 'to defend himself' at Hague -  Radovan Karadzic: The long road to captivity. Kuva - Muutosta. Muuton tärkein yksittäinen syy.  Muuttokuvat muuttopäivinä 2008.  - Laukaasta, Laukaaseen. Laukaan muuttoliike 1989- 1994. Pertti Manninen. Laukaan kunta 1995.    - TV-kanavat joita Suomi katsoo. -  Bolt 9.69 kuva - 12 torstaina 04.09.2008 - etusivu -  kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo. - 12 - 12.fi - Lakisanomat


  2008-08-31   Sunnuntai  (843)
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 etusivu
  12 9 vuotta! (N:o 0!)  Lue!  Linkit joka numeron etusivulle:  Arkisto   Russia - Georgia - South Ossetia  Links

  IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali 50-90 %!

  Kuva: "Päätoimittaja Erkki Laatikainen naureskelee Helsingin medialle." Isonna!
  Pääkirjoitus: Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n)  kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ... Lue!

  Kolme joutsenta aamun sarastaessa ...

  Kolme joutsenta aamun sarastaessa ...  Kolme joutsenta aamun sarastaessa lepolahdellaan hiljakseen lipumassa välillä äänekkäästikin. Ensin vanhemmat ja sitten lapsi. Kuvien ottojärjestys: 1) Keskimmäinen, 2) vasen ja 3) oikea. Kuvat Pertti Manninen tänään sunnuntaina elokuun viimeisenä päivänä 2008-08-31 minuutin välein klo 06:52, 06:53 ja 06:54 kuvaten joutsenten rauhallisen verkkaista lipumista hiukan väreilevällä järvellä aamun ensimmäisten auringon säteiden melkein yltäessä vastarannalle. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi. Isonna!

  Liite

  12 2004-04-25
  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

  SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

  Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

  Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

  Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

  Pertti Manninen, 12.fi torstaina 25.03.2004.

  PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

  Sama.

  Ja varmemmaksi vakuudeksi 12.fi tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

  Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
  11.3.2003. Ilta-Sanomat.
  11.3.2003. Iltalehti.

  12.3.2003. Ilta-Sanomat.
  12.3.2003. Iltalehti.
  8.5.2003. Ilta-Sanomat.
  Uusia!

  Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

  Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.

  ´

  12 sunnuntaina 2008-08-31.

  Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

  Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
  2008-08-31.

  PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


   Keskisuomalainen 1999.

  Kettunen ralliradan takuumiehenä
  http://www.12.fi/1999/07/28/netti2007.htm#kettunen

  Sippulanniemi aidataan golffareille
  http://www.12.fi/1999/07/28/netti2007.htm#sippulanniemi

  Professori Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa
  http://www.12.fi/1999/08/05/netti0408.htm#hur2eka

  Jaakko Pehkonen: Mistä töitä pitkäaikaistyöttömille?
  http://www.12.fi/1999/08/05/netti0408.htm#pehkosenjuttu

  Opettajat määräävät koulujen lomat
  http://www.12.fi/1999/08/12/netti1208.htm#opettaj

  Laajavuoren rallirataa harkittava viileästi
  http://www.12.fi/1999/08/19/netti1708.htm#muutlehde

  Jyväskylän MM-rallin osanottajat nuotittivat reittejään alkuviikolla
  http://www.12.fi/1999/08/19/netti1708.htm#muutlehde

  "Hän silppuuntui löyhkäävään broileripolitrukkiuteen"
  http://www.12.fi/1999/09/02/netti0109.htm#laatikaine

  "Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa
  http://www.12.fi/1999/09/09/netti0709.htm

  Lehti tuomarina - tapaus Keskisuomalainen
  http://www.12.fi/1999/09/09/netti0709.htm#lehtituomarin

  "Ihmisten riitely halvaannutti kunnan".
  http://www.12.fi/1999/09/09/netti0709.htm#ihmiste

  Ralliturmaa vähätellään
  http://www.12.fi/1999/09/09/netti0709.htm#ralliturma

  Jyväskylän kaupunkikuva köyhtymässä. Ennennäkemätön uuden rakentaminen ei säästä vanhaa!
  http://www.12.fi/1999/09/16/n997kaupunkikuva.htm

  Tuleeko rikollinen teko hyväksyttäväksi, jos se tuottaa hyötyä työnantajalle? Keskisuomalaiset lehdet arveluttavalla tiellä.
  http://www.12.fi/1999/09/16/n997rikollinen%20teko.htm

  Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Puheenjohtaja Kyösti Vesterinen vauhdissa.
  http://www.12.fi/1999/09/23/n998demokratia.htm

  Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.
  http://www.12.fi/1999/09/23/n998jyvaskylan.htm

