JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (2Poistettu 06.12.2015). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.12.fi/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.12.fi/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/07/12/paauut.htm
Tämä sivu ei ole muuttunut.


12  12.07.2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  2005

12.fi  Lontoo


 
 

Uusin

Arkisto

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Maisema

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 

Pääkirjoitus Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.
Uutispäivä Demari.
Uutispäivä Demari. Perjantaina 08.07.2005. Uutispäivä. Demari. Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen pää-äänenkannattaja. Perustettu 1985. Työmies -1918, Suomen Saosialidemokraatti -1988, Demari -2001, Länsdi-Suomen Työmies -1906, Sosialisti -1951, Turun Päivälehti -2001. Päätoimittaja Kari Arola (vastaava) ja uutispäätoimittaja Antti Vuorenrinne. Pääkirjoitustoimittaja Matti Linnanahde.

8.7.2005. Pääkirjoitus.
Pelätty uusi terrori-isku kohdistui maailman huomion keskipisteeseen.

Madridiin kohdistuneista terroriteoista ehti kulua runsas vuosi, kun terroristit iskivät toiseen eurooppalaisen maan pääkaupunkiin, Lontooseen. Tuhoisan hyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui muutamassa tunnissa aiemmin tuntematon ryhmä, joka viestitti tehneensä iskut al-Qaidan nimissä.  

Uusin Euroopassa tapahtunut terroriteko herättää monenlaista huolta myös Suomessa.

Lontoossa tehtyjen iskujen samankaltaisuus Madridin kanssa vahvistaa, että terroritekojen takana on ääri-islamistinen ryhmä.

Lontoon joutuminen terroristien kohteeksi ei ole yllätys - niin kalsealta kuin tällainen toteamus tuntuukin. Kaupunki on maailman johtavia metropoleja, valtava joukkoliikenteen keskittymä sekä yksi tärkeimmistä kansainvälisen liike-elämän keskuksista.

Iskut ajoittuivat samaan päivään, kun johtavien teollisuusmaiden G8-ryhmä piti kokoustaan Skotlannin Gleneaglesissa. Terroristien pyrkimys oli saada teolleen mahdollisimman laaja julkisuus.

Britannia on tehostanut varautumista terrorismiin vuoden 2001 syyskuun 11. päivän jälkeen. Tuolloin Yhdysvallat oli terroritekojen kohteena. Läheinen liittolaisuus Irakin sodassa Yhdysvaltain kanssa on nostanut Britannian korkealle terroristien kohdelistalla. Nyt sillä ovat myös Italia ja Tanska, joille terroristiryhmä esitti uhkauksen heti Lontoon tekojen jälkeen.

Lontoo nousi tällä viikolla maailman huomion keskipisteeksi, kun se sai vuoden 2012 kesäolympialaiset. Pommi-iskut vaativat pitkän valmisteluajan, joten kisaisännyydellä on korkeintaan osittainen yhteys tekojen ajoitukseen. Kansainvälinen olympiakomitea KOK kiirehti välittömästi torjumaan terrori-iskujen ja kisapaikkaratkaisun liittymisen toisiinsa.

Britit saavat nyt suomalaisten ja kaikkien terrorismia vastustavien maailman maiden kansalaisten myötätunnon. Uhrien joukossa on tälläkin kerralla ihmisiä eri maista, ja yhteinen suru tiivistää entisestään yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Britannian pääministeri osui asian ytimeen sanoessaan, että terroristit iskivät samanaikaisesti, kun maailman johtavien valtioiden päämiehet yrittävät auttaa köyhää Afrikkaa sekä ratkaista maailman ilmasto-ongelmaa. Se tekee terroriteot entistäkin vastenmielisemmiksi sekä barbaarisiksi, kuten Blair sanoi.

G8-maat tuomitsivat Lontoon terrori-iskut välittömäsi ja päättivät myös jatkaa kokoustaan. Tämä korostaa asialistalla olevien köyhyys- ja ympäristökysymysten tärkeyttä, mutta ennen kaikkea tarkoitus oli antaa terroristeille viesti, että nämä eivät onnistu tuhoisissa horjutusyrityksissään. Solidaarisuus Britanniaa kohtaan päinvastoin yhdistää.

Uusin Euroopassa tapahtunut terroriteko herättää monenlaista huolta myös Suomessa. Lontoossa työskentelee paljon suomalaisia ja kaupunki on suosittu lomakohde. Siksi oli tärkeätä aloittaa heti ponnistelut sen selvittämiseksi, joutuiko oman maan kansalaisia pommi-iskujen uhreiksi.

Hallitus seuraa Lontoon tapahtumien selvittelyä, jotta syntyy mahdollisimman tarkka kuva terrori-iskujen mahdollisista vaikutuksista Suomeen ja suomalaisiin. Päällimmäinen huoli on elokuun 6. päivänä Helsingissä alkavien yleisurheilun MM-kisojen turvallisuus. Sen hoitaminen on ammattitaitoisissa käsissä.

On syytä havaita, että kyse ei ole kaikesta erillään olevasta suuresta urheilukisasta vaan maailmanluokan megatapahtumasta, joka saa paljon julkisuutta.

Kuva: Lontoo joutui torstaina täydelliseen poikkeustilaan kaupungin joukkoliikenteen matkustajiin kohdistuneiden terroristien pommi-iskujen vuoksi. AFP /Joshua Roberts.

Uutispäivä Demari. Pääkirjoitus. Perjantaina 08.07.2005. Sivu 4.

Pääkirjoitus Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005. Extra.

Aftonbladet.
Ledare. Fredag 8 juli 2005.

NEJ, INTE EN GÅNG TILL...

. I förrgår firade premiärminister Tony Blair tillsammans med London att staden får stå värd för de olympiska sommarspelen 2012. I går skulle han ha förhandlat med ledarna för länderna inom GÌ´0;8-gruppen.
  Det skulle bli starten på en ny anda. Inför mötet i Skottland hade den brittiska regeringen och Tony Blair lanserat en dagordning där kampen mot fattigdomen och miljöförstöringen stod överst.
  De konkreta förslagen kanske bäst beskrivs som blygsamma. Ändå antydde de ett möjligt nytt fokus i världspolitiken.
  För första gången sedan den 11 september 2001 skulle ett möte mellan världens ledare inte domineras av ”kriget mot terrorismen”. I stället för motsättningar och otrygghet hoppades den brittiska regeringen med mötet i Glen­eagles demonstrera en gemensam beslutsamhet att tackla två stora ödesfrågor.
  De förhoppningarna grusades strax före klockan nio i går morse.
  Den första bomben exploderade då vid tunnelbanestationen Liverpool Street i London. Timmarna efter följde en serie väl samordnade attentat mot stadens transportsystem. I tunnelbanan, på tågstationer och i en buss exploderade terroristernas sprängladdningar.

En stad i skräck

  Många människor dödade, kanske tusen skadade och en stad försatt i skräck. Som i New York, som i Madrid och som i Istanbul. En mardröm som upprepar sig. Budskapet är dessvärre alldeles klart.
  Terroristerna – enligt en islamistisk hemsida rör det sig om militanta muslimer med anknytning till al-Qaida – kommer inte stillatigande att acceptera att plockas bort från den världspolitiska dagordningen. De ledare som nu samlas i Storbritannien skulle veta att terroristerna inte besegrats.
  Mitt i chocken kan attentaten i London ändå inte beskrivas som överraskande.
  Den brittiska huvudstaden har ända sedan Tony Blair framträdde som
  George W Bushs främste allierade i Irakkriget fruktat en terroristattack. Efter bomberna mot pendeltågen i den spanska huvudstaden Madrid förklarade den brittiska polisens högsta ledning att det i längden skulle bli omöjligt att förhindra terrorister att genomföra en större attack mot London.
  I går slog terrorn till.
  Det krig George W Bush och Tony Blair tillsammans för har kantats av problem.
  FN-alliansen misslyckades med att gripa de utpekade terrorledarna i Afghanistan. I dag, snart fyra år efter att de första bomberna föll över landet, kan fortfarande ingen svara på var Usama bin Ladin finns.
  Värre ändå, allt fler har förstått att en organisation som al-Qaida knappast kommer att stoppas därför att enstaka ledare dödas eller fängslas. De politiska och sociala processer som utgör organisationens förutsättningar går djupare.

Kriget släppte lös terrorism

  Kriget mot Irak splittrade inte bara världssamfundet och förvandlade FN:s  säkerhetsråd till en offentlig scen för manipulation och påtryckningar. Det innebar inte bara ett enormt lidande för den irakiska befolkningen, redan svårt plågad av en tyrannisk regim.
  Irakkriget släppte också lös terrorism.
  Det fanns inga massförstörelsevapen i Irak när invasionen inleddes. Det är ett faktum som i dag också den amerikanska administrationen tvingas medge.
  Det fanns av allt att döma inte heller några internationella terrorister i Irak. Det gör det däremot i dag. Medan bomberna i London utgör en självklar förstanyhet i världens alla medier har rapporteringen om den dagliga terrorn i Irak förpassats till insidorna. Natten till torsdagen, bara timmar före attentaten i den brittiska huvudstaden dödades minst 13 personer i ett dubbelt bilbombsattentat utanför staden al-Hilla i centrala Irak.