  Keskisuomalainen omistajiensa vanki? Keskisuomalainen on nykyisin omituisessa kantaaottamattomassa tilassa.
  http://www.12.fi/1999/09/23/n998keskisuomalainen.htm

  Jyväskylän kaupunki kiristämässä opiskelija-asumista?
  http://www.12.fi/1999/09/30/n999jyvasopiskas.htm

  Farssi 2. Laajavuoren rallirata.Jyväskylän tekninen lautakunta pyytää lääninoikeutta hylkäämään aiemmin tekemänsä päätöksen.
  http://www.12.fi/1999/09/30/n999farssi2laaja.htm

  Ralliturma oli tapaturma? Kukaan ei ole laiminlyönyt mitään, vaikka ambulanssia ei päästetty tapahtumapaikalle 12.5 metrin päästä radasta!
  http://www.12.fi/1999/09/30/n999ralliturma.htm

  Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus?
  http://www.12.fi/1999/09/30/n999aletontti.htm

  Ryhtyikö Jyväskylän sosialidemokraattinen yhdistys pörssikeinottelijaksi kansanedustaja Kalevi Olinin johdolla?
  http://www.12.fi/1999/09/30/n999ryhtyiko.htm

  Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on epäonnistunut pari kertaa bisneshankkeissaan surkeasti.
  http://www.12.fi/1999/10/07/n9910kettunen.htm

  Professori Pehkonen ei jätä pitkäaikaistyöttömiä rauhaan. Työttömien syyllistäminen jatkuu. "Työttömyysturva on nykymuodossaan liian passiivinen".
  http://www.12.fi/1999/10/07/n9910tyottomien.htm

  Pipatin piina jatkuu. Pappilanvuoren Lämpö Oy:n yhteydessä tapahtuneet epäselvyydet tutkitaan Vaasan hovioikeudessa
  http://www.12.fi/1999/10/14/n9911syytteet.htm

  Sotkeeko Vattenfall Keski-Suomen sähkökauppakuviot? Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ajama Jyväskylän Energian tämänkertainen häivyttämissuunnitelma sai mutkan matkaansa.
  http://www.12.fi/1999/10/14/n9911raha.htm

  Liinos ei tuonut pikavoittoja. Jyväskyläläisen ohjelmistotalo Liinoksen kurssi putosi toisena noteerauspäivänä listautumismyynnin lähtöhintaan.
  http://www.12.fi/1999/10/14/n9911raha.htm

  Mitä Pehkonen oikein sanoi?
  http://www.12.fi/1999/10/14/n9911muualta.htm#mitapehkonen

  Käsitteet sekaisin: Rikesakko - Sakko - Maksimisakko. Keskisuomalainen on huolestunut, kun joku ökyrikas Tampereelta on tuomittu yli 30 000 markan sakkoon ...
  http://www.12.fi/1999/10/21/n9912muualta.htm#kasitteet

  Keskisuomalaisen pääkirjoitus 18.10.1999: "Nuoret eivät halua joutilaisuutta"
  http://www.12.fi/1999/10/21/n9912muualta.htm

  Kommentti Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusen kirjoitukseen keskisuomalaisessa sunnuntain lokakuun 17. päivänä 1999: "Hyvinvointivaltion ihanteet - romuako?"
  http://www.12.fi/1999/10/21/n9912muualta.htm

  Vuorineuvos Muhonen sotkemassa Keski-Suomen Valon myyntiä tarjouskilpailun jälkeen! Energian umpisolmu Keski-Suomessa. Keski-Suomen Valo Oy, iso maakunnallinen sähköyhtiö on myynnissä. Kunnille on tulossa jättipotti selvää rahaa
  http://www.12.fi/1999/10/28/n9913raha.htm

  Paviljongin johtaja sai potkut
  http://www.12.fi/1999/10/28/n9913ks1.htm

  Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari. Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.
  http://www.12.fi/1999/10/28/n9913ks1.htm

  Jyväskylä.Yliopiston rehtori Sallinen Harjua nirhoamassa.
  http://www.12.fi/1999/10/28/n9913ks2.htm

  Mäki-Matin perhepuisto ja demokratia: "Eikö Jyväskylä osaa säilyttää mitään vanhaa?"
  http://www.12.fi/1999/10/28/n9913ks2.htm

  Kenen keskisuomalainen? Mäki-Matin perhepuiston ja Harjun nirhaamiseen Keskisuomalaisella ei ole mitään kantaa, ellei sellaiseksi lueta asukkaiden lähettämiä lukijakirjoituksia.
  http://www.12.fi/1999/10/28/n9913ks2.htm#kenenkeski

  Keski-Suomen Valo: Salainen sopimus vain viuhahti Jyväskylän kaupunginhallituksen kokouksessa!
  http://www.12.fi/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm

  Keski-Suomen Valo: "Hyväntahtoisuus" voimissaan? Jyväskylän kaupungin päättäjien tekemän salaisen sopimuksen sisällöstä osa paljastui. K-S Viikko 4.11.99.
  http://www.12.fi/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm

  Keski-Suomen Valo: Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Matti Ojala vakuuttaa: "Salainen sopimus ei vaaranna Jyväskylän Energian itsenäisyyttä."
  http://www.12.fi/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm#keskisuomen

  Jyväskylä-Paviljonki: "Riskit sosialisoitu - voitot yksityistetty!"
  http://www.12.fi/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm

  Paviljongin murheet. "Viime päivinä on esillä ollut Jyväskylän Paviljongin heikentynyt taloudellinen tilanne ja johtajavaihdos. Tiedossa on mojova miljoonien suuruinen lisälasku kaupungille, jotta vaikeuksista selvittäisiin."
  http://www.12.fi/1999/11/11/n9915keskisuomenvalo.htm#paviljong

  Radio Keski-Suomi keskiviikkona 10.11.00 klo 9.50: Hjalliksen oppipoika Petri Mäkinen: "Toimitusjohtaja vastaa johdosta, edunvalvonnasta, strategiasta ja linjanvedosta ja markkinoinnista ...
  http://www.12.fi/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm#radio

  Sundqvist- juttu. Arsenal-Sillan Matinlassi syytettyjen penkille?
  http://www.12.fi/1999/11/18/n9916yleiset.htm

  VARJOJA Jyväskylän areenassa. Pekka Kettunen vai Erkki Ikonen?
  http://www.12.fi/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

  "Flexhibition luo toteutuessaan uudelleen koko messukeskuksen. "Vielä ei ole kuitenkaan päätetty edes tarvitaanko tällaista hallia".
  http://www.12.fi/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

  JYP:n Pajala: Jääkiekko voisi täyttää ehkä vain kymmenen prosenttia areenan kapasiteetista.
  http://www.12.fi/1999/11/18/n9916paviljonki.htm#jypn

  Syyttäjä valittaa Sundqvist- päätöksestä. Keskisuomalainen 16.11.99
  http://www.12.fi/1999/11/25/n9917uutiset.htm

  Poliisi ministeripostilla. Keskisuomalainen
  http://www.12.fi/1999/11/25/n9917uutiset.htm

  Romut pois paviljongin edestä! "Taivaallisen rahan aukiolle" johdattava rakennus on juuri purettu autojen paikoitusalueeksi. Myös Tanssisali Lutakko ja Työttömien yhdistyksen talo odottavat purkajiaan Jyväskylän paviljongin edustavuutta lisäämään.
  http://www.12.fi/1999/12/02/n9918etusivu.htm

  Viikon kuva: "Romut pois paviljongin edestä! "
  http://www.12.fi/galleria/uudet/1999/viikonkuvat/n9918viikonkuva.htm

  Muut lehdet: Keskisuomalainen Erkki Laatikainen Lauantaina 27.11.99. Paviljonki on, pysyy ja nousee. Runsaalla 60 miljoonalla markalla rakennettu Jyväskylän Paviljonki puhuttaa, ei ehkä suurta kansaa vaan enemmänkin poliitikkoja ...
  http://www.12.fi/1999/12/02/n9918jyvpaviljonki.htm

  Muut Lehdet: Keski-Suomen viikko 25.11.99 torstaina Viikko Nyt. Uusi toimitusjohtaja Petri Mäkinen: Paviljongin kakkiosvaiheeseen ei tarvita veromarkkoja
  http://www.12.fi/1999/12/02/n9918jyvpaviljonki.htm

  Viikon kuvakysymys: Mikä liikaa? Vasemmalta: Jyväskylä Paviljonki, Tanssisali Lutakko, Työttömien yhdistyksen talo. Kuvannut Pertti Manninen kesällä 1999.
  http://www.12.fi/1999/12/16/n9920etusivu.htm

   Keskisuomalainen 1999.

  Laatikainen ja Keskisuomalainen. Tulossa!  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007 2008  12 sunnuntaina 2008-08-31.