Rättsövergrepp och tortyr

  Kriget mot terrorismen har dessutom kantats av anklagelser om rätts­övergrepp, tortyr och överträdelser av mänskliga rättigheter.
  I USA reagerar allt fler mot de utomrättsliga förhållandena, till exempel för fångarna på Guantànamobasen. I Storbritannien har muslimer upplevt att de utsatts för en hetsjakt och till och med i Sverige har Guantànamo, Egyptenavvisningen och de tre terrorstämplade svenskarna rest frågor om vår förmåga att upprätthålla rättssäkerhet.
  Kriget mot terrorismen har inte lyckats skapa den säkerhet som varit dess mål. Det demonstrerades i London i går.
  Ledarna på toppmötet i Skottland var i går fast beslutna att fortsätta sitt arbete med frågorna om fattigdomen i Afrika och hotet från klimatförändringen. Ändå riskerar nu terrorattentaten att föra världspolitiken tillbaka till den enkla krigsretoriken. Åter på ruta ett.
  Ingen seger skulle vara större för dem som i går placerade ut bomberna för att döda och skada civila på tunnelbanetåg och bussar i London.

IP
Publicerad: 2005-07-08

"Som i New York, som i Madrid och som i Istanbul

New York. 11 september 2001. Istanbul. 20 november 2003. Madrid. 11 mars 2004. London. 7 juli 2005.
Foto:
TILLBAKA PÅ RUTA ETT Terrorn slog till igen, just när ledarna på toppmötet i Skottland var redo att börja arbeta med svåra frågor som Afrikas fattigdom och hotet från klimatförändringen. Efter bombdåden i London riskerar världspolitiken att gå tillbaka till den enkla krigsretoriken. Tillbaka till ruta ett.

http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/
0,2789,670014,00.html
 

Jonathan Steele: "Terrorism is a technique, not an enemy state that can be defeated".  The Guardian. Saturday November 22, 2003. A war that can never be won

 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

  

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

  Sisällysluettelo  
 

2005.  Tammikuu
2005.  Helmikuu
2005.  Maaliskuu
2005. Huhtikuu
2005. Toukokuu

 

 

Yhteys

 
 

12.fi joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
12
@hotmail.com

 

 

Vaikea kuva

 
 

 

Non!


Non?

 


 

 

 
  Etusivu tiistaina 12. heinäkuuta 2005. 
      
   

Tiistaina 12.07.2005.
9 suomalaisen lehden pääkirjoitukset Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.

Aamulehti. Halpaa kauhua tunnelin syvyyksissä.
Helsingin Sanomat. Lontoon terrorihyökkäys oli tarkasti valmisteltu ja ajoitettu.
Iltalehti. Meilläkin varauduttava terroristien iskuihin.
Ilta-Sanomat. Terroristit iskivät Lontooseen.
Kansan Uutiset. Viikkolehti. Helvetti valloillaan Lontoossa.
Kauppalehti. 2. pääkirjoitus. Terrorismia ei ole voitettu.
Keskisuomalainen. 2. pääkirjoitus. Juhlatunnelma muuttui suruksi.
Savon Sanomat. Terrorismin uusin isku osui Lontooseen.
Uutispäivä Demari. Pelätty uusi terrori-isku kohdistui maailman huomion keskipisteeseen.

     

 

Tiistaina 12.07.2005.
9 suomalaisen lehden etusivut Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005. Valitse!

     
     

Tiistaina 12.07.2005.
Tulossa seuraavat 15 pääkirjoitusta perjantailta 08.07.2005:
Etelä-Suomen Sanomat. Lontoo terrorismin kourissa.
Ilkka. Terroristeilla ei ole maailman köyhien valtakirjaa.
Kalajokilaakso. 2. pääkirjoitus. Lontoon isku järkytti, muttei yllättänyt.
Kaleva. Silmitöntä tappamista.
Karjalainen.
Terrorin pelko palasi koko Eurooppaan.
Keskipohjanmaa. Lontoo ilosta suruun.
Länsi-Savo. Terroristit etsivät jälleen sopivan ajan ja kohteen. !
Länsi-Suomi. Lontoon iskut toivat uhat lähemmilsi.
Pohjalainen. Terrorismin varjo yltää kaikkialle.
Satakunnan kansa. Lontoon terroriteko tarkkaan ajoitettu.
Netistä:
Hbl. Hufvudstadsbladet. Den dyrköpta öppenheten.
Aftonbladet. 8 juli 2005. Nej, inte en gång till...
Expressen. Ledare. Publicerad:  2005-07-07 21:02. Vi måste slå tillbaka.
The Guardian. Friday July 8, 2005. In the face of danger. Leader.  
Turun Sanomat ja Kouvolan  Sanomat eivät käsitelleet 08.07.2005 pääkirjoituksissaan Lontoon tapahtumia.