  Pääkirjoitus. Keskisuomalaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen viimeisenä työpäivänä pieni raapaisu eli kertomus hymistelyjen oheen Laatikaisen toiminnasta rikkaiden ja hyvinvoivien etujen näkyvästä ja näkymättömästä haalimisesta, johon liittyy suoranaisten laittomuuksien puolustaminen pääkirjoituksissa ja kolumneissa alkaen Keski-Suomen Puhelimen (KSP:n) kaappausyrityksestä (1998) jatkuen Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen eroraha-asiassa (2003-2008) päätyen Turvevoimalan rakentamiseen (2008), joka on pomminvarma sijoitus mukanaolijoille, vaikka se osoittautuisikin fiaskoksi, koska kaupungin asukkaathan sen lopulta kuitenkin maksavat sähkönhinnoissaan jatkuen eläkepäivillä Konserttitalon rakentamiseen Jyväskylä-paviljongin ankeaan ympäristöön kun ensin oli saatu purettua vanha Funkkis-huoltoasema konserttitalolle aluksi suunnitellulta arvokkaalta paikalta kaupungin sydämessä ja vapautettua tämä Vapaudenkadun tontti sitten liike-elämän tarpeisiin uhohtamatta kuitenkaan Laatikaisen upeaa puolueettomuuspolitiikan puolustamista osoittaessaan liittotumispolitiikan NATO-intoilijoiden vaarallisuuden Suomen kansalle.

  Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.
  2008-08-31.

  PS. Edellä oleva oli pääkirjoituksen otsikko ja itse pääkirjoitus muodostuu Nettisanomissa julkaistujen kirjoitusten linkeistä Laatikaiseen ja Keskisuomalaiseen sekä joihinkin asioihin jotka lehti on jättänyt kertomatta lukijoilleen, vuodesta 1999 lähtien! Sama.


   

  Keskisuomalainen 1999.

  12 torstaina 2008-09-04.

  Keskisuomalainen 2000.

  Sosialisointia Jyväskylässä: Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue) ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!
  http://www.12.fi/2000/01/20/n0025sosialisointi.htm

  "Yksityisellä maalla sijaitsevat vakinaiset ja loma-asunnot on merkitty osayleiskaavassa symbolein virkistysalueelle."
  http://www.12.fi/2000/01/20/n0025sosialisointi.htm#sosialisointia

  Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!
  http://www.12.fi/2000/01/20/n0025sosialisointi.htm#sosialisointia

  Omistajan hätähuuto. Katkelma kirjoituksesta. "Kaavoittajan alkemiaa Sippulanniemessä". "Vapaita rantoja ei virkistys-
  alueelle jää!"
  http://www.12.fi/2000/01/20/n0025sosialisointi.htm#sosialisointia

  Värisuorat SDP ja Keskisuomalainen Oyj.
  "Värisuora rämettää maan valtapolitiikkaa". Keskisuomalaisen pääkirjoituksesta tiistaina 25. tammikuuta 2000.
  http://www.12.fi/2000/01/27/n0026varisuora.htm

  Sanomalehti Keskisuomalainen on Suomen vanhin suomenkielinen sanomalehti. Tytäryhtiö julkaisee Suur-Jyväskylän Lehteä, City Jyväskylä -lehteä ja jakaa mainospainotuotteita. Paikallislehdet:Hankasalmen Sanomat. Kuorevesi-Mänttä-Vilppula. Laukaa-Konnevesi. Sisä-Suomen lehti. Viiden kunnan Sanomat. Viitasaaren seutu.
  http://www.12.fi/2000/01/27/n0026varisuora.htm

  Uusia tappajan ystäviä: Tommi Mäkinen ja Keskisuomalainen sunnuntaina 23. tammikuuta 2000.
  http://www.12.fi/2000/01/27/n0026tupakka.htm

  Näin siinä sitten kävi, vai kävikö? "Sippulanniemen golf-kaava hyväksyttiin mutinoin Jyväskylässä". Keskisuomalainen tiistaina 25. tammikuuta 2000.
  http://www.12.fi/2000/01/27/n0026kaavaryosto.htm

  Harjun huminaa: Saako Jelmu musiikkitalon? Jyväskylän elävänmusiikin yhdistys Jelmu joutuu siirtymään pois nykyisestä toimipisteestään Tanssisali Lutakosta, joka on päätetty purkaa. Maiseman rumentaja ei sovi Jyväskylän uuteen imagoon!
  http://www.12.fi/2000/02/17/harjunhumina.htm

  Harjun huminaa: KSP-kaappaus 1998.
  KSP: Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaus lopuillaan, nyt on rahastuksen aika. Alkuperäiset pienomistajat menettivät satoja miljoonia! Asiakirjadokumentteja. Kuinka sitten kävikään? "Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi." Keski-suomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu! Fiotele Oy:stä ei paljon puhuta.
  Alkuperäiset pienomistajat menettivät satoja miljoonia! Asiakirjadokumentteja. KSP-kaappauksen alkuvaiheiden ihmeellisyyksiä. Fiotele Oy - omistajat. Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. Keski-suomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu. "Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi." Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja KSP. KSP:n toimitusjohtaja Erkki Kytönen myhäilee. Pääkirjoitus: Se mikä on hävitetty, on valinta. Mihin tiedonhakija voi luottaa?
  http://www.12.fi/2000/02/24/etusivu.htm

  KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998. Pertti Mannisen ja Johan Björkdalin kirjoittamina kesä-heinäkuussa 1998 Jyväkäs-lehdessä. Kaupunki, maalaiskunta ja seurakunnat avustavat Isojen poikien pelissä. Keski-Suomen Puhelimen pienosakkaiden tappio 100 miljoonaa! Kurssi pidetään räikeän alhaalla. KSP alihintaan Keskisuomalainen Oy:lle. Kaappaus näyttää onnistuvan!  Onko osakekurssin peukalointi ennen pörssiinmenoa rikos?  Fiotele Oy:n omistajat  Esitetyt fuusioperustelut kestämättömät. Hallituksen puheenjohtaja Sohlberg paljasti vahingossa todelliset tarkoitusperät!  Miksi maalaiskunnan omistuksesta vaietaan? Pipatismia muuallakin?  Johtajille pikavoitot! Suunnatuilla anneilla varmistetaan lopputulos!  Lopullinen päätös Keski-Suomen puhelin Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa tiistaina 2.6.1998 klo 8.00. Tulos: Pienosakkaat hävisivät täpärästi äänestyksen jälkeen! Valtakirjojen keruuaika loppui kesken! Keskisuomalainen viivästytti valtakirjojen keruuilmoitusta. Keskisuomalainen omistus ei ollut enää keskeinen asia, se sivuutettiin olankohautuksella!  Asiakirjadokumentteja! Pääkirjoitus: Olennaista on lopputulos.  Muut lehdet: "Salamyhkäiseltä SSP:ltä neuvottelutarjous"  Kuinka osakkailta puhallettiin 10 miljoonaa! KSP:n kännykkäliittyjät jäivät nuolemaan näppejään. Suomen laki: velka vanhenee 10:ssä vuodessa - KSP:n laki: velka poistuu yhtiökokouksen päätöksellä!  Hiljainen painajainen  Entinen HPY:n jäsen! Oletko menettänyt osuustodistuksesi vastikkeetta? Lehti-ilmoitus: Helsingin Sanomat 5.7.1998. Mikä on KSP:n todellinen arvo? KSP:n toimitusjohtaja Erkki Kytönen haastattelussa. "Kytösen mukaan omistuksellisesti kaikki on mahdollista: Raha puhuu ja Helsingin Puhelimella sitä on riittävästi." Muut lehdet: Kauppalehti 3.4.1998: Muut lehdet: Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, Keski-Suomen Puhelin Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja ja sen tytäryhtiön Kestel Oy:n hallituksen puheenjohtaja kertoo Suur-Jyväskylän lehdessä 21.6.1995. "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua, sillä kaupunki on KSP:n suurin osakas puhelinliittymien kautta. Olisi mielestäni nurinkurista, jos kaupunki ei saisi olla valvomassa etujaan." Kuinka sitten kävikään? Löytyi vielä näppärämpi kauppamies Helsingin puhelin Oy, joka suoraan ja hallitsemansa Tampereen Puhelin Oy:n kautta sai hallitsevan aseman KSP:ssä.  Kuinka sitten kävikään? Lopputuloksena ei ollutkaaan KSP:n pysyminen keskisuomalaisessa omistuksessa, vaan ryöväys. Suurin osa alkuperäisistä pienosakkaista houkuteltiin myymään osakkuutensa pikkupennosilla bisnesmiehille.  Puhelinliittymää ei olisi kannattanut vaihtaa rahaksi. Vanhan liittymän arvo jo yli 30.000 markkaa. Nyt yhtiön toimitusjohtaja, viestintäneuvos Erkki Kytönen voi myhäillä tyytyväisenä: "Yhtiön arvo on lyhyessä ajassa kymmenkertaistunut." Suur-Jyväskylän lehti keskiviikkona 9.2.2000.  Keskisuomalaisen arkistosta katosi kokonainen lehti ja juttu! Keskisuomalaisen nettilehdestä puuttuu. Pääkirjoitus: Se mikä on hävitetty, on valinta. Toinen pääkirjoitus: Mihin tiedonhakija voi luottaa?
  http://www.12.fi/2000/02/24/etusivukspkaappaus.htm