 
 Kuvia:


Ensimmäinen hellepäivä.
Lepohetki.


Toinen hellepäivä.
Ruohikolla.Jyväskylä Cup. KyIF tulee majapaikalle.

 

 


Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle. Sarja.
Kuva: Pertti Manninen.

 Etusivu torstaina 7. heinäkuuta 2005.

Lontoossa
torstaina
07.07.2005 klo 11:44 - 11:47.


Kartta räjähdyspaikoista klo 11:44.


Ambulanssi lähtee räjähdyspaikalta klo 11:44.


Uhria viedään paareilla  katua pitkin klo 11:44.


Paarit lähestyvät läheistä sairaalaa klo 11:45.


Downing Street 10. Ovi on vielä kiinni klo 11:45.


Tiedottaja lähestyy  juoksuaskelin klo 11:45.


Ensiapua paareilla makaavalle uhrille klo 11:45.


Uhri  nostetaan pois ambulanssista klo 11:46.


Uhri työnnetään sairaalan ovelle klo 11:46.


Nuori nainen soittaa omaisilleen klo 11:46.


Pääministerin virkailija juoksee ulos klo 11:47.


Breaking News. CNN. Kuvaa toiselta kanavalta klo 11:47.

Breaking News. CNN: AT LEAST TWO DEATHS, 90 CASUALTIES CONFIRMED.  
(rtbf sat. TV5. EDITION SPECIALE). 11:47

Perättäisiä kuvia Ranskan TV5:n lähetyksestä kameran asettamin rajoituksin.  Pertti Manninen torstaina 07.07.2005. 
Isonna!

Isonna kuvat!

       

 

"Renkaita riittää!" Kuva sarjasta "Aamusta iltaan eräänä erityisenä heinäkuun päivänä,12.07.2005." Kuva: Pertti Manninen. Laukaa. Koko sarja, noin 20 kuvaa, tulossa!


Tiistaina    12.07.2005. 
 


 TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: mailto:12@hotmail.com Copyright 12.fi 2005/367. Sivut: 12.07.2005,   (nettiin 12.07.2005, linkit 12.07.2005).   

12 - 2005/07/12 - Uutispäivä Demari. Pääkirjoitus. Aftonbladet. Ledare. 08.07.2005. - 9 suomalaisen lehden pääkirjoitukset ja etusivut Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005. - Aftonbladetin pääkirjoitus. Aamulehti. Helsingin Sanomat. Iltalehti. Ilta-Sanomat. Kansan Uutiset. Viikkolehti. Kauppalehti. Keskisuomalainen. Savon Sanomat. Uutispäivä Demari. -  Lontoossa torstaina 07.07.2005 klo 11:44 - 11:47. -  Lontoo - Iso-Britannia - terrori-isku - underground - metro - pommi-isku - TV5 - CNN - Linkkejä. Kuvat: Pertti Manninen. Etusivu tiistaina 12.07.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - 12.


sivun alkuun!

 


 etusivulle!

 uusimpaan!

Aamulehti
Lontoo törmäsi raakaan terroriin. Pommit: Iskuissa maanalaiseen kuoli kymmeniä ihmisiä. Etusivu.

Helsingin Sanomat
Ilmoituksia. Etusivu.

Iltalehti
Pelko palasi. Suomalainen Katja näki bussin räjähtävän. “Ihmiset kirkuivat paniikissa”. Jättiraportti. Etusivu.

Ilta-Sanomat
Supo selvittää Suomi-kytkentää. Lontoon verilöyly. Kymmeniä kuolleita. Useita satoja loukkaantuneita. Al-Qaidaa epäillään. Etusivu.

Kansan Uutiset. Viikkolehti

Riesling-viini muuttaa Ruotsiin, lohi ui pois Suomesta. Etusivu.

Kauppalehti

Markkinat vavahtivat. Lontoon terrori-iskut pudottivat maailman pörssejä aluksi jyrkästi, mutta markkinatunnelmat rauhoittuivat myöhemmin iltapäivällä. Etusivu.

Keskisuomalainen
Ilmoituksia.
Etusivu.

Savon Sanomat
Lontoo terrorismin kourissa. Terrori- iskut: Neljässä räjähdyksessä kuoli ainakin 37 ihmistä ja satoja loukkaantui.  Etusivu.

Uutispäivä Demari.
Pelätty terrori-isku Lontoon keskustassa. Etusivu.

9 suomalaisen lehden etusivut Lontoon pommi-iskuja seuraavana päivänä perjantaina 08.07.2005.
Isonna!

 


Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm. Tämä sivusto on tehty Nettisanomat-sivuston tarkistetusta versiosta 2011-09-21. Pertti Manninen. ..
2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivusto on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen lauantaina 05.03.2016, äitini 100-vuotis syntymäpäivänä.