  Kuinka sitten kävikään? Löytyi vielä näppärämpii kauppamies Helsingin puhelin Oy, joka suoraan ja hallitsemansa Tampereen Puhelin Oy:n kautta sai hallitsevan aseman KSP:ssä. KSP:n kaappaus epäonnistui, mutta ruhtinaallinen rahastus korvannee pettymyksen. Fiotelen osakkeiden nykyisen arvon voisi julkaista Keskisuomalaisen taloustoimitus! Lopputuloksena ei ollutkaaan KSP:n pysyminen keskisuomalaisessa omistuksessa, vaan ryöväys. Suurin osa alkuperäisistä pienosakkaista houkuteltiin myymään osakkuutensa pikkupennosilla bisnesmiehille.
  http://www.12.fi/2000/03/02/kuinkakavi.htm

  Harjun huminaa: Nuoret kuin karjaa infoinnon ilmapiirissä. Täältä on lähdettävä. Tanssisali Lutakko varjostaa Paviljonkia. Jyväskylä ei löydä paikkaa elävän musiikin yhdistykselle?
  http://www.12.fi/2000/03/09/nuoretkarjaa.htm

  Tällä viikolla: Pitkäaikaistyöttömien kurittajana tunnettu professori Jaakko Pehkonen sai tiedonjulkistamispalkinnon!
  http://www.12.fi/2000/03/16/etusivu.htm

  Rahastuksesta fiasko? Keski-Suomen puhelimen kaappaajat ruikuttavat rahaa satsaukselleen!
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm

  Muut lehdet: Keskisuomalainen 24.3.2000 Jyväskylä, Keijo Lehto: "Asia juontaa kahden vuoden taakse. Tuolloin KSP:tä vietiin arvo-osuusjärjestelmään, osakesarjoja yhdistettiin ja puhelinliittymän omistuksen ja yhtiön omistuksen napanuora katkaistiin. Samassa yhteydessä silloinen KSP kierrätettiin monimutkaisen sulautusoperaation kautta uudeksi Keski-Suomen Puhelin Oyj:ksi." "Fiotele koettiin partiopoikamaiseksi, maakunnallisen hyvän ajajaksi ulkopuolisia valtaajia vastaan. Sen saamat osakkeet olivat pois muilta osakkeenomistajilta. Yhtiökokouksissa järjestely kuitenkin hyväksyttiin. Fiotele sai järjestelyssä 40 000 kappaletta K-osakkeita 1,2 miljoonalla markalla ja nipun A-osakkeita, joista se omistusjärjestelyn yhteydessä luopui hetimiten." "Jos Fiotelen omistamat 40 000 KSP:n K-osaketta vaihdettaisiin pörssilistattuihin A-osakkeisiin, osakepotin arvo olisi liki 30 miljoonaa markkaa vuoden ylimmällä kurssilla laskettuna. Fiotelen piirissä pohditaan, voitaisiinko "maakunnallisuus" eli siis KSP:n omistus myydä sopivaa korvausta vastaan? Sopiva korvaus voisi olla kompromissi 1,2 miljoonan ja 30 miljoonan markan väliltä. Fiotelessä hyötyjiä olisi useita."
  Muut lehdet: Keskisuomalainen 24.3.2000 Jyväskylä, Keijo Lehto.
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm

  Lehti bisnestensä vartijana. Keskisuomalainen ei jäävää itseään vaikka oli itse mukana pelissä! Muut lehdet: Keskisuomalainen, pääkirjoitus 24.3.2000. "Markkina-arvon mukaan Fiotelen pitäisi saada noin 30 miljoonaa markkaa eli 1,9 miljoonaa markkaa jokaiselle osakkaalle. Keski-Suomen Puhelimen määräävät tahot haluavat maksaa ainoastaan 1,2 miljoonaa markkaa tai hieman tätä enemmän. Tätä sopii nimittää ahneudeksi. He vetoavat aiempiin sopimuksiin ja unohtavat Fiotelen päätarkoituksen olleen päätäntävallan varjeleminen Keski-Suomessa." Muut lehdet: Keskisuomalainen, pääkirjoitus 24.3.2000.
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm

  Kommentti: Joskus bisnes voi mennä päin peetä! Helsingin Puhelin Oyj eli nykyinen Elisa ei voi mitenkään lahjoittaa Keskisuomalaisen haikailemia summia joillekin kerjääjille. Se on yksityinen yhtiö, jonka pitää pitää osakkeenomistajiensa puolta. Jo tällaisten summien haikaileminen osoittaa millaisilla savijaloilla koko kaappausyritys oli ja kun nyt pupu on pöksyssä huudetaan apua. Bisnes mikä bisnes, joskus se voi mennä päin peetä. Ikävä kyllä! Lisäksi järjestely hyväksyttiin yhtiökokouksessa juuri "omin äänin", kun pienosakkaiden valtakirjoja hylättiin kyseenalaisesti ja Keskisuomalainen viivästytti tahallaan pienosakkaiden valtakirjojen keruuilmoitusta! 12.fi. ma 27.03.00, pertti manninen.
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm#kommentti

  Markkinahinta toisi reiluutta KSP-kauppaan. Keskisuomalainen, pääkirjoitus 24.3.2000.
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm

  Nyt: KSP: Rahastus epäonnistui! 29.03. Keskisuomalainen 29.03: KSP:n yhtiökokous siunasi suojausyhtiön purkamisen. Päätös syntyi yksimielisesti.
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm#kommentti

  Nyt: KSP: Entinen puheenjohtajakin alistui! 29.03. Keskisuomalainen 29.03: "Minä nostan käteni" Klaus Sohlberg tulee estämään KSP:n suojausyhtiön piirissä heränneen rahastushalun.
  http://www.12.fi/2000/03/23/etusivu.htm#kommentti

  Rauhanturvalaki venyy ja paukkuu. Keskisuomalainen Pääkirjoitus torstaina 13.02.2000. ... "Suomalaisen rauhanturvalain nykyinen muotoilu on tietenkin hankala siihen sisältyvien toiminnallisten rajoitusten vuoksi. Laki on pitänyt suomalaiset syrjässäkatsojina suurimmissa aseellisissa melskeissä ja voimannäyttötilanteissa. Minkä verran tästä on aiheutunut todellista vahinkoa millekään tai kenellekään, on työläs määriteltävä. Suomalaisten imagotappio tai tulkinnalliset ongelmat eivät ole konkreettisesti mitattavissa. Rauhanturvaajiemme säästyminen taistelutappioilta sen sijaan on." Keskisuomalainen. Pääkirjoitus torstaina 13.02.2000.
  http://www.12.fi/2000/04/13/rauhanturvalaki.htm

  harjun huminaa: "Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupunginvaltuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset." keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000. (juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)
  http://www.12.fi/2000/06/01/funkis.htm

  Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta. Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu. Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla. Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille. 12.fi, pertti manninen 01.06.00. kuva: pertti manninen kesällä 1999.
  http://www.12.fi/2000/06/01/funkis.htm

  "Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin." "Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000. (juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)
  http://www.12.fi/2000/06/01/viikonkettunen.htm

  viikon kettunen. "Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.
  (juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)
  http://www.12.fi/2000/06/01/viikonkettunen.htm

  Kummallista kunniaa. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.
  http://www.12.fi/2000/08/03/kunniatohtori.htm

  Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski. etusivu  "Nokia tuotti pettymyksen."  "Nokia vie yli 20 miljoonaa"  "Nokia haudattiin pahoilla mielin"  "Nokia otti ja lähti" Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000. Kepeät mullat Nokialle. Nokian entiset työntekijät muistivat viimeisenä työpäivänään pitkäaikaista työnantajaansa risuseppeleellä ja ristillä.  Työntekijöiden virallinen viimeinen tervehdys kuvastaa hyvin yllättävän uutisen tuottamia tunnelmia. Kepeät mullat Nokialle. "Nokia tuotti pettymyksen." "Nokia vie yli 20 miljoonaa". "Yhteisöveron vuosittainen leikkaus ajaa Äänekosken matokuurille."  "Nokia haudattiin pahoilla mielin". "Nokia myi meidät varmaan pestäkseen kätensä irtisanomisista". "Nokia otti ja lähti". "Talousmahti tallaa omaa tahtia". "Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen huhki kaikkensa antaen yhtiön muuton eteen ja onnistui."
  http://www.12.fi/2000/08/10/etusivu.htm

  Harjun huminaa tulossa: Ralliko pelastaa konkurssikypsän Paviljongin? Rahat sekaisin? Rikosilmoitus Jyväskylässä. Onko Nokia vain bulvaani persläven täyttämisessä?
  http://www.12.fi/2000/08/17/etusivu.htm

  Niinistön työllistämisesityksille tukea omilta. Keskisuomalainen 08.08.2000
  http://www.12.fi/2000/08/17/etusivu.htm

  Niinistön tukiseteli-idean takana radikaali malli. Keskisuomalainen 09.08.2000
  http://www.12.fi/2000/08/17/etusivu.htm

  Suomen rikkaat ja köyhät: viisi lipullista uutisia marraskuun alussa 2000. Keskisuomalainen 2.11.2000. viides lippu 2000. Keskisuomalainen 2.11.2000 Teknomiljonäärit nousivat varallisuuslistan kärkisijoille.  Jyväskylässä miljonääri poikineen. Keskisuomalainen on sulkenut sivun! Jyväskylän, Hankasalmen, Joutsan, Leivonmäen, Luhangan, Muuramen, Toivakan ja Uuraisten vetotietoja.  Kännykkäkeisarista optiokuningas. Pääjohtaja Ollilan ansiot yli kolminkertaistuivat 85 miljoonaan.  Timo Salonen maalaiskunnan äyrikärjessä. Keskisuomalainen on sulkenut sivun!  Yli miljoonan markan ansioihin maalaiskunnassa ylsi kaikkiaan kahdeksan henkilöä. Keskisuomalainen on sulkenut sivun!  Nokia rikastuttaa yhä Äänekoskea. Keskisuomalainen on sulkenut sivun! Keihäänheittäjä Kimmo Kinnunen tienasi yli sata tuhatta.
  Keskisuomalainen on sulkenut sivun!  Listat parhaiten ansaitsevista suomalaisista.
  http://www.12.fi/2000/11/02/etusivuc.htm

  Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? Mikäli Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on sairaslomalla jostakin muusta syystä kuin mitä julkisuudessa on kerrottu en toisi nyt esittämääni näkökulmaa ollenkaan esiin. Kaupunginjohtajallakin täytyy olla oikeus sairastaa rauhassa. Toivon kaikille sairaille voimia selviytyä vaikeuksistaan ja tervehtyä vanhoihin ja uusiinkin haasteisiin. Pertti Manninen.
  http://www.12.fi/2000/11/16/etusivu.htm

  Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? Tämä kysymys johtuu siitä, että julkisuudessa ei ole juuri näkynyt poikkipuolista sanaa hänen toimistaan. Pahin hyssyttelijä on ollut sanomalehti Keskisuomalainen, joka on varauksettomasti tukenut kaupunginjohtajan aikaansaannnoksia, vaikka niiden toteuttamisessa perinteinen kunnallinen demokratia on sivuutettu ja osittain on kokeiltu suoranaisia laittomuuksia tai ainakin on tehty päätöksiä, joiden oikaisemiseen on tarvittu kuntalaisten valituksia eri viranomaisille. Vakituisen kolumnistin asema Keskisuomalaisessa on myös ollut erityisen hankala molemmille osapuolille. Paljon on vettä virrannut erilaisissa maakaupoissa ja kaava-asioissa. Niistä ei ole paljon julkisuudessa kerrottu, eikä niitä ole kyseenalaistettu ja kaikki jälleen Keskisuomalaisen hyväksymismerkillä varustettuina. Kansalaisaktivistien toiminta on johtanut tuloksiin ainakin laittomissa asuntokorkojen nostamisessa ja Mäki-Matin perhepuiston säilyttämisessä. Ratkaisuaan odottavat ralli-hiihtoratahanke(!) ja Suomen lähes viimeisen funkkishuoltoaseman säilyttäminen sekä erilaiset koulutilojen jakamiset ja oppilaiden kuljettamiset ristiin rastiin. Kaupunginjohtajan rooli myös Keski-Suomen Puhelimen kaappausyrityksessä on jäänyt hämärän peittoon. Erilaiset maanvaihdot Merita Pankin kanssa ovat ainakin sujuneet kitkatta. Paviljongin rahoitus ja rallin kytkytkin ovat vasta tulossa. Onko Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? 12.fi 16.11.2000, pertti manninen
  http://www.12.fi/2000/11/16/etusivu.htm

  Kaupunginjohtajan sairaslomat puhuttavat. Keskisuomalainen 21.10.00. Töihin palanneella Pekka Kettusella kiireinen viikko. Keskisuomalainen tiistaina 07.11.00  Pekka Kettunen sairaslomalla. Keskisuomalainen torstaina 09.11.00  Jyväskylän kaupunginjohtaja sairaslomalla vuoden loppuun. Vielma johtaa Jyväskylää loppuvuoden.
  Keskisuomalainen perjantaina 10.11.00
  http://www.12.fi/2000/11/16/etusivu.htm
  Sivun alkuun!

  Tämä on Nettisanomat-sivuston kopio 12-sivustoon logot ja sivuston nimi muuttaen. Alkuperäiset järjestysnumerot on säilytetty. Nettiin lauantaina 2010-11-13 klo 10:54.

  Restaurointi 1. Vuodet 2008 ja 2009. Linkit tarkistettu toimiviksi, puuttuvat kuvat palautettu, "12-Arsedel-Midnight Sun Restaurant"- banneri poistettu. Työn kesto: 2011-09-15 alkaen ja 2011-09-18 päättyen.Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21.

   

  2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

   

  2012-05-08: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

  ..
  2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.